Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Block' : de zesde reeks dit najaar vanuit Gent.

 Dit najaar komt er een zesde reeks van het populaire VT4-programma 'The Block'. Na Antwerpen (2004-2006), Mechelen (2005), Oostende (2007) en Hoegaarden (2008) zakt het gezelschap dit jaar af naar de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent.

Opnieuw zullen vier duo's vier quasi identieke lofts inrichten met een beperkt budget. Zij mogen enkel op werkdagen tussen 17.00 's avonds en 09.00 's morgens werken alsook tijdens de weekends en dit gedurende tien weken.

Het gebouw waarin de lofts zich bevinden is gelegen aan het treinstation van Gent-Dampoort. Afgelopen vrijdagmorgen kondigde een spandoek de komst van het programma aan en dit nieuws wordt vandaag bevestigd in De Zondag.

 Het programma wordt gepresenteerd door Hanne Troonbeeckx en Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993'). Eerder deze week raakte nog bekend dat Otten op zoek was naar een jobstudent die hem de komende weken van Mechelen (zijn woonplaats) naar Gent (plaats van de opnames 'The Block') kan brengen. De presentator zit momenteel zonder rijbewijs en dit na een veroordeling. (logo : VT4)

28-06-2009 om 18:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : nieuw vtm-programma strijkt vandaag en morgen neer in Geraardsbergen.

 Deze zomer pakt vtm uit met een nieuw muziekprogramma dat 'Hit The Road' zal heten en negen Vlaamse steden zal aandoen. Udo zal de presentatie voor zijn rekening nemen. Maandag staat in elke stad 'Hit The Road' centraal, maar ook op zondag plant vtm telkens heel wat animatie voor het hele gezin en hopen we heel veel mensen op die manier dicht bij huis een zomerse dag of avond boordevol ontspanning en muziek te bieden.

* ON THE ROAD - Fiets- en wandelroutes van 11.00 tot 17.00 (zondag) :

Vanaf 11.00 gaan telkens enkele wandel- en fietsroutes van start. Samen met de toeristische dienst van elke stad, heeft vtm de mooiste plekjes in en rond de stad uitgekozen voor fietsers en wandelaars.

Aanmelden kan gratis bij de infotenten, waar je een flyer meekrijgt met een gedetailleerd parcours. Bij de wandelroutes kan je kiezen tussen een traject van 7 of 14 km. Bij de fietstochten kan je kiezen tussen 20 of 40 km. Bovendien zit er muziek in elk van deze tochten… . Want op de punten waar de routes samenkomen, worden de deelnemers getrakteerd op mini-concertjes en ambiance. Wie wil, kan vrijblijvend meespelen met de 'on the road'-rebus : wie de juiste oplossing vindt langs het parcours, maakt kans op een Meet & Greet met een artiest die maandagavond in 'Hit The Road' zal optreden.

* ON THE ROAD - Kinderland van 10.00 tot 18.00 (zondag) :

Voor de allerkleinsten bouwen we ook een kinderdorp van 500 m² : met workshops, springkastelen, veel muziek… allemaal bijzonder kindvriendelijk en veilig. Pret verzekerd voor de kinderen, terwijl mama of papa uitblazen op een terras na hun wandel- of fietstocht.

* ON THE ROAD – Sing-a-long van 19.30 tot 21.00 (zondag) :

Op zondagavond testen we de muzikale capaciteiten van onze gast-stad. Op een groot scherm brengen we een selectie van Vlaamse en internationale hits en nodigen we iedereen om uit volle borst mee te zingen.

Wie enthousiast meezingt, komt allicht op het grote scherm want op het plein lopen onze camerateams tussen de mensen. Eind mei organiseerde vtm in Metropolis Antwerpen een 'Sound Of Music Sing Along'. De reacties waren zo overweldigend dat we dit concept deze zomer willen aanbieden in heel Vlaanderen.

Morgenavond, maandag 29 juni, zal Geraardsbergen op zijn grondvesten daveren tijdens de eerste opname van het nieuwe vtm-muziekprogramma 'Hit The Road'. De uitzending volgt aanstaande woensdag 01 juli om 20.00.

Vanaf 20.00 kan het publiek op de Grote Markt in de stad van de mattentaarten de sfeer komen opsnuiven. Om 21.30 beginnen de opnames. Presentator Udo ontvangt een brede waaier van artiesten.

De volgende artiesten maken hun opwachting :

* Geraardsbergen is de 'hometown' van Idool-winnaar Dean. Met zijn nieuwe single "View divine" speelt hij op maandag 29 juni een thuismatch. Dean heeft de voorbije maanden keihard gewerkt aan een full cd, heeft heel wat ervaring opgedaan en mag als beloftevol talent zeker niet op de Geraardbergse affiche ontbreken.
* Lasgo-zangeres Jelle van Dael maakte vorig jaar haar debuut op de allerlaatste 'Tien om oe Zien' ooit, nadat ze op JIM de overwinning in 'Let's Go Lasgo' in de wacht sleepte. Sinsdien ging het snoeihard voor haar op muzikaal vlak. Ze brengt "Gone" in Geraardsbergen.
* Daniel Bovie & Roy Rox ft. Nelson scoren met "Love me" een hoge hitnotering. Dit Nederlands-Belgische duo gooide wereldwijd hoge ogen met het dansnummer "Stop playing with my mind". Hun nieuwe schijf "Love me" is eveneens razendpopulair. Nelson Moraïs (Eurosong 2008) zingt de lyrics.
* Nieuw talent TatYana Storm mag in Geraardsbergen haar nieuwe single "De ware" brengen. Dat is meteen de titelsong van haar eerste debuutalbum voor de Vlaamse met de country-sound.
* De internationale vrouwengroep Jameerah met onder andere Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) brengt "All eyes on me". Veel ogen zullen inderdaad op hen gericht zijn, want dit wordt één van hun eerste grote publieke optredens.
* De zoektocht naar een nieuwe K3-zangeres (Eurosong 1999) is volop aan de gang en intussen bouwt ex-K3 Kathleen hard aan haar solocarrière. Zij brengt "Zumba yadé" in Geraardsbergen, haar eerste solosingle ten voordele van Unicef.
* Kate Ryan (ESF 2006) hoeft geen introductie meer. Met "Babacar", een hit van France Gall (ESF 1965), zal ze opnieuw België en zeker ook Frankrijk veroveren deze zomer.
* Esmée Denters, het Nederlandse YouTube-fenomeen dat opgepikt werd door het label van Justin Timberlake, heeft haar komst naar Geraardsbergen onder voorbehoud bevestigd.
* Niels Destadsbader ('Steracteur sterartiest' – 'Aspe' – 'Familie' – 'Amika') is een jongeman met vele talenten. Hij brengt zijn allereerste single "Jij bent van mij".
* Christoff (Eurosong 1993-2002) zingt "Miljonair" : is zijn aanhoudend succes in Nederland, Zuid-Afrika en Duitsland de inspiratie voor de titel van dit nummer ?

Het eerste 'Hit The Road Concert' : Stan Van Samang sluit de allereerste 'Hit The Road' af met zijn nieuwe single "Brand new start". Na de opnames concerteert hij LIVE op de markt in Geraardsbergen vanaf 23.00 tijdens het allereerste 'Hit The Road Concert'.

'Die Zomer Van...', met Leki :

We brengen elke week een echt muziekfeest met live optredens maar ook met frisse reportages. In 'Die Zomer Van...' gaan we op bezoek bij de maker van die ene grote zomerhit. Hij of zij maakte één zomer lang het mooie weer en verdween daarna uit de belangstelling. Wij zoeken ze nog één keer op, ... desnoods aan de andere kant van de wereld.

'De Platenkast', met Evi Hanssen :

Elke week duiken we in 'De Platenkast' van een bekend gezicht. Niets is zo persoonlijk als een muziekcollectie; wat voor de ene 'fout' is, is voor de andere puur genieten. We peilen naar de liefde voor muziek bij bekend Vlaanderen... Verder houden we de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit. Buitenlandse avonturen van onze lokale helden, backstage bij internationale artiesten of gewoon bij de sterren thuis, Wij zijn er deze zomer bij ! Let's hit the road !

De allereerste aflevering van 'Hit The Road', met presentator Udo, op woensdag 01 juli op vtm om 20.00. Meer informatie over het programma kan je op de website terugvinden. (bron en logo : vtm)

28-06-2009 om 00:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : '1000 zonnen evenement' vandaag in Ichtegem met Phaedra en broer Jürgen Hoste, Sofie Van Moll en Gene Thomas.

 Sinds maandag 01 juni krijg je elke avond rond de klok van 19.40 het zomerse Eén-programma '1000 zonnen'. En zoals de voorgaande jaren komt het programma ook deze zomer weer naar je toe !

Kom proeven, dansen, zingen en genieten. Topkok Giovani en twee BV's verrassen je met creaties op basis van streekproducten uit jouw buurt. Natuurlijk kun je ook genieten van de lekkernijen aan de talrijke eetstandjes. Of… je duimen en vingers aflikken bij het horen van de ambiancemuziek van The Expendables met Sofie van Moll (Eurosong 2004) en Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" van Tanja Dexters, Eurosong 2002).

't Wordt een zálige zomer !

Vandaag, zondag 28 juni, komt het programma naar Ichtegem. Daar zijn Phaedra en haar broer Jürgen Hoste van de partij.

Vanaf 12.00 : doorlopend markt vol zomerse lekkernijen animatie.
Vanaf 12.30 : opname van 'De koksmuts' en kookdemo's.
Om 16.30 : Optreden van The Expendables met Sofie Van Moll en Gene Thomas.

De volgende weken zal de karavaan onder meer halt houden in de volgende gemeenten :

- zondag 05 juli : Bilzen.
- zondag 12 juli : Lommel.
- zondag 19 juli : Izegem.
- zondag 26 juli : De Panne.

- zondag 02 augustus : Halle.
- zondag 09 augustus : Waregem.
- zondag 16 augustus : nog te bepalen.
- zondag 23 augustus : nog te bepalen.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van '1000 zonnen'.
(bron : Eén)

28-06-2009 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : er mag vanavond gelachen worden bij Marcel.

 Op maandag 08 juni jongstleden opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : goes humor VANAVOND :

Naar aanleiding van het Humorologie-festival in Kortrijk staat het hele programma in het teken van de lach. Marcel Vanthilt krijgt de volgende gasten over de vloer :

De populairste komiek van Vlaanderen werd enkele weken geleden zestig en werkt aan een nieuwe komische film. Marcel vraagt hem bovendien waar hij tegenwoordig nog mee kan lachen. Urbanus sluit 'Villa Vanthilt' muzikaal af met één van zijn grootste hits.

Humor in tekeningen verwerken is een moeilijk vak. Cartoonist Kim Duchateau doet het al jaren en is er bijzonder straf in. Hij maakt dan ook cartoons van alle gasten tijdens de uitzending.

Tapten de Romeinen en Grieken ook al moppen ? En met wat moesten ze dan lachen ? Adriaan van Den Hoof is specialist ter zake en begeleidt ons doorheen de geschiedenis van de lach.

De Nederlandse vingerkunstenaar Lejo maakt al jaren grappige filmpjes voor Sesamstraat, met enkel zijn vingers als acteurs. In zijn eigen mini-theater toont hij Marcel wat hij zoal kan.

Het Gentse gezelschap Bataclan zorgt vanavond voor straatanimatie die gegarandeerd een lach op je gezicht tovert. Een grote robot, een live 'slakkenrace' en een levend krasbiljet komen langs... Marcel is terecht zeer benieuwd.

 OPGELET ! Voor de Gentse afleveringen van 'Villa Vanthilt' zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein. Binnen enkele weken kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

28-06-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Tanja Ribič.

 Tanja Ribič (28 juni 1968) is geboren in het Joegoslavische Zagorje. Sinds de afscheiding maakt Zagorje deel uit van Slovenië. Haar eerste kennismaking met het Eurovisie Songfestival heeft ze in 1991 als jurylid tijdens de Joegoslavische nationale finale. Ze is dan één van de drie juryleden uit Ljubljana. In 1997 neemt ze deel aan de Sloveense nationale selectie ('EMA'). Met "Zbudi se" eindigt ze op de eerste plaats en mag ze haar land vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse liedjesfestijn. In de Ierse hoofdstad Dublin eindigt ze met haar nummer op een tiende plaats, de tweede beste notering dat het land tot dan behaalt. Na haar festivaldeelname is ze meerdere malen te zien in een aantal films en series. Ze is gehuwd met acteur en filmregisseur Branko Đurić en het koppel heeft één zoon, Filip.

OOK JARIG VANDAAG :

* Kalinka (1939), deelneemster Belgische nationale selectie (Canzonissima 1967-1971, Liedje voor Luxemburg 1973).
* Lene Johansen (1965), Deense journaliste, (MGP 2003 - de unges Melodi Grand Prix, presentatrice 'Melodi Grand Prix 1956-1999).
* Thérèse Andersson (1972), deelneemster Zweedse nationale selectie als lid van Pay-TV (Melodifestivalen 2004). Nam vorig jaar als soliste deel aan de Zweedse nationale selectie met "When you need me".

28-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ondertekenen rouwregister Yasmine kan maandag en dinsdag in het gemeentehuis van Edegem.

 Wie het rouwregister voor Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') nog wil ondertekenen, kan op maandag en dinsdag doorlopend van 09.00 tot 19.00 terecht op het gemeentehuis van Edegem. Dat heeft burgemeester Koen Sneyders laten weten.

Eerder vanavond raakte bekend dat tot nu toe al een tweehonderdtal mensen het rouwregister hebben ondertekend voor de zangeres en presentatrice die donderdag uit het leven stapte. Toen was ook bekendgemaakt dat de mogelijkheid zou geboden worden om het rouwregister maandag en dinsdag te ondertekenen (bron : Belga ; foto : Eén)

27-06-2009 om 22:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (27-06-2009).

 Ook op deze laatste zaterdag van juni hebben wij weer een aantal muzikale nieuwigheden op een rijtje gezet in een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. En ditmaal beginnen we in eigen land.

 Overmorgen, maandag 29 juni, ligt er een nieuwe single van Pat Krimson, beter gekend als Patrick Claesen (Eurosong 1993) in de winkelrekken. Voor "The rush of my life" werkte hij samen met Sue Price, oftewel Karine Boelaerts. Boelaerts nam indertijd de zang voor haar rekening op de singles van Milk Inc. toen Ann Vervoort er nog deel van uitmaakte. Ook voor 2 Fabiola deed ze studiowerk.

 De Duitse formatie Marquess (Duitse selectie 2008) brengt midden volgende maand, op vrijdag 17 juli om precies te zijn, een nieuw album op de markt. De titel van dat - inmiddels - vierde album is "Compania del sol" en als opwarmertje verschijnt aanstaande vrijdag, 03 juli, de eerste single "Arriba".

 Over twee weken, op vrijdag 10 juli, verschijnt het dubbelalbum "Regi in the mix 7". Deze cd bevat exclusief de nieuwe hit van David Guetta feat. Kelly Rowland "When love takes over", één van de grootste dance hits van het moment.
Eveneens exclusief is Milk Inc. met hun nieuwe single "Blackout".

Verscheidene top 10 hits vullen deze compilatie mooi aan zoals Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008), Annagrace, Dizzee Rascal, Sylver en nog vele anderen. De allerbeste clubplaten zoals Axwell, Ingrosso, Laidback Luke, Paul Van Dyk, Faithless, DNM & diMaro, DJ Rebel en Hardwell staan eveneens op deze compilatie verzameld.
En de hits van morgen ontbreken ook zeker en vast niet : Kleerup feat Titiyo met "Longing for lullabies", Veerus And Maxie Devine & Viani DJ feat Janice Robinson met "Dreamer 2009" en Tobias Schulz met "Guten Morgen Sonnenschein".

 Het Benny Andersson Orkester draait al een aantal jaren mee en sinds woensdag, 24 juni, ligt er een nieuw album op de markt van de man die wereldroemd werd dankzij de hitformatie ABBA (MF 1973, ESF 1974). Momenteel staat het nummer "Sommaren du fick" in de Zweedse hitparade en een albumnotering ligt ook in het verschiet. Op "Story of a heart" staan in totaal vijftien nummers waaronder de jongste single.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Bart Herman (Eurosong 1993) gaat terug de Engelstalige toer op en dat met de nieuwe single "Guess things happen that way". Het nummer is de allereerste grote hit van een debuterende Johnny Cash in 1958. Samen met zijn producer, de onovertroffen Patrick Steenaerts, hebben ze met veel respect het liedje gestript en met veel warmte en tederheid in een Bart Herman-kleedje gestoken. Eind september ligt er een nieuw album, "Plommon", van de Zweedse zanger Niclas Wahlgren (MF 2006) in de winkelrekken. Een eerste single, "Extas", is sinds vrijdag 17 juni beschikbaar en komt deze week reeds de Zweedse hitparade binnen. De Nederlandse zangeres Hind (ESF 2008) heeft laten weten dat ze binnenkort de hitparade wil gaan bestormen met een nieuwe single.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

27-06-2009 om 19:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : tweehonderdtal mensen tekenen rouwregister voor Yasmine in Edegem.

 In Edegem hebben tot nu toe een tweehonderdtal mensen het rouwregister voor Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') ondertekend, de zangeres en presentatrice die donderdag uit het leven stapte. Door de grote belangstelling blijft het rouwregister ook nog maandag en dinsdag in de raadszaal van het gemeentehuis liggen.

Wie het rouwregister vandaag wilde ondertekenen, moest geduld oefenen. Rond 16.00, toen het gemeentehuis eigenlijk de deuren wilde sluiten, stond er nog een lange rij. De wachttijd liep op tot anderhalf uur.

De ondertekenaars kwamen niet enkel uit Edegem, waar Yasmine woonde, of uit Kontich, waar ze opgroeide, maar van heinde en verre. Zo daagden er ook mensen uit Hasselt, Brugge, Zottegem, Heverlee en Wetteren op, alsook uit de ruime regio rond Antwerpen.

Wie het rouwregister nog wil ondertekenen kan dat nog maandag en dinsdag doen van 09.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00. Mogelijk komt er ook nog 's avonds een gelegenheid. Voor meer info kan je terecht bij het gemeentebestuur op 03 289 22 39. (bron : Belga ; foto : Eén)

27-06-2009 om 19:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Miguel Wiels afgelopen nacht met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

Miguel Wiels Componist en muzikant Miguel Wiels is vannacht met spoed opgenomen omwille van een probleem met zijn oog (netvlies) en moest onmiddellijk worden geopereerd. Dit betekent helaas dat het concert vanavond in Willebroek (18.30) NIET kan doorgaan. De Kanaalfeesten hebben intussen een geschikte vervanger gevonden. Later vandaag zal duidelijk worden of het concert van morgen, zondag 28 juni, in Edegem (Rock@Edegem) kan doorgaan, maar de dokters schatten dit positief in. Via de website van The Magical Flying Thunderbirds wordt je op de hoogte gehouden.

Wij wensen Miguel alvast een spoedig herstel toe. 
(bron : website Magical Flying Thunderbirds ; foto : Eén)

27-06-2009 om 18:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Zweedse zangeres Agnes Carlsson wil niet naar het Eurovisie Songfestival.

 De Zweedse zangeres Agnes Carlsson (MF 2009) doet het in de Europese hitparades momenteel goed tot zeer goed met haar singles "Release me" en "On and on". Carlsson heeft een speciale band met ons land want na Denemarken is België het tweede land waarin "Release me" zon' grote hit is geworden.

Intussen staat het nummer ook in Nederland in de hitparade want daar werd eerst "On and on" uitgebracht. Ook in de rest van Europa, met het Verenigd Koninkrijk op kop, is het nummer een dikke hit. In Het Nieuwsblad zei ze afgelopen woensdag, 24 juni, dat er zelfs interesse is vanuit Amerika.

Carlsson nam in 2005 deel aan de Zweedse versie van 'Idool' en die wist ze ook te winnen. Eerder dit jaar nam ze deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival en met "Love love love" strandde ze tijdens de finale van 'Melodifestivalen' op een achtste plaats.

In de krant zegt ze dat ze het nu wel gehad heeft met wedstrijden. "Natuurlijk was ik graag gewonnen, maar het is niet gelukt. Nochtans kan ik wel tegen mijn verlies hoor. Maar ik heb zo'n wedstrijd niet meer nodig nu alles zo goed loopt." De kans is dus vrij klein dat we haar ooit op het Songfestivalpodium zullen terugzien.
(bron : Het Nieuwsblad)

27-06-2009 om 15:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Davy Gilles stuurt plots aan op minnelijke schikking.

 De soap van Davy Gilles (33) en Aurelia Picard (26) is volgens Het Nieuwsblad toe aan een nieuwe episode. Nadat de zanger/acteur besliste om via een dagvaarding een vaderschapstest te eisen (archief), wil hij nu via een minnelijke schikking buiten de rechtbank om tot een akkoord komen. De zaak draait rond het kind dat Gilles (De  Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) bij een slippertje verwekt zou hebben bij Aurelia Picard.

Picard, die zeker meent te zijn dat Gilles de vader is, vroeg al maanden om een vaderschapstest, maar hij weigerde. Ze is inmiddels bevallen van een zoon, Maxime. Tot haar verbazing kwam Gilles plots op de proppen met een dagvaarding. "Hij heeft een kort geding geprobeerd", zegt Picards raadsman Luc Boxtaele, "maar de zaak is ongegrond verklaard. Nu hoopt hij het in der minne te kunnen regelen." Boxtaele is niet van plan om zich te laten opjagen. "De bloedproef komt er zeker. En dan gaan we kijken hoe we dit het beste juridisch kunnen kaderen."
(bron : Het Nieuwsblad)

27-06-2009 om 10:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Marianne Dupon, ex-partner Yasmine, is ingestort.

 "Het gaat heel slecht met onze dochter" reageerde de moeder van Marianne Dupon gisteren kort aan de krant Het Nieuwsblad. Toen Marianne donderdagnamiddag vernam dat haar ex zelfmoord had gepleegd, stortte ze in.

Marianne Dupon (38) zat donderdagnamiddag met haar dochtertje Ella Louise in het Antwerpse jazzcafé De Muze, op de Melkmarkt, toen ze telefoon kreeg. Dupon stuikte volledig in mekaar toen ze het dramatische nieuws vernam. Kennissen belden haar vader op. Werner Dupon kwam zijn ontroostbare dochter en kleindochter oppikken. Samen reden ze naar het huis van de zus van Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006'), in Kontich.

Dupon is een ex-crisismanager die in 2000 een BV werd door haar overwinning in de TV1-hit 'De mol'. Pas na haar deelname aan het populaire programma werd ze een paar met Yasmine. De overleden zangeres vertelde destijds in interviews dat 'De mol' hen nochtans niet dichter bij elkaar had gebracht. "Ik heb van dat programma geen enkele aflevering gezien. We leerden elkaar kennen op café in Antwerpen. Per toeval. We hadden van die lange gesprekken, tot 's morgens vroeg. En van het een kwam het ander", zei Yasmine in 2001.

In 2003 trouwden de twee. Marianne Dupon en Yasmine waren daarmee het eerste lesbische BV-koppel dat in het huwelijk trad en in maart 2007
kregen ze samen een dochtertje : Ella Louise. Voor Yasmine was dit haar eerste kind. Marianne Dupon had al twee zonen uit een eerdere relatie. Het huwelijk tussen Hilde Rens (de echte naam van Yasmine) en Marianne Dupon liep in april jongstleden op de klippen.

Vandaag houdt Marianne Dupon zich vooral bezig met de organisatie van de holebifuiven 'Cafédelove'. Na haar overwinning in 'De mol' kreeg ze heel wat kansen. Eerst ging ze aan de slag bij een productiehuis en werkte er aanvankelijk achter de schermen. Uiteindelijk schopte ze het tot presentatrice van het TV1-programma 'De zoete zonde', waarin ze samen met Geena Lisa (Eurosong 2008) de kijkers van pekelzonden wilde verlossen.

Marianne Dupon bedankte voor een fotoshoot in het blootblad Playboy. "Omdat ik een vrouw ben en dus complexen heb", zei ze daarover.
(foto Marianne : Telesaurus)

27-06-2009 om 09:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Ball.

 Michael Ball (27 juni 1962) is geboren als Michael Ashley Ball in het Britse Leicester. Hij is zanger en acteur en is vooral bekend om zijn rollen in een aantal musicals. Hij heeft rollen gespeeld in onder andere 'Les Misérables', 'The Phantom of the Opera' en 'Chitty Chitty Bang Bang'. Hij volgt drama aan de Guildford School of Acting waar hij in 1984 afstudeert. Vanaf dan treedt hij op in een aantal musicals (bekende en minder bekende). Zijn eerste single "Love changes everything" komt op de markt en in 1992 wordt hij door de Britse omroep gevraagd om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In de nationale finale die op vrijdag 3 april wordt uitgezonden zingt Michael acht nummers. Nadien is het aan de televoters om het nummer te kiezen waarmee hij zijn land zal vertegenwoordigen. "One step out of time" komt als winnaar uit de bus. In het Zweedse Malmö treedt Michael als zestiende op drieëntwintig kandidaten aan. Uiteindelijk moet hij de Ierse inzending, gezongen door Linda Martin, laten voorgaan in de eindrangschikking. Michael scoort met zijn festivalbijdrage wel een nummer één-hit in de Britse hitlijsten. Ook zijn debuutalbum verkoopt als zoete broodjes. In 1993 is hij te zien in 'West Side Story' en komt zijn tweede album op de markt. Later dat jaar start hij met zijn eigen televisieshow 'Michael Ball'. Nadien brengt hij bijna jaarlijks een album op de markt en acteert hij ook in diverse films en televisieseries. In 2000 en 2003 zit hij in de vakjury tijdens de Estse nationale voorronde 'Eurolaul' voor het Eurovisie Songfestival. Ondertussen is hij in 2002 en 2003 maar liefst zestien maanden aan de slag in de musical 'Chitty Chitty Bang Bang'. En ook de jaren nadien brengen hem heelwat werk. Momenteel is hij als 'Edna' te zien in 'Hairspray. Meer over Michael Ball kan je steeds vinden op zijn website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Petra Frey (1978), nam in 1994 voor Oostenrijk deel aan het Eurovisie Songfestival met "Für den Frieden der Welt" en eindigde op een zeventiende plaats. In 2003 strandt ze tijdens de nationale finale op een tweede plaats met "This night should never end".
* Alsou
(1973), nam in 2000 voor Rusland deel aan het Eurovisie Songfestival met "Solo" en eindigde op een tweede plaats. Op zaterdag 16 mei jongstleden presenteerde ze samen met Ivan Urgant de finale van de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

27-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 26 - 27 juni 2009.

Ultratop Songfestivalwinnaar Alexander Rybak daalt met "Fairytale" naar een zeventiende plaats. De Molse Hadise die voor Turkije een vierde plaats wist te behalen met "Düm tek tek" boekt vijf plaatsen verlies en klokt nu af op een zestiende plaats.

Kathleen (ex-K3) & Soweto Gospel Choir dalen met "Zumba yade" van een twaalfde naar een dertiende plaats, Christoff boekt met "Miljonair" tien plaatsen winst en staat op negen. Oud-Songfestivaldeelneemster Kate Ryan stijgt met "Babacar" naar een achttiende plaats. Ook Jo Vally heeft een hit te pakken, hij is nieuw op vierendertig met "Echte vrouwen".

Free Souffriau verzamelde heelwat mooie nummers van wijlen Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975) op een album en boekt deze week vijf plaatsen verlies. Er was maar één Ann Christy en haar verzamelalbum "Zo was er maar één" is deze week, na zes weken notering, verdwenen. Hadise daalt met haar derde album "Fast life" in de zesde week notering naar een tweeënveertigste plaats. Alexander Rybak daalt met zijn "Fairytales" van zevenendertig naar vijfenveertig, maar in Wallonië boekt hij opnieuw wat winst, hij gaat er van negenenzestig naar tweeënzestig. In Vlaanderen was het jongste album van Lara Fabian na twee weken notering verdwenen maar in Wallonië boekt ze met "Toutes les femmes en moi" slechts één plaatsje verlies en klokt ze af op een vierde plaats.

Céline Dion was met haar jongste dvd "Live à Québec" in Vlaanderen na één weekje notering verdwenen, over de taalgrens is de tweede plaats voor haar weggelegd en dit nadat ze vier weken op rij op een eerste plaats mocht prijken.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :09. (19) "Miljonair" - Christoff (2 weken)(Eurosong 1993-2002).
12. (07) "Love me" - Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(7 weken).
13. (12) "Zumba yade" - Kathleen (K3, Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir (2 weken).
14. (13) "Release me" - Agnes (12 weken)(MF 2009).
16. (11) "Düm tek tek" - Hadise (10 weken)(ESF 2009).
17. (14) "Fairytale" - Alexander Rybak (6 weken)(ESF 2009).
18. (22) "Babacar" - Kate Ryan (2 weken)(ESF 2006).
34. (NW) "Echte vrouwen" - Jo Vally (Eurosong 1981).

Ultratip 30 singles :

Verdwenen : "Echte vrouwen" - Jo Vally (Eurosong 1981).

Ultratop 100 albums :020. (015) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (12 weken).
021. (020) "Wisegirl" - Natalia (9 weken)(Eurosong 2004).
029. (025) "Morgen zal het anders zijn" - Mama's Jasje (4 weken)(Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
042. (030) "Fast life" - Hadise (6 weken)(ESF 2009).
045. (037) "Fairytales" - Alexander Rybak (4 weken)(ESF 2009).
062. (064) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (35 weken)(ESF 1988).

Verdwenen : "Zo was er maar één" - Ann Christy (6 weken)(Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975). 

Ultratop 10 DVD :

03. (09) "Eurovision Song Contest - Moscow 2009" - Various Artists (2 weken).
07. (07) "Musical Daens" - Diversen (29 weken)(met onder meer Jelle Cleymans, Eurosong 2004, en Anne Mie Gils, Eurosong 1989).
08. (06) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (7 weken).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :06. (10) "Release me" - Agnes (7 weken)(MF 2009).

Verdwenen : "Love me" - Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(1 week).

Ultratip 30 singles :


20. (23) "Merci" - Patrick Fiori (3 weken)(ESF 1993).

Ultratop 100 albums :003. (027) "Seul... ou presque" - Patrick Bruel (2 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).
004. (003) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (5 weken)(ESF 1988).
026. (024) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (16 weken).
041. (037) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (30 weken)(ESF 1993).
062. (069) "Fairytales" - Alexander Rybak (3 weken)(ESF 2009).
069. (066) "Kabaret" - Patricia Kaas (19 weken)(ESF 2009).

Ultratop 10 DVD :

02. (01) "Live à Québec" - Céline Dion (5 weken)(ESF 1988). 
06. (04) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (16 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

26-06-2009 om 23:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze laatste vrijdag van juni zijn we opnieuw van de partij met een aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Christoff (Eurosong 1993-2002) is de voorbije jaren uitgegroeid tot de populairste artiest van Vlaanderen. Met vier nummer één-hits op rij is hij dé ambiancemaker bij uitstek geworden en weet hij jong en oud te begeesteren met zijn aanstekelijke optredens. Wie is immers de voorbije maanden niet een keer uit de bol gegaan op "Zeven zonden" of "Een ster" ?

Maar ook in de theaters staat hij zijn mannetje. Met een stevige live band zorgt hij daar voor een twee uur durende show die een mooie mix maakt van gevoelige liedjes met sprekende teksten en sfeervolle nummers waarbij niemand op zijn stoel kan blijven zitten. Het voorbije seizoen waren de theaters dan ook keer op keer afgeladen vol voor een avond vol topentertainment. Het vervolg op deze zeer succesvolle 'Zeven zonden' tour heet 'Duizend dromen, duizend liedjes' en toont Christoff meer dan ooit als de allround entertainer die hij is. Natuurlijk zal ook zijn zus Lindsay te gast zijn in de nieuwe reeks theaterconcerten.

Op zaterdag 17 oktober eerstkomende kan je hem alvast aan het werk zien in de Grenslandhallen in Hasselt. Kaarten (30,00 €, exclusief 3,00 € reservatiekosten) voor dit optreden kunnen nu reeds worden aangekocht en dat kan telefonisch (0900 40 734, vanuit Nederland : 0900 400 20 90) of online. Het concert gaat van start om 20.00 en de deuren gaan open om 19.00.

 Natalia (Eurosong 2004) trekt later dit jaar, meer bepaald in november en december, langs de Vlaamse zalen met 'Natalia Acoustelicious'. Wij zetten de locaties hieronder alvast op een rijtje.

* vrijdag 06 november : CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier (aanvang : 20.00).
* dinsdag 10 november : Concertgebouw, 't Zand 34, 8000 Brugge (aanvang : 20.00).
* vrijdag 13 november : Grenslandhallen, Gouv. Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt (aanvang : 20.00).
* donderdag 19 november : De Kortrijkse Schouwburg, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (aanvang : 20.00).
* vrijdag 20 november : Koningin Elisabethzaal, Astridplein 26, 2018 Antwerpen (aanvang : 20.00).
* woensdag 25 november : CC De Spil, H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare (aanvang : 20.00).
* vrijdag 27 november : Theatrium, Onder den Toren 9, 2800 Mechelen (aanvang : 20.00).
* donderdag 03 december : Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent (aanvang : 20.00).
* zaterdag 05 december : Kursaal Oostende, Monacoplein, 8400 Oostende (aanvang : 20.00).
* woensdag 09 december : CC  De Meent, Gemeenveldstraat 34, 1652 Alsemberg (aanvang : 20.00).
* donderdag 17 december : CC De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout (aanvang : 20.00).

Tickets voor deze optredens zijn al een tijdje beschikbaar via Sherpa. Meer informatie krijg je zoals steeds ook op de website van de zangeres.

 Op zondag 08 november eerstkomende geven Cliff Richard (ESF 1968-1973) en The Shadows (ESF 1975) een concert in Vorst Nationaal. Dit optreden komt er in het kader van hun wereldtournee, de '50th Anniversary Tour' en daarmee vieren ze meteen het feit dat ze een halve eeuw geleden samenkwamen.

Tickets (tussen 50,00 en 90,00 €) voor dit optreden (aanvang 19.00) kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van Vorst Nationaal of via Sherpa.

26-06-2009 om 23:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zo is er maar één - live on stage' : morgenavond, zaterdag 27 juni, op de Grote Markt van Vilvoorde.

 'Zo is er maar één - live on stage' gaat morgenavond, zaterdag 27 juni, in Vilvoorde door met een aangepast programma. Isabelle A (Eurosong 1999), Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'), JackoBond, Fosco en TatYana Storm spelen nummers uit hun eigen repertoire, aangevuld met Nederlandstalige hits. Thomas Vanderveken neemt de presentatie voor zijn rekening.

De volgende concerten (zie hieronder) gaan door met de normale programmering en een gepast eerbetoon aan Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') die gisteren, op amper 37-jarige leeftijd, besliste om uit het leven te stappen.

* vrijdag 03 juli op de Markt van Geel (Antwerpen) :

- Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
- Roel Vanderstukken.
- Jackobond (winnares vierde seizoen 'Zo is er maar één').
- Isabelle A (Eurosong 1999).
- Fosco (runner-up vierde seizoen 'Zo is er maar één').
- TatYana Storm (derde plaats vierde seizoen 'Zo is er maar één').

* zondag 05 juli op het Nieuw Stadsplein van Genk (Limburg) :

- Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
- Roel Vanderstukken.
- Jackobond (winnares vierde seizoen 'Zo is er maar één').
- Isabelle A (Eurosong 1999).
- Fosco (runner-up vierde seizoen 'Zo is er maar één').
- TatYana Storm (derde plaats vierde seizoen 'Zo is er maar één').

* vrijdag 10 juli op de Grote Markt van Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen) :

- Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
- Roel Vanderstukken.
- Jackobond (winnares vierde seizoen 'Zo is er maar één').
- Isabelle A (Eurosong 1999).
- Fosco (runner-up vierde seizoen 'Zo is er maar één').
- TatYana Storm (derde plaats vierde seizoen 'Zo is er maar één').


* zaterdag 11 juli op de Grote Markt van Kortrijk (West-Vlaanderen) en live in 'Vlaanderen Boven' :

- Free Souffriau.
- Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
- Tom Pintens.
- Jackobond (winnares vierde seizoen 'Zo is er maar één').
- Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
- Fosco (runner-up vierde seizoen 'Zo is er maar één').
- TatYana Storm (derde plaats vierde seizoen 'Zo is er maar één').

 
 Op zaterdag 11 juli zit de televisiekijker mee op de eerste rij voor het slotconcert van 'Vlaanderen Feest'. Wat meteen ook het orgelpunt vormt van deze 'Zo is er maar één' – concerttour, en live wordt uitgezonden op Eén, ter ere van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap.
(bron : Eén)

26-06-2009 om 20:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : morgen extra editie van Story, een eerbetoon aan Yasmine (1972 - 2009).‏

 Morgen, zaterdag 27 juni, brengt het weekblad Story een eerbetoon aan de veel te vroeg gestorven zangeres en presentatrice Yasmine. Het overlijden van Yasmine zindert ook vandaag nog na bij heel veel mensen die haar hebben gekend. Story laat hen morgen aan het woord in een aangrijpend eerbetoon.

Naar aanleiding van het tragische overlijden van zangeres en televisiegezicht Yasmine publiceert het weekblad morgen een extra editie.
In dit eerbetoon komen vrienden en collega's aan het woord, die allemaal geraakt zijn door het plotse overlijden van Yasmine.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het korte, maar rijkgevulde leven van een zeer getalenteerde en graag geziene vrouw.
Deze extra editie van Story ligt morgen in alle krantenwinkels en kost 0,95 €. (bron : Story)

26-06-2009 om 14:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De rode loper' : mediamagazine brengt vanavond eerbetoon aan haar presentatrice Yasmine.

 Donderdag 25 juni 2009 is voor altijd een zwarte dag in de showbizz : op dezelfde dag stierven King of Pop Michael Jackson en filmactrice Farah Fawcett, maar ook en vooral onze presentatrice Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006'), die veel te vroeg uit het leven stapte.  
                                        
Vanavond staat 'De rode loper" helemaal in het teken van Yasmine en we brengen haar een hommage : collega's uit de showbizz en de media halen mooie herinneringen op aan een getalenteerde vrouw.

Jo De Poorter, Martine Prenen, Miguel Wiels, Thé Lau, Erik Melaerts en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) vertellen.

'De rode loper', vanavond op Eén om 18.10 en om 00.20. (bron en foto : Eén)

26-06-2009 om 13:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : gemeente Edegem en de VRT openen rouwregister voor Yasmine.

 In Edegem opent het gemeentebestuur vandaag een rouwregister voor Yasmine, de zangeres en presentatrice die gisteren besliste om uit het leven te stappen. Dat werd in een persbericht bekendgemaakt.

Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006'), die officieel Hilde Rens heette, groeide op in Kontich, maar woonde sinds enkele jaren in de Boniverlei in Edegem. Ze was recent nog ambassadrice voor het project rond de Antwerpse Fortengordel van de gemeente.

Het rouwregister ligt in de raadszaal van het Edegemse gemeentehuis in de Kontichstraat. Ondertekenen kan vandaag tussen 14.00 en 17.00, en morgen, zaterdag 27 juni, tussen 10.00 en 16.00.

Intussen heeft ook de openbare omroep een rouwregister geopend voor Yasmine. Via deze link kom je er terecht en kan je een boodschap kwijt. (bron : Belga ; foto : Eén)

26-06-2009 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 26 juni 2009 : 'onze' Milow stoot Alexander Rybak van de troon.

 Alexander Rybak, de winnaar van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, blijft het in buurland Zweden nog steeds goed doen. Met "Fairytale" moet hij na vijf weken wel de eerste plaats laten aan 'onze' Milow die met "Ayo technology" stijgt van twee naar één. Het album "Fairytales stijgt van een zesde naar een vierde plaats. De nummer twee, de IJslandse Yohanna, blijft met "Is it true ?" op de derde plaats staan en AySel en Arash dalen met "Always" van twaalf naar dertien.

De nieuwe single van Kate Ryan, "Babacar", komt het overzicht opnieuw binnen op een vijfenvijftigste plaats. Verder winnen de nieuwe singles van E.M.D., Måns Zelmerlöw en BWO in de derde week notering opnieuw terrein.

Caroline af Ugglas daalt met haar jongste album naar drieëntwintig en "Disco defenders", het dubbelalbum van Alcazar, daalt in de vijftiende week notering van een vierenveertigste naar een zesenveertigste plaats.

SINGLES TOP 60 :

02. (01) "Fairytale" - Alexander Rybak (10 weken)(ESF 2009).
03. (03) "Is it true ?" - Yohanna (6 weken)(ESF 2009).
07. (08) "Vill ha dej, igen" - Style (7 weken)(MF 1986-1987-2003).
13. (12) "Always" - AySel & Arash (7 weken)(ESF 2009).
18. (NW) "Extas" - Niclas Wahlgren (MF 2006).
22. (37) "Hold on" - Måns Zelmerlöw (3 weken)(MF 2007-2009).
33. (42) "Youngblood" - E.M.D. (3 weken)(MF 2009).
35. (40) "Sommaren du fick" - Benny Anderssons Orkester (MF 1973, ESF 1974) & Helen Sjöholm (2 weken).
39. (58) "Right here, right now" - BWO (3 weken)(MF 2005-2006-2008-2009).
42. (27) "Stay the night" - Alcazar (17 weken)(MF 2003-2005-2009).
46. (28) "Tingaliin" - P-Bros feat. DJ Trexx & Olga Pratilova (14 weken)(intervalact finale MF 2009).
50. (46) "Lose control" - Waldo's People (8 weken)(ESF 2009).
54. (34) "Baby goodbye" - E.M.D. (17 weken)(MF 2009).
55. (RE) "Babacar" - Kate Ryan (2 weken)(ESF 2006).
58. (30) "La voix" - Malena Ernman (17 weken)(MF 2009).

Verdwenen : "1000 miles" - H.E.A.T. (14 weken)(MF 2009) en "Snälla snälla" - Caroline af Ugglas (14 weken)(MF 2007-2009).

ALBUMS TOP 60 :03. (02) "500 dagar om året" - Tomas Ledin (2 weken)(MF 1972-1977-1978-1979, ESF 1980).
04. (06) "Fairytales" - Alexander Rybak (3 weken)(ESF 2009).
09. (17) "Vill ha dej, igen" - Style (2 weken)(MF 1986-1987-2003).
13. (21) "Grotescos tingeling" - Tingeling/Kapten Krok (5 weken).
15. (34) "A state of mind - Deluxe" - E.M.D. (34 weken)(MF 2009).
18. (12) "Clash of the elements" - The Poodles (5 weken)(MF 2006).
23. (22) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (14 weken)(MF 2007-2009).
27. (25) "Grafton street" - Calaisa (4 weken)(MF 2008).
29. (NW) "Smurfparty 2" - Smurfarna.
32. (24) "Sweet kissin' in the moonlight" - Thorleifs (8 weken)(MF 2009).
45. (47) "Foot of the mountain" - A-Ha (2 weken)(met Morten Harket, presentator ESF 1996).
46. (44) "Disco defenders" - Alcazar (15 weken)(MF 2003-2005-2009).
58. (RE) "Spellemann" - Elisabeth Andreassen (5 weken)(ESF 1982-1985-1994-1996, MGP 1994-1998-2003, presentatrice MGP 1992, MF 1981-1984-1990-2002, presentatrice MF 2000).

DVD TOP 20 :

02. (02) "Eurovision Song Contest Moscow 2009" - Blandade Artister (2 weken). 
11. (06) "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (11 weken).(bron : Sverigetopplistan, Swedish charts)

26-06-2009 om 09:42 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!