Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

10-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Marianne Dupon dumpte Yasmine voor een andere vrouw.

 Eind april raakte het nieuws bekend dat zangeres en Eén-omroepster Yasmine (37) en haar partner Marianne Dupon (38) gingen scheiden. De twee waren ruim acht jaar een koppel, en in augustus 2003 gaven ze elkaar het ja-woord. Op 09 maart 2007 beviel Dupon van een dochter, Ella Louise.
 
Niemand had echter zien aankomen dat de twee uit elkaar zouden gaan maar de beproevingen die ieder koppel wel eens moet doorstaan - te weinig tijd voor elkaar, de jachtigheid van het leven - hebben Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') en Marianne uit elkaar gedreven, en er leek geen weg meer terug. Althans dat schreef het weekblad Dag allemaal toen.

Volgens het weekblad TV Familie heeft Marianne Dupon Yasmine gedumpt voor een andere vrouw en velen maken zich dezer dagen echter zorgen om Yasmine. Want sinds Marianne haar verliet voor een ander smelt ze weg.

 Yasmine probeert de schijn hoog te houden, maar collega's, vrienden en fans weten wel beter want de aangeslagen Yasmine is extreem vermagerd sinds Marianne vertrok. Die onverwachte breuk laat zichtbaar sporen na bij de Eén-omroepster. En dat is ook de kijkers niet ontgaan. De anders zo joviale spring-in-'t-veld oogt vermoeid en geeft een verweesde indruk. Bovendien is ze akelig vermagerd. Ook haar omgeving maakt zich zorgen.

Hoewel ze zich op tv zo kranig mogelijk probeert te houden, krijgen medewerkers achter de schermen een heel andere Yasmine te zien. "Yasmine heeft de breuk nog niet verteerd" zeggen de collega's. Veel commentaar wil men bij de openbare omroep echter niet kwijt, maar medewerkers van 'De rode loper' weten het wel : "Yasmine is gekraakt en stelt zich terughoudend op. Ze heeft nergens nog zin in. Onlangs trok de crew van 'De rode loper' eropuit, bij wijze van teambuilding. Normaal is Yasmine dan de eerste om ambiance te maken, maar nu wilde ze niet eens mee. Pas na lang aandringen is ze dik tegen haar zin meegegaan. Zo zien we Yasmine niet graag."

Diezelfde collega's moeten met lede ogen toezien hoe Yasmine er fysiek onderdoor gaat. Net nu ze een drukke zomer voor de boeg heeft als omroepster én ze Katja Retsin moet vervangen in 'De rode loper', oogt ze graatmager. Velen vrezen dat ze op instorten staat. Maar haar drukke agenda zou haar ook kunnen redden. Of ze haar zinnen zal kunnen verzetten door dubbele shifts te draaien, zal de toekomst uitwijzen.

 Dat Yasmine zo zwaar afziet, bewijst dat de breuk voor haar als een verrassing kwam en dus moeilijker te verteren is. Dat bevestigen ook enkele collega's. Zij gaan zelfs een stap verder. "Yasmine heeft ons verteld dat ze gedumpt is door Marianne. Die is verliefd geworden op iemand anders en heeft daarom een punt gezet achter hun relatie." Yasmine blijft verweesd achter, want een relatie van acht jaar, waarvan zes jaar gelukkig getrouwd, veeg je niet zomaar uit. Waarschijnlijk had Yasmine nog voor haar huwelijk willen vechten, maar die kans heeft ze niet gekregen. Hopelijk vindt ze snel de kracht om dit pijnlijke hoofdstuk af te sluiten. 

Eerder al zag Yasmine relaties met Dieter Troubleyn (tekstschrijver "Morgen komt de lente", 'De Gouden Zeemeermin 1996') en Alexandra Potvin (presentatrice 'Eurosong 1993' en 'De Gouden Zeemeermin 1996') op de klippen lopen. 
Marianne Dupon werd bij het grote publiek bekend als de winnares van de tweede reeks van het Eén-programma 'De mol'. (foto Marianne : Telesaurus)

10-06-2009 om 18:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart Peeters en A Brand headliners op 'Marktrock 2009'.

 Bart Peeters (presentator 'Eurosong') en A Brand zijn de twee headliners van het Leuvense stadsfestival 'Marktrock', dat dit jaar op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus plaatsvindt. Op de Oude Markt spelen op vrijdag naast A Brand ook The Kids, Freaky Age, Hermanos Inglesos, Belgian Asociality en The Sedan Vault. Een dag later is het de beurt aan Bart Peeters, Yevgueni, Selah Sue, Drive Like Maria, The Galacticos en La Fille D'O.

Zoals organisator The Entertainment Group (TEG) al in januari aankondigde krijgt 'Marktrock' dit jaar een affiche die 100 procent van Belgische makelij is. Het zwaartepunt ligt net als vorig jaar op de Oude Markt. Nieuw is dat de concerten op dit plein voor het eerst sinds vele jaren weer gratis zijn. Dit was onder meer mogelijk door het feit dat Leuven het festival voor het eerst een toelage geeft. Marktrock krijgt 100.000 €.

De concerten op de Oude Markt zullen worden gepresenteerd door Studio Brussel-dj Siska Schoeters. De activiteiten op andere plaatsen in de stad zullen pas later worden bekendgemaakt. Het enig tipje van de sluier dat vandaag werd gelicht is dat er op de Grote Markt een 'Stella Marktrock Terras' zal worden ingericht met King DJ als "resident dj". Meer nieuws en informatie over het Leuvense stadsfestival krijg je op de website.
(bron : Belga)

10-06-2009 om 17:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Braam Verreth wordt de nieuwe Franky Bomans in Eén-soap 'Thuis'.

 In de populaire Eén-serie "Thuis" krijgt het personage van Franky Bomans dit najaar een nieuw gezicht. Josip Koninckx (15) wordt in de rol vervangen door de 22-jarige Braam Verreth.

De tienerzoon van Frank Bomans en Simonne Backx zal in het nieuwe seizoen van "Thuis" uitgroeien tot een volwaardig personage. De "nieuwe Franky" debuteert vanaf september in de serie. Hij zal ook een groeischeut krijgen : de 22-jarige Verreth zal een Franky neerzetten van 16 jaar. Koninckx speelde een 14-jarige Franky.

De slotaflevering van het veertiende seizoen van de serie kan je op zondag 30 augustus eerstkomende opnieuw bekijken en een dag later, op maandag 31 augustus, gaat de eerste aflevering van het vijftiende seizoen op antenne.

Sinds
september 2007 is er ook een nieuwe titelsong. De openbare omroep deed hiervoor een beroep op Will Tura en Steve Willaert die de muziek schreven, Frank Dingenen, die in de serie de rol van inspecteur Monard voor zijn rekening nam, tekende voor de tekst. Twee Vlaamse artiesten met een 'Eurosong'verleden hoor aan het begin van de serie en dat zijn Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006). (bron : VRT Teletekst)

10-06-2009 om 17:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Claudio Dell'Anno en Gaëlle Six ('Mijn Restaurant!') vanavond te gast bij Marcel.

 Eergisteren, maandag 08 juni, opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : derde aflevering VANAVOND :

Marcel Vanthilt heeft Joanie de Rijke te gast, de Nederlandse journaliste die tijdens een reportage voor P-Magazine werd gegijzeld in Afghanistan.

Claudio Dell'Anno en Gaëlle Six van 'Mijn Restaurant !' (vtm) krijgen gezelschap van kok Frank Fol en ingenieur Peter Van Roy, die vertellen hoe zij ruimtevoeding smaak geven. Yevgueni is de muzikale gast.

 
OPGELET ! Voor de Gentse afleveringen van 'Villa Vanthilt' zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein. Binnen enkele weken kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

10-06-2009 om 11:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jes' : vanavond de twaalfde aflevering - 'Getuigen gezocht'.

 De commerciële zender vtm pakt sinds woensdag 25 maart uit met 'Jes', een nieuwe dertiendelige drama-comedyreeks over een jonge vrouw die een nieuw leven begint in Brussel. In 'Jes' volgen we Jes Jacobs, een jonge vrouw van rond de 30, die op het punt staat naar Shanghai te verhuizen. Niet voor zichzelf, maar voor de job van haar vriend Gert.

Op je twintigste ga je feestend door het leven en zoek je je richting. Eens de kaap van de dertig verwacht iedereen dat je je leven hebt uitgestippeld en je definitieve keuzes hebt gemaakt. Je relatie moet op de rails zitten, de kinderen komen er aan (als ze er al niet zijn) en je huidige job moet (eindelijk) ook de juiste zijn.
En dan bekruipt je het gevoel dat je toch iets mist. Dat je leven op het verkeerde spoor zit en je definitieve keuzes misschien niet de juiste keuzes zijn. Dan heb je twee opties.

Berusten en er het beste van maken, want als je nu nog twijfelt zal je altijd wel twijfelen, zeggen je vrienden.
Maar je kan ook al je moed samenrapen om er radicaal mee te kappen, om eindelijk voor jezelf te kiezen, voor wat jij echt wil. Om écht te leven. Om je onder te dompelen in de soms bevreemdende, maar altijd bruisende hoofdstad. Op ontdekking naar jezelf en naar de wereld. En dat doet 'Jes' !

Maar wat is dat eigenlijk ? Echt leven ? Wat wil je eigenlijk echt ? Dat is 'Jes' ! Maar 'Jes' is ook fun, je amuseren met vrienden, samen huilen om een verloren lief, een nieuw restaurantje ontdekken. 'Jes' is dansen op het ritme van Brussel by night. 'Jes' is het leven van dertigers zoals het is, of zoals het voor velen zou mogen zijn.

* De aanzet :

Gert (Axel Daseleire) en Jes (Lotte Heijtenis) zijn al heel lang samen. Op een dag krijgt Gert de job van zijn leven : gaan werken in een groot filiaal in Shanghai. Die job is zijn droom en Jes wil hem daarin volgen. Uiteraard, dat leidt geen twijfel. Jes volgt hem altijd overal. Toch ? Niet dus. De dag van het vertrek besluit ze niet mee te gaan. De anders zo volgzame Jes beslist om één keer in haar leven voor zichzelf te kiezen, in de hoop dat hij voor één keer ook voor haar kiest. Ze dumpt haar vriend en volgt haar eigen weg.

Gert vertrekt naar China, Jes kiest voor een singlebestaan in Brussel. In haar nieuwe leven wordt ze bijgestaan door haar BCBG-zus Michelle (Kadèr Gürbüz), haar macho homovriend John (Johan Heldenbergh), de cynische prodeo-advocaat Luc (Koen De Graeve) en haar nieuwe beste vriendin, kunstenares en flapuit Sofia (Pascale Platel, lid vakjury 'Junior Eurosong 2008'). Haar keuze heeft gevolgen voor iedereen.

Dat is de aanzet van 'Jes', de 13-delige dramedyreeks met Lotte Heijtenis in de titelrol die zich afspeelt in het Brussel van vandaag. De toon van 'Jes' is humoristisch, levenslustig, eigentijds en relativerend. De personages nemen geen blad voor de mond en alle onderwerpen worden besproken. De reeks is een dynamisch raderwerk zoals de hoofdstad zelf. Levens kruisen elkaar en gaan weer uit elkaar. Elk personage in 'Jes' staat op een keerpunt in haar/zijn leven. Ze zijn op zoek naar geluk.

* inhoud twaalfde aflevering - 'Getuigen gezocht' :

Om te voorkomen dat Rosita het land wordt uitgezet, gaat Luc met haar trouwen. Hoewel hij het tegendeel beweert, krijgt hij ook gevoelens voor haar. Dik tegen de zin van Michelle. En dan wordt ze door Jes zelfs gedwongen om getuige te zijn. John weigert mee te stappen in het verhaal van Luc. Hij wil geen schijngetuige zijn voor een schijnhuwelijk. Bovendien heeft hij zijn handen vol met zijn nieuwe job als limo-chauffeur. Zijn eerste klant, Miss Banks, vergt het uiterste van zijn geduld. Sofia probeert intussen de relatie van Michelle en Arnaud te redden.

 Zoals we eerder reeds berichtten kozen de makers als begingeneriek voor "Ça plane pour moi", het nummer waarmee Plastic Bertrand in 1977 een internationale hit scoorde. Bertrand is één van de bestverkopende Belgische artiesten ooit met een verkoop van meer dan twintig miljoen albums. In 1987 nam hij in Brussel deel aan het Eurovisie Songfestival en verdedigde hij er de Luxemburgse kleuren met "Amour amour". Met een totaal van vier punten (twee uit Portugal en twee uit het Verenigd Koninkrijk) legde hij beslag op een eenentwintigste en voorlaatste plaats.
   
De reeks is vanavond voor het laatst te zien op vtm rond de klok van 22.00 en dat is na het eerste deel van de finale van 'Op zoek naar Maria' waarin presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) op zoek gaat naar de Vlaamse Julie Andrews. Wie de aflevering op woensdagavond moet missen krijgt op vrijdagavond, na de film, een herhaling voorgeschoteld.
 
OPGELET ! Vanaf vanavond verhuist de reeks naar 20.50, na 'Familie'. (bron en foto 'Jes' : vtm)

10-06-2009 om 00:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Brita Borg.

 Brita Borg (10 juni 1926) is een Zweedse zangeres en actrice. In 1959 neemt zij voor haar land deel aan het Eurovisie Songfestival. Zweden neemt dat jaar voor de tweede maal deel aan het liedjesfestival en het is de eerste keer dat het winnende nummer via een nationale selectie wordt gekozen. Het alombekende 'Melodifestivalen' is dan geboren. De Zweedse nationale finale wordt op zondag 29 januari gehouden in de hoofdstad Stockholm en wordt gepresenteerd door Thore Ehrling. Er is al voor de nationale finale beslist dat zangeres Brita Borg het land zal gaan vertegenwoordigen hoewel ze niet zal deelnemen aan de nationale selectie. Ook in 1960 zal trouwens deze werkwijze gehanteerd worden. Als winnaar komt zangeres Siw Malmkvist uit de bus met het nummer "Augustin". Op het Eurovisie Songfestival, gehouden op woensdag 11 maart in de Franse badplaats Cannes, eindigt Brita op een gedeelde negende plaats op een totaal van elf deelnemers. Naast zangeres is Brita Borg ook actrice. Tussen 1940 en 1959 speelt ze in maar liefst tien films.

10-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Dita Von Teese slaat Franse graaf aan de haak.

 De 36-jarige danseres Dita Von Teese (ESF 2009) heeft het aangelegd met een 25-jarige Franse graaf.

Dita en graaf Louis Marie de Castelbajac werden voor het eerst samen gespot tijdens een muziekfestival en zijn sindsdien onafscheidelijk.
Louis en Dita tourden daarna door Frankrijk, waar hij haar de mooiste plekjes van zijn vaderland liet zien.

Maar Dita's vrienden zijn geschokt door haar keuze voor Louis... "Hij is wel erg jong. Ze kan beter iemand van haar eigen leeftijd kiezen."
(bron : De Telegraaf)

09-06-2009 om 23:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Edsilia Rombley deze zomer met 'De beste zangers van Nederland' bij de TROS.

 Zangeres Edsilia Rombley (ESF 1998-2007) wordt presentatrice bij de TROS. Ze zal deze zomer het nieuwe muziekprogramma 'De beste zangers van Nederland' in goede banen gaan leiden.

Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008), Thomas Berge (EDF 2008), maar ook Danny de Munk vertoeven telkens een week lang in een villa op het Spaanse eiland Ibiza waar ze elkaars repertoire zingen.

Aan het muziekprogramma doen ook Henk Westbroek (tekstschrijver "Vrede", ESF 1993), Albert West (NSF 1975), Nick Schilder en Simon Keizer mee. De centrale vraag in de serie is welke zanger het beste een zieke collega kan vervangen. "Overdag zitten ze gezellig met een cocktail aan het zwembad, maar 's avonds barst de strijd los", aldus de omroep.

In elke aflevering staat een van de zangers centraal. Hij bepaalt wie welk nummer zingt en beoordeelt zijn muzikale collega's met een grote knipoog. "Heb je eerder die dag je collega's verwend door hen iets lekkers te bereiden of heb je vijanden gemaakt door ze in het water te gooien ? Aan zuiver zingen alleen zal het niet liggen...", laat een woordvoerster van de omroep optekenen in De Telegraaf. (bron : De Telegraaf)

09-06-2009 om 23:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gert Winckelmans toch niet in 'Familie'.

 Op vrijdag 26 juni valt het doek over het achttiende seizoen van 'Familie' (vtm). Die dag neemt de soap, waarvan Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de titelsong zingt, afscheid met een dubbelaflevering.

Na de zomer keert de serie terug en de krant Het Laatste Nieuws pakte eind vorige maand uit met het nieuws dat Gert Winckelmans, die we onder meer kennen als Simon uit de telenovelle 'Sara', volgend seizoen zijn opwachting zou gaan maken.

De commerciële omroep bericht vanavond op haar website dat dit echter niet zal doorgaan.
Gert zou de rol vertolken van Francis De Ridder, een selfmade zakenman die een neus heeft voor opportuniteiten. Wegens zijn theatertournee van december kunnen er geen opnames plaatsvinden. (foto : vtm)

09-06-2009 om 21:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Russische Valeriya komt naar Antwerpen.

 De Russische zangeres Valeriya komt later deze maand voor een optreden naar ons land. Op zaterdag 20 juni eerstkomende kan je haar aan het werk zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen.

Valeriya, onder meer bekend van nummers als "Snowstorm" en "You're out there", nam eerder dit voorjaar deel aan de Russische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Back to love" wist ze na de eerste stemronde (televoting) een tweede plaats te bezetten. Uiteindelijk haalde Anastasia Prikhodko het in de tweede ronde (vakjury) met zes stemmen tegen vijf.

Robin Gibb (Bee Gees) noemde Valeriya een groot artiest en Simply Red nam haar als special guest mee op hun tournee door het Verenigd Koninkrijk. Wie de zangeres volgende week zaterdag aan het werk wil zien, kan hier kaarten bestellen. Tot slot geven we nog mee dat het concert van start gaat om 20.00. (bron : Stadsschouwburg Antwerpen)

09-06-2009 om 15:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : Sonja Silva doet geen auditie K3.

 Later dit jaar gaat televisiezender vtm samen met productiepartner Studio 100 op zoek gaat naar een nieuw lid voor de succesvolle meidengroep K3 (Eurosong 1999). In Nederland zal het programma worden uitgezonden door SBS 6. 'K2 zoekt K3' zal vanaf augustus dus zowel in Vlaanderen als in Nederland te zien zijn op televisie.

Afgelopen donderdag raakte bekend dat ex-presentatrice Sonja Silva auditie zou gaan doen in het programma.
Sonja, die eerder al bewees leuk te kunnen zingen naast Syb van der Ploeg in het programma 'Just the two of Us', wilde kennelijk graag de nieuwe Kathleen worden en durfde een poging te wagen.
 
Maar intussen is Silva op haar beslissing teruggekomen want ze heeft besloten zich terug te trekken uit de audities voor het programma 'K2 zoekt K3'.

 De ex-presentatrice zou afgelopen weekend meedoen aan de zoektocht naar een nieuwe zangeres voor K3. Eind vorige week kwam ze er echter achter dat het om een tv-talentenjacht ging en besloot ze de auditie af te zeggen.

"Ik heb via de mail laten weten dat ik niet op auditie kwam", liet Sonja weten aan 'RTL Boulevard'. "Ik zit niet te wachten op zo'n openlijke auditie." Sonja had wel auditie gedaan als het een besloten auditie was geweest.

Silva nam in 1997 deel aan 'Miss Nederland' en wist die verkiezing winnend af te sluiten, nadien vertegenwoordigde ze haar land tijdens de Miss World-verkiezing alwaar ze een elfde plaats in de wacht wist te slepen. Nadien presenteerder ze voor muziekzender TMF en speelde ze mee in de series 'Lotte' en 'De Erfenis'.
(bron : De Telegraaf ; logo : vtm)

09-06-2009 om 13:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : zoektocht naar vervangster Kathleen Aerts vanaf eind augustus op het scherm.

 Zoals we afgelopen zondagavond reeds berichtten is in Nederland de strijd om het nieuwe K3-lid (Eurosong 1999) in alle hevigheid losgebarsten. De eerste auditiedag voor 'K2 zoekt K3', de tv-zoektocht naar de opvolgster van Kathleen, vond plaats in het Rotterdamse Ahoy. Volgens Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zullen Karen en Kristel later deze maand in Vlaanderen op zoek gaan naar een vervangster voor Kathleen Aerts.

Volgens de kranten zou het programma eind augustus op het scherm komen en in oktober zouden we het nieuwe K3-lid moeten kennen. Het programma wordt in Vlaanderen uitgezonden op vtm en in Nederland wordt het uitgezonden door SBS 6.
 
Het weekblad Dag allemaal berichtte vorige week dat het programma stilaan vorm begint te krijgen. Het luxejacht van Studio 100-baas Gert Verhulst wordt mogelijk de locatie van het programma en intussen doen ook reeds de namen van de juryleden de ronde.

 Studio 100-baas Gert Verhulst, muzikant Miguel Wiels en K3-choreografe Axana worden als Vlaamse juryleden genoemd. Axana zong ooit nog bij de meidengroep Def Dames Dope. Omdat ook Nederlandse kandidaten hun kans wagen zou dit drietal versterking krijgen van Gerard Joling (ESF 1988) of Danny de Munk. Karen en Kristel zullen de zoektocht naar een nieuwe muzikale partner in goede banen gaan leiden.

Waar de opnames van het tv-programma 'K2 zoekt K3' zullen plaatsvinden, is nog niet definitief beslist. Maar het gerucht gaat dat de Evanna, het luxejacht dat Gert Verhulst onlangs kost voor 1,5 miljoen euro, het decor wordt. "Over dat voorstel wordt inderdaad gepraat", klinkt het bij Studio 100. "Maar honderd procent zeker is dat nog niet." (logo : vtm)

09-06-2009 om 12:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Herbert Flack, Filip Meirhaeghe en The Sunsets vanavond te gast bij Marcel.

 Gisteren, maandag 08 juni, opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : tweede aflevering VANAVOND :

Marcel krijgt vanavond acteur Herbert Flack over de vloer en samen vieren ze Herberts zestigste verjaardag. De acteur geeft al een aantal jaren gestalte aan hoofdinspecteur Van In in de reeks 'Aspe' (vtm).

Filip Meirhaeghe, ex-wereldkampioen mountainbike, blikt terug op zijn carrière.

Voor de muzikale noot zorgen ditmaal Annelies Winten (24) en Matthias Lens (23). Als het accordeonduo The Sunsets staan ze met hun gelijknamige debuutalbum voor de derde week op de eerste plaats in de Album Top 100 in Vlaanderen. Intussen is dat album al goed voor een gouden plaat.

 Wil jij een opname meemaken ? Wel schrijf je dan snel in via deze link. Je wordt omstreeks 20.00 aan de villa verwacht, het einde van de uitzending is voorzien rond 23.00.
Vermeld ook of je voorkeur uitgaat naar het bijwonen van de muzikale act dan wel naar het bijwonen van de talkshow zelf. Van zodra je reservatie verwerkt is, ontvang je een bevestiging per e-mail.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

09-06-2009 om 11:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Timo Descamps (Steracteur sterartiest) stelt zijn vriend Danny de Jong voor.

 Gisterenavond vond in Nederland voor de tiende maal de uitreiking plaats van John Kraaijkamp Musical Awards. Dit jaar zaten in de jury onder meer Linda Lepomme (ESF 1985) en Eric Van Tijn (componist "Vrede", ESF 1993 en componist/tekstschrijver "Hemel en aarde", ESF 1998).

Ook acteur en zanger Timo Descamps was genomineerd en dit in de categorie 'Aanstormend talent' voor zijn rol in de musical 'Kruistocht in Spijkerbroek', naar het beroemde boek van The Beckman. In die musical neemt hij de rol van het hoofdpersonage Dolf Wega voor zijn rekening.

Timo, derde tijdens de eerste editie van 'Steracteur sterartiest' (Eén) en bekend uit de Ketnet-serie 'Spring', greep naast een award maar dat weerhoudt hem er niet van om heel wat succes te oogsten in Nederland.

Gisterenavond liep hij voor het eerst op de rode loper, en onder het oog van de camera's, met zijn vriend, de Nederlandse acteur Danny de Jong. De Jong (21) maakt ook deel uit van de cast van de musical. "'Kruistocht in Spijkerbroek' betekende een omwenteling in mijn leven : de musical was een groot succes én er zat een leuke jongen in de cast" laat Timo (23) vandaag optekenen in Het Laatste Nieuws.

 De Nederlandse pers speculeerde de voorbije weken en maanden dat Timo een verhouding zou hebben met tegenspeelster Janke Dekker. Er hing dus wel degelijk romantiek in de lucht maar dan met iemand helemaal anders. "Dat de pers schreef over een relatie met Janke was dé grap bij de cast. Iedereen wist daar al lang dat ik samen was met Danny."

Was het tweetal de voorbije weken nog heel discreet tijdens hun bezoeken aan de studio van 'Op zoek naar Maria', dan liepen Timo en Danny gisterenavond voor het eerst als paar over de rode loper. Voor Timo was het genieten maar ook aanpassen. "Het voelde onwennig aan, omdat ik mijn privéleven tot nu altijd afgesloten hield. Alleen mensen uit mijn directe omgeving weten al sinds m'n 16de hoe de vork aan de steel zit. Tijdens mijn deelname aan 'Steracteur sterartiest' werd me soms gevraagd of ik op meisjes of jongens viel, maar ik vond dat allemaal te persoonlijk. Nu zit ik voor het eerst in mijn leven in een goeie, stabiele relatie. Het is gewoon leuk dat Danny overal bij kan zijn, zondat dat ik een verhaaltje moet verzinnen om zijn aanwezigheid te verantwoorden."

Dat Danny in Nederland woont, zorgt voorlopig niet voor druk op de relatie, want dankzij zijn succes daar is Timo nog voortdurend in Nederland aan de slag. Volgende maand starten de opnames van 'Spangas' en er komen extra voorstellingen van 'Kruistocht in Spijkerbroek' en dit van eind september tot januari. Het koppel zal dan opnieuw samen op de planken staan.

In Vlaanderen bleef de verwachte doorbraak na zijn derde plaats in 'Steracteur sterartiest' wat uit. "Ik ben misschien niet het voorspelde meisjesidool geworden, maar om eerlijk te zijn : ik heb het liever op deze manier. Langzaam iets opbouwen, hard werken en dan later de vruchten plukken." Meer nieuws over de musical 'Kruistocht in Spijkerbroek' krijg je hier
(foto Timo : Eén)

09-06-2009 om 09:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : MNM scoort slechter dan voorganger Donna.

 MNM haalt minder goede luistercijfers dan zijn voorganger Radio Donna. Dat blijkt uit meetgegevens die de VRT niet officieel vrijgeeft, zo schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag.

"Niet onlogisch : iedereen wil een nieuwe zender wel eens horen. Maar gaandeweg zakten de cijfers. Sinds maart zitten ze onder het niveau van Donna, en de tendens blijft dalend", aldus de kranten.

Officieel zijn deze gegevens niet. De volgende CIM-luistercijfers worden pas begin juli bekendgemaakt. Maar voor eigen gebruik hanteren de zenders zogenaamde PPM-cijfers, gebaseerd op een nieuwe meettechniek. In principe wordt daarover niet gecommuniceerd, maar in de praktijk lekt toch een en ander uit. Volgens meerdere bronnen zijn de cijfers niet gunstig voor MNM. Intern zorgt dat uiteraard voor enige onrust, vervolgen de kranten.

Greet Santy, netmanager van MNM, wil niet met zoveel woorden gezegd hebben dat MNM slechter scoort dan Donna. "Het schommelt van dag tot dag en van week tot week."
(bron : Belga ; logo : MNM)

09-06-2009 om 09:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Kattis Ahlström.

 Kattis Ahlström (09 juni 1966) is geboren in de Zweedse stad Göteborg (gaststad ESF 1985) maar brengt haar jeugd door in Lund. Van beroep is ze journaliste en presentatrice. In 1994 presenteert ze samen met Sven Melander de Zweedse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, beter bekend als 'Melodifestivalen'. Zes jaar later, in 2000, presenteert ze aan de zijde van Anders Lundin, het Eurovisie Songfestival dat in de hoofdstad Stockholm plaatsvindt. In 2003 mag ze namens de Zweedse bevolking de punten bekendmaken tijdens het Eurovisie Songfestival.

OOK JARIG VANDAAG :

Lisa del Bo (1961), deelneemster voor BELGIE (ESF - 1996) met "Liefde is een kaartspel".

09-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gordon blijft nog drie jaar bij de Toppers.

 Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) blijft nog drie jaar deel uitmaken van de Toppers (ESF 2009). Dat heeft de zanger eerder vanavond gezegd tegen 'RTL Boulevard'. De geruchten over onenigheid binnen de groep noemt de blonde krullenbol 'absoluut gelul'.

Eerder gaf Gordon aan dat hij na vijf Topper-jaren wou kijken of het voor hem nog creatief nodig was deel uit te blijven maken van de groep. Ook Jeroen van der Boom, die Gerard Joling (ESF 1988) na zijn vertrek in november verving, zou nog niet zeker weten of hij een Topper zou willen blijven.

Gordon drukte vandaag alle geruchten de kop in. "We gaan gewoon door met de Toppers, de komende paar jaar zitten we nog lekker aan elkaar vast." Naast van der Boom en Gordon maakt ook René Froger deel uit van het zangtrio.
De drie heren staan aanstaande vrijdag en zaterdag in de Amsterdam ArenA. (bron : Novum)

08-06-2009 om 23:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Deze eerste werkdag van de week sluiten we af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Aan werk ontbrak het Petra oftewel La Sakhra (Eurosong 1993-1999-2006) de voorbije weken en maanden alvast niet. De zangeres, die intussen twintig jaar op de planken staat, is nog tot eind juni te zien in de show 'Wonderland' in The Stage in Antwerpen.

Je kan er wekelijks op vrijdag en zaterdag een optreden meemaken tijdens een gezellig etentje. Iedereen wordt verwacht om 19.30 in The Stage, Anneessensstraat 10, 2018 Antwerpen en voor meer informatie en reservatie van tickets verwijzen we naar de website van The Stage. (foto : The Stage)

 Op zaterdag 11 en zondag 12 juli wordt in Eeklo de eerste editie van het 'Festival van de Lage Landen' georganiseerd. Het moet een familiefestival worden met Nederlandstalige muziek, zowel uit Vlaanderen als uit Nederland.

Op zaterdag 11 juli staat de Vlaamse topact Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) op het programma, op zondag 12 juli vormt de Nederlander Frans Bauer het hoogtepunt. Daarnaast passeren onder meer Raymond van het Groenewoud, Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'), Rob de Nijs (NSF 1969), Frank Boeijen en Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') de revue.

Voor de organisatie wordt onder meer samengewerkt met lokale tv-zender AVS, Radio 2 Oost-Vlaanderen en de stad Eeklo. Een dagticket kost 24,00 € in voorverkoop (32,00 € aan de kassa), een combiticket 44,00 € (52,00 € aan de kassa). Het geheel wordt gepresenteerd door Celia Boogaert en Luk Alloo.

* het volledige programma :

- zaterdag 11 juli :

12.00 : deuren festivalpark open.
13.30–14.30 : Wipneus & Wim.
15.15–16.15 : Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
17.00-18.00 : Rob de Nijs (NSF 1969).
18.45-19.45 : Raymond van het Groenewoud.
20.30–21.45 : René Froger (ESF 2009).
22.30–00.00 : Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
00.00–02.00 : DJ Dirk Stoops.

- zondag 12 juli :

12.00 :
deuren festivalpark open.
13.30–14.30 : Lenny & De Wespen.
15.15–16.15 : Nick & Simon.
17.00-18.00 : Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006').
18.45-19.45 : Frank Boeijen 30 jaar.
20.30–21.45 : Free Souffriau zingt Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975).
22.30–00.00 : Frans Bauer.
 

De lokatie is het Festivalpark Eeklo (sportterreinen), Burgemeester Pussemierstraat, 9900 Eeklo en de site ligt op wandelafstand van het station van Eeklo.

Voor meer nieuws en informatie kan je steeds terecht op de website van het 'Festival van de Lage Landen' alwaar je ook je tickets kan aanschaffen. Tickets zijn tevens te bestellen in vijf toeristische diensten van het Meetjesland (Eeklo, Assenede, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins) en in diverse vestigingen van Media Markt.

 Het programma voor de 'Vrolijke Vrijdag' in Gompel en 'Mol Feest!' op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus is al een aantal weken volledig rond. Met toppers als Eddy Wally, Roel Vanderstukken en Songfestivaldeelneemsters Hadise (ESF 2009) en Kate Ryan (ESF 2006) kiest het gemeentebestuur van de Kempense gemeente resoluut voor pretentieloos amusement voor alle leeftijden.

Vrijdag 28 augustus mag cultureel ambassadeur 'Gompel Glashelder' de aftrap nemen voor dit traditioneel feestweekend dat de zomervakantie afsluit. Het chiroheem, vlakbij de kerk, vormt het achtergronddecor voor een stevig feestje met Onszin (een groep uit Gompel zelf), Lester en Abdou ('X Factor 2008') en Les Truttes.

Zaterdag 29 en zondag 30 augustus verhuizen de festiviteiten 'Mol Feest!' naar het centrum. Zaterdagavond bestijgen achtereenvolgens Ronny en de Foorapen, Eddy Wally en Cookies and Cream het podium.

 Zondagnamiddag staat helemaal in het teken van onze allerjongsten. Zij kunnen zich onbezorgd uitleven op de vele attracties op het traditionele kinderfeest Alles Kids. 's Avonds schotelen we je een goed gevuld muziekprogramma voor dat start met Wishband 4-10's en een imitator van Frans Bauer. Bekende toppers later die avond zijn Roel Vanderstukken, onze eigen wereldster Hadise en Kate Ryan. Zoals de traditie het wilt, eindigen we met een knallend vuurwerk.

08-06-2009 om 21:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Kim-Lian van der Meij wil voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival.

 Kim-Lian van der Meij (presentatrice JESF 2007) is DE geknipte persoon om Nederland volgend jaar te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in de Noorse hoofdstad Oslo.

Kim-Lian sprak vanmorgen in de uitzending van Giel Beelen (3FM) zeer enthousiast over het liedjesfestijn, waar de Toppers dit jaar zijn gesneuveld.

"Ik vind het echt helemaal geweldig. Ik heb zin om de boel helemaal op te schudden en alles anders aan te gaan pakken, maar dit jaar gaat de TROS het doen. Die zitten natuurlijk te wachten op Frans Bauer en Jan Smit en die denken niet iets verder."

In het najaar van 2007 presenteerde ze samen met Sipke Jan Bousema het Junior Eurovisie Songfestival dat toen in Rotterdam plaatsvond. Momenteel is ze te zien in de Nederlandse versie van de musical 'Footloose'. 
(bron : De Telegraaf)

08-06-2009 om 16:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minsk 2010 : achtste editie Junior Eurovisie Songfestival in Wit-Russische hoofdstad Minsk.

 De EBU heeft zopas bekendgemaakt dat de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden in Wit-Rusland.

Dit najaar verhuist het hele circus naar de Oekraïense hoofdstad Kiev en volgend jaar zal het liedjesfestival plaatsvinden in buurland Wit-Rusland. Naast de voormalige Sovjetrepubliek was ook Rusland kandidaat om het festival volgend jaar te huisvesten.

Plaats van het hele gebeuren wordt de Minsk Arena, die eind dit jaar de deuren zal openen en plaats zal bieden aan 15.000 toeschouwers. Het bod van de Wit-Russische omroep BTRC werd gesteund door de winnaar van het Eurovisie Songfestival van dit jaar, Alexander Rybak. De in Noorwegen wonende zanger werd geboren in de Wit-Russische hoofdstad en woonde er tot aan zijn vierde levensjaar.

Voorlopig staat zaterdag 20 november 2010 in de agenda voor de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival. (bron : Eurovision.tv)

08-06-2009 om 12:31 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!