Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

08-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minsk 2010 : achtste editie Junior Eurovisie Songfestival in Wit-Russische hoofdstad Minsk.

 De EBU heeft zopas bekendgemaakt dat de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden in Wit-Rusland.

Dit najaar verhuist het hele circus naar de Oekraïense hoofdstad Kiev en volgend jaar zal het liedjesfestival plaatsvinden in buurland Wit-Rusland. Naast de voormalige Sovjetrepubliek was ook Rusland kandidaat om het festival volgend jaar te huisvesten.

Plaats van het hele gebeuren wordt de Minsk Arena, die eind dit jaar de deuren zal openen en plaats zal bieden aan 15.000 toeschouwers. Het bod van de Wit-Russische omroep BTRC werd gesteund door de winnaar van het Eurovisie Songfestival van dit jaar, Alexander Rybak. De in Noorwegen wonende zanger werd geboren in de Wit-Russische hoofdstad en woonde er tot aan zijn vierde levensjaar.

Voorlopig staat zaterdag 20 november 2010 in de agenda voor de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival. (bron : Eurovision.tv)

08-06-2009 om 12:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : Griekenland, Litouwen en Bulgarije haken af, Zweden keert terug op het Junior Eurovisie Songfestival.

De EBU heeft zopas bekendgemaakt dat de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, op zaterdag 21 november eerstkomende, zal plaatsvinden met "slechts" dertien landen. Vorig jaar zouden in eerste instantie achttien landen van de partij zijn maar uiteindelijk haakten nieuwkomers Azerbeidzjan, Bosnië-Herzegovina en Israël af zodat het totaal aantal deelnemers op vijftien kwam te liggen.

Van die vijftien haken dit jaar Bulgarije, Griekenland en Litouwen af, maar het goede nieuws is dan wel dat Zweden opnieuw van de partij zal zijn.

Wij zetten de dertien deelnemers hieronder op een rijtje :

01. Armenië.
02. BELGIE.
03. Cyprus.
04. FYROM.
05. Georgië.
06. Malta.
07. Nederland.
08. Roemenië.
09. Rusland.
10. Oekraïne (gastland).
11. Servië.
12. Wit-Rusland.
13. Zweden (keert terug).

Op dit ogenblik is enkel de Russische kandidaat bekend, maar in een aantal landen is men intussen wel met de selecties gestart. Zo zijn in Nederland de kandidaten sinds begin deze maand bekend, in eigen land blijft het wachten tot in augustus. (bron : Eurovision.tv)

08-06-2009 om 12:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'ESC Radio Awards 2009' : Alexander Rybak (beste song en zanger), Yohanna (beste zangeres) en AySel & Arash (beste groep) zijn de winnaars.

 Net als in 2006, 2007 en 2008 organiseerde ESC Radio ook dit jaar de jaarlijkse 'ESC Radio Awards'. De 42 kandidaten die deelnamen aan de 54e editie van het Eurovisie Songfestival, gehouden in de Russische hoofdstad Moskou, kregen vorige week een tweede kans. Tussen afgelopen maandag 01 juni en gisteren, zondag 07 juni, konden de luisteraars van ESC Radio, de grootste webradio voor Songfestivalmuziek, hun stem uitbrengen in vier categorieën.

Intussen zijn alle stemmen geteld en wij zetten de top drie in elke categorie hieronder op een rijtje : 

* Best Song 2009.

01. "Fairytale" - Alexander Rybak (Noorwegen) : 14,0 %.
02. "Is it true ?" - Yohanna (IJsland) : 11,1%.
03. "Et s'il fallait le faire" - Patricia Kaas (Frankrijk) : 6,9%.

Hadise haalde met "Düm tek tek" een veertiende plaats (2,8%), Copycat strandde met "Copycat" op een vijfendertigste plaats (0,3%) en de Nederlandse Toppers waren met "Shine" goed voor een zevenendertigste plaats (0,2%).

* Best Female Entrant 2009.

01. Yohanna (IJsland) : 23,1%.
02. Patricia Kaas (Frankrijk) : 14,5%.
03. Jade Ewen (Verenigd Koninkrijk) : 9,9%.

Hadise, die voor Turkije aantrad, strandde met 4,6% op een achtste plaats.

* Best Male Entrant 2009.

01. Alexander Rybak (Noorwegen) : 33,8%.
02. Sakis Rouvas (Griekenland) : 20,1%.
03. Brinck (Denemarken) : 19,5%.

Met 1,5% strandde Copycat op een negende en allerlaatste plaats.

* Best Group 2009.

01. AySel & Arash (Azerbeidzjan) : 21,2%.
02. Urban Symphony (Estland) : 19,2%.
03. Flor-de-Lis (Portugal) : 10,6%.

De Nederlandse Toppers strandden met 1,2% op een veertiende plaats op zeventien deelnemers.

De volledige uitslag krijg je op de website van ESC Radio. (bron en logo : ESC Radio)

08-06-2009 om 12:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Marcel Vanthilt vanaf vanavond live in Gent en op Eén.

 Vandaag, maandag 08 juni, opent Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : eerste aflevering VANAVOND :

Eén dag na de verkiezingen nodigt Marcel een grote winnaar of verliezer van de stembusslag uit. Gilles De Bilde vertelt hoe 'Homeless world cup' zijn leven en dat van zijn dakloze voetballers veranderde.

Columnist en 'De slimste mens'-eindredacteur Sam De Graeve stelt zijn boek 'Reizen met dochters' voor en Joost Zweegers is de muzikale gast.

 Wil jij een opname meemaken ? Wel schrijf je dan snel in via deze link. Je wordt omstreeks 20.00 aan de villa verwacht, het einde van de uitzending is voorzien rond 23.00.
Vermeld ook of je voorkeur uitgaat naar het bijwonen van de muzikale act dan wel naar het bijwonen van de talkshow zelf. Van zodra je reservatie verwerkt is, ontvang je een bevestiging per e-mail.

'Villa Vanthilt', van maandag 08 juni tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

08-06-2009 om 09:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Anne De Baetzelier (ex-presentatrice TOTZ) blijft bij LDD actief.

 "Ik vind mijn niet-verkiezing voor het Vlaams Parlement heel erg jammer. Ik geef echter niet op en blijf met LDD meewerken". Dat liet gewezen vtm-coryfee Anne De Baetzelier aan het persagentschap Belga weten.

De ex-Miss België stond in Vlaams-Brabant tweede op de Vlaamse LDD-lijst en haalde 8.103 voorkeurstemmen daar waar lijstrekker Peter Reekmans, LDD-partijsecretaris en gewezen nationaal voorzitter van Vld-Jongeren, er maar 4.964 wist binnen te rijven. De partij haalde echter slechts één zitje in de kieskring en dat gaat, dankzij de lijststemmen, dus naar Reekmans.

Of De Baetzelier bij komende federale verkiezingen terug kandidaat zal zijn is nog niet uitgemaakt. "Ik vind het resultaat dat LDD geboekt heeft tijdens deze verkiezing meer dan behoorlijk. Op twee jaar tijd hebben we nu al 4 kamerleden, 1 senator en 8 Vlaamse parlementsleden. Dat is een zeer mooie score. Natuurlijk hebben we als jonge partij groeipijnen en kinderziektes. De partij moet nu de troepen samenroepen. Alle neuzen moeten terug in dezelfde richting. Er moet op de juiste manier gereageerd worden op wie dat niet doet", aldus De Baetzelier.
(bron : Belga, Vlaanderen kiest ; foto : vtm)

08-06-2009 om 08:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ex-VRT omroeper/presentator Johan Verstreken (CD&V) opnieuw verkozen voor Vlaams Parlement.

Johan Verstreken Gisteren vonden er, naast Europese verkiezingen, ook verkiezingen plaats voor een nieuw Vlaams Parlement. Zoals we gisterenavond reeds berichtten zal er in dat nieuwe parlement geen plaats meer zijn voor Margriet Hermans (Eurosong 1987-1989-1999). 

Haar partij Open Vld gaat in de kieskring Antwerpen van zes naar vier zetels en Margriet, die op de lijst op een vierde plaats stond, haalde niet genoeg stemmen om opnieuw vijf jaar te zetelen in dat Vlaams Parlement. Ze kreeg in totaal 6.239 voorkeurstemmen waarmee ze op de lijst van de effectieven een zesde plaats inneemt.

Voor ex-VRT omroeper Johan Verstreken ziet het er in de kieskring West-Vlaanderen heelwat beter uit. Hij is wel opnieuw zeker van een zitje de komende vijf jaar. Op de West-Vlaamse CD&V-lijst stond hij op een vijfde plaats en de partij haalt er in totaal zeven zetels. Hij kreeg er 23.744 stemmen achter zijn naam en prijkt daarmee op een vijfde plaats binnen zijn partij wat de voorkeurstemmen betreft. Hij maakte vijf jaar geleden voor het eerst zijn optreden in het Vlaams ParlementJohan leverde in 1996 samen met Michel Follet (presentator 'De Gouden Zeemeermin 1996') het commentaar bij het Eurovisie Songfestival. (bron :
Vlaanderen kiest)

08-06-2009 om 08:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Maria Menounos.

 Maria Menounos (08 juni 1978) is geboren in Medford, Massachusetts (Verenigde Staten). Ze verdient haar boterham als actrice, presentatrice en journaliste. Geboren uit Griekse ouders spreekt ze vloeiend Grieks en Engels. Momenteel werkt ze voor de Amerikaanse zender NBC als reporter in de 'Today Show' en 'Accent Hollywood'. Ze heeft ook reeds geacteerd in 'Fantastic Four' en in televisieseries zoals 'One Three Hill' en 'Without a Trace'. Drie jaar geleden werd ze door de Griekse nationale omroep (ERT) aangezocht om het Eurovisie Songfestival te presenteren samen met Sakis Rouvas (ESF 2004-2009). Na de overwinning van zangeres Helena Paparizou in 2005 vond het jaarlijkse liedjesfestival in 2006 voor het eerst plaats op Griekse bodem en dit in de hoofdstad Athene. Meer over Maria kan je altijd op haar website terugvinden.

OOK JARIG VANDAAG : 

* Gert Timmerman (1935), deelnemer 'Nationaal Songfestival' (Nederland - 1962/1965).
*
Keti Garbi (1963), deelneemster voor Griekenland (ESF - 1993) met "Ellada, hora tou fotos".
* Linda Snoeij
 (1968), lid van Mrs. Einstein, Nederland (ESF - 1997).

08-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Margriet Hermans (Open Vld) niet verkozen voor het Vlaams Parlement.

Margriet Hermans Vandaag vonden er, naast Europese verkiezingen, ook verkiezingen plaats voor een nieuw Vlaams Parlement. In de kieskring Antwerpen (provincie Antwerpen) zijn alle uitslagen bekend en daaruit blijkt dat Margriet Hermans na tien jaar afscheid zal moeten nemen als Vlaams parlementslid. Haar partij Open Vld gaat in de provincie van zes naar vier zetels. Margriet, die op de lijst op een vierde plaats stond, haalde niet genoeg stemmen om opnieuw vijf jaar te zetelen in het Vlaams Parlement.

De zangeres nam in 1987, 1989 en 1999 deel aan 'Eurosong'. In 1987 eindigde ze met "In slow motion" op een zevende plaats, twee jaar later deed ze het met "Wat ik bedoel" ietsje beter, en belandde ze op een zesde stek. In 1999 nam ze met "Ik vaar met je mee" deel en in de eerste voorronde eindigde ze op een vierde plaats. (bron :
Vlaanderen kiest)

07-06-2009 om 23:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : zoektocht naar vervangster Kathleen Aerts is van start gegaan.

 Vandaag is in Nederland de strijd om het nieuwe K3-lid (Eurosong 1999) in alle hevigheid losgebarsten. De eerste auditiedag voor 'K2 zoekt K3', de tv-zoektocht naar de opvolgster van Kathleen, vond plaats in het Rotterdamse Ahoy. Er was alvast een massale opkomst volgens De Telegraaf. Ook in Vlaanderen zullen Karen en Kristel op zoek gaan naar een nieuwe collega. Het programma wordt dit najaar uitgezonden op vtm en in Nederland wordt het uitgezonden door SBS 6.
 
Het weekblad Dag allemaal berichtte afgelopen dinsdag dat het programma stilaan vorm begint te krijgen. Het luxejacht van Studio 100-baas Gert Verhulst wordt mogelijk de locatie van het programma en intussen doen ook reeds de namen van de juryleden de ronde.

 Studio 100-baas Gert Verhulst, muzikant Miguel Wiels en K3-choreografe Axana worden als Vlaamse juryleden genoemd. Axana zong ooit nog bij de meidengroep Def Dames Dope. Omdat ook Nederlandse kandidaten hun kans wagen zou dit drietal versterking krijgen van Gerard Joling (ESF 1988) of Danny de Munk. Karen en Kristel zullen de zoektocht naar een nieuwe muzikale partner in goede banen gaan leiden.

Waar de opnames van het tv-programma 'K2 zoekt K3' zullen plaatsvinden, is nog niet definitief beslist. Maar het gerucht gaat dat de Evanna, het luxejacht dat Gert Verhulst onlangs kost voor 1,5 miljoen euro, het decor wordt. "Over dat voorstel wordt inderdaad gepraat", klinkt het bij Studio 100. "Maar honderd procent zeker is dat nog niet." (logo : vtm)

07-06-2009 om 23:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : een halve eeuw Noorse inzendingen op het Eurovisie Songfestival.

 Midden vorige maand wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival.

Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Vanaf volgende week zondag, 14 juni, gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. We starten met de eerste inzending uit 1960 om in de maand mei van volgend jaar te eindigen met de kandidaat die in eigen land opnieuw een goed resultaat hoopt neer te zetten. (met dank aan 3D Flags)

07-06-2009 om 22:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Betty Owczarek werd gevraagd voor Mrs Globe Belgium.

 Gisterenavond vond in het Casino Kursaal van Oostende de finale plaats van Mrs Globe Belgium. De derde editie van deze verkiezing, waar dames aan deelnemen die ouder zijn dan zesentwintig, werd gewonnen door de 44-jarige aankoopverantwoordelijke Kathleen De Mey uit Sint-Martens-Lennik.

Ook Betty Owczarek (Eurosong 2004-2008), in Vlaanderen bekend van onder meer haar deelname aan de eerste reeks van 'Big Brother', werd gevraagd om zich in te schrijven. "Wij zijn altijd op zoek naar vrouwen mét een verhaal en Betty heeft zeker een boodschap over te brengen" zegt organisatrice Lesley-Ann Poppe deze week in TV Familie.

Jammer genoeg hield Betty de boot af aangezien de timing niet ideaal bleek te zijn. "Ze overwoon toen net enkele plastische ingrepen en voelde zich niet goed in haar vel. Haar zelfvertrouwen stond op een zeer laag pitje" aldus Lesley-Ann.

"Ik vraag het Betty niet opnieuw, maar ze weet nu dat ik interesse heb en dat ze steeds welkom is" aldus nog de organisatrice.

In 2007 werd oud-omroepster (vtm) en gewezen Miss België Daisy Van Cauwenbergh op haar achtendertigste verkozen tot Mrs Globe Belgium en nadien in Californië tot Mrs Globe 2008.

Mrs Globe moet een rolmodel zijn met wie elke vrouw zich kan vereenzelvigen. Ze is volgens de organisatie assertief, communicatief en ze heeft een verhaal te vertellen. (bron : BelgaTV Familie)

07-06-2009 om 16:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : '1000 zonnen evenement' vandaag in Meeuwen-Gruitrode met Jelle Cleymans, Sofie Van Moll en Gene Thomas.

 Sinds afgelopen maandag, 01 juni, krijg je elke avond rond de klok van 19.40 het zomerse Eén-programma '1000 zonnen'. En zoals de voorgaande jaren komt het programma ook deze zomer weer naar je toe !

Kom proeven, dansen, zingen en genieten. Topkok Giovani en twee BV's verrassen je met creaties op basis van streekproducten uit jouw buurt. Natuurlijk kun je ook genieten van de lekkernijen aan de talrijke eetstandjes. Of… je duimen en vingers aflikken bij het horen van de ambiancemuziek van The Expendables met Sofie van Moll (Eurosong 2004) en Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" van Tanja Dexters, Eurosong 2002).

't Wordt een zálige zomer !

Vandaag, zondag 07 juni, komt het programma naar het Limburgse Meeuwen-Gruitrode. Daar zijn Jelle Cleymans (Spring, Eurosong 2004) en zijn moeder Karin Jacobs van de partij.

Vanaf 12.00 : doorlopend markt vol zomerse lekkernijen animatie.
Vanaf 12.30 : opname van 'De koksmuts' en kookdemo's.
Om 16.30 : Optreden van The Expendables met Sofie Van Moll en Gene Thomas.

De volgende weken zal de karavaan onder meer halt houden in de volgende gemeenten :

- zondag 14 juni : Berlare.
- zondag 21 juni : Deurne.
- zondag 28 juni : Ichtegem.

- zondag 05 juli : Bilzen.
- zondag 12 juli : Lommel.
- zondag 19 juli : Izegem.
- zondag 26 juli : De Panne.

- zondag 02 augustus : Halle.
- zondag 09 augustus : Waregem.
- zondag 16 augustus : nog te bepalen.
- zondag 23 augustus : nog te bepalen.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van '1000 zonnen'.
(bron : Eén)

07-06-2009 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Anneke Grönloh.

Anneke Grönloh Anneke Grönloh (07 juni 1942) is in Indonesië geboren, meer bepaald in Tondano in de provincie Noord-Celebes. Deze provincie is gelegen op het eiland Sulawesi. Haar eerste levensjaren brengt ze door in een jappenkamp. Indonesië was toendertijd bezet door Japan. Na de oorlog laat het gezin Grönloh Indonesië achter zich en trekt naar Nederland alwaar Anneke opgroeit in Eindhoven. Tijdens haar schooltijd leert ze Peter Koelewijn (componist "Rechtop in de wind" - ESF 1987) kennen en samen met hem en zijn Rockets treedt ze op tijdens heelwat feestjes. In 1959 wint ze een talentenjacht en haar carrière als zangeres gaat van start. In 1961 brengt ze "Brandend zand" op de markt. In geen tijd is dit nummer goed voor een gouden plaat en wordt ze razend populair. Ook de opvolger "Paradiso" is een schot in de roos en wordt platina. Met deze nummers op haar palmares is Anneke Grönloh begin jaren zestig een nationale beroemdheid en het eerste echte tieneridool in Nederland.

In 1964 (op het hoogtepunt van haar roem) neemt ze namens Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival. De nationale finale vindt plaats op 24 februari in Utrecht en Anneke zingt tijdens die finale drie nummers. In totaal geven 11 jury's hun punten en eindigt "Jij bent mijn leven" op de eerste plaats. Tijdens het Eurovisie Songfestival op 21 maart eindigt ze op een gedeelde tiende plaats samen met onze inzending gezongen door Robert Cogoï. Maar toch komt ze niet met lege handen naar huis want ze krijgt voor haar lied de publieksprijs. Aan het eind van de jaren zestig begint ze aan een internationale zangcarrière. In 2000 wordt ze uitgeroepen tot 'zangeres van de eeuw' en dit dankzij het record aantal exemplaren dat er van "Brandend zand" verkocht zijn. In 2002 wordt ze door Paul de Leeuw (presentator NSF) ten tonele gebracht als alcoholiste, ze trekt zich dit zozeer aan dat ze besluit om te stoppen met optreden, maar later komt ze op haar stappen terug. Ondertussen staat ze vijftig jaar op de planken en dat jubileum werd vorige week zondag, 31 mei, gevierd.
Meer over de zangeres kan je altijd terugvinden op haar
website.

07-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


06-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jo Vally viert dertigjarige zangcarrière met twee concerten.

 Zanger Jo Vally (Eurosong 1981) staat dertig jaar in het vak en het management, de platenfirma en Jo zelf hebben de knoop doorgehakt hoe dat zal gevierd worden. De zanger zal dit najaar twee grote concerten geven. Zo geeft hij op zaterdag 10 oktober een concert in de Waagnatie (Hangar 29) in Antwerpen. Het is die dag trouwens ook zijn verjaardag.

Het tweede concert zal doorgaan op zondag 29 november in het Casino Kursaal van Oostende en meer informatie over beide optredens volgt later. Ook deze zomer kan je hem aan het werk zien en meer informatie over die optredens krijg je in de agenda op zijn website. (b
ron : website Jo Vally)

06-06-2009 om 18:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (06-06-2009).

 Daags voor de Vlaamse en de Europese verkiezingen hebben wij weer een aantal muzikale nieuwigheden op een rijtje gezet in een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. En deze week beginnen we in eigen land.

 Kathleen Aerts, eind deze maand voor het laatst te zien als lid van K3 (Eurosong 1999), gaat muzikaal haar eigen weg. Sinds gisteren, vrijdag 05 juni, ligt haar eerste solosingle "Zumba yade" in de winkelrekken. Voor dit zomerse nummer werkte ze samen met het Soweto Gospel Choir. Een deel van de opbrengst staat de zangeres af aan UNICEF want sinds kort is ze ambassadrice voor de organisatie en samen vieren ze de twintigste verjaardag voor het Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

 En we blijven nog eventjes bij K3 (Eurosong 1999) want afgelopen maandag, 01 juni, verscheen het album "Vakantiehits 2" en dit in navolging van het eerste deel dat vorige zomer op de markt kwam. Op dit album staan onder meer "Alle kleuren", "De revolutie" en "Feest".

 Eerder vorig najaar namen we afscheid van Telex-frontman Marc Moulin. Van de groep, die ons land in 1980 vertegenwoordigde tijdens het Eurovise Songfestival, verscheen afgelopen maandag, 01 juni, een best of-album met daarop de grootste hits. Op "Ultimate best of" staan onder meer "Moskow Discow", "Twist à St. Tropez" en hun festivalinzending "Euro-vision".

 Overmorgen maandag, 08 juni, brengt Kayden een nieuwe single op de markt. Kayden, oftewel Wim Joos, nam in 2006 onder de naam Kaden deel aan de nationale selectie, 'Eurosong 2006'. Met "In your heaven" strandde hij in de vierde en laatste voorronde op een vijfde plaats. Samen met Andy Janssens, die als producer onder meer samenwerkte met CB Milton, 2 Unlimited en Kate Ryan (ESF 2006), stak Wim het nummer "To the moon" van Savage Garden in een nieuw jasje.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Afgelopen maandag, 01 juni, kwam in eigen land "In the heat of the night" van Star Pilots uit op single. In thuisland Zweden was dat nummer reeds vorige zomer een hit en daar wist het in de hitparade tot een tweede plaats te schoppen. Het nummer is ook de voorloper van "Higher", het nummer waarmee ze dit jaar deelnamen aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Sinds gisteren, vrijdag 05 juni, ligt de nieuwe single van Christoff (Eurosong 1993-2002) in de winkelrekken. "Miljonair" is de voorloper van het nieuwe album dat begin volgende maand zal worden voorgesteld. Afgelopen maandag, 01 juni, bracht Jo Vally (Eurosong 1981) zijn nieuwe single "Echte vrouwen" op de markt. Met deze single hoopt hij opnieuw een zomerhit te scoren.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

06-06-2009 om 16:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Mariana Popova.

 Mariana Popova (06 juni 1978) is geboren in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Als elfjarig meisje begon ze muziek te studeren, nadien volgde ze nog jazz ballet. In 1996 werd ze lid van de groep Cocomania en dat bleef ze tot in 2000. In 2005 neemt ze voor de eerste maal deel aan de Bulgaarse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Samen met Vasil Naidenov, Roberta en Orlin Goranov zingt ze het nummer "Az znam", wat hen een vijfde plaats oplevert in de finale. Twee jaar geleden waagde ze opnieuw haar kans, nu als soliste en met succes. Met "Let me cry" eindigt ze met bijna één vierde van de stemmen op de eerste plaats en mag ze haar land gaan vertegenwoordigen tijdens de halve finale van het jaarlijkse liedjesfestival. Ze zal uiteindelijk op een zeventiende plaats stranden. Eerder dit jaar waagde ze opnieuw haar kans en kreeg ze meteen één van de drie wildcards die recht gaven op een rechtstreeks ticket voor de Bulgaarse nationale finale. In die finale strandde ze met "Crazy" op een derde plaats. Meer informatie over Mariana kan je altijd terugvinden op haar website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Jurgen Marcus (1948), deelnemer Duitse selectie (1975), deelnemer voor Luxemburg (ESF - 1976).
* Conny Vink
 (1948), deelneemster 'Nationaal Songfestival' (Nederland - 1968/1969).

06-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Deze eerste vrijdag van de maand juni sluiten we af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) is dit jaar de headliner op 'Rimpelrock'. De achtste editie van het festival "voor jong en oud" vindt plaats op zaterdag 15 augustus op de festivalweide van 'Pukkelpop', in Kiewit (Hasselt).

Andere namen op de affiche zijn Billy Ocean, Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'), Luc Steeno, Christoff (Eurosong 1993-2002) & Lindsay, Free Souffriau zingt Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975), Compagnons de la Chanson : Freddy Birset (Eurosong 1993), Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996) & Johny Voners, Vader Abraham (componist en tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1973) en Jimmy Frey (Canzonissima 1967, Eurosong 1989).

Deze affiche wordt binnenkort nog aangevuld met één act die we jullie voorlopig verschuldigd blijven. Nog een verrassing om naar uit te kijken dus !

Tickets voor 'Rimpelrock' kosten 16,00 € en zijn sinds vandaagvrijdag 05 juni, te koop bij de meewerkende dagbladhandelaars in Limburg en omstreken, bij alle filialen van ESSEC, bij alle filialen van Bruno ESSO stations, bij Giga Swing (Kapelstaat 26 in Hasselt) en Uit in Hasselt. Tickets zijn ook online te koop via de website van 'Rimpelrock'.


 Voor de fans van zangeres Lara Fabian (ESF 1988) is er heel goed nieuws. Na een afwezigheid van drie jaar is ze helemaal terug met een nieuwe show en album geregisseerd door haar partner Gérard Pullicino. Haar werk is zoals altijd geïnspireerd op vrouwelijke thema's die haar jarenlange carrière kenmerken.

In het najaar komt ze voor een aantal concerten naar ons land. Zo is ze op vrijdag 25 september te zien in Vorst Nationaal (aanvang : 20.30, bestel hier je tickets), op dinsdag 29 september in Le Forum de Liège in Luik (aanvang : 20.30, bestel hier je tickets) en op vrijdag 02 oktober geeft ze nog een concert in Charleroi in het Palais des Beaux Arts.

 'Musikantenstadl', het razendpopulaire Oostenrijkse tv-programma met volksmuziek (uitgezonden door de ORF en ook live overgenomen door de Duitse tv-zender ARD), gaat ook volgend jaar weer op tournee en komt op woensdag 24 februari 2010 voor de tweede keer met een wervelende show naar de Antwerpse Lotto Arena. Artiestennamen worden later bekendgemaakt, maar reserveren kan nu al. Kaarten kosten 35,00 - 47,50 en 60,00 €, exclusief service- en portokosten. Vanaf 30 personen is er een korting van 2,50 € per persoon (alleen bij telefonische bestelling bij Tele Ticket Service 070 345 345 – vanuit Nederland : 0900 45 000 45).

Kaarten van 35,00 en 47,50 € kunnen besteld worden via Tele Ticket Service of telefonisch op de hierboven vermelde nummers. Voor plaatsen van 60,00 € op het middenplein belt u naar MG Events op het nummer +31-478-639040.

05-06-2009 om 21:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 23 - 06 juni 2009.

Ultratop Songfestivalwinnaar Alexander Rybak heeft het in Vlaanderen met "Fairytale" maar één weekje volgehouden aan de top. Hij daalt deze week naar een vierde plaats. Het is inmiddels van 2006 geleden dat we de winnaar van het jaarlijkse liedjesfestival in de hitparade mogen begroeten en het is sinds 2004 geleden dat de winnaar de eerste plaats wist te bereiken. Ruslana stond toen met "Wild dances" twintig weken in de hitparade waarvan tien weken op de eerste plaats. Ook in Wallonië moet hij terrein prijsgeven want daar daalt hij van een vierde naar een zestiende stek. De Molse Hadise die voor Turkije een vierde plaats wist te behalen met "Düm tek tek" daalt van de tweede naar de derde plaats en meteen scoort ze ook haar grootste hit in Vlaanderen. Over de taalgrens is ze deze week uit de hitparade verdwenen.

De nummer twee, de IJslandse Yohanna, verdwijnt met "Is it true ?" in Vlaanderen na twee weken notering, in de Waalse tipparade stijgt ze naar vijftien. De Zweedse Agnes daalt in Vlaanderen met "Release me" één plaatsje en staat nu op een achtste plaats. Over de taalgrens blijft ze op de dertiende stek staan.

Free Souffriau verzamelde heelwat mooie nummers van wijlen Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975) op een album en boekt deze week twee plaatsen verlies. Er was maar één Ann Christy en haar verzamelalbum "Zo was er maar één" staat deze week op eenenvijftig. Hadise stijgt met haar derde album "Fast life" in de derde week notering naar een zestiende plaats. Alexander Rybak komt met zijn "Fairytales" de hitparade binnen op een vijfentachtigste plaats. In Vlaanderen komt het jongste album van Lara Fabian het overzicht binnen op een zestigste plaats maar in Wallonië maakt ze een reuzensprong voorwaarts : ze stijg maar liefst van een eenenzestigste naar een eerste plaats met "Toutes les femmes en moi".

Céline Dion is met haar jongste dvd "Live à Québec" in Vlaanderen na één weekje notering verdwenen, over de taalgrens is de eerste plaats voor haar weggelegd en dit voor de tweede week op rij.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :03. (02) "Düm tek tek" - Hadise (7 weken)(ESF 2009).
04. (01) "Fairytale" - Alexander Rybak (3 weken)(ESF 2009).
08. (07) "Release me" - Agnes (9 weken)(MF 2009).
10. (12) "Love me" -   Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(4 weken).
50. (40) "Regenboog 2009" - Mama's Jasje (2 weken)(Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).

Verdwenen : "Is it true ?" - Yohanna (2 weken)(ESF 2009) en "Lift ya handz up" - diMAro (Eurosong 2006) & Shurakano (6 weken).

Ultratip 30 singles :

21. (28) "Hier in mijn hart" - Nicole en Hugo (2 weken)(ESF 1971-1973, Eurosong 2004).

Verdwenen : "Rändajad" - Urban Symphony (2 weken)(ESF 2009), "Et s'il fallait le faire" - Patricia Kaas (2 weken)(ESF 2009), "Todas as ruas do amor" - FLor-de-Lis (2 weken)(ESF 2009) en "La voix" - Malena Ernman (2 weken)(ESF 2009).

Ultratop 100 albums :012. (010) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (9 weken).
015. (011) "Wisegirl" - Natalia (6 weken)(Eurosong 2004).
016. (017) "Fast life" - Hadise (3 weken)(ESF 2009).
049. (035) "De hits" - Ketnetpop Juniors 2009 (12 weken).
051. (056) "Zo was er maar één" - Ann Christy (4 weken)(Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975).
053. (NW) "Morgen zal het anders zijn" - Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
058. (040) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (32 weken)(ESF 1988).
060. (NW) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (ESF 1988).
066. (052) "Songs for my mother" - Ronan Keating (5 weken)(presentator ESF 1997).
085. (NW) "Fairytales" - Alexander Rybak (ESF 2009).

Verdwenen : "De hemel in het klad" - Bart Peeters (38 weken)(presentator 'Eurosong').

Ultratop 10 DVD :

04. (05) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (4 weken).
07. (09) "Musical Daens" - Diversen (26 weken)(met onder meer Jelle Cleymans, Eurosong 2004, en Anne Mie Gils, Eurosong 1989).

Verdwenen : "Live à Québec" - Céline Dion (1 week)(ESF 1988). 

WALLONIE

Ultratop 40 singles :13. (13) "Release me" - Agnes (4 weken)(MF 2009).
16. (04) "Fairytale" - Alexander Rybak (3 weken)(ESF 2009).
39. (NW) "Soleil soleil" - Lara Fabian (ESF 1988).

Verdwenen : "Düm tek tek" - Hadise (4 weken)(ESF 2009).

Ultratip 30 singles :

15. (16) "Is it true ?" - Yohanna (3 weken)(ESF 2009).
16. (28) "Love me" -   Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(2 weken).
18. (21) "Et s'il fallait le faire" - Patricia Kaas (3 weken)(ESF 2009).

Verdwenen : "Time after time" - Ronan Keating (3 weken)(presentator ESF 1997).

Ultratop 100 albums :001. (061) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (2 weken)(ESF 1988).
019. (010) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (13 weken).
049. (042) "Kabaret" - Patricia Kaas (16 weken)(ESF 2009).
081. (085) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (27 weken)(ESF 1993).

Verdwenen : "Dans les yeux d'Aurore" - Scala & Kolacny Brothers (29 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "Live à Québec" - Céline Dion (2 weken)(ESF 1988). 
04. (02) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (13 weken).

Verdwenen : "Tour 2008 de l'Olympia à Forest National" - Frédéric François (23 weken)(Belgische selectie 1970).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

05-06-2009 om 14:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 05 juni 2009 : Alexander Rybak blijft op één.

 De top drie van het jongste Eurovisie Songfestival staat nog steeds in de top tien van de Zweedse hitparade. Zeven nummers van de jongste editie van het festival staan in het overzicht en de Noor Alexander Rybak blijft voor de derde week op rij op de eerste plaats staan. De nummer twee, de IJslandse Yohanna, daalt met "Is it true ?" van de tweede naar de zevende plaats en ook "Düm tek tek" van 'onze' Hadise daalt in de derde week notering van twaalf naar vierendertig. AySel en Arash dalen met "Always" van drie naar vier.

Caroline af Ugglas daalt met haar jongste album vier plaatsen en staat nu op elf. "Disco defenders", het dubbelalbum van Alcazar, stijgt in de twaalfde week notering van een dertigste naar een negentiende plaats. De nieuwe versie van het album "A state of mind" van E.M.D. daalt deze week vier plaatsen en staat nu op vierentwintig. "Jesus Christ Superstar" door het Malmö Opera Kör & Orkester daalt in de achtste week ook een paar plaatsen en staat nu op negenentwintig. In de Zweedse versie van deze musical, van de hand van onder meer Andrew Lloyd Webber (componist Britse inzending 2009), zien we onder meer Ola Salo van The Ark (ESF 2007) aan het werk.

Maar de verrassing is toch wel dat "MZW" van Måns Zelmerlöw zakt van de eerste naar de twintigste plaats. Met "Hope and glory" stijgt hij na veertien weken notering van een vijftigste naar een drieënveertigste plaats.

SINGLES TOP 60 :

01. (01) "Fairytale" - Alexander Rybak (7 weken)(ESF 2009).
04. (03) "Always" - AySel & Arash (4 weken)(ESF 2009).
07. (02) "Is it true ?" - Yohanna (3 weken)(ESF 2009).
14. (08) "La voix" - Malena Ernman (14 weken)(MF 2009).
18. (38) "Vill ha dej, igen" - Style (4 weken)(MF 1986-1987-2003).
20. (20) "Tingaliin" - P-Bros feat. DJ Trexx & Olga Pratilova (11 weken)(intervalact finale MF 2009).
25. (28) "Stay the night" - Alcazar (14 weken)(MF 2003-2005-2009).
33. (19) "Lose control" - Waldo's People (5 weken)(ESF 2009).
34. (12) "Düm tek tek" - Hadise (3 weken)(ESF 2009).
37. (34) "Baby goodbye" - E.M.D. (14 weken)(MF 2009).
40. (52) "Snälla snälla" - Caroline af Ugglas (13 weken)(MF 2007-2009).
43. (50) "Hope and glory" - Måns Zelmerlöw (14 weken)(MF 2007-2009).
49. (RE) "It's my life" - Amy Diamond (5 weken)(MF 2008-2009).
50. (23) "1000 miles" - H.E.A.T. (13 weken)(MF 2009).
54. (49) "Moving on" - Sarah Dawn Finer (14 weken)(MF 2007-2009).
59. (14) "Rändajad" - Urban Symphony (3 weken)(ESF 2009).

Verdwenen : "You're my world" - Emilia (9 weken)(MF 2009), "Jan Jan" - Inga & Anush (2 weken)(ESF 2009), "Miss kiss bang bang" - Alex Swings Oscar Sings! (2 weken)(ESF 2009), "Bistra voda" - Regina (2 weken)(ESF 2009), "It's my time" - Jade Ewen (2 weken)(ESF 2009), "This is our night" - Sakis Rouvas (2 weken)(ESF 2009), "Be my Valentine (anti-crisis girl)" - Svetlana Loboda (2 weken)(ESF 2009) en "Believe again" - Brinck (2 weken)(ESF 2009).

ALBUMS TOP 60 :06. (05) "Clash of the elements" - The Poodles (2 weken)(MF 2006).
09. (08) "Grotescos tingeling" - Tingeling/Kapten Krok (2 weken).
11. (07) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (11 weken)(MF 2007-2009).
12. (06) "Sweet kissin' in the moonlight" - Thorleifs (5 weken)(MF 2009).
14. (NW) "Grafton street" - Calaisa (MF 2008).
19. (30) "Disco defenders" - Alcazar (12 weken)(MF 2003-2005-2009).
20. (01) "MZW" - Måns Zelmerlöw (10 weken)(MF 2007-2009).
24. (20) "A state of mind - Deluxe" - E.M.D. (31 weken)(MF 2009).
29. (23) "Jesus Christ Superstar" - Malmö Opera Kör & Orkester (met Ola Salo, ESF 2007)(8 weken).
36. (NW) "Samma himmel" - Molly Sandén (JESF 2006, MF 2009).
38. (29) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (10 weken)(ESF 1988).
45. (48) "Spellemann" - Elisabeth Andreassen (3 weken)(ESF 1982-1985-1994-1996, MGP 1994-1998-2003, presentatrice MGP 1992, MF 1981-1984-1990-2002, presentatrice MF 2000).
50. (RE) "More ABBA gold" - ABBA (19 weken)(MF 1973, ESF 1974).
55. (RE) "ABBA gold - Greatest hits" - ABBA (111 weken)(MF 1973, ESF 1974).

Verdwenen : "Heat (bonus spår)" - H.E.A.T. (12 weken)(MF 2009), "Welcome to my world" - Jonathan Fagerlund (1 week)(MF 2009) en "Big science" - BWO (8 weken)(MF 2005-2006-2008-2009).

DVD TOP 20 :

06. (02) "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (8 weken).
07. (20) "Eurovision Song Contest Belgrade 2008" - Blandade Artister (11 weken).
16. (RE) "Våra bästa karaokehits ! 140 Engelska-Svenska hits" - Karaoke (2 weken).
20. (05) "Schlager SM 2009" - Karaoke (4 weken).

Verdwenen : "Den sista dansen - Live från Arvika" - Vikingarna (24 weken)(met Christer Sjögren, MF 2008).
 


(bron : Sverigetopplistan, Swedish charts)

05-06-2009 om 09:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Karl Martindahl.

 Karl Martindahl, geboren als Karl Glenn Martindahl (05 juni 1980) is de zoon van oud-voetballer Glenn Martindahl. Tijdens het seizoen 2003-2004 neemt hij in thuisland Zweden deel aan Fame Factory, een talentenjacht. Hij eindigt op een tweede plaats en brengt een eerste single op de markt, "When you're coming back again". Met deze single komt hij midden december 2003 binnen op een vierde plaats. Een jaar later, in 2004, neemt hij deel aan 'Melodifestivalen', de selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Love turns water into wine" eindigt hij tijdens de eerste voorronde op de derde plaats en zo is hij geplaatst voor 'Andra chansen' (de herkansingsronde). In die herkansingsronde eindigt hij opnieuw op een derde plaats en is daarmee uitgeschakeld voor de finale. In de Zweedse hitparade haalt hij als hoogste notering de veertiende plaats. Een jaar later neemt hij samen met Johan Becker (winnaar van het derde seizoen van Fame Factory, 2003 - 2004) opnieuw deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ze vormen dan The Wallstones en met "Invisible people" eindigt het duo tijdens de eerste voorronde op een vijfde plaats en zijn daarmee uitgeschakeld voor de finale. Hun festivalbijdrage schopt het nadien tot de vijfde plaats in de Zweedse hitlijsten. Momenteel maakt hij deel uit van de groep Charlie Emm en meer over de zanger krijg je op zijn website.

OOK JARIG VANDAAG :

* David Bisbal (1979), deelnemer Operación Triunfo, de Spaanse selectie voor het Eurovisie Songfestival (2002).

05-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!