Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

09-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : Sonja Silva doet geen auditie K3.

 Later dit jaar gaat televisiezender vtm samen met productiepartner Studio 100 op zoek gaat naar een nieuw lid voor de succesvolle meidengroep K3 (Eurosong 1999). In Nederland zal het programma worden uitgezonden door SBS 6. 'K2 zoekt K3' zal vanaf augustus dus zowel in Vlaanderen als in Nederland te zien zijn op televisie.

Afgelopen donderdag raakte bekend dat ex-presentatrice Sonja Silva auditie zou gaan doen in het programma.
Sonja, die eerder al bewees leuk te kunnen zingen naast Syb van der Ploeg in het programma 'Just the two of Us', wilde kennelijk graag de nieuwe Kathleen worden en durfde een poging te wagen.
 
Maar intussen is Silva op haar beslissing teruggekomen want ze heeft besloten zich terug te trekken uit de audities voor het programma 'K2 zoekt K3'.

 De ex-presentatrice zou afgelopen weekend meedoen aan de zoektocht naar een nieuwe zangeres voor K3. Eind vorige week kwam ze er echter achter dat het om een tv-talentenjacht ging en besloot ze de auditie af te zeggen.

"Ik heb via de mail laten weten dat ik niet op auditie kwam", liet Sonja weten aan 'RTL Boulevard'. "Ik zit niet te wachten op zo'n openlijke auditie." Sonja had wel auditie gedaan als het een besloten auditie was geweest.

Silva nam in 1997 deel aan 'Miss Nederland' en wist die verkiezing winnend af te sluiten, nadien vertegenwoordigde ze haar land tijdens de Miss World-verkiezing alwaar ze een elfde plaats in de wacht wist te slepen. Nadien presenteerder ze voor muziekzender TMF en speelde ze mee in de series 'Lotte' en 'De Erfenis'.
(bron : De Telegraaf ; logo : vtm)

09-06-2009 om 13:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : zoektocht naar vervangster Kathleen Aerts vanaf eind augustus op het scherm.

 Zoals we afgelopen zondagavond reeds berichtten is in Nederland de strijd om het nieuwe K3-lid (Eurosong 1999) in alle hevigheid losgebarsten. De eerste auditiedag voor 'K2 zoekt K3', de tv-zoektocht naar de opvolgster van Kathleen, vond plaats in het Rotterdamse Ahoy. Volgens Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zullen Karen en Kristel later deze maand in Vlaanderen op zoek gaan naar een vervangster voor Kathleen Aerts.

Volgens de kranten zou het programma eind augustus op het scherm komen en in oktober zouden we het nieuwe K3-lid moeten kennen. Het programma wordt in Vlaanderen uitgezonden op vtm en in Nederland wordt het uitgezonden door SBS 6.
 
Het weekblad Dag allemaal berichtte vorige week dat het programma stilaan vorm begint te krijgen. Het luxejacht van Studio 100-baas Gert Verhulst wordt mogelijk de locatie van het programma en intussen doen ook reeds de namen van de juryleden de ronde.

 Studio 100-baas Gert Verhulst, muzikant Miguel Wiels en K3-choreografe Axana worden als Vlaamse juryleden genoemd. Axana zong ooit nog bij de meidengroep Def Dames Dope. Omdat ook Nederlandse kandidaten hun kans wagen zou dit drietal versterking krijgen van Gerard Joling (ESF 1988) of Danny de Munk. Karen en Kristel zullen de zoektocht naar een nieuwe muzikale partner in goede banen gaan leiden.

Waar de opnames van het tv-programma 'K2 zoekt K3' zullen plaatsvinden, is nog niet definitief beslist. Maar het gerucht gaat dat de Evanna, het luxejacht dat Gert Verhulst onlangs kost voor 1,5 miljoen euro, het decor wordt. "Over dat voorstel wordt inderdaad gepraat", klinkt het bij Studio 100. "Maar honderd procent zeker is dat nog niet." (logo : vtm)

09-06-2009 om 12:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Herbert Flack, Filip Meirhaeghe en The Sunsets vanavond te gast bij Marcel.

 Gisteren, maandag 08 juni, opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : tweede aflevering VANAVOND :

Marcel krijgt vanavond acteur Herbert Flack over de vloer en samen vieren ze Herberts zestigste verjaardag. De acteur geeft al een aantal jaren gestalte aan hoofdinspecteur Van In in de reeks 'Aspe' (vtm).

Filip Meirhaeghe, ex-wereldkampioen mountainbike, blikt terug op zijn carrière.

Voor de muzikale noot zorgen ditmaal Annelies Winten (24) en Matthias Lens (23). Als het accordeonduo The Sunsets staan ze met hun gelijknamige debuutalbum voor de derde week op de eerste plaats in de Album Top 100 in Vlaanderen. Intussen is dat album al goed voor een gouden plaat.

 Wil jij een opname meemaken ? Wel schrijf je dan snel in via deze link. Je wordt omstreeks 20.00 aan de villa verwacht, het einde van de uitzending is voorzien rond 23.00.
Vermeld ook of je voorkeur uitgaat naar het bijwonen van de muzikale act dan wel naar het bijwonen van de talkshow zelf. Van zodra je reservatie verwerkt is, ontvang je een bevestiging per e-mail.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

09-06-2009 om 11:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Timo Descamps (Steracteur sterartiest) stelt zijn vriend Danny de Jong voor.

 Gisterenavond vond in Nederland voor de tiende maal de uitreiking plaats van John Kraaijkamp Musical Awards. Dit jaar zaten in de jury onder meer Linda Lepomme (ESF 1985) en Eric Van Tijn (componist "Vrede", ESF 1993 en componist/tekstschrijver "Hemel en aarde", ESF 1998).

Ook acteur en zanger Timo Descamps was genomineerd en dit in de categorie 'Aanstormend talent' voor zijn rol in de musical 'Kruistocht in Spijkerbroek', naar het beroemde boek van The Beckman. In die musical neemt hij de rol van het hoofdpersonage Dolf Wega voor zijn rekening.

Timo, derde tijdens de eerste editie van 'Steracteur sterartiest' (Eén) en bekend uit de Ketnet-serie 'Spring', greep naast een award maar dat weerhoudt hem er niet van om heel wat succes te oogsten in Nederland.

Gisterenavond liep hij voor het eerst op de rode loper, en onder het oog van de camera's, met zijn vriend, de Nederlandse acteur Danny de Jong. De Jong (21) maakt ook deel uit van de cast van de musical. "'Kruistocht in Spijkerbroek' betekende een omwenteling in mijn leven : de musical was een groot succes én er zat een leuke jongen in de cast" laat Timo (23) vandaag optekenen in Het Laatste Nieuws.

 De Nederlandse pers speculeerde de voorbije weken en maanden dat Timo een verhouding zou hebben met tegenspeelster Janke Dekker. Er hing dus wel degelijk romantiek in de lucht maar dan met iemand helemaal anders. "Dat de pers schreef over een relatie met Janke was dé grap bij de cast. Iedereen wist daar al lang dat ik samen was met Danny."

Was het tweetal de voorbije weken nog heel discreet tijdens hun bezoeken aan de studio van 'Op zoek naar Maria', dan liepen Timo en Danny gisterenavond voor het eerst als paar over de rode loper. Voor Timo was het genieten maar ook aanpassen. "Het voelde onwennig aan, omdat ik mijn privéleven tot nu altijd afgesloten hield. Alleen mensen uit mijn directe omgeving weten al sinds m'n 16de hoe de vork aan de steel zit. Tijdens mijn deelname aan 'Steracteur sterartiest' werd me soms gevraagd of ik op meisjes of jongens viel, maar ik vond dat allemaal te persoonlijk. Nu zit ik voor het eerst in mijn leven in een goeie, stabiele relatie. Het is gewoon leuk dat Danny overal bij kan zijn, zondat dat ik een verhaaltje moet verzinnen om zijn aanwezigheid te verantwoorden."

Dat Danny in Nederland woont, zorgt voorlopig niet voor druk op de relatie, want dankzij zijn succes daar is Timo nog voortdurend in Nederland aan de slag. Volgende maand starten de opnames van 'Spangas' en er komen extra voorstellingen van 'Kruistocht in Spijkerbroek' en dit van eind september tot januari. Het koppel zal dan opnieuw samen op de planken staan.

In Vlaanderen bleef de verwachte doorbraak na zijn derde plaats in 'Steracteur sterartiest' wat uit. "Ik ben misschien niet het voorspelde meisjesidool geworden, maar om eerlijk te zijn : ik heb het liever op deze manier. Langzaam iets opbouwen, hard werken en dan later de vruchten plukken." Meer nieuws over de musical 'Kruistocht in Spijkerbroek' krijg je hier
(foto Timo : Eén)

09-06-2009 om 09:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : MNM scoort slechter dan voorganger Donna.

 MNM haalt minder goede luistercijfers dan zijn voorganger Radio Donna. Dat blijkt uit meetgegevens die de VRT niet officieel vrijgeeft, zo schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag.

"Niet onlogisch : iedereen wil een nieuwe zender wel eens horen. Maar gaandeweg zakten de cijfers. Sinds maart zitten ze onder het niveau van Donna, en de tendens blijft dalend", aldus de kranten.

Officieel zijn deze gegevens niet. De volgende CIM-luistercijfers worden pas begin juli bekendgemaakt. Maar voor eigen gebruik hanteren de zenders zogenaamde PPM-cijfers, gebaseerd op een nieuwe meettechniek. In principe wordt daarover niet gecommuniceerd, maar in de praktijk lekt toch een en ander uit. Volgens meerdere bronnen zijn de cijfers niet gunstig voor MNM. Intern zorgt dat uiteraard voor enige onrust, vervolgen de kranten.

Greet Santy, netmanager van MNM, wil niet met zoveel woorden gezegd hebben dat MNM slechter scoort dan Donna. "Het schommelt van dag tot dag en van week tot week."
(bron : Belga ; logo : MNM)

09-06-2009 om 09:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Kattis Ahlström.

 Kattis Ahlström (09 juni 1966) is geboren in de Zweedse stad Göteborg (gaststad ESF 1985) maar brengt haar jeugd door in Lund. Van beroep is ze journaliste en presentatrice. In 1994 presenteert ze samen met Sven Melander de Zweedse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, beter bekend als 'Melodifestivalen'. Zes jaar later, in 2000, presenteert ze aan de zijde van Anders Lundin, het Eurovisie Songfestival dat in de hoofdstad Stockholm plaatsvindt. In 2003 mag ze namens de Zweedse bevolking de punten bekendmaken tijdens het Eurovisie Songfestival.

OOK JARIG VANDAAG :

Lisa del Bo (1961), deelneemster voor BELGIE (ESF - 1996) met "Liefde is een kaartspel".

09-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gordon blijft nog drie jaar bij de Toppers.

 Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) blijft nog drie jaar deel uitmaken van de Toppers (ESF 2009). Dat heeft de zanger eerder vanavond gezegd tegen 'RTL Boulevard'. De geruchten over onenigheid binnen de groep noemt de blonde krullenbol 'absoluut gelul'.

Eerder gaf Gordon aan dat hij na vijf Topper-jaren wou kijken of het voor hem nog creatief nodig was deel uit te blijven maken van de groep. Ook Jeroen van der Boom, die Gerard Joling (ESF 1988) na zijn vertrek in november verving, zou nog niet zeker weten of hij een Topper zou willen blijven.

Gordon drukte vandaag alle geruchten de kop in. "We gaan gewoon door met de Toppers, de komende paar jaar zitten we nog lekker aan elkaar vast." Naast van der Boom en Gordon maakt ook René Froger deel uit van het zangtrio.
De drie heren staan aanstaande vrijdag en zaterdag in de Amsterdam ArenA. (bron : Novum)

08-06-2009 om 23:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Deze eerste werkdag van de week sluiten we af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Aan werk ontbrak het Petra oftewel La Sakhra (Eurosong 1993-1999-2006) de voorbije weken en maanden alvast niet. De zangeres, die intussen twintig jaar op de planken staat, is nog tot eind juni te zien in de show 'Wonderland' in The Stage in Antwerpen.

Je kan er wekelijks op vrijdag en zaterdag een optreden meemaken tijdens een gezellig etentje. Iedereen wordt verwacht om 19.30 in The Stage, Anneessensstraat 10, 2018 Antwerpen en voor meer informatie en reservatie van tickets verwijzen we naar de website van The Stage. (foto : The Stage)

 Op zaterdag 11 en zondag 12 juli wordt in Eeklo de eerste editie van het 'Festival van de Lage Landen' georganiseerd. Het moet een familiefestival worden met Nederlandstalige muziek, zowel uit Vlaanderen als uit Nederland.

Op zaterdag 11 juli staat de Vlaamse topact Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) op het programma, op zondag 12 juli vormt de Nederlander Frans Bauer het hoogtepunt. Daarnaast passeren onder meer Raymond van het Groenewoud, Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'), Rob de Nijs (NSF 1969), Frank Boeijen en Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') de revue.

Voor de organisatie wordt onder meer samengewerkt met lokale tv-zender AVS, Radio 2 Oost-Vlaanderen en de stad Eeklo. Een dagticket kost 24,00 € in voorverkoop (32,00 € aan de kassa), een combiticket 44,00 € (52,00 € aan de kassa). Het geheel wordt gepresenteerd door Celia Boogaert en Luk Alloo.

* het volledige programma :

- zaterdag 11 juli :

12.00 : deuren festivalpark open.
13.30–14.30 : Wipneus & Wim.
15.15–16.15 : Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
17.00-18.00 : Rob de Nijs (NSF 1969).
18.45-19.45 : Raymond van het Groenewoud.
20.30–21.45 : René Froger (ESF 2009).
22.30–00.00 : Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
00.00–02.00 : DJ Dirk Stoops.

- zondag 12 juli :

12.00 :
deuren festivalpark open.
13.30–14.30 : Lenny & De Wespen.
15.15–16.15 : Nick & Simon.
17.00-18.00 : Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006').
18.45-19.45 : Frank Boeijen 30 jaar.
20.30–21.45 : Free Souffriau zingt Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975).
22.30–00.00 : Frans Bauer.
 

De lokatie is het Festivalpark Eeklo (sportterreinen), Burgemeester Pussemierstraat, 9900 Eeklo en de site ligt op wandelafstand van het station van Eeklo.

Voor meer nieuws en informatie kan je steeds terecht op de website van het 'Festival van de Lage Landen' alwaar je ook je tickets kan aanschaffen. Tickets zijn tevens te bestellen in vijf toeristische diensten van het Meetjesland (Eeklo, Assenede, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins) en in diverse vestigingen van Media Markt.

 Het programma voor de 'Vrolijke Vrijdag' in Gompel en 'Mol Feest!' op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus is al een aantal weken volledig rond. Met toppers als Eddy Wally, Roel Vanderstukken en Songfestivaldeelneemsters Hadise (ESF 2009) en Kate Ryan (ESF 2006) kiest het gemeentebestuur van de Kempense gemeente resoluut voor pretentieloos amusement voor alle leeftijden.

Vrijdag 28 augustus mag cultureel ambassadeur 'Gompel Glashelder' de aftrap nemen voor dit traditioneel feestweekend dat de zomervakantie afsluit. Het chiroheem, vlakbij de kerk, vormt het achtergronddecor voor een stevig feestje met Onszin (een groep uit Gompel zelf), Lester en Abdou ('X Factor 2008') en Les Truttes.

Zaterdag 29 en zondag 30 augustus verhuizen de festiviteiten 'Mol Feest!' naar het centrum. Zaterdagavond bestijgen achtereenvolgens Ronny en de Foorapen, Eddy Wally en Cookies and Cream het podium.

 Zondagnamiddag staat helemaal in het teken van onze allerjongsten. Zij kunnen zich onbezorgd uitleven op de vele attracties op het traditionele kinderfeest Alles Kids. 's Avonds schotelen we je een goed gevuld muziekprogramma voor dat start met Wishband 4-10's en een imitator van Frans Bauer. Bekende toppers later die avond zijn Roel Vanderstukken, onze eigen wereldster Hadise en Kate Ryan. Zoals de traditie het wilt, eindigen we met een knallend vuurwerk.

08-06-2009 om 21:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Kim-Lian van der Meij wil voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival.

 Kim-Lian van der Meij (presentatrice JESF 2007) is DE geknipte persoon om Nederland volgend jaar te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in de Noorse hoofdstad Oslo.

Kim-Lian sprak vanmorgen in de uitzending van Giel Beelen (3FM) zeer enthousiast over het liedjesfestijn, waar de Toppers dit jaar zijn gesneuveld.

"Ik vind het echt helemaal geweldig. Ik heb zin om de boel helemaal op te schudden en alles anders aan te gaan pakken, maar dit jaar gaat de TROS het doen. Die zitten natuurlijk te wachten op Frans Bauer en Jan Smit en die denken niet iets verder."

In het najaar van 2007 presenteerde ze samen met Sipke Jan Bousema het Junior Eurovisie Songfestival dat toen in Rotterdam plaatsvond. Momenteel is ze te zien in de Nederlandse versie van de musical 'Footloose'. 
(bron : De Telegraaf)

08-06-2009 om 16:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minsk 2010 : achtste editie Junior Eurovisie Songfestival in Wit-Russische hoofdstad Minsk.

 De EBU heeft zopas bekendgemaakt dat de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden in Wit-Rusland.

Dit najaar verhuist het hele circus naar de Oekraïense hoofdstad Kiev en volgend jaar zal het liedjesfestival plaatsvinden in buurland Wit-Rusland. Naast de voormalige Sovjetrepubliek was ook Rusland kandidaat om het festival volgend jaar te huisvesten.

Plaats van het hele gebeuren wordt de Minsk Arena, die eind dit jaar de deuren zal openen en plaats zal bieden aan 15.000 toeschouwers. Het bod van de Wit-Russische omroep BTRC werd gesteund door de winnaar van het Eurovisie Songfestival van dit jaar, Alexander Rybak. De in Noorwegen wonende zanger werd geboren in de Wit-Russische hoofdstad en woonde er tot aan zijn vierde levensjaar.

Voorlopig staat zaterdag 20 november 2010 in de agenda voor de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival. (bron : Eurovision.tv)

08-06-2009 om 12:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : Griekenland, Litouwen en Bulgarije haken af, Zweden keert terug op het Junior Eurovisie Songfestival.

De EBU heeft zopas bekendgemaakt dat de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, op zaterdag 21 november eerstkomende, zal plaatsvinden met "slechts" dertien landen. Vorig jaar zouden in eerste instantie achttien landen van de partij zijn maar uiteindelijk haakten nieuwkomers Azerbeidzjan, Bosnië-Herzegovina en Israël af zodat het totaal aantal deelnemers op vijftien kwam te liggen.

Van die vijftien haken dit jaar Bulgarije, Griekenland en Litouwen af, maar het goede nieuws is dan wel dat Zweden opnieuw van de partij zal zijn.

Wij zetten de dertien deelnemers hieronder op een rijtje :

01. Armenië.
02. BELGIE.
03. Cyprus.
04. FYROM.
05. Georgië.
06. Malta.
07. Nederland.
08. Roemenië.
09. Rusland.
10. Oekraïne (gastland).
11. Servië.
12. Wit-Rusland.
13. Zweden (keert terug).

Op dit ogenblik is enkel de Russische kandidaat bekend, maar in een aantal landen is men intussen wel met de selecties gestart. Zo zijn in Nederland de kandidaten sinds begin deze maand bekend, in eigen land blijft het wachten tot in augustus. (bron : Eurovision.tv)

08-06-2009 om 12:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'ESC Radio Awards 2009' : Alexander Rybak (beste song en zanger), Yohanna (beste zangeres) en AySel & Arash (beste groep) zijn de winnaars.

 Net als in 2006, 2007 en 2008 organiseerde ESC Radio ook dit jaar de jaarlijkse 'ESC Radio Awards'. De 42 kandidaten die deelnamen aan de 54e editie van het Eurovisie Songfestival, gehouden in de Russische hoofdstad Moskou, kregen vorige week een tweede kans. Tussen afgelopen maandag 01 juni en gisteren, zondag 07 juni, konden de luisteraars van ESC Radio, de grootste webradio voor Songfestivalmuziek, hun stem uitbrengen in vier categorieën.

Intussen zijn alle stemmen geteld en wij zetten de top drie in elke categorie hieronder op een rijtje : 

* Best Song 2009.

01. "Fairytale" - Alexander Rybak (Noorwegen) : 14,0 %.
02. "Is it true ?" - Yohanna (IJsland) : 11,1%.
03. "Et s'il fallait le faire" - Patricia Kaas (Frankrijk) : 6,9%.

Hadise haalde met "Düm tek tek" een veertiende plaats (2,8%), Copycat strandde met "Copycat" op een vijfendertigste plaats (0,3%) en de Nederlandse Toppers waren met "Shine" goed voor een zevenendertigste plaats (0,2%).

* Best Female Entrant 2009.

01. Yohanna (IJsland) : 23,1%.
02. Patricia Kaas (Frankrijk) : 14,5%.
03. Jade Ewen (Verenigd Koninkrijk) : 9,9%.

Hadise, die voor Turkije aantrad, strandde met 4,6% op een achtste plaats.

* Best Male Entrant 2009.

01. Alexander Rybak (Noorwegen) : 33,8%.
02. Sakis Rouvas (Griekenland) : 20,1%.
03. Brinck (Denemarken) : 19,5%.

Met 1,5% strandde Copycat op een negende en allerlaatste plaats.

* Best Group 2009.

01. AySel & Arash (Azerbeidzjan) : 21,2%.
02. Urban Symphony (Estland) : 19,2%.
03. Flor-de-Lis (Portugal) : 10,6%.

De Nederlandse Toppers strandden met 1,2% op een veertiende plaats op zeventien deelnemers.

De volledige uitslag krijg je op de website van ESC Radio. (bron en logo : ESC Radio)

08-06-2009 om 12:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Marcel Vanthilt vanaf vanavond live in Gent en op Eén.

 Vandaag, maandag 08 juni, opent Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : eerste aflevering VANAVOND :

Eén dag na de verkiezingen nodigt Marcel een grote winnaar of verliezer van de stembusslag uit. Gilles De Bilde vertelt hoe 'Homeless world cup' zijn leven en dat van zijn dakloze voetballers veranderde.

Columnist en 'De slimste mens'-eindredacteur Sam De Graeve stelt zijn boek 'Reizen met dochters' voor en Joost Zweegers is de muzikale gast.

 Wil jij een opname meemaken ? Wel schrijf je dan snel in via deze link. Je wordt omstreeks 20.00 aan de villa verwacht, het einde van de uitzending is voorzien rond 23.00.
Vermeld ook of je voorkeur uitgaat naar het bijwonen van de muzikale act dan wel naar het bijwonen van de talkshow zelf. Van zodra je reservatie verwerkt is, ontvang je een bevestiging per e-mail.

'Villa Vanthilt', van maandag 08 juni tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

08-06-2009 om 09:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Anne De Baetzelier (ex-presentatrice TOTZ) blijft bij LDD actief.

 "Ik vind mijn niet-verkiezing voor het Vlaams Parlement heel erg jammer. Ik geef echter niet op en blijf met LDD meewerken". Dat liet gewezen vtm-coryfee Anne De Baetzelier aan het persagentschap Belga weten.

De ex-Miss België stond in Vlaams-Brabant tweede op de Vlaamse LDD-lijst en haalde 8.103 voorkeurstemmen daar waar lijstrekker Peter Reekmans, LDD-partijsecretaris en gewezen nationaal voorzitter van Vld-Jongeren, er maar 4.964 wist binnen te rijven. De partij haalde echter slechts één zitje in de kieskring en dat gaat, dankzij de lijststemmen, dus naar Reekmans.

Of De Baetzelier bij komende federale verkiezingen terug kandidaat zal zijn is nog niet uitgemaakt. "Ik vind het resultaat dat LDD geboekt heeft tijdens deze verkiezing meer dan behoorlijk. Op twee jaar tijd hebben we nu al 4 kamerleden, 1 senator en 8 Vlaamse parlementsleden. Dat is een zeer mooie score. Natuurlijk hebben we als jonge partij groeipijnen en kinderziektes. De partij moet nu de troepen samenroepen. Alle neuzen moeten terug in dezelfde richting. Er moet op de juiste manier gereageerd worden op wie dat niet doet", aldus De Baetzelier.
(bron : Belga, Vlaanderen kiest ; foto : vtm)

08-06-2009 om 08:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ex-VRT omroeper/presentator Johan Verstreken (CD&V) opnieuw verkozen voor Vlaams Parlement.

Johan Verstreken Gisteren vonden er, naast Europese verkiezingen, ook verkiezingen plaats voor een nieuw Vlaams Parlement. Zoals we gisterenavond reeds berichtten zal er in dat nieuwe parlement geen plaats meer zijn voor Margriet Hermans (Eurosong 1987-1989-1999). 

Haar partij Open Vld gaat in de kieskring Antwerpen van zes naar vier zetels en Margriet, die op de lijst op een vierde plaats stond, haalde niet genoeg stemmen om opnieuw vijf jaar te zetelen in dat Vlaams Parlement. Ze kreeg in totaal 6.239 voorkeurstemmen waarmee ze op de lijst van de effectieven een zesde plaats inneemt.

Voor ex-VRT omroeper Johan Verstreken ziet het er in de kieskring West-Vlaanderen heelwat beter uit. Hij is wel opnieuw zeker van een zitje de komende vijf jaar. Op de West-Vlaamse CD&V-lijst stond hij op een vijfde plaats en de partij haalt er in totaal zeven zetels. Hij kreeg er 23.744 stemmen achter zijn naam en prijkt daarmee op een vijfde plaats binnen zijn partij wat de voorkeurstemmen betreft. Hij maakte vijf jaar geleden voor het eerst zijn optreden in het Vlaams ParlementJohan leverde in 1996 samen met Michel Follet (presentator 'De Gouden Zeemeermin 1996') het commentaar bij het Eurovisie Songfestival. (bron :
Vlaanderen kiest)

08-06-2009 om 08:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Maria Menounos.

 Maria Menounos (08 juni 1978) is geboren in Medford, Massachusetts (Verenigde Staten). Ze verdient haar boterham als actrice, presentatrice en journaliste. Geboren uit Griekse ouders spreekt ze vloeiend Grieks en Engels. Momenteel werkt ze voor de Amerikaanse zender NBC als reporter in de 'Today Show' en 'Accent Hollywood'. Ze heeft ook reeds geacteerd in 'Fantastic Four' en in televisieseries zoals 'One Three Hill' en 'Without a Trace'. Drie jaar geleden werd ze door de Griekse nationale omroep (ERT) aangezocht om het Eurovisie Songfestival te presenteren samen met Sakis Rouvas (ESF 2004-2009). Na de overwinning van zangeres Helena Paparizou in 2005 vond het jaarlijkse liedjesfestival in 2006 voor het eerst plaats op Griekse bodem en dit in de hoofdstad Athene. Meer over Maria kan je altijd op haar website terugvinden.

OOK JARIG VANDAAG : 

* Gert Timmerman (1935), deelnemer 'Nationaal Songfestival' (Nederland - 1962/1965).
*
Keti Garbi (1963), deelneemster voor Griekenland (ESF - 1993) met "Ellada, hora tou fotos".
* Linda Snoeij
 (1968), lid van Mrs. Einstein, Nederland (ESF - 1997).

08-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Margriet Hermans (Open Vld) niet verkozen voor het Vlaams Parlement.

Margriet Hermans Vandaag vonden er, naast Europese verkiezingen, ook verkiezingen plaats voor een nieuw Vlaams Parlement. In de kieskring Antwerpen (provincie Antwerpen) zijn alle uitslagen bekend en daaruit blijkt dat Margriet Hermans na tien jaar afscheid zal moeten nemen als Vlaams parlementslid. Haar partij Open Vld gaat in de provincie van zes naar vier zetels. Margriet, die op de lijst op een vierde plaats stond, haalde niet genoeg stemmen om opnieuw vijf jaar te zetelen in het Vlaams Parlement.

De zangeres nam in 1987, 1989 en 1999 deel aan 'Eurosong'. In 1987 eindigde ze met "In slow motion" op een zevende plaats, twee jaar later deed ze het met "Wat ik bedoel" ietsje beter, en belandde ze op een zesde stek. In 1999 nam ze met "Ik vaar met je mee" deel en in de eerste voorronde eindigde ze op een vierde plaats. (bron :
Vlaanderen kiest)

07-06-2009 om 23:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : zoektocht naar vervangster Kathleen Aerts is van start gegaan.

 Vandaag is in Nederland de strijd om het nieuwe K3-lid (Eurosong 1999) in alle hevigheid losgebarsten. De eerste auditiedag voor 'K2 zoekt K3', de tv-zoektocht naar de opvolgster van Kathleen, vond plaats in het Rotterdamse Ahoy. Er was alvast een massale opkomst volgens De Telegraaf. Ook in Vlaanderen zullen Karen en Kristel op zoek gaan naar een nieuwe collega. Het programma wordt dit najaar uitgezonden op vtm en in Nederland wordt het uitgezonden door SBS 6.
 
Het weekblad Dag allemaal berichtte afgelopen dinsdag dat het programma stilaan vorm begint te krijgen. Het luxejacht van Studio 100-baas Gert Verhulst wordt mogelijk de locatie van het programma en intussen doen ook reeds de namen van de juryleden de ronde.

 Studio 100-baas Gert Verhulst, muzikant Miguel Wiels en K3-choreografe Axana worden als Vlaamse juryleden genoemd. Axana zong ooit nog bij de meidengroep Def Dames Dope. Omdat ook Nederlandse kandidaten hun kans wagen zou dit drietal versterking krijgen van Gerard Joling (ESF 1988) of Danny de Munk. Karen en Kristel zullen de zoektocht naar een nieuwe muzikale partner in goede banen gaan leiden.

Waar de opnames van het tv-programma 'K2 zoekt K3' zullen plaatsvinden, is nog niet definitief beslist. Maar het gerucht gaat dat de Evanna, het luxejacht dat Gert Verhulst onlangs kost voor 1,5 miljoen euro, het decor wordt. "Over dat voorstel wordt inderdaad gepraat", klinkt het bij Studio 100. "Maar honderd procent zeker is dat nog niet." (logo : vtm)

07-06-2009 om 23:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : een halve eeuw Noorse inzendingen op het Eurovisie Songfestival.

 Midden vorige maand wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival.

Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Vanaf volgende week zondag, 14 juni, gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. We starten met de eerste inzending uit 1960 om in de maand mei van volgend jaar te eindigen met de kandidaat die in eigen land opnieuw een goed resultaat hoopt neer te zetten. (met dank aan 3D Flags)

07-06-2009 om 22:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Betty Owczarek werd gevraagd voor Mrs Globe Belgium.

 Gisterenavond vond in het Casino Kursaal van Oostende de finale plaats van Mrs Globe Belgium. De derde editie van deze verkiezing, waar dames aan deelnemen die ouder zijn dan zesentwintig, werd gewonnen door de 44-jarige aankoopverantwoordelijke Kathleen De Mey uit Sint-Martens-Lennik.

Ook Betty Owczarek (Eurosong 2004-2008), in Vlaanderen bekend van onder meer haar deelname aan de eerste reeks van 'Big Brother', werd gevraagd om zich in te schrijven. "Wij zijn altijd op zoek naar vrouwen mét een verhaal en Betty heeft zeker een boodschap over te brengen" zegt organisatrice Lesley-Ann Poppe deze week in TV Familie.

Jammer genoeg hield Betty de boot af aangezien de timing niet ideaal bleek te zijn. "Ze overwoon toen net enkele plastische ingrepen en voelde zich niet goed in haar vel. Haar zelfvertrouwen stond op een zeer laag pitje" aldus Lesley-Ann.

"Ik vraag het Betty niet opnieuw, maar ze weet nu dat ik interesse heb en dat ze steeds welkom is" aldus nog de organisatrice.

In 2007 werd oud-omroepster (vtm) en gewezen Miss België Daisy Van Cauwenbergh op haar achtendertigste verkozen tot Mrs Globe Belgium en nadien in Californië tot Mrs Globe 2008.

Mrs Globe moet een rolmodel zijn met wie elke vrouw zich kan vereenzelvigen. Ze is volgens de organisatie assertief, communicatief en ze heeft een verhaal te vertellen. (bron : BelgaTV Familie)

07-06-2009 om 16:22 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!