sportnews
Foto
Inhoud blog
  • Verhuisd
  • Wanneer het sop de kool niet meer waard is
  • Marató de Barcelona
  • Over de zin en onzin van supportersprotest
  • De erfenis van Bikila en Gebreselassie
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Welkom op mijn blog!
    Een interessant adres?

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    angela
    www.bloggen.be/angela
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    paul51
    www.bloggen.be/paul51
    Search Engine Submission - AddMe
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport van de week: zeilen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zeilwedstrijd wordt meestal een regatta genoemd. De grootste wedtstrijd is voor veel zeilers zonder twijfel de VOLVO OCEAN RACE en de AMERICANS CUP. en voor solo zeilers is de Vendee Globe een wedstrijd waarover je rond de wereld moet varen de grootste uitdaging. Deze wedstrijden zijn uitermate spectaculair en worden in grote zeilboten gevaren.

    Van een heel ander kaliber is het zeilen op de Olympische spelen. In een aantal Olympische klassen vinden daar ook wedstrijden plaats.

    Verder zijn er in vrijwel alle klassen wedstrijden op regionaal en/of nationaal niveau.

    Allereerste wedstrijd:

    De allereerste transatlantische solo zeilwedstrijd was de OSTAR (Original Single-handed Trans-Atlantic Race). In 1960 werd de eerste OSTAR georganiseerd en telde 5 deelnemers. Alle vijf haalden de finish in Amerika. De race staat nu nog steeds bekend als de op een na zwaartse Solo zeilrace ter wereld. De race wordt om de 4 jaar georganiseerd door de RWYC in Engeland. De eerstvolgende race is in 2009.

     



    26-03-2008, 05:28 geschreven door Nivek  
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport in beeld.
    Cancellara wint Milaan-San Remo.
    Standard neemt mogelijk beslissende voorsprong.
    Novak Djokovic wint Indian Wells.
    Kimi Räikkönen wint GP van Maleisië










    24-03-2008, 14:51 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u wel Stefaan Obreno
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn belangrijkste (sportieve) vaststelling deze week? Hiervoor moet ik niet lang nadenken. De prestaties van onze zwemmers op het EK in Eindhoven toch wel zeker. We mogen nu al vijf atleten naar de Spelen sturen. De verdienste van voornamelijk één man, Stefaan Obreno.

    Iedereen verklaarde het BOIC voor gek toen de selectietijden voor de Spelen werden bekend gemaakt. Voor bijna elke olympische afstand moest een nieuw Belgisch record worden gezwommen. Na beraadslaging van het deelnemersveld zou een finale op het EK eventueel ook kunnen volstaan. Het BOIC zit duidelijk op zijn geld. Of wil men vermijden dat we ons belachelijk maken in Peking?

     De professionalisering van de zwemsport in ons land werpt eindelijk zijn vruchten af. De Vlaamse Gemeenschap investeerde gretig in de zwemsport, want met Obreno werd een nationaal zwemcoach aangesteld die het verschil kan maken. Obreno pleit ervoor om meer gebruik te maken van technische hulpmiddelen, zoals al jaren wordt gedaan door de Australiërs en Amerikanen. Door middel van videoanalyse probeert Obreno de zwempositie te optimaliseren.Er zijn weinig sporten waar je met een simpele videoanalyse zo veel kan bijsturen.Men vecht voortdurend tegen de weerstan van het water en de minste afwijking betekent tijdsverlies. Raar dat men dat niet vroeger heeft ingezien. Nu nog de trainingsfaciliteiten verbeteren, we hebben hier nog altijd geen olympisch zwembad, en we kunnen stilletjesaan terug meestrijden met de wereldtop. Viva Obreno.



    24-03-2008, 11:14 geschreven door Nivek  
    23-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Räikkönen sterkste in Maleisië.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Fin Kimi Räikkönen (Ferrari) heeft zondag op het circuit van Sepang de GP van Maleisië gewonnen, de tweede manche van het WK Formule 1. Regerend wereldkampioen Räikkönen won voor een verrassend sterke Robert Kubica en Kovalainen.

    Hamilton,die vorige week in Australië won, werd 5de maar blijft wel WK-leider.

     



    23-03-2008, 00:00 geschreven door Nivek  
    21-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kluft verdedigt haar titel niet in Peking.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Zweedse atlete Carolina Klüft heeft aangekondigd dat ze haar olympische titel op de zevenkamp niet zal verdedigen. 'Ik heb er geen plezier meer in', vertelde ze aan de krant Smålandsposten.

    De 25-jarige Kluft die naar eigen zeggen de motivatie mist om zich nog te kunnen opladen zal dus niet de start verschijnen in Peking.Eerder deze maand gaf Klüft met een blessure forfait geven voor het WK indoor in Valencia. Het goud daar ging naar onze landgenote Tia Hellebaut.

    Klüft wil in Peking wel deelnemen aan het verspringen en zal ook haar kans wagen in het hinkstapspringen.



    21-03-2008, 00:00 geschreven door Nivek  
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacobs neemt twijfels weg omtrent toekomst
    Ariël Jacobs heeft nu zelf bevestigd geen technisch directeur te worden na zijn trainersloopbaan bij Anderlecht. In het RSCA Magazine van maart vertelde eerder voorzitter Roger Van den Stock dat Jacobs geen technisch directeur zou worden.

    Jacobs neemt zelf de twijfels weg. (foto belga)
    Hiermee lijkt de soap rond de toekomst van Ariël Jacobs bij Anderlecht volledig van de baan. De voorbije dagen ontstond hier enige onduidelijkheid over. "Ik word inderdaad geen technisch directeur op Anderlecht",neemt Jacobs alle twijfels weg in Het Laatste Nieuws.

    "Na het trainerschap zou ik sowieso met een handicap beginnen in die nieuwe functie. Dat wil ik niet. Neen, er is nog geen gesprek geweest met het bestuur. Maar dat is nu ook niet belangrijk."

    Jacobs wil zich nu volledig op Anderlecht concentreren. "De club telt en nu vooral de bekermatch tegen Germinal Beerschot."


    19-03-2008, 20:39 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodriguez plant comeback
    De 31-jarige Jennifer Rodriguez heeft laten weten een comeback in het wedstrijdschaatsen te willen maken. De Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver worden haar voornaamste doel.
    Jennifer Rodriguez
    De Amerikaanse, die in 2006 stopte met schaatsen, wil zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver."Ik heb het schaatsen meer gemist dan ik had verwacht. Maar doordat ik eruit ben geweest, heb ik de liefde voor de sport herontdekt. Ik voel me mentaal en fysiek verfrist",aldus Rodriguez

    Rodriguez blonk vooral uit in de middenafstanden, (1000m,1500m en 3000m). In 2005 verraste ze door zich tot wereldkampioen in de sprint te kronen.Op de Winterspelen van Salt Lake City(2002) haalde ze brons op de 1.000 en de 1.500 meter. Ook all-round kon Rodriguez degelijk uit de voeten. Zes keer eindigde ze in de toptien op een WK-allround.
     


    19-03-2008, 20:38 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sport van de week:Kunstschaatsen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kunstschaatsen is een zogenaamde jury-sport. Het is een sport waarbij individuelen, paren en groepen schaatsers rotaties, sprongen en andere bewegingen op het ijs maken, vaak met muziek op de achtergrond. Het kunstschaatsen is een sport met vele demensies het omvat namelijk 3 disciplines:het individueel schaatsen, het schaatsen in paren en het ijsdansen.

    De muziek
    die door de deelemers zelf wordt gekozen bevat overgings geen tekst. Er zijn internationale competities kunstschaatsen, zoals het Wereldkampioenschap kunstschaatsen, en kunstschaatsen is ook een Olympische sport. Het eerste WK werd in 1896 gehouden, maar was toen nog alleen voor mannelijke solisten.

    Jury:
    Alle takken van het kunstschaatsen hebben één ding gemeen: de jury. Zij bestaat uit 9 juryleden, een scheidsrechter en een assistent scheidsrechter. Elk jurylid geeft punten – 0 punten minimaal en 6 punten maximaal – en dit aantal bij elkaar opgeteld deelt men door 1,5. Elk jurylid geeft twee cijfers: één voor de technische uitvoering en één voor de artistieke uitvoering.

    Korte uitleg bij de 3 disiplines:
    -
    Het individueel schaatsen:

    Dit bestaat eigelijk uit 3 onderdeelen:
    1-Bij het eerste onderdeel zijn dit eigenlijk 3 verplichte figuren die elk drie maal moeten worden geschaatst op elke voet. Zo’n figuur bestaat uit twee of drie aan mekaar rakende cirkels. De juryleden gaan hierbij nauwkeurig de krassen op het ijs na en beoordelen zo dan ook nog eens de bewegingen en de houding waarop ze dan een score geven. De punten van alle juryleden worden opgeteld en gedeeld door 1,5.

    2-De zogenaamde korte kür bevat verplichte, door de ISU jaarlijks opnieuw vastgestelde elementen, en mag maximaal 2 minuten en 40 seconden duren. De elementen bestaan uit sprongen, pirouetten en pas-combinaties

    3-De vrije kür mag maximaal 4 minuten duren bij de dames en 4,5 minuut bij de heren. Deze kür is volledig vrij, maar je moet wel naar de normen van de niveaus de elementen kiezen. De schaatsers kunnen er al hun creativiteit in kwijt en hierin worden vaak de moeilijkste combinaties gesprongen om zoveel mogelijk punten te behalen.

    -Het schaatsen in paren:

    Bij het rijden in paren rijdt een vrouw steeds samen met een man waarbij ze dan een harmonisch model uitbeelden. De wedstrijden voor het paarrijden verlopen volgens hetzelfde principe als dat van het solo rijden.

    Dus eigelijk ook in 3 onderdeelen namelijk: De verplichte figuren, het korte programma, en het finalenummer.

    -Het ijsdansen:

    Het ijsdansen onderscheidt zich van het dansen in paren omdat het gebaseerd is op klassieke dans en geen sprongen kent. De ISU bepaalt per toernooi welke dans de verplichte kür vormt, voor de vrije kür mogen de paren dit zelf bepalen. In het ijsdansen is het artistieke aspect van groter belang dan bij het paarrijden.

    Bekende belgen in het kunstschaatsen:
    Waarschijnlijk doet de naam van Kevin Van der Perren bij velen onder jullie wel een belletje rinkelen. Op het EK kunstschaatsen 2007 haalde hij brons met een totaalscore van 204,85punten meteen ook zijn persoonlijke record. Kevin is van plan door te gaan t.e.m. de Spelen van 2010. Daar wil hij een medaille behalen.

     

     



    19-03-2008, 20:38 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suarez weer stapje dichter bij Anderlecht
    Er raken stilaan meer details bekend over de transfer van Mattias Suarez naar Anderlecht.Volgens Armando Pérez, de voorzitter van Suarez' huidige club Belgrano, moet het de speler verkopen om uit de schulden te komen. Hierdoor staat Suarez weer een stap dichter bij Anderlecht.

    Pérez : 'We moeten Suarez verkopen om uit schulden te raken'
    In de lokale kranten zegt Pérez zijn speler Suarez te moeten verkopen om de financiële problemen van de club op te lossen. Anderlecht zou een bod uitgebracht hebben van 760.000 euro.
    Hiermee zou de club 45 procent van zijn schulden kunnen afbetalen. De club dringt dan ook zelf aan op een transfer.

    Suarez sprak vol lof over zijn toekomstige ploeg in de Argentijnse pers. "Voor elke Argentijnse speler is het een droom om in Europa te kunnen spelen. Zowel financieel als als sportief", aldus de 19-jarige spits.  

    Suarez scoorde dit seizoen al negen keer voor Belgrano dat momenteel op een vijfde plaats staat in de Argentijnse tweede klasse.


    19-03-2008, 20:16 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mellemans en Geudens verlengen contract
    KV Mechelen heeft het contract van Jeroen Mellemans en Kevin Geudens, dat bij beiden op het einde van het seizoen afliep, verlengd met twee seizoenen.
    Kevin Geudens (foto belga)
    Financieel directeur Thierry Steemans reageert bijzonder tevreden op de website van de club. "Met Jeroen Mellemans kwamen we vrij snel tot een akkoord", zo zegt Steemans. "Bij Kevin Geudens lagen de kaarten anders."

    Ondanks de interesse van verschillende ploegen uit eerste klasse kiest Kevin Geudens voor een verlengd verblijf in Mechelen. "Toch koos Kevin niet voor het geld, maar voor KV Mechelen waar hij zich thuis voelt en dicht bij huis woont. We zijn hem dan ook zeer dankbaar voor zijn vertrouwen in Malinwa",aldus Steemans.


    19-03-2008, 20:14 geschreven door Nivek  
    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwin Koeman ziet Gent wel zitten
    Erwin Koeman wordt genoemd als de belangrijkste kandidaat om Trond Sollied op te volgen, die naar Heerenveen trekt. Koeman zelf zei open te staan voor AA Gent.

    Wordt Koeman de nieuwe trainer van Gent? (foto photonews)
    Het vertrek van Trond Sollied naar Heerenveen is nog niet helemaal officieel. Maar er is niemand die eraan twijfelt dat de Noor volgend seizoen andere oorden opzoekt. De Buffalo's denken aan Erwin Koeman als zijn potentiële opvolger. 

    "Ik heb nog niet met Gent gesproken. Ik weet er dus niks van. Ik zou zeker open staan voor een AA Gent. Het is een stabiele club."

     "Ik zou sowieso graag in België aan de slag gaan. Door mijn prettige ervaringen bij KV Mechelen ben ik het Belgisch voetbal altijd blijven volgen. Ik heb weer zin om op het veld te staan."
     
    Koeman nam na het seizoen 2006-2007 zelf ontslag als hoofdcoach van Feyenoord wegens tegenvallende resultaten.


    17-03-2008, 19:33 geschreven door Nivek  
    16-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamilton op de afspraak in de eerste GP van het seizoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Brit Lewis Hamilton heeft in Australië de eerste GP formule 1 van het seizoen gewonnen. Hij eindigde in een tumultueuze race voor Nick Heidfeld en Nico Rosberg

    Kimi Raikkonen ging met zijn Ferrari in de fout tijdens een inhaalmanoevre de wereldkampioen van vorig jaar zag zo zijn kansen op een overwinning al snel verdwijnen, met een 8ste plaats pakt hij wel nog 1wk punt.

    Ex wereldkampioen Fernando Alonso werd 5de.

    Uitslag:

    1. Lewis Hamilton (GBr/McLaren-Mercedes), de 307,574 km in 1 u 34:50.616 (gem.: 194,578 km/u)
    2. Nick Heidfeld (Dui/BMW Sauber) op 5.478
    3. Nico Rosberg (Dui/Williams-Toyota) 8.163
    4. Fernando Alonso (Spa/Renault) 17.181
    5. Heikki Kovalainen (Fin/McLaren-Mercedes) 18.014
    6. Kazuki Nakajima (Jap/Williams-Toyota) 1 ronde
    7. Sébastien Bourdais (Fra/Toro Rosso-Ferrari) 3 ronde
    8. Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari) 5 rondes



    16-03-2008, 17:26 geschreven door Nivek  
    14-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loting champions League bekend.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het Zwitserse Nyon is vandaag geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Met Arsenal-Liverpool staat er meteen een Britse topper op de kalender.1 Engels team zien we dus al zeker niet in de halve finale.

    Barcelona lijkt op papier de makkelijkste opdracht te hebben met Schalke 04, in hun eigen competitie zijn de Duitsers hopeloos op de dool en ook Europees hebben ze zich vooral dankzij een ijzersterke doelman Neuer met weinig overschot weten te plaatsen.

    De matchen:

    Arsenal (Eng) - Liverpool (Eng)
    AS Roma (Ita) - Manchester (Eng)
    Shalke 04 (Dui) - FC Barcelona (Spa)
    Fenerbahçe (Tur) - Chelsea (Eng)
    De heenwedstrijden worden gespeeld op 1 en 2 april. Op 8 en 9 april volgen de terugmatchen.



    14-03-2008, 00:00 geschreven door Nivek  
    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerenveen:"Sollied wordt nieuwe coach"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens Heerenveen traint Trond Sollied de komende seizoenen de Friese club. Hij zal er Gertjan Verbeek opvolgen.

     

    De Noor werd al meermaals in verband gebracht met Heerenveen. De overgang zou zo goed als afgerond zijn. De betrokken advocaten moeten enkel nog de laatste details in het contract behandelen.

    Gent-manager Louwagie
    is nog niet op de hoogte van de overgang. "We hopen dat Sollied de fair-play heeft om ons correct in te lichten."

    Trond Sollied is momenteel bezig aan zijn tweede passage bij AA Gent
    . Hij was er al eerder trainer van december 1998 tot mei 2000. De Noor behaalde al meerdere titels met Club Brugge, Olympiakos en Rosenborg.



    13-03-2008, 19:01 geschreven door Nivek  
    12-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.101-jarige wil marathon van londen lopen
    Buster Martin is 101 jaar en heeft zijn zinnen gezet op de marathon van Londen.Als de kranige Brit hierin slaagt zal hij de oudste deelnemer zijn die een marathon heeft gelopen.

    Marathon van Londen (foto belga)
    Buster Martin heeft ondertussen zijn eerste test doorstaan. De Brit legde afgelopen zondag de halve marathon van Ronding Valley in Essex af in 5 uur en 13 minuten. Ongetwijfeld een toptijd voor iemand met zijn leeftijd.

    De oorlogsveteraan,die ook nog in een rockgroep speelt, zegt dat het tijd wordt dat iemand van zijn leeftijd de marathon loopt. "Als ik de marathon uitloop zal dat een record zijn. Toch doe ik het daar niet voor. Ik wil alleen aantonen dat oude mensen ook nog in staat zijn om buitengewone prestaties neer te zetten". 

    Buster is momenteel volop aan het trainen om zijn doel te verwezenlijken. "Elke zaterdag en zondag sta ik om half zes 's morgens om te gaan trainen. Ik zie het nog niet veel oudjes doen. Zo lang ik kan blijf ik doorgaan." De vader van zeventien kinderen is ook buiten het lopen nog erg actief. Zo werkt hij nog drie keer in de week voor een firma die vrachtwagens schoonmaakt. Hij is meteen ook  de oudste werknemer in het Verenigd Koninkrijk.

    Zijn geheim. "Je moet blijven bewegen om te vermijden dat je vastroest. Ik eet ook elke dag een groot stuk rood vlees en drink ik dagelijks mijn pintje. "


    12-03-2008, 19:52 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China countert verhalen slechte luchtkwaliteit Peking
    De Ethiopiër Haile Gebrselassie heeft aangekondigd niet te zullen deelnemen aan Olympische marathon omwille van de luchtvervuiling in Peking.De Chinese overheid countert de kritiek en zegt dat de omstandigheden tijden de Olympische Spelen ideaal zullen zijn.

    Smog omhult het Olympisch Stadion (foto belga)
    De slechte luchtkwaliteit in Peking vormt al langer een punt van discussie bij veel atleten. Die zou namelijk een hypotheek leggen op hun prestaties.

    Volgens de lokale autoriteiten gaat het de goede kant op met de luchtkwaliteit in peking. "De luchtkwaliteit in Peking verbetert stelselmatig. Dit zou dus weinig of geen problemen mogen opleveren voor de Spelen." 

    Velen vrezen dat door de  luchtvervuiling en de slechte klimatologische omstandigheden in Peking er weinig topprestaties zullen worden neergezet. "In Peking zijn al diverse wereldrecords gebroken. Het merendeel van de atleten dat straks naar onze stad komt, is tevreden en heeft vertrouwen in de luchtkwaliteit. Als atleten er in andere steden niet in slagen om een wereldrecord te breken, moeten ze naar Peking komen. Daar hebben ze wellicht meer kans om dat te doen."


    12-03-2008, 19:02 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport van de week: snelwandelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag hebben we het over snelwandelen een sport die de meesten onder jullie waarschijnlijk wel kennen maar die slechts weinigen ook daadwerkelijk zullen beoefenen.Snelwandelen is bovendien ook een Olympische sport en onderdeel van Atletiek. De afstanden die Olympisch worden gewandeld zijn de 20 km voor zowel de mannen als de vrouwen, en de 50 km voor de mannen. De 20 km voor vrouwen is Olympisch sinds de Spelen van 1922.

    Regels:

    De bedoeling is zo snel mogelijk te wandelen, maar niet te rennen, waarbij het contact van minimaal één voet met de grond dient te worden gehouden. Daarnaast geldt de regel dat de knie van het standbeen vanaf het moment dat de voet de grond raakt, totdat deze recht onder het lichaam is, gestrekt moet zijn. Pas als het been recht onder het lichaam is mag de knie gebogen worden.

    De officiële definitie volgens het KNAU Wedstrijdreglement luidt:

    Artikel 230 Snelwandelen

    Definitie

    1. Snelwandelen is het zich voortbewegen door middel van stappen waarbij het contact met de grond, voor zover zichtbaar (met het menselijke oog), ononderbroken gehandhaafd blijft. Het voorste been moet gestrekt zijn (dat wil zeggen niet gebogen in de knie) vanaf het moment van het eerste contact met de grond tot het moment dat dit been zich in verticale stand bevindt.

    Tijden een wedstrijd is er ook een jury aanwezig die in de gaten houd dat de atleten dit allemaal zonder fouten uitoefenen.

    Als een jurylid een overtreding constateert kan hij twee dingen doen:

    Bij een overtreding op het randje kan hij een berisping of verwittiging geven door het tonen van een geel bordje met een teken. Bij verlies van bodemcontact is dat een golfje, bij een gebogen knie is dat een >. Een jurylid mag niet tweemaal dezelfde berisping geven aan dezelfde atleet.

    Als het jurylid al een berisping heeft gegeven of bij een zeer duidelijke overtreding kan hij een waarschuwing geven. Hij schrijft dan het startnummer van de atleet op. De atleet wordt op de hoogte gebracht door een bord langs het parcours waarop achter zijn startnummer en kruisje of rode cirkel staat. Een jurylid mag aan een atleet één waarschuwing geven.

    Bij de derde waarschuwing wordt de atleet gediskwalificeerd. De chef snelwandeljury toont hem een rood bordje en hij moet de wedstrijd verlaten. Ook na de finish kan een atleet nog worden gediskwalificeerd. Het derde kruisje of de derde rode cirkel wordt pas op het bord gezet nadat de atleet uit de wedstrijd is gehaald.

    Meestal worden wedstrijden dus gehouden op parcours die veel rondes tellen.

    Snelwandelen is dus een sport die veel oefening verijst en niet zo makkelijk is als de meeste mensen denken.



    12-03-2008, 16:24 geschreven door Nivek  
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gert Steegmans wint ingekorte rit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gert Steegmans heeft de eerste rit in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. In een sprint bergop haalde hij het ruimschoots van de Fransman Jérôme Pineau. Thor Hushovd werd derde en behoudt zijn gele leiderstrui.

    Wegens het gure stormweer werd de eerste rit tussen Amily en Nevers ingekort van 184 km tot 94 km. De starplaats werd verschoven naar La Chapelotte. De finishlijn bleef in Nevers liggen.

    Van bij de start kozen drie renners meteen het hazepad. De Nederlander Niki Terpstra van Team High Road en Bernhard Eisel en Peter Velits van Milram. Het drietal kreeg zestig kilometer lang een vrijgeleide en fietste een maximale voorsprong van vier minuten bij elkaar.

    Door de strakke wind werd het peloton in waaiers getrokken. Het belangrijkste slachtoffer is Cadel Evans van Silence-Lotto. De Australiër raakte betrokken bij een valpartij en werd op achtervolgen aangewezen. Hij zal ruim 2'40" verliezen en kan het eindklassement zo goed als zeker vergeten. Philippe Gilbert kon in extremis nog terugkeren in het eerste peloton.

    Op vijftien kilometer van de meet werden Terpstra, Eisel en Velits ingerekend door een fel uitgedund peloton. Quick-Step was hierin het best vertegenwoordigd. Gert Steegmans, de latere winnaar, reageerde gevat op enkele ontsnappingspoginen. De Limburger had nog genoeg kracht over om iedereen los uit het wiel te rijden. Onze landgenoot komt in het algemeen klassement op zes seconden van Thor Hushovd.    



    10-03-2008, 19:13 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport in beeld



    Tia Hellebaut eerste Belgische wereldkampioen indoor

    Thor Hushovd wint proloog Parijs-Nice

    Andy Roddick wint tornooi Dubai

    Tom Van Hooste wordt voor vijfde maal Belgisch kampioen in de lange cross

    Stoner wint eerste manche Moto Gp in Dubai.

    10-03-2008, 09:37 geschreven door Nivek  
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Titelverdediger Milaan struikelt over Arsenal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Gunners hebben zich geplaats voor de kwartfinales van de Champions League.De Engelsen wonnen met 0-2 op het veld van AC Milan. In een evenwichtige beginfase was een hoofdrol weggelegd voor het nieuwe Malinese wonderkind Pato.De jonge Braziliaan dribbelde Arsenal op een hoopje maar kon niet afwerken. Op het halfuur werd het evenwicht hersteld door een bal op de deklat van Fabregas. Het sein voor Arsenal om het gaspedaal wat dieper in te drukken. Milan werd in het laaste kwartier van de eerste helft tegen de eigen goal gedrukt door een uitstekend combinerend Arsenal. Ook in de tweede helft bleven de Gunners vooruit voetballen. Milan beperkte zich tot counteren. Het hele stadion had zich al opgemaakt voor verlengingen. Meesterstrateeg Fabregas wilde van geen penalty's weten en scoorde zes minuten voor tijd het eerste doelpunt van deze dubbele confrontatie. Milaan lag in de touwen, want het moest nu al twee keer scoren op tien minuten tijd. In de slotseconden scoorde Adebayor zijn eerste doelpunt in de Champions League op aangeven van Theo Walcott.

    Overige partijen
    Barcelona-Celtic 1-0 (3-2)
    Manchester-Lyon 1-0 (1-1)
    Sevilla-Fenerbahce 3-2 (2-3) penalty's 2-3



    05-03-2008, 11:45 geschreven door Nivek  
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Hoe doe je een transfer in het Belgisch voetbal? - Explania
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per week
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs