sportnews
Foto
Inhoud blog
  • Verhuisd
  • Wanneer het sop de kool niet meer waard is
  • Marató de Barcelona
  • Over de zin en onzin van supportersprotest
  • De erfenis van Bikila en Gebreselassie
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Welkom op mijn blog!
    Een interessant adres?

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    nlchhuub
    www.bloggen.be/nlchhuu
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    movie
    www.bloggen.be/movie
    Search Engine Submission - AddMe
    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerenveen:"Sollied wordt nieuwe coach"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens Heerenveen traint Trond Sollied de komende seizoenen de Friese club. Hij zal er Gertjan Verbeek opvolgen.

     

    De Noor werd al meermaals in verband gebracht met Heerenveen. De overgang zou zo goed als afgerond zijn. De betrokken advocaten moeten enkel nog de laatste details in het contract behandelen.

    Gent-manager Louwagie
    is nog niet op de hoogte van de overgang. "We hopen dat Sollied de fair-play heeft om ons correct in te lichten."

    Trond Sollied is momenteel bezig aan zijn tweede passage bij AA Gent
    . Hij was er al eerder trainer van december 1998 tot mei 2000. De Noor behaalde al meerdere titels met Club Brugge, Olympiakos en Rosenborg.



    13-03-2008, 19:01 geschreven door Nivek  
    12-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.101-jarige wil marathon van londen lopen
    Buster Martin is 101 jaar en heeft zijn zinnen gezet op de marathon van Londen.Als de kranige Brit hierin slaagt zal hij de oudste deelnemer zijn die een marathon heeft gelopen.

    Marathon van Londen (foto belga)
    Buster Martin heeft ondertussen zijn eerste test doorstaan. De Brit legde afgelopen zondag de halve marathon van Ronding Valley in Essex af in 5 uur en 13 minuten. Ongetwijfeld een toptijd voor iemand met zijn leeftijd.

    De oorlogsveteraan,die ook nog in een rockgroep speelt, zegt dat het tijd wordt dat iemand van zijn leeftijd de marathon loopt. "Als ik de marathon uitloop zal dat een record zijn. Toch doe ik het daar niet voor. Ik wil alleen aantonen dat oude mensen ook nog in staat zijn om buitengewone prestaties neer te zetten". 

    Buster is momenteel volop aan het trainen om zijn doel te verwezenlijken. "Elke zaterdag en zondag sta ik om half zes 's morgens om te gaan trainen. Ik zie het nog niet veel oudjes doen. Zo lang ik kan blijf ik doorgaan." De vader van zeventien kinderen is ook buiten het lopen nog erg actief. Zo werkt hij nog drie keer in de week voor een firma die vrachtwagens schoonmaakt. Hij is meteen ook  de oudste werknemer in het Verenigd Koninkrijk.

    Zijn geheim. "Je moet blijven bewegen om te vermijden dat je vastroest. Ik eet ook elke dag een groot stuk rood vlees en drink ik dagelijks mijn pintje. "


    12-03-2008, 19:52 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China countert verhalen slechte luchtkwaliteit Peking
    De Ethiopiër Haile Gebrselassie heeft aangekondigd niet te zullen deelnemen aan Olympische marathon omwille van de luchtvervuiling in Peking.De Chinese overheid countert de kritiek en zegt dat de omstandigheden tijden de Olympische Spelen ideaal zullen zijn.

    Smog omhult het Olympisch Stadion (foto belga)
    De slechte luchtkwaliteit in Peking vormt al langer een punt van discussie bij veel atleten. Die zou namelijk een hypotheek leggen op hun prestaties.

    Volgens de lokale autoriteiten gaat het de goede kant op met de luchtkwaliteit in peking. "De luchtkwaliteit in Peking verbetert stelselmatig. Dit zou dus weinig of geen problemen mogen opleveren voor de Spelen." 

    Velen vrezen dat door de  luchtvervuiling en de slechte klimatologische omstandigheden in Peking er weinig topprestaties zullen worden neergezet. "In Peking zijn al diverse wereldrecords gebroken. Het merendeel van de atleten dat straks naar onze stad komt, is tevreden en heeft vertrouwen in de luchtkwaliteit. Als atleten er in andere steden niet in slagen om een wereldrecord te breken, moeten ze naar Peking komen. Daar hebben ze wellicht meer kans om dat te doen."


    12-03-2008, 19:02 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport van de week: snelwandelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag hebben we het over snelwandelen een sport die de meesten onder jullie waarschijnlijk wel kennen maar die slechts weinigen ook daadwerkelijk zullen beoefenen.Snelwandelen is bovendien ook een Olympische sport en onderdeel van Atletiek. De afstanden die Olympisch worden gewandeld zijn de 20 km voor zowel de mannen als de vrouwen, en de 50 km voor de mannen. De 20 km voor vrouwen is Olympisch sinds de Spelen van 1922.

    Regels:

    De bedoeling is zo snel mogelijk te wandelen, maar niet te rennen, waarbij het contact van minimaal één voet met de grond dient te worden gehouden. Daarnaast geldt de regel dat de knie van het standbeen vanaf het moment dat de voet de grond raakt, totdat deze recht onder het lichaam is, gestrekt moet zijn. Pas als het been recht onder het lichaam is mag de knie gebogen worden.

    De officiële definitie volgens het KNAU Wedstrijdreglement luidt:

    Artikel 230 Snelwandelen

    Definitie

    1. Snelwandelen is het zich voortbewegen door middel van stappen waarbij het contact met de grond, voor zover zichtbaar (met het menselijke oog), ononderbroken gehandhaafd blijft. Het voorste been moet gestrekt zijn (dat wil zeggen niet gebogen in de knie) vanaf het moment van het eerste contact met de grond tot het moment dat dit been zich in verticale stand bevindt.

    Tijden een wedstrijd is er ook een jury aanwezig die in de gaten houd dat de atleten dit allemaal zonder fouten uitoefenen.

    Als een jurylid een overtreding constateert kan hij twee dingen doen:

    Bij een overtreding op het randje kan hij een berisping of verwittiging geven door het tonen van een geel bordje met een teken. Bij verlies van bodemcontact is dat een golfje, bij een gebogen knie is dat een >. Een jurylid mag niet tweemaal dezelfde berisping geven aan dezelfde atleet.

    Als het jurylid al een berisping heeft gegeven of bij een zeer duidelijke overtreding kan hij een waarschuwing geven. Hij schrijft dan het startnummer van de atleet op. De atleet wordt op de hoogte gebracht door een bord langs het parcours waarop achter zijn startnummer en kruisje of rode cirkel staat. Een jurylid mag aan een atleet één waarschuwing geven.

    Bij de derde waarschuwing wordt de atleet gediskwalificeerd. De chef snelwandeljury toont hem een rood bordje en hij moet de wedstrijd verlaten. Ook na de finish kan een atleet nog worden gediskwalificeerd. Het derde kruisje of de derde rode cirkel wordt pas op het bord gezet nadat de atleet uit de wedstrijd is gehaald.

    Meestal worden wedstrijden dus gehouden op parcours die veel rondes tellen.

    Snelwandelen is dus een sport die veel oefening verijst en niet zo makkelijk is als de meeste mensen denken.



    12-03-2008, 16:24 geschreven door Nivek  
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gert Steegmans wint ingekorte rit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gert Steegmans heeft de eerste rit in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. In een sprint bergop haalde hij het ruimschoots van de Fransman Jérôme Pineau. Thor Hushovd werd derde en behoudt zijn gele leiderstrui.

    Wegens het gure stormweer werd de eerste rit tussen Amily en Nevers ingekort van 184 km tot 94 km. De starplaats werd verschoven naar La Chapelotte. De finishlijn bleef in Nevers liggen.

    Van bij de start kozen drie renners meteen het hazepad. De Nederlander Niki Terpstra van Team High Road en Bernhard Eisel en Peter Velits van Milram. Het drietal kreeg zestig kilometer lang een vrijgeleide en fietste een maximale voorsprong van vier minuten bij elkaar.

    Door de strakke wind werd het peloton in waaiers getrokken. Het belangrijkste slachtoffer is Cadel Evans van Silence-Lotto. De Australiër raakte betrokken bij een valpartij en werd op achtervolgen aangewezen. Hij zal ruim 2'40" verliezen en kan het eindklassement zo goed als zeker vergeten. Philippe Gilbert kon in extremis nog terugkeren in het eerste peloton.

    Op vijftien kilometer van de meet werden Terpstra, Eisel en Velits ingerekend door een fel uitgedund peloton. Quick-Step was hierin het best vertegenwoordigd. Gert Steegmans, de latere winnaar, reageerde gevat op enkele ontsnappingspoginen. De Limburger had nog genoeg kracht over om iedereen los uit het wiel te rijden. Onze landgenoot komt in het algemeen klassement op zes seconden van Thor Hushovd.    



    10-03-2008, 19:13 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport in beeld



    Tia Hellebaut eerste Belgische wereldkampioen indoor

    Thor Hushovd wint proloog Parijs-Nice

    Andy Roddick wint tornooi Dubai

    Tom Van Hooste wordt voor vijfde maal Belgisch kampioen in de lange cross

    Stoner wint eerste manche Moto Gp in Dubai.

    10-03-2008, 09:37 geschreven door Nivek  
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Titelverdediger Milaan struikelt over Arsenal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Gunners hebben zich geplaats voor de kwartfinales van de Champions League.De Engelsen wonnen met 0-2 op het veld van AC Milan. In een evenwichtige beginfase was een hoofdrol weggelegd voor het nieuwe Malinese wonderkind Pato.De jonge Braziliaan dribbelde Arsenal op een hoopje maar kon niet afwerken. Op het halfuur werd het evenwicht hersteld door een bal op de deklat van Fabregas. Het sein voor Arsenal om het gaspedaal wat dieper in te drukken. Milan werd in het laaste kwartier van de eerste helft tegen de eigen goal gedrukt door een uitstekend combinerend Arsenal. Ook in de tweede helft bleven de Gunners vooruit voetballen. Milan beperkte zich tot counteren. Het hele stadion had zich al opgemaakt voor verlengingen. Meesterstrateeg Fabregas wilde van geen penalty's weten en scoorde zes minuten voor tijd het eerste doelpunt van deze dubbele confrontatie. Milaan lag in de touwen, want het moest nu al twee keer scoren op tien minuten tijd. In de slotseconden scoorde Adebayor zijn eerste doelpunt in de Champions League op aangeven van Theo Walcott.

    Overige partijen
    Barcelona-Celtic 1-0 (3-2)
    Manchester-Lyon 1-0 (1-1)
    Sevilla-Fenerbahce 3-2 (2-3) penalty's 2-3



    05-03-2008, 11:45 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport van de week: Jai Alai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jai Alai is een sport die waarschijnlijk zeer weinig mensen kennen. Jai Alai,dat men uitspreekt als haai laai, is volgens het Guinness Book of Records de snelste balsport die er bestaat. Deze sport wordt namelijk gespeeld met een keihard balletje dat met een snelheid van zo’n 180 kilometer per uur wordt weggegooid.

    Deze sport komt uit Spanje, Baskenland. De meeste termen in deze sport zijn dan ook in het spaans. Zo heb je de "pelota", de bal die gemaakt is rubber, nylondraad en geitenleer. Deze bal wordt weggeslingerd met een "cesta", een krom apparaat dat gemaakt is van notenhout en (geweven) pitriet met aan de buitenkant een leren handschoen. En uiteraard dragen alle spelers een helm, de "casco".

    Het spel lijkt eigenlijk heel erg op squash. De bedoeling is de bal zo hard mogelijk weg te slingeren tegen een muur het liefst met zoveel mogelijk effect De ander moet de bal dan direct of voordat de bal een tweede keer stuitert probeeren te vangen. Het spel kan één-tegen-één gespeeld worden, maar ook in teams.

    Ook in Amerika:

    Jai Alai is ook niet enkel een sport die alleen in het Baskenland ofzo wordt gespeeld. Ook in Florida, waar je dit het beste kunt gaan bekijken in het Dania Jai Alai Palace in Dania Beach, is de sport populair. Dit stadion biedt plaats aan 5.600 toeschouwers en was in 1953 het 2e Jai Alai stadion dat in de VS werd geopend

     



    05-03-2008, 11:44 geschreven door Nivek  
    04-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portret: Steve Darcis zet Belgische mannentennis opnieuw op de kaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het leek lange tijd alsof alleen de vrouwen tennisten in ons land. Het Belgische mannentennis zit momenteel in een dipje. Zowel Olivier Rochus als Xavier Malisse ontgoochelden de Belgische tennisfans meermaals de afgelopen maanen. De waal Steve Darcis lijkt hier met winst in het ATP toernooi van Memphis nu verandering in te brengen.

     

    Steve Darcis is 24 jaar oud en afkomstig uit het Waalse Saive. In 2002 onderscheidde Steve zich echter vooral bij de juniores, met een 8ste plaats op de wereldranglijst. Zijn mooiste resultaten waren zonder twijfel een halve finale tijdens Wimbledon. Zijn eerste pasjes in het profcircuit zet Darcis in 2003. Via Challenger-en futuretoernooien probeert de Waal zijn klassement te verbeteren om in aanmerking te komen voor deelname aan een officieel ATP-Toernooi.

     

    Die eerste jaren raakte hij meermaals geblesseerd.  kwalificaties van de future in Alkmaar moet hij zich jammer genoeg geblesseerd gewonnen geven in de kwalificaties voor het toernooi van Amersfoort.  Hij herneemt in September en  weet het jaar in schoonheid te eindigen met een eerste futuretitel in Hrovice.

     

    In 2004 wordt zijn opmars gestuit. In een reeks toernooien in Amerika weet hij enkel in Keys Biscaine de kwartfinale te bereiken.  In Nigeria kan hij opnieuw een kwartfinale bereiken maar hij moet alweer geblesseerd opgeven.  Eind mei staat Darcis in de finale van het future toernooi van Iasi in Roemenië, maar alweer moet de waal geblesseerd opgeven.

     

    In 2005 beslist Darcis om enkel nog aan Challenger proeven deel te nemen.  Hij haalt de hoofdtabel vijf keer en bereikt zelfs de kwartfinales in Saint-Brieuc. Dankzij zijn ranking mag hij aan de kwalificaties van Roland-Garros deelnemen, maar hij verliest in de eerste ronde. Hij hijst zich drie keer op rij in de kwartfinales en gaat dan naar Wimbledon waar hij in de tweede kwalificatieronde uitgeschakeld wordt.

     

    Blessures

    2006 werd een absoluut rampseizoen voor Darcis. Het seizoen begint voor Darcis met een lichte blessure waardoor hij niet vol zijn kansen kan verdedigen op het toernooi van Adelaide in Australië. Diezelfde blessure zal hem uiteindelijk tot april aan de kant houden. Hij haalt nog wel de finale in het future –toernooi in Angers maar een week later blesseert hij zich opnieuw in het Chiasso.  In de zomer probeert hij zich tevergeefs voor een ATP-toernoei te plaatsen. Hij besluit zijn seizoen vroegtijdig te beëindigen om sterker voor de dag te komen in 2007.

     

    Zijn seizoen neemt een aarzelende start. Hij moet nog zich nog altijd future-toernooien spelen om zijn klassement terug op te werken.Darcis staat op dat moment op de 260 ste plaats.  Tot begin april slaagt hij er niet in met slechts één halve finale en één kwartfinale als beste resultaten. Dan begint Steve sterk te presteren. Hij wint twee Futures in het enkel en in in het dubbel in april. Hij waagt opnieuw zijn kans in challengers en haalt twee keer de halve finale, in San Remo en Furth. In juli neemt hij deel aan twee ATP-proeven. In Julie neemt hij deel aan het toernooi van Amersfoort waar hij de kwalificaties moet spelen. Hij wint twaalf keer op rij en meteen ook het toernooi. Hiervoor versloeg hij onder andere Marc Ciquel en Michal Joezni. In Augustus zet hij opnieuw een grote stap vooruit in zijn carrière door zich te plaatsen voor de hoofdtabel van de US Open.  Hierin wordt hij eervol uitgeschakeld door Tommy Haas.

     

    Momenteel bivakkeert Darcis op een 41 ste stek op de ATP wereldranglijst. Hierdoor zal de jonge Waal minder energie moeten verspillen in kwalificatietoernooien. De analisten op Eurosport waren danig onder de indruk van de progressie die Darcis de laatste maanden heeft gemaakt. Zijn voornaamste wapen is zijn opslag. Maar ook zijn rechtshandige backend scheert hoge toppen. Een plaats in de top-twintig moet er voor Darcis dus zeker in zitten.



    04-03-2008, 00:00 geschreven door Nivek  
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Memorial voor kids op komst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Twee dagen voor de eigenlijke start van de Memorial Ivo van Damme kunnen jongeren aantreden in de eerste editie van de "Youth Memorial". De wedstrijden zullen plaatsvinden in dezelfde professionele omkadering en sfeer als Memorial van Damme. Volgens organisator Wilfried Meert kunnen onze jeugdige atleten op die manier ervaren hoe het voelt om in een groot stadion te presteren onder druk. Bedoeling is dat de beste Belgische scholieren en kadetten aan de Youth Memorial deelnemen.



    03-03-2008, 15:23 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Darcis is nieuwe Belgische nummer 1 in mannentennis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dankzij zijn eindzege van zondag in het ATP-toernooi van Memphis is Steve Darcis de nieuwe Belgische nummer 1 op de ATP-ranking. Op de wereldranglijst maakt de Luikenaar een sprong van 35 plaatsen naar stek 46, zijn beste ranking ooit.

    Dit heeft Darccis vooral te danken aan zijn knappe zegen in het tornooi van Memphis afgelopen weekend. Hij springt zo over Olivier Rochus, die ondanks zijn kwartfinale in het Kroatische Zagreb 9 plaatsen zakt en nu pas op de 71e plaats staat. Kristof Vliegen, uitgeschakeld in de eerste ronde in Memphis, is 73e.

    De enige wijziging in de top-10 is de Argentijn David Nalbandian, de finalist van Acapulco, neemt de 7e plaats over van de Fransman Richard Gasquet die op zijn beurt dus de 8ste plaats van Nalbandian overneemt. De Spanjaard Nicolas Almagro, winnaar in Acapulco, wipt van plaats 28 naar 25, terwijl de verrassende winnaar in Zagreb, de Oekraïner Sergiy Stakohovsky 86 plaatsen wint en nu 123e staat.

    Stakohovsky won als lucky loser wat op zich heel opmerkelijk is. Sergiy Stakhovsky is de nummer 209 van de wereldranglijst en moest kwalificaties spelen in Zagreb. Hij won zijn eerste twee kwalificatierondes, maar dan was Blaz Kavcic uit Slovenië te sterk.
    Toch mocht de Oekraïner naar de hoofdtabel door de afzegging van Michael Llodra. Die had pas gewonnen in Rotterdam en sukkelde daar al wat met de rug. De loting zat niet mee en Stakhovsky moest openen tegen tweede reekshoofd Ivo Karlovic. Hij won in drie sets en ook daarna leverde hij twee driesetters af.
    In de halve finale ging Bolelli voor de bijl en nu moest ook topreekshoofd Ivan Ljubicic eraan geloven. Ljubicic stond al voor de derde keer op rij in de finale, enkel de eerste editie kwam op zijn naam te staan. Stakhovsky won in straight sets.

    Het was al van 1991 geleden dat een lucky loser een ATP-toernooi wint.



    03-03-2008, 12:35 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standard winnaar van het weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Standard is de absolute winnaar van het weekend. Het staat voor het eerst sinds eind oktober op kop van de rangschikking en het deel Club Brugge een mentale tik van jewelste uit. Standard had het nochtans niet makkelijk tegen een goed georganiseerd Westerlo. Pas in het laatste kwartier konden de rouches afstand nemen.

    De verrassing van de 24 ste speeldag is ongetwijfeld de overwinning van Charleroi op het veld van Club Brugge. Net na rust scoorde Tim Smolders, in een vorig leven nog speler bij Club Brugge, de verdiende 0-1. Brugge was tot op dat moment nog niet gevaarlijk geweest. Kort voor tijd scoorde Théreau de meer dan verdiende 0-2.

    Anderlecht deed wat het moest doen. Winnen tegen Genk. Een goal van de Tsjech Vlcek volstond voor de drie punten. Hierdoor behoudt paars-wit uitzicht op een Europees ticket. Racing Genk blijft in het sukkelstraatje. De ploeg van trainer Ronny Vangeneugden haalde de jongste acht wedstrijden een schamele 2 op 24.

    In de clash der revelaties veegde Germinal Beerscot cercle Brugge met 3-0 de mantel uit.Voor het eerst dit seizoen lijkt de motor van Cercle te sputteren.

    Onderaan het klassement deelden Sint-Truiden en Brussels de punten, 1-1. Een resultaat waar geen van beide ploegen iets mee opschiet.Toch kan Brussels trainer Franky Vercauteren niet ontevreden zijn met het spel van zijn ploeg. Het domineerde de hele wedstrijd. Maar het grootste pijnpunt voor Brussels is en blijft het scoren.

    Ook Bergen kon niet winnen tegen een fris voetballend Dender. De bezoekers kwamen al snel op een 0-2 voorsprong maar verzuimden nog voor de rust die voorsprong verder uit te diepen. Op karakter kon Bergen uiteindelijk nog een gelijkspel uit de brand slepen.

    29-02  20:30 Club Brugge - Charleroi 0 - 2 Bekijk de videosamenvatting van de match
    01-03 20:00 Westerlo - Standard 1 - 3 Bekijk de videosamenvatting van de match
    01-03 20:00 KV Mechelen - Zulte Waregem 2 - 1 Bekijk de videosamenvatting van de match
    01-03 20:00 Roeselare - AA Gent 0 - 1 Bekijk de videosamenvatting van de match
    01-03 20:00 Sint-Truiden - Brussels 1 - 1 Bekijk de videosamenvatting van de match
    01-03 20:00 Lokeren - Moeskroen 0 - 0 Bekijk de videosamenvatting van de match
    01-03 20:00 Bergen - Dender 2 - 2 Bekijk de videosamenvatting van de match
    02-03 18:00 G. Beerschot - Cercle Brugge 3 - 0 Bekijk de videosamenvatting van de match
    02-03 20:30 Anderlecht - Racing Genk 1 - 0 Bekijk de videosamenvatting van de match
      # W V G + - +/- Ptn
    1 Standard (STA) 24 14 0 10 45 15 30 52
    2 Club Brugge (BRU) 24 15 3 6 33 17 16 51
    3 Cercle Brugge (CER) 24 13 5 6 52 25 27 45
    4 G. Beerschot (GBA) 24 13 5 6 36 19 17 45
    5 Anderlecht (AND) 24 12 5 7 34 24 10 43
    6 AA Gent (GNT) 24 11 5 8 45 30 15 41
    7 Zulte Waregem (ZWA) 24 9 10 5 30 38 -8 32
    8 Westerlo (WES) 24 8 8 8 34 27 7 32
    9 Racing Genk (GNK) 24 8 9 7 33 37 -4 31
    10 Charleroi (CHA) 24 8 10 6 25 29 -4 30
    11 KV Mechelen (KVM) 24 7 10 7 29 36 -7 28
    12 Roeselare (ROE) 24 6 9 9 28 37 -9 27
    13 Lokeren (LOK) 24 5 7 12 20 23 -3 27
    14 Dender (DEN) 24 7 12 5 26 39 -13 26
    15 Moeskroen (MOE) 24 6 12 6 25 33 -8 24
    16 Bergen (MON) 24 4 13 7 25 38 -13 19
    17 Sint-Truiden (STV) 24 4 13 7 20 39 -19 19
    18 Brussels (FCB) 24 3 17 4 19 53 -34 13



    03-03-2008, 10:34 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport in beeld



    Phillipe Gilbert overklast tegenstand in Omloop het Volk

    Steve Darcis wint het toernooi van Memphis

    Sebastian Loeb wint rally van Mexico

    Standard is de winnaar van het weekend

    China volgt zichzelf op als wereldkampioen tafeltennis

    03-03-2008, 09:57 geschreven door Nivek  
    29-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing nieuw wielerseizoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit weekend wordt met de Omloop het Volk en Kuurne-Brussel-Kuurne traditioneel het Belgisch wielerseizoen weer op gang geschoten. Wie heeft een goede voorbereiding achter de rug? Wie valt door de mand? Hoe presteren onze renners in de klassiekers? En kunnen onze landgenoten hun progressie in de rittenwedstrijden en de grote rondes verder zetten? Ik kan jullie hier spijtig genoeg geen sluitend antwoord op geven. Dat is nu eenmaal het lastige aan voorbeschouwingen.
    Hieronder vindt u in twee delen hoe het met de Belgische Pro Tour ploegen is gesteld en we brengen telkens hun voornaamste Belgische coryfeeen naar voren. Ook zullen we er telkens een paar potentiële Belgische revelaties uit halen en bespreken

    Vandaag: Silence-Lotto



    29-02-2008, 16:43 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegvoorstelling Silence-Lotto

    Het is manager Marc Couke menens dit seizoen."Het was vorig seizoen net iets te veel van net niet. We willen zowel in het grote rondewerk als in de klassiekers sterk presteren. We gaan dit jaar volop voor Tour-winst.Daarbij willen we ook minstens een belangrijke klassieker winnen." Duidelijke taal dus van Marc Couke. Silence-Lotto wil eindelijk eens komaf maken met zijn calimerogevoel. Om die doelstelling kracht bij te zetten werd alvast Jaroslav Popovitsj gehaald. De Oekraïner zal vooral Cadel Evans moeten ruggesteunen in de bergen.Dit kunnen we als doorwinterde wielerfans alleen maar toejuichen.Kind van de rekening lijkt Robbie Mc Ewen te worden. "Je kunt niet op twee paarden wedden", zegt ploegleider Sergeant.
     Maar Mc Ewen heeft in het verleden al meermaals bewezen zelf zijn mannetje te kunnen staan in de massasprints

    Silence-Lotto is traditioneel de meest Belgisch getinte Pro-Tour ploeg. Twintig renners op een totaal van 28 zijn Belgisch. We sommen hieronder even op van welke landgenoten we dit seizoen veel mogen verwachten en wie de revelatiesworden.

    Leif Hoste
    De afgelopen jaren heeft Leif Hoste zich meer en meer tot een echte leidersfiguur weten op te werken. Hij is dit seizoen de onbetwiste kopman in het klassieke voorjaar.Voor hem wordt zes april de grote dag. De West-Vlaming wil eindelijk af van zijn Poulidor-complex in de Ronde van Vlaanderen. Hoste werd twee seizoenen op rij nipt geklopt in de Ronde, in 2006 door Boonen en in 2007 door Ballan.Hoste is zeker geen veelwinnaar maar bewijst elk jaar opnieuw zijn waarde in het klassieke werk. Hij koerst al als een echte flandrien, enkel de overwinningen blijven nog achterwege. "Vanaf de Omloop Het Volk tot en met Parijs-Roubaix, dat is wat telt voor mij. Ik ben geen veelwinnaar, als er zich dus een kans aanbiedt, dan moet ik die met mijn beide handen grijpen.Ik heb een ideale winter achter de rug, zonder blessure- of ander leed. Vorig jaar voelde ik me niet slecht, maar dat tikkeltje extra ontbrak. Dat voel ik nu wel en dat stelt me gerust."


    Leif Hoste wil nu eindelijk eens de Ronde winnen

    Johan Vansummeren

    Deze Limburgse krachtpatserslaagde ervorig jaar als eerste Belg ooit een rittenwedstrijd te winnen in de Pro Tour. Hij deed dat in de Ronde van Polen. We kennen Vansummeren vooral als een renner die in dienst fietst van zijn ploegmaten. Vorig jaar met winst in de Ronde van Polen is echter de déclic gekomen bij Summie, zoals hij door zijn ploegmaats al smalend wordt genoemd. Hij beseft nu dat er voor hem meer is weggelegd dan een rol als meesterknecht. Zijn zelfvertrouwen is het afgelopen jaar als een pijl omhoog geschoten. Vansummeren staat nu voor een keerpunt in zijn carrière. De ploeg heeft alvast een ijzersterk vertrouwen in zijn renner. Aan hem dat vertrouwen dit seizoen te bevestigen.

    Johan Vansummeren won als eerste Belg een rittenwedstrijd in de Pro Tour

    Greg Van Avermaat
    De 22-jarige Van Avermaet maakte vorig seizoen zijn profdebuut voor Silence-Lotto. En dat ging gepaard met hooggespannen verwachtingen. Verwachtingen die de jonge Oost-Vlaming helemaal inloste. Van Avermaet lijkt uit het allerbeste wielerhout gesneden, een nieuwe Tom Boonen wordt gefluisterd. De talentvolle renner, telg van een respectabel wielergeslacht, probeerde het eerst als doelman bij Beveren, en koos pas op latere leeftijd voor de fiets. Een goede keuze als we op zijn resultaten mogen afgaan. De Oost-Vlaming won bij de jeugd Hasselt-Spa-Hasselt, Gent-Ieper, Zellik-Galmaarden, de IWT in Oetingen en speelde een hoofdrol in de Giro delle Regioni. Ook zijn debuut als broodrenner kon nauwelijks beter verlopen. In de Ronde van Qatar, zijn eerste rittenkoers, was het al meteen bingo voor het nieuwe Belgische wonderkind. Ereplaatsen in de Ronde van het Groene Hart (3e), Nokere Koerse (4e) en de Ronde van België (2e) bleken nadien slechts het voorspel naar meer. Van Avermaet zette in Duitsland de TEAG Hainleite naar zijn hand en troefde in eigen land het verzamelde wielerkruim af in de GP Rik Van Steenbergen. Tussendoor won hij ook nog eventjes een rit in de Ronde van het Waalse Gewest en pakte de bloemen in Westrozebeke. Van een debuut gesproken. Dit seizoen wordt reikhalzend uitgekeken of Van Avermaet definitief de voetstappen van Boonen kan drukken. Het tekent echter het vertrouwen van de ploegleiding dat ze ingingen op zijn vraag om schoonbroer D'Hollander in de ploeg op te nemen
    .

     Le nouveua Tom Boonen est arrivée

    Silence-Lotto-ploeg 2008
    Mario Aerts België
    Christophe Brandt België
    Dario Cioni Italië
    Dominique Cornu België
    Wim De Vocht België
    Dries Devenyns België
    Bart Dockx België
    Cadel Evans Australië
    Nick Gates Australië
    Leif Hoste België
    Olivier Kaisen België
    Matthew Lloyd Australië
    Robbie McEwen Australië
    Bert Roesems België
    Roy Sentjens België
    Geert Steurs België
    Greg Van Avermaet België
    Jurgen Vandenbroeck België
    Wim Vanhuffel België
    Wim Vansevenant België
    Johan Vansummeren België
    Nieuwkomers:
    Volodymyr Bileka Oekraïne
    Francis De Greef België
    Glenn D'Hollander België
    Gorik Gardeyn België
    Pieter Jacobs België
    Jaroslav Popovitsj Oekraïne
    Jürgen Roelandts België
    Maarten Tjallingii Nederland








    29-02-2008, 16:43 geschreven door Nivek  
    28-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling Quick-Step

    Quick-Step heeft zijn kern van afgelopen jaar nauwelijks gewijzigd. Amper drie renners trok Levevre aan. Net als in de voorbije jaren spitst het team zich voornamelijk toe op de klassiekers. Maar met de komst van Stijn Devolder wil Quick-Step nu ook presteren in de grote rondes. Het wordt hoe dan ook een belangrijk jaar voor Quick-Step. In 2008 lopen alle sponsordeals af. Maar manager Levevre is ervan overtuigd nieuwe sponsors te kunnen aantrekken. 

    .                                          
    TOM BOONEN
    Tom Boonen is ongetwijfeld het meest in het nieuws geweest van de Belgische renners het afgelopen jaar. Niet enkel sportief maar ook zijn privéleven leek Vlaanderen de laatste tijd meer en meer te beroeren. Zo was er de relatie met de zestienjarig Sophie Vanvliet en werd hij ook met drugs in verband gebracht. Tom Boonen zal ongetwijfeld die wilde geruchten van zich willen affietsen door sterk te presteren in de klassiekers en de Tour. Hij wil het niet met zoveel woorden gezegd hebben maar de Primavera staat hoog op Boonens verlanglijstje voor dit jaar. Het is buiten de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix een van de enige klassiekers die Boonen kan winnen. Hoewel een goede Boonen ook in de Amstel gensters zou moeten kunnen slaan. Ook van het Belgisch kampioenschap heeft hij ongetwijfeld een hoofddoel gemaakt. Het valt niet te begrijpen dat Boonen tot op vandaag nog nooit Belgisch kampioen is kunnen worden. Het parcours in Temse is in ieder geval op maat van Boonen geschreven. In de Tour zal Boonen zoals elk jaar op jacht gaan naar de groene trui. Als het kan wil met enkele ritoverwinningen. Aan de Olympische spelen zal Boonen niet deelnemen. Dat zou betekenen dat Boonen een dag na het einde van de Tour naar Peking zou moeten afreizen om voldoende geacclimatiseerd te zijn. Dat ziet de Boonen echter niet zitten. Via de Ronde van België en de Vuelta gaat het dan naar Varese waar Boonen voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen probeert te worden. “Het parcours is alvast minder zwaar dan de afgelopen jaren”,heeft Boonen er de goede hoop in.
    Ook dit jaar mikt Boonen weer volop op het groen

    STIJN DEVOLDER

    De meest opvallende nieuwkomer bij Quick-Step is ongetwijfeld Stijn Devolder. Met Devolder haalt Quik-Step een allrounder die zowel in de klassiekers als in de grote rondes goed uit de voeten kan. De west-Vlaming heeft al aangegeven in 2008 meer gericht te zullen koersen. “Ik heb twee hoofddoelen in het voorjaar. Ik wil goed zijn in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Daarna zet ik alles op de tour. Ik stel geen plaats voorop maar heb wel een ambitie in mijn hoofd”. In tegenstelling tot Boonen zal Devolder wel naar de Olympische spelen gaan. “Ik ga zeker mee en wil er iets neerzetten”. Devolder heeft in ieder geval een perfecte winter achter de rug. “Ik heb me kunnen voorbereiden zoals het hoort. Ik heb geen last gehad van blessures of kleine kwaaltjes”. Devolder onderstreepte die goede vorm door vorige week de ronde van de Algarve te winnen voor Levi Leipheimer. Toch mag men zich afvragen of iemand die wil schitteren in de Tour al zo vroeg op het jaar in vorm moet zijn.
    .
    Devolder bewijst al vroeg in vorm te zitten

    GERT STEEGMANS

    Gert Steegmans gaat zijn tweede seizoen in bij Quick-Step. 2007 was voor steegmans een uiterst succesvol seizoen met als hoogtepunt een ritoverwinning in de tour in eigen land. De flamboyante Limburger wil zich dit seizoen niet vastpinnen op bepaalde wedstrijden. “Ik ga me geen doelen stellen dit seizoen. Ik wil gewoon minstens vijf keer winnen dit seizoen en voor de rest wil ik voor de ploeg en Tom Boonen werken”. Steegmans lijkt zich dus duidelijk te hebben neergelegd bij de suprematie van de kopmannen.


    Gert Steegmans wil minstens vijf koersen winnen

    WOUTER WEYLANDT
    Wielerkenners zijn het erover eens, Wouter Weylandt wacht een mooie wielertoekomst. De 23-jarige vierdejaarsprof heeft niet enkel klasse op de fiets, maar beschikt ook over de looks en de vlotte babbel, die hem tot de jongere kopie van Tom Boonen maken. Tot vorig seizoen werd de prille twintiger nog wat afgeremd door pech. Als neoprof werd hij een seizoen uit koers geslagen met klierkoorts. Vorig seizoen zette de Gentenaar dan de grote stap voorwaarts. Hij won een rit in de Ronde van België. Toch was het de spurtzege in de Eneco Tour, zijn eerste ProTour-zege, die voor de grote déclic zorgde. De blonde engel besefte plots dat hij ook de grote kanonnen kan verslaan. Weylandt behaalde voorts ook nog podiumplaatsen in de Ster Elektro Tour, Ronde van het Waalse Gewest en Ronde van Polen. Het is duidelijk dat als Boonen het laat afweten, met Weylandt een waardig alternatief klaarstaat
    Wouter Weylandt moet dit seizoen die positieve lijn doortrekken. Hij zal het waarschijnlijk vooral moeten hebben van ritoverwinningen in de kleinere rittenwedstrijden. Voor de echte klassiekers komt de jonge Weylandt voorlopig nog wat kracht te kort. Hoewel hij zeker mag mikken op winst in een semi-klassieker genre E-3 prijs en Gent-Wevelgem.

    Vlaanderen mag veel verwachten van deze blonde sprintgod dit seizoen

    Quick-Step-ploeg 2008

    Carlos Barredo Spanje
    Paolo Bettini Italië
    Tom Boonen België
    Wilfried Cretskens België
    Steven de Jongh Nederland
    Ad Engels Nederland
    Mauro Facci Italië
    Juan Manual Garate Spanje
    Dmitro Grabovski Oekraïne
    Kevin Hulsmans België
    Alessandro Proni Italië
    Sébastien Rosseler België
    Leonardo Scarselli Italië
    Hubert Schwab Zwitserland
    Kevin Seeldraeyers België
    Gert Steegmans België
    Andrea Tonti Italië
    Matteo Tosatto Italië
    Jurgen Van De Walle België
    Kevin Van Impe België
    Davide Vigano Italië
    Giovanni Visconti Italië
    Wouter Weylandt België
    Maarten Wynants België
    Nieuwkomers:
    Matteo Carrara Italië
    Aleksandr Jefimkin Rusland
    Stijn Devolder


    28-02-2008, 12:25 geschreven door Nivek  
    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profteams willen starten in Parijs-Nice
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De profteams gaan niet in op de vraag van de UCI om niet te starten in Parijs-Nice. De AICGP,de overkoepelende organisatie van profteams, heeft dat in een persmededeling bekend gemaakt. De 'koers naar de zon' wordt georganiseerd door ASO,dat ook de Tour de France organiseert, volgens de regels van de Franse wielerfederatie.Volgens de UCI is dit onwettig. Waarschijnlijk zijn de ploegen gezwicht onder de druk van ASO. Omdat zij buiten de Pro Tour om ploegen startrecht kan geven in de Tour vreesden veel ploegen niet te mogen deelnemen aan de meest prsetigieuze rittenwedstrijd.  

    27-02-2008, 19:24 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport van de week: Curling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Curling is een precisiesport die lijkt op ondermeer petanque, met als grootste verschil dat dit op ijs wordt gespeeld met zware stenen in plaats van metalen (of plastic) ballen. Er wordt over het algemeen aangenomen dat de sport in het 16e-eeuwse Schotland is bedacht. Dit is evenwel niet zeker, wel zeker is dat curling zoals het nu wordt gespeeld zeker in Schotland is ontwikkeld. Curling werd een officiële Olympische wintersport in 1998. Wereldkampioenschappen zijn er sinds 1957 voor mannen en 1979 voor vrouwen.

    Spelregels:

    Eeen team bestaat uit 4 spelers. De aanvoerder van het team zet de te volgen strategie uit en bepaalt in overleg met de andere spelers hoe de stenen moeten worden gespeeld. Elke ploeg heeft acht stenen, van graniet en ongeveer 20 kg zwaar, met een handvat. De curlingbaan (curling sheet) is een ijsbaan van ca. 42,5 m lang en 4,3 m breed. Vóór de wedstrijd wordt op het ijs een fijne spray van waterdruppels gespoten die onmiddellijk aanvriezen. Dit vergemakkelijkt de loop van de stenen en geeft hen een voorspelbare baan.

    De wedstrijd bestaat uit een aantal "ends" (in competitieverband 10 ends, 8 ends voor junioren). In elke end spelen de teams om hun acht stenen, elke speler twee stenen, vanaf het ene einde van de curling-baan naar het "huis" aan de overzijde,dit zijn gekleurde cirkels op het ijs,te krijgen.

    Door bij het loslaten van een steen er een draaiende beweging aan te geven, kan men de steen een licht gebogen baan meegeven.Deze draaiing heet de curl van de steen.(vandaar de naam "curling") De spelers van elk team hebben ook een bezem (over het algemeen met een wrijfblok, niet met haren) om het ijs juist vóór de steen te vegen en zo de baan van de steen te beïnvloeden en te verlengen indien nodig.

    Bedoeling is dat op het einde van een end een aantal stenen van het eigen team dichter bij het midden van het huis (de dolly) ligt dan de stenen van de tegenpartij. Voor elke steen die dichterbij de dolly ligt dan de dichtsbijzijnde dolly van de tegenpartij krijgt men één punt. De kleuren van de cirkels hebben geen betekenis, deze bestaan alleen om makkelijker te kunnen zien hoe stenen ten opzichte van de dolly liggen. Gelijkspel bestaat in curling niet. Is er na 10 ends een gelijke stand, dan wordt er een extra end gespeeld.

    weetje:

    Curling is overwegend populair in de noorderlijke landen Canada ,Zwitserland, Zweden, Noorwegen, enz...maar zowel bij de mannen als bij de vrouwen domineert Canada deze disipline het best.



    27-02-2008, 19:21 geschreven door Nivek  
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portret: Eduardo da Silva
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorig weekend sloeg het noodlot toe voor de Braziliaanse Kroaat Eduardo da Silva die bij Arsenal speelt. Al na drie minuten werd da Silva zwaar getackled door Martin Taylor van Birmingham,die daarop meteen rood kreeg. Liefst acht minuten hebben verzorgers hem de eerste zorgen moeten toedienen op het terrein. Eduardo verloor zelfs even het bewustzijn. Eduardo wacht nu een revalidatieperiode van negen maanden en mist hierdoor het komende EK.

    Eduardo da Silva is een Kroatische Braziliaan die op zijn zeventiende het zonnig Rio de Janeiro verliet om zijn voetbalgeluk te zoeken in het grauwe Zagreb,alwaar hij een contract tekende bij Dinamo Zagreb. Aanvankelijk had hij het moeilijk om zich aan te passen aan de koude temperaturen en de leefgewoonten in Kroatië. "Ik kon de kou en de sneeuw moeilijk doorstaan. Ik voelde me verschrikkelijk en alleen. Maar dan dacht ik aan voetballers uit mijn land die naar Oekraïne of Rusland waren verhuisd. Als zij het daar konden overleven, dan moest ik het zeker in Kroatië waar het veel minder koud is."

    Eduardo da Silva kon het eerste seizoen (2001) omwille van die aanpassingsproblemen niet doorbreken bij Dinamo Zagreb. Hij zat meer op de bank dan hem lief was. In 2002 werd hij daarom verhuurd aan Inter Zaprešic in de tweede klasse. Hier kon hij zijn talenten ontbolsteren en hij scoorde er tien doelpunten in vijftien duels. Hij speelde er zo goed dat verschillende Europese topclubs hem op het spoor kwamen. Juventus, PSV, Ajax en Anderlecht wilden de aanvaller dolgraag inlijven. Maar Eduardo gaf er de voorkeur aan terug te keren naar Dinamo Zagreb. Daar speelde hij drie seizoenen en scoorde hij 73 maal in 104 wedstrijden. In de zomer van 2007 dwong hij een transfer af naar Arsenal dat naar verluidt 10 tot 12 miljoen euro betaalde.

    Bekijk hier de gruwelijke tackle van Martin Taylor op Eduardo



    26-02-2008, 11:23 geschreven door Nivek  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivels oefenen tegen wereldkampioen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is de bond dan toch gelukt een oefeninterland te regelen tegen een sterke tegenstander. Op vrijdag 30 mei zullen de rode Duivels wereldkampioen Italië recht in de ogen kijken in Firenze. Na veel vijfen en zessen heeft de bond na Duitsland nu dus een tweede grote vis aan de haak geslagen.

    .

    26-02-2008, 11:14 geschreven door Nivek  
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Hoe doe je een transfer in het Belgisch voetbal? - Explania
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per week
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs