Vaak denken we dat onze stemming het gevolg is van wat we meemaken in plaats van andersom. Alberto del Niente al Nada |
|
Ò |
Ò |
En daarom,mijnheer de voorzitter,eist mijn partij dat alle brandblusappararten in de toekomst uiterlijk tien dagen voor elk brand getest worden." (uit een debat in de stadsraad van Londen) |
Een carrière alleen maakt niet gelukkig. Helaas merken sommigen dat pas aan het eind ervan. Olaf Hoenson |
Na de stilte komt muziek het dichtst bij het verwoorden van het onuitsprekelijke. Aldous Huxley |
Pas als je in het leven bent heen en weer geslingerd, kun je echt bewogen zijn. Hans Stolp |
Begrip is het voelen wat een ander denkt, niet het denken wat een ander voelt. Rob van Raalten |
De drie essentiële elementen voor het geluk zijn: iets te doen hebben, iemand om lief te hebben en iets om naar uit te kijken. Allen Chalmers |
© |
Als je gelukkig wilt samenleven met anderen, vraag dan alleen dát van ze, wat ze je kunnen geven. Tristan Bernard |
B |
|
26-01-2007 |
Kleine hapjes! |
® Feestelijke hapjes. Gevarieerde gevulde kerstomaatjes. Benodigdheden: 24 stuks * 24 kerstomaatjes * 1 uitje * 50 gr feta * 1 dl zure room * 1 potje viseitjes (lompvis, forel) * geraspte mierikswortel (uit potje) * 80 gr filet americain * kappertjes * Worcestershiresaus * 1 tl olijfolie * 1 tl mosterd * oregano, paprika, peper en zout Voorbereiding: Maak de kerstomaten schoon en haal ze voorzichtig leeg. Bereid de 3 vullingen afzonderlijk. Bereiding: 1 Prak de feta met een vork, kneed samen met een theelepel olijfolie, 1 theelepel oregano en peper. Vul met dit mengsel 8 tomaten op. 2 Meng de zure room met de helft van de viseitjes en mierikswortel naar smaak. Vul er 8 tomaten mee op en versier met enkele viseitjes. 3 Kruid de filet americain met peper, zout, Worcestershiresaus, mosterd en wat fijngesnipperde ui. Vul hier de overige 8 tomaten mee op en versier met enkele kappertjes. Serveertip! Serveer in kleine papieren vormpjes. Gevulde kastanjechampignons met Boursin. Benodigdheden: 4 pers. * 500 gr grote kastanjechampignons * 5 el groene kruiden (bijvoorbeeld een mengsel van peterselie, selderij, bieslook, thijm en basilicum), vers of uit de diepvries * 1 ei * 150 gr fetakaas * 1 klein pakje Boursin * 1 el olie * 1/4 rode paprika Voorbereiding: Verwijder de steeltjes van de paddestoelen. Hak ze samen met de kruiden fijn. Scheid het ei in dooier en eiwit. Verwarm de oven voor op 180Celcius. Bereiding: Verkruimel de fetakaas en meng er de kruiden en de knoflookkaas door. Roer er de eierdooier door. Klop het eiwit stijf en schep het door het kaasmengsel. Vul de paddestoelhoeden met dit mengsel en zet ze in een met olie bestreken ovenschaal of op de bestreken bakplaat. Schuif ze circa 20 minuten in de oven en garneer met reepjes rode paprika. Serveertip! Serveer warm als borrelhapje in papieren muffinvormpjes. Lepelhapjes van mosselen met basilicum. Benodigdheden: 4 pers. * 0.5 kg mosselen * 1 el fijngehakte sjalot * 1 el olijfolie * 0.5 el fijngehakte basilicum * 2 glazen witte wijn * 1 grof gehakte ui * peper en zout Bereiding: Kook de mossels met de wijn, de ui, peper en zout. Haal ze uit de schelp en zeef het kookvocht. Stoof de sjalot in de olie en voeg het kookvocht en de basilicum toe. Laat op matig vuur indikken en voeg de mosselen toe. Serveertip! Dien heet of lauw op in Chinese lepeltjes. Maatjes op tortillachips & kruidige salsa. Benodigdheden: 6 pers. * 6 gefileerde maatjes * 2 kleine tomaatjes * 1 ui * 1 zak tortillachips * 100 gr veldsla * 6 eetlepels zure room * een paar takjes koriander Bereiding: Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer de tomaatjes, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel en snipper de ui. Beleg de tortillachips met wat veldsla, een stukje haring, een theelepeltje zure room, wat reepjes tomaat, wat uisnippertjes en een toefje koriander of peterselie. Soesjes met gerookte forelmousse. Benodigdheden: 20 stuks * 60 gr water * zout * 30 gr boter * 50 gr bloem * 2 eieren Voor de vulling: * 1 limoen * 125 gr gerookte forelfilet * olijfolie * 125 gr zure room * 1 el gesnipperde dille * groene peper van de molen Voor de garnituur: * 20 kleine plukjes dille * 5 limoenschijfje in driehoekjes gesneden Voorbereiding: Breng het water aan de kook met een snufje zout en de boter. Stort er de bloem in en roer tot het deeg een bal vormt. Neem van het vuur, laat even afkoelen en roer er een ei door. Roer tot het ei volledig is opgenomen en doe hetzelfde met het tweede ei. Verwarm een oven voor tot 195? C. Strijk een bakplaat lichtjes in met boter en bestuif met bloem. Spuit er 20 kleine hoopjes op (met effen spuitmondje van 1 cm doormeter) en bak de soesjes 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Bereiding: Snijd 20 minidriehoekjes uit de limoen als garnituur. Mix de forelfilet tot mousse met wat limoensap en olijfolie. Roer er de zure room door en de gesnipperde dille. Breng op smaak met versgemalen groene peper. Serveertip! Snijd het hoedje van de soesjes af, vul ze met de mousse en werk af met een limoenpartje, een plukje dille en het hoedje. Soesjes met gerookte zalm of ham. Benodigdheden: 20 stuks * 75 gr boter * 100 gr bloem * zout * 3 eieren * 100 gr gerookte zalmsnippers (of gerookte ham) * 100 gr verse roomkaas * 2 el melk * peper uit de molen Voorbereiding: Hak voor de vulling de zalm of ham met de keukenmachine fijn. Voeg de verse roomkaas en zoveel melk toe, tot een gladde massa ontstaat. Breng de vulling op smaak met peper uit de molen. Zet koel weg, bijvoorbeeld tot de volgende dag.. de vulling moet kort voor de verwerking op kamertemperatuur zijn om het vullen te vergemakkelijken. Bereiding: Zeef de bloem. Breng voor het deeg anderhalve deciliter water aan de kook, met wat zout en de boter. Roer de gezeefde bloem er in een keer doorheen. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en werk de eieren een voor een door het deeg. Doe het deeg als het soepel is over in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde ovenplaat 20 'hoopjes'. Laat de soesjes in een op 225? C voorverwarmde oven in krap 10 minuten gaar worden. Uit de oven nemen en vervolgens open snijden. De vulling overdoen in een spuitzak en hiermee de soesjes vullen. Serveertip! De hoedjes weer op de soesjes zetten en serveren. Selderijrondjes. Benodigdheden: 20 stuks * 1 struik bleekselderij * 1 bosje bladselderij * 5 sprietjes bieslook * 100 gr MonChou * 100 gr kwark * 2 el koffieroom * zout en peper Bereiding: Ontdoe de bleekselderij van draden en was de stengels. Gebruik alleen de dikke stengels. Knip en snijd de bladselderij en het bieslook fijn. Vermeng de verse roomkaas met kwark en koffieroom. Voeg bladselderij en bieslook toe en breng dit op smaak met zout en peper. Schep het kaasmengsel in een spuitzak. Spuit het mengsel dik op de helft van de bleekselderijstengels. Leg er een andere stengel op. Laat dit enkele uren in de koelkast opstijven. Serveertip! Snijd de stengels voor het serveren in stukjes van 1 cm. Hamrolletjes. Benodigdheden: 24 stuks * 100 gr MonChou * 6 gevulde olijven * 0.5 el zilveruitjes * 2 augurkjes * stukje rode paprika * 2 el koffieroom * zout en peper * 4 plakken gekookte achterham Bereiding: Vermeng de roomkaas met zeer fijngesneden olijven, uitjes, augurkjes en koffieroom. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Bestrijk hiermee de plakken ham. Rol deze op en laat ze in de koelkast opstijven. Serveertip! Snijd de rolletjes in stukjes van 1.5 cm en steek ze met een cocktailprikker vast. Gevulde eieren uit de oven. Benodigdheden: 12 stuks * 6 eieren * 75 gr boter * 1 el mosterd * 1 el kappertjes * 3 el geraspte oude kaas * 2 el gesnipperde bieslook * zout en peper Voorbereiding: Kook de eieren in 10 minuten hard. Houd ze onder koud stromend water en pel ze. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Bereiding: Smelt de boter. Halveer de eieren en wip de dooiers eruit. Prak de dooiers fijn en roer ca. 2/3 van de boter, de mosterd, kappertjes, kaas en bieslook erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vul de halve eieren met het dooiermengsel en smeer daarbij een laagje vulling over het hele snijvlak. Leg de eieren in een ovenschaal en druppel de rest van de boter erover. Bak de eieren in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin en door en door heet. Serveertip! Serveer ze warm. Zebra's. Benodigdheden: 16 stuks * 100 gr zachte boter * 200 gr MonChou * 100 gr geraspte oude kaas of * 10 gr gerookte zalm * zout en versgemalen peper * 8 sneetjes Fries roggebrood Bereiding: Klop in een kom de boter en MonChou met de handmixer luchtig door elkaar. Spatel de geraspte kaas of gerookte zalm en dille erdoor en zout en peper naar smaak. Bestrijk 6 sneetjes roggebrood royaal met het MonChou-mengsel. Leg twee keer drie sneetjes besmeerd roggebrood op elkaar en dek af met de onbesmeerde sneetjes. Druk dit iets aan. Laat de stapeltjes verpakt in plasticfolie in de koelkast in ca. 1 uur stevig worden. Serveertip! Snijd elk stapeltje met een glad, scherp mes in 8 blokjes. Serveer de zebra's op een schaal. Gevulde tomaatjes met surimi. Benodigdheden: 8 stuks * 8 kleine tomaten * 1 blikje (170 gr) surimi-flakes * 2 el slagroom * 1 el mayonaise * 0.5 el tomatenketchup * ? tl paprikapoeder * 1 el fijngehakt bieslook * (selderij)zout en versgemalen peper Voorbereiding: Was de tomaten, snijd er een kapje af en hol de tomaten met een lepeltje uit. Laat ze omgekeerd uitlekken. Laat de surimi uitlekken. Bereiding: Meng de slagroom met de mayonaise, tomatenketchup, paprikapoeder en bieslook. Schep de uitgelekte surimi erdoor en breng het mengsel op smaak met (selderij)zout en peper. Vul de tomaatjes met het surimimengsel en zet ze op een schaal. Gerookte forelspread. Benodigdheden: 6 pers. * 4 gerookte forelfilets * 100 gr MonChou, op kamertemperatuur * 1 el mierikswortel (uit een potje) * 1/8 liter yoghurt * 1 el fijngehakte dille * citroensap * zout en peper Bereiding: Pureer de forelfilets met de MonChou en de mierikswortel in een foodprocessor. Laat de machine draaien tot het mengsel glad is. Roer de yoghurt en de dille door het forelmengsel en breng de spread op smaak met wat citroensap, zout en peper. Bewaar de spread tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveertip! Schep de spread in een spuitzak met een kartelmondstuk en spuit de spread in snackcups of uitgeholde tomaatjes. Hardgekookte eieren met zalm en serranoham. Benodigdheden: * sneetjes stokbrood * plakjes serranoham (niet al te dun gesneden) * gerookte zalm * eieren, hardgekookt en in plakjes gesneden * gambas, gekookt en gepeld (niet van die hele grote) * mayonaise * olijfolie * zout Bereiding: Bak de sneetjes stokbrood in wat olie tot ze beginnen te kleuren. Haal ze dan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg op ieder stukje stokbrood: * een plakje ham * een plakje zalm * een schijfje ei * wat mayonaise * een gamba Steek hier een prikker doorheen om alles bij elkaar te houden. Serveertip! Serveer het geheel met verpulverd eigeel. Minibroodjes met garnalen. Benodigdheden: 12 stuks * 12 minibroodjes * 1 vleestomaat * 1 bosuitje * 150 g roze garnalen * enkele druppels tabasco * 1 el fijngehakte verse koriander Bereiding: Snijd de kapjes van de broodjes en verwijder een beetje van de kruim. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd het vruchtvlees klein. Snijd het bosuitje in ringetjes. Schep de tomaat, uienringetjes en tabasco door de garnalen. Schep de garnalen in de broodjes en strooi de koriander erover. Briochespiesjes met brie en druiven. Benodigdheden: Voor 8 grote spiesen of 24 kleine spiesjes * 4 dikke sneetje briochebrood (of maisbrood) * 50 gr zachte boter * 1 el geraspte citroenschil * citroensap * 150 gr brie * 24 rode druiven * 24 witte druiven Bereiding: Bestrijk de 4 dikke sneetjes briochebrood (of maisbrood) aan beide kanten dun met citroenboter van 50 gr zachte boter vermengd met 1 eetlepel geraspte citroenschil en wat citroensap. Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig bruin. Snijd 150 gr brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken. Was 24 rode druiven en 24 witte druiven en dep ze droog. Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes brioche brood, 3 witte druiven en 3 plakjes brie. Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 plakje brie. Leg de spiesjes op een schaal. Roggebrood crostini met zalm. Benodigdheden: 12 stuks * 4 sneetjes licht roggebrood * ca. 5 cm komkommer * 100 gr verse roomkaas * 2 tl geraspte mierikswortel (potje) * 1 el fijngehakte bieslook * zout en versgemalen peper * 2 es olijfolie met knoflook en chilipeper * 12 takjes frisee * 150 gr gerookte zalm * 1 potje imitatie kaviaar of zalmeitjes Bereiding: Snijd de komkommer in ca. 12 dunne plakjes, snijd de plakjes in vieren en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer de verse roomkaas los met de mierikswortel, bieslook en zout en peper naar smaak. Verwarm de grillpan of een droge koekenpan goed voor. Snijd elk sneetje roggebrood in 3 repen en bestrijk ze aan beide kanten met de chiliolie. Rooster de repen in de grillpan tot ze aan beide kanten mooie bruine strepen hebben. Bestrijk de roggebrood crostini royaal met de roomkaas. Leg hierop de kwartjes komkommer en een takje frisee. Drapeer er een plakje zalm losjes op en schep er een beetje kaviaar of zalmeitjes naast. Ei-kevertjes. Benodigdheden: 4 pers. * 8 eieren * 1 tomaat * 1 stronkje witloof * 16 sprietjes bieslook * 2 tomaten * 1 el mosterd * 8 cl olijfolie (extra vierge) * 2 cl wijnazijn (wit) * 2 el bieslook (fijngehakt) * peper en zout Bereiding: De eieren koken gedurende 10 minuten en laten schrikken in koud water. Onderaan, in de lengte, een plakje wegsnijden. De tomaat in vieren snijden en de zaadjes verwijderen. Langs de kroonzijde in elk partje een V-vormige insnijding van 2 tot 3 centimeter maken. Deze partjes over de eieren leggen. Met een rietje rondjes duwen uit het afgesneden eiwit en op de lieveheersbeestjes schikken. Een tweede keversoort maken met witloofblaadjes. Ze per 2 als vleugels op de resterende eieren schikken. Elke kever krijgt 2 bieslook-antennes. Een tomatenvinaigrette maken. Het tomatenvlees in kleine stukjes snijden en het sap zeven. De mosterd met de azijn roeren en langzaam de olie bijvoegen. Vervolgens de tomatenstukjes, het tomatensap en het gehakte bieslook toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Serveertip: Op een mooie ronde schaal wat saus gieten en hierop de kevertjes schikken. Afwerken met enkele blaadjes sla. Eieren in vemomming. Benodigdheden: 4 pers. * 16 eieren * 30 sprietjes bieslook * 1 tomaat * 200 gr blauwe druiven * 4 wortelen * 250 gr veldsla Bereiding: Egel Hardgekookt ei met bieslookpijpjes besteken. Een tomatenschil voor de mond en rondjes zwarte fake-truffelpastei (uit blik) voor de oogjes. Pinguin Een druif voor het hoofd en een mosselschelp als vleugels en uitgesneden wortelplakje als poot. Lieveheersbeestje Een tomatenschil als schild en rondjes fake-truffelpastei als spikkels erop. Kikkertje Licht geblancheerde veldsla (of ander groene blaadjes) voor het lichaam. Rondjes fake-truffelpastei voor ogen en poten. Schijfjes meloen met Parmaham Benodigdheden: * honing- of galiameloen * gesneden Parmaham Bereiding: Snijd mooie reepjes meloen en wikkel ze in Parmaham. Voorzichtig rollen, Parmaham breekt of scheurt snel. Serveertip! Een traktatie bij elke maaltijd of als borrelhapje. Ook geschikt bij als buffetgerecht. Tomaat met garnalen. Benodigdheden: 8 stuks * 75 cc yoghurt * 3 teentjes knoflook, geperst * 1.5 el rode pesto * 1.5 el groene pesto * 150 gr garnalen * 4 grote tomaten Bereiding: Maak een marinade van de yoghurt, de knoflook, de rode pesto, de groene pesto en marineer hierin de garnalen voor ca. 2 uur. Halveer de tomaten en hol elke helft goed uit. Vul vervolgens met de gemarineerde garnalen. 26-01-2007 om 23:33 geschreven door Marije |
13-01-2007 | ||
WINTER, zoals een winter behoort te zijn ! | ||
Þ
13-01-2007 om 15:02 geschreven door Marije |
||
12-01-2007 |
Japanse zaagt man in stukken |
TOKYO - In Japan is woensdagavond een 32-jarige vrouw gearresteerd na haar bekentenis dat ze haar man met een wijnfles had neergeknuppeld, hem vervolgens in stukken had gezaagd, en die stukken ten slotte verspreid over Tokyo verstopt had. Dat heeft de politie gemeld.Met de arrestatie van de vrouw komt een einde aan de zaak, die begon toen in december het bovenlichaam van een onbekende man in een vuilniszak op straat werd aangetroffen. Later die maand werden zijn benen op een andere locatie gevonden, en ten slotte werd woensdag zijn hoofd ontdekt in een stadspark. Hoewel de armen nog ontbraken, konden de overige lichaamsdelen geïdentificeerd worden als de overblijfselen van Yusuke Mihashi, de 30-jarige echtgenoot van de vrouw. De vrouw is ondanks haar bekentenis vooralsnog alleen gearresteerd voor het dumpen van een lijk.
12-01-2007 om 21:18 geschreven door Marije |
23-12-2006 |
Huisdieren en vuurwerk |
©©©Huisdieren en vuurwerk Oud en Nieuw komt er weer aan en wordt traditiegetrouw met veel geknal ingeluid. Door het gebruik van illegaal vuurwerk hebben we er tegenwoordig helaas al voor de kerst mee te maken.Vanzelfsprekend veroorzaakt vuurwerk vaak angst bij honden en katten. Hierna worden enkele adviezen gegeven om te voorkomen dat er problemen optreden. Huisdieren doen op jonge leeftijd natuurlijk niet of nauwelijks ervaring op met harde geluiden en zullen dat dan ook op oudere leeftijd als bedreigend ervaren. Vanzelfsprekend vertonen dieren die van nature al zenuwachtig of schrikachtig zijn eerder angstig gedrag. Een eigenaren vindt angst bij hun hond of kat vaak zielig en troosten hun kat of hond. Helaas wordt zo onbewust deze angst bevestigd. Enkele adviezen wat u kunt doen: o Zorg ervoor dat uw hond of kat gechipt is. Mocht deze onverhoopt weglopen, dan kan de eigenaar snel weer teruggevonden worden. o gevoelige honden in de periode dat vuurwerk wordt afgestoken niet meer los laten lopen om vluchten en paniek te voorkomen. o De dierenarts heeft producten waarmee het angstgedrag te behandelen is (D.A.P.® voor de hond en Feliway® voor de kat). o angstige dieren moet u normaal benaderen, alsof er niets aan de hand is. Dus, negeren, niet aanhalen of belonen en daarmee consequent zijn. Ook het verbieden van blaffen of ander angstgedrag heeft weinig zin en wordt als aandacht en dus als beloning gezien. Hier geldt ook: zoveel mogelijk negeren. o In gevallen van ernstige vuurwerkangst kan het tijdens de viering van oudejaarsavond zinvol zijn om kalmeringstabletjes bij de dierenarts te halen en enkele uren tevoren in te geven. Doe dit echter niet te snel, een hond of kat die daarvan weer wakker wordt is ook niet altijd prettig. Sluit de dieren in een geluidarme kamer op, zet de radio of televisie aan en probeer thuis te blijven. Een goede en gezonde jaarwisseling voor mens en dier gewenst! Dr. P.A.M. OvergaauwSt. Platform Veranwoord Huisdierenbezit 23-12-2006 om 01:11 geschreven door Marije |
03-12-2006 |
Gedicht |
Wandelen
---------------
neem je in gedachten mee
onze voeten langs de zee
tastbaar zijn we in de geest
samen op het strand geweest
jezelf zijn voor een moment
het gevoel dat je wel kent
golven komen af en aan
laten we iets verder gaan
de zee vermengt zich met het zand
de zon staat aan de overkant
wenkend met zijn gouden armen
even nog ons hart verwarmen
een zeemeermin glimlacht naar ons
dolfijnen springen met een plons
honderduizend mooie schelpen
willen ons wel verder helpen
duinen roepen ons van verre
evenals miljarden sterren
laat ons volgen oude sporen
die ons brengen waar we horen
als je wilt kan je er komen
je eigen plek, die van je dromen.
Vriend Arie
03-12-2006 om 14:51 geschreven door Marije |
29-11-2006 |
Video Jerome Murat |
29-11-2006 om 00:00 geschreven door Marije |
07-10-2006 | ||||||||||||||||
HERFST | ||||||||||||||||
07-10-2006 om 12:01 geschreven door Marije |
||||||||||||||||
25-09-2006 |
Grappig ! |
Een eigenaardig misverstand Niemand! 25-09-2006 om 12:12 geschreven door Marije |
04-09-2006 |
NIEUWS.NL |
04-09-2006 om 17:08 geschreven door Marije |
28-08-2006 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ONZINNIG !!! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
28-08-2006 om 23:24 geschreven door Marije |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
26-08-2006 |
Schoonheids-perikelen in dichtvorm |
Schoonheids-perikelen in dichtvorm ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ >>>*Toen de eerste rimpels kwamen was ik nogal in paniek* >>>*Ik heb mijn face toen laten liften in een prijzige kliniek* >>>*Nou, mijn man vond het fantastisch* >>>*Mijn gezicht was weer elastisch* >>>*Niks geen rimpels, niks geen vouwen!* >>>*Net zo glad als bij ons trouwen* >>>*Tot mijn man zei "het is gek...* >>>*maar jouw kop past niet meer bij je nek"* >>>*Ach het was een kleine ingreep, want ze trekken dit dus strak* >>>*En ze geven hier een sneetje, anders krijg je daar een zak.* >>>*Nou mijn man was heel tevreden* >>>*over wat ze met me deden* >>>*Maar de plastisch chirurg zat nog met mijn borsten in zijn maag* >>>*want die zaten volgens hem wat laag.* >>>*Toen ze waren opgehesen, leken ze een beetje klein* >>>*maar met siliconenvulling mochten ze er best weer zijn.* >>>*Nou ik zag mijn man ontvlammen* >>>*Want ik had dus zulke prammen* >>>*Toen op een avond na het vrijen* >>>*keek hij peinzend naar mijn dijen* >>>*en al had ie geen duidelijke kritiek* >>>*ik ging toch weer naar de kliniek.* >>>*Ik had trouwens ook een buikje, dus na enig overleg* >>>*liet ik dat meteen ontvetten, ze zuigen dat in no-time weg.* >>>*Mijn navel viel toen wat naar binnen* >>>*en die brachten ze omhoog* >>>*Om tegelijkertijd mijn billen* >>>*minstens zooo'n stuk op te tillen.* >>>*Ik was op ieder feestje weer in tel* >>>*maar zat onderhand wel heel strak in mijn vel.* >>>*Mijn man voelde zich naast mij niet meer op zijn gemak.* >>>*Want op straat riepen de jongens: "ga je lekker ouwe zak"?* >>>*Nou toen kocht ie een toupetje* >>>*en een veel te strak korsetje.* >>>*Hij ging wandelen en trimmen en in het fitnesscentrum gymmen.* >>>*En maandenlang deed hij een rigoureus dieet* >>>*tot hij zomaar in de sauna overleed!* >>>*Nou, daar stond ik op het kerkhof mooi te wezen aan het graf.* >>>*Maar nu hij mij niet meer zien kan is de aardigheid eraf.* >>>*Ik laat nu de kwabben zwellen en ik zal U wat vertellen...* >>> >>>*Dames laat je niet verlakken* >>>*laat de boel toch rustig zakken.* >>>*Want met gladgestreken nekken* >>>*valt het leven niet te rekken!* >>>*Koester buik en onderkinnen* >>>*want uw schoonheid zit vanbinnen!* >>>*Vertelt u dat maar aan uw man* >>>*anders komen er nog ongelukken van.* 26-08-2006 om 14:38 geschreven door Marije |
25-08-2006 |
Mijn beste wensen |
Þ |
16-08-2006 |
Schrijfvriend Arie |
Vriendschap
------------------
Er was eens een mensje
met de prachtige naam
Marijke
zonnestralen woonden in haar haren
ogen wonderlijk van kleur
bloemen waren haar vrienden..
Ze wilde zich graag omringen
met mensen
gelijk aan deze schoonheden
spelen met ze en zingen
dit leefde voortdurend in haar..
Deze mens koos mij
in haar woonde
"vriendschap voor mij"
aardigheid vulde de rest.
om me heen groeide alles
gevolgd door het ontluiken.
De vlier met zijn witte bloemen
zonnebloemen goudgeel
dieppaarse irissen
zachtroze asters
allen inspireerden me.
Zag liefheid en vele tranen
geluk en ongeluk
de natuur bevolken.
Het proeven
van de eerste zoete braam
maakte alles bijna compleet..
Ben blij met je
dankbaar dat je er bent
stuur daarom naar jou
dit gedichtje
en met de wind.
fijne gedachten.
schrijfvriend Arie
16-08-2006 om 00:00 geschreven door Marije |
09-08-2006 |
UW EIGEN WEBLOG/SITE PLAATSEN? DAT KAN! |
©
09-08-2006 om 22:22 geschreven door Marije |
25-07-2006 | ||||
Kwart miljoen kinderen betrokken bij oorlog | ||||
25-07-2006 om 00:00 geschreven door Marije |
||||
17-07-2006 | |||
Salmonella | |||
17-07-2006 om 17:54 geschreven door Marije |
|||
14-07-2006 |
De geschiedenis van chocolade |
De geschiedenis van chocolade, een eeuwenoude lekkernij De banketbakkerij - confiserie kan terugzien op een historie die meer dan 4000 jaar teruggaat. De Egyptenaren toondenhun lekkernijen op papyrus. Suikergoed werd in 1566 voor Christus al op markten verkocht. Maya's en Azteken namen bonen van de cacaoboom en maakten een drank die ze "xocatl"noemden. Volgens legendes van de Azteken-indianen zouden zaden van de cacaoplant uit het Paradijs afkomstig zijn en door het eten van vrucht van de cacaoboom zou wijsheid en kracht verkregen worden. In 1528 bracht Cortez chocolade mee uit Mexico naar het hof van Koning Karel V. Monniken verborgen in Spaanse kloosters, behandelden de ccacaobonen en hielden de chocolade geheim voor bijna een eeuw. Het zorgde voor een profijtelijke industrie voor Spanje, dat cacaobomen plantte in zijn overzeese kolonies. Chocolade werd in 1765 in de Verenigde Staten geïntroduceerd door John Hanan, die cacaobonen van Wets-Indië in Dorchester, Mass. importeerde om deze met de hulp van Dr.James Baker te verwerken. De eerste chocoladefabriek in de U.S.A. werd hier gevestigd. Het eten van chocolade werd in 1674 geïntroduceerd in de vorm van broodjes en gebak, opgediend in de verkoopplaatsen van chocolade.
Tegen het jaar 1810 produceerde Venezuela de helft van de behoefte aan cacao van de wereld en een derde van al de in de wereld geproduceerde cacao werd door de Spanjaarden geconsumeerd. De uitvinding van de cacaopers in 1828 door C.J.van Houten, een Hollandse chocoladefabrikant, werkte sterk mee aan het reduceren van de prijs van de chocolade, waardoor het binnen het bereik van de massa kwam. Door het persen van de cacaoboter uit de bonen werd van Houten's systeem een nieuwe productiemethode. In 1980 haalde een spionageverhaal betreffende de chocolade de wereldpers, toen een leerling van het Zwitserse bedrijf Suchard-Tobler zonder succes trachtte een geheim chocoladerecept te verkopen aan Rusland, China, Saoedi Arabië en andere landen. De geboorte van bonbons (in Belgie : pralines ) Bonbons worden ook gemaakt in vormen. In deze vormen wordt eerst een laagje chocolade gevloeid, dat aan de wand van de vorm blijft hangen. Na opstijven (hard worden van de chocolade) wordt deze chocolade "huls"gevuld met een vulling en vervolgens dichtgestreken. 14-07-2006 om 17:12 geschreven door Marije |
05-07-2006 | ||||
BLOEM & TUIN 2006 | ||||
05-07-2006 om 14:46 geschreven door Marije |
||||
02-07-2006 |
Citaten |
In onze haast om op tijd een betere situatie te vinden, vertrappen we de bloem van het zijn die zich op elk moment aanbiedt. Tony Parsons Als je kwaliteiten hebt, durf je mensen de ruimte te geven. Guus Hiddink Waar angst en verlangen elkaar raken, is er contact. Riane Malfait Ik heb gezien dat het leven temidden van vernietiging blijft bestaan en dat er dus een hogere wet moet zijn dan die van de vernietiging. Mahatma Gandhi We kunnen het denken niet opsluiten in de hersenen. Het denken bevindt zich in elke cel van ons lichaam. Deepak Chopra Zoek geen grote woorden als een klein gebaar volstaat. Andreas Dill Als alles alleen maar uit pieken zou bestaan, dan was het ook maar een rechte lijn. Tialde Postma Ik droomde van duizend nieuwe wegen... Ik ontwaakte en nam de oude weg. Chinees Spreekwoord Anderen imiteren, maakt dat je jezelf kwijtraakt. Anoniem Uit je pijnlijkste dieptepunten groeien uiteindelijk je grootste krachten. Drew Barrymore Vrijheid is wat jij doet met wat jou wordt aangedaan. Jean-Paul Sartre Met een gesloten hart door het leven gaan, is als het maken van een zeereis in het ruim van het schip. Anja H.T. Mol Het verleden is een kamer waarvan je pas beseft dat je eruit bent, als je de deur achter je dicht hoort slaan. Robbert Goddard Pas als je in het leven bent heen en weer geslingerd, kun je echt bewogen zijn. Hans Stolp Anders goed is ook goed. Auteur onbekend Hoe arm zijn zij die geen geduld bezitten! Welke wond is ooit anders genezen dan stukje bij beetje? William Shakespeare Zonder wrijving geen glans. Loek Hermans Je kunt mensen niet dwingen het goede te doen, maar je kunt ze wel inspireren. Auteur onbekend Ons 5e instinct is kreativiteit. Deze stelt ons in staat om zin te geven aan ons leven. Hans Kockhuis Je leven in eigen hand nemen, levert duurzaam geluk op. Trijntje Oosterhuis Zoals je bij een puzzel blijft zien dat er een stuk weg is, blijf je in je leven voelen dat je een dierbare mist. Anoniem 02-07-2006 om 00:00 geschreven door Marije |
19-06-2006 |
Héél grappig! |
Economische systemen Socialisme : Je hebt twee koeien en je geeft er één aan je buurman die geen koeien heeft. Communisme: Je hebt twee koeien, de regering neemt ze allebei af en geeft je een beetje melk. Fascisme: Je hebt twee koeien, de regering neemt ze allebei af en verkoopt je melk. Nazisme: Je hebt twee koeien, de regering neemt ze allebei af en schiet je vervolgens neer. Bureaucratie: Je hebt twee koeien, de regering neemt ze af, schiet er eentje dood, melkt de andere en giet de melk dan weg. Traditioneel Kapitalisme: Je hebt twee koeien. Je wisselt er een voor een stier, je kweekt een hele kudde koeien, verkoopt die en gaat leven van de rente. Lernout & Hauspie-kapitalisme: Je hebt twee koeien. Je verkoopt er drie aan een dochteronderneming in Korea en gebruikt daarvoor het krediet dat je via je schoonmoeder hebt aangevraagd bij een Brusselse bank, vervolgens voer je een ruil door met een Amerikaans bedrijf om je 4 koeien op te kopen en aan je terug te schenken zodat je de belastingen op de 5 koeien kan terugtrekken. De subsidies die Europa je uitbetaald voor de melk van je 6 koeien investeer je via een stroman in je Koreaanse dochteronderneming je jaarrapport geef je 8 koeien aan met een optie op een negende. Je koopt 3 koeien om een Amerikaanse kwekerij te kopen en wordt vervolgens op de Amerikaanse veemarkt ontmaskerd omdat je eigenlijk niets van koeien weet. Je stallen staan leeg ... Amerikaans kapitalisme: Je hebt twee koeien. Je verkoopt er één en dwingt de andere om melk voor vier te geven. Vervolgens ben je verbaasd als het beest doodvalt. Waals kapitalisme: Je hebt twee koeien. Je gaat in staking omdat je er drie wil. Japans kapitalisme: Je hebt twee koeien. Je manipuleert hen genetisch zodat ze tien keer kleiner worden dan een normale koe en zodat ze twintig keer meer melk geven. Je maakt eigen koe-cartoons (Koekimons) en overspoelt er de hele wereld mee. Duits kapitalisme: Je hebt twee koeien. Je manipuleert ze genetisch zodat ze 100 worden, maar één keer per maand moeten eten en zichzelf melken. Brits kapitalisme: Je hebt twee koeien. Ze zijn alle twee gek. Italiaans kapitalisme: Je hebt twee koeien maar je weet niet juist waar ... en nu ga je spaghetti eten. Russisch kapitalisme: Je hebt twee koeien. Je telt ze en ontdekt dat je er 5 hebt. Je telt ze opnieuw en ontdekt dat je er 30 hebt. Je telt ze opnieuw en ontdekt dat het er 17 zijn. Je stopt met tellen en opent je vierde fles Wodka van deze ochtend. Frans kapitalisme: Je hebt twee koeien en ze zijn de belangrijkste koeien ter wereld. Zwitsers kapitalisme: Je hebt 500 koeien maar geen enkele is van jou. Je verdient geld door ze voor een "onbekende" buitenlander bij te houden. Hindu kapitalisme:Je hebt twee koeien en je aanbidt ze en doet er verder niets mee. Chinees kapitalisme: Je hebt twee koeien. Driehonderd mensen melken hen dagelijks. Je beweert volledige tewerkstelling te kennen, een hoge rundproductiviteit te kennen en laat de journalist executeren die de cijfers naar buiten bracht. en tenslotte het Vlaams kapitalisme: Je hebt één koe en je trouwt er mee 19-06-2006 om 23:48 geschreven door Marije |
VIDEO-BOX MET EIGEN KEUZE!
© |
|
Gastenboek | ||||||||||
EEN BERICHTJE IS ALTIJD WELKOM! |
||||||||||
EEN NIEUWJAARSGROET. |
WANNEER U DE HOROSCOOP VAN UW STERRENBEELD WILT WETEN, KUNT U HET HIER OPZOEKEN! KLIK OP UW STERRENBEELD
|
|
Breng ook eens een bezoekje aan mijn andere websites! U bent van harte welkom! |
ZOEK HET OP BIJ DAVINDI |
FILMS DEZE WEEK OP TV!
® |
Blog als favoriet ! |
E-mail mij |
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. |
Willekeurig Bloggen.be Blogs |
dansrustroest www.bloggen.be/dansrus |
Hoofdpunten blog marije | ||
|
||
Mijn favorieten | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
HEEL GRAPPIG! http://d93.k12.id.us/~tech/smile.html |
Þ
Two4salsa dansen |
{TITEL_VRIJE_ZONE} |
Kennis & cultuur
Lifestyle
Reizen en vrije tijd
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoeken met Google |
Zoeken in blog |
|
Sommige mensen bereiken de top van de ladder en ontdekken dan pas dat hij tegen de verkeerde muur staat. Stephen R. Covey |
|
Mijn favorieten | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
|
Hoe noemt men een vrouw die exact weet waar haar man elke avond is? Een weduwe! |
Jouw weg is prima voor jou maar niet voor mij. Mijn weg is goed voor mij maar niet voor jou. Swami Vivekananda |
Mijn favorieten | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
LEUK, WANNEER U EEN BERICHTJE PLAATST! Visit my Guestbook |
Mijn favorieten | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
|
De wereld zou stilliggen wanneer we over alles eerst zouden moeten nadenken. Samuel Johnson |
Zoeken in blog |
Archief per week | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||