Hallo mensen, Voor de meesten onder jullie is het een verlengd wekeinde,waarschijnlijk hebben jullie wat meer tijd om uitgebreid te koken.Vandaar het recept vandaag voor een lekkere lamsbout. Dit en nog veel andere recepten staat op www.keukengeheim.com(je kan het daar ook afprinten).Je kan ook jouw recept insturen,dat wordt dan geplaatst met jouw naam.Je kan me daar de hele dag vragen stellen als je een recept zoekt,een kookprobleem hebt of gewoon culinaire informatie wil. Het recept:
Aantal personen :
pers.
Boodschappenlijst
Moeilijkheid :
+++++
Duurtijd :
1u 0 minuten
Afbeelding :
1 lamsbout van 1,5 kg (uitgebeend, bot meevragen)
125 gr boter
1 teentje knoflook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
versgemalen peper
zout
6 zongedroogde tomaten op olie
2 eetlepels bloem
½ eetlepel fijngehakte tijm
½ eetlepel fijngehakte oregano
2 dl rode wijn
1 dl citroensap
enkele takjes munt
enkele takjes rozemarijn
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng 50 g boter met 1 geperst teentje knoflook, peterselie, zout en peper.
3. Verdeel de kruidenboter over de binnenkant van het vlees.
4. Snijd de tomaten in reepjes en verdeel ze erover.
5. Bind de lamsbout op met keukentouw. Leg het vlees in de
braadslede en strooi de bloem, de tijm en de oregano erover. Leg het
bot erbij voor de smaak. Verdeel 50 g boter in vlokjes over bet vlees.
6. Zet de lamsbout in het midden van de oven en braad deze rondom bruin in 25 minuten.
7. Verwarm de wijn, 2 dl water en het citroensap en giet dit bij de lamsbout.
8. Braad nog ca. 30 minuten en bedruip het vlees af en toe.
9. Haal de lamsbout uit de braadslee. Dek bet vlees even af met
aluminiumfolie en laat 5 - 10 minuten rusten zodat de vleessappen goed
door het vlees verdeeld worden.
10. Zeef het braadvocht boven een steelpan. Laat het braadvocht 10 minuten zachtjes inkoken.
11. Voeg 1 theelepel fijngehakte muntblaadjes en ½ theelepel
gehakte rozemarijnblaadjes bij de saus, klop van de warmtebron af 25 gr
boter door de saus en maak deze op smaak af met peper en zout.
12. Serveer het vlees in plakken met de saus.
Opmerkingen
TIPS : Hier kan je rozemarijn - aardappelen of een gratin dauphinois bijgeven en veel groenten of een uitbundige gemengde sla .
Nu is het vlees rosé , als je het wat meer doorbakken wil bak het dan 5 a 10 min . langer .Smakelijk!
Sam
Dag mensen, Als je een fijn recept hebt kan je dat naar de vernieuwde www.keukengeheim.com sturen ,dat wordt dan geplaatst met je naam erachter. Voorts vind je daar dagschotels,recepten uit de wereldkeuken,informatie over ingredienten en nog veel meer. Maar het belangrijkste is dat je een vraag kan stellen als je een probleem hebt in de keuken via de "stel uw vraag"button.Je krijgt binnen 3 uur GRATIS een oplossing gestuurd. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Ik heb vandaag weer één van die vergaderdagen.Het is een korte week,daarom wordt alles in 1 dag gepropt. Neems eens een kijkje op www.keukengeheim.com voor een smakelijk recept voor het avondeten. Ook bij de Kids rubriek vind je recepten voor een makkelijke en gezonde maaltijd. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag is het de laatste dag van de online testfase van de vernieuwde www.keukengeheim.com.Surf er even langs als je wil.Heb je opmerkingen(die zijn van harte welkom!) kan je die versturen via de stel uw vraag button. Je kan me ook de hele dag een vraag stellen als je een recept zoekt of kookavies wil. Veel kookplezier en een prettige zondag! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Wat ga je vandaag en morgen eten?Neem eens een kijkje op mijn website www.keukengeheim.com waar je massa's recepten vind.Als je vandaag exotisch wil koken kan je terecht op de rubriek "Wereldkeuken". Ben je single en wil je vandaag iemand uitnodigen moet je zeker eens gaan kijken bij de singles rubriek.Daar vind je tips voor een geslaagde kookdate.Ook vind je bij de Kids rubriek ideeen voor feestjes. Ondanks dat ik vandaag voor 60 personen moet koken op een trouwfeest ben ik de hele dag beschikbaar om jullie culinaire vragen te beantwoorden.Het voordeel van een laptop! Veel kookplezier en een prettig weekeinde! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Heb je een recept nodig,inspiratie voor een kinderfeestje of heb je een probleem in de keuken? Ga even naar mijn vernieuwde website www.keukengeheim.com waar ik GRATIS online culinair advies geef. Daar kan je ook de verhalen van Tom Barman,Gene Bervoets en Tom Waes lezen. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
KOKEN WORDT NOG LEUKER, WANT KEUKENGEHEIM.COM IS VERNIEUWD!
Om alle kookliefhebbers beter te dienen gaven wij onze site een stevige
upgrade! Er zijn nieuwe rubrieken, recepten kunnen per aantal personen
worden aangepast, een webshop, een wekelijkse prijsvraag en nog veel
meer leuks en lekkers om te ontdekken.
Het allerbelangrijkste is NIET veranderd! Je kan op Keukengeheim.com
steeds terecht als je een probleem hebt bij het koken of wanneer je op
zoek bent naar een recept, inspiratie of culinaire informatie. Via de
Stel uw vraag knop rechts krijg je binnen de 3 uur GRATIS de
oplossing die je zoekt.Als je het antwoord op een gestelde vraag wil
zien hoef je enkel op de vraag te klikken,het antwoord verschijnt dan
automatisch.
Er bestaan geen domme vragen in de keuken!
Veel kookplezier!
Hallo mensen, Wegens weinig tijd vandaag (mijn eerste vergadering begint om 7.30 uur) verwijs ik jullie naar mijn website www.keukengeheim.com.Daar vind je inspiratie voor het avondeten,slaatjes,recepten,een singles rubriek en nog veel meer. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag nog een aspergerecept maar dan gebakken.Dat word veel gedaan in Italie en Spanje.Hiervoor worden meestal de groene asperges gebruikt. Ik vind het lekker voorgerecht maar ook bij een stukje gebakken kalfsvlees of vis kan dit perfect. Neem ook eens een kijkje op mijn website www.keukengeheim.com waar je heel veel recepten vind.Je kan ook online kookadvies vragen als je een probleem hebt in de keuken of gewoon een recept zoekt. Het recept:
Voor 4 personen: 2 bundels asperges(groene) olijfolie van goede kwaliteit truffelolie(moet niet) geraspte parmezaankaas peper en zeezout (liefst uit de molen)
Stappen
De
asperges schillen en in een pan op middelmatig vuur gaarsudderen in
olijfolie, gekruid met peper en gemalen zeezout. Zo behoudt de groente
optimaal haar smaak en blijven de stengels al dente (beetgaar). De
asperges op vier borden leggen en besprenkelen met enkele druppels
truffelolijfolie. Naar eigen smaak bestrooien met fijngemalen parmezaan.
Eventueel kan je er nog wat Rucola bijgeven,de notensmaak van Rucola past goed bij de asperges
Hallo mensen, Als je inspiratie nodig hebt voor het avondeten kan je een kijkje nemen op mijn vernieuwde website www.keukengeheim.com ,daar staan veel tips voor dagschotels en recepten op. Prettige dag en veel kookplezier. Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Ik kan maar niet genoeg krijgen van asperges :o). Vandaar dit recept: 4 p.
16 asperges
4 plakjes gerookte zalm in 2 gesneden
kervelpluksels
Voor de dijonnaise:
1 dl water
1/2 dl witte wijn
5 eidooiers
500 gram boter
Peper en zout
Citroensap
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel graanmosterd
Bereiding:
Zet de asperges op in koud licht gezouten water en breng ze tot aan het kookpunt.
Als de asperges het kookpunt bereikt hebben, zet je het vuur af en laat je de asperges staan.
Haal ze uit de kom en dep ze droog op een servet.
Leg ze op een bord en schik er de twee stukjes gerookte zalm op (1 net achter de punten en 1 achteraan).
Kook witte wijn en water in een pannetje, doe er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4.
Laat even afkoelen.
Smelt de boter.
Voeg de eidooiers bij het vocht en klop dit op een middelmatig vuur op totdat de dooiers gaan binden.
Doe er dan onder voortdurend kloppen de boter bij beetjes bij. Er moet een dikke mayonaiseachtige saus ontstaan.
Doe er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.
Als alle boter is opgenomen, brengen we de saus op smaak met wat
zout, citroensap en de mosterd. Let op dat de saus niet te heet wordt
anders schift ze.
Schik de saus tussen de twee plakjes zalm en werk af met de kervelpluksels.
Tip:als je deze saus te moeilijk vind kan je een simpele mosterdsaus maken. Breng 2 deciliter room zachtjes aan de kook.Doe er een schep mosterd bij en laat pruttelen op een zacht vuurtje tot je vind dat de saus dik genoeg is.Doe er enkele druppels citroensap bij en kruid met peper en zout. Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen,daar beantwoord ik de hele dag jullie culinaire vragen. Prettige zondag en veel kookplezier. Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Zoals jullie waarschijnlijk weten is het het asperge seizoen aangebroken. Hier wat nuttige tips -Asperges moetn kraken als je ze tussen je vingers rolt -Asperges moeten ongeveer 22 cm lang zijn -Van asperges moet je niet meer dan 1 cm afsnijden aan de onderkant -Dun of dik,recht of krom,de smaak blijft hetzelfde.De rechte zijn wel duurder -Schillen doe je van boven naar onder,je begint 2 cm onder de kop -Asperges moet je zo koel mogelijk bewaren.Je wikkelt ze best in een vochtige handoek en leg ze in de koelkast -Houdbaarheid is 3 dagen,daarna drogen ze uit -Als je asperges koopt en het snijvlak is uitgedroogd zijn ze niet vers meer. -Leg de asperges een uur op voorhand in koud water,daarna schillen ze beter -Groene asperges hoef je niet te schillen,snij de paarse onderkant weg -In asperges zit aspargine,deze stof is goed voor leverstoornissen,nieren,jicht,chronische reuma,hartkloppingen en lage bloeddruk Als jullie nog vragen hebben surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar geef ik de hele dag GRATIS culinair advies.Stel je vraag en je krijgt binnen 3 uur een antwoord via mail. Prettig weekeinde en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Ga even naar www.keukengeheim.com.Daar vind je elke dag een tip voor een dagschotel,massa's recepten,een kinderrubriek en GRATIS online culinair advies. Groetjes Sam
Hallo mensen, Het asperge-seizoen komt eraan!Voor mij elk jaar weer een reden om blij te zijn.Ik ben echt verzot op de Belgische asperges.En zonder chauvinistisch te willen zijn,de Belgische asperges zijn echt de lekkerste ter wereld. Vandaag het recept voor de befaamde Asperges a la Flamande Voor 4 personen 2 bussels witte asperges
2 hardgekookte eieren(gehakt)
120 g hoeveboter, gehakte peterselie.
Bereiding
De asperges schillen en beetgaar koken in gezouten water met een snuifje suiker.
De boter smelten in een pan en de mengeling van ei en peterselie eraan toevoegen. Die mengeling heet mimosa in vaktermen
Goed doorroeren en
kruiden met peper, zout
en muskaatnoot.
Asperges met de garnituur op het bord schikken. Als je vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen voor GRATIS kookadvies,ik ben daar de hele dag paraat om jullie vragen te beantwoorden. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag het recept voor een onvervalste klassieker.Dit gerecht is wat in ongebruik geraakt maar mits op de juiste manier klaargemaakt toch wel een lekker gerecht. Het recept:
2 sinaasappels
4 kleine eendenborstfilets
½ pot gevogeltefond (lacroix)
2 eetl cognac of cointreau
2 takjes tijm
2 eetl roomboter
met citrustrekker reepjes schil van de sinaasappel trekken.
sinaasappel dik schillen en de partjes tussen de vliezen uitsnijden.
oven voorverwarmen op 175°C.
met scherp mes ruitpatroon in velkant kerven.
fond, schilletjes, cognac of cointreau en tijm in steelpannetje op hoog vuur tot de helft laten inkoken.
in koekenpan 1 eetl boter verhitten. de eendenborstfilets met velkant naar beneden 4 min. bakken, omkeren en dan nog eens 3 min.
vlees uit de pan met zout en peper bestrooien en in de hete oven in 5 minuten rosé laten braden.
van bakvet 3 eetl door ingekookte fond roeren. partjes sinaasappel erdoor scheppen. takje tijm verwijderen.
van het vuur 1 eetl koude boter door saus roeren.
vlees in schuine plakken snijden en opdienen op (in de magnetron) voorverwarmde borden.
Voor vragen over dit of een ander recept kan je even naar de vernieuwde www.keukengeheim.com surfen,daar geef ik de hele dag GRATIS online culinair advies
Hallo mensen, Lees het interview met Filip Peeters op de volledig vernieuwde www.keukengeheim.com Als je culinaire vragen hebt kan je de hele dag terecht op Keukengeheim voor GRATIS advies binnen 3 uur. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Jullie kunnen het verhaal van Gene Bervoets over El Bulli lezen op de vernieuwde www.keukengeheim.com. Natuurlijk krijg je daar ook de hele dag GRATIS culinair advies binnen 3 uur. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Vinnie-Winnaar Expeditie Robinson(2007) op Keukengeheim
Hallo mensen, Wat at Vinnie tijdens de expeditie Robinson 2007 ? Lees zijn verhaal op www.keukengeheim.com Je kan daar zoals steeds terecht voor GRATIS online culinair advies Prettige zondag Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Surf even naar www.keukengeheim.com voor het verhaal van Tom Waes. En nee ,het gaat niet over BV's maar over eten! Veel kookplezier. Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag een spicy gerecht.Buiten de Italiaanse is de Thaise keuken een favoriet van mij.Ik hou van de diepte van de Thaise keuken,niet alleen maar pikant maar ook rijk aan smaak. Het recept:
Per 4 p:
1 ui, fijngesnipperd
50 g zonnebloemolie 1 cm verse gemberwortel, geraspst
200 g basmati
500 g victoriabaarsfilet
1 el groene Thaise currypasta
200 ml kokosmelk
1 chilipeper
3 lentuitjes
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Olie verhitten, ui en gember 1 min fruiten. Rijst toevoegen en 1
min meebakken, 300 ml water erbij schenken en aan de kook brengen.
Vis in stukken snijden en op rijst leggen zodra de korrels vrijwel al het water hebben opgenomen.
Currypasta losroeren met kokosmelk en over de vis gieten.
Pan met deksel erop in midden van oven ca 10 min laten garen.
Peper en bosui in ringetjes snijden en hiermee de viscurry garneren.
Opmerkingen
Je kan ook een andere witte vis gebruken.
Thaise currypasta vind je in de meeste supermarkten
Als je vragen hebt over dit of een ander gerecht kan je even naar de vernieuwde www.keukengeheim.com surfen waar ik de hele dag gratis online kookadvies geef.
Ik ben Sam Khaldi
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek