Hallo mensen, Ik kan maar niet genoeg krijgen van asperges :o). Vandaar dit recept: 4 p.
16 asperges
4 plakjes gerookte zalm in 2 gesneden
kervelpluksels
Voor de dijonnaise:
1 dl water
1/2 dl witte wijn
5 eidooiers
500 gram boter
Peper en zout
Citroensap
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel graanmosterd
Bereiding:
Zet de asperges op in koud licht gezouten water en breng ze tot aan het kookpunt.
Als de asperges het kookpunt bereikt hebben, zet je het vuur af en laat je de asperges staan.
Haal ze uit de kom en dep ze droog op een servet.
Leg ze op een bord en schik er de twee stukjes gerookte zalm op (1 net achter de punten en 1 achteraan).
Kook witte wijn en water in een pannetje, doe er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4.
Laat even afkoelen.
Smelt de boter.
Voeg de eidooiers bij het vocht en klop dit op een middelmatig vuur op totdat de dooiers gaan binden.
Doe er dan onder voortdurend kloppen de boter bij beetjes bij. Er moet een dikke mayonaiseachtige saus ontstaan.
Doe er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.
Als alle boter is opgenomen, brengen we de saus op smaak met wat
zout, citroensap en de mosterd. Let op dat de saus niet te heet wordt
anders schift ze.
Schik de saus tussen de twee plakjes zalm en werk af met de kervelpluksels.
Tip:als je deze saus te moeilijk vind kan je een simpele mosterdsaus maken. Breng 2 deciliter room zachtjes aan de kook.Doe er een schep mosterd bij en laat pruttelen op een zacht vuurtje tot je vind dat de saus dik genoeg is.Doe er enkele druppels citroensap bij en kruid met peper en zout. Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen,daar beantwoord ik de hele dag jullie culinaire vragen. Prettige zondag en veel kookplezier. Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Zoals jullie waarschijnlijk weten is het het asperge seizoen aangebroken. Hier wat nuttige tips -Asperges moetn kraken als je ze tussen je vingers rolt -Asperges moeten ongeveer 22 cm lang zijn -Van asperges moet je niet meer dan 1 cm afsnijden aan de onderkant -Dun of dik,recht of krom,de smaak blijft hetzelfde.De rechte zijn wel duurder -Schillen doe je van boven naar onder,je begint 2 cm onder de kop -Asperges moet je zo koel mogelijk bewaren.Je wikkelt ze best in een vochtige handoek en leg ze in de koelkast -Houdbaarheid is 3 dagen,daarna drogen ze uit -Als je asperges koopt en het snijvlak is uitgedroogd zijn ze niet vers meer. -Leg de asperges een uur op voorhand in koud water,daarna schillen ze beter -Groene asperges hoef je niet te schillen,snij de paarse onderkant weg -In asperges zit aspargine,deze stof is goed voor leverstoornissen,nieren,jicht,chronische reuma,hartkloppingen en lage bloeddruk Als jullie nog vragen hebben surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar geef ik de hele dag GRATIS culinair advies.Stel je vraag en je krijgt binnen 3 uur een antwoord via mail. Prettig weekeinde en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Ga even naar www.keukengeheim.com.Daar vind je elke dag een tip voor een dagschotel,massa's recepten,een kinderrubriek en GRATIS online culinair advies. Groetjes Sam
Hallo mensen, Het asperge-seizoen komt eraan!Voor mij elk jaar weer een reden om blij te zijn.Ik ben echt verzot op de Belgische asperges.En zonder chauvinistisch te willen zijn,de Belgische asperges zijn echt de lekkerste ter wereld. Vandaag het recept voor de befaamde Asperges a la Flamande Voor 4 personen 2 bussels witte asperges
2 hardgekookte eieren(gehakt)
120 g hoeveboter, gehakte peterselie.
Bereiding
De asperges schillen en beetgaar koken in gezouten water met een snuifje suiker.
De boter smelten in een pan en de mengeling van ei en peterselie eraan toevoegen. Die mengeling heet mimosa in vaktermen
Goed doorroeren en
kruiden met peper, zout
en muskaatnoot.
Asperges met de garnituur op het bord schikken. Als je vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen voor GRATIS kookadvies,ik ben daar de hele dag paraat om jullie vragen te beantwoorden. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag het recept voor een onvervalste klassieker.Dit gerecht is wat in ongebruik geraakt maar mits op de juiste manier klaargemaakt toch wel een lekker gerecht. Het recept:
2 sinaasappels
4 kleine eendenborstfilets
½ pot gevogeltefond (lacroix)
2 eetl cognac of cointreau
2 takjes tijm
2 eetl roomboter
met citrustrekker reepjes schil van de sinaasappel trekken.
sinaasappel dik schillen en de partjes tussen de vliezen uitsnijden.
oven voorverwarmen op 175°C.
met scherp mes ruitpatroon in velkant kerven.
fond, schilletjes, cognac of cointreau en tijm in steelpannetje op hoog vuur tot de helft laten inkoken.
in koekenpan 1 eetl boter verhitten. de eendenborstfilets met velkant naar beneden 4 min. bakken, omkeren en dan nog eens 3 min.
vlees uit de pan met zout en peper bestrooien en in de hete oven in 5 minuten rosé laten braden.
van bakvet 3 eetl door ingekookte fond roeren. partjes sinaasappel erdoor scheppen. takje tijm verwijderen.
van het vuur 1 eetl koude boter door saus roeren.
vlees in schuine plakken snijden en opdienen op (in de magnetron) voorverwarmde borden.
Voor vragen over dit of een ander recept kan je even naar de vernieuwde www.keukengeheim.com surfen,daar geef ik de hele dag GRATIS online culinair advies
Hallo mensen, Lees het interview met Filip Peeters op de volledig vernieuwde www.keukengeheim.com Als je culinaire vragen hebt kan je de hele dag terecht op Keukengeheim voor GRATIS advies binnen 3 uur. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Jullie kunnen het verhaal van Gene Bervoets over El Bulli lezen op de vernieuwde www.keukengeheim.com. Natuurlijk krijg je daar ook de hele dag GRATIS culinair advies binnen 3 uur. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Vinnie-Winnaar Expeditie Robinson(2007) op Keukengeheim
Hallo mensen, Wat at Vinnie tijdens de expeditie Robinson 2007 ? Lees zijn verhaal op www.keukengeheim.com Je kan daar zoals steeds terecht voor GRATIS online culinair advies Prettige zondag Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Surf even naar www.keukengeheim.com voor het verhaal van Tom Waes. En nee ,het gaat niet over BV's maar over eten! Veel kookplezier. Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag een spicy gerecht.Buiten de Italiaanse is de Thaise keuken een favoriet van mij.Ik hou van de diepte van de Thaise keuken,niet alleen maar pikant maar ook rijk aan smaak. Het recept:
Per 4 p:
1 ui, fijngesnipperd
50 g zonnebloemolie 1 cm verse gemberwortel, geraspst
200 g basmati
500 g victoriabaarsfilet
1 el groene Thaise currypasta
200 ml kokosmelk
1 chilipeper
3 lentuitjes
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Olie verhitten, ui en gember 1 min fruiten. Rijst toevoegen en 1
min meebakken, 300 ml water erbij schenken en aan de kook brengen.
Vis in stukken snijden en op rijst leggen zodra de korrels vrijwel al het water hebben opgenomen.
Currypasta losroeren met kokosmelk en over de vis gieten.
Pan met deksel erop in midden van oven ca 10 min laten garen.
Peper en bosui in ringetjes snijden en hiermee de viscurry garneren.
Opmerkingen
Je kan ook een andere witte vis gebruken.
Thaise currypasta vind je in de meeste supermarkten
Als je vragen hebt over dit of een ander gerecht kan je even naar de vernieuwde www.keukengeheim.com surfen waar ik de hele dag gratis online kookadvies geef.
Hallo mensen, Op mijn website(www.keukengeheim.com) krijg ik regelmatig vragen over eenvoudige klassieke gerechten zoals bloemkool in kaassaus.Hieronder vinden jullie de juiste bereidingswijze
Het recept voor kaassaus: - 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 750ml koude halfvolle melk
- peper en zout
- nootmuskaat -60 gram emmenthaler
Laat de boter smelten op een laag vuurtje en voeg de
bloem al roerend toe. Het mengsel wordt droog. Niet laten bruinen!
De melk beetje bij beetje toevoegen en enkele minuten laten koken.
Haal van het vuur en roer er de kaas dooor. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Het recept voor de bloemkool:
- 0.5 dl melk
- 1 bloemkool
- Zout en peper
- nootmuskaat
- 50 cl kaassaus
Vul een grote pan voor de helft met koud water.
Voeg de melk toe en wat zout en breng aan de kook.
Verwijder intussen het blad en de stronk van de bloemkool.
Leg de hele bloemkool, de stronk naar beneden in het kokende water
en laat met het deksel op de pan 8 tot 10 minuten koken.
Laat de bloemkool goed uitlekken.
Leg de bloemkool op een schaal en giet er wat van de kaassaus over.
Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer de rest van de saus apart. Als je nog vragen hebt surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar geef ik gratis online kookadvies. Veel kookplezier! Sam
Spaghetti Aglio,Olio e Peperoncino op Keukengeheim
Hallo mensen, Zolas jullie waarschijnlijk al weten heb ik een voorkeur voor gerechten die eigenlijk uit armoede zijn geboren in vroegere tijden .Schaarste zorgde er voor dat mensen zeer puur moesten koken. De Zuid-Italiaanse keuken is daar een voorbeeld van.Deze pasta is echt de meest eenvoudige maar wat mij betreft de beste! Het recept:
250 gram goede spaghetti - 3 lookteentjes - 2 kleine of 1 grote chilipeper - olijfolie - zout
Bereiding:
Zet een pot met 2 liter water op het vuur en breng aan de kook. Als het water kookt doe je de pasta er in.
Kijk op de verpakking hoelang de pasta moet koken,dat verschild van fabrikant tot fabrikant , dat heeft te maken met de hardheid van het graan waar de pasta mee gemaakt is.
Zet een pan met een hoge boord op het vuur ( gasstand 3 ) en giet er een flinke scheut olijfolie in .
Als de olie licht verwarmd is doe er dan de gesneden look bij , laat 3 min. garen , roer af en toe om.
Doe er nu de fijngesneden chilipeper in en laat nog 3 minuten warmen , doe er nu flink wat zout in .
Je pasta moet nu klaar zijn , giet in een zift en laat uitlekken .
Doe de pasta in de pan met de look en roer goed om zodat alles goed vermengd is .
Tips : zet het vuur nooit te hoog als je de look bij de olijfolie
doet , de olie mag zeker niet te heet zijn anders verbrand de look en
dat is echt vies .
Je kan op dit gerecht flink wat parmezaan strooien , naargelang je smaak.
Als je dit als hoofdgerecht eet kan je hier een gemengde sla bij geven of wat gegrilde groenten .
Hallo mensen, Wegens weinig tijd vandaag een simpel recept voor een dagschotel,snel klaar,goedkoop en lekker. je vind dit en nog veel andere recepten op mijn website www.keukengeheim.com Het recept:
Per 4 p:
- 16 merguez worstjes
- 500 gr witte bonen uit blik (afgespoeld en uitgelekt)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 3 tomaten (zonder zaadjes, in blokjes gesneden)
- 1 komkommer (zonder zaadjes, in blokjes gesneden)
- sap van een halve citroen
- 6 eetlepels goede olijfolie
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- peper en zout
- 1 tl mosterd
Bereidingswijze
Meng de ingredienten voor de witte bonen salade in een kom goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Bak de merguez worstjes in een pan met een scheutje olijfolie (of op de BBQ) langs alle kanten mooi bruin.
Serveer met de witte bonen salade en gebakken aardappelen of frietjes
Vandaag een recept voor een snel en lekker recept. Je kan dit ook met kip maken. Ook kan je een andere schimmelkaas gebruiken zoals gorgonzola of danisch blue. Mijn website www.keukengeheim.com is volledig vernieuwd.We zitten volop in de online testfase.Jullie opmerkingen zijn van harte welkom! Het recept:
Kalkoentournedos&Roquefort
Aantal personen :
2 pers.
Boodschappenlijst
Moeilijkheid :
+++
2 stuk kalkoentournedos of kalkoenlapjes(kip kan ook)
2 dl Room
1 teentje Knoflook
1 dl witte wijn
100 gr roquefort
1 snuifje Peper
1 snuifje Zout
Duurtijd :
30 minuten
Afbeelding :
2 kalkoentournedos - 2 deciliter room - 1 lookteentje fijngehakt - 1
deciliter witte wijn - 100 gram roquefort - peper & zout .
Zet een pan met hoge boord op het vuur ( gasstand 4 ) met wat olijfolie
, laat 1 min ; warm worden , leg de tournedos in de pan , zet het vuur
hoger ( gasstand 6 ) , bak 3 min . langs de ene kant , draai om en bak
3 min . langs de ander kant .
Haal de tournedos uit de pan ( leg ze even op een bord ) en laat de
look 15 sec . stoven , giet de witte wijn in de pan , laat 1 min .
koken .
Doe de room in de pan en laat 2 min ; inkoken , zet het vuur lager (
gasstand 3 ) , roer er de roquefort in stukjes door ( niet laten koken
) .
kruid met peper & zout , leg de tournedos in de saus en laat nog 5
min . pruttelen .
Dag mensen, Het is vandaag een gure dag.Voor mij altijd een aanleiding om de gezeligheid thuis te bevorderen met een lekkere stoofpot. Ik maak die 's morgens zodat je die daarna alleen maar zachtjes hoeft op te warmen.Ik ben ook verzot op de geur van een stoofpot die 's morgens al staat te pruttelen. Jullie weten het mischien nog niet,mijn website www.keukengeheim.com is volledig vernieuwd.Neem eens een kijkje. Het recept:
1000
g rundstoofvlees
100
cl geuze of een ander bier
6 uien
2
sneetjes wit brood
1
takje thym
1
blaadje laurier
0.5
bosje peterselie
15
g bloem
2
eetlepels bruine suiker
1
cl azijn
2
eetlepels mosterd
50
g boter
peper
zout
De uien schillen en in ringen snijden. De peterselie spoelen.
De boter verhitten in een stoofpan. Het vlees aan alle kanten laten korsten. Het vlees uit de pan scheppen.
De uien in het braadvet bakken tot ze goudbruin zijn. Bestrooien met bloem. Nog 1 minuut laten kleuren en omroeren.
Het bier toevoegen. Blijven roeren tot het kookt.
Het vlees terug in de pan leggen met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn. Zout en peper toevoegen.
Het deksel op de pan leggen. Gedurende 1 uur laten sudderen.
De sneetjes brood met mosterd bestrijken. Het brood op de saus leggen. Nog 1,5 uur laten sudderen.
Hallo mensen, Tijdens het weekeinde heeft iedereen wat meer tijd.Daarom plaats ik op zaterdag altijd een recept dat wat bewerkelijker is. Deze krabcakes maak ik regelmatig op zaterdagmiddag als ik van de markt kom. Mijn dochters helpen me dan met het rollen van de cakes. Je kan dit en nog veel recepten vinden op de totaal vernieuwde www.keukengeheim.com Het recept:
Aardappel&Krab-cakes
Aantal personen :
4 pers.
Boodschappenlijst
Moeilijkheid :
++
4 stuk Aardappel
1 stuk lente-uitje
1 teentje Knoflook
100 gr krabvlees
10 gr Boter
50 gr Bloem
1 snuifje Peper
1 snuifje Zout
2 stuk Eieren
1 kopje paneermeel
1 scheutje Arachideolie
Duurtijd :
30 minuten
Afbeelding :
4 aardappelen
1 lente-uitje
1 teentje look
100 gr krabvlees
10 gr boter
50 gr bloem
peper en zout
2 eierdooiers
broodkruim of paneermeel
arachideolie
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer ze.
hak het lente-uitje, de look en het krabvlees fijn.
Vermeng dit met de puree, boter en de bloem.
Breng op smaak met peper en zout en laat gedurende ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.
Rol bolletjes, wentel ze in wat eigeel en paneer ze met broodkruim.
Bak de bolletjes in een hete wok of pan en serveer met een dipsausje naar keuze.
Hallo mensen, Vandaag een envoudig en snel maar zeer lekker pastarecept. Jullie opmerkingen op www.keukengeheim.com zeer nog steeds nuttig en welkom
Het recept:
Penne&Mozzarella
Aantal personen :
4 pers.
Boodschappenlijst
Moeilijkheid :
+++
16 blaadje Basilicum
1 snuifje vers gemalen peper
1 snuifje Zout
1 scheutje Olijfolie
0.25 kg kerstomaat
0.50 kg Mozzarella
0.50 kg penne
Duurtijd :
30 minuten
Afbeelding :
* 16 tal blaadjes basilicum (verse) * peper, zout, olijfolie * 0.25 kg
kerstomaten * 0.50 kg mozarella * 0.50 kg penne
Snij de kerstomaten in 2 (of in 4 als ze iets groter zijn), voeg zout
& peper (liefst van de molen)toe en overgiet met olijfolie (naar
eigen believen)...
Versnipper de (verse) basilicumblaadjes en voeg dit toe aan de tomaten.
Meng alles.
Snij de mozarella in blokjes van +/- 1 cm
Kook de pasta (liefst penne) volgens de verpakking.
BEREIDING:
Giet de pasta af en voeg het mengse van de tomaten en de mozarella er
aan toe
Als je wil kan je meer basilicum in de saus doen.Wel niet lang koken anders verliest de basilicum zijn smaak! Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is mijn website www.keukengeheim.com helemaal vernieuwt. Er staat ook een rubriek 'dagschotels' bij.Daar krijgen jullie elke dag 2 betaalbare schotels voor elke dag aangeboden. Ik zal tijdens de week regelmatig een recept hier plaatsen
Balletjes&Witloof
Aantal personen :
4 pers.
Boodschappenlijst
Moeilijkheid :
+++
300 gr gemengd gehakt
4 stuk Witloof
8 stuk Aardappel
2 teentje Knoflook
1 snuifje Peper
1 snuifje Zout
1 snuifje Nootmuskaat
50 gr Bloem
50 gr Boter
1 takje Peterselie
Duurtijd :
60 minuten
Afbeelding :
300
gr gemengd gehakt
4 grote witloofstronken
6-8 aardappelen van gemiddelde grootte
2 teentjes knoflook
peper, zout en muskaatnoot
50 gr bloem
50 gr boter
takje peterselie
Kruid het gehakt met zout, peper en muskaatnoot. Voeg een teentje
gehakte knoflook toe aan het vlees. Maak balletjes van ongeveer 4 cm
diameter. Rol de gehaktballetjes door de bloem en laar ze bruin worden
in 20gr boter. Snijd de aardappelen in 3 à 4 stukken.
Verwijder het uiteinde en de harde kern van de witloofstronkjes. Maak
de blaadjes los. Hak het tweede teentje knoflook fijn.
Laat in een pan met een dikke bodem de rest van de boter smelten. Voeg
het witloof en de look toe en laat zachtjes kleuren. Voeg ongeveer 10
cl water. Voeg de aardappelen en de gehaktballetjes toe.
Kruid met zout en peper en laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende
op zijn minst een uur en een kwartier. Roer regelmatig om om te
vermijden dat het gerecht aan de pan gaat kleven.
Terwijl het gerecht suddert regelmatig nakijken of er nog voldoen vocht
aanwezig is. Wanneer het gerecht klaar is moet de saus gebonden zijn.
Zet
af en toe een deksel op de pan om te vermijden dat teveel vocht
verdampt.
je kan dit gerecht ook een dag op voorhand maken,deze schotel moet
redelijk lang pruttelen maar eens op het vuur heb je er niet veel
omkijken naar.
Dit recept is voor 4 personen,verminder de hoeveelheid als je alleen
bent of vries de overschot in voor de volgende keer
Ik ben zoals steeds de hele dag paraat op www.keukengeheim.com om gratis culinair advies te geven.
Hallo mensen, Surf even naar www.keukengeheim.com om de nieuwe site te ontdekken.We hebben hem veel gebruiksvriendelijker gemaakt. Als je suggesties of opmerkingen hebt laat ze ons dan weten via de site zo kunnen we nog eventuele aanpassingen doen. Deze week is bestemd om de site online te testen. Groetjes Sam www.keukengeheim.com
Ik ben Sam Khaldi
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek