Julli zijn allemaal van harte welkom op de signeersessie van mijn boeken op Zondag 2 november van 14 tot 16 uur in de stand van BMP. Vriendelijke groet Sam Khaldi www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Mijn nieuwe kookboek ligt in de winkels en ik ben er blij mee.
Keukengeheim - vlees
Tips en advies over vlees
De flamboyante chef Sam Khaldi is niet onder één koksmuts te vangen.Na
een schitterende carrière in verschillende toprestaurants heeft hij de
échte keuken vaarwel gezegd en voor zichzelf een nieuwe culinaire
wereld gecreëerd op www.keukengeheim.com. Vanuit deze virtuele omgeving
formuleert hij de meest uiteenlopende kooktips en gastronomische
adviezen.
Honderden tips en weetjes die Sam de voorbije jaren
verwoordde op zijn website, aangevuld met zijn rijke culinaire kennis,
bundelde Sam in dit boekje, reeds het tweede uit de reeks. Hij
bespreekt de belangrijkste bereidingswijzen voor vlees, en bij de 4
meest verkochte soorten geeft hij leuke ideeën voor lekker en
gemakkelijk koken.
De boekjes zijn praktisch in gebruik en voorzien van een harde kaft die zelfs de meest wilde keukenavonturen overleeft.
! In dezelfde reeks verscheen eerder dit jaar Keukengeheim - Tips en advies over vis. ISBN 978 90 5720 297 1
DE NIEUWE CULINAIRE AMBIANCE
De nieuwe Culinaire Ambiance is meer dan ooit het blad voor
lekkerbekken en foodies boordevol culinaire inspiratie met aandacht
voor de beste ingrediënten, alert voor de nieuwste trends maar ook met
oog voor traditioneel vakmanschap.
De nieuwste Culinaire Ambiance neemt u elke maand mee naar de beste
wijndomeinen ter wereld. Van de Franse klassiekers, over Spaanse en
Italiaanse toppers, tot Nieuwe Wereldwijnen. De wijnredactie van
Culinaire Ambiance selecteert de grote namen, maar besteedt met
evenveel liefde en vakmanschap aandacht aan kleinere maar verrrassend
fijne wijnen.
De nieuwe Culinaire Ambiance neemt u mee naar de leukste culinaire
bestemmingen en de lekkerste eetadresjes. Op truffeljacht in de
Périgord, op zoek naar de beste tapas in Barcelona, à la carte tafelen
in New York ... Toerisme op maat van echte gastronomen en foodies. RECEPT VOOR SUPER-CHOCOLADETAART:
Snij
de boter in kleine stukjes en laat die op een laag vuur smelten,doe
er de chocolade bij en laat zachtjes smelten. Splits ondertussen
de eieren.
Meng de dooiers met de suiker en klop
ze bijna wit,dat kan met de kloppers van de mixer.Het is belangrijk
om dit goed op op te kloppen,zo wordt de taart luchtiger. Klop
het eiwit stevig
Giet het boter-chocolade mengsel bij de
dooiers en meng goed met een klopper. Zeef de bloem en meng die
onder de chocolade. Meng het eiwit nu voorzichtig met de rest
Je kan een ronde taartvorm gebruiken of
een gewone vierkante of rechthoekige ovenschaal,dat maakt niet
uit.Beboter en bebloem de taartvorm of schaal en giet er het
mengsel in.Ik gebruik altijd bakpapier ipv te beboteren.
Zet in een voorververwarmde oven van
130°C gedurende 75 minuten.Als je de temperatuur wat hoger zet
wordt je taart een beetje steviger,als je de taart minder lang
bakt is de kern nog lopend.
Surf even naar www.keukengeheim.com als je meer info wil over recpten.
hallo mensen, Het is geleden dat ik nog iets heb geshreven.De laatse 2 maanden zijn ontzettend druk geweest.20 uur per dag bezig zijn was eerder regel dan uitzondering. Maar genoeg geklaagt. Hier het recept voor een makkelijke en lekkere appeltaart.
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg(diepvries) 4 appelen 1 zakje vanilesuiker 100 g boter 175 g suiker 35 g maizena of gewone bloem 3 eieren
Voorbereiding
Appels schillen en in blokjes
snijden. Boter een taartvorm en bestuif heel lichtjes met bloem. Smelt
de rest van de boter. Meng de gesmolten boter, de suiker, de eieren, de
vanillesuiker en de maizena tot een homogene massa met de garde of de
mixer op lage snelheid. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Bereiding
Breng de bladerdeeg in de beboterde en bestoven taartvorm en vergeet niet het deeg te prikken met een vork.
Doe er dan de appelblokjes in. Giet het botermengsel over de appelblokjes
Hallo mensen, Vanaf nu is mijn eerste boek te koop,een beetje reclame maken voor mezelf mag wel eens nietwaar. Dit boek behandelt 15 vissoorten die je makkelijk in de supermarkt of vishandelaar kan kopen. Je krijgt massa's praktische tips,wijntips,groententips en saustips bij elke vissoort. Te koop bij FNAC en De Standaardboekhandel voor 12.50 eu. Volgende maand verschijnt mijn boek over vlees en in het najaar het boek over schaal&schelpdieren.
Vino Santo of Vin Santo (letterlijk heilige wijn vanwege het
vroeger gebruik als miswijn) is een Toscaanse dessertwijn die wordt
gemaakt van ingedroogde druiven. Meestal worden de druiven Trebbiano
Toscana en Chianti Malvasiavoor deze wijn gebruikt. De druiven worden
op een goed geventileerde plaats onder het dak of op stromatten
gedroogd. Het sap wordt geperst en met most van de vorige oogst in
kleine vaatjes gedaan. Daarna laat men de wijn enkele jaren rijpen.
Tegenwoordig wordt door grote wijnbedrijven ook op industriële wijze,
dus niet volgens dit oude ambachtelijke procedé, vin santo
geproduceerd. De ambachtelijke vin santo wordt door kenners echter
hoger geapprecieerd.
De gebieden waar Vin Santo wordt geproduceerd worden beschermd met de aanduiding Denominazione di Origine Controllata (DOC).
Vin Santo wordt in Toscane geregeld tezamen met cantuccini(koekjes)als dessert geserveerd.
Veel kookplezier!
ps: jullie kunnen de hele dag terecht op www.keukengeheim.com voor gratis kookadvies.
Hallo mensen, Surf even naar www.keukengeheim.com voor de uitslag van onze prijsvraag. Je kan er natuurlijk ook terecht voor GRATIS kookadvies. Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Jullie kunnen tot vanavond nog meedoen en kans maken om het eerste Keukengeheim boek te winnen. Ga even naar www.keukengeheim.com en doe mee! Morgen wordt de winnaar bekend gemaakt. Veel kookplezier Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Jullie kunnen tot vanavond meedoen aan onze prijvraag en kans maken op het eerste Keukengeheim boek. Surf even naar www.keukengeheim.com en doe mee! Jullie daar ook massa's recepten,tips en culinaire verhalen. Prettige zondag! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Morgenavond wordt onze prijsvraag agesloten.Je kan even naar www.keukengeheim.com surfen om nog mee te doen. Ik ben vandaag nogal blij,vanaf gisteren ligt mijn eerste boek in de winkel.Dat behandelt 15 vissoorten. Hieronder vind je het voorwoord.
VIS
(
voorwoord)
Vis
is de belangrijkste leverancier van natuurlijke eiwitten, van
mineralen zoals ijzer,fosfor,fluor en jodium en van vitamine A &
D en natuurlijk is vis ook de beste manier om je dagelijkse portie
natuurlijke OMEGA 3 vetzuren in te slaan.
Vis
is goed voor je huid,het scherpt je geheugen aan,het is
dieet-vriendelijk, licht verteerbaar en belangrijk in een
cholestorolverlagend dieet omdat vis minder verzadigt vet bevat dan
de meeste vleeswaren.Zelfs de vetste vis is minder vet dan het
magerste vlees.
Je
kan vis op heel veel verschillende manieren bereiden en daarvoor kan
je ook verschillende technieken hanteren die je kan gebruiken
naargelang het aanbod,de tijd die je wil besteden en je goesting van
de dag.
Je
kan vis bakken,braden in de oven,grillen op de barbeque of in een
grilpan,pocheren,stomen,zouten,rauw eten, met of zonder vetstof
bereiden,met of zonder saus eten, waar je maar zin in hebt en het is
vlug klaar; dat is niet onbelangrijk in deze jachtige tijden waarin
de meeste mensen het gevoel hebben dat ze tijd te kort hebben.
In
dit boek worden de gemakkelijkst verkrijgbare soorten belicht,hiermee
wordt bedoeld dat je deze vissen in de supermarkt,je vishandelaar of
op zuiderse en oosterse markten kan vinden in Belgie en Nederland.
Bij
elke vis krijg je tips over de verschillende manieren om deze soort
te bereiden, enkele sausen die je er bij kan geven, een passend
bijgerecht,een wijntip en een boel praktische tips die je tijd en
ergernis zullen besparen,hoe makkelijker dat koken wordt hoe leuker
je het in de toekomst gaat vinden. Koken kan echt leuk zijn!
Hallo mensen, Jullie kunnen nog tot en met zondag meedoen aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com Mischien win je wel het eerste keukengeheim boek! Zoals altijd kan je ook terecht op www.keukengeheim.com voor GRATIS culinair advies,recepten,dagschotels en verhalen over food. Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Maak kans om het eerste Keukengeheimboek te winnen en doe mee aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com! Hieronder vind je een uitreksel uit het boek over maatjes.
MAATJES
Verse
maatjes zijn een echte delicatesse.Helaas worden er maar al te
dikwijls ingevroren haringen van het jaar daarvoor als verse maatjes
verkocht.
Een
vers maatje smaakt en ruikt naar zee en niet naar levertraan.
Je
kan ze uit het vuistje eten,in salades verwerken of op een stuk vers
stokbrood leggen met fijngesneden ui en zwarte peper als lichte lunch
Tip:als
de maatjes er olieachtig uitzien zijn ze te oud.
Tip:draai
wat vers gemalen zwarte peper op een maatje,de haringsmaak komt zo
nog meer tot z'n recht
Kruidentip:dille,peterselie,bieslook
Groententip:groene
en witte boontjes,tomaten,kropsla,veldsla,witloof,ui
Saustip:Yoghurtsausje:recept:meng
5 eetlepels volle yoghurt met een scheutje room zodat de yoghurt wat
vloeibaarder wordt,doe er een eetlepel gehakte dille bij en kruid met
peper en zout.Geef apart bij de maatjes met groene boontjes,kropsla
en stokbrood
Wijntip:Sauvignon-Blanc:
Sancerre, Pouilly-Fumé of Touraine,ijskoude pils,jonge
jenever,aquavit,vodka
Singletip:doe
een eetlepel mayonaise in een slakom,meng dat met een fijngesneden
lenteui en een ½ appel( granny smith is goed); zSnij 2 maatjes
in grote stukken en meng die er ook onder.Leg wat gemengde groene sla
( dat kan je zo kopen) op een bord en schep er de maatjes op.Nog wat
zwarte peper en je hebt een lekker en snel slaatje
Hallo mensen, Vanaf vrijdag ligt mijn eerste boek in de winkels.Dit boek behandelt 15 vissoorten.De bedoeling is dat het een reeks van 10 boeken wordt waarin je een heleboel praktische tips vind.Je kan dit boek tot het einde van de week winnen als je aan de prijsvraag meedoet op www.keukengeheim.com. Hieronder een uitreksel over haring:
HARING
(vet)
Haring
behoort tot de famlie van haringachtigen zoals sardines en
ansjovis.Je kan wel zeggen dat het smakelijke familie is.
Het
merendeel van de gevangen haring wordt bewerkt tot zure of ingeblikte
produkten.Slechts 1/5 van de vangst kan tot maatjes verwerkt worden.
Maatjesharing
is haring die nog geen hom of kuit heeft gevormd.
Haring
wordt het hele jaar door gevangen.Maatjes of Hollandse nieuwe is
verkrijgbaar vanaf half mei tot einde juli
Behalve
als maatjes en zure haring wordt haring dikwijls gerookt of gebakken
gegeten.
In
haring zitten er veel omega-3 vetzuren
BAKKEN
We
spreken over verse haringen van ongeveer 20 centimeter.Je kan ook
panharing gebruiken
Verse
haring kan je het beste gewoon bakken,zo komt de smaak het beste tot
zijn recht.
Wentel
de haring in bloem en bak hem in een mengeling van boter en
zonnebloemolie.6 minuten langs elke kant op een middelhoog ( gasstand
4) vuur is voldoende.
Tip:
wrijf de haring eerst in met grof zeezout voor je hem in de pan legt.
Tip:
je kan de haring bakken en bewaren voor 's anderdaags,met wat vers
stokbrood en boter is hij dan op zijn best.
Koop
nooit haringen die naar iets anders dan de zee ruiken, niet verse
haring heeft een bittere smaak en is echt niet lekker.
Haring
met ajuin (ui)saus:recept:
bak
de 2 haringen zoals hierboven beschreven;ondertussen snij je 2 uien
in schijfjes Stoof
voor de saus de uien in een mengsel van gelijke delen olie en boter
aan. Voeg een takje tijm, een blaadje laurier en 50 gram suiker
toe. Laat de boter goed kleuren, maar verbrand ze niet. Blus
met 1 deciliter witte azijn, bevochtig met 1 deciliter water en
kruid met peper en zout. Bind de saus eventueel met wat
aardappelzetmeel en werk af met een scheutje citroen en gehakte
peterselie.
Tip:je
kan de peterselie vervangen door gehakte dragon
Groententip:aardappel
in de schil,aardappelsla en puree,witloofsla,waterkers
Hallo mensen, Doe mee aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com!Mischien win je wel mijn eerste boek.Je vind er ook veel recepten,neem eens een kijkje bij 'De Wereldkeuken'. Er is ook een speciale rubriek voor kinderen.Ook aan singles hebben we gedacht,er is bv.een rubriek voor een geslaagde date. Veel kookplezier en prettige weekeinde. Sam www.keukengeheim.com
Kabeljauw op z'n Vlaams+prijsvraag op Keukengeheim
Hallo mensen, Vandaag een eenvoudig en makkelijk recept maar o zo lekker! Jullie kunnen nog steeds aan de prijsvraag meedoen op www.keukengeheim.com,mischien win je wil mijn eerste boek!
4 kabeljauwmoten of een andere stevige witte vis witte wijn(droog) boter
ui (gehakt)
bieslook(gehakt)
dragon(gehakt)
geschilde citroenschijfjes
muskaatnoot
zout&peper een beetje broodkruim of paneermeel(chapelure) Bereiding:
Een pan ruim beboteren. Kabeljauw in de pan leggen en bestrooien
met de gesnipperde kruiden. Citroenschijfjes en klontje
boter op elke moot kabeljauw leggen. Overgieten met droge witte
wijn. Aan de kook brengen en daarna in een voorverwarmde oven (250
graden C) gaar laten worden (10 -15 minuten). De moten uit de pan
halen en warm houden. Saus afmaken met broodkruim.Dat wil zeggen dat je gewoon het broodkruim door de saus moet roeren tot ze dikker is. Giet de saus over de vis en serveer. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Je kan op Keukengeheim.com steeds terecht als je een probleem hebt
bij het koken of wanneer je op zoek bent naar een recept, inspiratie of
culinaire informatie. Via de Stel uw vraag knop rechts krijg je
binnen de 3 uur GRATIS de oplossing die je zoekt.Als je het antwoord op
een gestelde vraag wil zien hoef je enkel op de vraag te klikken,het
antwoord verschijnt dan automatisch.
Je kan de recepten ook aanpassen aan het aantal personen.Voer het
aantal in en je ziet in de boodschappenlijst de ingredienten
veranderen..
Doe mee aan de prijsvraag en maak kans om het eerste keukengeheim boek te winnen.
Veel kookplezier!
Hallo mensen, Vandaag vind je op www.keukengeheim.com het recept voor een lekkere gebraden kip bij de rubriek'dagschotels'.Dit recept zorgt ervoor dat de kip mooi sappig blijft.Als je daar geen zin in hebt kan je de eerdere dagschotels bekijken. Je kan natuurlijk ook bij de recepten kijken voor inspiratie voor het avondeten. Verder vind je op de vernieuwde www.keukengeheim.com een nieuwe singles rubriek,een recepten lijst voor de kinderen en natuurlijk de prijsvraag(DOE MEE!) Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Je kan inspiratie opdoen voor het avondeten bij de dagschotel -rubriek van www.keukengeheim.com.Elke dag vind je daar 2 dagschotel suggesties.Je kan ook de data base raadplegen van de afgelopen maand. Ben je single en zoek je een recept voor een geslaagd etentje?Ga naar de singles-rubriek,je vind daar goede tips. Je kan nog altijd meedoen aan de prijsvraag en maak kans om mijn eerste boek te winnen. Veel kookplezier en een prettige maandag! Sam www.keukengeheim.com
Vinnie Arendel(winnaar expeditie Robinson 2007) op Keukengeheim
Hallo mensen,
Vandaag moet ik een grote home catering verzorgen,daarom heb ik weinig tijd. Surf even naar www.keukengeheim.com waar je het verhaal van Vinnie kan lezen. Voorts kan je aan de prijsvraag meedoen waar je mijn eerste boek kan winnen en vind je veel recepten.Ook voor kinderen en singles is er een speciale rubriek. Prettige zondag en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Aardappel in zoutkorst +prijsvraag op Keukengeheim
Dag mensen, Vandaag het recept voor aardappel in zout.Je kan dit bij vlees,vis en gevogelte geven.Heel makkelijk om te maken en heel lekker. Je kan nog steeds meedoen aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com! Het recept: 1 kg vastkokende middelgrote aardappelen, 1 kg grof zeezout, 40 g bloem, 1 takje rozemarijn, 4 teentjes look, 4 blaadjes laurier
Bereiding: Vermeng het zout
en de bloem met 2cl water. Leg een laagje zout op de bodem van een
ovenschotel bedekt met aluminiumfolie. Verdeel de gewassen en gedroogde
aardappelen op het zout en verdeel er de ongepelde look en de kruiden
tussen. Bedek met zout en druk goed aan. Bak 30 minuten in een
voorverwarmde oven van 220°. Breek de zoutkorst en dien warm op als
bijgerecht met geroosterd vlees,vis of gevogelte.
Ik ben Sam Khaldi
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek