Keukengeheim

Welkom op keukengeheim



Mijn favorieten
  • Culinair advies
  • Wijnadvies
  • Asian Food
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Inhoud blog
  • Signeersessie op de Boekenbeurs
  • Morgen signeren op de boekenbeurs
  • Zondag signeer ik op de Boekenbeurs in Antwerpen.
  • Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!
  • Culinaire Ambiance op Keukengeheim

    Archief per maand
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Zoeken met Google



    Gratis Online Kookadvies op www.keukengeheim.com
    Koken moet Leuk zijn!
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag signeer ik op de Boekenbeurs in Antwerpen.
    Julli zijn allemaal van harte welkom op de signeersessie van mijn boeken op Zondag 2 november van 14 tot 16 uur in de stand van BMP.
    Vriendelijke groet
    Sam Khaldi
    www.keukengeheim.com




    30-10-2008, 10:40 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    19-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!

    Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!


    Hallo mensen,
    Mijn nieuwe kookboek ligt in de winkels en ik ben er blij mee.
    Keukengeheim - vlees
    Tips en advies over vlees
    De flamboyante chef Sam Khaldi is niet onder één koksmuts te vangen.Na een schitterende carrière in verschillende toprestaurants heeft hij de échte keuken vaarwel gezegd en voor zichzelf een nieuwe culinaire wereld gecreëerd op www.keukengeheim.com. Vanuit deze virtuele omgeving formuleert hij de meest uiteenlopende kooktips en gastronomische adviezen.

    Honderden tips en weetjes die Sam de voorbije jaren verwoordde op zijn website, aangevuld met zijn rijke culinaire kennis, bundelde Sam in dit boekje, reeds het tweede uit de reeks. Hij bespreekt de belangrijkste bereidingswijzen voor vlees, en bij de 4 meest verkochte soorten geeft hij leuke ideeën voor lekker en gemakkelijk koken.

    De boekjes zijn praktisch in gebruik en voorzien van een harde kaft die zelfs de meest wilde keukenavonturen overleeft.

    ! In dezelfde reeks verscheen eerder dit jaar Keukengeheim - Tips en advies over vis. ISBN 978 90 5720 297 1

    ! Verdere deeltjes in voorbereiding

    www.keukengeheim.com

    19-10-2008, 09:02 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    28-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire Ambiance op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    DE NIEUWE CULINAIRE AMBIANCE
    De nieuwe Culinaire Ambiance is meer dan ooit het blad voor lekkerbekken en foodies boordevol culinaire inspiratie met aandacht voor de beste ingrediënten, alert voor de nieuwste trends maar ook met oog voor traditioneel vakmanschap.

    De nieuwste Culinaire Ambiance neemt u elke maand mee naar de beste wijndomeinen ter wereld. Van de Franse klassiekers, over Spaanse en Italiaanse toppers, tot Nieuwe Wereldwijnen. De wijnredactie van Culinaire Ambiance selecteert de grote namen, maar besteedt met evenveel liefde en vakmanschap aandacht aan kleinere maar verrrassend fijne wijnen.

    De nieuwe Culinaire Ambiance neemt u mee naar de leukste culinaire bestemmingen en de lekkerste eetadresjes. Op truffeljacht in de Périgord, op zoek naar de beste tapas in Barcelona, à la carte tafelen in New York ... Toerisme op maat van echte gastronomen en foodies.
    RECEPT VOOR SUPER-CHOCOLADETAART:

    600 gram donkere chocolade,500 gram boter,100 gram suiker,180 gram zelfrijzende bloem,10 eieren


    Snij de boter in kleine stukjes en laat die op een laag vuur smelten,doe er de chocolade bij en laat zachtjes smelten.
    Splits ondertussen de eieren.

    Meng de dooiers met de suiker en klop ze bijna wit,dat kan met de kloppers van de mixer.Het is belangrijk om dit goed op
    op te kloppen,zo wordt de taart luchtiger.
    Klop het eiwit stevig

    Giet het boter-chocolade mengsel bij de dooiers en meng goed met een klopper.
    Zeef de bloem en meng die onder de chocolade.
    Meng het eiwit nu voorzichtig met de rest

    Je kan een ronde taartvorm gebruiken of een gewone vierkante of rechthoekige ovenschaal,dat maakt niet uit.Beboter en
    bebloem de taartvorm of schaal en giet er het mengsel in.Ik gebruik altijd bakpapier ipv te beboteren.

    Zet in een voorververwarmde oven van 130°C gedurende 75 minuten.Als je de temperatuur wat hoger zet wordt je taart een
    beetje steviger,als je de taart minder lang bakt is de kern nog lopend.

    Surf even naar www.keukengeheim.com als je meer info wil over recpten.


    28-09-2008, 15:01 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Bretoense Appeltaart op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo mensen,
    Het is geleden dat ik nog iets heb geshreven.De laatse 2 maanden zijn ontzettend druk geweest.20 uur per dag bezig zijn was eerder regel dan uitzondering.
    Maar genoeg geklaagt.
    Hier het recept voor een makkelijke en lekkere appeltaart.

    Ingrediënten

    - 1 rol bladerdeeg(diepvries)
    - 4  appelen
    - 1 zakje vanilesuiker
    - 100 g boter
    - 175 g suiker
    - 35 g maizena of gewone bloem
    - 3 eieren

    Voorbereiding

    Appels schillen en in blokjes snijden. Boter een taartvorm en bestuif heel lichtjes met bloem. Smelt de rest van de boter. Meng de gesmolten boter, de suiker, de eieren, de vanillesuiker en de maizena tot een homogene massa met de garde of de mixer op lage snelheid. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.

    Bereiding

    Breng de bladerdeeg in de beboterde en bestoven taartvorm en vergeet niet het deeg te prikken met een vork.

    Doe er dan de appelblokjes in. Giet het botermengsel over de appelblokjes

    Bakken gedurende 45 min.

    Lauw opdienen, eventueel met een bolletje ijs.

    Smakelijk

    Sam

    www.keukengeheim.com




    13-09-2008, 15:07 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    14-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste Keukengeheim boek nu te koop!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vanaf nu is mijn eerste boek te koop,een beetje reclame maken voor mezelf mag wel eens nietwaar.
    Dit boek behandelt 15 vissoorten die je makkelijk in de supermarkt of vishandelaar kan kopen.
    Je krijgt massa's praktische tips,wijntips,groententips en saustips bij elke vissoort.
    Te koop bij FNAC en De Standaardboekhandel voor 12.50 eu.
    Volgende maand verschijnt mijn boek over vlees en in het najaar het boek over schaal&schelpdieren.

    14-07-2008, 07:45 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    06-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vin Santo op keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo mensen,

    Vino Santo of Vin Santo (letterlijk heilige wijn vanwege het vroeger gebruik als miswijn) is een Toscaanse dessertwijn die wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Meestal worden de druiven Trebbiano Toscana en Chianti Malvasiavoor deze wijn gebruikt. De druiven worden op een goed geventileerde plaats onder het dak of op stromatten gedroogd. Het sap wordt geperst en met most van de vorige oogst in kleine vaatjes gedaan. Daarna laat men de wijn enkele jaren rijpen. Tegenwoordig wordt door grote wijnbedrijven ook op industriële wijze, dus niet volgens dit oude ambachtelijke procedé, vin santo geproduceerd. De ambachtelijke vin santo wordt door kenners echter hoger geapprecieerd.

    De gebieden waar Vin Santo wordt geproduceerd worden beschermd met de aanduiding Denominazione di Origine Controllata (DOC).

    Vin Santo wordt in Toscane geregeld tezamen met cantuccini(koekjes)als dessert geserveerd.

    Veel kookplezier!

    ps: jullie kunnen de hele dag terecht op www.keukengeheim.com voor gratis kookadvies.

    06-07-2008, 13:45 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitslag van de Keukengeheim prijsvraag is er!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Surf even naar www.keukengeheim.com voor de uitslag van onze prijsvraag.
    Je kan er natuurlijk ook terecht voor GRATIS kookadvies.
    Veel kookplezier!
    Sam

    04-06-2008, 17:54 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen de uitslag van de Keukengeheim prijsvraag!

    Morgen de uitslag van de Keukengeheim prijsvraag!


    Hallo mensen,
    Jullie kunnen tot vanavond nog meedoen en kans maken om het eerste Keukengeheim boek te winnen.
    Ga even naar www.keukengeheim.com en doe mee!
    Morgen wordt de winnaar bekend gemaakt.
    Veel kookplezier
    Sam
    www.keukengeheim.com

    03-06-2008, 07:22 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    01-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dag van de Keukengeheim prijsvraag!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Jullie kunnen tot vanavond meedoen aan onze prijvraag  en kans maken op het eerste Keukengeheim boek.
    Surf even naar www.keukengeheim.com en doe mee!
    Jullie daar ook massa's recepten,tips en culinaire verhalen.
    Prettige zondag!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    01-06-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlaatste dag van de Keukengeheim-prijsvraag!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Morgenavond wordt onze prijsvraag agesloten.Je kan even naar www.keukengeheim.com surfen om nog mee te doen.
    Ik ben vandaag nogal blij,vanaf gisteren ligt mijn eerste boek in de winkel.Dat behandelt 15 vissoorten.
    Hieronder vind je het voorwoord.

    VIS ( voorwoord)

    Vis is de belangrijkste leverancier van natuurlijke eiwitten, van mineralen zoals ijzer,fosfor,fluor en jodium en van vitamine A & D en natuurlijk is vis ook de beste manier om je dagelijkse portie natuurlijke OMEGA 3 vetzuren in te slaan.


    Vis is goed voor je huid,het scherpt je geheugen aan,het is dieet-vriendelijk, licht verteerbaar en belangrijk in een cholestorolverlagend dieet omdat vis minder verzadigt vet bevat dan de meeste vleeswaren.Zelfs de vetste vis is minder vet dan het magerste vlees.


    Je kan vis op heel veel verschillende manieren bereiden en daarvoor kan je ook verschillende technieken hanteren die je kan gebruiken naargelang het aanbod,de tijd die je wil besteden en je goesting van de dag.


    Je kan vis bakken,braden in de oven,grillen op de barbeque of in een grilpan,pocheren,stomen,zouten,rauw eten, met of zonder vetstof bereiden,met of zonder saus eten, waar je maar zin in hebt en het is vlug klaar; dat is niet onbelangrijk in deze jachtige tijden waarin de meeste mensen het gevoel hebben dat ze tijd te kort hebben.


    In dit boek worden de gemakkelijkst verkrijgbare soorten belicht,hiermee wordt bedoeld dat je deze vissen in de supermarkt,je vishandelaar of op zuiderse en oosterse markten kan vinden in Belgie en Nederland.

    Bij elke vis krijg je tips over de verschillende manieren om deze soort te bereiden, enkele sausen die je er bij kan geven, een passend bijgerecht,een wijntip en een boel praktische tips die je tijd en ergernis zullen besparen,hoe makkelijker dat koken wordt hoe leuker je het in de toekomst gaat vinden. Koken kan echt leuk zijn!

    Veel kookplezier
    Sam

    www.keukengeheim.com


    31-05-2008, 10:39 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    30-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dagen van de prijsvraag op Keukengeheim!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Jullie kunnen nog tot en met zondag meedoen aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com
    Mischien win je wel het eerste keukengeheim boek!
    Zoals altijd kan je ook terecht op www.keukengeheim.com voor GRATIS culinair advies,recepten,dagschotels en verhalen over food.
    Veel kookplezier!
    Sam

    30-05-2008, 08:44 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info over Maatjes+prijsvraag op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Maak kans om het eerste Keukengeheimboek te winnen en doe mee aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com!
    Hieronder vind je een uitreksel uit het boek over maatjes.

    MAATJES


    Verse maatjes zijn een echte delicatesse.Helaas worden er maar al te dikwijls ingevroren haringen van het jaar daarvoor als verse maatjes verkocht.

    Een vers maatje smaakt en ruikt naar zee en niet naar levertraan.

    Je kan ze uit het vuistje eten,in salades verwerken of op een stuk vers stokbrood leggen met fijngesneden ui en zwarte peper als lichte lunch

    Tip:als de maatjes er olieachtig uitzien zijn ze te oud.

    Tip:draai wat vers gemalen zwarte peper op een maatje,de haringsmaak komt zo nog meer tot z'n recht

    Kruidentip:dille,peterselie,bieslook

    Groententip:groene en witte boontjes,tomaten,kropsla,veldsla,witloof,ui

    Saustip:Yoghurtsausje:recept:meng 5 eetlepels volle yoghurt met een scheutje room zodat de yoghurt wat vloeibaarder wordt,doe er een eetlepel gehakte dille bij en kruid met peper en zout.Geef apart bij de maatjes met groene boontjes,kropsla en stokbrood

    Wijntip:Sauvignon-Blanc: Sancerre, Pouilly-Fumé of Touraine,ijskoude pils,jonge jenever,aquavit,vodka

    Singletip:doe een eetlepel mayonaise in een slakom,meng dat met een fijngesneden lenteui en een ½ appel( granny smith is goed); zSnij 2 maatjes in grote stukken en meng die er ook onder.Leg wat gemengde groene sla ( dat kan je zo kopen) op een bord en schep er de maatjes op.Nog wat zwarte peper en je hebt een lekker en snel slaatje

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com



    27-05-2008, 08:04 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    26-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haring bakken +Prijsvraag op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vanaf vrijdag ligt mijn eerste boek in de winkels.Dit boek behandelt 15 vissoorten.De bedoeling is dat het een reeks van 10 boeken wordt waarin je een heleboel praktische tips vind.Je kan dit boek tot het einde van de week winnen als je aan de prijsvraag meedoet op www.keukengeheim.com.
    Hieronder een uitreksel over haring:

    HARING (vet)


    Haring behoort tot de famlie van haringachtigen zoals sardines en ansjovis.Je kan wel zeggen dat het smakelijke familie is.


    Het merendeel van de gevangen haring wordt bewerkt tot zure of ingeblikte produkten.Slechts 1/5 van de vangst kan tot maatjes verwerkt worden.

    Maatjesharing is haring die nog geen hom of kuit heeft gevormd.

    Haring wordt het hele jaar door gevangen.Maatjes of Hollandse nieuwe is verkrijgbaar vanaf half mei tot einde juli

    Behalve als maatjes en zure haring wordt haring dikwijls gerookt of gebakken gegeten.

    In haring zitten er veel omega-3 vetzuren

    BAKKEN

    We spreken over verse haringen van ongeveer 20 centimeter.Je kan ook panharing gebruiken

    Verse haring kan je het beste gewoon bakken,zo komt de smaak het beste tot zijn recht.

    Wentel de haring in bloem en bak hem in een mengeling van boter en zonnebloemolie.6 minuten langs elke kant op een middelhoog ( gasstand 4) vuur is voldoende.

    Tip: wrijf de haring eerst in met grof zeezout voor je hem in de pan legt.

    Tip: je kan de haring bakken en bewaren voor 's anderdaags,met wat vers stokbrood en boter is hij dan op zijn best.

    Koop nooit haringen die naar iets anders dan de zee ruiken, niet verse haring heeft een bittere smaak en is echt niet lekker.

    Haring met ajuin (ui)saus:recept:

    bak de 2 haringen zoals hierboven beschreven;ondertussen snij je 2 uien in schijfjes
    Stoof voor de saus de uien in een mengsel van gelijke delen olie en boter aan.
    Voeg een takje tijm, een blaadje laurier en 50 gram suiker toe.
    Laat de boter goed kleuren, maar verbrand ze niet.
    Blus met 1 deciliter witte azijn, bevochtig met 1 deciliter water en kruid met peper en zout.
    Bind de saus eventueel met wat aardappelzetmeel en werk af met een scheutje citroen en gehakte peterselie.

    Tip:je kan de peterselie vervangen door gehakte dragon

    Groententip:aardappel in de schil,aardappelsla en puree,witloofsla,waterkers


    Wijntip:Muscadet,Sauvignon blanc,pils,jenever,vodka,aquavit

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com



    26-05-2008, 13:18 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukentips op Keukengeheim+Prijsvraag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Doe mee aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com!Mischien win je wel mijn eerste boek.Je vind er ook veel recepten,neem eens een kijkje bij 'De Wereldkeuken'.
    Er is ook een speciale rubriek voor kinderen.Ook aan singles hebben we gedacht,er is bv.een rubriek voor een geslaagde date.
    Veel kookplezier en prettige weekeinde.
    Sam
    www.keukengeheim.com

    24-05-2008, 08:48 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw op z'n Vlaams+prijsvraag op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag een eenvoudig en makkelijk recept maar o zo lekker!
    Jullie kunnen nog steeds aan de prijsvraag meedoen op www.keukengeheim.com,mischien win je wil mijn eerste boek!

    4 kabeljauwmoten of een andere stevige witte vis
    witte wijn(droog)
    boter
    ui (gehakt)
    bieslook(gehakt)
    dragon(gehakt)
    geschilde citroenschijfjes
    muskaatnoot
    zout&peper
    een beetje broodkruim of paneermeel(chapelure)
    Bereiding:
    Een pan ruim beboteren.
    Kabeljauw in de pan leggen en bestrooien met de gesnipperde kruiden.
     Citroenschijfjes en klontje boter op elke moot kabeljauw leggen. Overgieten met droge witte wijn. Aan de kook brengen en daarna in een voorverwarmde oven (250 graden C) gaar laten worden (10 -15 minuten).
     De moten uit de pan halen en warm houden.
    Saus afmaken met broodkruim.Dat wil zeggen dat je gewoon het broodkruim door de saus moet roeren tot ze dikker is.
    Giet de saus over de vis en serveer.
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    23-05-2008, 08:13 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijsvraag op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Je kan op Keukengeheim.com steeds terecht als je een probleem hebt bij het koken of wanneer je op zoek bent naar een recept, inspiratie of culinaire informatie. Via de ‘Stel uw vraag’ knop rechts krijg je binnen de 3 uur GRATIS de oplossing die je zoekt.Als je het antwoord op een gestelde vraag wil zien hoef je enkel op de vraag te klikken,het antwoord verschijnt dan automatisch.

    Je kan de recepten ook aanpassen aan het aantal personen.Voer het aantal in en je ziet in de boodschappenlijst de ingredienten veranderen..

    Doe mee aan de prijsvraag en maak kans om het eerste keukengeheim boek te winnen.
    Veel kookplezier!

    Sam

    PS..Er bestaan geen domme vragen in de keuken!


    22-05-2008, 08:38 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden Kip + prijsvraag op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag vind je op www.keukengeheim.com het recept voor een lekkere gebraden kip bij de rubriek'dagschotels'.Dit recept zorgt ervoor dat de kip mooi sappig blijft.Als je daar geen zin in hebt kan je de eerdere dagschotels bekijken.
    Je kan natuurlijk ook bij de recepten kijken voor inspiratie voor het avondeten.
    Verder vind je op de vernieuwde www.keukengeheim.com een nieuwe singles rubriek,een recepten lijst voor de kinderen en natuurlijk de prijsvraag(DOE MEE!)
    Veel kookplezier!
    Sam

    21-05-2008, 08:55 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotels op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Je kan inspiratie opdoen voor het avondeten bij de dagschotel -rubriek van www.keukengeheim.com.Elke dag vind je daar 2 dagschotel suggesties.Je kan ook de data base raadplegen van de afgelopen maand.
    Ben je single en zoek je een recept voor een geslaagd etentje?Ga naar de singles-rubriek,je vind daar goede tips.
    Je kan nog altijd meedoen aan de prijsvraag en maak kans om mijn eerste boek te winnen.
    Veel kookplezier en een prettige maandag!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    19-05-2008, 07:37 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    18-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinnie Arendel(winnaar expeditie Robinson 2007) op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag moet ik een grote home catering verzorgen,daarom heb ik weinig tijd.
    Surf even naar www.keukengeheim.com waar je het verhaal van Vinnie kan lezen.
    Voorts kan je aan de prijsvraag meedoen waar je mijn eerste boek kan winnen en vind je veel recepten.Ook voor kinderen en singles is er een speciale rubriek.
    Prettige zondag en veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    18-05-2008, 10:10 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel in zoutkorst +prijsvraag op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
    Vandaag het recept voor aardappel in zout.Je kan dit bij vlees,vis en gevogelte geven.Heel makkelijk om te maken en heel lekker.
    Je kan nog steeds meedoen aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com!
    Het recept:
    1 kg vastkokende middelgrote aardappelen, 1 kg grof zeezout, 40 g bloem, 1 takje rozemarijn, 4 teentjes look, 4 blaadjes laurier 

    Bereiding: Vermeng het zout en de bloem met 2cl water. Leg een laagje zout op de bodem van een ovenschotel bedekt met aluminiumfolie. Verdeel de gewassen en gedroogde aardappelen op het zout en verdeel er de ongepelde look en de kruiden tussen. Bedek met zout en druk goed aan. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Breek de zoutkorst en dien warm op als bijgerecht met geroosterd vlees,vis of gevogelte.

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com

     

    17-05-2008, 11:20 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Sam Khaldi
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
    Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
    Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • keukengeheim
  • kurkdroog
  • wok&tandoor
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance


  • Zoeken in blog



    View Sam Khaldi's profile on LinkedIn


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs