Keukengeheim

Welkom op keukengeheim



Mijn favorieten
  • Culinair advies
  • Wijnadvies
  • Asian Food
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Inhoud blog
  • Signeersessie op de Boekenbeurs
  • Morgen signeren op de boekenbeurs
  • Zondag signeer ik op de Boekenbeurs in Antwerpen.
  • Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!
  • Culinaire Ambiance op Keukengeheim

    Archief per maand
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Zoeken met Google



    Gratis Online Kookadvies op www.keukengeheim.com
    Koken moet Leuk zijn!
    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merguez met Witte Bonensla op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Wegens weinig tijd vandaag een simpel recept voor een dagschotel,snel klaar,goedkoop en lekker.
    je vind dit en nog veel andere recepten op mijn website www.keukengeheim.com
    Het recept:

    Per 4 p:

    - 16 merguez worstjes
    - 500 gr witte bonen uit blik (afgespoeld en uitgelekt)
    - 1 rode ui (gesnipperd)
    - 3 tomaten (zonder zaadjes, in blokjes gesneden)
    - 1 komkommer (zonder zaadjes, in blokjes gesneden)
    - sap van een halve citroen
    - 6 eetlepels goede olijfolie
    - 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    - peper en zout
    - 1 tl mosterd
    Bereidingswijze
    Meng de ingredienten voor de witte bonen salade in een kom goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

    Bak de merguez worstjes in een pan met een scheutje olijfolie (of op de BBQ) langs alle kanten mooi bruin.


    Serveer met de witte bonen salade en gebakken aardappelen of frietjes

    Je kan ook andere worstjes gebruiken.

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    08-04-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukengeheim vernieuwd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen www.keukengeheim.com

    07-04-2008, 17:59 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen met Roquefort op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag een recept voor een snel en lekker recept.
    Je kan dit ook met kip maken.
    Ook kan je een andere schimmelkaas gebruiken zoals gorgonzola of danisch blue.
    Mijn website www.keukengeheim.com is volledig vernieuwd.We zitten volop in de online testfase.Jullie opmerkingen zijn van harte welkom!
    Het recept:

    Kalkoentournedos&Roquefort

    Aantal personen : 2 pers.Boodschappenlijst
    Moeilijkheid :+++
    • 2 stuk kalkoentournedos of kalkoenlapjes(kip kan ook)
    • 2 dl Room
    • 1 teentje Knoflook
    • 1 dl witte wijn
    • 100 gr roquefort
    • 1 snuifje Peper
    • 1 snuifje Zout
    Duurtijd :30 minuten
    Afbeelding :loading

    2 kalkoentournedos - 2 deciliter room - 1 lookteentje fijngehakt - 1 deciliter witte wijn - 100 gram roquefort - peper & zout . Zet een pan met hoge boord op het vuur ( gasstand 4 ) met wat olijfolie , laat 1 min ; warm worden , leg de tournedos in de pan , zet het vuur hoger ( gasstand 6 ) , bak 3 min . langs de ene kant , draai om en bak 3 min . langs de ander kant . Haal de tournedos uit de pan ( leg ze even op een bord ) en laat de look 15 sec . stoven , giet de witte wijn in de pan , laat 1 min . koken . Doe de room in de pan en laat 2 min ; inkoken , zet het vuur lager ( gasstand 3 ) , roer er de roquefort in stukjes door ( niet laten koken ) . kruid met peper & zout , leg de tournedos in de saus en laat nog 5 min . pruttelen .

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    07-04-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    06-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Karbonaden op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
    Het is vandaag een gure dag.Voor mij altijd een aanleiding om de gezeligheid thuis te bevorderen met een lekkere stoofpot.
    Ik maak die 's morgens zodat je die daarna alleen maar zachtjes hoeft op te warmen.Ik ben ook verzot op de geur van een stoofpot die 's morgens al staat te pruttelen.
    Jullie weten het mischien nog niet,mijn website www.keukengeheim.com is volledig vernieuwd.Neem eens een kijkje.
    Het recept:

    1000 g rundstoofvlees
    100 cl geuze of een ander bier
    6 uien
    2 sneetjes wit brood
    1 takje thym
    1 blaadje laurier
    0.5 bosje peterselie
    15 g bloem
    2 eetlepels bruine suiker
    1 cl azijn
    2 eetlepels mosterd
    50 g boter
    peper
    zout

    De uien schillen en in ringen snijden. De peterselie spoelen.

    De boter verhitten in een stoofpan. Het vlees aan alle kanten laten korsten. Het vlees uit de pan scheppen.

    De uien in het braadvet bakken tot ze goudbruin zijn. Bestrooien met bloem. Nog 1 minuut laten kleuren en omroeren.

    Het bier toevoegen. Blijven roeren tot het kookt.

    Het vlees terug in de pan leggen met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn. Zout en peper toevoegen.

    Het deksel op de pan leggen. Gedurende 1 uur laten sudderen.

    De sneetjes brood met mosterd bestrijken. Het brood op de saus leggen. Nog 1,5 uur laten sudderen.

    Serveren met frietjes of gekookte aardappelen.

    Een prettige zondag en veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    06-04-2008, 07:44 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    05-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabcakes op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Tijdens het weekeinde heeft iedereen wat meer tijd.Daarom plaats ik op zaterdag altijd een recept dat wat bewerkelijker is.
    Deze krabcakes maak ik regelmatig op zaterdagmiddag als ik van de markt kom.
    Mijn dochters helpen me dan met het rollen van de cakes.
    Je kan dit en nog veel recepten vinden op de totaal vernieuwde www.keukengeheim.com
    Het recept:

    Aardappel&Krab-cakes

    Aantal personen : 4 pers.Boodschappenlijst
    Moeilijkheid :++
    • 4 stuk Aardappel
    • 1 stuk lente-uitje
    • 1 teentje Knoflook
    • 100 gr krabvlees
    • 10 gr Boter
    • 50 gr Bloem
    • 1 snuifje Peper
    • 1 snuifje Zout
    • 2 stuk Eieren
    • 1 kopje paneermeel
    • 1 scheutje Arachideolie
    Duurtijd :30 minuten
    Afbeelding :loading

    4 aardappelen 1 lente-uitje 1 teentje look 100 gr krabvlees 10 gr boter 50 gr bloem peper en zout 2 eierdooiers broodkruim of paneermeel arachideolie

    Bereidingswijze: Kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer ze. hak het lente-uitje, de look en het krabvlees fijn. Vermeng dit met de puree, boter en de bloem. Breng op smaak met peper en zout en laat gedurende ongeveer 2 uur rusten in de koelkast. Rol bolletjes, wentel ze in wat eigeel en paneer ze met broodkruim. Bak de bolletjes in een hete wok of pan en serveer met een dipsausje naar keuze.

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com


    05-04-2008, 07:42 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    04-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met Mozzarella op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag een envoudig en snel maar zeer lekker pastarecept.
    Jullie opmerkingen op www.keukengeheim.com zeer nog steeds nuttig en welkom

    Het recept:

    Penne&Mozzarella

    Aantal personen : 4 pers.Boodschappenlijst
    Moeilijkheid :+++
    • 16 blaadje Basilicum
    • 1 snuifje vers gemalen peper
    • 1 snuifje Zout
    • 1 scheutje Olijfolie
    • 0.25 kg kerstomaat
    • 0.50 kg Mozzarella
    • 0.50 kg penne
    Duurtijd :30 minuten
    Afbeelding :loading

    * 16 tal blaadjes basilicum (verse) * peper, zout, olijfolie * 0.25 kg kerstomaten * 0.50 kg mozarella * 0.50 kg penne Snij de kerstomaten in 2 (of in 4 als ze iets groter zijn), voeg zout & peper (liefst van de molen)toe en overgiet met olijfolie (naar eigen believen)... Versnipper de (verse) basilicumblaadjes en voeg dit toe aan de tomaten. Meng alles. Snij de mozarella in blokjes van +/- 1 cm Kook de pasta (liefst penne) volgens de verpakking. BEREIDING: Giet de pasta af en voeg het mengse van de tomaten en de mozarella er aan toe

    Als je wil kan je meer basilicum in de saus doen.Wel niet lang koken anders verliest de basilicum zijn smaak!
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    04-04-2008, 07:25 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balletjes en Witloof op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is mijn website www.keukengeheim.com helemaal vernieuwt.
    Er staat ook een rubriek 'dagschotels' bij.Daar krijgen jullie elke dag 2 betaalbare schotels voor elke dag aangeboden.
    Ik zal tijdens de week regelmatig een recept hier plaatsen

    Balletjes&Witloof

    Aantal personen : 4 pers.Boodschappenlijst
    Moeilijkheid :+++
    • 300 gr gemengd gehakt
    • 4 stuk Witloof
    • 8 stuk Aardappel
    • 2 teentje Knoflook
    • 1 snuifje Peper
    • 1 snuifje Zout
    • 1 snuifje Nootmuskaat
    • 50 gr Bloem
    • 50 gr Boter
    • 1 takje Peterselie
    Duurtijd :60 minuten
    Afbeelding :loading

    300 gr gemengd gehakt 4 grote witloofstronken 6-8 aardappelen van gemiddelde grootte 2 teentjes knoflook peper, zout en muskaatnoot 50 gr bloem 50 gr boter takje peterselie Kruid het gehakt met zout, peper en muskaatnoot. Voeg een teentje gehakte knoflook toe aan het vlees. Maak balletjes van ongeveer 4 cm diameter. Rol de gehaktballetjes door de bloem en laar ze bruin worden in 20gr boter. Snijd de aardappelen in 3 à 4 stukken. Verwijder het uiteinde en de harde kern van de witloofstronkjes. Maak de blaadjes los. Hak het tweede teentje knoflook fijn. Laat in een pan met een dikke bodem de rest van de boter smelten. Voeg het witloof en de look toe en laat zachtjes kleuren. Voeg ongeveer 10 cl water. Voeg de aardappelen en de gehaktballetjes toe. Kruid met zout en peper en laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende op zijn minst een uur en een kwartier. Roer regelmatig om om te vermijden dat het gerecht aan de pan gaat kleven. Terwijl het gerecht suddert regelmatig nakijken of er nog voldoen vocht aanwezig is. Wanneer het gerecht klaar is moet de saus gebonden zijn.

    Zet af en toe een deksel op de pan om te vermijden dat teveel vocht verdampt. je kan dit gerecht ook een dag op voorhand maken,deze schotel moet redelijk lang pruttelen maar eens op het vuur heb je er niet veel omkijken naar. Dit recept is voor 4 personen,verminder de hoeveelheid als je alleen bent of vries de overschot in voor de volgende keer

    Ik ben zoals steeds de hele dag paraat op www.keukengeheim.com om gratis culinair advies te geven.

    Veel kookplezier!

    Sam


    03-04-2008, 08:06 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    02-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukengeheim is vernieuwt!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Surf even naar www.keukengeheim.com om de nieuwe site te ontdekken.We hebben hem veel gebruiksvriendelijker gemaakt.
    Als je suggesties of opmerkingen hebt laat ze ons dan weten via de site zo kunnen we nog eventuele aanpassingen doen.
    Deze week is bestemd om de site online te testen.
    Groetjes
    Sam
    www.keukengeheim.com

    02-04-2008, 09:20 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukengeheim is vernieuwt!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Het is zover,www.keukengeheim.com is vernieuwt.
    Het heeft wat langer geduurd dan gepland was,dat komt omdat de site zo gebruiksvriendelijk mogelijk moest worden.

    We zijn deze week in de online testfase.
    Dat wil zeggen dat alle opmerkingen en suggesties welkom zijn.
    Als je een ongemak ondervind in de werking van Keukengeheim laat het ons dan aub weten.
    Groetjes
    Sam

    01-04-2008, 15:34 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukengeheim vernieuwt vandaag!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-04-2008, 11:51 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brocoli - Gehaktschotel op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor een super lekkere ovenschotel.Het is een beetje werk maar het resultaat mag er zijn.Je kan de brocoli vervangen door bloemkool als je daar zin in hebt.
    De trouwe bezoekers van www.keukengeheim.com weten dat we de laatste tijd volop bezig zijn om de site te vernieuwen.Wel het is bijna zover.Morgen gaan we de online testfase in.Tijdens de volgende week kunnen jullie opmerkingen en suggesties doorgeven.Meer info volgt morgen.
    Het recept:

  • 1 grote broccoli
  • *700 gr aardappelen
  • *500 gr gehakt( varkens-kalfs)
  • *100 gr geraspte kaas
  • *350 ml melk
  • *boter
  • *peper, zout,nootmuskaat
  • *ui
  • *teentje knoflook
  • *25 gr bloem

  • Kook de aardappelen gaar en maak met wat melk, boter, peper zout en nootmuskaat een puree.
    Hak de ui en de knoflook fijn en meng met het gehakt. Bak het geheel in wat boter door steeds te omroeren.
    Maak de broccoli schoon en kook deze gaar.
    Maak ondertusse een witte roux, laat 25 gr boter smelten en voeg dan 25 gr bloem toe, blijven roeren met de garde tot je een glad mengsel bekomt, voeg dan 250 ml melk toe. Ook wat nootmuskaat voor de smaak. Voeg de uitgelekte broccoli bij de saus.
    Neem een ovenschotel en leg er de puree in, daar boven het gehakt en dan de broccoli met saus.
    Strooi wat geraspte kaas over het geheel en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 graden. De schotel is klaar wanneer de kaas gesmolten is.

    Smakelijk

    Sam
    www.keukengeheim.com

    31-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    30-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ballekes a l'Italiano op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor een zondag klassieker bij mij thuis.Gehaktballen die net even anders zijn.
    Makkelijk te maken en de ingredienten vind je ook op zondag.

    4 personen: 800 gram kalfsgehakt(of gemengd gehakt) - 1 ei - 1 soeplepel chapelure(paneermeel) -  1 theelepel oregano - 1 mespuntje cayennepeper - 1 kleine rode ui (een witte kan ook) fijngesneden - 1 lookteentje fijn gehakt - 1 blik gepelde tomaten in stukjes - 1 glas rode wijn - peper & zout

     

    Meng het gehakt met het ei, de helft van de oregano, de chapelure, cayenne, de helft van de look, peper & zout -, en de helft van de ui, maak er balletjes van.

    Zet een pot op het vuur met wat olijfolie en stoof de ui en de look zachtjes aan, doe er de rode wijn bij, laat 1 min. koken, doe er de tomaten bij, de rest van de oregano en peper & zout, laat een paar min; koken , zet het vuur lager en doe de balletjes bij de saus, zet een deksel op de pot en laat 1 uur zachtjes pruttelen op een heel laag vuur.

    Kruid met peper & zout. Serveer met pasta met parmezaan

    Ik ben de hele dag online op www.keukengeheim.com om kookadvies te geven.

    Prettige zondag

    Sam

    www.keukengeheim.com


    30-03-2008, 08:53 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    29-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scones op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Aangezien het paasvakantie en weekeinde is veronderstel ik dat iedereen wat meer tijd heeft om te koken.
    Vandaar het recept voor scones.Vers gebakken scones op een regenachtige zater of zondag vind ik het einde.
    Het recept:
    • 350 gram zelfrijzend bakmeel
    • 1 ei
    • 1,5 decilter melk of karnemelk
    • 100 gram roomboter
    • 75 gram rozijnen
    • zout
    • een roomijsschep of 2 eetlepels
    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (voor gas- en elektrische oven) of 225 graden Celsius voor een hetelucht oven.
      • Vet de bakplaat  in met een klein beetje boter of leg er een stuk bakpapier op
      • Was de rozijnen even onder koud  stromend water
    • Deeg
      • Smelt de boter in een pan op een klein(!) vuur.
      • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, een beetje zout en de gesmolten boter.
      • Mix de (karne)melk en het ei in een aparte kom.
      • Meng ongeveer 3/4 van het ei/melk-mengsel met het meelmengsel en mix dit goed.
      • Voeg de rozijnen toe
      • Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangend deeg.
      • Maak met de ijsbolletjestang of twee lepels kleine deegballen.
      • Leg de deegballen op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
      • Bestrijk de deegballen met de rest van het ei/melk-mengsel.
      • De scones zijn in 15 minuten goudbruin
      Als je nog vragen hebt ben ik de hele dag beschikbaar op www.keukengeheim.com
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    29-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake van Boudoirs(Lange Vingers) op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Het is paasvakantie,het regent, de kinderen zijn thuis en die vervelen zich.Perfect moment om deze cake te maken.Er komt geen oven aan te pas en is makkelijk te maken.
    Het recept:
    1 pak lange vingers
    10 eetlepels cacaopoeder
    4 lepels suiker
    100 gram zachte boter
    recht bakblik

    Meng de boter met de suiker en de cacao. Verkruimel de langevingers en meng dit met de cacaoboter. Stop dan alles in het bakblik en laat het ongeveer een uur koud worden in de koelkast.
    Snij de cake in plakjes en smullen maar!

    Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com gaan waar ik de hele dag gratis online kookadvies geef.

    Smakelijk en tot morgen

    Sam

    www.keukengeheim.com




    28-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    27-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Choco(chocoladepasta) op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag wou ik eens het recept geven voor witte choco(chocopasta).
    Mijn kinderen zijn er dol op,je moet er wel een beetje mee oppassen,dit is wel een dikmaker.Maar af en toe jezelf verwennen mag wel.
    Het recept:
    500gr witte chocolade
    200ml zonnebloemolie
    500gr boter

    Bereiding:
    - Breek de chocolade in kleine gelijke stukjes en smelt   deze op een licht vuur of au bain marie
    - De boter in kleine stukjes in een kom verdelen en   deze dan zacht en luchtig kloppen met de mixer
    - Voel met je pink om de temperatuur van de   chocolade te meten
    - De chocolade mag niet warmer zijn dan je   lichaamstemperatuur
    - Roer regelmatig in de chocolade om een gelijkmatige   warmte te hebben
    - Giet de gesmolten chocolade in een dunne(!) op de   zachte boter terwijl je verder blijft kloppen
    - Op het laatste de zonnebloemolie  voorzichtig(!)   toevoegen om de choco zacht te kunnen houden in de koelkast
    - Mix nog één maal goed door
    - Laat een nacht opstijven in de koelkast
    - De chocopasta kan je 3 a 4 weken bewaren in de koelkast
    Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com gaan,daar geef ik gratis kookadvies.
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    27-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met Witlof op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor kip met witloof.Op het eerste gezicht lijkt dit recept veel werk maar in realiteit is het niet zo.
    Je hebt gewoon een paar handelingen te doen,voor de rest heb je er geen omkijken naar.Op een zacht vuur laten garen en af en toe met de saus bedruipen,meer is er niet aan.
    Het recept:
    1kg witloof
    25gr boter
    50cl slagroom
    bloem
    1 braadkip
    sap van 1 citroen
    Kruid de kip  met peper en zout(ook binnenin)en haal ze door de bloem. Laat de boter smelten in een stoofpot en braad de kip langs alle kanten bruin. Leg het deksel op de pan en laat nog 45 minuten  op een zacht(!)garen. Snijd het witloof fijn en schik het rond de kip. Laat verder bakken. Voeg na 15 minuten de room toe, breng aan de kook en laat dan zachtjes verder pruttelen. Breng op smaak en ga na of de kip gaar is. Net voor het opdienen het citroensap toevoegen in de pot,roer even om en dien op.
    Als je nog vragen hebt kan je even naar www.keukengeheim.com surfen,daar geef ik de hele dag online kookadvies.
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com


    26-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    25-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De echte Boulets(gehaktballen) Liegeoise op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor een echte Belgische klassieker,de Luikse gehaktballen.Een topper!

    Voor 4 personen - 500 g varkens-rundgehakt - 1/2 gehakte sjalot - 100 g brood geweekt in melk - zout, peper en muskaatnoot - 1 soeplepel gehakte peterselie - 1 ei - 50 g room-boter - 1 soeplepel fijne suiker - 2 soeplepels azijn - 200 g fijngehakte ui - tijm, laurier en marjolein - 2 koffielepels Luikse siroop - 40 krenten.

    Meng het gehakt met de gehakte sjalot, het brood, de peterselie, het ei, het zout, de peper en de muskaatnoot en maak 8 balletjes. 

    Warm de roomboter op en laat de balletjes aan beide zijden kleuren. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Blussen met de azijn en de suiker, de helft laten verdampen en de ui, de tijm, de laurier en de marjolein toevoegen. 

    Plaats de balletjes op een bedje van ui en voeg er water aan toe tot op halve hoogte. Gedurende 20 minuten afgedekt laten garen. 

    De balletjes uit de pan nemen en ze op een bord leggen met de helft van de uien, de saus mixen en door een zeef gieten.

    Voeg er de Luikse siroop en de krenten aan toe, breng op smaak met de kruiden en leg opnieuw de balletjes in de saus. Opwarmen alvorens op te dienen.

    Voor vragen over dit of een ander recept kan je de hele dag terecht op www.keukengeheim.com

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com


    25-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata(omelet) op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Ik kan me voorstellen dat er veel mensen zijn die vandaag niet veel zin hebben om uitgebreid te koken.
    Daarom het recept voor een Italiaanse omelet.Snel klaar en lekker.Geef er slaatje bij en je hebt goed gegeten.je kan ook de restjes van afgelopen weekeinde in de frittata verwerken.
    Als je vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com gaan,daar geef ik de hele dag kookadvies.
    Het recept:
    4 aardappelen
    1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden
    1 el boter
    4 à 6 eieren
    2 el peterselie
    peper en zout

    Bereidingswijze:
    Kook de aardappelen halfgaar in de schil (± 10 minuten)
    Laat ze afkoelen, schil ze en snij in blokjes.
    Bak de ui in een grote diepe pan in de boter.
    Voeg, als ze glazig zijn, de aardappelen toe en laat ze 5 minuten meebakken.
    Schep af en toe voorzichtig om.
    Kluts de eieren met de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
    Giet over de aardappelen en laat op een zacht vuurtje gaar worden.
    Als je niet houdt van een 'blubberige' bovenkant, zet de pan dan even onder de grill ( zorg dat de steel hittebestendig is ! )

    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    24-03-2008, 07:16 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    23-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Eerst en vooral een vrolijk pasen aan iedereen.
    Ik moet vandaag koken voor 30 mensen dus ik zal het kort houden.
    Vandaag het recept voor rijstpap.
    Eerst 2 belangrijke tips tegen aanbranden.
    Wrijf de bodem van de pot in met boter of olie
    Doe er de suiker pas bij als de rijst gaar is.

    - 1L volle melk
    - 1 kopje dessertrijst (125 gram)
     -2 zakjes safraandraadjes
    - 8 klontjes suiker
    Doe de melk en de rijst in een grote kookpot en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen met het deksel net niet volledig gesloten.

    Neem het deksel van de pot en voeg de saffraan  toe. Laat het geheel onder regelmatig roeren goed doorkoken zonder deksel totdat de rijstpap dik begint te worden. (Meestal een 10tal minuutjes). Doe er de suiker bij
    Let er goed op dat de rijstpap niet begint aan te bakken aan de bodem van de kookpot.

    Schep de rijstpap in kommetjes en laat afkoelen. Serveren met lichtbruine suiker.
    Als je de rijstpap laat afkoelen en je mengt er opgeklopte room onder krijg je Riz Condé

    Ga even naar www.keukengeheim.com als je nog culinair advies wil,het is volledig gratis.
    Veel kookplezier!
    Sam

    23-03-2008, 08:49 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    22-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout in Zoutkorst op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Morgen is het Pasen en de traditie in de lage landen wil dat er dan lamsvlees gegeten wordt
    Vandaag het recept voor lamsbout in zoutkorst,de meesten onder juliie denken dat het heel moeilijk is om dit zalige gerecht maken maar als je het recept volgt is er niets moeilijk aan.
    Hier gaan we.De kruiden beschermen het vlees tegen het zout.

    1 lamsbout,220 gram grof zeezout,240 gram bloem,O,8dl water,1 eetlepel tym,2 eieren,kervel,munt,platte peterselie,basilicum,dille,bieslook,boter
    Groentengarnituur:boontjes,sluimerwten,gewone erwten

    Bereiding
    Laat de bout ontbenen door je slager,meng het grof zeezout met de bloem,voeg 1 ei en het water toe en de tym.
    Rol het deeg uit,als je geen deegrol hebt kan dat met een fles water
    Smeer het vlees in met het andere losgeklopte ei en bedek met de gehakte kruiden.
    Pak de lamsbout in met het deeg.
    Bak het vlees in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 90 minuten
    Haal het vlees uit de oven en laat 20 min. rusten.
    Snij het vlees in schijven en dien op met de groenten die eerst een beetje gekookt zijn en daarna in olijfolie aangestoofd.

    Je kan ook fijngehakte knoflook onder de kruiden mengen.

    Nu is de lamsbout rosé,als je het vlees meer gebakken wil kan je hem 5 a 10 min.langer in de oven laten staan.De oven moet minstens 30 min.worden voorverwarmdt


    Als jullie nog vragen hebben ben ik voor gratis advies beschikbaar van 8 tot 22 uur op www.keukengeheim.com

    Prettig Paasweekeinde!
    Sam

    22-03-2008, 12:09 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Sam Khaldi
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
    Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
    Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • keukengeheim
  • kurkdroog
  • wok&tandoor
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance


  • Zoeken in blog



    View Sam Khaldi's profile on LinkedIn


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs