Keukengeheim

Welkom op keukengeheim



Mijn favorieten
  • Culinair advies
  • Wijnadvies
  • Asian Food
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Inhoud blog
  • Signeersessie op de Boekenbeurs
  • Morgen signeren op de boekenbeurs
  • Zondag signeer ik op de Boekenbeurs in Antwerpen.
  • Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!
  • Culinaire Ambiance op Keukengeheim

    Archief per maand
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 09-2005


    Zoeken met Google



    Gratis Online Kookadvies op www.keukengeheim.com
    Koken moet Leuk zijn!
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf Bourguignon op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor een Franse klassieker op algemene aanvraag.Eigenlijk is dit gerecht de Franse tegenhanger van Stoofvlees.
    Je kan deze stoofpot makkelijk de dag ervoor maken of zelfs invriezen
    Het recept:

    1200 gram stoofvlees (runds)
    30 lente-uitjes of zilveruitjes
    4 teentjes knoflook
    300 gram witte champignons
    40 gram boter
    8 sneetjes gezouten spek
    20 g bloem
    5 dl wijn (rood)
    5 dl vleesbouillon of water met bouillonblokje                                                                                               
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    0.5 eetlepel marjolein
    1 bosje peterselie
    peper & zout

    De uitjes en de knoflook schillen. De champignons reinigen. Het spek in reepjes snijden. Het rundvlees verdelen in blokjes van 3 centimeter.

    De boterin een braadpan verhitten en het spek fruiten met de uitjes en de knoflook.

    Uit de pan halen wanneer alles mooi gekleurd is en het rundvlees aanbraden in dezelfde braadjus. Kruiden met zout en peper, bestuiven met bloem, mooi laten bruinkleuren en dan overgieten met de bouillonen de wijn. De tijm, de marjolein en de laurier bijvoegen en met het deksel op de pan aan de kook brengen en ongeveer 2 uur laten sudderen. Nu en dan het schuim verwijderen.

    Op ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in boter gefruite champignons, het spek en de uitjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.

    De peterselie spoelen, laten uitdruipen en niet al te fijn hakken en erover strooien
    Veel kookplezier,als je vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen.Daar geef ik gratis culinair advies.
    Groetjes
    Sam
    www.keukengeheim.com

    19-03-2008, 08:42 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    18-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met Tonijnsaus op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag een zeer makkelijk pasta-recept.Snel klaar en lekker,ideaal voor een weekdag.
    Het recept:ui
    olijfolie
    zout
    peper
    oregano, salie en rozemarijn ( vers als het kan)
    blikje tonijn op olie
    kappertjes
    zwarte olijven
    penne(soort pasta)
     Zet water op voor de pasta, doe er zout bij als het water kookt en kook de pasta

    Pel en hak de ui (niet te fijn), bak op laag vuur aan in olijfolie, snuifje  zout erbij. Als de uien zacht (niet bruin) zijn: tomaten uit blik erbij en fijn maken met een vork.  kruiden en knoflook toevoegen, 10 minuten laten pruttelen op zacht vuur; tonijn erbij, kappertjes en zwarte olijven erbij.

    Pasta en saus mengen en op voorverwarmde borden scheppen.
    Zo simpel is het!
    Voor alle culinaire vragen kan je steeds terecht op www.keukengeheim.com

    Smakelijk en tot morgen

    Sam

    www.keukengeheim.com



    18-03-2008, 09:44 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Haex op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag krijgen jullie voor de verandering eens geen recept maar een stukje tekst over smaak van een goede vriend.Peter Haex is de culinaire journalist van "Gazet Van Antwerpen" en een man die zeer liefdevol over eten kan spreken.

    Het artikel:

    Alles eten

    Het is buitengewoon intrigerend hoe onze smaak evolueert. Er is een evolutie bespeurbaar op het persoonlijke niveau, maar ook op het maatschappelijke niveau. Christer Elfving verdedigt de theorie dat de smaak het eerste zintuig is dat een pasgeboren kind verbindt met de wereld. Volgens Elfving is het dan ook van belang dat de moeder zo gevarieerd mogelijk eet.

    We willen het hier niet hebben over wat een moeder of een zogeling kan of mag eten. Wat ons interesseert, is waarom bepaalde smaken een steeds meer dominante invloed lijken te hebben op ons eetpatroon. Het is nu eenmaal zo dat er steeds meer zoet in ons eten verwerkt wordt. Suiker werkt verslavend en hoe we ook opletten, een zoete tand is zelden verzadigbaar. En het is een beetje bitter om te bedenken wat we verloren hebben: bitter en zuur, twee van onze basissmaken. 

    Vooral het verdwijnen van zuur gaat ons nauw aan het hart. Wij horen u al smalend lachen. Bedenk echter dat de smaak zuur de wereldgeschiedenis letterlijk heeft veranderd. Kapitein Cook, de man die de zuidelijke oceanen exploreerde tijdens een drie jaar durende zeereis, behoedde zijn mannen namelijk voor scheurbuik door ze tijdens die lange reis geregeld zuurkool te laten eten. Tot dan toe had het gebrek aan vitamine C geleid tot een verzwakking van de gezondheid en, uiteindelijk, de dood. De Britse marinearts Lind (1716-1794) legde als eerste een verband tussen de symptomen van scheurbuik (bloedend tandvlees, zwellingen en bloedende benen) en het eten van citrusvruchten. Engelse matrozen staan daarom bekend als Limeys. Het reizen over de oceanen werd een stuk minder belastend voor de gezondheid. Bedenk dit als u binnenkort verleidt wordt door de geur van een hotdog met zuurkool en mosterd.

    Peter HAEX

    je kan zoals steeds terecht op www.keukengeheim.com voor alle culinaire advies

    Groetjes en tot morgen

    Sam

    www.keukengeheim.com


    17-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossenhaas in Bladerdeeg op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Volgende week is het Pasen

    Vandaar plaats ik het recept voor Ossenhaas(filet pur) in Bladerdeeg.
    Dit vond ik echt een mooi gerecht om op Pasen te serveren.
    Het mooie van dit gerecht is dat het eigenlijk heel gemakkelijk te maken is en dat je toch laat zien dat je culinaire kwaliteiten hebt  wat mooi  meegenomen is :o-)

    In principe kan je dit met andere grote stukken vlees doen,rosbief en wildgebraad kunnen maar ook varkens en kalfsgebraad doen het goed met een bladerdeegkorstje.Varkensvlees moet je wel eerst wat langer in de pan bakken om zeker te zijn dat het volledig gaar is als het uit de oven komt.

    Ik ben zoals elke dag paraat op www.keukengeheim.com om jullie culinaire problemen te verhelpen (gratis!).Neem daar ook eens een kijkje bij recepten,daar staan een heleboel tips voor kleine gerechten die je op Pasen kan geven.

    Het recept:


    Benodigdheden voor 4 a 6 personen:
    1 ossehaas van 1,2 kg
    1 stuk bladerdeeg
    Boter
    Peper en zout

    Bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200 graden
    - Smelt de vetstof in de pan, kruid het vlees en bak   aan tot het overall een mooi korstje heeft (3 minuten   aan elke kant)
    - Haal de ossehaas uit de pan en leg hem gedurende   20 minuten in de koelkast tot hij koud is.
    - Dep het vlees af en leg het op het bladerdeeg
    - Leg het bladerdeeg voor je en bind de ossehaas strak   in in het bladerdeeg.
    - De ossehaas op een ingeboterde ovenschaal en bak   30 minuten in een oven van 200 graden (dit als je   hem saignant wil) Voor bleu 20 minuten, voor à point   40 minuten

      Belangrijk!
      toeschroeien
      Laten afkoelen
      Droog deppen

    Zo mensen,dat was het voor vandaag

    Veel kookplezier en tot morgen!

    Sam

    www.keukengeheim.com


    16-03-2008, 07:39 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    15-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag vinden jullie enkele tapa recepten.
    Tijdens het weekeinde mag ik graag in Antwerpen naar de zaterdagse vogelmarkt gaan om zuiderse lekkernijen in te slaan.
    Daar maak ik tijdens de week wat tapas mee als we bezoekers thuis hebben.

    Enkele receptjes:

    Geraspte aardappel met Serranoham

    500 gr. geraspte aardappel
    100 gr. serranoham, fijngesneden
    1 teen knoflook, gehakt
    2-4 el olijfolie
    zout en peper naar smaak

     

    Zorg dat de aardappel in luciferhoutjes dikte zijn geraspt.

    Meng de aardappels met de ham en knoflook en eventueel zout en peper.

    Bak in kleine porties en druk deze goed plat in de pan, als een soort rosti. Mooi goudbruin en meteen serveren, dan blijven ze nog lekker krokant.

         

                                                            Cerdo en Vino Blanco - Varkensvlees in witte wijn

     

     250 gr varkensfilet - 50 gr. bloem - 1 teentje knoflook - 3 takjes oregano - 2 takjes peterselie - 1 tl paprikapoeder - 2 dl droge witte wijn - 40 gr. boter - zout - peper


    Snij het vlees in dunne reepjes. Voeg zout en peper toe en bestrooi met bloem. Hak de knoflook, oregano en peterselie fijn.
    Verhit de boter in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg het vlees toe met de oregano en paprikapoeder. Bak de stukjes vlees rondom bruin. Schenk de wijn er bij en laat alles ongeveer 10 minuten op een laag vuur sudderen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
    Doe de stukjes vlees over in kleine schaaltjes en garneer met de fijngesneden peterselie. Serveer met brood.

             

    Almejas en Salsa Verde de Hierbas - Venusschelpen in knoflooksaus


    2 eetlepels olijfolie - 24 heel kleine gestreepte venusschelpen, heel goed schoongemaakt - 30 gram fijngehakte ui - 4 teentjes knoflook, zeer fijngehakt - stukje gedroogde, rode chilipeper van 2,5 cm of 1/4 theelepel geplette rode peper ruim 1 dl droge, witte wijn - 4 eetlepels fijngehakte peterselie - 1,5 theelepel lijmblaadjes of 1/4 theelepel gedroogde - 1,5 theelepel gehakte rozemarijnblaadjes of 1/4 theelepel gedroogde - 1/4 theelepel gedroogde oregano - 1 blaadje laurier - 2 eetlepels vers geperst citroensap

    Verhit de olie in een grote koekenpan. Doe hierin de venusschelpen, ui, knoflook en chilipeper en fruit dit onder af en toe roeren tot de ui zacht is. Schenk de wijn erbij en laat dit inkoken. Voeg 2 eetlepels peterselie toe, de tijm, rozemarijn, oregano, laurier, citroensap en zoveel water dat de pan steeds wat vocht heeft. Laat dit koken tot alle venusschelpen opengegaan zijn, dek de pan zo nodig af. Leg de open schelpen op een voorverwarmd bord en gooi de schelpen die dicht gebleven zijn, weg. Doe de venusschelpen met de saus over in een ondiepe casserole, bij voorkeur van aardewerk en bestrooi ze met de rest van de peterselie.

                             

                                        

                  Buñuelos de pollo - Gefrituurde kippenreepjes

     

     250 gram kipfilet (gaar gekookt of gebakken en in stukjes geneden) - 0,5 kop bloem - 1 tl bakpoeder - 1 ei - water - 1 dl olijfolie - zout en peper


    Vermeng in een kom de bloem met wat water tot een mooi klontvrij beslag ontstaat. Doe het ei en bakpoeder erbij. Doe de in stukjes gesneden gare kipfilet erbij en breng op smaak met zout en peper.

    Verhit de olie in een pan tot de walm er af slaat. Frituur de stukjes kip in ongeveer 12 minuten goudbruin. Warm (niet heet) serveren.

         Patatas con chorizo -Aardappels met Chorizo

     

     ½ pittige chorizo in plakjes gesneden - olijfolie - 4 plakken bacon (fijngesneden) - 4 vastkokende aardappelen (geschild en in blokjes gesneden) - 3 tenen knoflook (in plakjes) - peterselie - grof zeezout


    Verhit olie in een braadpan. Voeg de chorizo en bacon toe. Als het vlees haar vet begint af te geven moeten de aardappelblokjes worden toegevoegd. Bestrooi met grof zeezout. Doe een deksel op de pan en laat de aardappelen gaar worden. Voeg de peterselie en de knoflook toe en laat

      Champinones rellenos ( gevulde champignons )

    • enkele blaadjes verse sla
    • 4 grote champignons
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 plakjes geitenkaasjes
    • 4 plakjes bacon
    • 2 theelepels (verse) tuinkruiden


    1. Zet vier schoteltjes klaar en leg hier een bedje van salade op. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Haal het steeltje van de champignons en hol deze uit. Leg op elke champignon een schijfje geitenkaas, besprenkel deze met olijfolie en strooi de kruiden erover. Leg op elke champignon een reepje bacon.
    3. Leg de champignons in een bakblik en verwarm deze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven.
    4. Haal de champignons uit de oven en verdeel ze over de schoteltjes met salade. Serveer de champignons warm.
    Zo mensen,dat was het voor vandaag,je kan naar www.keukengeheim.com gaan als je culinair advies nodig hebt.Dat is volkomen gratis.

    Prettig weekend en veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    15-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    14-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bistecca Fiorentina op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
    Ik heb dit recept een 4 tal maanden geleden geplaatst maar ik krijg er zoveel vragen over dat ik het recept nog eens geef.
    Jullie weten ondertussen wel dat mijn stokpaardje de eenvoudige keuken is.Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen aandacht moet besteden aan de kwaliteit of de bereiding van de gerechten.Integendeel!
    Wat ik bedoel is dat je met relatief weinig geld toch een smakelijke maaltijd op tafel kan brengen.
    Je kan kruiden gebruiken en oijflolie zoals in dit recept,binnen15 min. heb je een banale biefstuk getransformeerd in een Italiaanse delicatesse.
    Het recept:
    Ingrediënten:
    2 entrecotes - 2 takjes verse rozemarijn - 1 teenje fijngesneden look - grof zeezout - zwarte peper - olijolie - een grillpan als je die hebt , anders kan je een gewone pan gebruiken , dat is iets minder van smaak maar nog altijd lekker .
    Bereidingswijze:
    Doe 3 soeplepels olijfolie in een schaal , doe er de look, fijngesneden rozemarijn , vers gemalen zwarte peper en zeezout bij en meng goed .

    Leg het vlees in de schaal , en wentel een paar keer om zodat het vlees langs alle kanten bedekt is met de olie .

    Laat 15 min . marineren .

    Verwarm de pan op een hoog vuur ( gasstand 8 ) gedurende 2 minuten .

    Haal het vlees uit de olie en dep een beetje af .

    Leg het vlees in de pan ( opgepast voor de spatten ) en bak 4 minuten langs beide kanten op gasstand 5 , het vlees moet een korst krijgen .Normaal wordt dit gegrild ,maar je kan het vlees ook in de pan bakken zoals bij dit recept .. zo lekker !

    Buon appetito

    Sam
    ps.zoals steeds kunnen jullie de hele dag terecht op www.keukengeheim.com voor alle vragen over koken(gratis).
    Veel kookplezier!


    14-03-2008, 07:16 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensaus op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

    Vandaag het recept voor een goede tomatensaus op Italiaanse wijze.Je kan deze saus op een rustige dag in grotere hoeveelheden maken en in portie's invriezen.Dit is de klassieke Italiaanse basis- tomatensaus die voor heel veel sausen gebruikt word .
     Je kan naderhand basilicum, thijm , rozemarijn , salie enz.aan deze basissaus toevoegen.

    Altijd handig om in huis te hebben!

    Ik zal het voor vandaag hier bij laten en gewoon het recept geven want mijn agenda zit weer helemaal vol.
    Het recept:
    5 verse , rijpe tomaten in stukken gesneden - 1 kartonnetje passata (vloeibare tomaten)- 1 grote ui fijngesneden - 2 fijngesneden lookteentjes - peper & zout - 1 deciliter rode wijn - olijfolie .

    Zet een kookpot op het vuur ( gasstand 5 ) met wat olijfolie , doe de ui er in en laat stoven gedurende 5 min . , roer af en toe om .

    Doe de look bij de ui , laat nog 1 min . stoven .

    Doe de verse tomaten in de pot , laat 5 minuten stoven , roer af en toe om , kruid met  peper & zout .

    Doe er nu de passata en rode wijn bij en laat 5 min koken .

    Zet het vuur lager ( gasstand 3 )en laat de saus 20 min.pruttelen  .

    Kruid af met peper & zout .

    Smakelijk en tot morgen

    Sam

    ps.je kan alle dagen terecht op www.keukengeheim.com voor gratis culinair advies


    13-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    12-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met Champignons op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
    Vandaag een klassieker uit de Italiaanse keuken.Zoals jullie weten probeer ik tijdens de week  eenvoudige gerechten te plaatsen.
    Ik kan me voorstellen dat je op geen zin hebt om nog eens uren in de keuken te staan na je werk.
    Dit gerecht kost je een 1/2 uur en is toch smakelijk en vers.
    Het recept:
    • 1 citroen
    • 1 teentje knoflook
    • 100 g parmezaanse kaas
    • 2 kleine uien
    • 50 g champignons
    • 50 g boter
    • 1 bakje crème fraîche
    • 400 g tagliatelle
    • Zout, peper


    · Pers de citroen uit en vang het sap op in een kom.
    · Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn.
    · Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
    · Leg ze in het citroensap.
    · Zet water op voor de pasta.
    · Bak de knoflook en ui zachtjes (het mag niet bruinen)in de boter. Voeg de crème fraîche toe en bestrooi met peper en zout.
    · Ongeveer 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
    · Ondertussen de pasta koken.
    · De champignons toevoegen aan de saus en voorzichtig roeren. Nog een minuut op laag vuur laten staan.
    · Giet de pasta af.
    · Doe de pasta op warme borden, giet de saus erover en bestrooi met parmezaanse kaas.

    Als je vragen hebt over dit of een ander recept ga dan even naar www.keukengeheim.com waar ik gratis kookadvies geef.

    Veel kookplezier en tot morgen!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    12-03-2008, 15:29 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees met Kriek(bier) op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor stoofvlees,maar in plaats van de klassieke bieren zoals Trappist en Leffe wordt er in dit recept kriek gebruikt.
    De bereidingswijze is voor de rest helemaal hetzelfde.
    Ik mag dit gerecht graag serveren met een smeuige aardappelpuree en gebakken witloof.
    Het recept:
    • 800 gram stoofvlees
    • boter
    • 2flesjes kriek
    • bloem
    • peper
    • zout
    • 2 blaadjes laurier
    • 2 takjes tijm
    • 1 snee witbrood zonder korst
    • mosterd
    Verhit de boter tot hazelnootkleur. Schroei het vlees rondom dicht en kruid met peper en zout. Strooi er wat bloem overheen en laat de bloem het braadvocht opnemen. Doe het vlees over in een braadpan. Snijd de ui grof en fruit aan in dezelfde pan als het vlees in verse boter. Laat goudbruin stoven en blus af met de beide flesjes bier. Doe de uien en het bier bij het vlees en voeg de kruiden toe. Besmeer het brood met de mosterd en leg die op het vlees. Doe het deksel op de panen laat minstens 2 uur rustig(!) sudderen onder gesloten deksel.
    Voor gratis culinair advies kan je terecht op www.keukengeheim.com
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    11-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met Oregano op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag een recept voor lamskoteletjes.je kan dit makkelijk maken op een avond tijdens de week als je weinig tijd hebt.
    Zo heb je toch nog een gezonde en smakelijke maaltijd,het moet neit altijd fastfood zijn.
    Het recept voor 2 personen:
    8 lamskoteletjes
    zout en vers gemalen peper
    5 eetlepels olijfolie
    1 teen knoflook
    250 gram kerstomaatjes
    2 eetlepels fijn gehakte oregano

    Wrijf de koteletjes in met zout en peper
    en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie.
    Laat het 5 minuten intrekken.
    Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes.
    Verhit 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en
    fruit de knoflookplakjes zachtjes aan.
    Schep de tomaatjes erdoor en
    voeg de oregano en wat zout toe.
    Bak de tomaatjes al omscheppend 2 minuten.
    Verwarm de grillpan tot hij gloeiend heet is
    en rooster de koteletjes in 6 minuten
    mooi bruin en van binnen rosé.
    Leg de koteletjes op 4 warme borden en
    verdeel het tomatenmengsel erover.

    Als je geen grillpan hebt kan je de koteletjes ook bakken in een gewone pan.

    Zoals steeds kan je terecht op www.keukengeheim.com voor alle culinair advies

    Smakelijk en tot morgen!

    Sam


    10-03-2008, 07:01 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetruffels op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor chocoladetruffels.Het lijkt ingewikkelder dan het is hoor.Zelfs mijn dochters kunnen het.
    Het is trouwens heel leuk om te doen met je kinderen op regenachtige zondagen.
    Het recept:
    Ingrediënten :
    200 gr room
    300 gr melk of donkere chocolade
    50 gr zwarte bitter chocolade
    100 gr cacao

    De room verwarmen. Chocolade breken en overgieten met kokende room.
    Afdekken en in de koelkast laten afkoelen. Met een lepel kleine balletjes vormen en een paar minuten in de koelkast zetten. Bittere chocolade laten smelten,(eventueel) de kleine balletjes erdoor halen en onmiddellijk met cacao bestrooien.
    Beste temperatuur voor truffels 13° a 15° dus niet in de koelkast.

    Als jullie nog vragen hebben over dit of een ander recept kunnen jullie even naar www.Keukengeheim.com surfen,daar geef ik de hele dag gratis culinair advies.

    Prettige zondag en veel kookplezier!

    Sam



    09-03-2008, 07:37 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    08-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cappuccinomousse op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor een heel lekker nagerecht.Het is makkelijker dan het lijkt.Gewoon het recept volgen en er kan niets mislopen.
    - 4 x3 gr gelatineblaadjes(een gelatineblaadje weegt normaal 3 gram)
    - 1 liter melk
    - 8 eieren
    - 350 gr griessuiker
    - 1 kop sterke koffie
    - snuifje zout
    - 3 dl room
    - bloemsuiker
    - cacaopoeder
    Week de gelatineblaadjes in een kommetje koud water. Breng de melk voorzichtig aan de kook.

    Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de suiker en klop verder tot een lichtgeel mengsel. Giet de melk van het vuur op het eier-suikermengsel en verwarm terug op een zacht vuurtje terwijl u met een houten spatel goed blijft roeren totdat de crème indikt. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Voeg de koffie toe en laat verder afkoelen terwijl u af en toe roert.

    Klop de eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw en spatel voorzichtig onder de afgekoelde koffiecrème. Giet de mousse in individuele koffiekopjes en laat een nachtje opstijven.

    Klop vlak voor het serveren de room lichtjes op met de bloemsuiker. Bedek elke coupe met de schuimige room en betrooi met de cacaopoeder.
    Jullie kunnen steeds terecht op www.keukengeheim.com voor gratis culinair advies

    Prettig weekend en veel kookplezier!
    Sam

    08-03-2008, 07:30 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in 't groen op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor een echte Vlaamse klassieker.Je kan het verhaal van Gene Bervoets over paling in 't groen lezen op mijn website www.keukengeheim.com,je zal merken dat hij een fan van dit gerecht is.
    Het recept:

    800 gram schoongemaakte rivierpaling in grote stukken ( 4 centimeter ) - 4 sjalotjes - 100 gram verse spinazie - 100 gram zurkel - 50 gram gehakte peterselie - 50 gram gehakte kervel - 20 gram dragon gehakt - 20 gram citroenmelisse - 50 gram waterkers gehakt  - 10 gram gehakte salie - andere groene kruiden naar smaak - sap van 1 citroen - 30 gram boter - 2 deciliter witte wijn - 1 eierdooier - peper & zout .

    Smelt de boter in een kookpot op een zacht vuur ( gasstand 3 ) en doe er de gehakte sjalotten in , laat 4 min . stoven .

    Doe er de paling bij en zet het vuur hoger ( gasstand 6 ) en laat 3 min ; bakken , roer af en toe om ( voorzichtig ) .

    Doe er de witte wijn bij  , zet het vuur lager ( gasstand 4 ) en laat 10 min . stoven , niet laten koken anders word de paling taai !

    haal de paling uit de pot en zet even apart .

    laat de saus 1 min. inkoken , doe er peper & zout bij .

    Doe allle gehakte kruiden en de gehakte spinazie en zurkel in de saus , laat 2 min . trekken ( gasstand 2 ) .

    Doe het citroensap bij de saus en kruid met peper & zout , haal de pot van het vuur en roer de eierdooier onder de saus , doe de paling bij de saus en roer voorzichtig om .

    Zo mensen,dat was het voor vandaag.
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    07-03-2008, 07:51 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    06-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen in zoutkorst op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
    Vandaag een recept voor aardappelen in zoutkorst.Heel eenvoudig te maken en een prima begeleider voor gebraden kip of een lekkere rundssteak.
    Je kan ze de aardappelen ook koud laten worden om een fantastische aardappelsla te maken
    Het recept:

    Voor 4 personen:
    1 kg aardappelen
    1,5 kg grof zeezout
    3-4 soeplepels bloem
    2 eiwitten
    1 dl water
     handvol groene kruiden: tijm, rozemarijn, bonenkruid

    Was de aardappelen en schil ze ,je kan ze ook in de schil laten. Was en plet de verse kruiden. Voeg bij het grof zeezout de bloem en de eiwitten. Meng goed en voeg indien nodig een beetje water toe. Doe er dan groene kruiden bij. Bedek de bodem van een vuurvaste schaal (terrine of cocotte) met de aardappelen en een dikke laag zout. Laat zo'n 35-45 minuten garen in een matig warme oven (180°C). Stort het zoutblok op een linnen doek. Breek de zoutkorst om de gare en geparfumeerde aardappelen eruit te halen. Veeg het zout er zorgvuldig af. Als de aardappelen nog niet geschild waren, kan je nu de schillen verwijderen.

    Je kan voor gratis culinair advies terecht op www.keukengeheim.com

    Veel kookplezier!

    Sam

    06-03-2008, 07:59 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertel jouw culinair verhaal op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
    Mischien weten jullie het al(of niet natuurlijk).Binnenkort word www.keukengeheim.com helemaal vernieuwt.Het duurt allemaal wat langer dan voorzien,de laatste weken zijn we volop de techniek aan het testen.Natuurlijk hebben we nog veel fouten gevonden,daar wordt nu volop aan gewerkt.
    Er zal op de vernieuwde keukengeheim.com veel plaats zijn voor jullie verhalen.Als je een favoriet gerecht hebt,een fijne culinaire ervaring in binnen of buitenland hebt gehad, een mening hebt over de eetgewoonten in onze lage landen kan je vanaf nu een mail sturen!
    Alles wat met eten&drinken te maken heeft kan  je kwijt op Keukengeheim

    Niet verlegen zijn en gewoon doen!

    Stuur een mail naar xammax@telenet.be of ga even naar www.keukengeheim.com
    Je kan ook via deze blog een mail sturen
    Tot morgen en alvast bedankt!
    Sam

    05-03-2008, 08:02 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jouw verhaal op Keukengeheim!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
    Mischien weten jullie het al(of niet natuurlijk).Binnenkort word www.keukengeheim.com helemaal vernieuwt.Het duurt allemaal wat langer dan voorzien,de laatste weken zijn we volop de techniek aan het testen.Natuurlijk hebben we nog veel fouten gevonden,daar wordt nu volop aan gewerkt.
    Er zal op de vernieuwde keukengeheim.com veel plaats zijn voor jullie verhalen.Als je een favoriet gerecht hebt,een fijne culinaire ervaring in binnen of buitenland hebt gehad, een mening hebt over de eetgewoonten in onze lage landen kan je vanaf nu een mail sturen!
    Alles wat met eten&drinken te maken heeft kan  je kwijt op Keukengeheim

    Niet verlegen zijn en gewoon doen!

    Stuur een mail naar xammax@telenet.be of ga even naar www.keukengeheim.com
    Je kan ook via deze blog een mail sturen
    Tot morgen en alvast bedankt!
    Sam

    04-03-2008, 07:48 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van Witte Chocolade op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag het recept voor mousse van witte chocolade.Ik krijg op mijn website (www.keukengeheim.com) veel vragen over het bereiden van deze mousse,vandaar vandaag het juiste recept
    Witte chocolademousse

    400gr witte chocolade
    2 blaadjes gelatine
    4 eieren
    100gr suiker
    300gr room

    Bereiding:
    - Smelt de chocolade,liefst au bain marie of op een zeer laag vuur.De chocolade mag zeker niet te warm worden anders schift hij
    - Klop de eigelen op met 50gr suiker
    - Klop de room niet te stijf
    - Klop het eiwit met 50gr suiker
    - Smelt de gelatine in een weinig koud water
    - Doe eigeel bij de gesmolten chocolade en schep   onder elkaar
    - Doe dit mengsel bij de room en roer dit door de room   (voorzichtig, of de room schift)
    - Doe er de gelatine bij
    - Schep het eiwit eronder en stort in een vorm (niet   meer roeren)
    - Na 2 uur in de koelkast kan je de mousse met een lepel scheppen of spuiten met een spuitzak

    Zo mensen,dat was het voor vandaag.
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    03-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo mensen,

    Koken wordt dikwijls te moeilijk gemaakt in TV programma's en in kookboeken:een uitspraak die ik dikwijls te horen krijgen. Eigenlijk vind ik dat de mensen gelijk hebben.Als chefkok vraag ik me dikwijls af of de kookliefhebbers iets aan al die programma's hebben waar chefs met truffels en kaviaar goochelen.Het gaat ook allemaal veel te snel(het” kijk mama ,zie wat ik kan” syndroom noem ik dat) en met ingredienten die je amper vindt.

    Hier moet ik een mea culpa slaan;in mijn jonge jaren heb ik me daar ook aan bezondigd.Wijsheid komt met de jaren,althans dat hoop ik .


    Deze rubriek wil koken een beetje makkelijker en leuker maken.Het is onzin dat je alleen met dure producten goed kan koken.Een goede stoofpot kan even lekker zijn als kreeft


    Ik zie er de zin niet van in om de kookliefhebber te overstelpen met recepten en technieken die thuis toch niet gemaakt kunnen worden.Gewoon omdat je de apparatuur niet hebt en zelfs als je ze zou hebben weet je niet wat je ermee moet doen.


    Het lijkt me dat eten vooral dient om te ontspannen en je voldaan te voelen.Denk maar aan de lange tafels die je in Italiaanse films en commercials ziet.Het is niet voor niets dat reclamemakers graag die sfeer in beeld brengen.


    Samen eten,praten en lachen,mooier is er niet!

    Als er als afsluiter een nagerecht met chocolade op tafel komt ben ik helemaal de koning te rijk.En zo kom ik bij het recept voor mijn favoriete chocoladetaart.Zeer eenvoudig en makkelijk te maken,succes verzekerd!


    Het mooie aan deze taart is dat je met de baktijden kunt varieren.


    Een langere baktijd zorgt voor een stevige taart,heb je graag dat de taart nog een beetje vloeiend is in het midden haal je ze gewoon 5 min.vroeger uit de oven.


    Wat heb je nodig:500 gram boter,600 gram donkere chocolade,10 eieren,180 gram zelfrijzende bloem,100 gr kristalsuiker,een springvorm van 28 of 30 cm diameter


    Eerst een paar belangrijke tips voor je aan de slag gaat:


    -ontvet de bol waar je het eiwit in opklopt eerst met alcoholazijn,zo krijg je steviger eiwit

    -als het eiwit half is opgeklopt doe er dan een eetlepel bloemsuiker bij en klop het verder op,ook weer voor de stevigheid

    -smelt eerst de boter en doe er dan de chocolade bij,zo heb je minder kans op verbrande chocolade.Verbrande chocolade doet de taart schiften en geeft er een wrange smaak aan.

    -verwarm de oven minimum een ½ uur voor


    De bereiding:


    smelt de boter eerst en doe er dan de chocolade bij,laat op een zeer laag(!) vuur smelten


    scheid de dooiers van het eiwit en klop het eiwit stijf,bewaar even in de koelkast


    klop de dooiers met de suiker zodat ze lichtgeel worden,dat bevordert de luchtigheid van de taart.

    Meng de chocolade&boter met de dooiers&suiker

    zeef de zelfrijzende bloem en doe het bij het mengel,goed roeren!

    roer nu voorzichtig het eiwit onder het chocolademengsel

    beboter de springvorm en stort het mengsel in de vorm

    zet de taart in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende 75 min.

    Nu is de taart nog vochtig in het midden,als je ze steviger wil moet je ze gewoon wat langer in de oven laten.

    Zo makkelijk is het.

    Zo mensen,dat was het,tot volgende keer..

    Jullie kunnen alle dagen terecht op mijn website www.keukengeheim.com voor alle dringende en minder dringende culinaire vragen.Ik help jullie graag verder.

    Veel kookplezier!

    Sam Khaldi

    www.keukengeheim.com

    02-03-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
    Zoals steeds op zaterdag een recept dat wat meer tijd kost.Ik ga er vanuit dat jullie in het weekeinde wat meer tijd hebben om rustig in de keuken te staan.
    Op mijn schaarse vrije dag kan ik er ontzettend van genieten om 's morgens boodschappen te doen en 's namiddags rustig te koken onder het genot van een goed glas wijn.
    Je kan de cannelloni ook invriezen voor later gebruik!
    Het recept:

    500 gr gemengd gehakt
    400 gr tomaten in stukjes
    70 gr tomatenpuree
    16-tal rolletjes cannelloni
    1 wortel
    1 rode paprika
    250 gr champignons
    1 teentje knoflook
    1 gesnipperde ui
    50 gr (vers) geraspte parmezaanse kaas
    olijfolie
    tabasco
    1 mespunt cayennepeper
    1 el oregano
    1 el marjolein
    peper, zout en nootmuskaat
    150 gr geraspte mozarella

    Ui en look stoven in de olijfolie. Gehakt bijvoegen en laten bakken; met een vork fijn prakken tot het helemaal los en korrelig gebakken is.
    Tomatenpuree en het blik tomaten toevoegen en roeren. Cayennepeper, tabasco, marjolein, oregano, peper, zout en nootmuskaat eveneens toevoegen en goed onderroeren. Op een zacht vuur de bereiding 15 min laten pruttelen.
    De saus aanlengen met +/- 3 dl water (de saus moet de consistentie hebben van een dikke soep; de niet-voorgekookte rolletjes cannelloni zullen nog vocht opnemen tijdens het bakken)
    De wortel, champignons en paprika klein snijden en +/- 10 min stoven in een weinig olijfolie; kruiden met peper en zout.
    Neem een ovenschotel en verdeel een 4-tal el gehaktsaus over de bodem. Vul de cannelloni met de gehaktsaus en leg de rolletjes naast elkaar in de schotel.
    Let erop dat er nog ¼ van de saus overblijft.
    Meng de gestoofde groenten onder de overgebleven saus en roer er ook de mozarella onder. Bedek de cannelloni met deze groenten-kaas mengeling en strijk glad. Verdeel de parmezaanse kaas over de schotel.
    Laat de schotel 40 min bakken in de voorverwarmde oven op 200°.

    Zo mensen,jullie kunnen terecht op www.keukengeheim.com voor verder kookadvies,volledig gratis.

    Veel kookplezier!

    Sam

    www.keukengeheim.com

    01-03-2008, 13:59 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
    29-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fishcakes op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vandaag een recept voor Fishcakes,dit is een Belgisch-Franse variant op de befaamde Oosterse viskoekjes.
    Je kan gerust wat experimenteren met kruiden en specerijen.Alleen moeten de basis-verhoudingen wel hetzelfde blijven.
    Je kan de vis-aardappel pasta gerust een dag op voorhand maken.
    Het recept:
    Elke vissoort doet het in dit recept uitstekend:kabeljauw, pollak,zeebaars, pladijs...

    Benodigdheden :

    - voor 4 personen -

    300 g wijtingfilets
    2 grote aardappelen
    1 ui
    1 wortel
    1 sjalot
    2 zure augurkjes
    1/2 eetlepel mosterd
    1/2 koffielepel verse fijngehakte dragon
    2 eetlepels bloem
    1 ei
    4 eetlepels paneermeel
    1 scheutje olijfolie, peper en zout

    Bereidingswijze : (15 + 40 minuten)

    1. Giet goed wat water in een pot. Voeg de ui en de geschilde wortel toe en laat 20 minuten koken. Leg de vis in het sop. Laat op een klein vuurtje sudderen gedurende een kwartier met het deksel op de pot. De vis mag eigenlijk niet echt koken, want dan wordt hij te droog. Schep met een schuimspaan de vis uit de pot. Laat uitlekken.
    2. Kook de aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe ze in een kom en giet over de warme aardappelen een heerlijke scheut olijfolie. Hak een sjalot en de augurkjes heel fijn met een molentje.
    3. Zorg ervoor dat alle kleine graatjes uit de visfilets verdwenen zijn. Doe de vis, de sjalot, de augurken, de dragon en de mosterd bij de aardappelen. Kruid met peper en zout. Plet met een vork tot een mooie dikke puree is ontstaan. Laat afkoelen in de koelkast en vorm er met een lepel ronde vormpjes van.
    4. Draai elk vormpje eerst in bloem, daarna in losgeklopt eiwit en dan in het paneermeel. Bak de koekjes zachtjes in een pan met antikleeflaag en wat boter.
    5. Versier het geheel met citroen en platte peterselie.
    Ideaal als aperitiefhapje of op feestjes!
    Voor alle culinaire advies kunnen jullie terecht op www.keukengeheim.com
    Veel kookplezier!
    Sam
    www.keukengeheim.com

    29-02-2008, 00:00 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Sam Khaldi
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
    Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
    Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • keukengeheim
  • kurkdroog
  • wok&tandoor
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance


  • Zoeken in blog



    View Sam Khaldi's profile on LinkedIn


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs