Inhoud blog
  • Sampita sa zelatinom
  • Karidopita - Grcka torta sa orasima
  • Sofficini
  • Pita sa visnjama
  • Projice
  • Rolat/torta Macije oci
  • Spanakotiro pita (Grcka pita sa spanacem)
  • Salata od lososa i tunjevine
  • Uskrsnji vencici
  • Kiflice sa pavlakom
  • Engleski kolac sa jabukama
  • Lenja pita
  • Sacher torta (Sacher torte)
  • Slani rolati
  • Rolnice od tikvice
  • Bounty torta
  • Dobos torta
  • Bagel (djevrek)
  • Vasina torta
  • Posna strudla sa makom ili orasima
    Categorieën
  • glavna jela (0)
  • hladna predjela (2)
  • kolaci (4)
  • poslastice (0)
  • posno (0)
  • slana testa (2)
  • supe (0)
  • testenina (0)
  • topla predjela (1)
  • torte (10)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Bajadera
    Moja kolekcija recepata
    07-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sofficini






    Recept za sofficini pronasla sam slucajno na jednom Italijanskom sajtu. Sledeci dan nisam znala sta da pripremim za veceru i resila sam da isprobam ovaj neobicni recept. Mogu reci da nije lose, nesvakidasnje je, brzo se priprema a fil moze po izboru sladak ili slan moze se prilagoditi onome sta imate u frizideru: razne vrste sireva, dzemovi ili nesto suhomesnato. Ja sam ideju za fil preuzela sa doticnog sajta (besamel sos, kackavalj i praska sunka) a vi mozete po sopstvenoj zelji. Dakle kad se umorite od dizanih testa, raznih pita i strudli, isprobajte ovo i nece te se pokajati.

    Sastojci za testo:
    1 solja za belu kafu mleka
    1 solja za belu kafu brasna
    1 kasika botera ili margarina
    1 kasicica soli
    (ili koliko mleka toliko brasna a buter i so dodajete srazmerno ovoj kolicini)

    Sastojci za fil:
    100 ml besamel sosa
    100 g kackavalja iseckanog u listice
    100 g praske sunke iseckane

    Sastojci za fasiranje:
    2 jaja
    100 g prezle


    Priprema:
    Sipati u jednu serpu mleko sa buterom i solju da se kuva.



    Kad mleko provri skinuti sa sporeta i dodati brasno. Mesati sa drvenom kasiko sve dok se ne dobije
    homogena masa.


    Kad se testo malo ohladi staviti ga na jedan plitki tanjir i mesiti sve dok se ne dobije glatko testo.
    Testo zatim staviti u plasticnu foliju i ostaviti ga da se potpuno ohladi.


    Testo razvaljati na debljinu od oko 3mm, vaditi casom krugove, filovati po zelji


    i prstima dobro spojiti dobro krajeve.


    U jednu ciniju izmutiti jaja u drugu sipati prezlu, umakati sofficini prvo u razmucena jaja a zatim ih uvaljati
    u prezlu i prziti na vrelom ulju sa obe strane dok se ne dobije rumena korica. Posluziti uz neku zelenu salatu.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 25/01-31/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Gastenboek
  • een fijne maandag

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Svetlanasrecepten

  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    koozi
    www.bloggen.be/koozi
    View My Stats

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs