Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    servettendecoratie
    www.bloggen.be/servett
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    meyouandbeauty
    www.bloggen.be/meyouan
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    21-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fête l'Huma 2011.... fotoverslag
    Hallo,

    Dit jaar was de opkomst vanuit Kortrijk nu niet direct een groot succes... maar de sfeer in Parijs blijft er nog altijd goed!

    Frank











    21-09-2011 om 01:13 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fête l'Huma 2011.... enkele foto's (2)














    21-09-2011 om 00:59 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    17-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.After Word Party ACOD Jongeren 06/10

     

    Beste kameraden,

     

    De intersectorale jongerencommissie West-Vlaanderen is een feit.
    Wat houdt de jongeren bezig en hoe kunnen we ze op een gepaste wijze een antwoord geven. Hoe kunnen we de jongeren betrekken in allerlei maatschappelijke thema’s?

    Met elkaar kennismaken is al een eerste stap en dat kan op  donderdag 6 oktober om 18u in Roeselare  (ACOD - gebouw , St. Amandsstraat 112) op onze AFTERWORKPARTY.

     

    Jullie zijn van harte welkom.

     

     

    Wij zijn bereikbaar op facebook onder ACOD – Jongeren W-Vl (intersectoraal) of via de link: http://www.facebook.com/groups/205410846169565

     

     

    Met kameraadschappelijke groet,

    Marleen Creton, Marleen.Creton@acod.be, Gewestelijke secretaris

    Brecht Vancoillie, vancoillie.brecht@gmail.com, 1ste ondervoorzitter

    Evelien Doom, evdoom@scarlet.be, 2de ondervoorzitter

    Bijlagen:
    affiche 6 oktober.docx (123.1 KB)   

    17-09-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    08-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congo voor beginners... 16.09 Zwevegem


    CONGO

    Vrijdag 16 september 2011 om 19u30
    in de zaal “De Wieke” van de Gemeentelijke Bibliotheek, Bekaertstraat, 8550 Zwevegem
    Boekbespreking van “Congo voor beginners” van Tony Busselen, met lichtbeelden
    Georganiseerd door de Culturele Centrale Zwevegem,
    in samenwerking met de gemeentelijke adviesraad “Noord-Zuid-Raad”
    _____________________________________________________________
    Corruptie, oorlog, plundering, ellende: dat is het beeld dat we voorgeschoteld krijgen over Congo. Een land om moedeloos van te worden. Maar blijft dat beeld ook overeind als we het confronteren met de werkelijkheid? Tony Busselen, die vier jaar geleden nog in Kinshasa woonde, deed de oefening. Hij vertrok vanuit het aloude motto ‘wie het heden wil begrijpen, moet naar het verleden kijken’. Geen wonder dus dat dit boek leest als een beknopte geschiedenis van Congo. De auteur tracht te begrijpen hoe de Congolezen tegen het kolonialisme aankeken en waarom ze het bestreden. Hoe de dictatuur van Mobutu tot stand kwam, hoe ze in leven werd gehouden en wat ze betekende voor de Congolezen. Waarom Mobutu werd omvergeworpen en wat er nadien allemaal gebeurde. Congo voor beginners wil een eerlijk beeld schetsen maar ook een instrument zijn voor verdere solidariteit met het land.
    In november 2011 zullen er opnieuw presidentsverkiezingen gehouden worden in Congo, en wordt het thema opnieuw brandend actueel. Tony Busselen werkte gedurende een jaar in Kinshasa mee als vrijwilliger van Etoile du Sud, een coördinatiecentrum van basisorganisaties in de volkswijken van Masina, blijft Congo bezoeken en als journalist de actuele situatie opvolgen.
    Het boek: isbn: 9789064455896 • 2010 • paperback (12,5 x 20 cm) – 200p. • prijs: € 14.95
    Het boek is ook uitgegeven in het frans onder de titel: “Une histoire populaire du Congo»




    08-09-2011 om 20:40 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fête l'Huma 2011....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fête 2011 op 17 september

     

    Vertrek om 09.15 aan de parking Appel (Magdalenastraat) te Kortrijk.

    Terug in Kortrijk rond 04.30 op zondagmorgen.

     

    Het is al meer dan 25 jaar, dus een traditie, dat Linx+ Achturencultuur een bus laat rijden van Kortrijk naar La Courneuve/Le Bourget in de buurt van Parijs.

     

    Het Fête de l’Humanité is het grootste volksfeest van Frankrijk. De organisatie is in handen van de Franse krant l’Humanité.

     

    Dit jaar kan je ondermeer volgende artiesten vinden op het programma:

     

    -       Joan Baez: de dame van de Anti-Vietnam beweging eind de jaren zestig. ‘Here’s to you’ is ongetwijfeld haar grootste hit.

    -       Souad Massi: Algerijnse dame die een mix brengt van Europese en Algerijnse muziek.

    -       Bernard Lavilliers: 65 jarige altijd reizende zanger…

    -       No One is Innocent: deze Franse rockgroep stellen hun nieuwe CD voor ‘Drugstore’.

    -       The Ting Tings: Indie-rock uit GB. That’s not my name en Shut up and let me go… gekend van StuBru en de andere betere radiostations.

    -       En nog vèèèèèèèl meer…

    -        

    Verder is er nog:  theater, film, boeken… alle streken van Frankrijk zijn er vertegenwoordigd met culinaire specialiteiten… Op het Internationaal dorp kan je genieten van een natje en een droogje uit alle werelddelen….

     

    Het volledige programma kan je vinden op: http://www.humanite.fr/fete_huma

     

    Voor de prijs van € 20 bieden we het vervoer aan van Kortrijk naar Parijs. De ingang voor het feest is € 25.

     

    Naast het feest kan je natuurlijk ook nog de stad Parijs bezoeken (vlot openbaar vervoer naar de stad) of een bezoekje aan het luchtvaartmuseum van Le Bourget is ook een optie.

     

    Meer info en inschrijven op de Huma-lijn: 0486/67 44 54 of ga een kijkje nemen op www.bloggen.be/achturencultuur

     

     

     

    Bijlagen:
    FetedeLhumanite2011-2.jpg (358.9 KB)   

    07-09-2011 om 00:19 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    06-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september/ Stress en werk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-09-2011 om 22:54 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    05-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpje abvv jongeren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stempelen...

    Ga een kijkje nemen op: http://vimeo.com/22308735


    05-09-2011 om 19:51 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandmenu: de echte spaghetti Bolognese
    Rag˙ Bolognese

    Dit is het recept voor de bekende saus uit Bologna, zoals het in 1982 vastgelegd werd door de Academia Italiana della Cucina.  Deze saus wordt altijd opgediend met tagliatelle met een preciese breedte van 8 (acht) mm, nooit of te nimmer met spaghetti.
    600 g mager rundergehakt
    400 g mager varkensgehakt
    200 g pancettaspek, klein gesneden
    100 g gehakte ui
    100 g gehakte wortel
    100 g gesneden selder
    1 kg tomaten uit blik
    300 ml droge witte wijn
    500 ml melk
    3 laurierblaadjes
    zout en witte peper naar smaak
    runderbouillon, indien nodig

       Bak het spek in een grote sauspan op een laag vuurtje tot de spekrand weggesmolten is.  Voeg de ui toe en roer tot die glazig wordt.  Doe de wortel, selder en laurier toe en laat stoven tot de groente zacht wordt.  Breng het gehakt op smaak met zout en peper.  Doe het in de pan en roer het al prakkend, op een hoog vuur, tot het gehakt rul en doorbakken is.  Voeg de wijn toe en laat op het hoge vuur koken tot het vocht verdampt is.  Pureer de tomaten uit blik, giet de puree bij het gehakt, meng goed en laat alles 2 uur op een laag vuurtje sudderen en pruttelen.  Houd alles goed in de gaten en voeg wat runderbouillon toe indien de saus te droog wordt.  Voeg na twee uur, beetje bij beetje, al roerend de melk toe en laat de saus nog een uurtje pruttelen.

       Het staat uiteraard iedereen vrij deze saus op te dienen met pasta naar eigen voorkeur. 

    01-09-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    29-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manifiesta Bredene
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook een bus uit Kortrijk naar 'het kindje van de Fête de l'Huma'.

    Ga een kijkje nemen op: www.manifiesta.be

    Frank,

    29-08-2011 om 23:32 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met pesto
    Pasta met pesto op twee manieren

    1
    100 g verse basilicumblaadjes
    1/4 dl crËme fraÓche
    500 g verse tagloatelle of fettuccine
    100 g geraspte Parmezaanse kaas

       Snijd de basilicum fijn.  Klop er de crËme fraÓche door.  Doe deze 'pesto' over in een grote kom waarin je pastta wil serveren.
       Breng ruim water aan de kook, voeg wat zout toe en kook hierin de pasta beetgaar.  Giet af
       Roer nu de Parmezaanse kaas door de saus.  Voeg de pasta toe, schep alles goed dooreen en serveer meteen.

    2
    500 g verse spinaziepasta, liefst fettuccine
    200 g vers basilicumblad
    2,5 dl olijfolie
    4 eetlepels verse pijnboompitten
    6 grote knoflooktenen, gehalveerd
    zout
    100 g geraspte Parmezaanse kaas

       Stamp in een vijzel basilicum, olie, pijnboompitten, knoflook en zout tot een puree.  Je kan dit ook in een keukenmachine of keukenrobot doen.  Roer er de Parmezaanse kaas door.
       Kook de pasta beetgaar, giet af en doe ze in een grote ondiepe kom.  Giet de pistou erover en schep alles voorzichtig om.

       Beide recepten zijn geschikt voor 4 personen en komen uit de Provence.  Als drank erbij zijn een rode CÙtes-du-RhÙne of een CÙtes-du-Provence aangewezen.

    29-08-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    18-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fëte 2011
    vertrek: om 9.15 aan Kortrijk Weide

    20 € bus/heen en terug Parijs

    Naast het Fête kan je ook een bezoek brengen aan Parijs (spring op de metro) of een bezoek aan het luchtvaartmuseum.

    Inschrijven en meer info op de L'Huma-lijn: 0486 67 44 54

    18-08-2011 om 23:13 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op affiche om beter te lezen...

    18-08-2011 om 23:09 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fête l'Huma 2011 - programma

    Samedi 17 Sept :
14h30 – 15h20 : Yvan Le Bolloch
15h50 – 16h50 : Souad Massi
17h20 – 18h20 : Bernard Lavilliers
18h50 – 19h50 : Patrice
20h20 – 21h30 : Joan Baez
22h00 – 23h10 : The Ting Tings

     

     

    Samedi 17 Sept :
14h20 – 15h10 : Les Rois de la Suède
16h00 – 16h40 : Le Larron
17h30 – 18h10 : Ommm
19h00 – 19h40 : La Demoiselle Inconnue
20h30 – 21h20 : Rocé
22h10 – 23h00 : No One Is Innocent

    Samedi 17 septembre 2011
 
- 17h00 : Didier Labbé Quartet
Laurent Guitton, Didier Labbé, Grégory Daltin, Jean-Denis Rivaleau
- 19h00 : Jus de Bocse Médéric Collignon Quartet
Frank Woeste, Médéric Collignon, Philippe Gleizes, Fred Chiffoleau
- 21h00 : Nord-Sud Henri Texier Quintet
Manu Codjia, Sebastien Texier, Christophe Marguet, Henri Texier, Francesco
Bearzatti

     

    SAMEDI 17 SEPTEMBRE

    14H20 LES ROIS DE LA SUÈDE [ZEBROCK]

    14H30 YVAN LE BOLLOCH [GRANDE SCÈNE]

    15H50 SOUAD MASSI [GRANDE SCÈNE ]

    16H00 LE LARRON [ZEBROCK]

    17H20 BERNARD LAVILLIERS [GRANDE SCÈNE]

    17H30 OMMM [ZEBROCK]

    18H50 PATRICE [GRANDE SCÈNE]

    19H00 LA DEMOISELLE INCONNUE [ZEBROCK]

    20H20 JOAN BAEZ [GRANDE SCÈNE ]

    20H30 ROCÉ [ZEBROCK]

    22H00 THE TING TINGS [GRANDE SCÈNE]

    22H10 NO ONE IS INNOCENT [ZEBROCK]

     

    18-08-2011 om 22:50 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ene = de andere Bart... niet!

    Beste vrienden,

     

    Sinds Bart Peeters enkele dagen geleden op radio1 liet horen geen fan te zijn van Bart De Wever kreeg hij zo maar eventjes 800 haatmails toegestuurd.

    Wel, daar willen wij graag iets aan doen.

    Laten we deze bekende zanger eens een love-mail sturen!

    Kwestie van duidelijk te maken ten eerste dat artiesten recht van spreken hebben en ten tweede dat er vele anderen zijn die zeggen ‘Niet in onze naam’!

    Doe mee! Stuur een sympathiek briefje naar www.bartpeeters.net, klikken op ‘Contact’ en daar je hart-onder-de-riem-tekst noteren.

     

    Bij wijze van voorbeeld hierbij mijn tekstje:

    ‘Beste Bart,

    de ene Bart is duidelijk de andere niet! Wij willen je feliciteren met je interview op radio1. Wees gerust: je staat zeker niet alleen! Wat je zegt sluit goed aan bij wat wij met het front ‘Niet in onze naam’ ook bepleiten: een solidaire, open en multiculturele samenleving, de beste garantie voor een mooie toekomst voor onze kinderen!’

    Lieve Franssen, woordvoerder Niet in onze Naam

     

    Zou het niet mooi zijn als er zo’n 1000 loveletters naar Bart Peeters zouden verstuurd worden?

     

    Alvast bedankt!

    Lieve

    0499.14 74 46

     

     

     

    Hieronder ter info het artikel in De Standaard van 9 augustus met verslag van die radio-uitzending.

     

    Bart Peeters: ‘De Wever, dat is geen politiek'

    De Standaard dinsdag 09 augustus 2011  (vsa)

    Peeters is kritisch voor Bart De Wever. ‘Niets zo flauw als naar je eigen portemonnee te kijken.'

     

    Bart Peeters was gisterenmiddag te gast bij Jan Hautekiet in het radioprogramma Touché op Radio 1. Zijn bezoek ging niet onopgemerkt voorbij: zo liet hij duidelijk verstaan graag ‘Belg' te zijn. ‘Ik betreur heel erg wat nu bezig is.' Peeters verwees naar het uiteenvallen van Joegoslavië, waar één republiek nu door het leven gaat als FYROM: Former Yugoslav Republic of Macedonia. ‘Als dat je land is, heb je eigenlijk geen land meer', zei Peeters.

     

    Bart Peeters is net terug van een optreden in Marokko, waar hij op de affiche stond als ‘Les Belges'. Hij noemde dat ‘onbewust' een statement.‘Er is niets zo gemakkelijk als niets doen en op de eerste pagina gaan staan van Het Laatste Nieuws omdat je met de klein mannen naar Kinepolis gaat (een verwijzing naar Bart De Wever, red). Sorry, maar Bart De Wever, dat is géén politiek.'

     

    Hij pleitte in het radioprogramma voor een federale kieskring. ‘Ik zou het leuk vinden dat ik vanuit Vlaanderen zou mogen niet-kiezen voor Didier Reynders en dat men in Wallonië ook zou kunnen niet-kiezen voor De Wever. Maak een grote federale kieskring en je krijgt meteen een ander beeld.'

     

    De financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië overtuigen Bart Peeters niet. ‘Er is niets zo flauw als naar je eigen portemonnee te kijken. Nu steunt Vlaanderen Wallonië. Maar als onze kinderen in het bejaardentehuis zitten, is het goed mogelijk dat de tranfers omgekeerd lopen: van het jongere Wallonië naar het oude Vlaanderen.'

     

    Peeters was gisteren niet meer beschikbaar voor commentaar. ‘Bart heeft gewoon zijn mening gegeven. Maar hij heeft niet de ambitie om zich vergaand in het politiek debat te mengen', zegt zijn broer en manager Stijn Peeters.

     

    12-08-2011 om 23:40 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 jaar Oezbekeistan... in Kortrijk: 9 sept 2011

    UITNODIGING

    The Embassy of the Republic of Uzbekistan

    to the Kingdom of Belgium and Association “SPOETNIK”

    are delighted to invite You

    to the celebration of

    20 YEAR’S ANNIVERSAIRY OF THE INDEPENDENCE OF UZBEKISTAN

    to be held on Friday, September 9, 2011 at 19:00 hrs. at the Concertstudio

    The celebration will be followed by reception (a la Fourchette) with Uzbek Cuisine

    Ter gelegenheid van de 20ste verjaring van de onafhankelijkheid van de Republiek Oezbekistan

    Organiseert Spoetnik Kortrijk in samenwerking met de Ambassade van de Republiek Oezbekistan in België in aanwezigheid van de Heer Ambassadeur Bakhtiyar GULYAMOV

    Vrijdag 9 september om 19 uur

    Verwelkoming door Voorzitter Walter Weydts Ere-Ondervoorzitter Provincieraad

    Toespraak door de Heer Ambassadeur Bakhtiyar GULYAMOV

    Toespraak Gastspreker Receptie met Oezbeeks buffet voor U

    klaargemaakt door de kok van de Oezbeekse Ambassade te Brussel voorzien van de nodige drankjes

    Fototentoonstelling

    Waar: Concertstudio, Conservatoriumplein 2 te Kortrijk Op twee minuten wandelafstand van het station

    Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor 25 augustus 2011 T. Yvette & Pierre 0497/104642 E. pierre.devolder@telent.be

    Secretariaat: A. Devaerelaan 77 – 8500 Kortrijk Ronny & Betty T. 0475/911061 – 0475443811 E. ronnylaporte@skynet.be

    Naam: ___________________________________ Organisatie:_______________________________ Zal aanwezig zijn met aantal personen:_________

    Optreden van dans en muziek

    ensemble uit Oezbekistan

    address: Concertstudio Conservatoriumplein 2 8500 Kortrijk

    R. S. V. P. tel. 02/672 88 44 fax : 02/672 39 46, e-mail : press@uzbekistan.be

    Name. ________________________________________

    Organization. _________________________________________ will attend

    will be accompanied by ____ persons □ will not be able to attend


    12-08-2011 om 22:13 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enige salade bij de bbq.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Enige salades voor bij de barbecue : de finale

    Salade van champignons en courgette

    200 g champignons, in plakjes / 200 g courgette in dunne plakjes / 1 teen knoflook, geperst / het sap van 1 citroen / 1 theelepel suiker / 2 theelepels mosterd / zwarte peper uit de molen / 1 dl room / zout / 15 blaadjes basilicum, in reepjes gescheurd

       Meng voor de slasaus de geperste look, het citroensap, de suiker, de mosterd en peper naar smaak.  Klop de room door dit mengsel en breng op smaak met zout.
       Doe de plakjes champignon en courgette in een slakom.  Schenk de slasaus erover, garneer met de basilicum en serveer.  Sneetjes ciabatta en zongedroogde tomaten passen er wonderwel bij.   De room in de slasaus kan desgewenst vervangen worden door yoghurt.

    Patatossalata
    Griekse aardappelsalade

    1 kg aardappelen, in de schil gekookt, gepeld en in plakjes gesneden / 1 eetlepel fijngehakte kappertjes / 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt / 1 grote ui, gesnipperd / het sap van 1 citroen /2 dl olijfolie extra vergine / 1 hardgekookt ei, in plakjes, desgewenst / 1 tomaat, in plakjes / zout / versgemalen zwarte peper.

       Doe de nog warme aardappelplakjes in een schaal en schep er voorzichtig kappertjes, peterselie ne ui door.  Breng op smaak met citroensap, zout en zwarte peper uit de molen.  Besprenkel met de olijfolie, garneer met plakjes ei en tomaat en serveer.

    Uiensalade met kappertjes

       Leg op een bakplaat een stuk aluminumfolie.  Zet daarop middelgrote uien.  Rooster ze 1u-1u30 in een oven van 180 ∞C, tot ze zacht aanvoelen wanneer je op de schil duwt.  Haal ze uit de oven, schil ze zodra ze voldoende afgekoeld zijn, haal eventueel uitgedroogde lagen weg en snijd ze in vieren.  Doe ze in een kom en giet er enkel olijfolie over of een mengsel van olijfolie en citroen sap.  Daarvoor geldt een verhouding van 3 delen olijfolie tegen 1 deel citroensap.  Serveer de salade koud.  Dit is een recept uit de joodse keuken.

    Bloemkoolsalade uit Sfax
    Voor 6-8 personen

    1 bloemkool, in roosjes verdeeld / 8 kleine rode aarappels of nieuwe paptatjes, in de schil / zout / 1 theelepel harissa, gemengd met 3 eetlepels water / 1 theelepel gemalen karwijzaad / 1 theelepel gemalen koriander / 4 eetlepels olijfolie / 2-3 eetlepels vers citroensap / de geraspte schil van 1 citroen / zwarte olijven ter garnering, desgewenst

       Breng in twee pannen water aan de kook.  Strooi in elke pan wat zout.  Doe de bloemkoolroosjes in de ene pan, de aardappelen in de andere pan en kook de groenten beetgaar ; 10-15 minuten voor de bloemkool, ongeveer 30 minuten voor de aardappelen.  
       Snijd de aardappeltjes in stukken ongeveer zo groot als de bloemkoolroosjes.  Doe beide groenten in een serveerschaal.
       Meng verdunde harissa, karwijzaad, koriander, een theelepel zout, olie en citroensap in een kommetje.  Giet dit mengsel over de salade en schep alles goed om.  Laat de salade 1 uur rusten en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.
       Garneer desgewenst met zwarte olijven en serveer meteen op kamertemperatuur. 



    01-08-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    25-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enige salade bij de bbq 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enige salades bij de barbecue : the sequel

       Toen Ernesto Guevara de la Serna terugkeerde van zijn rondritje per moto door Zuid Amerika werd hij door zijn familie onthaald op een Argentijnse barbecue.   Men kent er de 'Asado al asador', waarbij het hele karkas van het dier in de 'asador', een soort dubbel rooster, schuin boven een groots houtskoolvuur geplaatst wordt en de 'Asado a la parilla', waarbij de stukken vlees, net zoals bij ons, op een rooster boven houtskool gegrild worden.  Het vlees verhuist van de grill naar de 'brasero', een grill boven een metalen doos met gloeiende houtskool, om het vlees warm te houden.  Men geeft er (stok)brood bij en gemengde salade.  Soms legt de 'parillero' groenten zoals aardappelen, maÔskolven, ui en aubergine, bestreken met olijfolie en bestrooid met zout op de 'parilla' gelegd.  De sausen 'chimichuri' en 'salsa criolla' zijn hierbij ontontbeerlijk.  Ja, op het feestje dat Ernesto Rafael Guevara Lynch en Celia de la Serna gaven voor hun zoon, zal het best gezellig geweest zijn, alhoewel biograaf Jean Cormier noteert : "Er is Mendozawijn, en om het feest compleet te maken is er matÈ in zijn uit CÚrdoba meegebrachte zilveren bombilla, waarin zijn naam gegraveerd staat.  Ze luisteren allemaal naar zijn reisverslag, ook al zwakt hij de meest shockerende details wat af.  In de ogen van zijn publiek staat trots te lezen, maar ook ongemakkelijkheid, een nauwelijks waarneembare ongerustheid.  Hij is niet meer dezelfde."

    Chimichuri de azafr·n
    Saffraanchimichuri

    1 rode ui, zeer fijngesneden / 3 teentjes knoflook, zeer fijngesneden / 5 eetlepels fijngesneden peterselie / 1/2 theelepel fijngewreven saffraan / 2 eetlepels citroensap / 1 eetlepel verse tijm / 2,5 dl olijfolie extra vergine / 1,5 dl witte azijn / 2 theelepels zout / 1 theelepel grof gemalen peper

       Meng de fijngewreven saffraan met het citroensap en laat dit ongeveer een kwartier rusten.  Meng alle ingrediÎnten voor de saus in een aardewerken, porseleinen of glazen pot.  Laat de afgedekte pot 24 uur op kamertemperatuur staan vooraleer op te dienen bij het geroosterde vlees.

    Chimichuri picante

    2 rode uien, zeer fijn gesneden / 4 teentjes look, zeer fijngesneden / 2 tomaten, klein gesneden / 2 groene Spaanse pepertjes, zonder zaadjes en zaadlijsten, fijngehakt / 5 eetlepels fijngesneden peterselie / 2,5 dl olijfolie extra vergine / 1,5 dl witte azijn / 2 theelepels zout / 1 theelepel grof gemalen peper

       Doe net zoals in het voorgaande recept, maar laat het zinnetje met de saffraan achterwege.

    Salsa criolla picante

    2 uien, fijn gesnipperd / 3 teentjes look, fijn gesnipperd / 2 tomaten, gepeld, ontpit, in smalle reepjes /2 rode paprika's, ontdaan van zaadlijsten en zaad, fijngesneden /2,5 dl (olijf)olie / 1 eetlepel gedroogde gemalen Spaanse peper / 1 eetlepel chilipoeder of cayennepeper / 1 theelepel gemalen komijn / 1 theelepel oregano / zout naar smaak

       Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde uien ongeveer 3 minuten.  Voeg de overige ingrediÎnten toe en laat alles nog 3 minuten sudderen.

    Ensalada mixta

    1 krop sla, in grove stukken / 2 tomaten, in partjes / 1 middelgrote ui, in ringen / 1 komkommer, in dunne schijfjes / 1 rode paprika, zonder de zaadjes en de zaadlijsten, in smalle reepjes / 1 wortel, in julienne gesneden /  1 bosje radijzen, de radijzen doormidden gesneden / 1 lente-uitje, in dunne ringetjes gesneden / 50 g waterkers, dikke stelen verwijderd, goed gewassen en drooggedept

       Doe alle ingrediÎnten in een kom, hussel ze zachtjes dooreen en dien op.  Geef er aderezo para ensalada cruda bij, een vinaigrette gemaakt met 3 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel rodewijnazijn, versgemalen zwarte peper en zout.

    Ensalada de rabanitos
    Radijssalade

    150 g zeer verse radijsblaadjes, zeer goed gewassen en drooggedept, in smalle reepjes gesneden /  1 tomaat, in partjes / 1 rode paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in smalle reepjes / 1 kleine ui, ragfijn gesneden

       Doe alle ingrediÎnten  in een slakom, meng ze dooreen, dien op en geef er de hierboven beschreven aderezo bij.

       Nogmaals, waterkers en zeker radijzenloof moeten goed gewassen worden : er hangt meer aarde aan dan je zou denken.  Het radijzenloof mag niet in het minst verlept zijn.



       



         

    25-07-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    04-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmededing vakbonden openbare diensten - neen tegen Di Rupo!

    Gemeenschappelijk vakbondsfront zal aangekondigde ingrepen in overheidspensioenen bekampen

     ACOD - ACV - VSOA

    Het gemeenschappelijke front van de vakbonden van het overheidspersoneel, heeft met grote verwondering en afkeer kennis genomen van de persberichten die aangeven dat de formateur ingrepen in de overheidspensioenen zal voorstellen.

    Volgens de persberichten zou het zowel gaan om de wijziging van de berekening van het pensioen op basis van de wedde gedurende de 10 laatste jaren, terwijl dat nu gebeurt op basis van de laatste 5 jaar, als om het op de helling plaatsen van de perequatie.

    Het gemeenschappelijk front verwerpt deze manier van aanpakken. De perequatie van de overheidspensioenen gebeurt nu om de twee jaar. Als de uitgaven voor de overheidspensioenen toenemen, is dat vooral het gevolg van een toename van het aantal gepensioneerden. Blijkbaar wil men dat compenseren door het bedrag van de pensioenen te verminderen.

    Dat komt gewoon neer op pure sociale afbraak.

    Het wijzigen van de berekeningsmethode van de pensioenen komt neer op het in vraag stellen van het principe van het uitgesteld loon, dat aan de grondslag ligt van de overheidspensioenen: bij gelijke kwalificaties is het personeel in de overheidssector minder goed verloond dan zijn collega in het bedrijfsleven. Ook is het niet logisch dat men zou ingrijpen in de perequatie, terwijl men net ook voor de werknemerspensioenen alles in het werk stelt om te komen tot een welvaartskoppeling. Het is helemaal niet juist het voor te stellen alsof de openbare sector geniet van overdreven hoge voordelen of pensioenen.

    De berekening van de overheidspensioenen moet dus verder gebeuren op basis van het loon in de laatste 5 jaar, zoals dat beter ook het geval zou zijn in de privé sector.

    Het stelsel van de overheidspensioenen is een goede regeling. Niet de overheidspensioenen zijn te hoog, maar de wettelijke pensioenen van het algemeen werknemersstelsel zijn te laag. Dat wordt zelfs erkend op Europees niveau en kan je afleiden uit de statistieken; niet voor niets hebben gepensioneerden een groot armoederisico.

    We vragen met aandrang dat men van politieke kant terug komt op die voorstellen.

    De openbare sector wordt blijkbaar op alle fronten tegelijk aangevallen.

    Spectaculaire verminderingen van werkingsmiddelen worden aangekondigd, overal in Europa, maar ook in ons land, waardoor de dienstverlening aan de burger in het gedrang zal komen. Op die zelfde manier worden onaanvaardbare verminderingen van de tewerkstelling aangekondigd, terwijl de recente ervaringen naar aanleiding van de crisis leert dat de openbare sector net toeliet de sociaal negatieve gevolgen van de economische crisis op te vangen. Hoe kan men komen tot een coherent sociaal en democratisch systeem, zonder sterke openbare sector? Blijkbaar wil men vandaag de openbare sector aanpakken als antwoord op de economische en andere problemen. Meer nog, uit de voorstellen zou ook blijken dat de index verder onder druk staat. Samen met problemen rond de pensioenen kan dat alleen maar leiden tot zware sociale conflicten.

    Het gemeenschappelijk front roept de formateur op, de gewraakte en sociaal onrechtvaardige voorstellen te schrappen in z’n discussienota. Mocht bij de bekendmaking van de nota, dinsdag, blijken dat dit niet gebeurt, dan heeft het gemeenschappelijk front beslist, nu reeds een brede sensibiliseringcampagne bij het personeel in de openbare sector op te starten, om deze aanpak energiek aan te klagen en te bekampen.

     

    Voor ACOD Chris Reniers

    Voor CGSP Alain Lambert

    Voor FCSOD Luc Hamelinck

    Voor VSOA Jan Eyndels

    04-07-2011 om 22:51 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade bij bbq 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is een beetje komkommertijd (op het moment van dit schrijven weten ze nog altijd niet welke virus de komkommers een slechte naam geven), dus het is zomer en nu en dan tijd om een stukje vlees, vis of vegie op de rooster te leggen.

    Natuurlijk een bbq, daar moet salade bij... hieronder volgen tips.

    De volgende verschijnen op 25.07 en op 01.08.2011.

    Smakelijk en goed verlof, en geniet van de salades van Johan.

    Frank,

     



    Enige salades bij de barbecue.

       Wie een salade wil maken met sla weet niet wat eerst te kiezen.  Naast de klassieke kropsla, wordt de geÔnteresseerde koper om de oren geslagen met groene en rode eikenbladsla, lollo bianco - die groen is - en lollo rosso, radicchio en ijbergsla.  Deze laatste is wegens zijn knapperigheid een buitenbeentje.  Krulandijvie, veldsla, jonge spinazie, waterkers en rucola, alias raketkruid, vergroten het assortiment.  Het staat iedereen vrij deze soorten naar hartelust te combineren en er mayonaise, vinaigrette of een andere slasaus bij te geven.
       Dan is er nog de tomaat, in vele kleuren en formaten.   Net zoals bij de sla zijn de tomaten die in volle grond gekweekt worden de smakelijkste.  De verfoeilijke hydrocultuur, die in ons landje helaas al te veel toegepast wordt, zorgt enkel voor vruchten die voornamelijk uit water bestaan.   Bekommer je bij de aankoop van tomaten vooral niet om het uiterlijk ervan.  Een tomaat met een uitstulpende buil is even lekker als een bolronde.  Overigens worden de beste tomaten in blik gestopt.  De Europese klant is zodanig bewerkt door de reclame dat hij gewoon geworden is dat alle tomaten even groot en rond zijn.   Het gevolg daarvan is dat alle 'misvormde' tomaten naar de conservenfabriek gedeporteerd worden.  Toevallig zijn dat de lekkertste.  Een vleestomaat, de zogenaamde bonktomaat is zelden te vinden, tenzij bij de verkoper van tomaten uit volle grond.  Alleszins te proberen zijn de Italiaanse Cuore de Buo, hier verkocht als ceur de boeuf of osseharten.  Een tomaat lust nogal gauw een gesneden uitje, wat gesnipperde bieslook en enkele gescheurde blaadjes basilicum.  Mayonaise en vinaigrette gaan er ook goed bij.
       Voor wie avontuurlijk aangelegd is en een en ander wil proberen, volgen hier enkele salades.

    Oosterse koolsalade
    Voor 8 personen

    1/2 savooiekool, zonder nerven, in dunne sliertjes
    1/2 rodekool, in dunne sliertjes
    2 wortels, in julienne gesneden
    1 rode paprika, zonder zaad en zaadlijsten, in dunne reepjes
    1 gele paprika, idem dito
    8 lente-uitjes, in dunne ringetjes
    3 sjalotjes gesnipperd
    30 g gehakte verse korianderblaadjes
    2 theelepels zout
    1 theelepel versgemalen zwarte peper
    Voor de slasaus 
    het sap van 2 limoenen
    1 eetlepel sojasaus
    1,5 eetlepel fijngesneden verse gemberwortel
    1 kleine rode chilipeper, zonder de zaadjes, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 eetlepel vloeibare honing
    1 eetlepel sesamolie
    1,25 dl arachideolie

         Doe alle groenten in een slakom en breng op smaak met koriander, zout en peper.  Meng alle ingrediÎnten voor de slasaus.  Een mooie truc hiervoor is alles in een potje met schroefdeksel te doen.  Schroef het deksel erop, schudt enige tijd krachtig en klaar is Kees.  Giet de slasaus over de sla en schep alles luchtig om.

    Hete en zure komkommer uit Szechuan

    1 komkommer
    1 theelepel zout
    2 eetlepels suiker
    2 eetlepels azijn
    1 eetlepel chili-olie

       Snijd de komkommer in de lengte in twee en snijd elke helft in repen ter  grootte van Engelse frieten ; die zijn twee keer zo dik als onze frieten.  Doe de stukken komkommer in een vergiet en bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten staan.  Spoel ze af onder de koude kraan, laat uitlekken en dep ze droog, waarbij je op elk stukje zacht drukt om ze zacht te maken.  Een andere manier om ze zacht te maken is elk stuk een tikje te geven met de zijkant van een koksmes.
       Doe de stukjes komkommer in een schaal.  Verdeel de suiker erover.  Besprenkel net voor het opdienen met zout en peper.

    Ensalade con Roquefort

    1-2 kropjes kropsla, uiteen gehaald
    1 hardgekookt ei, grof gehakt
    25 g serranoham, in reepjes gesneden
    voor de slasaus
    2 eetlepels Roquefort, verkruimeld
    2 eetlepels slagroom
    2 eetlepels witte wijnazijn
    6-8 eetlepels olijfolie
    zwarte peper uit de molen
    een mespunt heet paprikapoeder

       Doe de slabladen in een slakom.   Klop Roquefort, slagroom en azijn door elkaar.  Roer beetje bij beetje de olie erdoor.  Breng op smaak met peper en paprikapoeder.  Giet de slasaus over de slablaadjes en garneer met grof gehakt ei en reepjes serranoham. 

    01-07-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazavloot

    'Belgium to Gaza' veroordeelt intimidaties tegen Gazavloot

    De internationale 'Freedom Flotilla 2 – Stay Human' naar Gaza kreeg de laatste dagen te maken met een intense campagne van intimidaties, bedreigingen en geweldpleging. Begin deze week werd de motor van een van de boten in de Griekse haven Piraeus gesaboteerd. Deze ochtend werden vier internationale deelnemers aan de vloot het slachtoffer van agressie, op verschillende plaatsen maar op hetzelfde moment, in een Griekse havenstad. Ze werden beroofd van hun papieren en van hun gsm. Tenslotte is er het bericht dat de N-VA, bij monde van Els De Mol en Jan Jambon, de humanitaire vloot naar Gaza zou veroordelen als “een vorm van terrorisme”.

    De beschuldiging van terrorisme is de zaken op zijn kop zetten. Een commissie van de VN-Mensenrechtenraad onder leiding van Karl-Hudson Phillips stelde een onderzoek in naar de Israëlische militaire actie tegen het schip de Mavi Marmara vorig jaar, waarbij 9 opvarenden omkwamen. De commissie besloot dat het Israëlische leger “ernstige schendingen van de mensenrechten en het internationaal humanitair recht” had begaan, voldoende om vervolging in te stellen voor “misdrijven zoals opzettelijke levensberoving, foltering of onmenselijke behandeling en het moedwillig veroorzaken van hevig lijden of ernstig letsel aan lichaam of gezondheid”. Dokter Guido Gorissen, deelnemer aan de Gaza-vloot, reageert boos: “Ik kom uit een N-VA-nest, en de meerderheid van mijn familie zal gechoqueerd zijn uit de mond van dit soort mensen te moeten horen dat ik een terrorist ben.”

    De Gaza-vloot is een humanitair en solidariteitsinitiatief. Het wil het embargo tegen de Gaza-strook, dat nu al vijf jaar bestaat, aanklagen en noodzakelijke hulpgoederen leveren aan de Palestijnse bevolking. Het gaat om een vreedzaam initiatief, waarbij alle opvarenden bewust kiezen voor geweldloosheid.

    De vier Belgische deelnemers hebben net een intense training in geweldloze weerbaarheid achter de rug, en zijn klaar en extra gemotiveerd om samen met de Canadese, Australische en Deense delegaties met het schip 'Tahrir' te vertrekken. Guido Gorissen: “We bereiden ons voor op een actie die LEGAAL is en HUMANITAIR, een actie die de barbaarse politiek van Israël blootlegt en de regeringen van de westerse landen ontmaskert als passieve collaborateurs met de onwettige onderdrukking waarvan het volledige Palestijnse volk slachtoffer is.”

    Het platform 'Belgium to Gaza', dat bestaat uit een 25-tal verenigingen, veroordeelt de verschillende vormen van bedreigingen en intimidatie ten aanzien van de Gaza-vloot en haar deelnemers, die hiervoor geen millimeter zullen wijken. 'Belgium to Gaza' roept de Belgische politieke partijen en verantwoordelijken op om in plaats van een veroordeling, hun steun uit te spreken voor dit vreedzaam, humanitair en solidariteitsproject voor het Palestijnse volk

    Contactpersonen 'Belgium to Gaza':

    • Inge Neefs, 0486/18.33.91

    • Bert De Belder, 0495/85.57.01

    • Ludo De Brabander, 0473/51.64.62

    30-06-2011 om 00:41 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs