Onderzoek naar en van de verschillende legale mogelijkheden.
29-08-2013
Dag 8
Twee onderzoeken afgerond en dan was er nog eentje waar ik blijkbaar toch niet voor in aanmerking kwam.
Ook mijn tweede artikel, ditmaal voor 'InfoNu', geschreven en ingediend. Moet nu nog wachten op goedkeuring. Had vandaag al antwoord gekregen op mijn vragen van gisteren en ik was ermee geholpen. Zeer aangenaam!
Dagelijks klik ik ook op een aantal mails die ik ontvang waarmee ik dan weer punten verdien met de spaarprogramma's. Die kan ik dan later inwisselen voor geld of aankoopcheques. 'Moneymiljonair', 'Euroclix' en 'Cashhier' hebben mij tot nu toe de beste indruk nagelaten. Van deze sites krijg ik regelmatig (dagelijks) één of meerdere mails en door hen wordt ik ook regelmatig uitgenodigd voor enquêtes. Een rechtstreekse link vind je terug in de linker kolom. Van de andere twee sites, 'Betaalde Mails' en 'Crazy Mails', heb ik tot op heden nog niets ontvangen. Geen mails en geen onderzoeken. Deze sites zou ik dus niet aanraden. Bij Crazy Mails kan je trouwens niet deelnemen aan onderzoeken als Belg. Enkel Nederlanders kunnen er aan de enquêtes deelnemen.
Ik ga voorlopig alle links naar de spaarprogramma's nog laten staan, maar wanneer ik tegen het einde van de week nog steeds geen mails van deze twee sites heb gekregen haal ik hen er van tussen.
Een vragenlijst voor 'OnlineGFK' en een enquête voor 'MySurvey' ingevuld.
Ook heb ik een kladversie geschreven van mijn tweede artikel. Ik was van plan om het op 'InfoNu' te plaatsen maar na hun site nog eens goed te hebben nagelezen bleef ik toch nog met enkele vraagtekens zitten. Ik wacht nu nog even tot ik van hen antwoord heb gekregen op mijn vragen.
Mijn eerste artikel is trouwens goedgekeurd. Het gaat over sterrenkunde en is getiteld: "Waarom duurt een dag 24 uren en een jaar 365 dagen?". Het is te lezen op www.klikartikelen.nl en het staat onder de rubriek 'algemeen'. Veel artikelen staan er nog niet op de site dus het is eenvoudig te vinden .
Morgen worden de eerste spullen op 2dehands.be geplaatst.
Vandaag 3 enquêtes ingevuld (één voor Ipsos en twee voor Toluna). Toluna, daar heb ik me ondertussen dus eveneens op ingeschreven.
Ook mijn eerste artikel doorgestuurd naar 'Klikartikelen'. Nu afwachten of het goedgekeurd wordt. Moet toegeven dat het even duurde voor ik doorhad hoe ik het artikel juist moest invoeren. Het is de bedoeling dat je zelf HTML-tags gebruikt. Heb ik toch eventjes via Google moeten opzoeken. Op de website van 'Klikartikelen' zelf stond er niet echt veel uitleg.
Mijn volgend artikel zal voor 'Infonu' geschreven worden. Kan ik beiden al eens vergelijken wat betreft gebruiksgemak.
Vandaag 5 enquêtes ingevuld en alle sites eens overlopen om mijn reeds verdiende inkomsten te noteren. Deze had ik nodig om (zoals beloofd) mijn eerste overzicht op te stellen.
ACTIVITEITEN
TIJD (UUR)
INKOMSTEN ()
Online handelen
2
0,00
Spaarprogramma's
1
9,20
Enquêtes invullen
3
6,95
Artikelen schrijven (Google Adsense)
1
0,00
Ander administratief thuiswerk
0
0,00
Website of blog
1
0,00
TOTAAL
8
16,15
Voorlopig zit ik nog aan een miserabel uurloon van 2 per uur te werken. Maar ... we zijn nog maar net begonnen!!! Bovendien heb ik 2 uur nodig gehad om mijn zolder op te rommelen en heb ik er nog niets van online gezet. Bij de inkomsten van de spaarprogramma's moet ermee rekening gehouden worden dat de gepresteerde verdiensten slechts 3,20 zijn, de overige 6 zijn toegekend bij registratie.
De komende dagen ga ik mij meer focussen op het schrijfwerk en het op 2dehands plaatsen van mijn op zolder gerecupereerde spullen.
Voor de twee onderzoeken van 'MySurvey' kwam ik in beide gevallen toch niet in aanmerking. Aan de enquête van 'Ipsos Access Panels' kon ik wel deelnemen. Heeft toch een half uurtje in beslag genomen, maar ik heb het dan ook wel serieus ingevuld. Het leverde me 175 punten op wat volgens mij overeenkomt met net geen 1,50.
Wat het artikelen schrijven betreft heb ik besloten om me op beide sites in te schrijven. Dus vanaf vandaag ben ik 'auteur ' voor zowel 'Infonu' als voor 'Klikartikelen'. Het schrijfwerk voor 'Infonu' zal aan hogere criteria moeten voldoen maar de voorwaarden lijken me ook het interessantst. Het publiceren op beide sites geeft me ook de mogelijkheid om ze met elkaar te vergelijken. Heb vandaag alvast hun 'HELP'-pagina's grondig doorgenomen.
Vandaag één enquëte van 'Euroclix' ingevuld. Had er ongeveer een kwartiertje voor nodig. Heb er nog twee van 'MySurvey' en één van 'Ipsos Access Panels' doorgekregen maar die ga ik morgen moeten afwerken. Het meeste van mijn vooropgestelde tijd heb ik vandaag besteed aan het schrijven van een artikel ('Waarom duurt een dag 24 uren en telt een jaar 365 dagen?'). Weet enkel nog niet goed op welke site ik het ga plaatsen. Ben er nog niet helemaal uit. Ofwel wordt het 'Infonu' en anders 'Klikartikelen'.
Vandaag heb ik me ingeschreven op sites waar je enquêtes kan invullen tegen een kleine vergoeding. Ik heb gekozen voor 'Global Testmarket', 'Ipsos Access Panels', 'MySurvey', 'OnlineGFK' en 'Jouw Mening'.
Ook al even nagedacht over een onderwerp om een artikeltje over te schrijven. Want dat staat op de agenda voor morgen. Nog juist eens uitzoeken welke site hiervoor het meest interessant is en dan zet ik deze avond nog een kladversie op papier.
Concrete informatie over acties in de spaarprogramma's en hun opbrengsten, evenals (in de toekomst) andere acties ga ik telkens op zondag op het blog plaatsen. Zal mijn best doen om dat zo overzichtelijk mogelijk te doen.
Online handelen, dus ... 'rommel' zoeken. Heel de voormiddag onze zolderverdieping opgeruimd en gesorteerd in drie categorieën. Een (groot) deel voor het containerpark, spullen die we houden en jawel, een deel dat kan worden verkocht. Het gaat dan voornamelijk over speelgoed en kleertjes van de kinderen waar ze nu te groot voor geworden zijn. Nu moeten er nog foto's van genomen worden en dan plaats ik ze op 2dehands. Maar dat zal voor één van de volgende dagen zijn.
Heb me ook reeds aangemeld op 5 bekende spaarprogramma's. (Een overzicht vind je terug in de linker kolom) Op deze sites kan je geld verdienen door mails te lezen, vragenlijsten in te vullen, in te schrijven op nieuwsbrieven en door andere leden aan te brengen. Op de sites waar ik me gratis heb ingeschreven ontvang je telkens een welkomstbonus gaande van 1 bij 'Crazymails' en 'Betaalde Mails' tot 1,50 bij 'Euroclix'. Bij 'Cashhier' en 'Moneymiljonair' ontvang je telkens 1,25. Alles samen was dit goed voor 6. Met wat geluk kan je vaak ook nog leuke cadeaus in de wacht slepen (ipad, 500). Bovendien krijg je bij hun partners vaak interessante kortingen.
Morgen ga ik mij bezighouden met sites die zich enkel richten op enquêtes voor marktonderzoek.
Zoals velen ben ook ik op zoek naar een manier om van thuis uit geld te verdienen. Wanneer je in een zoekmachine de tekst 'extra inkomsten' of iets dergelijks intypt word je al snel overstelpt met allerlei sites die je serieuze 'cash' beloven. Betrouwbaar lijken ze mij allerminst! Na eliminatie van al deze sites die mij onbetrouwbaar leken of waarvoor ik eerst iets zou moeten investeren (cursus, software, producten, ...) bleven de volgende mogelijkheden over:
- Oude 'rommel' verkopen op internet - Spaarprogramma's (mails openen, advertenties lezen, e.d.) - Enquêtes invullen - Artikelen schrijven - Administratief thuiswerk - Verdienen via reclame op je eigen blog of website.
Mijn onderzoek zal zich dan ook op deze zes vormen van thuiswerk richten. Concreet ga ik gedurende één jaar dagelijks +/- twee uur van mijn tijd investeren. Wat en hoe ik alles juist doe zal je kunnen volgen op dit blog. Wekelijks zal er ook een overzicht verschijnen van de gepresteerde tijd per rubriek en de overeenkomstige inkomsten. Dit om te kijken welke zaken rendabel zijn en welke niet. Het spreekt voor zich dat wanneer er sites moesten zijn die hun beloften niet nakomen dit dan ook vermeld wordt.
Vandaag heb ik mijn tijd alvast zinvol geïnvesteerd. Mijn blog aangemaakt, wat research gedaan en mijn allereerste post geplaatst!
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!