Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
derde klas van de zilverbergschool
oktober
09-01-2014
BLIND in de school!
We leren in de werolessen over de zintuigen. Hoe kan je je in school voortbewegen als je nu blind zou zijn? We probeerden het uit en kwamen toch ook wat enkele hindernissen tegen. Gelukkig was er hulp van een vriend(in).
Op woensdag 4 december kregen de klassen bezoek van Sinterklaas en 2 Zwarte Pieten. Alle jongens en meisjes waren braaf geweest en kregen alvast wat lekkernijen in afwachting van zijn echte verjaardag op 6 december.
We bezochten een mooi kerkhof. Een deel was een soldatenkerkhof. We bezochten ook het graf van Albrecht Rodenbach, heel speciaal hoor. (Femke en Aïsha)
In het Wielermuseum zagen we fietsen van héél lang geleden,...toen er nog geen trappers waren uitgevonden. Loïc mocht op de hoge bi zitten: een fiets met een heel groot voorwiel. (Febe, Lauren, Femke, Milana)
In het stadhuis mochten we binnen in de trouwzaal. Er zijn heel wat mooie kunstwerken te zien ( van Jules Lagae, Blomme,...)
In Roeselare zijn een aantal marktpleinen. De grootste noemt natuurlijk de Grote Markt. Er is van alles te zien in het groot, maar ook in het klein.
Het derde leerjaar verkende Roeselare en ging op bezoek naar 2 musea. Kijk en lees hieronder hun eigen geschreven ervaringen.
Ferdinand Le Hetet was een Franse soldaat. Hij en zijn soldaten hielpen ons om de Duitsers weg te jagen in de eerste wereldoorlog. Er hielpen nog andere soldaten van andere landen. Hij stierf op 19 oktober 1914. We herdenken al deze overleden soldaten die hier zijn begraven.
Het nationaal wielermuseum is een museum in de Belgische stad Roeselare. Oud-wielrenner Freddy Maertens was van 2000 tot 2007 ambassadeur van het museum en ontving regelmatig gasten.
Loïc zit op de hoge bi in het wielermuseum. Ik weet niet wanneer die werd uitgevonden maar het is wel al een heel oude fiets. Wat vind je er zelf van. Kijk maar naar de foto. Je moest minstens 3 lessen volgen om echt te kunnen fietsen met de hoge bi. En als je het dan nog niet kon, tja, dan moest je het zelf maar leren. De hoge bi heeft één supergroot voorwiel en één superklein achterwiel.
Op stap in het wielermuseum. Arne en alle andere kinderen waren heel enthousiast. De mevrouw geeft wat uitleg en we waren aan het kijken naar een fiets waarover ze aan het vertellen was.
Hier zie je een zaal in het stadhuis met allemaal kinderen. Dat is het derde leerjaar. Meester Peter trok deze mooie foto van Kato en Lauren. Vroeger was deze zaal een restaurant, nu is het de trouwzaal. Er waren daar veel schilderijen van alle burgemeesters van Roeselare. Er waren ook sjieke stoelen. De zaal was niet zo groot en het was er een beetje ouderwets. Er waren wel mooie muren en ramen.
In het stadhuis was het mooi.We zaten hier in een zaal en keken naar de schilderijen. We luisteren goed naar de mevrouw. In het stadhuis was het mooi.
Dit is Peegie. Hij draagt een rare hoed. Hij staat op de botermarkt. Peegie is een figuur die werd bedacht door Willem Denys.
Hier is het stadhuis van roeselare. Het heeft een kelder, een trouwzal en vergaderzalen.
Bram was vrijdag 22 november te gast op onze school. Samen met een online-professor kwam hij pestgedrag onderzoeken. De kinderen werden uiteindelijk allemaal lid van zijn OK-brigade.
In 3A waren echte werkmannen/werkvrouwen aan het werk! We bestudeerden hoe meubels in elkaar worden gestoken. We maakten kennis met allerlei materialen en gereedschappen. Daarna mochten we zelf aan de slag.
Eerst even het plankje schuren met schuurpapier. Wat is dat lastig zeg, een schroef in een plank schroeven. Ik heb nog nooit van een inbussleutel gehoord. Niet zo eenvoudig als het lijkt, een spijker in een stuk hout hameren.
Tijdens de week van "Het bos", moet je naar...het bos! Met z'n allen trokken we dan maar naar het Sterrebos. Er werd heel wat bijgeleerd over bladeren, bomen, kriebelbeestjes,... We konden zelf op onderzoek gaan. Enkele sfeerbeelden...
Naar aanleiding van het gedichtje "LIJMEN" werkten alle leerlingen uit het derde leerjaar klasdoorbrekend enkele zaken uit. Er werd kunst gemaakt: poëzie, fotografie en collages. Alle leerlingen konden hun werken voorstellen aan beide klasgroepen.
Er werden ook beeldjes gemaakt in de klas naar het voorbeeld van kunstenaar Giacommetti.
Uitbeelden, zingen en dansen in het derde leerjaar
In het derde leerjaar werd in september zonder woorden verkeersborden uitgebeeld, deftig klassikaal gezongen en muziek gemaakt met het schoolgerief. Later werden ook danspasjes gezet in onze dansstudio. (de turnzaal met wat verbeelding)