Inhoud blog
  • Luxe zout
  • Onder zoutkorst gebraden dorade, raviolis van gekonfijte tomaat en gebakken artisjok
  • Sel de Guérande in de culinaire wereld
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Algemene informatie zeezout

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.


    Foto
    Zeezout of Sel de Guérande
    Meer weten over ongeraffineerd zeezout
    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxe zout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fleur de Sel ofwel het luxe zout geeft een aparte lekkere smaak aan je eten. Het voordeel van dit zout is dat het 80 verschillende mineralen bevat. Dit is een 100% natuurprodukt en wordt nog steeds op dezelfde manier ambachtelijk behandeld zoals 2000 jaar geleden.

    Fleur de Sel kristalliseert aan de oppervlakte van de zoutpan in zeer specifieke weersomstandigheden. Alleen bij de juiste weersomstandigheden, temperatuur van het water en de zoutbalans, ontstaat er een éénmalig dun vliesje van zout wat maar heel even aan de oppervlakte van het zeewater in de zoutpannen drijft. Dit vliesje wordt dan ook op het juiste moment, handmatig van de oppervlakte geschept en in de zon gedroogd.


    28-02-2011 om 21:58 geschreven door Dirk Claessens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)

    Archief per week
  • 28/02-06/03 2011
  • 29/11-05/12 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 12-2010

    Startpagina !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs