Inhoud blog
 • 5 tips om tijdens uw zomer een literair hoogstandje te beleven
 • in een landerige dorpsbibliotheek
 • HRM
 • Korte inleiding tot deze blog
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  in een heel klein literair hoekje
  Literaire tips en polemieken
  24-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 tips om tijdens uw zomer een literair hoogstandje te beleven

  De toevallige, doch aandachtige bezoeker van deze blog zal het niet ontgaan zijn; reeds meerdere weken wordt dit digitaal platform niet meer gestoffeerd. Ik geef toe; het WK voetbal in Zuid-Afrika (het allereerste WK op Afrikaanse bodem!) zit daar voor meer dan iets tussen. Hoe jammer overigens, dat slechts 1 Afrikaans land de poulewedstrijden heeft overleefd (Ghana). Ik duim voor je, Ghana! Moge je de VS eens een bruin poepje laten ruiken in de achtste finales!

  Maar terug naar de Literatuur...

  Met de zomer in het verschiet krijgt de werkende mens al eens wat meer tijd om een boek ter hand te nemen. Zou het niet jammer zijn dat u, bedolven onder goedmenende of zelfs kwaadaardige recensies, op het verkeerde been (boek) wordt gezet, tussen het kaf het koren niet meer ziet en opteert voor een boek dat het sop de kolen niet waard is?

  Daarom 5 tips, al blijft het een persoonlijke appreciatie:

  1. A.F.Th: Advocaat van de hanen, uitgeverij Querido, 1996: Deel 4 van De Tandeloze Tijd, de groots opgezette romancyclus van deze Nederlandse auteur. Kan echter ook los worden gelezen zonder voorafgaandelijke kennis van de eerste (omvangrijke) delen.

  2. Oscar Van Den Boogaard: Magic Man, uitgeverij De Bezige Bij, 2007: toenertijd in één ruk uitgelezen. Uw zomer zal heet zijn.

  3. Harry Mulisch:  Siegfried - een zwarte idylle, uitgeverij De Bezige Bij, 2001: Mulisch over enkele aspecten van zijn grote thema de Tweede Wereldoorlog. Men herinnere zich zijn quote: "De Tweede Wereldoorlog? Ik bén de Tweede Wereldoorlog!"

  4. Johan de Boose: De poppenspeler en de duivelin - reis naar de schimmen van Kroatië, uitgeverij Meulenhoff Manteau, 2009: met dit boek hoef je je zetel niet te verlaten om je in Kroatië te wanen, De Boose rijt deze verse Europese wonde open en ruikt.

  5. Joris Ockeloen en het wachten: Jeroen Brouwers, uitgeverij Atlas, 1967: debuutroman van Brouwers, voor al wie vader is, geweest of nakend.

  Het najaar zal overigens rijk zijn aan interessante nieuwe uitgaven: Michel Houellebecq komt met nieuw werk, Jeroen Brouwers' laatste roman verschijnt en de pas opgerichte uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen komt uit met haar eerste catalogus "dat een brede kijk wil hebben op de geschiedenis"... dat belooft!

  24-06-2010 om 16:34 geschreven door Apollonus Dionysos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


  Archief per week
 • 21/06-27/06 2010
 • 31/05-06/06 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!