Inhoud blog
 • Update!! ;)
 • 17 ottobre
 • 16 ottobre
 • 13 ottobre
 • 12 ottobre
  Zoeken in blog

  Yana a Milano
  Yana op Erasmus in Milaan
  26-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 settembre

  De wekker ging vrij vroeg (8u noemen wij vrij vroeg) omdat we om 10u hadden afgesproken (ken jezelf, het begin van wijsheid, dus wij goed op tijd uit bedje om voor de verandering eens op tijd te komen), uiteindelijk kwamen we toch pas om 10u20 aan op de afspraak… Ahja, misschien eens vertellen wat de afspraak was. Awel, ESN organiseerde al een trip naar Parma voor de Erasmussers en een daguitstapje naar Parma zagen wij wel zitten. Dus wij met een vrij grote bende daar staan wachten in het station (dat was dus de plaats van afspraak), en blijven wachten, en blijven wachten, lichtjes verveeld geraken, bellen naar de organisator, erachter komen dat ie nog in bed lag, veel te laat zijn voor de juiste trein en het stom vinden om een latere te nemen want maar een halve dag in Parma rondlopen is wat weinig, dus beslissen om -samen met een Fransman en een Canadese Rus- wat musea te doen in Milaan zelf. Het zijn namelijk blijkbaar European Cultural Heritage Days deze dagen, dus konden we gratis binnen in enkele musea. Dus eerst de musea in het Castello Sforzesco gedaan (waar trouwens net de voorbereidingen voor het “Festa della Libertà” voor Berlusconi werden voorbereid, geen verdere commentaar op de Italiaanse politiek en Berlusconi, daar kan je beter een aparte blog aan wijden…), dan op een terraske een sandwich gaan eten, door Parco Sempione gewandeld, naar Brera-museum gegaan, maar aangezien het daar veel te druk was, zijn we daar doorgegaan (na wel even een kijkje te zijn gaan nemen bij een tentoonstelling van kunst-studenten en na foto’s te hebben getrokken bij Parini en Beccaria), en zijn we even rustig van het zonnetje gaan genieten in de Giardini Pubblici. Omdat onze buikjes begonnen te grommen, zijn we terug gewandeld richting Duomo, onderweg nog één of andere show van de Fashion Week tegengekomen in de Galleria, en uiteindelijk -omdat élke dag pizza of pasta toch te veel wordt- zijn we eens de Milanese McDonald’s binnengegaan ;) Lichte vakantiejobnostalgie en vooral het gelukzalige gevoel eten in mijn buikje te krijgen overvielen mij. Om nog eens op ons gemak te computeren en kamer op te ruimen (oké, eigenlijk was het alleen mijn helft van de kamer die een puinhoop was…) en vroeg in bedje te kruipen, zijn we na de McDonald’s meteen richting kot gegaan.            

           

            

            

                                     

                   

                 

  26-09-2010 om 00:00 geschreven door Yana


  25-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 settembre

  Na het opstaan (om 11u, het was uitslaapdagje) en het ontbijten (cornflakes omdat we te lui waren om naar de bakker te gaan), zijn we naar de Wind-winkel geweest om ons draadloos internetsysteem te laten activeren. Terug op kot middageten, internet uittesten (yeah, het lukt!), verse kleertjes aandoen en weer op weg naar een Erasmus-afspraakje :) Eerst boekenwinkeltjes enzo binnengaan, gewoon wat rondkuieren door de Milanese straatjes, een plaats passeren waar het ruikt naar Chinees eten en roepen “amai, dat ruikt hier naar Chinees” en merken dat er toevallig net dan een Chinese jongen naast jou aan het lopen is, het gele-auto-spel spelen, een Italiaans-Engels-Frans-Nederlandse mix praten,… . Uiteindelijk, nadat nog wat mensen ons ‘gejoind’ hadden, zijn we op zoek gegaan naar een tof restaurantje, wat we hebben gevonden in de vorm van een gezellige pizzeria (ahja, we’re in Italy). Daarna de metro gepakt naar de volgende afspraak: sangria-party op het kot van één van de Eseg-staffleden. Njammie sangria! En dan was er nog een typisch Italiaanse cocktail (Spritz geloof ik), ook wel lekker. Daar nog wat toffe mensen leren kennen van keiveel verschillende landen. Uiteindelijk de laatste metro richting kot gepakt die we konden hebben en in bedje gedoken.             

             

  25-09-2010 om 00:00 geschreven door Yana


  24-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 settembre

  Goeiemorgen morgen, goeiedag! ;)

  Verslag van vrijdag 24 september: wekker 8u30 – niet uit bed geraken – uiteindelijk toch opstaan (9u20) – ontbijt –  … – Nele en Magalie gekomen. Oké, nu het beetje interessanter wordt, zal ik terug in volledige zinnen schrijven. Met z’n viertjes zijn we dan naar de supermarkt gegaan, en dan verder door naar Parco Sempione om daar te picknicken. Broodjes, prosciutto, tomaat, mozzarella, sla, cola, chocoladepudding en goed weer, da’s genieten! :) Nadat we hun koffer waren komen oppikken, zijn we Nele en Magalie gaan afzetten naar de bus richting luchthaven. Net op tijd waren we aangekomen op kot: 5 minuten later begon het te onweren… Dus gezellig binnen gezeten, de Gazzetta dello Sport gelezen, wat foto’s op de computer gezet en gegeten (lekker Belgisch: puree met worst en tomaatjes). Uiteindelijk moesten we (weeral) spurten (door de regen) om op tijd op onze afspraak te zijn: op Piazza Duomo hadden we afgesproken met mede-Erasmussers om aldaar naar een openluchtmodeshow te gaan kijken (het is dus Fashion Week hier in Milaan). Oké, ik ben nu niet zo’n fashion-mens, maar ’t was echt wel cool om zo’n modeshow te zien. (Ahja, voor diegenen die het interessant vinden: het was blijkbaar een show van C’N’C Costume National.) Daarna zijn we naar bar Magenta getrokken en na een drankje hebben we de metro gepakt naar kot. Dus tot dan toe liep alles goed, maar we kwamen metro uit, keken naar buiten en zagen alleen maar regen, regen en nog eens regen. Tja, we dachten: op 5 minuutjes zijn we op kot, dus we spurten daardoor en zullen nog wel vrij droog thuiskomen. Maarrrreuhm… we hadden dus duidelijk de Milanese regen onderschat: als verzopen waterkiekens kwamen we aan op kot, nat tot op het bot. Dus eerst zelf opdrogen, kleren laten drogen en dan direct lekker warm pyjama’ke aangetrokken en in bedje gekropen :)              

              

               

              

  24-09-2010 om 00:00 geschreven door Yana


  23-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 settembre

  Yooowww!

  Rustige dag gehad donderdag: beetje uitgeslapen (9u), en dan hebben we het boek van de Facoltà di Lettere e Filosofia met alle 245 vakken helemaal doorgenomen en gezocht naar vakken die wij willen/kunnen/mogen doen. Nadat we spaghetti hadden gegeten met Alex, onze andere kotgenoot die pas was aangekomen, zijn we naar een Erasmuscoördinator geweest om wat info te vragen over het Italiaanse systeem van lessen en over de lessen zelf enzo. Daarna hadden we met een groepje Erasmussers afgesproken voor een aperitivo (echt, dat concept moeten ze in België ook invoeren!) mét bijbehorende cocktail. Lekker gegeten, gezellig gebabbeld, ondertussen voetbal gekeken (Juve-Palermo) en uiteindelijk doorgegaan naar een echte gelateria, njammie! :) Tenslotte zijn we nog met een paar man naar Porta Ticinese geweest, een populaire plaats voor jongeren om af te spreken voor ze uitgaan (en om al wat te drinken :p). Maar wij, brave meisjes, zijn daarna flink naar kot gegaan, eerst met tram, dan verder met metro.              

              

  23-09-2010 om 00:00 geschreven door Yana


  22-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 settembre

  Hoihoi!

  Na het ontbijt samen met Nele en Magalie (die hier mee op kot waren blijven slapen), zijn Hannah en ik vertrokken om nog wat Erasmuspapieren in orde te brengen en om ons middageten te kopen (stokbrood, vleesje en kaasje), en dan hebben we -toen Nele en Magalie ons terug waren komen vergezellen- gepicknickt, de bus gepakt naar Cimitero Maggiore en de tram gepakt naar Cimitero Monumentale. Keiveel bekende mensen tegengekomen: Manzoni!!!, Stendhal, Pavarotti, Versace, Quasimodo, Marinetti, Munari,… Echt een indrukwekkend cimitero! Ondertussen was het al bijna 18u30, deden we een spurtje naar Language Sharing, een uurtje babbelen in het Italiaans met mede-Erasmussers, wel gezellig. Daarna direct door naar Old Fashion (een soort discotheek) waar we aperitivo kregen (keiveel, keilekker en keigratis eten) en een gratis mojito (jaja, die Milanezen weten hoe ze de Erasmussers moeten verwennen). Na het eten en het socializen (met o.a. vrij veel Amerikanen en Fransen), begon de muziek ;) Maar uiteindelijk zijn we nog op een deftig uur naar kot gegaan (omdat we de metro nog moesten pakken) en zijn we andate a nanna.               


               


              


                    


              

  22-09-2010 om 00:00 geschreven door Yana


  21-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 settembre

  Hallo!

  Dinsdag was het de Welcome Day voor de Erasmussers, dus om 9u30 waren we daar aangekomen, voor de verandering op tijd én ineens op de juiste plaats! *trots op henzelf* ;) Daarna zijn we de trotse bezitters geworden van een échte studentenkaart van de Università Cattolica del Sacro Cuore di Milano, yeah! Daarna volgden een uitleg door de Erasmusverantwoordelijke van Milaan, een uitleg van ESEG (één van de twee Erasmusorganisaties) en van ESN (de andere dus). Na een mini-buffet hebben we een mini-rondleiding gekregen door de unief, en daarna zijn we gaan eten in de Mensa, een Italiaanse Alma maar nóg beter en nóg goedkoper: voor 3,5 euro kregen we primo piatto (pasta!), secondo piatto met contorno (lekker vleesje met sla), dessert (chocoladepudding) en drinken (cola)! Vervolgens zijn we bar Magenta ingegaan waar we gratis (echte Italiaanse) koffie kregen van ESEG én een lidkaart van die Erasmusorganisatie. Daarna hebben Hannah en ik de aula’s en de bib en zowat alles waar we binnengeraakten in de unief verkend. Man, wat een doolhof! Toen we op kot aankwamen hebben we gekookt en gegeten, samen met twee vriendinnen (Nele en Magalie) die mij al komen bezoeken hier en die Milaan komen verkennen. Daarna moesten we hen wel achterlaten want we hadden al een Erasmusbijeenkomst in bar Magenta, waar we zelfs een gratis cocktail kregen, zaaaaalig! :) Dus daar nog toffe mede-Erasmussers leren kennen, gezellig gebabbeld, voetbal gekeken (het was net Real Madrid – Espanyol en ze gaven het live daar),… Daarna met de metro naar kot en bedje ingedoken.

  Ahja, bijna vergeten te vertellen: we hebben ook kennisgemaakt met de Milanese metro-pickpockets: we waren in metro aan het gaan naar onze tram, ik voel mijn rugzak opengaan, draai mij om en zie daar twee gasten met mijn portefeuille in hun handen. Dus ik daarop af, en tot mijn eigen verbazing maakte ik blijkbaar een beetje indruk want ze gaven direct mijn portefeuille terug :) Maar vanaf nu misschien toch iets voorzichtiger zijn…             


                                          

  21-09-2010 om 00:00 geschreven door Yana


  20-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 settembre

  Ciao amici!

  Sorry voor de vertraging… Maar hier ben ik weer met onze Milaan-avonturen :)

  Maandag drukke dag gehad: eerst naar de Erasmusdienst van de Università Cattolica, dan naar de Wind-winkel om te horen hoe we aan eigen internet kunnen geraken (nu mag ik het internet tijdelijk even lenen van ons kotgenootje Pietro), daarna tussen de duivenmassa onze zelf gesmeerde boterhammetjes opgegeten in het zonnetje op het plein voor de Duomo van Milaan, geweldig! En dan hebben we eventjes den toerist uitgehangen: we hebben ons namelijk zo’n 3 uurtjes beziggehouden met heel de Duomo vanbinnen te onderzoeken. Hier op kot nog een oud boekje over Milaan gevonden in het Italiaans, en dus hebben we ons in de Duomo beziggehouden met alle info over de Duomo te lezen. Echt een interessant gebouw! En vriendelijk personeel dat ze daar hebben! We waren aan het zoeken naar één of ander beeld dat in het boekje stond maar dat we niet zagen, en toen we het vroegen heeft die vent een hele uitleg daarover gegeven en ons ergens binnengelaten waar normaal geen toeristen mogen komen zodat wij dat beeld van dichterbij konden bekijken :) Daarna eventjes de Galleria Vittorio Emanuele II doorgelopen (en zoals alle toeristen drie rondjes gemaakt met de hiel in de "mannelijkheid" van de stier, zou blijkbaar je wens doen uitkomen) en nog snel een ander kleiner kerkje bezocht (de San Satiro), was ook wel mooi. Daarna met de metro terug richting kot, langs de supermercato gepasseerd, en daarna hadden we afgesproken met een Italiaans meisje (die we via via kennen) zodat die ons kon vergezellen om zo’n Wireless-Internet-chiavetta te kopen. Ondertussen was het al 20u geworden, dus snel terug naar kot om te eten (man, ik had honger!). En daarna: afwaske doen, internet checken, ik mijn blogske schrijven terwijl Hannah Colin Firth zit te bewonderen op tv (maar uiteindelijk terugkwam omdat ze een beetje pissed werd omdat de Italianen haar Colin Firth gedubd hadden :p), alle foto’s van de dag op de computer zetten (mezelf nog altijd afvragend of het wel normaal is om 269 foto’s op 1 dagje te hebben getrokken…), Italiaanse muziek luisteren én meezingen (Lasciatemi cantare, perché ne sono fiero,…), en uiteindelijk -na een half uurtje muggenjacht- in bedje gekropen om morgen goed wakker te zijn op de Erasmus Welcome Day ;)            


         


             

  20-09-2010 om 00:00 geschreven door Yana
  Archief per week
 • 08/11-14/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!