Inhoud blog
 • Update!! ;)
 • 17 ottobre
 • 16 ottobre
 • 13 ottobre
 • 12 ottobre
  Zoeken in blog

  Yana a Milano
  Yana op Erasmus in Milaan
  13-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update!! ;)

  Ciaooooo!!

   

  Na een zeer lange periode van inactiviteit op mijn blog vond ik het hoog tijd om jullie eens verder in te lichten over mijn avonturen in het prachtige Milaan (en daarbuiten), want er is weer heel wat gebeurd de vorige weken!

   

  Laten we beginnen met het deel waarvoor ik eigenlijk (officiëel) hier ben: de lessen. Ondertussen is mijn lessenrooster definitief en ik ben nu dan ingeschreven voor de volgende vijf vakken:

  - Letteratura Italiana Moderna: over de literatuur tijdens het Risorgimento, echt tof vak, we lezen teksten en bespreken die dan, en ondertussen leren we over de ‘risorgimentale’ ideeën en de politieke context enzo. Vind ik echt boeiend, zo boeiend zelfs dat ik er mijn bachelorpaper over ga schrijven! Want daaraan zou ik best ook al beginnen hier in Milaan. Voorlopig nog niks aan kunnen doen (heb het veel te druk met andere bezigheden en met gewoon de lessen bij te houden), maar binnenkort ga ik toch eens op verkenning in de bib hier denk ik :) Maar dus over het vak zelf: boeiend onderwerp, leuk gegeven, de vriendelijke en altijd-glimlachende prof Langella praat op een rustig tempo (dus ik kan perfect volgen), alleen jammer dat het op maandag om 9u gegeven wordt (zoooo vroeg… :p).

  - Letteratura Latina II: waarin we normaal gezien de Medea van Seneca moeten lezen, hoewel we na al die weken slechts enkele verzen hebben vertaald… Enerzijds omdat we natuurlijk eerst een inleiding hebben over de Medea-figuur, een vergelijking met de Medea van Ennius, en vanalles en nog wat, en anderzijds omdat de lessen énorm traag vooruit gaan: prof. Caviglia is niet meer van de jongste, en de les gaat ongeveer zo (vrije vertaling): -Caviglia komt binnengesloft- “Beste studenten, we gaan vandaag…” -sluit z’n ogen- “…” -wrijft over z’n hoofd- “…het hebben over…” -nog steeds ogen gesloten- “… euhm … Medea!”. En zo dus de hele les lang hé: halve zinnen (in slechts half verstaanbaar Italiaans), ogen bijna heel de tijd gesloten, pauzes van halve minuten, en bijgevolg dus ook een hele hoop slapende studenten… Maar begrijp mij niet verkeerd hé, ik heb veel respect voor die man, want hij is echt wel vriendelijk en je ziet dat hij echt gepassioneerd is door het Latijn.

  - Storia della lingua latina van prof. Castagna. Heel sympathieke man, maar jammer genoeg vrij saaie les (ondanks zijn mopjes tussendoor)… We lezen fragmenten van Latijnse komedies, vertalen die dan en bekijken bijzonderheden wat betreft woordkeuze of schrijfwijze ofzo… Trouwens, die Italianen hé, die lezen dus Latijn op z’n Italiaans, schande vind ik dat! ;)

  - Letterature Comparate (Vergelijkende Literatuur) gaat over hoe het concept reizen is veranderd in de literatuur door de eeuwen heen, vind ik echt boeiend. We hebben net heel Jules Verne’s “Le tour du monde en quatre-vingts jours” besproken, en vorige les zijn we begonnen met Conrads “Heart of darkness”. Wel grappig, het was dus inleiding op dat boek dat gaat over de kolonisatie van Congo door België, jawel, ons landje! Wel jammer dat de prof een beetje heel negatief praatte over die kolonisatie en vooral over die gemene Belgen… Ik had zo trouwens ook lichtjes de indruk dat ie niet meer wist dat er twee Belgische studentjes in z’n les zaten ;) Maar voor de rest vind ik het echt wel een leuk vak hoor! Maar sinds vorige week is er nog een seminarie van dat vak bijgekomen, die mevrouw praatte enorm enorm enorm snel, bijgevolg hebben we slechts de helft van de les echt deftig begrepen… Maar ze was wel supervriendelijk: na de les zijn we aan haar gaan zeggen dat we erasmussertjes zijn en hebben we subtiel gezegd dat ze nogal héél snel praat, en ze zei daarop dat ze volgende les rustiger ging praten ;) Speriamo… 

  - Storia e Critica del Cinema: Geschiedenis van de Cinema, vind ik wel interessant, alleen jammer dat ze ook al zo enorm snel praat, die prof Mosconi. Want noteren én tegelijk alles horen wat ze zegt: nope, lukt nog niet. Toch niet bij zo’n sneltrein… Gelukkig heb ik daar al vriendjes kunnen maken van wie ik de nota’s mag kopiëren ;) De lessen zelf vind ik overigens wel boeiend: heel de geschiedenis van cinema, met om de 10 minuten een youtube-filmpje om duidelijk te maken wat ze juist bedoelt (handig!), en met elke vrijdag een seminarie waarin we een hele film bekijken en die dan bespreken en zien waarom die dan zo innoverend is enzo. Jaja, ik amuseer mij wel met dat vak.

  Dus zover de lessen.

   

  Waarmee vul ik dan nog mijn dag buiten die 20 uurtjes per week les?

   

  Wel, toen het nog goed weer was (eigenlijk is het nog lang goed weer gebleven, pas sinds vorige week zitten we met véél wolken en véél regen…) ging ik af en toe naar het parkje in onze straat en met een ijsje! I love de Italiaanse ijsjes!! Overlaatst trouwens een nieuwe gelateria ontdekt, waar ze cioccolato-rhum-ijs hebben, wauw!! Maar als ik hier op kot ben ga ik dus naar de gelateria in onze straat (meer bepaald: 4 huizen verder), en dan zet ik mij met mijn ijsje in dat parkje om wat te kijken naar de mensen die passeren, vooral oudere koppeltjes, baasjes die met hun hond gaan wandelen, honden die met hun baasjes gaan wandelen, kersverse mama’s die met hun baby komen wandelen, en vooral heel veel kindjes die na school (die hier trouwens keivroeg gedaan is blijkbaar) in de speeltuin van het park komen spelen. Schattig! :) Ondertussen zet ik dan wat goede muziek op en lees wat in een boek (of in de Gazzetta dello sport :p).

   

  Voor de rest: tja, de kleine noodzakelijke bezigheden hé: naar de supermarkt, de was, strijk en afwas doen, af en toe eens kuisen en kot op orde houden, een beetje leren (met de nadruk op ‘een beetje’), computer (sociale contacten onderhouden op facebook, mailtjes sturen, het Belgische nieuws volgen, het Milanese nieuws volgen,…), naar de cusl om dingen af te printen, eten (zie verder), …

   

  Maar buiten deze kleine dingen doen we nog wel wat anders overdag hoor :)

   

  Zo zijn we bijvoorbeeld een tijdje geleden naar een tentoonstelling van Dalì geweest hier in het Palazzo Reale van Milaan. Het was een uitstap georganiseerd door Eseg, en zij hadden ook voor een gids gezorgd. Ik vond het nog wel vrij tof, maar musea doe ik toch liever op een eigen tempo, en zonder zo’n vervelend koptelefoontje op mijn kop dat constant afzakt :p Maar het was nog wel tof ze, toch toffer dan de tentoonstelling van Cattelan die we de week daarvoor gedaan hadden. Cattelan is een Italiaanse artiest, en maakt nogal controversiële werken. Ik ben wel fan, dus gingen we (Franse vriendjes en Hannah en ik) eens een kijkje nemen daar. Eerst 2 zalen met foto’s van zijn werken (gingen we snel door, want dat waren “maar” foto’s) en dan volgde de eigenlijke tentoonstelling. 2 zalen met 3 werken, en dan vonden we geen vervolg meer. Dus we zijn dan gaan vragen ‘seg, langs waar moeten we nu verder?’ - antwoord: ‘ah, maar het zijn alleen deze 2 zalen hé, en dan de foto’s natuurlijk’. Jah man, ondanks dat we zijn bekendste werk (een sculptuur van de paus getroffen door een meteoriet) in het echt gezien hebben, waren we toch lichtjes teleurgesteld (vooral omdat de inkom veel te duur was voor slechts 3 werken). Maar toch, ik blijf fan van Cattelan! :D

   

  Overdag dus niet veel speciaal, maar de toffe dingen beginnen natuurlijk pas ’s avonds hé ;) Zo brengen we maar zelden eenzame avondjes op kot door, we nodigen af en toe mensen hier uit voor een gezellig babbelavondje of om samen te koken ofzo, of we gaan naar anderen hun kot om daar iets gezellig te doen (eten, babbelen, filmpje kijken, drinken,…). En elke week (ofwel vrijdag ofwel zaterdag) is er sangria party, keitof! En dan gebeurt het zo af en toe wel eens dat we daarna nog afzakken naar één of andere discotheek ;) Verder, wel, we doen nog steeds aperitivo’s, zoals bijvoorbeeld overlaatst met Valentina, een superlief meisje dat we kennen van in een les, en zij had ons uitgenodigd op haar verjaardagsfeestje, namelijk een aperitivo :D Keitof dat ze ons uitnodigt, ook leuk voor ons dat we zo veel Italianen leren kennen! Ook na Dalì zijn we met de Eseg-staff en de Nederlanders naar een supergoede aperitivo gegaan. Andere aperitivo doen we elke woensdag in Old Fashion: eerst is er Language Sharing met enkele Erasmussers, en dan trekken we naar Old Fashion voor de aperitivo daar (het eten wisselt elke week, aangezien er elke week een ander land in de spotlights staat, België is (nog?) niet geweest jammer genoeg), en voor de cocktails, en daarna begint de muziek hé ;) Dus de woensdagavondjes hier zijn altijd fun verzekerd! :D

   

  Over eten gesproken, ’s middags gaan we heel dikwijls naar de Mensa, echt geweldig, ik ben nog elke keer onder de indruk als mijn plateau zo goed gevuld is en we maar 3,50 euro moeten betalen! :D En Mensa is ook altijd gezellig: we krijgen meestal wel een groepje bijeen om samen te eten (zowel Erasmussers als echte Italianen), dus dat is wel tof dan! Maar het gevolg van zo vaak Mensa: we eten heel veel pasta hier (maar echt, héél veel!), maar het smaakt mij altijd even goed ze! En als we dan eens een keer geen Mensa’ke doen, dan eten we op kot ofwel pizza, ofwel… ja hoor: pasta met potsaus :p Achja, we zijn in Italië hé, dan mag dat ;) Maar af en toe koken we zelf eens lekker Belgisch, smaakt ook nog altijd!

   

  Maar we waren dus over de avondjes aan het praten hé… Want over de allertofste avond heb ik nog niet verteld: donderdag 28 oktober. Alice had Hannah en mij (zogezegd) uitgenodigd om op haar kot iets te eten, dus oké, gezellig avondje onder ons gedrietjes dacht ik zo. We komen daar boven aan, en ineens zit daar onze hele groep Erasmusvrienden! Hannah had achter mijn rug een (extreem laat) verjaardagsverrassingsfeestje georganiseerd voor mij!! :D :D Echt wauw! Superblij! Ik had het totaal niet verwacht natuurlijk (aja, 2 maanden na m’n verjaardag nog een feestje) en ze hadden voor champagne en wijn, chips, pannenkoeken en limoncelloooooo (!!! :D) gezorgd, en dit in combinatie met de Erasmusvriendjes maakten het tot een supergeweldigtoffe avond!! :D

   

  Wat heb ik dan nog gedaan? Ahja, overlaatst is er een Nederlandse vriend gekomen (Stijn) en hebben we eens goed bijgebabbeld in een Italiaans barreke (het was weer veel te lang geleden dat we hem nog eens gezien hebben) en ’s avonds zijn we naar Inter – Sampdoria gaan kijken! Voor de eerste keer in het grote San Siro, geweldig! De match zelf was minder geweldig (1-1), maar de sfeer was echt wel toppie! :D

   

  En vorige week zijn de mama en de papa en het broertje en de tante gekomen :D Toch tof om nog eens familie te zien. Ik heb ze dan Milaan een beetje laten zien (in de regen… :s) en we hebben “geaperitivood” (zij zijn ook fan!), en gewoon wat gezellig bijgebabbeld hé ;)

   

  De laatste vermeldenswaardige dingen die ik kan bedenken zijn de uitstapjes naar Mantova, Bergamo en Roma, maar daar schrijf ik binnenkort nog wel aparte blogverhaaltjes over ;)

   

  Zow, dan denk ik dat dat ongeveer alles was… Maar dus binnenkort mogen jullie nog Mantova-, Bergamo- en Romeverhaaltjes verwachten, en daarna zal ik nog eens een update geven van het leven in Milaan ;)

   

  Ciao ciao!!

  13-11-2010 om 00:00 geschreven door Yana


  17-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 ottobre

  Ook vandaag stond de wekker vrij vroeg: 6u30… Om 8u05 gingen we namelijk de trein pakken naar Pavia. En die ‘we’ zijn vandaag Hannah, Jeroen en ikzelf. Slechts een half uurtje op de trein en we waren er al. Nog maar net van de trein gestapt, en we moesten al direct op zoek naar een bus die ons naar Certosa di Pavia kon brengen. Met zo’n slecht weer (het was aan het regenen) was er bijna geen kat op straat, maar uiteindelijk kwamen we een supervriendelijke madam tegen die ons zelfs vergezelde naar de juiste bushalte. En zo zijn we uiteindelijk in Certosa di Pavia geraakt, maar naar het klooster zelf was het nog zo’n kwartier wandelen, in de regen! Maar het was het zeker waard, echt supermooie voorgevel van die kerk, en binnenin kregen we een rondleiding van een monnik, echt boeiend. Zo zijn we heel de kerk en het klooster rondgegaan, superinteressant en supermooi! :) Aan diegenen die ooit Pavia nog gaan bezoeken: zéker Certosa di Pavia ook doen! Maar oké, na de rondleiding moesten we terug wandelen naar de bushalte, maar aangezien er vrij weinig bussen reden, hadden we nog tijd om ons in een barreke te gaan opwarmen met een warme chocomelk. Allez, een warme choco eigenlijk, het was gewoon warme gesmolten chocolade die je met een lepeltje moest eten :p Maar wel keilekker! Uiteindelijk terug in Pavia zelf geraakt, daar zijn we naar het Castello Visconteo gegaan, waar we wel een tijdje hebben rondgelopen, er was namelijk echt veel te zien: een museo archeologico, een museo storico del risorgimento, een graffiti-tentoonstelling, een foto-expositie, een heleboel moderne schilderijen,… Hierna hadden we natuurlijk honger gekregen, dus zijn we een panino gaan eten in een gezellig barretje. Vervolgens zijn we even een kijkje gaan nemen in de unief (die eigenlijk echt wel groot was), de Duomo gaan bezichtigen (of toch dat mini-stukje dat we konden bezoeken, al de rest waren ze aan het restaureren…), de Basilica di San Michele Maggiore (waar we een privé-rondleiding kregen van een vriendelijke man, zodat we een oude mozaïek mochten zien die de meeste toeristen niet te zien krijgen), en tenslotte de San Teodoro (ook een mooi kerkje). En dat was het eigenlijk dan, Pavia is echt niet groot en er is niet zo ontzettend veel te zien (maar wat er te zien is, is wel mooi allemaal), dus zijn we ergens frietjes met hamburger gaan eten (tja, het moet niet elke dag pasta of pizza zijn hé) en hebben we dan de trein naar Milano gepakt. Na het half uurtje treinen nog een kwartiertje metro’en, en op kot aangekomen zijn we direct gaan slapen, dat was echt wel nodig na zo’n druk weekend, en zeker omdat ik de volgende dag al les had om 8u30 stipt…

   
  foto's:

  17-10-2010 om 00:00 geschreven door Yana


  16-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 ottobre

  Vandaag stond ons uitstapje naar Parma op het programma. Met ons bedoel ik Hannah, Alice en mijzelf. We wilden de trein van 7u20 halen, dus wekkertje om 5u30, hard, echt hard! Maar ’t is gelukt: wij (de altijd-te-laat-komers) hebben onze trein gehaald! Ik geef toe, het was nipt, maar we hadden hem. Van Milaan naar Parma met de trein duurt zo’n anderhalf uur, onderweg nog mooie zonsopgang gezien, en voor de rest: ja, wat doen 3 meisjes op een trein hé? Babbelen natuurlijk! In het Italiaans natuurlijk! ;) Goed en wel aangekomen in Parma zijn we naar het Ufficio Turismo gegaan, hebben wat info gevraagd, en zijn dan de bus gaan zoeken om eerst langs het klooster van Certosa di Parma te gaan (een buco del buco volgens Marco, het hoogtepunt van Parma volgens Maria), uiteindelijk de juiste halte, juiste richting en juiste busnummer (den 21) gevonden, 10 minuutjes rijden, en we komen inderdaad aan in een boerengat… Vandaar was het nog een kwartiertje wandelen over een verlaten landweggetje, en uiteindelijk stonden we daar voor het klooster. Ik citeer even Trotter: “Je moet wel je identiteitskaart tonen en je wordt rondgeleid door een tot de tanden gewapende politieman! Informeer vooraf om te vermijden dat je voor een gesloten deur staat.” Oké, informeren was in orde, hadden we gedaan bij Ufficio Turismo, en we kwamen daar aan, vraagt een inderdaad tot op de tanden gewapende politieman wat we komen doen, dus wij: ah, het klooster bezoeken, tiens! Antwoordt ie doodleuk: oei, juist vandaag kan het niet bezocht worden! :( Pff… Tja, oké, geen Certosa di Parma dus… Terug kwartiertje wandelen door de velden, bus naar Parma-centrum en op naar Teatro Regio. Hoi, kunnen wij het theater bezoeken aub? Oei, normaal gezien wel, maar nu is er iets te doen van volleybalgedoe, dus vandaag kan je niets gaan bekijken. Dus wij keitriestig, sip gezichtje, en we wekten blijkbaar medelijden: "Maar als jullie willen, kunnen jullie hier boven eventueel wel een paar zaaltjes bekijken, dat is toch al iets hé" ;) Dus ja, paar mooie zaaltjes gezien in het Teatro Regio, maar dé zaal zelf dus niet… Na deze twee lichte teleurstellingen hoopten we op eindelijk een beetje geluk, dus gingen we naar de Camera di San Paolo, waar er fresco’s te zien zijn. En we hadden geluk: het was open, en we mochten van de lieve mevrouw die de kaartjes verkocht zelfs gratis binnen (ipv 1 euro)! :D Na de mooie fresco’s te hebben bewonderd, zijn we gegaan naar het Palazzo della Pilotta, waar we overigens ook binnenmochten zonder te betalen (ja, 3 jonge meisjes alleen op verkenning, het heeft zijn voordelen!). In het Palazzo: een Galleria Nazionale (veel schilderijen), het Teatro Farnese (supergroot theater), Archeologisch Museum (maar hebben we niet gedaan) en een Biblioteca Palatina (waar we niet binnenmochten…). Ondertussen hadden we honger gekregen, en wat kan je in Parma best eten? Jawel, een panino met Parmaham en Formaggio Parmigiano-Reggiano! Hemels genot! En als ‘dessert’ een ijsje van de K2, de beste ijsjeszaak van Parma volgens Trotter. En volgens ons is dat zeer terecht! Caramelijs en cookie-ijs waren zaaaaalig ;) Op dat uur (14u ongeveer) is zowat alles van bezienswaardigheden gesloten, dus hebben we even middagpauze gehouden :) Vervolgens was het kerkjes-namiddag: de Duomo natuurlijk en het Battistero, de Chiesa di Santa Maria della Steccata, Chiesa della S.S. Annunciata en tenslotte Convento en Chiesa di San Giovanni Evangelista. In het Convento was er trouwens een tentoonstelling van (mooie) moderne schilderijen, wel grappig zo naast die superoude fresco’s! Hierna een wandelingetje gemaakt door het Parco Ducale, even het Palazzo Ducale bekeken, en over de twee bekende Ponti gewandeld: Ponte Verdi en Ponte di Mezzo. Nog langs een bakkertje gepasseerd om een broodje te kopen voor op de trein, vervolgens een half uur in de kou bevriezend op die trein staan wachten (die natuurlijk vertraging had…), en toen we erop zaten begon er een vreemde man tegen ons te babbelen en ons te begapen… Dus heb ik mijn kap opgezet, iPodje op, oogjes dicht en half in slaap gevallen. Anderhalf uurtje later oogjes terug open, en we waren in Milaan aangekomen! Direct naar kot, efkes rusten, en dan hadden we nog een kotfeestje bij Alexis, samen met zijn Albanese kotgenootjes, echt gezellig! En uiteindelijk, na tram en bus te hebben gepakt, op kot aangekomen en direct bedje ingedoken, keidoodmoe!


  Foto's: http://www.facebook.com/album.php?aid=2083165&id=1061732018&l=624a646897 ;)

  16-10-2010 om 00:00 geschreven door Yana


  13-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 ottobre

  Woensdag, dat wil zeggen: om 9u45 naar de les van Castagna, Storia della Lingua Latina dus. Één uurtje luisteren naar een uitleg over Livius Andronicus en Naevius. Daarna Letteratura Italiana Moderna, naar mijn mening een pak interessanter: Marzo 1821 van Manzoni besproken. Hierna doorgegaan naar de Mensa, waar ik had afgesproken met Hannah en Alice, en ook Samuele (een jongen die ik in de les had leren kennen) ging mee. Lekker gegeten, en dan spurtje naar Storia del Cinema, waar ik net te laat aankwam, gevolg: geen plaats meer en op de grond moeten zitten… Twee uurtjes lang… De les zelf was -voor zover ik iets begrepen heb van wat sneltreinprof Mosconi vertelde- vrij interessant :) Daarna naar kot, en terwijl Hannah aan het lezen was in haar Ariosto heb ik wat muziek geluisterd, kamer een beetje opgeruimd, wat gecomputerd, mijn broek gewassen (want er zat een vlek op),… Om 18u25 vertrokken we naar Language Sharing (waar we normaal om 18u30 moeten zijn), natuurlijk weer te laat aangekomen dus. Nog half uithijgend van het spurten op de trap (3 verdiepingen!) moesten we een tekst voorlezen over hobby’s (ghéhé ik voelde mij precies terug aan de KUL bij Ita t&t, moesten Hannah en ik ook altijd voorlezen :p). Die tekst dan bespreken, een beetje babbelen in het Italiaans over vanalles en nog wat, en na een tijdje dan in groep doorgegaan naar Old Fashion. Zoals gewoonlijk aperitivo, en omdat het Spaanse week was, was er sangria! Njammie! En ja hoor, het was weer heel gezellig :) Onder andere met Lucas en Nicky, ondanks dat ze Hollanders -excuseer, Nederlanders- zijn, zijn het toffe en vriendelijke gasten! ;) Omdat we nog met de metro naar kot wilden, zijn we al vrij vroeg doorgegaan, en nog op een deftig uur naar bed gegaan.

  13-10-2010 om 00:00 geschreven door Yana


  12-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 ottobre

  Pas les om 10u45 (tja, officieel 10u30, maar door dat academische kwartiertje zeg ik vanaf nu altijd dat de les begint om kwart voor) : Storia della Lingua Latina, anderhalf uur onbegrijpbaar gebrabbel van de sympathieke prof. Castagna. Maar dus echt, onbegrijpbaar, ik heb mij vaak afgevraagd of het nu in het Latijn of in het Italiaans was dat ie aan het praten was, niet dat het veel uitmaakte, want ik snapte het toch niet… Wel vrij frustrerend. Achja, komt ooit wel goed, denken we dan. In elk geval, van al dat nadenken kreeg ik honger. Hannah moest nog naar een andere les, terwijl ik mij al op het eten kon storten in de Mensa. Daar had ik namelijk om 12u30 afgesproken met Clemence en Emmanuelle, 2 sympathieke Franse meisjes, en met Jeroen. Om 13u10 kwamen dan Alexis en Maria erbij, en om 13u30 had Hannah eindelijk gedaan met haar lessen, en kon zij ook gezellig aansluiten. Dus iedereen zijn buikje gevuld, uiteindelijk zaten we er nog maar met z’n 4’tjes (H, A, M en ik), en toen ook Alexis door moest (had les), heeft Maria ons een snelle rondleiding gegeven door de bib en in de kopie-ruimte, en zijn we mee haar zusje van school gaan halen :) Toen dat gebeurd was, zijn Hannah en ik naar Educatt gegaan om boeken te zoeken, héél lang aangeschoven, en slechts één boek mee gekregen… Daarna met de metro naar kot, eventjes gemsn’t (wow, dat was lang geleden! Maar het was gezellig), en dan moesten we door naar de winkel. Terug op kot aangekomen hebben we gegeten, en dan heeft Hannah zich op onze kamer gezet om te Skypen, terwijl ik mij teruggetrokken had in de soggiorno (de living dus) om tv te kijken: normaal zou Italië tegen Servië spelen, uiteindelijk is die match met drie kwartier vertraging begonnen en na 10 minuten dan toch definitief afgelast (wegens problemen met de Servische supporters), dus daar ging mijn tv-avondje… Maar geen nood: België moest ook spelen, dus via de radio dan die match gevolgd (whaa keispannend op het einde!! wel jammer dat die Oostenrijkers in de 92e minuut nog scoren, 4-4 is het dus geworden…). En ondertussen nog verder in het dikke boek gebladerd met alle studieprogramma’s en bibliografieën enzo erin, nog wat nagedacht over mijn definitieve lessenrooster en over mijn bachelorpaper, een geniaal plan bedacht (leg ik morgen wel uit) en uiteindelijk gaan slapen :)

  12-10-2010 om 00:00 geschreven door Yana
  Archief per week
 • 08/11-14/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!