Hoe kunnen we favoriete overnemers wissen?? Vb als handelaar stopt met activiteiten.
Als veehouder is het momenteel niet mogelijk om favoriete overnemers te wissen. DGZ kan dit wel.Bijgevolg kan een veehouder steeds contact opnemen met onze helpdesk I&R om een favoriete overnemer te wissen.
Als je een factuur ontvangt van DGZ, staat dan alles opgesomd per ordernummer???
Op de factuur staat het nummer van de afleveringsbon.
Hoe kan je een leeg document printen om u dieren te noteren bij aankoop??
Het printen van een leeg document om de aangekochte dieren te noteren kan via de module overzicht rapport register runderen R5 aanvulling bij register
Gaat DGZ de registers nog opsturen dit jaar of moeten de boeren dit al zelf doen??
Dit jaar zal DGZ nog alle veehouders een register bezorgen. Er zal in de omslag ook een brief zitten met de vraag wat de veehouder wenst te doen het volgende jaar. Deze brief is toegevoegd als bijlage.
Is er een koppeling tussen Cerco Soft en Veeportaal?
Indien er een contract is tussen Cerco Soft en de veehouder dan kan de veehouder voor het desbetreffende beslag de gegevens doorgegeven vanuit het pakket Cerco Soft.
Bijtoevoegen dieren bij een vertrek melding kan je een barcode ingeven, kun je dan gewoon de 16 cijfers ingeven die onder de streepkes staan? Moet BE ervoor staan??
Bij vertrekmelding kan de veehouder de volledige barcode ingeven in het veld barcodeof indien er meerdere dieren zijn in het veld aantal gescande paspoorten in het tabblad dieren.
De volledige barcode moet ingegeven worden dus ook de landcode en de spaties.
Is er al meer nieuws wanneer t VRS-systeem betalend word?
Ten gepaste tijde zal de sector hierover geïnformeerd worden.
Als een vervoerder de dieren komt ophalen voor een handelaar is de handelaar toch de overnemer, niet de vervoerder of is dit niet correct?
Zie hiervoor FAQ
Hoe kun je dieren verplaatsen van groep (vb een melkkoe verplaatsen van melkkoe naar droge koe hetgeen minder mest produceert) en wanneer zal dit actief zijn??
Het is mogelijk om via de VLMcategorieën dieren van een aantal categorieën te wijzigen naar een andere categorie.
1] Waarom staat beltrace opzoeken slachtinfo op Veeportaal? Opzoeken slachtinfo verloopt toch via IVB of nu ook via Meritus???
Momenteel wordt de historiek van het slachtproces weergegeven.
2] Van CRV zouden er onlangs enkele nieuwigheden zijn. Ik ben hier niet volledig van op de hoogte daar ik thuis niet bij de CRV zit. Echter ik heb horen zeggen dat de gegevens voor de stamboekkaart via de site van CRV moeten/kunnen ingegeven worden. Klopt het dat deze dan niet via veeportaal moeten ingegeven worden bij een geboortemelding? Anders zullen deze gegevens 2 keer ingegeven worden
Gelieve hiervoor contact op te nemen met CRV.
3] Klopt het dat het bloed trekken bij een aankoop binnen enkele maanden niet meer verplicht is? Tuberculosetest blijft wel behouden.
Dit klopt.
4] De jaarlijkse registercontrole is ook niet meer verplicht. Klopt het dat vanaf volgend jaar er een kleine financiële bijdrage gevraagd zal worden als de registercontrole niet via veeportaal verloopt?
Ja
5] Onlangs zat er een landbouwer in mijn les die zijn eigen dieren naar het slachthuis voerde. Dit slachthuis was meer dan 50 km ver. Deze persoon doet geen bewegingsmelding voor vervoer. Kan dit problemen geven?
Er dient geen bewegingsmelding vervoer te gebeuren maar er moet wel een register bijgehouden worden.
6] Een dier dat doodgeboren is, moet dit verplicht gemeld worden op veeportaal onder doodgeboren niet gemerkt (de meeste LBers doen dit niet tenzij ze voor de zoogkoeienpremie willen in aanmerking komen doen ze de melding doodgeboren gemerkt)
Een doodgeboren dier mag gemeld worden ofwel als doodgeboren niet gemerkt ofwel als doodgeboren gemerkt.
7] Een sanitair vignet is momenteel 7 dagen geldig naar het slachthuis, 6 dagen voor export (14 dagen gedoogd), 4 dagen vr kalveren nr slachthuis & 14 dagen voor alle andere. Klopt dit? Klopt het dat de 14 dagen voor alle andere verlengd wordt nr 30 dagen in de toekomst?
Actuele situatie voor binnenlands handelsverkeer
Een slachtrund mag gedurende maximaal 8 dagen na het vertrek uit het laatste beslag verhandeld worden (m.a.w. ten laatste op dag 8 aanbieden in het slachthuis)
Een fok- en gebruiksrund mag gedurende maximaal 14 dagen na het vertrek uit het laatste beslag verhandeld worden.
Toekomst voor binnenlands handelsverkeer (nieuw KB I&R Rund)
Een fok- en gebruiksrund mag gedurende maximaal 30 dagen na het vertrek uit het laatste beslag verhandeld worden (m.a.w. ten laatste op dag 30 aankomst op nieuw beslag).
Een slachtrund mag gedurende maximaal 8 dagen na het vertrek uit het laatste beslag verhandeld worden.