Welkom terug in het rubriekje lekker zomers in de winter voor een 2de recept! Met vandaag de pikante kipsalade! Voor 4 personen Ingrediƫnten: 60 g radicchio 1/4 krop krulandijvie 60 g veldsla 3 gepelde tomaten 4 kipfilets zonder vel 3 dl droge witte wijn zout en peper 1/2 theelepel ingelegde groene peperkorrels uitgelekt 5 eetlepels halfvolle room HOe begin je eraan? 1st was en droog je de sla, en verdeel over 4 borden snij elke tomaat in 8 delen, verwijder zaden en leg over sla leg kipfilets in braadpan en giet er de wijn over voeg wat peper en zout toe laat 15 min pocheren tot het vlees gaar is daarna haal je het uit de pan en snij je het vlees in reepjes doe de peperkorrels bij het kookvocht en kookt op (hoog vuur) to het vocht is ingekookt tot 5 eetlepels. Roer de room erdoor heen en warm goed door. leg de kip op de salade en giet de roomdressing erover. xx Kristien bron: zomerse keuken salades en barbecues