Inhoud blog
  • thema's
  • Afslanken
  • Wie is welkom?
  • Wat?
  • waar en wanneer
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Wellness Academy
    Leer meer over hoe je op gewicht en gezond kan blijven
    22-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.suiker maakt ziek: 10 nadelen van suiker

    10 nadelen van suiker

    Suikerziekte (diabetes) kunnen we als één van de ernstigste aandoeningen linken aan het (overmatige) gebruik van suikers. Helaas doen grote voedingsindustrieën al jarenlang toegevoegde suikers in etenswaren. Vooral ongevraagd en ongewenst wanneer vele mensen hierdoor steeds dikker en zieker worden. Hier volgen 10 nadelen van suikergebruik: ...

      Nadelen van suiker

    • Geraffineerde suikers leveren geen enkele vitamines of voedingswaarden.
    • Suiker laat je bloeddruk stijgen.
    • Suikergebruik veroorzaakt op lange termijn stress.
    • Je wordt er vermoeid en neerslachtig (futloos).
    • Suiker verstoort je natuurlijke nachtrust.
    • Je geraakt rusteloos. Of je voelt je vlug moe.
    • Je krijgt gemakkelijker ontstekingen in je lichaam, suiker is ook slecht voor botten.
    • Suiker maakt ziek; suikerziekte (diabetes) ;Obesitas (overgewicht); tandbederf, ...
    • Verstoorde bloedsuikerspiegel (stijging van het insulinegehalte) veroorzaakt evenwichtstoornissen, extreme moeheid, concentratiestoornissen ...
    • Suiker verstoort ons metabolisme en verkort de levensduur.

    Bovendien heeft het gebruik van suiker ook een verslavend effect waardoor we er steeds meer van eten.

    Wat doet suiker in ons lichaam?

    De alvleesklier regelt suikers in ons bloed. Dat doet deze door insuline af te gevenin het bloed. Insuline doet je lichaam de
    suikers verbruiken. Eet je te veel suiker? Dan verbruikt het lichaam niet alle suiker als energie. Die wordt dan opgeslagen als vet.

    Gewoonlijk bedoelen we met suiker het gezuiverde, geconcentreerde witte product van suikerbieten of suikerriet. Er zijn echter ook andere suikers, zoals ruwe suiker, bruine suiker, melksuiker, vruchtensuiker, honing, ahornsuiker, palmsuiker, etc.

    Onbewerkte suikerbiet en suikerriet

    Wanneer men suikerbiet onbewerkt zou eten, dan gaat ons lichaam ook opzoek naar de bijhorende vitamienen en mineralen om alles op natuurlijk wijze te verwerken zonder schade aan ons organisme te ontrekken.

    Door het uitgebreide raffinageproces van suikerbiet naar witte suiker verdwijnen al deze vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren... Wat overblijft is sucrose zonder nagenoeg enige voedingswaarde. Het innemen van geraffineerde suikers dwingt ons lichaam vooral om op zoek te gaan voor de verwerking essentiële voedingsstoffen door deze uit gezonde cellen te halen!

    Het lichaam verbruikt veel energie maar heeft daarvoor niet genoeg aan zuivere suiker. In de korrels van ruwe en bruine suikers zitten nog plantaardige resten die hen daardoor iets meer voedingswaarde geven.

    Verborgen suikers

    Bijna 70% van de suikers die we tot ons nemen zijn verborgen suikers, komend uit bv. diepvries fritten, kroketten, chips, kant-en klare maaltijden, fastfood, erwten of mais in blik en ingeblikte ragout met witte bonen. Hier worden veel suikers toegevoegd. Ook producten 'zonder suiker' bevatten suiker, zoals yoghurt met vruchten zonder suiker bevat zoetstof afkomstig uit fruit.


    22-08-2010 om 00:00 geschreven door kruidje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs