Leer meer over hoe je op gewicht en gezond kan blijven
23-08-2010
Wie is welkom?
Iedereen vanaf 18 jaar is welkom op onze wekelijkse wellness-uurtje. Je mag eender wanneer instappen. Je mag ook steeds nieuwe mensen meebrengen. Van wie dat wenst wordt een dossier opgemaakt en dan wordt je wekelijks gemeten en gewogen. Iedereen krijgt een persoonlijke coach toegewezen. Het is niet erg als je een weekje mist. Na de laatste workshop beginnen we weer opnieuw of behandelen we thema's die gevraagd worden door de mensen. Je betaalt 5 per week. De eerste maal is gratis dankzij een startflyer.
Breng iemand nieuw mee en verdien zelf ook een gratis beurt.
De wellness-academy is een plaats waar mensen samenkomen die graag aan hun gezondheid willen werken. Wil je afslanken, bijkomen, meer energie hebben, sportprestatie verbeteren, allerlei chronische kwaaltjes beter onder controle houden? Iedere week ben je welkom op een vast tijdstip, en is er een workshop waar je meer leert over voeding en leefgewoonten en de invloed op het lichaam. Je leert samen met je coach wat je kan doen om je eigen lichaam beter onder controle te houden. Je betaalt 5 per week. De eerste maal is gratis dankzij een startflyer. Breng iemand nieuw mee en verdien zelf ook een gratis beurt.
Appolinaris
is rijk aan magnesium. Het stimuleert de
spijsvertering en is daardoor een ideaal tafelwater.
Badoit
bevat veel magnesium en ook fluor, en dat is goed voor de tanden.
Bru
is een licht bruisend mineraalwater uit onze eigen Ardennen. Het is meteen de enige
Belgische bron met een natuurlijk koolzuurhoudend water. Bru is rijk aan
calcium en magnesium, maar natriumarm. Het bevat ook fluor en silicum. Goed
voor hart en bloedvaten.
Evian,
afkomstig uit de Alpen, is rijk aan calcium, natrium en magnesium en arm aan
nitraten. Een prima ontslakker.
Spa uit
onze Belgische Ardennen, stimuleert de nierwerking en werkt bloedzuiverend. Met
een laag zoutgehalte past het bovendien in een natriumarm dieet.
Vichy
Célestins ontspringt aan de voet van een vulkanisch massief
in de Auvergne-streek. Het is bijzonder rijk aan bicarbonaat, dat maagzuur
neutraliseert en helpt bij spijsverteringsproblemen zoals zure oprispingen en
maagkrampen. Vichy Célestins bevat ook fluor.
Geneeskrachtige watertjes
Interessant bij spijsverteringsklachten :
Appolinaris, Contrex, San Pelligrino
Verlicht vervelende maag- en darmklachten :
Vulkania, Rogaska, Heppinger
Bij klachten van de luchtwegen : Tönnisteiner
Hoge cholesterol : Rogaska
Bij leverkwalen : Fachingen, Vulkania
Reuma : St.-Gero
Helpt tegen een kater : Aachener Kaiserbrunnen
Bij nierkwalen : San Pelligrino, Contrex,
Tönisteiner
Suikerziekte (diabetes) kunnen we als één van de
ernstigste aandoeningen linken aan het (overmatige) gebruik van
suikers. Helaas doen grote voedingsindustrieën al jarenlang toegevoegde suikers
in etenswaren. Vooral ongevraagd en ongewenst wanneer vele mensen
hierdoor steeds dikker en zieker worden. Hier volgen 10 nadelen van
suikergebruik: ...
Suikergebruik veroorzaakt op lange termijn stress.
Je wordt er vermoeid en neerslachtig (futloos).
Suiker verstoort je natuurlijke nachtrust.
Je geraakt rusteloos. Of je voelt je vlug moe.
Je krijgt gemakkelijker ontstekingen in je lichaam, suiker is ook slecht voor botten.
Suiker maakt ziek; suikerziekte (diabetes) ;Obesitas (overgewicht); tandbederf, ...
Verstoorde
bloedsuikerspiegel (stijging van het insulinegehalte) veroorzaakt
evenwichtstoornissen, extreme moeheid, concentratiestoornissen ...
Suiker verstoort ons metabolisme en verkort de levensduur.
Bovendien heeft het gebruik van suiker ook een verslavend effect waardoor we er steeds meer van eten.
Wat doet suiker in ons lichaam?
De alvleesklier regelt suikers in ons bloed. Dat doet deze door insuline af te gevenin het bloed. Insuline doet je lichaam de
suikers verbruiken. Eet je te veel suiker? Dan verbruikt het lichaam
niet alle suiker als energie. Die wordt dan opgeslagen als vet.
Gewoonlijk bedoelen we met suiker het gezuiverde, geconcentreerde
witte product van suikerbieten of suikerriet. Er zijn echter ook andere
suikers, zoals ruwe suiker, bruine suiker, melksuiker, vruchtensuiker,
honing, ahornsuiker, palmsuiker, etc.
Onbewerkte suikerbiet en suikerriet
Wanneer men suikerbiet onbewerkt zou eten, dan gaat ons lichaam ook
opzoek naar de bijhorende vitamienen en mineralen om alles op
natuurlijk wijze te verwerken zonder schade aan ons organisme te
ontrekken.
Door het uitgebreide raffinageproces van suikerbiet naar witte
suiker verdwijnen al deze vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren...
Wat overblijft is sucrose zonder nagenoeg enige voedingswaarde. Het
innemen van geraffineerde suikers dwingt ons lichaam vooral om op zoek
te gaan voor de verwerking essentiële voedingsstoffen door deze uit gezonde cellen te halen!
Het lichaam verbruikt veel energie maar heeft daarvoor niet genoeg
aan zuivere suiker. In de korrels van ruwe en bruine suikers zitten nog
plantaardige resten die hen daardoor iets meer voedingswaarde geven.
Verborgen suikers
Bijna 70% van de suikers die we tot ons nemen zijn verborgen suikers,
komend uit bv. diepvries fritten, kroketten, chips, kant-en klare
maaltijden, fastfood, erwten of mais in blik en ingeblikte ragout met
witte bonen. Hier worden veel suikers toegevoegd. Ook producten 'zonder suiker' bevatten suiker, zoals yoghurt met vruchten zonder suiker bevat zoetstof afkomstig uit fruit.