Iedereen van harte welkom op deze Mariablog.
Foto
Inhoud blog
  • feest van O.L.vrouw van Lourdes
  • Maria Lichtmis
  • Mijn ziel prijst en looft de Heer
  • Feest van de Heilige Rozenkrans.
  • Meimaand, Mariamaand
  • Maria en de lijdensweek
  • Moeder Gods Maria
  • Vrede voor allen die van goede wil zijn.
  • Bij God is niets onmogelijk
  • Weesgegroet Maria
  • Maria in de Adventstijd
  • Maria, hulp der christenen.
  • Vol glans en vol luister.
  • Verbinding: fatima-Medjugorje
  • Lucia Francisco en Jacinta.
  • De geheimen van Fatima.
  • 13 oktober, het zonnewonder.
  • Het zonnewonder
  • De tegenwerkingen.
  • De verering van het Onbevlekt Hart van Maria verspreiden.
  • De verschijningen.
  • Fatima
  • Litanie van het onbevlekt hart van Maria.
  • Onbevlekt Hart van Maria.
  • Het Heilig Hart van Jezus.
  • Maria Sterre der Zee.
  • Bidt voor de zieken.
  • Gebed van Bernardus tot Maria
  • Maria, Koningin van de vrede, bidt voor ons.
  • Maria onze middelares.
  • Zie de dienstmaagd des Heren mij geschiedde naar uw woord.
  • Octobermaand---Rozenkransmaand
  • Wie in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven.
  • De heilige Jozef
  • Onder Maria's hoede.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto

    Lourdesgrot

    Foto
    Bernadette Soubiroux
    Schenk vertrouwen aan Maria en weet: Ze is altijd aanwezig aan je zijde. Hoe meer je daarvan overtuigd bent, hoe dichter ze tot je nadert. Zo onderga je de uitstraling van haar gemoedsrust en vrede.
    Video's

    De geheimen van de rozenkrans
    http://www.youtube.com/watch?v=-1qYEMl46Uo&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=TXv9jatFwxs&feature=related
    Foto
    Onderstaande foto; 90 graden naar links gedraaid.
    Foto
    Maria van Medjugorje
    Foto

    Bernadette in ongeschonden staat in een schrijn.

    Foto

    HeerJezusChristus,
    Zoon van de Vader,
    zend nu Uw Geest over de aarde.
    Laat de Heilige Geest wonen in de harten van alle volkeren,
    opdat zij bewaard mogen blijven voor verwording, rampen en oorlog.
    Moge de Vrouwe van Alle Volkeren,
    de Maagd Maria onzeVoorspreekster zijn.
    Amen.


    Foto
    Weesgegroet Maria

    Wees gegroet Maria. Vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt de gezegende onder alle vrouwen en gezegend is Jezus, de vrucht van uw schoot. Heilige Maria, moeder van God. Bidt voor ons zondaars nu en in het uur van onze dood. Amen
    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bernadette Soubiroux
    Deze keer een beschrijving van Bernadette en de verschijningen in Lourdes. Bernadette werd geboren  op 7 januari 1844. Haar ouders waren diepgelovige mensen. ze woonden eerst in een molen, waar de kost mee verdient werd met het malen van het graan. Maar  door het gratis verstrekken van het graan door de overheid aan de armen, hadden ze daardoor geen werk meer. Ze werden steeds armer en moesten de molen verlaten. Het onderdak, wat ze toen kregen, daar zou geen mens in willen wonen. Tijdens een cholera epidemie werd ook Bernadette ziek. Ze ontsnapte maar ternauwernood aan de dood. Ze hield er astma aan over.Om te kunnen koken en een beetje warmte in het huis te hebben, gingen de kinderen hout en beenderen sprokkelen bij de grot van Massabiëlle. Zo ook op een dag, 11 februari   1858 ging Bernadette met haar zusje en een vriendin hout sprokkelen bij de grot. Maar daarvoor moesten ze  het riviertje oversteken. Bernadette durfde niet vanwege haar slechte conditite ten gevolge van de astma. Haar zusje en vriendin gingen wel. Plotseling hoorde Bernadette een geruis van de wind in het bos daar, zonder dat de struiken en bomen zich bewogen. Ze keek naar de grot en zag plotseling een licht in de grot met daarin een jong meisje helemaal in het wit gekleed.  Ze droeg een wit kleed, een witte sluier, een blauwe gordel en op elke voet een gele roos en een rozenkrans in de hand. Bernadette wrijft zich de ogen uit om zeker te zijn dat het geen gezichtsbedrog is. Maar de verschijning was er nog steeds.  Ze pakt haar rozenkrans en wilde het kruisteken maken. Maar dat lukte haar niet. Pas toen de dame het kruisteken maakte, kon zij het ook. Ze bad de hele rozenkrans. er werd verder geen woord gesproken . Na het bidden van de rozenkrans verdween de dame weer plotseling.  toen ze met haar voeten het water van de rivier aanraakte, was het water lauw, ter wijl het eigenlijk koud was.Ze vertelden het aan haar ouders, maar deze konden het niet geloven en verbood haar om nog een keer naar de grot terug te gaan.

    10-09-2008 om 16:29 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekeert u en doet boete.
    Zoals Johannes de Dooper bij de rivier de Jordaan iedereen oproept om zich te bekeren en boete te doen. Zo ook Maria, die waar ook ter wereld op verschillende plaatsen aan eenvoudigen en kinderen verschijnt, denken we aan Lourdes, Banneux, Fatima, Guadeloupe, Medjugorje, Amsterdam en ga zo maar door; om  de mensen op te roepen tot bekering en boete te doen. De rozenkrans te bidden, zoveel mogelijk de Eucharistie bij te wonen. Alleen dan kan de wereld gered worden. Gebed, vasten en boete maakt je geheel open voor de Heilige Geest, waarin de gelele aarde in vernieuwd moet worden. Frère Roger heeft dit ten volle begrepen. Hij die vol droefheid was, dat juist de christenen, die allen geloven in De Heer, die voor ons mens geworden is, het koninkrijk Gods gebracht heeft en zover ging, dat Hij zijn leven voor ons gegeven heeft; dat de christenen zo verdeeld leven, en ieder beweert dat zijn kerk de ware is. Zoals ook Paulus opriep tot eenheid en zegt in een van zijn brieven: er is maar één Christus en ook maar één kerk; de kerk van Christus; zo ook besefte Frère Roger, dat zoals de christenen naast elkaar leefden, dat dat niet kon. Hij is een vurige apostel geworden van de oecumene, waarin alle christenen steeds dichter naar elkaar moeten groeien, zodat de wereld zal erkennen, dat Christus, de koning van het heelal is, dat Hij de ware messias is en wil dat alle mensen elkaar liefhebben. En samen optrekken naar de berg Sion, naar Zijn  Heilige Tempel, waar de profeet  in het oude testament over spreekt. Dat de Heilige Geest opnieuw alle harten zal verlichten en heel de gelovige christengemeenschap opnieuw bezield zal worden door de Heilige Geest. In het boekje; vrede in je hart, van Frère Roger staat als gedachte voor vandaag aangegeven;
    Bidden zet je hart onbeperkt open naar anderen. God, Christus, en de heilige Geest zijn realiteiten zonder begin noch einde. En onmeetbaar. De heilige Geest vervult het universum. Moge het zo worden, wat Maria ons zegt, dat het gehele universum opnieuw vervuld mag worden van de Heilige Geest en dat de harten van alle volkeren bezield mogen raken door de Heilige Geest.
     

    09-09-2008 om 10:45 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kruisweg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo onmetelijk groot was Jezus liefde voor ons, dat hij voor ons geleden heeft en gestorven is. hoe groot moet Maria's smart geweest zijn, om haar Zoon zo te zien lijden. Zoals Maria de hele lijdensweg gevolgd heeft, zo kunnen ook wij overwegend het lijden van de Heer, de kruisweg volgen.

                                     I Jezus wordt door Pilatus tot de kruisdood             
                                                 veroordeeld. 
           II Jezus neemt zijn kruis op zijn schouder

       III Jezus valt voor de eerste maal onder het kruis

      IV Jezus ontmoet zijn moeder Maria

      V Simon van Syrene helpt Jezus het kruis dragen



      VI Veronica bied een doek aan, om zich te verfrissen.

     VII Jezus valt voor de tweede maal onder het kruis

       VIII Jezus troost de wenende vrouwen

      IX Jezus valt voor de derde maal onder het kruis.

      X Jezus wordt van zijn kleren ontdaan

      XI Jezus wordt aan het kruis genageld

      XII Jezus sterft aan het kruis

      XIII Jezus wordt van het kruis afgenomen

     
    XIV  Jezus wordt in een graf gelegd

    06-09-2008 om 18:03 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Lieve Vrouwe van alle volkeren.

    De titel van Onze Lieve Vrouwe heeft een officieële erkenning gekregen zoals we hieronder  in de brief van Mrg. Punt, bisschop van Haarlem; kunnen lezen.

    In een begeleidende brief aan de gelovigen naar aanleiding van de kerkelijke erkenning (18 juni 2002) zegt Mgr. Punt, bisschop van Haarlem onder meer: „De devotie presenteert ons Maria in een mondiale moederlijke rol, onder een nieuwe titel die toegankelijk is voor alle volken en alle mensen, ‘wie of wat ge ook zijt‘. Het toont ons Maria als moeder, niet alleen voor katholieken of christenen, maar van de gehele mensheid.“ De Boodschappen van de Vrouwe van alle Volkeren zijn een hemels geschenk aan de mensheid, waarin wij de stem, het woord, van de Moeder van de Heer mogen horen. Aan haar heeft de Heer de mensheid toevertrouwd. Als Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster staat zij voor het Kruis van haar Zoon en zij belooft dat de ware vrede over de aarde zal komen als de Kerk deze drie titels erkent in een laatste mariaal dogma. De Vrouwe komt om ons de weg naar het Kruis, naar het Licht te wijzen, naar een nieuwe wereld van Liefde, Waarheid en Gerechtigheid. Daartoe heeft zij haar gebed gegeven voor de komst van de Heilige Geest over onze verduisterde wereld. In haar boodschappen voert de Vrouwe ons uiteindelijk naar de Eucharistie,
    „het dagelijks wonder“ , waar de Heer aanwezig is onder de gedaante van brood en wijn. In de laatste boodschap verschijnt de Heer zelf in al zijn luister en weerklinken de woorden: „Wie Mij eet en drinkt ontvangt de ware Geest en neemt zich het eeuwige leven. “ (31.5.1951)

    De authenticiteit en de bovennatuurlijke oorsprong van de verschijningen van de Vrouwe van alle Volkeren werd op 31 mei 2002 in een schrijven bevestigd door Mgr. Dr. J.M. Punt, bisschop van Haarlem en de eerstverantwoordelijke in deze. Daarin zegt hij onder meer: „Als ik al deze adviezen, getuigenissen en ontwikkelingen overzie en dit alles in gebed en theologische reflectie overweeg, dan brengt dat mij tot de vaststelling dat in de verschijningen van Amsterdam een bovennatuurlijke oorsprong gegeven is. …De devotie tot de Vrouwe van alle Volkeren kan ons, naar mijn oprechte overtuiging, helpen de juiste weg in de dramatiek van onze tijd te vinden, de weg naar een nieuwe bijzondere komst van de Heilige Geest, Die alleen de grote wonden van onze tijd kan helen..“

    Het oorspronkelijke schilderij van de Vrouwe van alle Volkeren bevindt zich in de Kapel aan de Diepenbrockstraat 3 in Amsterdam, niet ver van de RAI. Dagelijks komen hier pelgrims uit de hele wereld om voor de beeltenis van de Vrouwe van alle Volkeren te bidden en de Eucharistieviering bij te wonen.

     Groot is de devotie tot Maria, en ook hier wordt begrepen, dat Maria iedereen verwijst naar de Eucharistie, om deze zoveel mogelijk bij te wonen en mee te vieren. Dat is haar opdracht zowel in Amsterdam als in Medjugorje.
    Gebed.  Heer Jezus Christus, Zoon van de Vader, zend nu uw Geest over de aarde. Laat de Heilige Geest wonen in de haten van alle volkeren, opdat zij bewaard mogen blijven voor verwording, rampen en oorlog. moge de Vrouwe van alle Volkeren, die eens Maria was, onze Voorspreekster zijn.  Amen.


     

    06-09-2008 om 12:18 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezield worden door de Heilige Geest
    In het boekje; vrede in je hart van Frère Roger lezen we op 4 september als gedachte voor vandaag: De Heilige Geest is sterk genoeg om een jawoord voor heel het leven te ondersteunen. Heeft Hij al niet in de mens een verlangen naar eeuwigheid en oneindigheid gelegd? In de Heilige Geest is het op elke leeftijd mogelijk nieuwe bezieling te vinden en te zeggen: "Wees standvastig van hart, ga verder op de weg." Hierin is de boodschap gesteld; dat we ons steeds weer opnieuw ons moeten laten bezielen door de Heilige Geest. De hele wereld, alle volkeren moeten weer terugkeren tot God en opnieuw vernieuwd worden in de H. Geest. In de crisis van deze tijd is de vernieuwing hard nodig. Helaas zien we in deze tijd de achteruitgang. De mensen denken dat ze het zelf beter weten. Men gaat niet meer naar de kerk, niet meer naar de Eucharistieviering, omdat men denkt, dat ze dat niet meer nodig hebben. Ook hoor je wel eens zeggen; naar de kerk gaan, we kunnen ook thuis bidden. Maar men  vergeet dat de Eucharistieviering het belangrijkste is in een mensenleven. In deze egoïstische maatschappij, is de gedachte, ieder voor zich, terwijl we voor elkaar geschapen zijn en elkaar tot ondersteuning moeten zijn. Vele kerken moeten sluiten daar er steeds minder kerkgangers zijn, maar ook de priesterroepingen zijn steeds minder. Bidt tot de Heer van de oogst dat hij opnieuw vele arbeiders zendt naar zijn wijngaard.  Maar er is er toch een teken van hoop. Denken we aan Taize, waar vele duizenden jongeren er naar toe trekken en op nieuwe wijze kennis maken met de H. Schrift. Heel enthousiast keren ze er van terug met de opdracht de liefde van Christus te verspreiden. Velen van hen waren niet gelovig of heel lauw, maar bezield door Taize kwam er een ommekeer in hun leven. Moge Taize de  basis zijn, dat velen Jezus en zijn Moeder opnieuw herontdekken, en in hun hart het verlangen ontstaan, om opnieuw de Eucharistie mee te vieren. Dat is wat Maria , de Vrouwe van alle volkeren, wil. En zoals Maria aan de kinderen van Medjugorje steeds op het hart drukt, hoe belangrijk de Eucharistie viering is voor iedereen, om daardoor Jezus oneindige liefde te voelen en zich voor Hem te gaan inzetten voor de verspreiding van zijn Naam en zijn Liefde voor alle mensen. Dat ze de boodschap van Jezus verspreiden: Heb elkander lief zoals ik jullie heb liefgehad. De wereld moet terug keren naar God; dat is de enige voorwaarde dat de wereld een toekomst heeft. Opnieuw bezield worden door de Heilige Geest en wees standvastig van hart om op deze weg verder te gaan.

    05-09-2008 om 16:51 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universele Moederschap van Maria.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De titel; Vrouwe van alle Vokeren heeft een diepe betrekking tot de H. Schrift. Overal in de Bijbel wordt gesproken over de bemiddelende taak van Maria. In Genesis 3:15 lezen we:  Vijandschap sticht ik tussen jou en de vrouw, tussen jouw nageslacht en haar nageslacht ( lees hier: allen, die Maria aanvaarden als hun Moeder) zij   verbrijzelen jouw kop en jij bijt hen in de hiel. Hier wordt dus reeds verkondigd de vijandschap tussen de duivel en Maria. Maar zij zal zijn kop verbrijzelen. Dat wil zeggen: het goede zal het kwade overwinnen. Dan in Kana. , waar Maria tegen Jezus zegt: Ze hebben geen wijn meer. Ondanks het antwoord van Jezus: Vrouwe, wat wilt u van me? Mijn tijd is nog niet gekomen; zei Maria in gelovig vertrouwen in haar Zoon, zij ze tot de dienaren; doe wat Hij jullie zeggen zal, wat het ook is. En we weten het.  Op voorspraak van Maria veranderde hij het water in wijn. Op de berg van Calvarië op het kruis zei Jezus tot zijn Moeder; Vrouwe, zie daar uw zoon. En tot Johannes; zoon zie daar uw Moeder.  Ook in de Apocalyps wordt er gesproken over de Vrouwe.  Openbaring 12: 1 Er verscheen in de hemel een indrukwekkend teken: een vrouw bekleed met de zon met de maan onder haar voeten en een krans van 12 sterren op haar hoofd.---- En verder in vers 13; toen de draak zag dat hij op aarde gegooid was, achtervolgde hij de vrouw die een zoon gebaard had. Maar de vrouw kreeg de 2 vleugels van de grote adelaar om naar haar plaats in de woestijn te vliegen waar gedurende een tijd en twee tijden en een halve tijd voor haar gezorgd zou worden. Op 11 februari 1951 sprak Zij: Ik ben de Vrouwe - Maria - Moeder van alle Volkeren, die eens Maria was. Ik kom juist vandaag, om te zeggen, dat  ik dit wil zijn. Mensenkinderen van alle landen zullen toch één zijn. Deze titel geeft aan, wat het hoogtepunt van haar roeping is, zoals zij op  Calvarieberg door Jezus aan het kruis via Johannes aan alle volkeren is gegeven. Universele Moederschap van Maria, Moeder van allen of zij het weten of niet. Wie of wat ge ook zijt. Ik mag er voor u zijn: De Moeder, vrouwe van alle Vokeren. Volkeren, zorgt toch, dat zij die in geestelijke nood verkeren, gebracht worden bij de Vrouwe.
    Op 31 mei 1996 hebben de bisschoppen van Haarlem de titel; de Vrouwe van alle Volkeren  voor de openlijke devotie vrijgegeven. De devotie was er natuurlijk al veel langer, maar nu werd het officieel gemaakt.

    04-09-2008 om 13:15 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarzel niet!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Vrouwe sprak tot Ida: Luister goed; kijk goed; lees; let wel; waarschuw; zeg; verspreidt. Ida kreeg de opdracht gehoorzaam door te geven wat de Vrouw zo dringend wil zeggen tot de paus, de bisschop van Haarlem, alle bisschoppen, aan geheel de kerk en aan alle volkeren, opdat er een vernieuwing in de H. Geest zal komen. Bij de 25ste verschijning vroeg Ida heel bezorgd aan Haar: zullen ze me wel  geloven? Maria bevestigde het met het antwoord ja. En als bewijs herinnerde ze haar aan haar verschijningen 33 jaar geleden. In 1917 namelijk, ze was toen 12 jaar, zag ze op zaterdag 17 oktober, terwijl ze terug kwam van de school op het einde van de straat plotseling een heel groot licht en in dat licht zag ze een heel jonge vrouw, zo mooi, dat ze gelijk in haar Maria herkende. Ze gebaarde dichterbij te komen, maar ze durfde niet en rende gelijk naar huis. Daarna gebeurde dit nog op 2 zaterdagen daarna. Het viel toevallig samen met de laatste verschijningen in Fatima. Het wordt gezien als voorbereiding van de verschijningen van 1945 tot 1959 Heel duidelijk geeft Maria aan haar aan, waarom ze Vrouwe van alle Volkeren genoemd wil worden. De Vrouwe van alle Volkeren staat midden op de wereld voor het kruis. Zij komt onder deze naam als Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster, in deze tijd. ( 31-12-1951) En verder:Mijn voeten heb ik vast op de aardbol gezet  omdat de Vader en de Zoon mij in deze periode in deze wereld wil brengen als Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster. De Vader en de Zoon willen Maria, de Vrouwe van alle volkeren als Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster zenden in deze tijd.( 31-5-1951)

    03-09-2008 om 11:55 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die eens Maria was.
    Kort, helder en klaar legt de Vrouwe reeds op 2 juli 1951 uit: "Die eens Maria was"betekent: vele mensen hebben Maria als Maria gekend. Nu echter wil ik, in deze nieuwe periode die aankomt, de Vrouwe van alle Volkeren zijn. Dat verstaat iedereen. Vele mensen- eigenlijk de meeste volkeren van destijds en nu hebben Maria, de Moeder van Jezus, feitelijk alleen als Maria gekend. en haar zo genoemd. Zo is ze bekend bij de christenen Nu echter wil God dat alle volkeren Maria niet slechts vrijblijvend bij haar naam noemen, maar als hun persoonlijke Moeder leren aannemen en liefhebben en haar niet meer alleen Maria noemen, maar mijn Moeder, onze Moeder. Zo is haar boodschap aan Ida. Reeds in de eerste boodschap  op 25 maart in 1945  in Amsterdam kondigt zij  aan: zij zullen mij de Vrouwe noemen, Moeder. Als ik echter niet alleen Maria, maar ook moeder zeg, dan verandert er daar iets essentieels in mijn persoonlijke relatie tot haar Dan zien we haar niet alleen de Moeder van Jezus toen, maar ook nu als onze Moeder. Desondanks zal niet iedereen tevreden zijn met deze uitleg. Daarom dat Maria in haar 41ste boodschap aan de hand van de H. Schrift uitlegt, hoe ze aan deze verandering is gekomen. De titel: DE VROUWE VAN ALLE VOLKEREN. Deze verwijzing moet vooral de theologen helpen. Ze zegt dan ook tegen Ida: Zeg het volgende aan de theologen: Bij het kruisoffer kwam de Vrouwe. De Zoon zei tegen zijn Moeder: "Vrouwe, zie daar uw Zoon."De verandering kwam dus bij het kruisoffer. De Heer en Schepper koos uit alle vrouwen Mirjam of Maria om de moeder te worden van zijn Goddelijke Zoon. De Vrouwe werd zij  bij het Kruisoffer, de medeverlosseres en Middelares. Dat werd door de Zoon aangekondigd terwijl Hij terug ging naar de Vader. Daarom breng ik in deze tijd deze nieuwe woorden en zeg: Ik ben de Vrouwe van alle Volkeren, die eens Maria was. Zeg dit uw theologen. Deze woorden hebben voor de theologen deze betekenis. (6 April 1952)

     



     

    02-09-2008 om 00:00 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria, Vrouwe van alle Volkeren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onder deze naam verscheen Maria op 25 Maart 1945 in Amsterdam aan Ida Peerdeman. Tussen 1945 en 1956 is Maria 60x aan haar verschenen En ook zij kreeg verschillende boodschappen door. Zij wil gezien worden als Vrouwe van alle Vokeren, Medeverlosseres, middelares en Voorspreekster. Ook hier weer vraagt ze voortdurend om te bidden en ook hier had ze steeds de rozenkrans aan de arm. Ook wil ze graag zien, dat het tot dogma verklaard zou worden, dat zij de Vrouwe van alle volkeren, medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster is. Vooral in het begin was men zeer ongelovig in deze verschijningen, maar er werden bewijzen geleverd, Zoals de voorspelling van de dood van paus Pius XII, het bijeenroepen van het concilie, alsook de omwenteling van China, waarin het communisme ging zegevieren. En zo zijn er meer feiten.  Steeds weer verwijst ze allen naar haar Zoon. Daarom verscheen ze staande op de wereldbol met het kruis, waaraan de Heer gestorven is, achter haar, zoals het ook op de foto te zien is. In een van haar boodschappen zei ze dan ook tegen Ida, wijzend naar het kruis, dat alle volkeren hiernaar terug moeten, om gered te kunnen worden. In 1951 leerde Maria aan Ida het volgende gebed, dat ze in 1945 reeds aankondigde, dat het verspreid moest worden onder alle volkeren: Heer Jezus Christus, Zoon van de Vader, zend nu uw Geest over de aarde. Laat de Heilige Geest wonen in de harten van alle volkeren, opdat zij bewaard  mogen blijven voor verwording, rampen en oorlog.  moge de Vrouwe van alle Volkeren, die eens  Maria  was, onze voorspreekster  zijn. Amen.  De tekst, die eens Maria was, betekent niet, dat ze dat niet meer is, maar ze wil de nadruk leggen op Vrouwe. in Rome waren ze er niet zo gelukkig mee, en vroegen om verwarring te voorkomen, om dat te vervangen de heilige maagd Maria. Maar Maria had daar zeker een bedoeling mee, waarover we in het volgende verhaal op verder gaan. Op 31 Mei 1955 zei Maria tot Ida: Gij zult nog veel meemaken in deze eeuw. Gij, volkeren van deze tijd, weet toch dat gij onder de bescherming staat van de Vrouwe van alle volkeren.  Roep haar aan als voorspreekster, vraag haar alle rampen af te wenden. Vraag haar, de verwording uit deze wereld te verbannen. Van verwording komen rampen, van verwording komen oorlogen. Gij zult door mijn gebed vragen dit van de wereld af te wenden.  Gij weet niet hoe groot en hoe voornaam dit gebed is bij God. Hij zal zijn Moeder verhoren als zij wil zijn uw voorspreekster. We weten allemaal dat zij dat voor ons zeker wil zijn, maar we moeten het wel aan Haar vragen

    01-09-2008 om 00:00 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Lieve Vrouw van Guadelupe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook in Guadelupe in Mexico verscheen Maria en wel aan een pas bekeerde indiaan Juan Diego. Zij vroeg hem om op de plaats waar zij met hem sprak, een kerk te laten bouwen. Hij ging met deze boodschap naar de bisschop van Mexico, maar deze geloofde hem niet. Hij zei tegen hem dat Maria eerst maar eens een wonder moet doen om hem te overtuigen.  Bij de volgende verschijning vertelde Juan aan Maria wat de bisschop zei. Maria zei toen tegen hem om de zelzame rozen te plukken op de berg. En dat in het hartje winter. Juan vond echter de rozen, plukten deze en verborg ze onder zijn mantel. Hij ging weer naar de bisschop, die hem vol ongeloof hem aankeek en tot hem sprak. Juan echter deed zijn mantel open en de rozen vielen naar beneden Op zijn mantel echter verscheen een groot beeltenis van Maria. Dus de bisschop kreeg zijn wonder en hij geloofde hem. Op de plek waar Maria verscheen aan Juan Diego en met hem sprak werd een basiliek gebouwd ter ere van haar. Deze plek is uitgegroeid tot een grote bedevaart plaats, waar ook Paus Johannes Paulus II tijdens zijn bezoek aan Mexico naar toe is gegaan. Later is Juan Diego heilig verklaard. Tot grote vreugde van de Indianen die nu ook een heilige hadden uit hun eigen volk.

    25-08-2008 om 00:00 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria en de Islam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is zo jammer dat christenen en Moslims steeds vaker tegenover elkaar staan. Terwijl beiden zoveel gemeenschappelijk hebben. Zowel de bijbel als de Koran spreken beide over de profeten uit het oude testament. Ze spreken beiden over de aartsvader Abraham, die de moslims zien als hun vader, waar ze van afstammen via Ismaël, de zoon van Hagar, verwekt door Abraham. Door Sara kwam het, dat Hagar en Ismaël de woestijn werden ingestuurd, waar een engel hen verscheen en zei; dat Ismaël de vader van een groot volk zou worden. Verder, vele profeten, zoals de profeet Aäron, Mozes, Elia en ga zo maar door tot de profeet Zacharias en Johannes de Doper toe. Jezus erkennen ze niet als de Zoon van God, maar wel als de grootste profeet. Verder wordt in de Koran vermeld, dat Joachim, bij hen Imraam genoemd, vóór Maria's geboorte stierf en de profeet Zacharias haar in bescherming nam en haar groot bracht. Maria, bij hun genoemd, Maryam is de enige vrouw, die in de Koran vernoemd wordt en zelfs vaker als in de bijbel. Maria zien ze ook als de Moeder van Jezus, de grootste profeet. Naar hun mening stamt Maria uit het geslacht van profeet Aäron stamt, terwijl wij zeggen, uit het geslacht van David.  Maria is bij hun niet zomaar iemand. Vooral door de Moslima's wordt ze vereerd. en ook zij gaan naar de verschillende Mariaheiligdommen. Voor hen is  het geen probleem, dat christenen en Moslims steeds vaker tegenover elkaar staan; om Maria met de christenen te delen. Zou het waar kunen zijn, dat ooit daar de vrede tussen chistenen en Moslims zich zou kunnen ontwikkelen? Dat de Mariaverering zou gaan bloeien en de Moslims gaan erkennen,  dat Jezus meer als een profeet is, gezonden als Gods Zoon door God(Allah) om Gods koninkrijk te verkondigen en allen oproept tot bekering. Dat Jezus Christus ook voor hen is gekomen en voor hen geleden heeft en gestorven is? Laten wij daar vurig voor bidden en vooral tijdens het bidden van de rozenkrans hen gedenken.

    24-08-2008 om 00:06 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede, vrede, vrede en alleen vrede!
    Vrede, vrede, vrede en alleen vrede. Deze woorden sprak Maria tegen Marija in Medjugorje. Het is inderdaad hard nodig, dat er vrede komt. Steeds weer opnieuw oorlogen. In deze tijd, denken we aan Rusland en Georgië, Irak, Afganistan, het midden oosten en ga zo maar door. Ook tussen de christenen is wedijver, wie eigenlijk de ware  kerk is. Er is maar één  Christus en één kerk, en dat is de kerk van Christus. Ten tijde van Paulus was er al strijd, dat hij moest uit roepen: Is Christus dan verdeeld, nee er is maar één Christus en een kerk. Er zijn vele christengroeperingen, die de Paus niet als de opperherder van Christus willen erkennen. Toch bestaat bij allen diep respect en let men op, wat hij zegt. Een stap verder en we zijn er. Men begrijpt waarschijnlijk de tekst van de bijbel niet goed; waar Christus zegt: Gij zijt Petrus, wat betekent steenrots; op u zal ik mijn kerk bouwen. En verder, vlak voor zijn hemelvaart: Simon, zoon van Jona hebt ge mij meer lief dan de anderen en dit tot 3x toe. En als Petrus tot 3x toe bevestigde met het antwoord: Ja, Heer, gij weet alles, gij weet, dat ik u liefheb. En Jezus gaf hem 3x het antwoord: Weid mijn lammeren, weid mijn schapen. Jezus zelf gaf aan hem en zijn opvolgers de opdracht; zijn kerk te leiden. Alleen door veel te bidden en vooral de rozenkrans, voor de éénheid van alle christenen, dan zal zeker dit gebed verhoord worden. We zijn al heel ver. Maar we zijn er nog  lang niet. Dan vrede voor alle mensen. Het egoïsme onder de mensen is nog steeds groot en zeker in de politiek. En het ergste is, dat dit met oorlogsgeweld wordt uitgevochten. Daar moet echt een eind aan komen. En wie kan ons beter helpen, dan Maria, de koningin van de vrede. Vooral moeten we bidden voor China. Het zou goed zijn, als ook China aan Maria zou worden toegewijd. Want het is triest, dat er 2 katholieke kerken zijn. Een officieel door de staat China erkend, door hun loyaliteit aan de regering, en aan de ander kant de ondergrondse kerk, die hevig vervolgd worden. Bidden we dat beide katholieke kerken een kerk mag worden en elkaar tot steun mogen zijn. Vrede, vrede, vrede en alleen vrede. Maria, koningin van de vrede, bid voor ons.

    23-08-2008 om 13:04 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Lieve vrouw van de berg Karmel.

    Vele plaatsen zijn aan Maria toegewijd, daar zij daar verschenen is. Denken we aan Lourdes, Fatima, Banneux, Medjugorje, om maar enkele op te noemen. Een plek is nog niet beschreven. Ik bedoel: Onze Lieve Vrouw van de berg Karmel. daar is ook de orde der Carmelieten ontstaan.De berg Karmel gaat heel ver terug naar de geschiedenis. Het is uit de oud-testamentische tijd, naar de tijd van de grote profeet Elia. daar is een grot aanwezig, waar Elia zich vaak terug trok, om te bidden en te vasten. Als Hij veel honger leed, zond God raven, die hem een stuk brood bezorgden. Er zijn zelfs schriftverklaarders, die vertellen, dat hij de stichter zou zijn van de orde en hij wordt ook als zodanig beschouwd. Dit is zo bijna duizend jaren vóór Christus. Hij met profeet Eliseus en enkele volgelingen en na hen de opvolgers, waren reeds de vereerders van de toekomstige Moeder van de Verlosser. Zij waren natuurlijk reeds goed op hoogte, dat eens de Messias zou komen om het  volk Israël te verlossen en waarschijnlijk is daardoor de verering ontstaan van de moeder, die de Messias ter wereld zou brengen. We weten, dat Elia niet gestorven is maar met een wagen met vurige paarden ten hemel voer, zoals het in de bijbel beschreven staat. Niemand weet ook maar iets van de dood van Mozes. Het enige dat we weten, is dat hij een hoge berg beklom en daar niet meer van terug gekeerd is. Het waren ook juist deze twee, die op de berg Tabor, bij de gedaanteverandering van Jezus aanwezig waren en met Hem spraken. De legende verhaalt verder, dat het heilig huisgezin; Jezus, Maria en Jozef na het bezoek aan de tempel, naar de berg Karmel gingen en met de volgelingen spraken over het koninkrijk Gods. Een feit is, in ieder geval, dat de orde van de Karmelieten ontstaan is op de berg Karmel  en Elia als stichter beschouwd wordt. In de loop van de eeuwen, toen paus Honorius  deze met andere orden wilde opheffen, Maria persoonlijk ingreep. Zij verscheen hem en beval hem, de haar zo dierbare orde te beschermen. Hij trok dan ook dit besluit in en beschermde de orde. De H. Kerk heeft met vreugde de Karmelorde het recht gegeven zichzelf als de oudste Maria  orde te beschouwen. Een van de Karmelieten, die overste was van de orde, de heilige Simon Stock kreeg een verschijning van de Moedermaagd, die hem het scapulier schonk, als een buitengewone privilege van de orde. Tegenwoordig wordt aangeraden, dit scapulier te dragen; waar de belofte aan verbonden is, dat de persoon, die dit draagt, niet verloren zal gaan en een speciale bescherming van haar krijgt.







    22-08-2008 om 14:19 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria, Moeder van Smarten.
     Maria, Moeder van Smarten. dit wordt gevierd een dag na de kruisverheffing,
    op 15 september.
    Niemand ontkomt er aan. vroeg of laat zal iedereen wel eens meemaken, dat er droevenis in zijn leven komt. Het zij ziekte, hetzij afscheid moeten nemen van een dierbare. Ook Maria heeft veel droevenis, pijn moeten ervaren tijdens haar leven. Eerst al, dat ze haar eerstgeborene in plaats van een bed, niets anders kon aanbieden dan een voederbak in een stal. Daarna de vlucht naar Egypte, daar Herodes alle zoontjes beneden de twee jaar wilde laten vermoorden. Jozef  en Maria werden gelukkig door een engel gewaarschuwd en  midden in de nacht pakten ze alles bij elkaar en namen in haastige spoed de vlucht. Profetie van Simeon:
    Simeon zegende hen en zei tegen Maria, zijn moeder: Weet wel dat velen in Israël door hem ten val zullen komen of juist zullen opstaan. hij zal een teken zijn dat betwist wordt, en zelf zult u als door een zwaard doorstoken worden. Zo zal de gezindheid van velen aan het licht komen. Dit was voor haar een zware en pijnlijke profetie, die Simeon daar even uitsprak. Er worden totaal 7 smarten vermeld; 7 zwaarden. Er bestaat ook een speciale rozenkrans met 7 tientjes, elk van een Onze Vader en 7 weesgegroeten. 7 Tientjes met elk een van de 7 smarten
    1) Profetie van Simeon. 2) vlucht naar Egypte.  3) Zoek raken in de tempel.
    4) Maria ontmoet Jezus op zijn lijdensweg. 5) Maria staat onder het kruis.
    6) Maria omhelst het dode lichaam van Jezus. 7) Jezus wordt begraven.
    Wat zal haar moederlijk hart veel geleden hebben, zowel op de weg naar Calvarië, als , dat Jezus aan het  kruis hing met ondragelijke pijnen en uiteindelijk, dat Jezus stierf. Ze week geen moment van zijn zijde en bleef en leed met haar Zoon mee. Als na Jezus een heel veel geleden heeft, is wel Maria, die machteloos moest toezien hoeveel haar Zoon te lijden had.







    22-08-2008 om 12:12 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.150 jaar Lourdes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar is het 150 jaar geleden, dat op 11 februari 1858 Maria voor het eerst verscheen aan Bernadette. Het meisje uit een zeer arm gezin, waarvan de vader geen werk had op dat moment, het gezin, dat bijna het noodzakelijke ontbrak; uit dat gezin werd Bernadette Soubiroux uitverkoren daartoe. Bernadette, die ongeletterd was; niet kon lezen en niet kon schrijven. Later heeft ze het wel geleerd.Het was die dag, dat ze ontdekte, dat er geen hout meer was. Haar moeder wilde haar eerst niet laten gaan, daar ze aan astma leed, maar door haar sterk aandringen mocht ze. En met andere kinderen gingen ze samen naar de grot van Massabiëlle, om hout te sprokkelen. Ze moesten wel de rivier oversteken, om het hout te verzamelen, maar Bernadette bleef achter, vanwege haar astma. Terwijl de anderen aan het verzamelen waren, zag zijn ineens in de grot een witte verschijning, een heel mooi meisje helemaal in het wit, die haar wenkte dichterbij te komen. Ze pakte haar rozenkrans en begon die te bidden. Toen zag ze, dat ook zij een rozenkrans in de hand had, ze bad deze niet zelf, maar liet wel de kralen door haar vingers glijden. Ineens was ze weg. Thuis wilde niemand het geloven en verboden haar nog eens naar de grot te gaan. Maar een inwendige stem riep haar om te komen. En ook 18 februari ging ze er naar toe. En zo daarna nog 16 keer. Tijdens een van de verschijningen, vroeg ze op aandringen van de geestelijkheid naar haar naam. Ze zei: Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis. Ook sprak ze de wens uit, dat bij deze plek een kapel gebouwd moest worden. Deze boodschap bracht ze over. Verder is ook bekend, dat Maria haar vroeg haar gezicht te wassen. Ze zag niets anders, dan een beetje modder. Ze deed echter wat er van haar gevraagd werd. Ze zag er niet uit met die modder in haar gezicht, maar ze gehoorzaamde, telkens als Maria het haar vroeg. Hierdoor is op deze plek ook een bron ontstaan. Ze heeft veel tegenwerking gehad, omdat niemand haar geloofde, maar de gewone mensen wel, en het werden er steeds meer die haar volgden. Tot op een geven moment, de zieken die er kwamen plotseling op wonderbaarlijke wijze genazen, waar de artsen geen verklaring voor hadden. Ook de bron werd steeds groter en de mensen dronken ervan en wasten zich ermee. ook hier vroeg Maria steeds, om te bidden voor de zieken en de zondaars.Vanaf die tijd trekken jaarlijks duizenden pelgrims er naar toe. ook vele zieken komen daar. Niet dat ze allemaal genazen, maar ze voelden zich gesterkt, getroost en vol vreugde, als ze terugkwamen. Bij dit jubileum zal in de herfst Paus Benedictus XVI ook naar Lourdes gaan. Bernadette, die intrad in het klooster, heeft ook vele brieven geschreven aan haar familie, pastoor Peyrinale, aan de bisschoppen en ook aan de Paus. Verder ook aan de adelijke dames en kloosterlingen. Op 16 April 1879 is ze  als eenvoudige kloosterling gestorven. Opdracht van Lourdes, te bidden voor de zieken en voor de bekering van de zondaars.

    20-08-2008 om 14:03 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria ten hemel opneming.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het geloof in , dat Maria ten hemel is opgenomen, stamt al uit de oudheid. De eerste christenen geloofden reeds hierin. De traditie wil, dat alle Apostelen bij haar overlijden aanwezig waren, behalve Thomas. Na de eerste dag van de begravenis, wilde hij haar eer bewijzen, bij haar graf, maar kreeg te zien dat ze ten hemel werd  opgenomen. Als bewijs kreeg hij haar gordel mee. De Apostelen geloofden hem niet, maar  toen Thomas de gordel en het lege graf  liet zien, geloofden ze. Hier speelden ze zich het omgekeerde af. De apostelen moesten hem overtuigen, dat Jezus waarlijk was verrezen, maar nu moest hij de overige apostelen overtuigen, dat Maria niet meer in het graf lag. Vanaf die tijd was  het geloof reeds aanwezig, dat Maria met ziel en lichaam ten hemel is opgenomen. Het duurde echter eeuwen lang, voordat het als dogma werd afgekondigd. Pas bij het eerste Vaticaanse concilie(1869-1870) drongen 200 bisschoppen er op aan om de dogmatische definitie van de  lichamelijke ten hemelopneming af te kondigen. Echter pas in 1950 kondigde Pius XII officieel het dogma fidei van de ten hemelopneming af. Het is slechts een bevestiging van wat de christenen al eeuwen lang geloofden. Waarlijk Jezus heeft niet toegestaan, dat Maria, zijn moeder, in het graf zou blijven, maar verheerlijkt met ziel en lichaam ten hemel opgenomen, om naast hem te zitten als moeder en koningin van zijn kerk, zijn koninkrijk. Maria deelt nu reeds op een uitnemende wijze in de triomf van Jezus in zijn overwinning op de dood, de haat en de angst. zij is met ziel en lichaam ten hemel opgenomen, zij is het heerlijke beeld van wat ons te wachten staat opnieuw wordt vandaag in het evangelie het magnificat ten hore gebracht, die zij uitsprak tijdens haar bezoek aan Elisabeth, een machtig vreugdelied waarin wij mogen vernemen dat de haat overwonnen is door de liefde, dat God arme en kleine mensen groot wil maken, en dat hij barmhartig is van geslacht op geslacht. Mijn hart prijst hoog de Heer. Van vreugde juicht mijn geest om God, mijn redder: daar hij welwillend neerzag op de kleinheid van zijn dienstmaagd. En zie, van heden af prijst elk geslacht mij zalig omdat Hij die machtig is aan mij zijn wonderwerken deed, en heilig is zijn Naam. Barmhartig is  Hij, van geslacht op geslacht voor hen die Hem vrezen. Hij toont de kracht van zijn arm; slaat trotsen van hart uiteen. Heersers ontneemt  Hij hun troon, maar Hij verheft de geringen. Die hongerigen overlaadt Hij met gaven, en rijken zendt Hij heen met lege handen. Zij dienaar Israël heeft Hij zich aangetrokken, gedachtig zijn barmhartigheid voor eeuwig jegens Abraham en zijn geslacht, gelijk Hij had gezegd tot onze vaderen.

    15-08-2008 om 00:00 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van vreugde juicht mijn geest om mijn God, mijn redder.
    Vandaag op de vooravond van Maria ten hemelopneming bereiden we ons voor op dit grote feest Een lange tocht, met vreugden en lasten, met risico's en verantwoordelijkheden: is dat niet het beeld van het menselijk leven? En wat een troost is het niet als men daarbij slaagt? Het gaat zoals bergbeklimmers die een gevaarlijke rots moeten overwinnen. Wanneer de eerste aan de andere kant van de rots gekomen is, zal hij met een bemoedigende glimlach teken doen dat zij hem mogen volgen. Door dit voorbeeld aangemoedigd zullen de anderen op hun beurt de top bereiken. Zo is ook ons leven, vol met hindernissen en tegenslagen, die wij moeten volgen. En toch iemand is ons voorbeeld, die ook dezelfde weg gegaan is en de top heeft bereikt. Maria, onze hemelse moeder. Zij heeft de top bereikt, doordat zij volhield en volledig vertrouwde op de Heer. Zoals wij allen heeft ook Maria de beproeving gekend van haar geloof, de stilte van de eenzaamheid en het grote offer van het kruis. Zij is de vrouw van smarten, de moeder van alle gelovigen, maar zij is ook het beeld van onze toekomst. Maria deelt nu reeds op een uitnemende wijze in de triomf van Jezus, die na zijn lijden en dood verheerlijkt uit het  graf is opgestaan. En daardoor de dood heeft overwonnen. Dat  dient ook onze toekomst te zijn. En wie kan hierin een grotere steun zijn, als Maria. Maria heeft het bereikt en net als de bergbeklimmers moedigt ook zij ons aan met een glimlach en geeft ook ons een teken, haar te volgen. Zij is met ziel en lichaam ten hemel opgenomen, zij is het heerlijke beeld van wat ons te wachten staat. Zoals  Paulus schrijft aan de Korintiërs: Broeders en zusters, wanneer dit vergankelijke met onvergankelijkheid is bekleed en dit sterfelijke met onsterfelijkheid dan zal het woord van de schrift in vervulling gaan: "De dood is verslonden, de zege is behaald!. dood, waar is uw overwinning? Dood, waar is uw angel?" De angel van de dood is de zonde en de kracht van de zonde is de wet. Maar God zij gedankt, die ons de overwinning geeft door Jezus Christus, onze Heer. Zoals Maria nu reeds met onsterfelijkheid is bekleed en met onvergankelijkheid, zo ook zien wij er naar uit, dat het ook ons wordt toebedeeld. Volgen wij Maria's voorbeeld  van onvoorwaardelijke overgave aan de Heer en van liefde en trouw aan zijn heilige Naam.

    14-08-2008 om 18:53 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis

    Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis. Zo maakte Maria zich bekend tijdens een van de verschijningen in Lourdes aan Bernadette Soubiroux. Beginnend op 11 februari 1858 Op de vraag van Bernadette aan de dame in de grot ; vroeg zij, wie zijt gij? Zij antwoordde; Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis.En daarmee bevestigde Maria het dogma, dat paus Pius IX in 1854 afkondigde, dat Maria gevrijwaard is gebleven van de erfzonde en alle andere zonden.  immers, zij, die de tempel moest zijn om het heilige der heilige te ontvangen, Jezus Christus, de Zoon van God moest rein en zuiver zijn, om waardig te zijn, om de Zoon van God te ontvangen in haar schoot. Oke, er staat hierover niets van in de bijbel. Maar het kan afgeleid worden uit de woorden van de engel Gabriël: Gegroet Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Al vele eeuwen voor de plechtige dogma verkondiging werd het al aangenomen, dat Maria als enige schepsel gevrijwaard is gebleven van de erfzonde. Dit feest wordt gevierd op 8 december, enkele weken voor het feest van Christus geboorte.

    Dit gebed bad Paus Johannes Paulus II in Rome op een van de feestdagen van 8 december.
    Aan U, Onbevlekte Maagd, door God boven elk ander schepsel voortbestemd tot voorspeekster van genade en tot model van heiligheid voor heel zijn volk, vertrouw ik vandaag op bijzondere wijze heel de kerk opnieuw toe.
    Wees Gij het die uw kinderen leidt op de pelgrimstocht van het geloof, door hen steeds gehoorzamer en getrouwer te maken jegens het woord van God.
    Wees Gij het die elke christen begeleidt op de weg van bekering en de heiligheid, in de strijd tegen de zonde en in de zoektocht naar de ware schoonheid die steeds afdruk en weerschijn is van de Goddelijke schoonheid.
    Wees Gij het tenslotte die voor alle volkeren vrede en heil verkrijgt. De eeuwige Vader, die U  gewild heeft als onbevlekte Moeder van de Verlosser, moge ook in deze tijd en door middel van U de wonderen van zijn barmhartige liefde hernieuwen. Amen.

    08-08-2008 om 11:20 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorwaarde voor vrede en heil voor de wereld.

    Voorwaarde voor vrede en heil voor de wereld kan alleen verkregen worden door bekering, door geloof, gebed en vasten. Zo heeft Maria ons verzekerd. Al dat zinloos geweld, oorlogen, aanslagen en natuurrampen. Dat wil God niet. Hij wil alleen vrede, verzoening, liefde en gerechtigheid. Maar helaas de mens is eigenwijs en wil dit niet inzien. Daarom, dat de mens steeds opnieuw beproefd wordt en moet lijden door de verschrikkelijke omstandigheden, die steeds geschieden. Daarom dat Onze Lieve Vrouw van Medjugorje ons oproept te bekeren, gebed en boete te doen. Wanneer alle christenen hieraan gehoor zouden geven, alleen dan kan de wereld veranderen. Gebed; de rozenkrans is een machtig wapen tegen het kwaad, als we deze met een oprecht hart en groot geloof bidden. En heel belangrijk is ook, deel te nemen aan de heilige Eucharistieviering, dat een hernieuwd kruisoffer van Christus is. Zoveel mogelijk als we kunnen.Vasten. Het gaat hier niet alleen om, om minder te eten, maar ons kunnen onthechten van alle aardse rijkdom, dat vergankelijk is en niet mee kan nemen naar je graf. Alleen de hemelse rijkdom tilt je over het graf heen om eeuwig te leven in Gods oneindige liefde. Zijn niet juist de natuurrampen als een waarschuwende vinger van God, om ons te bekeren, boete te doen en steeds verzoenend naar de mede mens te zijn. Allen die Christus nog niet kennen, zouden aan ons  moeten kunnnen zien, dat het waar is , Dat Jezus Christus, de Zoon van de levende God op aarde is gekomen om ons te redden van de eeuwige dood en in zijn onuitsprekelijke liefde deelgenoot wil maken van zijn hemels koninkrijk, waar alleen liefde heerst en vrede.  Heilige Maria, koningin van de vrede, bid voor ons arme zondaars en leer ons de weg van Christus te kennen en deze ook te blijven volgen. Amen.

    07-08-2008 om 00:00 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geheimen van het licht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen GEHEIMEN VAN HET LICHT.

    1)Jezus wordt gedoopt in de Jordaan.
    Toen kwam Jezus vanuit Galilea naar de Jordaan om door Johannes gedoopt te worden, Maar Johannes probeerde hem tegen te houden met de woorden: "Ik zou door u gedoopt moeten worden, en dan komt u naar mij?"Jezus antwoordde: "Laat het nu maar gebeuren, want het is goed dat we op deze manier Gods gerechtigheid vervullen. Toen stemde Johannes er mee in.
    2) Jezus doet het eerste wonder van Kana.
    Jezus zei tegen de bedienden: "vul de vaten met water. Ze vulden ze tot de rand. Toen zei hij: "Schep nu wat uit en brengt het naar de ceremoniemeester." Dat deden ze. En toen de ceremoniemeester het water dat wijn geworden was, proefde- hij wist niet waar die vandaan kwam, maar de bedienden, die het water geschept hadden wisten het wel- riep hij de bruidegom en zei tegen hem: "Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de minder goede. Maar u hebt de beste wijn tot nu bewaard."
    3)Jezus verkondigt het koninkrijk Gods en roept op tot bekering.
    Kort daarop begon hij rond te trekken van stad tot stad en van dorp tot dorp om het goede nieuws van het koninkrijk van God te vertellen. Veel sprak hij in gelijkenissen, maar aan de leerlingen legde hij de betekenis hiervan uit.
    4)Jezus verandert van gedaante op de berg Tabor.
    Zes dagen later nam Jezus Petrus, Jacobus en diens broer Johannes met zich mee een hoge berg op, waar ze alleen waren. Voor hun ogen veranderde hij van gedaante, zijn gezicht straalde als de zon en zijn kleren werden wit als het licht. Plotseling verschenen aan hen Mozes en Elia, die met Jezus in gesprek waren----
    5) Jezus viert het laatste avondmaal en stelt de Eucharistie in.
    En hij nam een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood, deelde het uit en zei: "Dit is mijn lichaam dat voor jullie gegeven wordt doe dit telkens opnieuw, om mij te gedenken." Zo nam hij na de maaltijd ook de beker, en zei: "Deze beker, die voor jullie wordt uitgegoten, is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt.

    Vandaag 6 augustus is het de feestdag van Jezus gedaante verandering op de berg Tabor.

    06-08-2008 om 00:00 geschreven door Pelgrim  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/10-11/10 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Eef op blogronde!
  • BEZOEKJE GEBRACHT.
  • PRACHTIGE BLOG
  • Even bezoekje gebracht aan jullie mooi blogje !! Groetjes ...
  • Proficiat

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Medjugorje
  • Pelgrimstocht
  • Paulusjaar
  • Levensbron
  • Taize
  • Katholink
  • geroepen?

  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    trainermarnix
    www.bloggen.be/trainer
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    myidol
    www.bloggen.be/myidol


    Foto

    Foto

    Foto

    Onze Lieve Vrouw van de berg Karmel met Scapulier.
    Foto

    Carmeloprichters.


    Foto

    Maria, Sterre der Zee


    Foto

    O.L.Vrouwe Basiliek te Maastricht met het beeld van Sterre der Zee.


    Foto

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • bloggen.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs