Vandaag een gebroken werkdag voor onze gasten. Eèn ploeg in de namiddag die om 13u moest beginnen in het magazijn met het sorteren van clemenvilla's en de twee andere ploegen die het veldwerk voor hun rekening namen.
Door deze verdeling kon de ploeg van de namiddag genieten van een latere wekdienst. Maar zij namen in ruil wel de was en de plas voor hun rekening. Enkele wasmachine's met vuile kledij werden gevuld en de vloer kreeg ook een poetsbeurt. Zelfs de droge was van de vorige dag werd vakkundig opgevouwen.
's Middags voor de wissel van de wacht zorgden deze ploeg nog voor de toebehoren van lekkere smoskes. Waarvan zij eerst mochten genieten en daarna de ploegen van het veld konden aanschuiven.
In de ploegen die de voormiddag op de velden gewerkt hebben zaten ook de twee chef koks van dienst. Yoni en Ruben. Deze eerste toverde een mooi voorgerecht op onze borden en een culinair hoogstandje van nagerecht. Ruben daarentegen stortte zich vol overgave op het hoofdgerecht, vakkundig geholpen door souschef Senne.
Voorgerecht: rolletje zalm of hesp met kruidenboter in een jasje van witte boterham.
Hoofdgerecht: Varkenshaasje met zelfgemaakte champignonsaus en patatas bravas.
Nagerecht: Frambozenmousse op een bedje van rode vruchten en afgewerkt met een koekjescrumble.
Tegelijkertijd kwamen bij sommige gasten het ijsbeergehalte serieus naar boven. Dit ijsbeertje hebben ze dan ook eens gewassen. Maar het zwembad neemt hier ook de temperaturen van het seizoen aan waardoor het bibberen was voor de ijsberen.
De gezonde Spaanse lucht zorgt zelfs bij sommige leerlingen voor een drang om aan hun GIP te werken.
Na het avondmaal werd weer het contact met de buitenwereld hersteld en volgde een gezellige avond.
Morgen is er weer een andere ploeg verantwoordelijk voor de werkzaamheden in het magazijn en gaan de twee andere ploegen zich storten op het plukken van mandarijnen.





|