Vandaag zondag, een dag om de stad Cambrils te ontdekken alsook de keuken van ons huis met alle aanhorigheden.
Tijdens een fikse wandeling doorheen de stad hebben we het oude stadsgedeelte bezocht en het parc del pinaret. Tijdens onze wandeling terug hebben we nog even de Middellandse Zee met de voeten getreden.
Bij onze terugkomst was het de beurt aan chef Lars en chef Kai om ons te doen watertanden met hun uitgebreide menu. Ze kregen hulp van souschef Ian, Sytske en Anouk.
Samen toverden ze een maaltijd op onze borden om duimen en vingers van af te likken. Om jullie ook te doen watertanden hierbij even de menu waar wij van mochten smullen. Voorgerecht: wraps met kippenblokjes, courgette, ui en tomaat, hoofdgerecht: biefstuk met pepersaus geflankeerd met in de oven gebakken aardappelkwartjes met olijfolie en rozemarijn, nagerecht: tiramisu.
Zoals jullie kunnen raden was iedereen lovend over het resultaat.
Ook hebben we telefoon gekregen van Jolene Gijbels, onze bedrijfsleider ter plaatse van Eurogijbels, waarvoor we deze twee weken stage lopen. Morgen beginnen we allen tezamen met het sorteren en verpakken van clementines voor België. De planning voor de volgend dagen zal dan ook uit de doeken gedaan worden.
Na een geslaagde vluchtzijn we veilig geland in het zonnige Barcelona. Bij het uitstappen mochten we genieten vaneen mooie temperatuur van 13 graden.
Na het oppikken van onze nodige bagage pikten we onze grijze muis en blauwe vinvis op. Dit koppel zoogdieren gaat zorgen voor ons vervoer naar onze tijdelijke thuishaven en de verplaatsingen naar de verschillende werkplekken.
Nadat alle ligplaatsen in onze haven verdeeld waren is het tijd om onze lege kombuis te vullen. Met zoveel hongerige piratenmagen hebben we twee grote karren moeten vullen voor de eerste dagen. Maar onze ervaring leert dat dit snel op zal zijn als de eerste werkdag verstreken is.
Deze avond hebben we nog een stevige wandeling gemaakt naar de kust om nu even te relaxen voordat we morgen onze omgeving gaan verkennen in daglicht.