Inhoud blog
 • Trotse Opa op de dijk 21-8 1996
 • uit mijn verzameling 15-1 2004
 • Tweeling in geloof
 • kerst kaarten
 • 100 pond
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  hallo meerlingen
  asw
  Hallo Meerlingen Ik verzamel sinds 1958 van alles over meerlingen. Intussen is het een hele mooie en uitgebreide verzameling geworden. Ik heb in al die Jaren veel meerlingen gesproken en gezien. In het jaar 2000 zijn er veel meerlingen bij mij thuis geweest. Al de meerlingen kregen een oorkonde en een kleine attentie. Ik was toen op zoek naar de oudste tweeling en drieling van Nederland. Ik probeer dit nog steeds bij te houden. Verder steun ik gezinnen met een meerling. Ze ontvingen dan veel kleding en speelgoed. Dit deed ik door heel Nederland als het maar voor een meerling bestemd was. Nu kreeg ik onlangs een bijzonder leuk verhaal van een tweeling met een bijzondere gebeurtenis. Dat bracht mij op een leuk idee. Ik wil een boek uitgeven met bijzondere verhalen van meerlingen. Heb je een mooi, verdrietig, leuk spannend, avontuurlijk, bijzonder verhaal en het lijkt je leuk om dat op te schrijven stuur dit verhaal met een leuke foto naar onderstaand adres. Ans Visser Jan van Galenstraat 94 1272BD Huizen ansvisser@hotmail.com
  07-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oudste tweeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tweeling van 107 jaar

  Goudje en Zilvertje.Japans oudste tweeling, zij werden 107 jaar oud.
  Zo een in de 4 of 5 jaar komt het voor dat er een tweeling de honderd jaar mag halen.
  Op dit moment is er een tweeling die 101 zijn,twee dames .
  In de meeste gevallen  zijn het de dames.
  Ik ben op zoek naar de oudste tweeling en drieling  in Nederland,weet je een tweeling of drieling ,op leeftijd  laat het mij weten.


  07-03-2013 om 20:11 geschreven door answol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedloop

  :Wedloop om een meisje 17-2- 1960

  Een 19 jarige identieke tweeling zal door middel van een wedloop uitmaken wie het recht krijgt in het huwlijk te treden met een eveneens 19- jarige meisje dat zelf geen beslissing kan nemen.Zij zijn in alle opzichten gelijk dat ik voor beiden evenveel voel”,zei ze. De jongens vertrekken daarom vrijdag uit hun woonplaats Bangor in noord Wales voor een wandeling van bijna 170 km.De die jongelingen studeren aan de universitieit van noord Wales. Hun medestudenten zullen toezicht houden op de wedstrijd,nadat het meisjehet startschot heeft gegeven.De verliezer zal bruidsjonker zijn bij het huwlijk

  24-02-2013 om 11:09 geschreven door answol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn verzameling

  mijn verzameling


  Klik voor een vergroting 1
  Mijn verzamelingAl meer dan 40 jaar ben ik in de ban van meerlingen.Als bij u in de straat morgen een drieling wordt geboren, is er een grote kans dat tussen de gelukswensen voor de ouders een brief van mij, die behalve felicitaties, ook een verzoek voor een foto bevat . Ik was een jaar of twaalf toen ik met een buurmeisje besloot plaatjes te gaan sparen van baby's. Samen een middagje knippen uit wat tijdschriften en er groeide een verzamelingetje. Mijn buurmeisje kreeg echter belangstelling voor andere zaken en haakte af.....maar ik niet. Toen werd in september 1958 in Friesland een vierling geboren dat was, zeker in die tijd, iets heel bijzonders en de kranten stonden er bol van. Vanaf dat moment is de verzameling van meerlingen begonnen. Ik schreef naar radio, televisie, tijdschriften en kranten. Er kwam zelfs in de kleinste bladen oproepjes en kleine advertenties van mij tevoorschijn. In de jaren 60 had ik een solex hierop werden, voorzien van een plakboek en fototoestel, de Gooise dorpen rondgetoerd in de hoop ergens een tweeling te treffen waarvan ik misschien een foto mocht maken. De resultaten waren er naar ik hoorde weinig of nooit nee. Bovendien zullen er in het Gooi maar weinig tweelingen zijn die ik niet al eens op mijn toertochten op de foto heb gezet. Een aparte categorie in mijn collectie zijn de bekende Nederlanders zoals Jaap ter Haar met Saskia en Jeroen. Bernadette Kraakmam. De zoons van Pierre Jansen, de kleinzoons van Mary Dresselhuis.Tony Eijk en zijn zus. De gebroeders Stekelenburg......zomaar wat namen van tweelingen en natuurlijk maken ze deel uit mijn collectie.Een bijzondere plaats is er weggelegd voor de foto van Piet en Paul Römer, niet omdat deze foto zo speciaal is, maar wel omdat hij door Piet Römer persoonlijk werd gebracht.Het is algemeen bekend dat er tegenwoordig meer meerlingen worden geboren dan vroeger. Grote geboortes, dus 6 of meer, kwamen vroeger eigenlijk zelden of nooit voor. De oorzaak ligt natuurlijk in het gebruik van hormonen en naar meerlingen werd (en wordt)dan ook veel onderzoek gedaan. Zo kwam ik eens in contact met een professor die een onderzoek voorbereidde naar grote verschillen in geboortetijd tussen het eerste en het tweede kind bij tweelingen .Enkele gevallen hiervan waren hem bekend. Niet alleen bracht een bezoek aan mijn archief meer gevallen aan het licht zelfs was er een bevalling bij waarvan de tijd tussen de geboorten maar liefst 52 dagen bedroeg! Veel meer dan die waarvan de professor kennis had! Ik ben trots op mijn collectie en niet zonder reden. Inmiddels heb ik maar liefst 45 plakboeken extra groot, met tweelingen en drielingen . Voor de vierlingen 8 plakboeken en voor de vijflingen 9. Voor de zeslingen 7 plakboeken en voor de zevenlingen 2. Naast mijn verzameling zet ik mij in voor gezinnen met een meerling, wie denkt in aanmerking te komen voor gratis kleertjes kan contact zoeken. Ook ben ik op zoek naar de oudste tweeling en drieling in Nederland.

  23-02-2013 om 15:16 geschreven door answol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/verzamelhuisjedemeerling

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  23-02-2013 om 15:04 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 15/04-21/04 2019
 • 16/11-22/11 2015
 • 08/12-14/12 2014
 • 13/05-19/05 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 18/02-24/02 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs