Goedenavond allemaal,
Iets voor kerst 2016, wou ik enkele kledingstukken passen voor de feesten, tot mijn grote ergernis, kon ik in niets meer in. Zelfs niet in de kleren van het jaar ervoor. Hoe kon dat toch? Was ik echt zo dik geworden? Even de spiegel erbij nemen, het eerste wat in mij opkwam was burk, burk en nog eens burk. Ik walgde ervan om mijn eigen lichaam te zien. Zoals velen vrouwen, liepen de tranen vloeiend over mijn wangen, om mij beter te voelen, grabbelde ik naar gezouten chips, dat was op dat moment mijn favoriete.
De klik was eindelijk gezet en er moest actie genomen worden. Ik wou nog even tijdens de feestdagen lekker kunnen eten zonder te moeten opletten. Ik besloot toen om na de feesten er gewoon voor te gaan. Ik had heel wat diëten achter de rug en niets lag me, of het lukte me voor enkele dagen, grote maximum 3 maanden.
Ik heb heel wat kwaaltjes zoals hoofdpijn, geen uithoudingsvermogen, maar vooral mijn grootste kwaal : maagproblemen.
Alles wat je aan je maag kan hebben, heb ik wel : traag werkende maag, maagbreuk, maag reflux en gal reflux en dit voor 90% van mijn dag (gemeten dankzij de ph-metrie) dit alles zorgde voor andere kwaaltjes. Door de reflux had ik voortdurend last van keelpijn, dat leidde dan tot chonische synusistis en keelontstekingen waardoor ik heel wat last heb van constipatie en hoofdpijn. Enorme vermoeidheid en alles wat ik ben vergeten op te sommen.
De gastroloog dacht dat ik een gluten intolerantie had en wachtende op de resultaten was ik gaan surfen op het internet, door te blijven doorklikken kwam ik op de website van Sandra Bekkari terecht. Dit maakte me nieuwsgierig en enthousiast hier wou ik meer over lezen, maar veel vond ik er niet van op internet. Via facebook had ik gelezen dat haar derde net was uitgekomen. Ik kocht onmiddellijk de 3 kookboeken, want in elke kookboek stonden wel enkele recepten die ik zeker zou lusten.
Wat wel onmiddellijk opviel is dat ze heel veel gerechten klaar maakt met vis. En ik ben niet echt fan van vis, mhm, misschien toch te snel gekocht door mijn enthousiasme en een beetje impulsiviteit?
Ik ben boek per boek beginnen lezen en dacht dit lijkt inderdaad niet echt op diëten, dit is wat ik net wil gezonder en bewuster eten. Ik besloot nog even me een week te geven om te plannen. In ieder geval toch voor mij want ik kookte nog niet echt veel en enkel groenten en vlees dat ik kende en luste --> niet veel dus. Mijn man is nen gemakkelijke eter en zou dan ook eten wat ik klaar zou maken, indien nodig met extra aardappeltjes of een stuk vlees.
Dus ik heb voor mijn eerste week een paar gerechtjes uitgekozen dat ik wel lustte en misschien wel zou lusten + eenvoudig klaar te maken.Ik zou hier niet mogen en kunnen falen gezien dit niet aanzien wordt als diëten. Het blijft toch een beetje in mijn achterhoofd spoken of ik hier wel zou in slagen ... afwachten geblazen.
Data uitgekozen : maandag 09 januari zou ik van start gaan met Nooit meer diëten volgens de methode van Sandra Bekkari. Check.
Aangesloten aan de groep op facebook. Check.
Een afspraak bij een Sana consulente: dit laat ik nog even in beraad, ik wil eerst zien hoe me dit zal bevallen. Misschien op een latere moment indien ik tips of iemand nodig heb om mij aan te moedigen.
Vanaf nu ben ik er klaar voor.
Vanessa B.
|