TV-TIP : 'Do Re Mix KetnetPOP 3 live on stage' vanmiddag en morgenmiddag op Ketnet.
Op donderdag 08 en vrijdag 09 april vond de derde reeks van de popconcerten 'KetnetPOP' plaats. Deze concerten vormden het eindpunt van een traject waarin twaalf muzikale talenten samen muziek maken, zingen, dansen en allerlei leuke dingen beleven.
Ketnet zendt die concerten in twee delen integraal uit. Héél leuk voor wie niet de kans had om het in Genk mee te beleven. Maar ook voor wie er toen wél bij was, want er zijn ook nieuwe beelden te zien van achter de schermen.
* Deel 1 : vandaag, donderdag 13 mei, om 14.00 :
- "Kom wat dichter" (Ketnetpoppers). - "Shake je los" (Ketnetpoppers). - Shake your ass-medley : "I kissed a girl" (Jill /Lauren) - "Pump it" (alle jongens) - "Everybody dance now" (Laura O en T/Thomas V) - "I gotta feeling" (alle jongens) - "I like to move it" (Thomas V/Jasper/Toon) "Shake je los" (Ketnetpoppers). - Ketnetpop medley : "Plots zo anders" (Lauren/Thomas C) - "Geniaal" (Tim en Thomas V) - "Dansen op mijn bed" (T & T/Toon/Jasper) - "Meiden hebben meer fun" (Laura T/Jill/Anke) - "Cowboymeisje" (Laura Omloop). - "Laat mij gerust" (alle meisjes). - "Je t'adore" (Jill/Anke/Lauren/Laura T). - "Opzij opzij opzij" (Ketnetpoppers).
* Deel 2 : morgen, vrijdag 14 mei, om 14.00 :
- Vlaamse medley : "Jong en eigenwijs" (alle meisjes) - "En dans" (alle jongens) - "Te min voor Anja" (Thomas C) - "Vonken en vuur" (alle jongens). - Michael Jackson medley : "Beat it" (Jasper) - "Ben" (Guust). - "Zo verliefd" (Laura Omloop). - Hsm medley : "Breaking free" (Margo/Guust) - "The boys are back" (alle jongens) - "Together" (Ketnetpoppers). - Finale medley : "Mama sé" (Anke/Jill/Lauren) - "Is het een vliegtuig" (Laura O/Margo) - "Amika" (Margo) - "Ik ben Mega Mindy" (Laura O/Margo) - "Samsonrock" (Ketnetpoppers). - "Forever" (Anke/Laura T). - "Kom wat dichter" (Ketnetpoppers).
De presentatie van het concert is in handen van Kobe Van Herwegen (coach 'Junior Eurosong 2007-2008'). 'Do Re Mix KetnetPOP3 live on stage' vandaag, donderdag 13, en morgen, vrijdag 14 mei, telkens om 14.00 op Ketnet. Herhaling op zaterdag 15 en zondag 16 mei, telkens om 18.00 op Ketnet en op zondag 23 en maandag 24 mei telkens om 14.00 op Ketnet +. (bron : Ketnet)
'De klas van Frieda' : Stijn Meuris en Dave Peters nemen het op tegen Johan Terryn en Veerle Dobbelaere.
Sinds maandag 29 maart presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.
In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen netjes gewassen, gekamd en gestreken per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.
Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.
De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.
De Leerlingen
Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.
Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.
De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.
De Quiz
De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.
In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.
In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.
Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.
In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.
Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.
De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.
De Juffrouw
'De klas van Frieda' wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.
* achtentwintigste aflevering :
De Limburgse streekgenoten Stijn Meuris en Dave Peters gaan de strijd aan met twee bevriende acteurs die elkaar al jaren kennen : Johan Terryn en Veerle Dobbelaere. Het speciale vak is illusionisme, en dat wordt gegeven door mentalist Gili. Hij heeft gelukkig beloofd Frieda niet te laten verdwijnen.
'De klas van Frieda', vanavond, donderdag 13 mei, de achtentwintigste aflevering op Eén tussen 22.00 en 22.50. (bron en logo : Eén)
Sinds dinsdag06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.
Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.
Sinds afgelopen maandag, 10 mei, en dit tot en met morgen, vrijdag 14 mei, plaatsen we de kandidaten die meteen in de finale mogen aantreden voor het voetlicht en het land dat in die finale als achttiende aantreedt op zaterdag 29 mei is FRANKRIJK. Het land is één van de zeven landen die er van in het begin al bij zijn. Tot op heden wist het land het Songfestival vijfmaal te winnen maar de laatste overwinning dateert ondertussen al van 1977 toen Marie Myriam "L'oiseau et l'enfant" naar de eerste plaats zong. In totaal nam het land tweemaal niet deel aan het Songfestival : in 1974 wegens het overlijden van president Pompidou in de week voorafgaand aan het festival en in 1982 omdat de Franse omroep (TF 1) vond dat het festival te ouderwets was. Een jaar later nam France 2 de fakkel over en vorig jaar wist het land nog eens te eindigen in de top tien. Niemand minder dan Patricia Kaas nam met "S'il fallait le faire" deel aan het festival. Met een totaal van 107 punten eindigde ze op een achtste plaats.
Op vrijdag19 februari raakte bekend dat Jessy Matador het land zal gaan vertegenwoordigen tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, op zaterdag 29 mei eerstkomende. Met "Allez olla olé" hoopt hij Frankrijk een nieuwe overwinning te bezorgen. Het nummer zal komende zomer ook dienen als lied voor het WK voetbal dat zal plaatsvinden tussen vrijdag 11 juni en zondag 11 juli in Zuid-Afrika.
Jessy Matador (Congo-Kinshasa, 27 oktober 1982) is van Congolese origine en in de zomer van 2008 had hij in Frankrijk een hit te pakken met "Décalé Gwada". Maar in 2001 ging hij bij onze zuiderburen eerst als danser aan de slag. Een tijdje later sloot hij zich aan bij de groep Les Coeurs Brisés en toerde hij door heelwat landen. In 2005 richtte hij de La Sélésao op, die later opging in de groep Magic System. Deze groep bracht twee singles op de markt, het hierboven reeds aangehaalde "Décalé Gwada" en "Mini Kawoule". Daarnaast werd ook het album "African new style" ingeblikt. Jessy zoekt zijn inspiratie in Hiphop, Afrikaanse en Caribische muziek.
De keuze voor Jessy Matador is voor velen wellicht een verrassing daar eerder de naam circuleerde van Christophe Willem die al dan niet zou samenwerken met David Guetta. Nadien weigerde ook Julie Zenatti en uiteindelijk bleven enkel nog Jessy Matador en Emmanuel Moire in de running.
"Allez olla olé" (tekst en muziek : Hugues Ducamin, Jacques Ballue)
Tout le monde! Oh la belle assemblée, qui a envie de bouger Pour se laisser allez, au rythme de lannée! Allez Allez Allez Allez Il faut en profiter, cest une bonne journée! Et on va la fêter! (Elle) Chouchou faut te lever et bouger ton fessier Danser collé serré pour un baiser salé Prends moi par le côté, fais-moi ton déhanché La la, ça va chauffer, je sens le truc monter! (Lui) Ahhhhhhhhhhh Yeh... Allez Allez Allez Allez Olla Olé Allez Allez Allez Olla Olé Allez Allez Allez Allez Olla Olé Allez Allez Allez Cest le son de lannée! Allez Allez Allez Allez Il faut danser, tout le monde, danser, tout le monde, danser collé serré! Tout le monde, danbadam badamdam... Cest le son de lannée, danbadam badamdam Tout le monde, danbadam badamdam... Faut se laisser aller Comme ça... Au rythme de lannée Ohhhh Allez Allez Allez Allez Olla Olé Allez Allez Allez Olla Olé Allez Allez Allez Allez Olla Olé Allez Allez Allez Cest le son de lannée! Tout le monde! Allez allez allez allez! Il faut danser Tout le monde, tout le monde, Oh yeah... Badamdam badamdam... danse, Tout le monde, dambadam badamdam... Tout le monde, dambadam badamdam Tout le monde, dambadam badamdam Tout me monde! Allez Allez Allez Allez Olla Olé Allez Allez Allez Olla Olé Allez Allez Allez Allez Olla Olé Allez Allez Allez Cest le son de lannée! MORGEN : voorstelling van de vijfde en allerlaatste finalist, de Duitse Lena. (foto : Eurovision.tv)
Minsk 2010 : dertig kandidaten stoten door naar tweede auditieronde 'Junior Songfestival 2010'.
Op maandag 01 februari maakte de AVRO, in Nederland verantwoordelijk voor de nationale selectie van het Junior Eurovisie Songfestival, bekend dat het op zoek ging naar inzendingen voor die selectie. In eerste instantie konden geïnteresseerden hun nummer insturen tot en met vrijdag 16 april maar uiteindelijk besliste de omroep om de inschrijvingstermijn te verlengen tot en met maandag 26 april jongstleden.
De omroep kreeg voor 'Junior Songfestival 2010' meer dan 1.500 inzendingen en uit dat aantal werden er eind april in totaal zesentachtig gekozen die doormochten naar de eerste voorzingdag. Die dag vond afgelopen zondag, 09 mei, plaats bij de AVRO in Hilversum en in totaal selecteerde een vakjury dertig kandidaten die doormogen naar de tweede auditieronde.
We zetten hieronder de dertig kandidaten op een rijtje die al zeker zijn van een plaatsje in de tweede auditieronde (tussen haakjes de leeftijd van de kandidaten) :
- "Showbizzz" door Donny (11) en Simone (15). - "Ik ben hieper de pieper" door Laura (12). - "This is my moment" door Jelle (13). - "L.O.V.E. Love" door Kim (13). - "Tussen jou en mij" door Lucas (13) en Stefan (11). - "De wereld is van ons allemaal" door Phoebe (10) en Steijn (13). - "Over" door Laura (15). - "Kletsen" door Lynn (11). - "Laat het zien" door Sera (9) en Aron (12). - "Geen tijd voor andere dingen" door Maral (12) en Quinty (12). - "Droom" door Anna Luna (13). - "Familie" door Senna (10) en Anna (10). - "Verliefd" door Joëlle (10). - "Welkom in mijn leven" door Caylee (13). - "Make a choice" door Sanne (14). - "Ga niet meer weg" door Mano (12). - "Vriendinnen" door Lidewei (11). - "Jij" door Sophie (14). - "Wat moet ik aan?" door Nina (12). - "You tell me" door Pip (10), Merel (13) en Quinty (13). - "Dit, dat, die" door Tom (13) en Marit (10). - "Ik ben zo hyper" door Paolo (12). - "Rock en Roll school" door Marc (12). - "Vrij als een vogel" door Rosa (14). - "Geef niet op" door Kim (12). - "Hallo maan" door Lotte (12). - "Joy" door Gaby (12) en Rakim (12). - "Mijn dag" door Daan (11). - "Energie" door Darcey (14). - "Vriendschap" door Annekoos (11).
Die tweede ronde gaat aanstaande zondag, 16 mei, door en naast die dertig kandidaten mag ook de winnaar van de internetstemming deelnemen. Die stemming loopt momenteel op de website en stemmen kan nog tot middernacht. Alle audities kunnen intussen op de website worden bekeken. (bron : AVRO)
Van Eeklo tot Oslo : Tom Dice neemt Jimmy Colman en Mátyás Blanckaert als achtergrondzangers mee naar het Eurovisie Songfestival.
De Belgische Songfestivalkandidaat Tom Dice zal het in Oslo niet alleen met zijn gitaar moeten doen. Hij wordt bijgestaan door twee achtergrondzangers : Jimmy Colman en Mátyás Blanckaert. De klas van "meester Mátyás" in de Sint-Antionusschool in Eeklo kreeg een uurtje muziekles van Dice en 'Karrewiet' (Ketnet) was erbij (bekijk hier de reportage).
Blanckaert en Colman zullen tijdens de halve finale op 25 mei echter niet te zien zijn, zij zingen buiten beeld mee. "Ik had zelf voorgesteld om hem mee te nemen", vertelde Dice aan de klas. "Het is leuk om samen te zingen met iemand die je kent."
De leerlingen zijn alvast overtuigd van de vocale kwaliteiten van hun meester. "Meester Mátyás moet zorgen voor de afwerking van het liedje", weet Tuur Strobbe. "Het liedje is op zich zonder achtergrondzang wel mooi, maar de achtergrondzang maakt het nog mooier."
Dice, die aanstaande zondag vertrekt, is naar eigen zeggen "niet te zenuwachtig". Eerder vanavond gaf hij ook nog een optreden in de Noorse ambassade in Brussel. (bron : deredactie.be ; foto : VRT)
Op deze koude en grijze woensdag zijn we opnieuw van de partij met 'Een avondje uit in Nederland'. Ook deze week bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en we zetten die voor je op een rijtje.
Eergisteren, maandag 10 mei, ging in M-lab (Aambeeldstraat 10E, 1021 KB Amsterdam (Noord)) 'Sondheim in Songs' in première. Na slechts twee en een halve week repeteren, brengen Simone Kleinsma, Stanley Burleson (choreografie Nederlandse inzending ESF 2000), Freek Bartels en Céline Purcell (NSF 2001) tot en met donderdag 20 mei (aanvang : 20.15, enkel op zondag om 14.30) eigenzinnige interpretaties van diverse nummers van Sondheim, gezongen in (nieuwe) Nederlandse vertalingen.
Voor enkele voorstellingen zijn nog kaarten te koop ! Deze unieke reeks kamerconcerten is tevens de start van het 'Sondheim 80 Festival'. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van M-lab.
Michael Flatley (intervalact ESF 1994), bedenker, producent en regisseur van het Ierse dansspektakel 'Lord of the Dance', heeft bewezen dat muziek en dans alle landsgrenzen en taalbarrières kunnen overschrijden. 'Lord of the Dance' breekt sinds de wereldpremière in Dublin in 1996 wereldwijd bezoekersrecords en is de grootste en meest succesvolle reizende Ierse dansshow in de geschiedenis.
'Lord of the Dance' is een magisch avontuur voor oog en oor. Vanaf het moment dat het zaallicht uit gaat tot het einde van de laatste toegift is het publiek geboeid door de meeslepende muziek, de perfect gechoreografeerde dans en het prachtige lichtontwerp.
Dit unieke dansgezelschap komt nu met hun compleet nieuwe show naar Nederland en dit van dinsdag 16 tot en met zondag 28 november eerstkomende ! De voorstellingen gaan door in Heerlen, Apeldoorn, Groningen, Utrecht, Rotterdam en Breda.
Tickets voor één van deze voorstellingen kunnen nu reeds worden aangekocht en dat kan via de website van Nationale Theaterkassa.
Begin volgend jaar gaat '1953 De Musical' in première. Van Hoorne Theaterproducties vertelt op een waardige manier het verhaal van een polderdorp waarin verschillende personen de ramp beleven. Ieder op zijn eigen manier, ieder met zijn eigen verantwoordelijkheden en belangen. Ondersteund door indrukwekkende muziek wordt het publiek opnieuw meegevoerd naar de nacht van 01 februari 1953.
Ook nu weer werd gezorgd voor een topcast met oud-Songfestivaldeelnemer Ben Cramer (NSF 1970-1981, ESF 1973, lid vakjury NSF 1982) die de rol van dijkgraaf Ceel Jacobse voor zijn rekening zal nemen. Andere rollen zijn er voor Filip Bolluyt (burgemeester Anton Scholten), Marcel Smid (wachtmeester Van Teylingen), Marleen van der Loo (Willemien Scholten-Kodde, burgemeestersvrouw) en Joke de Kruijf (Neeltje Sturm-Barentse, vissersvrouw).
De première vindt plaats op dinsdag 01 februari 2011 in de Stadsschouwburg van de Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Vanaf zaterdag 15 januari 2011 zijn er een aantal try-outs en die gaan door in Vlaardingen, Goor, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Nieuwegein, Hoogeveen en Oosterhout.
Tickets voor één van de voorstellingen (tussen maandag 15 januari en dinsdag 17 mei 2011) kunnen nu reeds worden aangekocht en meer informatie en nieuws krijg je op de website van de musical.
Newsroom : Koen Wauters vanaf september met nieuw spelprogramma op vtm.
Volgende week zaterdag, 22 mei, zendt de commerciële zender vtm de laatste aflevering uit van 'Ik weet wat je deed', het programma dat gepresenteerd wordt door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).
Maar wie dacht dat de presentator nu een tijdje van het scherm zal verdwijnen, heeft het goed fout. "Nee, ik zal sneller terug zijn dan je denkt" zegt hij deze week in TV Familie.
"In 2009 heb ik op tv-gebied weinig gedaan, maar dit jaar is het een pak drukker met "My Name is Michael' en 'Ik weet wat je deed'. Er liggen bij vtm nu ook twee voorstellen voor nieuwe spelprogramma's op tafel. Ik ga er zeker één van presenteren. Dat blik ik deze zomer al in en komt vanaf september op antenne. Daarna volgt er misschien een nieuw seizoen van 'Idool' en Kris gaat een nieuw seizoen van zijn automagazine presenteren."
Verder laat hij in het interview optekenen dat wie Clouseau aan het werk wil zien, deze zomer toch één van de concerten van de groep zal moeten meepikken. Op de Sportpaleis-concerten na zal de groep in 2010 en 2011 niet meer optreden. (foto : vtm)
Newsroom : Patricia Paay en toyboy Nicky van Dam wonen samen.
Het Nederlandse weekblad Privé meldt deze week dat Nicky van Dam is ingetrokken bij Patricia Paay (NSF 1969). De 61-jarige diva heeft aan het mediamagazine 'RTL Boulevard' bevestigd dat zij en Nicky inderdaad al enkele maanden gelukkig samenwonen.
De 27-jarige miljonair Nicky heeft zijn eigen huis verlaten en woont nu bij Patricia. La Paay heeft haar huisje al helemaal ingericht dus haar liefje heeft daar weinig aan hoeven doen. De miljonair heeft gewoon wat spulletjes meegenomen. De tortelduifjes zijn gelukkig en hebben het erg leuk samen.
De twee werden in maart van dit jaar voor het eerst samen gespot in het Vondelpark in Amsterdam. Nicky speculeert met grond. Hij koopt landbouwgrond aan en kijkt of hij daar een bouwvergunning op kan krijgen. Een proces dat soms jaren duurt, maar hij is er zeer succesvol in. (bron : RTL Boulevard, De Telegraaf ; foto : Mischa Schoemaker)
Oslo 2010 : TV Gelderland, Omroep Brabant, RTV Oost en RTV Utrecht zenden vanaf aanstaande zondag een dagelijks 'Sieneke Journaal' uit.
Vanaf aanstaande zondag, 16 mei, is op TV Gelderland een dagelijks 'Sieneke Journaal' te zien direct na het 'TV Gelderland Nieuws'. In dit Journaal is te zien hoe de Nijmeegse Sieneke (ESF 2010) zich in Noorwegen voorbereidt op haar optreden tijdens het Eurovisie Songfestival. Ook op Radio Gelderland is er veel aandacht voor haar. De hele dag door zijn er reportages en live-verslagen vanuit Oslo te horen.
Verslaggevers Maaike de Glee en René Arendsen reizen met Sieneke mee en brengen de kijkers en luisteraars dagelijks op de hoogte van het wel en wee rond de zangeres. Omroep Brabant, RTV Oost en RTV Utrecht zenden het 'Sieneke Journaal' ook uit.
De uitzendingen gaan in ieder geval door tot en met de halve finale op donderdag 27 mei. Mocht Sieneke de finale halen, dan gaan de uitzendingen van het 'Sieneke Journaal' door tot en met de finale op zaterdag 29 mei.
'Sieneke Journaal' :
* dagelijks om 18.20 (daarna ieder uur) op TV Gelderland. Ook te bekijken via internet. * op TV Oost is het journaal op werkdagen te zien voorafgaand aan het programma 'RegioNed', dat op verschillende tijdstippen wordt uitgezonden. In het weekend is het 'Sieneke Journaal' om 21.55, 22.55 en 23.55 te zien. * RTV Utrecht zendt het journaal dagelijks uit om 18.50 en daarna ieder uur tot 06.50 de volgende ochtend. Ook te bekijken via internet. * Omroep Brabant TV, vanaf maandag 17 mei dagelijks om 18.55 en in het weekend vanaf 00.40. (bron : TV Gelderland, Omroep Brabant, RTV Oost, RTV Utrecht ; foto : TROS)
De Eeklose zanger en muzikant Tom Dice vertegenwoordigt op dinsdag 25 mei eerstkomende ons land tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat doorgaat in de Noorse hoofdstad Oslo. De inzending "Me and my guitar" is nu al een hit in eigen land, straks volgt hopelijk ook de rest van Europa.
Ondanks de hoge verwachtingen blijft de twintigjarige Eeklonaar de rust zelve. Onlangs was hij nog enkele dagen in Los Angeles om er twee videoclips op te nemen, en hij bereidde zich tegelijkertijd ook voor op de voorstelling van zijn eerste full-cd "Teardrops", die op donderdag 29 april jongstleden werd voorgesteld in Wilrijk.
Het Nieuwsblad wil de deelname van Tom Dice aan het Eurovisie Songfestival niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom trekt de krant voluit de kaart van Tom Dice. De komende dagen en weken mag u in interviews met Tom en zijn ouders verwachten, dagboekfragmenten van papa Rudy... .
Op woensdag 21 april begon de krant reeds af te tellen. Het Nieuwsblad maakte samen met Tom zijn favoriete alfabet en 26 dagen lang leert u hem letter per letter wat beter kennen. Het wordt een leuke opsomming van weetjes en anekdotes. Vandaag zijn we toe aan de letter Q van 'Quote'.
VAN EEKLO NAAR OSLO : Q van Quote.
"Q is een moeilijke letter, maar dit keer niet. Ik kies voor een Quote, en wel een van Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), die destijds jurylid was bij 'X-Factor' en coach van een andere groep deelnemers. Kris en ik hadden bij 'X-Factor' een wat afstandelijke relatie, maar halverwege de reeks heeft hij toch iets gezegd wat op dat ogenblik heel belangrijk was voor mij. Hij zei : 'Tom jij bent veel meer dan een meisjesidool, jij bent een muzikant!' Die uitspraak kwam op het juiste moment, want ik was bij 'X-Factor' een beetje een buitenbeentje. Maar sindsdien zag men mij ook als muzikant." (bron : Het Nieuwsblad)
'De klas van Frieda' : eindigen Nicole en Hugo ook ditmaal op de laatste plaats ?
Sinds maandag 29 maart presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.
In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen netjes gewassen, gekamd en gestreken per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.
Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.
De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.
De Leerlingen
Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.
Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.
De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.
De Quiz
De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.
In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.
In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.
Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.
In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.
Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.
De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.
De Juffrouw
'De klas van Frieda' wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.
* zevenentwintigste aflevering :
'De laatste show' keert vanavond even terug, want Michiel Devlieger en publieksopwarmer Sven De Leijer zitten samen in 'De klas van Frieda'. Ze nemen het op tegen het duo der duo's : Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004). Vaklerares is Anouchka Balsing, jurylid in 'Sterren op de dansvloer' en ex-danseres van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Benieuwd hoe lenig de vier leerlingen zijn.
'De klas van Frieda', vanavond, woensdag 12 mei, de zevenentwintigste aflevering op Eén tussen 22.05 en 22.50. (bron en logo : Eén)
Sinds dinsdag06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.
Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.
Sinds eergisteren, maandag 10 mei, en dit tot en met overmorgen, vrijdag 14 mei, plaatsen we de kandidaten die meteen in de finale mogen aantreden voor het voetlicht en het land dat in die finale als twaalfde aantreedt op zaterdag 29 mei is het VERENIGD KONINKRIJK. Het land neemt al sinds 1957 deel aan het Eurovisie Songfestival en met uitzondering van 1958 is het land al elk jaar van de partij geweest op het liedjesfestival. In totaal wisten de Britten het festival vijfmaal te winnen. De laatste keer dateert ondertussen al van 1997. Het Verenigd Koninkrijk is ook recordhouder wat tweede plaatsen betreft : maar liefst vijftien maal wisten ze beslag te leggen op die 'ondankbare' plaats. Zeven jaar geleden, in 2003, behaalde het land voor het eerst de allerlaatste plaats met nul punten. Die 'eer' was weggelegd voor Jemini met "Cry baby". Ongeacht de plaats dat het land behaalt is het elk jaar verzekerd van een rechtstreeks finaleticket als één van de 'Big 4' (samen met Duitsland, Frankrijk en Spanje). Deze vier landen zijn de grootste geldschieters en mogen daarom sinds een aantal jaren meteen in de finale aantreden.
Net als vorig jaar ging de Britse openbare omroep ook dit jaar via 'Your Country Needs You' op zoek naar de geschikte kandidaat voor Oslo. Dit jaar zijn het Peter Waterman en Mike Stock die instaan voor het nummer. Vorig jaar werd Andrew Lloyd Webber aangezocht en samen met Diane Warren componeerde hij "It's my time" waarmee Jade Ewen naar de Russische hoofdstad Moskou trok. Het resulteerde in een vijfde plaats tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.
'Your Country Needs You 2010', opnieuw gepresenteerd door Graham Norton, ging op vrijdag 12 maart door met in totaal zes kandidaten en dat aantal werd na de eerste ronde gehalveerd. In die eerste ronde leverde een panel (Pete Waterman, Jade Ewen en Bruno Tonioli) commentaar op de geleverde prestaties. De zes kandidaten zongen tijdens de eerste ronde een nummer van Stock, Aitken & Waterman.
* eerste ronde :
01. "What do I have to do" (Kylie Minogue) door Karen Harding. 02. "Never gonna give you up" (Rick Astley) door Alexis Gerred. 03. "Last thing on my mind" (Steps) door Uni5. 04. "This time I know it's for real" (Donna Summer) door Esma Akkilic. 05. "Too many broken hearts" (Jason Donovan) door Josh Dubovie. 06. "Better the devil you know" (Kylie Minogue) door Miss Fitz.
Als afsluiter brachten de kandidaten nog een medley van nummers van de Zweedse popgroep ABBA (MF 1973, ESF 1974). En dan was het aan Pete Waterman om de drie kandidaten aan te duiden die de Britse inzending, "That sounds good to me", ten gehore te brengen.
De drie gelukkigen waren Alexis Gerred, Esma Akkilic en Josh Dubovie. Ze brachten elk hun versie van het nummer en hun lot lag volledig in handen van het Britse publiek om de de kandidaat te kiezen die het op zaterdag 29 mei moet gaan waarmaken in de Noorse hoofdstad Oslo. Gedurende vijftien minuten kon er door de kijkers gestemd worden
Tijdens de intervalact waren er optredens van de formatie Sugababes, waar Jade Ewen sinds vorig jaar deel van uitmaakt, en de winnaar van vorig jaar, de Noor Alexander Rybak die zijn nummer "Fairytale" ten gehore bracht.
Aan het einde van het programma maakte presentator Graham Norton bekend dat Esma Akkilic op een derde plaats was geëindigd en dat de tweede plaats was weggelegd voor Alexis Gerred. Het Britse volk koos de 19-jarige Josh Dubovie om de eer in de Noorse hoofdstad hoog te gaan houden.
Josh James Dubovie (Laindon, 27 november 1990) zingt al van kleinsaf en vanaf zijn negende levensjaar volgde hij toneel als naschoolse activiteit. Op vijftienjarige leeftijd mocht hij aantreden in een schoolproductie van 'Les Misérables' en dat was de ideale gelegenheid om te gaan werken met een stemcoach.
Zijn vader is verantwoordelijk voor het management en vorig jaar was Josh te bewonderen als Riff in de musical 'West Side Story'.
"My heart is yours" (tekst en muziek : Pete Waterman, Mike Stock, Steve Crosby)
How do I begin to imagine? All the happy Faces I'd like to see The final destination With sounds of celebration If I could find the opportunity So I wonder who can I turn to? Who can make these Wishes and dreams come true? And with you there beside me And loving hands to guide me Anything is possible to do So if you bring the sunshine I'll bring the good times Just add your laughter Its happy ever after I don't know about you But that sounds good to me I can feel it coming together All the loving working so very well Nothing left to do now Gonna see it through now And we can let the future write itself So if you bring the sunshine I'll bring the good times Just add your laughter Its happy ever after I don't know about you But that sounds good to me Oooooo woah woah oooooh So if you bring the sunshine I'll bring the good times Just add your laughter Its happy ever after I don't know about you But that sounds good to me I don't know about you But That Sounds Good To Me That sound good to me MORGEN : voorstelling van de vierde finalist en dat is de Franse deelnemer Jessy Matador. (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)
Omroepster, presentatrice en zangeres Geena Lisa (37)(woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) is opnieuw verliefd. Ruim twee jaar na haar huwelijksbreuk met zanger Coco Jr. (45), de vader van haar twee zonen (Zion Noah en Yaro Nesta), heeft ze de deur van haar hart weer open gezet. Voor Wim, een vijf jaar jongere fotograaf.
"Ik sta open voor een relatie, maar ik ben er niet zo mee bezig", zei Geena enkele maanden geleden nog. Maar nu is ze toch als een blok gevallen voor de charmes van Wim Van de Genachte (32). Wim werkt voornamelijk als reclame- en modefotograaf en heeft ook regelmatig bekende Vlamingen voor zijn lens.
Wim is vijf jaar jonger dan Geena, en dat is uiteraard géén reden om de liefde niet hoog te laten opflakkeren. "Ja, ik heb een nieuwe vriend" zegt ze deze week in Dag allemaal. "Maar de relatie met Wim is nog pril, we willen het rustig aan doen."
Voor Geena is het dus de eerste keer dat ze echt een man in haar leven toelaat sinds ze gescheiden is van Coco Jr. Het echtpaar ging dik twee jaar geleden uit elkaar, maar bleef tot voor kort onder hetzelfde dak wonen. Geena had al wel een appartement gekocht in de buurt, maar problemen met aannemers zorgden ervoor dat ze de verhuis steeds verder voor zich moest uitschuiven. De ex-geliefde bleven ook samen opduiken.
"Coco is naast de vader van mijn kinderen ook een zeer goede vriend", zei ze daarover nog maar toch zorgde een en ander voor speculaties. Of ze nu weer samen waren of niet, daarover bleef Geena vaag. "Ik beschouw onze relatie nog altijd niet als onherroepelijk voorbij", zei ze. "Het is veel te complex om uit te leggen. We hebben kinderen en zullen dus altijd op de een of andere manier verbonden blijven. Mijn familie, kinderen, vrienden en Coco, ik zie dat als één groot geheel". (bron : Dag allemaal ; foto Geena : Eén, foto Wim : Facebook)
Newsroom : pedomuzikant Mark V. geeft aanranding eerbaarheid toe.
De aanhouding van Mark V., de 37-jarige kindermuzikant uit Schoten die nummers schreef voor 'Junior Eurosong' en 'KetnetPop' en vorige week in de gevangenis belandde wegens kindermisbruik, is met een maand verlengd. Via zijn advocaat Jan De Man erkent de bassist dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan 'aanranding van de eerbaarheid', maar dat er van verkrachting geen sprake is. Twee slachtoffers, kinderen tussen de twaalf en veertien jaar, zijn bekend.
De advocaat stelde ook dat de incidenten zich voordeden in de privé-sfeer van zijn cliënt, die werkte voor de begeleidingsgroep 'Children of the Street', en niet tijdens muziekkampen. Beroep wordt overwogen. Mark V. had zich op zijn achttiende al bezondigd aan kindermisbruik, maar kreeg na therapie van 'Children of the Street' een tweede kans. (bron : De Morgen ; foto : vtm)
Zoals we eerder dit voorjaar reeds berichtten moet er door de VRT de komende jaren bespaard worden en dat laat zich voelen in de programmatie. Maar ondanks die besparingen heeft de openbare omroep gisteren, maandag 10 mei, enkele nieuwe initiatieven voor Eén aangekondigd.
Zo werkt Bart De Pauw niet alleen aan de nieuwe fictiereeks 'Quiz me quick', over het Vlaamse quizcircuit, maar hij gaat ook een nieuw programma maken dat in de lente van volgend jaar het scherm moet halen. Het nieuwe programma zal, net als 'De Kinderpuzzel', op zondagavond worden uitgezonden.
Omdat Eén taboes niet uit de weg wil gaan, staat ook de reeks 'HIV Positief' op het programma. Daarin zal het leven van Vlamingen te zien zijn die besmet zijn met het hiv-virus.
Er komen ook twee nieuwe midweekreeksen : 'Dubbelleven', dat wordt opgenomen in Mechelen en in het najaar zal worden uitgezonden, en 'Rang 1', waarin een Leuvense familie vanaf het voorjaar van 2011 de Lotto wint.
Gisteren raakte eveneens bekend dat Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) vanaf vrijdag 09 juli eerstkomende 'Vlaanderen muziekland', een programma in het kader van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie, zal presenteren.
De zender kijkt ook wat verder vooruit en steekt daarom een tandje bij in het grootschalige project rond de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog. De prestigieuze dramareeks 'In Vlaamse velden' komt pas in 2014 op het scherm, maar er wordt nu al aan gewerkt. Dit najaar komt er - zoals we reeds eerder meldden - een tweede reeks van 'De jaren stillekens', het succesvolle zondagavondprogramma van Steven Van Herreweghe.
Door de op til zijnde beparingen valt het amusement op vrijdagavond vanaf 2011 volledig weg. Zo keren 'De generatieshow' en 'Goeie vrijdag' dus niet meteen terug en de vraag is of er ooit nog een tweede reeks zal komen van beide programma's. Peter Van de Veire ontspringt - voorlopig - de dans en hij keert dit najaar terug met de derde reeks van 'Peter Live'. (bron : Het Belang van Limburg ; foto en logo : Eén)
Newsroom : Hans Otten en Peter Van Asbroeck maken tv-show voor VT4.
Hans Otten (presentator Eurosong 1993) en Peter Van Asbroeck zijn volgens de krant Het Laatste Nieuws in alle stilte begonnen aan de opnames van een eigen showprogramma dat in het najaar door VT4 zal worden uitgezonden.
Voor Otten, creatief manager bij de commerciële omroep, is het de terugkeer op het scherm sinds 'The Block Gent'. Van Asbroeck is niet alleen het VT4-gezicht van 'De Huisdokter' en 'Help, mijn man is een klusser', maar ook de stem van 'Komen Eten'.
Met de nieuwe show van Hans Otten en Peter Van Asbroeck blijft de zender investeren in eigen programma's, al kocht VT4 onlangs ook de rechten van het Nederlandse programma 'Bananasplit', waarvan Frans Bauer (coach NSF 2010) momenteel het gezicht is. (bron : Het Laatste Nieuws ; foto's : VT4)
Newsroom : John Terra maakt na veertien jaar comeback.
John Terra (Eurosong 1987-1993, componist en backing vocal Belgische inzending ESF 1996, componist en tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999) maakt dit najaar zijn definitieve comeback als zanger. Vanaf september gaat hij, samen met De Laatste Showband, op tournee langs culturele centra.
"Het laatste anderhalf jaar ben ik af en toe bezweken voor de vraag om toch nog eens op te treden, onder andere op de uitreiking van de Gouden Ketjes en Het Schlagerfestival. Telkens keerde ik met een bijzonder gelukkig gevoel naar huis. Zo is de goesting teruggekomen. Vanaf september ga ik met De Laatste Showband touren langs de Vlaamse culturele centra. Dat idee is ontstaan op een nieuwjaarsbal in de Antwerpse Roma."
De Limburgse zanger borg in 1996 de microfoon op en ging zich bezighouden achter de schermen van de showbusiness. Zo was hij de producer van onder meer Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'), Kim' Kay (Eurosong 2002) en Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996).
Hij scoorde in 1981 zijn grootste hit met "De dag dat het zonlicht niet meer scheen" en nam in 1987 deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival alwaar hij met "Champagne voor iedereen" een derde plaats wist weg te kapen. Zes jaar later, in 1993, nam hij opnieuw deel aan 'Eurosong' maar strandde met "Heel gewoon" op een zesde plaats in de tweede voorronde. In 1996 was hij verantwoordelijk voor de muziek van "Liefde is een kaartspel", de Belgische inzending gezongen door Lisa del Bo. Drie jaar later mocht Vanessa Chinitor met "Like the wind", waarvoor hij ook de tekst en de muziek schreef, naar Jeruzalem afreizen.
Maar de zangmicrobe bleek te sterk want in zijn hart is hij altijd een performer gebleven. "Ik merkte dat ik me nergens gelukkiger voel dan op een podium. Als je zoiets negeert, ben je niet eerlijk met jezelf. Daarom ben ik in zee gegaan met Piet Roelen en Ilya Beyers : ik wil terug fulltime optreden." (bron : Het Laatste Nieuws)
De Eeklose zanger en muzikant Tom Dice vertegenwoordigt op dinsdag 25 mei eerstkomende ons land tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat doorgaat in de Noorse hoofdstad Oslo. De inzending "Me and my guitar" is nu al een hit in eigen land, straks volgt hopelijk ook de rest van Europa.
Ondanks de hoge verwachtingen blijft de twintigjarige Eeklonaar de rust zelve. Onlangs was hij nog enkele dagen in Los Angeles om er twee videoclips op te nemen, en hij bereidde zich tegelijkertijd ook voor op de voorstelling van zijn eerste full-cd "Teardrops", die op donderdag 29 april jongstleden werd voorgesteld in Wilrijk.
Het Nieuwsblad wil de deelname van Tom Dice aan het Eurovisie Songfestival niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom trekt de krant voluit de kaart van Tom Dice. De komende dagen en weken mag u in interviews met Tom en zijn ouders verwachten, dagboekfragmenten van papa Rudy... .
Op woensdag 21 april begon de krant reeds af te tellen. Het Nieuwsblad maakte samen met Tom zijn favoriete alfabet en 26 dagen lang leert u hem letter per letter wat beter kennen. Het wordt een leuke opsomming van weetjes en anekdotes. Vandaag zijn we toe aan de letter P van 'Paradiso'.
VAN EEKLO NAAR OSLO : P van Paradiso.
"Bij de P kies ik voor Paradiso. Verrassend wellicht, maar niet voor mij : Paradiso is zowat de Ancien Belgique van Nederland. Het is daar dat ik op 23 juli (NVDR : 23 JUNI) mijn eerste full optreden in Nederland geef! Ik mag er mijn CD "Teardrops" gaan voorstellen. In aanloop naar het Eurovisiesongfestival hebben we beslist om vooral bij onze noorderburen promotie te voeren. Ik was al te gast bij Paul De Leeuw, en kreeg daar heel goede respons op. Ook mijn optreden op 3FM is wel gesmaakt. Daarom ben ik blij met Paradiso op 23 juli (NVDR : 23 JUNI), want ook na Oslo wil ik in Nederland blijven scoren." (bron : Het Nieuwsblad)
'Dag & Nacht' : een wielerploeg overrompelt het hotel.
Op dinsdag 02 maart startte de commerciële omroep vtm met de eerste aflevering van een nieuwe reeks.
'Dag & Nacht' dringt binnen in het turbulente leven achter de schermen van Hotel Eburon, een top designhotel in Tongeren : een omgeving die de meeste mensen vooral kennen uit glossy's en magazines, een blinkende machine die de klok rond draait voor de exclusieve dromen van de gasten. Het personeel blijft glimlachen ondanks de zware druk, werkt hard én leeft hard. Het hotel is een plek waar op elk moment de sterkste verlokkingen en de grootste problemen kunnen binnenwandelen, via de voordeur of via de dienstingang.
Het personeel, van directie tot onderhoudspersoneel, vormt de kern van het verhaal. Want een hotel is echt de wereld in het klein, een microkosmos waar elke vertakking eigenlijk een kerngezin vormt. De kamermeisjes, het keukenpersoneel, de receptionisten, . Eigenlijk zijn het allemaal kerngezinnen waar mensen gedwongen worden met elkaar samen te leven. En zoals in elk gezin ontstaan er dan geregeld spanningen en problemen. Zeker als het gezinshoofd er niet is om zijn gezin te steunen.
En dat is wat gebeurt in 'Dag & Nacht' Ludo Van Dijck, de General Manager, is niet echt bezig met de service of de gasten. Hij heeft meer aandacht voor de bar en het vrouwelijk schoon, dan voor het hotel zelf. De klanten blijven weg en omzetcijfers dalen. Zijn naaste medewerkers hebben zich tegen hem gekeerd en er breekt nu onder het management een strijd los over zijn opvolging... .
Ondertussen staat het gewone leven in het hotel niet stil. Wat er ook achter de schermen gebeurt, voor de schermen moet de schone schijn altijd hoog gehouden worden. De gasten komen nog altijd binnen, en hoewel ze er ogenschijnlijk doorsnee uitzien, hebben ze toch telkens weer onverwachte vragen bij met hun rolkoffers. De ene heeft een oogje op de barman, de andere wil niet gestoord worden of eist alle aandacht op... .
* inhoud elfde aflevering :
Een wielerploeg overrompelt het hotel. Gio is fan van de nieuwe wielerbelofte Jurgen Lados, maar durft hem niet te benaderen. Amber heeft hier minder problemen mee, zeker als ze hoort hoe rijk hij is. De manager van het team, Hugo Sameyn, werkt Mathias op de zenuwen. Om één of andere reden heeft Hugo enkel oog voor Nathalie en niet voor hem. Hij vermoedt meer dan alleen mannelijke interesse en gaat op onderzoek uit.
Titus zit in geldnood en ziet een kans om snel aan geld te raken. Hij gaat op zoek naar bezwarend materiaal bij het wielerteam, maar vindt meer dan hij verwacht had. Sandra, de ex van Vincent, checkt in Hotel Eburon in en enkele onverwerkte zaken uit het verleden steken terug de kop op.
* gastacteurs : Steve Geerts (Gordon Sanders), Thomas Cammaert (Jurgen Lados), Peter Bastiaensen (Hugo Samyn), Griet Dobbelaere (Sandra Dumon), Kelly Puttemans (Politieagent), Stef Van Gompel (Frank(journalist)), Lindsay Bervoets (Call Girl 1), Ben Van den Heuvel (Max).
'Dag & Nacht', elfde aflevering vanavond, dinsdag 11 mei, op vtm tussen 22.05 en 23.10. (bron, logo en foto : vtm)
'De klas van Frieda' : Tom Waes en Geena Lisa tegen Sofie Van Moll en Britt van Marsenille.
Sinds maandag 29 maart presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.
In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen netjes gewassen, gekamd en gestreken per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.
Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.
De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.
De Leerlingen
Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.
Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.
De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.
De Quiz
De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.
In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.
In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.
Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.
In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.
Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.
De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.
De Juffrouw
'De klas van Frieda' wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.
* zesentwintigste aflevering :
Tom Waes houdt wel van een uitdaging. Ondanks een bewogen schoolverleden waagt hij zich vanavond in 'De klas van Frieda'. Hij doet dat samen met toogvriendin Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008). Aan de overkant zitten twee professionele kletstantes. Ex-Ketnet-wrapsters Sofie van Moll (Eurosong 2004, coach 'Junior Eurosong 2009') en Britt van Marsenille zijn vastbesloten om juf Frieda vanavond onder tafel te praten. De Vakleraar gastronomie is culinaire duivel-doet-al en Dirk De Prins. Benieuwd of de leerlingen daar kaas van hebben gegeten.
'De klas van Frieda', vanavond, dinsdag 11 mei, de zesentwintigste aflevering op Eén tussen 22.05 en 22.50. (bron en logo : Eén)