Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

29-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : omroepavontuur Sandrine zit er helemaal op !

 Op donderdag 08 mei 2008, rond de klok van half twee, begroette Sandrine Van Handenhoven voor het eerst de Eén-kijkers als kersverse omroepster. 

Een paar weken eerder was Katja Retsin voor het laatst te zien als omroepster bij het eerste net van de openbare omroep omdat ze zich in de toekomst nog meer wou gaan toeleggen op het presenteren van programma's. Daarom moest men bij Eén dus op zoek naar een vervangster en die werd gevonden in de persoon van Sandrine Van Handenhoven.

Maar vandaag zaterdag 29 augustus 2009, bijna zestien maanden later, zit het omroepavontuur er voor Sandrine helemaal op. Zonet nam ze definitief afscheid als omroepster van het eerste net van de openbare omroep. Ze zou eerder dit jaar reeds afscheid hebben genomen maar door het plotse overlijden van collega Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) had men aan de Reyerslaan gevraagd om nog te blijven werken tot aan het einde van de zomer.

Normaal gezien zou men bij Eén niet op zoek zijn gegaan naar een opvolgster, maar daar de zender op amper twee maanden tijd twee omroepsters verloor, werd aan Katja Retsin gevraagd om de leeggekomen plaats in te nemen. Zij zal vanaf september opnieuw haar opwachting maken op het scherm.

Sandrine wil zich in de toekomst meer gaan toeleggen op haar zangcarrière en midden juni raakte bekend dat ze alvast bezig was met nieuw materiaal op te nemen. Het nieuwe album zou normaal gezien dit najaar moeten verschijnen. (foto : Eén)

29-08-2009 om 23:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : extra voorstelling 'Els de Schepper roddelt' op zaterdag 14 november in de Lotto Arena.

 Eind oktober vorig jaar berichtten we reeds dat cabaretière Els de Schepper (Eurosong 2006) dit najaar van start gaat met haar nieuwe one-womanshow 'Els de Schepper roddelt'. Vanaf midden volgende maand trekt ze Vlaanderen rond met deze inmiddels tiende theatertournee en de aftrap wordt op donderdag 17 september gegeven in het Cultureel Centrum Jan Tervaert in het Oost-Vlaamse Hamme.

Tijdens 'Els de Schepper roddelt' zal het publiek een antwoord krijgen op vragen als waarom mensen roddelen, welke communicatieweg we vandaag moeten kiezen om met elkaar in aanraking te komen en te blijven, hoe je dat contact legt, waarom we al eens vrolijk onze vuilnisbak leegkieperen over de hoofden van anderen, wat de impact van onze woorden zijn, of vrouwen meer roddelen dan mannen, of holbewoners het ook al deden, of we elkaar in feite wel begrijpen, hoe je iemand op 30 seconden voor je kan winnen, en zoveel meer. Roddelen is kunst. Roddelen is gezond. Roddelen is vooral plezant !

Eerder was al bekendgemaakt dat de première van deze nieuwe voorstelling doorgaat op vrijdag 13 november in de Antwerpse Lotto Arena. Intussen vliegen de kaartjes voor deze voorstelling de deur uit en werd er beslist om een tweede voorstelling in te lassen en dit op zaterdag 14 november. Tickets voor één van beide voorstellingen kunnen besteld worden via de website van het Sportpaleis.

Intussen zijn er tot eind april 2010 heelwat voorstellingen gepland en een aantal daarvan zijn nu reeds helemaal of zo goed als helemaal uitverkocht. Wij zetten haar optredens voor de maanden september en oktober hieronder alvast op een rijtje.

'Els de Schepper roddelt' : speellijst :

* donderdag 17 september : Cultureel Centrum Jan Tervaert - 9920 Hamme (aanvang 20.15). 
* vrijdag 18 september : Cultureel Centrum Jan Tervaert - 9920 Hamme (aanvang 20.15).
* zaterdag 19 september : Cultureel Centrum Jan Tervaert - 9920 Hamme (aanvang 20.15).
* donderdag 24 september : Cultureel Centrum 't Vondel - 1500 Halle (aanvang 20.30). 
* vrijdag 25 september : Cultureel Centrum 't Vondel - 1500 Halle (aanvang 20.30)(UITVERKOCHT).
* zaterdag 03 oktober : Cultureel Centrum De Abdij - 9500 Geraardsbergen (aanvang 20.00).
* donderdag 08 oktober : Cultureel Centrum Den Hoogen Pad - 9991 Adegem (Maldegem)(aanvang 20.30).
* vrijdag 09 oktober : Cultureel Centrum Den Hoogen Pad - 9991 Adegem (Maldegem)(aanvang 20.30).
* zaterdag 17 oktober : Gemeenschapscentrum Spikkerelle - 8580 Avelgem (aanvang 20.15).
* vrijdag 30 oktober : Cultuurcentrum - 3600 Genk (aanvang 20.15).
* zaterdag 31 oktober : Cultuurcentrum - 3600 Genk (aanvang 20.15).

Later volgen er nog optredens in Sint-Truiden, Middelkerke, Wemmel, Lanaken, Hoeselt, Alsemberg, Geel, Tessenderlo, Bilzen, Beringen, Bocholt, Peer, Kortrijk, Gent, Scherpenheuvel-Zichem, Zolder en Bredene.
(bron : nieuwsbrief en website Els de Schepper)

29-08-2009 om 18:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : concerten Kathleen Aerts dit najaar zijn afgelast.

 Begin juli berichtten we reeds dat Kathleen Aerts (ex-K3, Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009') de eerste week van november een aantal optredens zou gaan geven tijdens 'De Show van Kathleen'. Eerst zou ze enkele shows in België geven en later zou ze ook de Nederlandse theaters gaan aandoen.

In eigen land stonden er tijdens de herfstvakantie (Allerheiligenvakantie) reeds vier optredens op het programma en die zouden telkens van start gaan om 14.00.

Intussen lezen we onder meer op de website van het Cultureel Centrum Jan Tervaert (Hamme) dat deze show werd afgelast. Ook op de websites van de andere Culturele Centra (Adelberg -Lommel, Zwaneberg - Heist-op-den-Berg en Gildhof - Tielt) vinden we geen enkele verwijzing naar deze show. Ook op de website van de zangeres is het bericht in eerste instantie niet meer zichtbaar, enkel via deze
link kom je er (voorlopig) nog op terecht.

De optredens zouden verplaatst worden naar een latere datum in 2010. (bron : Cultureel Centrum Jan Tervaert, Hamme)

29-08-2009 om 18:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (29-08-2009).

 Ook op deze laatste zaterdag van de zomervakantie zijn we van de partij met een normale 'Vers van de pers'. De zomer loopt op zijn laatste benen en dan is een lekker muziekje altijd leuk meegenomen. En beginnen doen we gewoontegetrouw in eigen land. 

 Vorige week berichtten we reeds dat Vlaanderen alweer één van zijn muzikale dochters uitzendt. Zangeres Vanessa Chinitor (ESF 1999, Eurosong 2006) wil Nederland gaan veroveren. In eigen land bleef het de laatste jaren wat stiller op muzikaal gebied maar nu is Vanessa helemaal terug en wil ze meteen ook de stap in Nederland wagen, de single "Een koffer vol dromen" is meteen de eerste aanzet. Het nummer is een heerlijke zomerse track die lekker in het gehoor ligt en is sinds gisteren, vrijdag 28 augustus, beschikbaar. De single is afkomstig van het later dit jaar te verschijnen, gelijknamige album, "Een koffer vol dromen".

 En we blijven nog eventjes in Nederland want daar verscheen gisterenvrijdag 29 augustus, het dubbelalbum "Toppers in Concert 2009" van de Toppers (ESF 2009). Het is een live-registratie van de concerten die het drietal gaven begin juni in de
Amsterdam Arena. Daarnaast staan er op het album ook solo-nummers op van het drietal. De dvd van het concert ligt pas later dit najaar in de winkelrekken.

 Sinds gisteren, vrijdag 28 augustus, ligt "Wicked ways" van de Nederlandse zanger Waylon (NSF 2005) in de winkelrekken. Een eerste single, "Wicked way" verscheen reeds eerder deze maand. Eerder deze zomer berichtten we reeds dat voor het eerst in de 50-jarige historie van Motown een album van een Nederlandse solo-artiest op dit gerenommeerde label werd uitgebracht. En die eer viel Waylon, vorig jaar nog tweede in 'Holland's Got Talent', dus te beurt.

 Eerder dit voorjaar nam zangeres Sarah Dawn Finer (MF 2007-2009) voor de tweede maal deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Moving on" wist ze het tot een zesde plaats te schoppen in de finale. Afgelopen woensdag, 26 augustus, bracht ze haar tweede album "Moving on" op de markt met daarop natuurlijk ook haar bijdrage voor de nationale selectie. Ook haar jongste single "Standing strong" vinden we op het album terug.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Afgelopen woensdag26 augustus, verscheen in Finland een cd-box "A la Laila - Alkuperäiset levytykset 1957-1980" van de in 2000 overleden zangeres Laila Kinnunen (ESF 1961, Finse selectie 1962-1967-1969). In totaal bevat die box maar liefst acht cd's met in totaal 160 nummers en daarnaast ook nog een rijkgevuld boek en heelwat extra's. Naast deze box kwam er ook een dubbelalbum op de markt met in totaal veertig nummers van de eerste Finse deelneemster aan het Eurovisie Songfestival. Eerder deze week berichtten we reeds dat de nieuwe single van K3 (Eurosong 1999) als titel "Mama sé" draagt. Het schijfje ligt begin oktober in de winkelrekken en is de voorloper van een gloednieuw album. En sinds gisteren, vrijdag 28 augustus, ligt in Duitsland het album "Die ganze Geschichte" van Andreas Martin (Duitse selectie 1989) in de winkelrekken. Deze driedelige box is een mooie verzameling geworden van de grootste hits van de zanger, componist en producer. 

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

29-08-2009 om 15:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 28 augustus 2009 : Magnus Carlsson verliest fors.

 Magnus Carlsson boekt in de vijfde week notering heelwat plaatsen verlies en daalt van een tiende naar een vijfendertigste plek. Robert Wells die vorige week met "Handful of keys" maar liefst drieënveertig plaatsen winst boekte, moet deze week twee plaatsen prijsgeven en staat op vijf. Ola is met "Sky's the limit" na acht weken notering verdwenen uit het overzicht. Alexander Rybak, de winnaar van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, daalt met "Fairytale" in de negentiende week notering van de tweeëntwintigste naar de vijfentwintigste plaats. Het album "Fairytales" boekt twee plaatsen verlies en staat nu op een tweeëndertigste plaats. De nummer twee, de IJslandse Yohanna, boekt met "Is it true ?" opnieuw vier plaatsen verlies en haar debuutalbum "Butterflies and Elvis", dat opnieuw werd uitgebracht, daalt deze week van een negentiende naar een zesentwintigste plaats.

In de albumhitparade is de zesde plaats weggelegd voor Scotts met "Längtan". Malena Ernman verdween vorige maand na iets meer dan vier maanden met "La voix" uit het overzicht maar dat compenseerde ze dan anderzijds door met haar album "La voix du Nord" meteen de eerste plaats te bezetten, iets wat haar met haar Songfestivalinzending niet lukte. Deze week daalt ze van een derde naar een vierde plaats.

SINGLES TOP 60 :

05. (03) "Handful of keys" - Robert Wells (7weken)(MF 1987-2003, Eirodziesma 2007).
21. (21) "Vill ha dej, igen" - Style (16 weken)(MF 1986-1987-2003).
24. (20) "Is it true ?" - Yohanna (15 weken)(ESF 2009).
25. (22) "Fairytale" - Alexander Rybak (19 weken)(ESF 2009).
35. (10) "This is disco" - Magnus Carlsson (5 weken)(MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007).
45. (41) "Standing strong" - Sarah Dawn Finer (2 weken)(MF 2007-2009).
59. (44) "Come into the night" - Velvet (3 weken)(MF 2006-2008-2009).

Verdwenen : "Sky's the limit" - Ola (8 weken)(MF 2008) en "Hold on" - Måns Zelmerlöw (11 weken)(MF 2007-2009).

ALBUMS TOP 60 :04. (03) "La voix du Nord" - Malena Ernman (8 weken)(ESF 2009).
05. (05) "500 dagar om året" - Tomas Ledin (11 weken)(MF 1972-1977-1978-1979, ESF 1980).
06. (02) "Längtan" - Scotts (4 weken)(MF 2009).
22. (09) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (23 weken)(MF 2007-2009).
24. (21) "More ABBA Gold" - ABBA (21 weken)(MF 1973, ESF 1974).
26. (19) "Butterflies and Elvis" - Yohanna (5 weken)(ESF 2009).
28. (27) "Story of a heart" - Benny Andersson Band (9 weken)(MF 1973, ESF 1974).
31. (31) "Smurfparty 2" - Smurfarna (10 weken).
32. (30) "Fairytales" - Alexander Rybak (12 weken)(ESF 2009).
34. (RE) "Sweet kissin' in the moonlight" - Thorleifs (11 weken)(MF 2009).
37. (45) "Vill ha dej, igen" - Style (11 weken)(MF 1986-1987-2003).
46. (53) "Allsång på Skansen" - Anders Lundin (8 weken)(presentator MF 1999, presentator ESF 2000).
47. (35) "Helt nära dig - samlade album" - Ted Gärdestad (8 weken)(ESF 1979, MF 1973-1975-1980).
49. (RE) "Disco defenders" - Alcazar (16 weken) (MF 2003-2005-2009).
57. (RE) "Century child" - Nightwish (06 weken)(Finse selectie 2000).

Verdwenen : "En blekt blondins ballader 1980-2005" - Eva Dahlgren (18 weken)(MF 1979-1980), "ABBA Gold - Greatest hits" - ABBA (112 weken)(MF 1973, ESF 1974) en "MZW" - Måns Zelmerlöw (15 weken)(MF 2007-2009).

(bron :
Sverigetopplistan, Swedish charts)

29-08-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Roland Verstappen.

Roland Verstappen Roland Verstappen (29 augustus 1958) is geboren in het Nederlandse Helmond. Hij woont echter net over de grens in het Antwerpse Poppel, met zijn vrouw en twee kinderen. Zijn aanleg voor muziek kijgt hij reeds van zijn opa die verzot is op muziek. Roland speelt op zijn tiende piano. Pas op zijn vijftiende vindt hij zijn instrument in een klein kioskje in Mallorca : de gitaar. Rond zijn twintigste gaat hij in de band Pegasus spelen, nadien volgen nog Finvarra en nog later gaat hij verder als singer-songwriter. Het is dan dat hij Ferdi Lancee tegen het lijf loopt en samen gaan ze op zoek naar een mix van popmuziek maar dan wel in het Nederlands. Begin jaren negentig heeft hij twee hits "Helemaal niets" en "Zij is een wonder". Beide nummers staan op op zijn eerste album "Roland Verstappen", geproduceerd door Peter Koelewijn ("Rechtop op de wind" - ESF 1987). Dankzij dit eerste album heeft hij heelwat tv-optredens. In 1996 neemt hij deel aan het Nationaal Songfestival. Hij is één van de vijf kandidaten die strijden voor het ticket richting Noorse hoofdstad. In de week van 26 februari tot en met 01 maart zijn er vijf halve fnales. In elke halve finale zingt één artiest drie nummers. Het publiek mag via televoting het beste nummer van elke artiest kiezen en dat nummer wordt tijdens de finale van het Nationaal Songfestival op zondag 03 maart gezongen. Het publiek kiest "Ik wil alleen walsen met jou" (73%) om naar de finale over te gaan. "Een woord van jou" eindigt op de tweede plaats (14%) en "Dan dansen wij" eindigt als derde (13%). Tijdens de finale eindigt "Ik wil alleen walsen met jou" op de vijfde en laatste plaats met negen punten. In 1997 komt zijn tweede album "Augustus" op de markt. Het is een album met heelwat pakkende en meeslepende folksongs door Roland zelf geschreven. Maar het album brengt niet het succes dat er van verwacht wordt en hij verdwijnt van het voorplan. In 2003 zet hij samen met Karin Poell de groep Eaden op. Beiden hebben een voorliefde voor de Keltische muziek en samen gaan ze op die weg verder. Roland schrijft twaalf nieuwe folksongs en herwerkt twee traditionals en "Rays of the yellow sun" is daarmee een feit. En zo is Roland Verstappen weer helemaal terug bij zijn wortels. Een eerste album verscheen in 2006.

OOK JARIG VANDAAG :

* Titti Sjöblom (1949) : dochter van Alice Babs (ESF 1958), nam in 1974 deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Fröken ur sång" eindigde ze op een vierde plaats.

29-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Wij sluiten deze laatste vrijdag van augustus af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. De avonden worden wat langer en fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Dit jaar viert Belle Perez (Eurosong 1999-2006) haar tienjarige carrière als artiest en dat doet ze onder meer met een mega jubileumconcert in de Ethias Arena op zaterdag 24 oktober. Dit '10 jaar Belle Perez'-concert wordt de apotheose van een geweldig feestjaar, waarin de tienjarige carrière van de zangeres centraal staat.

* Ticketprijzen (exclusief reservatie- en verzendingskosten) :

- Golden Seats : 37,50 €.
- Categorie 1 : 32,50 €.
- Categorie 2 : 27,50 €.
- Categorie 3 : 22,50 €.


Je kan je kaartjes nog steeds reserveren en dat kan via de website van Sherpa en het concert gaat om 20.00 van start.

 Goede tradities zijn er om in ere te houden en zodus zal ook dit jaar Sinterklaas opnieuw zijn opwachting maken in het Antwerpse Sportpaleis. De brave man uit het verre Spanje verwacht op zaterdag 21 en zondag 22 november aanstaande alle kinderen voor een nieuwe editie van 'De Grote Sinterklaasshow'. Het wordt opnieuw een onvergetelijk feest voor alle kinderen, want ook ditmaal zijn vele Studio 100-sterren van de partij. 

Voor de shows kunnen nu reeds kaarten worden aangekocht. Dat kan via de website van Sherpa of telefonisch (070 345 345). De prijs van de kaartjes variëert tussen 13,00 en 30,00 € (exclusief reservatie- en verzendingskosten). Er zijn ook kaartjes te koop voor 8,00 € maar die kunnen enkel telefonisch worden besteld. De shows gaan op zaterdag door om 10.30, 14.00 en 17.15, op zondag staan er twee shows gepland om 10.00 en 14.00.


 Clouseau in het Sportpaleis… da's altijd feest. Maar dit jaar valt er extra te vieren. Vlaanderens populairste band brengt dit najaar zijn tiende Nederlandstalige studioalbum uit, concerteert in december voor het tiende opeenvolgende jaar onder het grote groene dak en mag zijn eerste optreden van de nieuwe reeks meteen ook zijn honderdste avondvullende Sportpaleisconcert noemen. '10x10' wordt dan ook de naam van de concertreeks die vrijdag 04 december van start gaat.

Tijdens '10x10' in het Sportpaleis zullen Koen en Kris Wauters het concert- en muziekplezier niet alleen met zoveel mogelijk fans delen, maar dat ook uitgebreid met hen vermenigvuldigen. Bij de voorbereiding van de productie werd beslist om opnieuw vanop een podium in het midden voor een volledig gevuld Sportpaleisovaal te concerteren. Hierdoor zijn er op de eerder aangekondigde concertdagen een pak extra plaatsen in alle prijscategorieën bij gekomen. Elke avond zullen telkens meer dan 17.000 fans uit de bol gaan. Welgeteld 1.271 van hen zullen door het heel bijzondere podium- en catwalkontwerp het concert vanaf de eerste rij meemaken. Zo wordt 'Clouseau 10x10' naast extra feestelijk ook immens gezellig !

Het succesverhaal van Clouseau in het Sportpaleis begint al in 1999. Dat jaar krijgen Koen en Kris Wauters als één van de vier verrassingsgasten op Night of the Proms een staande ovatie. Organisator PSE-Belgium overtuigt beide broers om een jaar later een eigen avondvullend programma te brengen met het Promsorkest. Voor 'Clouseau & Orkest' loopt het Sportpaleis zowaar zelfs twee keer vol. In 2001 doen Koen en Kris dit succes nog eens over zonder symfonische begeleiding op 'Clouseau Speciale Editie I'. Een nieuwe succesformule is geboren : na 'Speciale Editie II' volgen 'Clouseau – in 't midden', 'Clouseau – vanbinnen', 'Clouseau – in 't lang', 'Clouseau – in 't dubbel', 'Clouseau20' en 'Clouseau Crescendo'. Elke concertreeks, waarbij soms het gehele Sportpaleisovaal wordt gevuld, munt uit door alweer een originele invalshoek, verrassende podiumopstellingen en nieuwe muziekbewerkingen. Mede dankzij het overweldigende succes van Clouseau in het Sportpaleis en de grote bezoekersaantallen die elk jaar opgetekend worden, kan het Sportpaleis zich zelfs de tweede populairste concertzaal ter wereld gaan noemen (Billboardrangschikking voor de periode november 2007-november 2008, met 251.835 bezoekers voor 'Clouseau20').

'Clouseau20' in 2007 stond volledig in het teken van '20 jaar plaatjes maken'. "Brandweer" is in 1987 het eerste Clouseausingletje. Datzelfde jaar mag de band Marktrock openen en wordt de kiem voor de latere Clouseaumania gelegd. In 1989 levert single "Anne" (Eurosong 1989) een eerste gouden plaat op en verschijnt de eerste langspeler, "Hoezo". Een jaar later ligt "Of zo" in de platenrekken. Andere studioalbums, naast de twee Engelstalige cd's "Close encounters" (1991) en "In every small town" (1993), zijn "Doorgaan" (1992), "Oker" (1995), "Adrenaline" (1996), "In stereo" (1999), "En dans" (2001), "Vanbinnen" (2004) en "Vonken & vuur" (2007). Het tiende Nederlandstalige studioalbum wordt dit najaar uitgebracht in de aanloop naar de tiende Sportpaleisconcertreeks.

Nu de naam bekendgemaakt is en de productie 'in the round' uitgetekend, vallen eerdaags de overschrijvingsformulieren in de bus bij iedereen die de voorbije maanden plaatsen reserveerde. Aan alle anderen : spreek af met vrienden, collega's of familieleden en bestel snel om een overgetelijke avond te beleven. Eind mei zijn voor 'Clouseau 10x10' al meer dan 30.000 plaatsen gereserveerd.

 De geplande data voor 'Clouseau 10x10' zijn vrijdag 04, zaterdag 05 en vrijdag 11 december, telkens om 20.30, met staand middenplein, en zondag 13 december om 16.00, met zittend middenplein. Kaarten kosten 18,00 - 21,00 - 26,00 - 31,00 en 38,00 € en kunnen nu reeds besteld worden via de website van het Sportpaleis (rechtstreekse link), via TeleTicketService of telefonisch (070 345 345, vanuit Nederland : 0900 45 000 45).

28-08-2009 om 23:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 35 - 29 augustus 2009.

Ultratop Milk Inc. boekt deze week met "Blackout" vijf plaatsen verlies en komt daarmee op een twaalfde plaats terecht. In totaal stonden ze twee weken op het hoogste schavotje met deze single. Daarmee hadden ze hun derde nummer één-hit te pakken in Vlaanderen na "Walk on water" (2000) en "Whisper" (2004). De Zweedse zangeres Agnes is in Vlaanderen reeds uit de hitparade verdwenen maar in Wallonië staat ze nog steeds op een eenentwintigste stek.

Zowel Guustje als Bart Kaëll komen de hitparade binnen met hun jongste single en dit respectievelijk op een vijfendertigste en tweeënveertigste plaats. En ook voor Niels Destadsbader is er goed nieuws, zijn jongste single "Jij bent van mij", begroeten we opnieuw in het overzicht.

De Molse Hadise blijft met "Fast life" in de tipparade op een tweede plaats staan en haar gelijknamige album staat deze week op een zestigste plaats in het overzicht. Christoff heeft met zijn jongste album, "1001 nachten", zijn allereerste nummer één-notering te pakken maar moet deze week die eerste plaats laten aan zijn zus Lindsay die in de tweede week notering twee plaatsen winst boekt met haar debuutalbum "De mooiste dag". "Gelukkig zijn - het allerbeste van Ann Christy op 2 cd" van de ons veel te vroeg ontvallen Ann Christy stijgt in de tweede week notering van een twaalfde naar een negende plaats. Het dubbelalbum werd eerder deze maand uitgebracht naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van haar overlijden. 

In Vlaanderen was het jongste album van Lara Fabian na twee weken notering reeds verdwenen maar in Wallonië staat ze met "Toutes les femmes en moi" deze week opnieuw op een drieëntwintigste plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :12. (07) "Blackout" - Milk Inc. (8 weken)(met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).
27. (38) "Treat me like a lady" - Katerine (3 weken)(Eurosong 2002-2006).
32. (41) "Mamma mia" - Alright (3 weken)(met o.m. Chloé - Junior Eurosong 2008, Mona - Junior Eurosong 2007 en Didier - Junior Eurosong 2008).
35. (NW) "Vliegtuiglied" - Guustje (Junior Eurosong 2008).
37. (21) "Love me" - Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(16 weken).
42. (NW) ""Donder en bliksem" - Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).
45. (RE) "Jij bent van mij" - Niels Destadsbader (5 weken)(coach 'Junior Eurosong 2009').

Ultratip 30 singles :

02. (02) "Fast life" - Hadise (8 weken)(ESF 2009).
03. (04) "Feeling" - Natalia (4 weken)(Eurosong 2004).
15. (18) "Diep 2009" - Get Ready! (3 weken)(met Jimmy Samyn, Eurosong 2002).
18. (24) "Eerlijkheid" - Wim Soutaer (3 weken)(coach 'Junior Eurosong 2008').

Verdwenen : "Donder en bliksem" - Bart Kaëll (3 weken)(Eurosong 1983-1987).

Ultratop 100 albums :002. (001) "1001 nachten" - Christoff (7 weken)(Eurosong 1993-2002).
009. (012) "Gelukkig zijn - het allerbeste van Ann Christy op 2 cd" - Ann Christy (2 weken)(Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975).
017. (009) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (21 weken).
032. (020) "Wisegirl" - Natalia (18 weken)(Eurosong 2004).
035. (025) "Fairytales" - Alexander Rybak (13 weken)(ESF 2009).
060. (089) "Fast life" - Hadise (12 weken)(ESF 2009).
097. (062) "Morgen zal het anders zijn" - Mama's Jasje (13 weken)(Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).

Verdwenen : "Zo was er maar één" - Ann Christy (8 weken)(Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975).

Ultratop 10 DVD :

04. (09) "Studio 100 TV Hits" - Various Artists (2 weken)(met o.m. K3, Eurosong 1999).
05. (07) "K3 en het toverhart" - K3 (37 weken)(Eurosong 1999).
08. (08) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (16 weken).
10. (13) "Musical Daens" - Diversen (38 weken)(met onder meer Jelle Cleymans, Eurosong 2004, en Anne Mie Gils, Eurosong 1989).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :16. (14) "Bruxelles-Toulouse" - Léopold Nord & Mader (6 weken).
21. (20) "Release me" - Agnes (16 weken)(MF 2009).

Ultratop 100 albums :020. (017) "Seul... ou presque" - Patrick Bruel (11 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).
023. (023) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (14 weken)(ESF 1988).
083. (055) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (39 weken)(ESF 1993).

Ultratop 10 DVD :

07. (05) "Live à Québec" - Céline Dion (14 weken)(ESF 1988). 

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

28-08-2009 om 23:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Stef Bos en JackoBond samen met het Metropole Orkest in nieuw project.

 Zoals de meesten van u al weten is Stef Bos (ESF 1989) de afgelopen maanden druk geweest met de opdracht om een serie nieuwe songs te schrijven voor de NCRV die uitgevoerd zullen worden met het Metropole orkest (intervalact 1e halve finale ESF 2008) voor zowel radio als televisie.

Het project heet 'In een ander licht' en bestaat uit twaalf nieuwe nummers die geïnspireerd zijn op twaalf figuren uit de Bijbel. De twaalf karakters zijn als zodanig bijna niet meer herkenbaar in de nummers. "Ik wilde los van geloof, kerk en dogma's twaalf Bijbelse figuren uit de context van het boek halen waardoor ze in een ander licht komen te staan en het mensen worden van deze tijd" aldus Stef. De opdracht werd hem gegeven in het kader van de viering van het 85-jarig bestaan van de NCRV.

De liedjes zijn inmiddels geschreven en gecomponeerd. Soms in samenwerking met de jongens van zijn eigen band en drie van de nummers met muzikale medewerking van respectievelijk Jackobond (winnares vierde reeks 'Zo is er maar één'), Frank Boeijen en Fernando Lameirinhas. Momenteel worden de liedjes gearrangeerd, zodat ze half september klaar zijn om met het Metropole orkest, onder de bezielende leiding van Jules Buckley, opgenomen te kunnen worden.

In de komende tijd zal via de NCRV door Stef een weblog worden bijgehouden over dit bijzondere project waarin je de opnames en het ontstaan kunt volgen. Binnenkort verschijnt er op de site van Stef een banner waarmee je door kunt klikken naar de NCRV-blog.

Natuurlijk gaan deze liedjes, met het Metropole orkest en bovengenoemde gastartiesten, uitkomen op een cd. In het cdboekje staan o.a. ongelofelijk mooie illustraties van Varenka Paschke, die we natuurlijk nog kennen van de bijzondere kunstwerkjes in het boek 'Stillewe'. Het album zal begin november verschijnen in een hardcover boekje met hierin ook alle songteksten, interpretaties en uitleg.

De opnames van deze registratie, gelardeerd met gesprekken met de makers, gaan door de NCRV Radio 2 uitgezonden worden in een twee uur durende primeur live uitzending van 'Volgspot' op zondag 01 november tussen 23.00 en 01.00.

Op zaterdag 19 december aanstaande is er om 20.00 een eenmalige uitvoering van deze liedjes in de Koninklijke Wegenerzaal van theater Orpheus in Apeldoorn. De kaartverkoop voor deze speciale voorstelling gaat aanstaande dinsdag, 01 september, van start.

Toegangskaarten kosten 25,00 € (inclusief pauzedrankje en garderobe) en zijn verkrijgbaar via 0900-123 0 123 (Nederland) of via
Orpheus.

Dit eenmalige concert wordt opgenomen voor NCRV radio & televisie. 'Volgspot' op Radio 2 zendt dit volledige concert uit op zondag 20 december, tussen 23.00 en 01.00. Een aantal liedjes van dit concert met daar tussendoor gefilmde gesprekken met Stef Bos worden op televisie uitgezonden op eerste kerstdag, vrijdag 25 december, van 22.50 tot 23.40 op Nederland 2. (bron : nieuwsbrief Stef Bos)

28-08-2009 om 23:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Azerbeidzjaanse kandidaat bekend in november.

 In november komen we te weten wie er Azerbeidzjan zal gaan vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Begin juni berichtten we reeds dat iTV op zoek ging naar een inzending voor de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival, dat eind mei volgend jaar zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Veel details over de te volgen selectieprocedure waren er op dat ogenblik nog niet bekend maar via Facebook werd al een oproep gelanceerd om inzendingen in te sturen voor de nationale selectie.

Aan kandidaten werd gevraagd om liefst twee (instrumentale) nummers in te sturen en liefst één uptempo nummer en één ballad. De artiesten dienen bij voorkeur het Russisch en het Engels machtig te zijn en nummers in de eigen landstaal (Azeri) en het Engels genieten de voorkeur.

Adil Karimli, de Azerbeidzjaanse delegatieleider, liet vorige week donderdag, 20 augustus, aan het persbureau APA weten dat de kandidaat voor Oslo zal gekozen worden uit veertig kandidaten. Dat aantal werd weerhouden na een eerste selectieronde. Tijdens de volgende ronde zal een vakjury een definitieve keuze maken uit dit gezelschap. Intussen raakte vandaag bekend dat de kandidaat in de maand november zal worden aangeduid. Vanaf dat ogenblik gaat men op zoek naar een geschikt nummer voor Oslo.

Intussen heeft de EBU vandaag laten weten dat het zich op vrijdag 11 september eerstkomende zal buigen over de kwestie Azerbeidzjan-Armenië. De voorbije weken ontstond er de nodige commotie over het feit dat het Azerbeidzjaanse Ministerie van Nationale Veiligheid mensen had ondervraagd die midden mei hun stem hadden uitgebracht op de Armeense inzending. Zoals geweten leven beide landen op vijandige voet met elkaar en dit heeft alles te maken met de zelfstandige staat Nagorno Karabach. Volgens de overkoepelende organisatie werden er twee mensen uitgenodigd, maar dat ze niet werden ondervraagd.

iTV heeft van haar zijde vandaag laten weten dat er niemand werd uitgenodigd of ondervraagd met betrekking tot het Eurovisie Songfestival.
(bron : APA, iTV en EBU)

28-08-2009 om 22:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Gry Johansen.

Gry Johansen Gry Johansen (28 augustus 1964) gaat momenteel door het leven als Gry Meilstrup. Op bijna zestienjarige leeftijd staat ze voor het eerst op het podium tijdens de Deense nationale finale in 1980. Ze zingt in het achtergrondkoortje bij Tommy P. die met zijn inzending "Syng en sang om evig fred" op een achtste plaats eindigt (archief). Drie jaar later, in 1983, neemt ze zelf deel. Met "Kloden drejer" weet ze de nationale finale van 'Dansk Melodi Grand Prix' te winnen en mag ze voor haar land naar München afreizen. Ze zal er op een zeventiende plaats eindigen. In 1985 waagt ze opnieuw haar kans, samen met Vivian Johansen zingt ze het nummer "Vi ska' leve". Ze eindigen op een zesde plaats. Vier jaar later, in 1989, vindt Gry de tijd opnieuw rijp om haar land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Maar opnieuw strandt ze tijdens de finale op een zesde plaats met "Endnu en nat". In 2000 neemt ze voor de vierde maal deel aan de nationale finale. Met "Sig du vil ha' mig'" overleeft ze de eerste stemronde niet. Tijdens 'Dansk Melodi Grand Prix 2001' mogen oud-deelnemers één nummer uit de finale aankondigen. Ook Gry is dan van de partij en datzelfde jaar mag ze namens Denemarken de punten bekendmaken tijdens het Eurovisie Songfestival. In 2002 maakt ze tijdens de Deense nationale selectie deel uit van de vakjury en in 2005 ziet Europa haar opnieuw tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival want dan mag ze nogmaals de Deense punten bekendmaken.

28-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : commerciële zender vtm denkt na over een vierde telenovelle.

 Eind volgende maand start de commerciële zender vtm met de nieuwe telenovelle 'David'. In totaal komen er tweehonderd episodes.

'David' is een romantisch liefdesavontuur en in het begin van het verhaal slaat de twaalfjarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David, die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara', waarvoor Natalia (Eurosong 2004) de titelsong voor haar rekening nam, en Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

In de voornaamste rollen zien we onder meer Jeroen Van Dijck, Mark Vandenbos, Nathalie Meskens, Daisy Van Praet, Bram Van Outryve, Warre Borgmans, Katelijne Verbeke, Kürt Rogiers en Pieter Bamps aan het werk.

Intussen lazen we vandaag in Het Nieuwsblad dat de commerciële zender momenteel al nadenkt over een vierde telenovelle. Als het licht hiervoor op groen wordt gezet dan komt die meer dan waarschijnlijk vanaf het najaar van 2010 op het scherm. (bron en foto : vtm
)

27-08-2009 om 22:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens' : Marcel Vanthilt maakt dit najaar opnieuw zijn opwachting in de populaire Eén-kwis.

 Vanavond was Erik Van Looy te gast in 'Villa Vanthilt', het zomerse praatprogramma dat gepresenteerd wordt door Marcel Vanthilt. Het gesprek ging onder meer over de dvd-release van de jongste succesvolle film van Van Looy, 'Loft'. Momenteel kan die dvd gehuurd worden maar wie een exemplaar wenst aan te schaffen moet nog eventjes geduld oefenen tot dinsdag 15 september eerstkomende.

 Tijdens het gesprek raakte ook bekend dat Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') tijdens het achste seizoen van 'De slimste mens ter wereld' opnieuw van de partij zal zijn. Vanthilt nam eerder reeds deel aan de populaire Eén-kwis, namelijk in het tweede seizoen dat liep in het voorjaar van 2004. Het was tevens het eerste seizoen van de kwis dat gepresenteerd werd door Erik Van Looy.

 Begin juli pakten de kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws uit met het bericht dat er toen testafleveringen werden gedraaid. Lien Van de Kelder is de opvallendste naam die al meedeed aan zo'n testaflevering. Ook actrice Tania Kloek, weervrouw Sabine Hagedoren, Radio 2-presentatrice Cathérine Vandoorne en voetbalverslaggever Jos Willems maakten volgens de kranten al zo'n testaflevering mee.

De eerste aflevering van het achtste seizoen komt op maandag 07 december eerstkomende op antenne. (bron en foto's : Eén)

27-08-2009 om 22:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : Wit-Russische finale Junior Eurovisie Songfestival op donderdag 10 september.

 Op maandag 01 juni jongstleden vond in Wit-Rusland de halve finale plaats van 'Song for Eurovision', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Die halve finale ging door met zeventien kandidaten en tien van hen kregen van de vakjury een ticket voor de finale.

Afgelopen maandag, 24 augustus, vond een lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens die finale en meteen raakte ook bekend dat die finale zal doorgaan op donderdag 10 september eerstkomende.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Only love" door Yekaterina Mezhennaya.
02. "Only forward!" door Roki (Roman Voloznev en Kirill Ermakov).
03. "Fiery notes" door Dary Shulgina.
04. "Magic rabit" door Yury Demidovich.
05. "Baba-yaga 2009" door Zlata Larchenko.
06. "Dreams of flying" door Diana Guzino.
07. "Birthday" door Yekaterina Murashko.
08. "Following the star" door Polina Klishkova.
09. "Tick-tick" door Magammed Aslanov.
10. "Hey, boys and girls" door Diana Gromova.

De finale van 'Song for Eurovision' vindt plaats tijdens een galaconcert en een vakjury en de kijkers thuis (door televoting) zullen dan beslissen wie er het land zal mogen vertegenwoordigen in Kiev op zaterdag 21 november eerstkomende. (bron : TVR)

27-08-2009 om 21:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : finale 'Melodifestivalen 2010' op zaterdag 13 maart 2010.

Logo Melodifestivalen Vanmorgen heeft de Zweedse openbare omroep SVT alvast een tipje van de sluier gelicht met betrekking tot 'Melodifestivalen 2010', de Zweedse selectie voor de volgende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens het ontbijtprogramma 'Gomorron Sverige' maakten oud-festivaldeelnemer en producer Christer Björkman (ESF 1992, MF 1993-1999) en directeur Eva Hamilton alvast de namen bekend van de zes gaststeden waar het muziekcircus volgend jaar zal halthouden.

De eerste van vier voorrondes gaat van start op zaterdag 06 februari en vijf weken later, op zaterdag 13 maart 2010, weten we wie het land zal gaan vertegenwoordigen tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival in de Noorse hoofdstad Oslo

Net als de voorbije jaren bestaat de Zweedse selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival uit vier voorrondes, een herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale die gewoontegetrouw in de hoofdstad Stockholm doorgaat. Sinds 2006 is 'Andra chansen' trouwens een volwaardige show geworden. De overige steden zijn Örnsköldsvik, Sandviken, GöteborgMalmö en Örebro.
 
* de data en plaatsen :

Voorronde 1 :
zaterdag 06 februari 2010 in Örnsköldsvik (Swedbank Arena).
Voorronde 2 : zaterdag 13 februari 2010 in Sandviken (Göransson Arena).
Voorronde 3 : zaterdag 20 februari 2010 in Göteborg (Scandinavium).
Voorronde 4 : zaterdag 27 februari 2010 in Malmö (Malmö Arena).
Andra chansen : zaterdag 06 maart 2010 in Örebro (Conventum Arena).
FINALE : zaterdag 13 maart 2010 in Stockholm (Globen Arena).

Volgend jaar worden opnieuw de drie steden aangedaan die in het verleden reeds gaststad waren voor het Eurovisie Songfestival : Göteborg (1985), Malmö (1992) en Stockholm (1975-2000). De ticketverkoop gaat op maandag 19 oktober eerstkomende van start via de website van Ticnet. (bron en logo : SVT)

27-08-2009 om 17:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : de Denen kiezen hun Songfestivalkandidaat op zaterdag 06 februari 2010.

 De Deense nationale omroep (DR) heeft eerder vandaag de details bekendgemaakt voor de nationale selectie van volgend jaar. 'Dansk Melodi Grand Prix 2010' zal, net als de editie van dit jaar, bestaan uit één finale met tien liedjes. Die finale gaat door op zaterdag 06 februari 2010 en zal, net als dit jaar, plaatsvinden in het Gigantium in Aalborg

Van de tien liedjes die deelnemen aan de nationale selectie zullen er zes komen uit de open inschrijving en vier nummers worden besteld door de nationale omroep. Alle inzendingen moeten bij de Deense omroep toekomen en dit ten laatste op maandag 05 oktober eerstkomende om 12.00.

Net als dit jaar zal ook volgend jaar de Deense kandidaat voor het Eurovisie Songfestival worden gekozen door een vakjury en door de kijkers thuis die door middel van televoting hun keuze kenbaar zullen maken.

 Eerder dit voorjaar wist zanger Niels Brinck met "Believe again" tijdens de finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival beslag te leggen op een dertiende plaats met 77 punten. Zijn nummer was onder meer van de hand van oud-festivalpresentator Ronan Keating (ESF 1997), boegbeeld van de Ierse groep Boyzone. In de tweede halve finale eindigde de zanger op een achtste plaats met 69 punten. (bron : DR)

27-08-2009 om 17:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : tweekoppige vakjury bestaat uit Kathleen Aerts (ex-K3) en Kreuners-boegbeeld Walter Grootaers.

 Vanaf zaterdag 05 september strijden in totaal twaalf kandidaten tijdens 'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, voor het ticket richting Oekraïense hoofdstad Kiev.

Ook in de vakjury is niets meer wat het ooit geweest is. Geen driekoppig vehikel dit jaar, maar wel een duo. Niet zo'n soort duo als Samson en Gert of Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004). Nee, eerder een duo dat tegen wil en dank een duo is. De twee leden van onze vakjury verhouden zich tot elkaar als water en vuur. Als een engeltje en een duivel. Als een wilde cowboy en een weerloos indiaantje. Als een schone en een beest. Is de ene voor, dan is de andere tegen. Is de ene fan van country, is de andere fan van alles behalve country. Ziet de ene een kandidaat meteen in de finale, vindt de andere dat die kandidaat het best zo snel mogelijk kan afbollen. Onthoudt de ene vooral het positieve, dan is de andere vooral geïnteresseerd in het negatieve.

Kortom : de organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen in de buurt van de juryzetel. Wie de engel is, en wie de duivel, mag u zelf raden.

 Kathleen Aerts

"Hittegolf in de stad"... Zowat iedere Belg én Nederlander weet dat "jongens en meisjes dansen door de straten, lekker uitgelaten" de zin is die daarop volgt. Ook Kathleen Aerts zal die zin niet licht vergeten, want met die woorden uit "Heyah mama" begon voor haar een avontuur dat meer dan tien jaar zou duren : dat van K3 (Eurosong 1999).

Samen met Kristel en Karen werd Kathleen een icoon voor de allerkleinsten. Ze vulden sportpaleizen aan de lopende band, verkochten meer dan 4 miljoen cd's en acteerden zelfs in hun eigen langspeelfilms. Tussendoor ging Kathleen ook al eens haar eigen weg, als hoofdrolspeelster in musicals als 'Sneeuwwitje' en 'De Kleine Zeemeermin'.

Dit voorjaar maakt Kathleen dan bekend dat ze uit K3 stapt, nieuws dat inslaat als een bom. Niet veel later brengt ze een eerste solo-single uit, "Zumba yade", waarop ze samen zingt met het Soweto Gospel Choir. Kathleen is duidelijk ook solo geliefd bij het grote publiek, want het nummer bereikt meteen de hitparades én wordt zelfs bekroond met een gouden award. Achter zoveel succes moét wel een geheim recept zitten, en hopelijk doet Kathleen dat uit de doeken als jurylid voor 'Junior Eurosong'.

 Walter Grootaers

Walter Grootaers is een oudgediende van de VRT. In 1973 werkt hij als telefonist/bode bij Radio 2 Antwerpen en komt hij op het idee om Brits klinkende muziek te mengen met Nederlandstalige teksten. Vijf jaar later staan De Kreuners op het podium 'Humo's Rock Rally' en leggen ze daar de basis voor een ijzersterke livereputatie.

Er volgen 8 studio-albums, een passage op Torhout-Werchter, optredens tot in Frankrijk toe, sportpaleizen die avond na avond vollopen en overal is er één constante : duizenden enthousiast meezingende fans. Een nieuw album staat in de steigers voor het voorjaar van 2010.

Niet alleen als zanger is Walter een gevestigde waarde, ook op tv stond hij de afgelopen jaren volop in de belangstelling. Hij was vast panellid in 'De Drie Wijzen', was één van de iconen van VT4 en kleurde de afgelopen jaren het vtm-scherm. Voor het eerst in z'n carrière neemt hij plaats op de jurybank, waar hij vrijuit zal praten zonder z'n woordan al te veel te wikken of te wegen.
 
'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, vanaf zaterdag 05 september vier zaterdagen lang, op Eén(bron en logo : Eén ; foto Walter : vtm)

27-08-2009 om 16:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : Niels Destadsbader, Kristien Maes, Sean D'hondt en Sofie Van Moll zijn dit jaar de coaches.

 Een nieuw concept, een nieuwe jury, twaalf nieuwe kandidaten,... Daar horen nieuwe coaches bij ! Vier energieke BV's werpen hun volle gewicht in de schaal om hun juniors naar een hoger niveau te tillen. De ene doet dat via goede raad en ondersteuning, de andere zoekt het meer richting complotten en omkoperij. Het doel heiligt de middelen, zolang hun kandidaten maar in de finale geraken.

De vier coaches van dienst dit jaar zijn :

 Niels Destadsbader, coach van Anke, Thomas en Pjotr.

Niels Destadsbader is jong en weet wat hij wil. In 2006 haalde Niels zijn humanioradiploma Woordkunst-drama en nam daarna een vliegende start als acteur. Niels schitterde in verschillende theaterstukken, speelde een rebelse tiener in 'Familie', reisde als Suske van Wiske langs Vlaamse en Nederlandse theaterzalen, maar écht bekend werd Niels als Olivier in de Ketnet-reeks 'Amika'. Een rol die hem eerder dit jaar de titel 'Spetter van het jaar' opleverde. Een nieuw meisjesidool was geboren !

Twee jaar lang een zingende Suske neerzetten op het podium leverde Niels heel wat ervaring op als zanger. Maar toch ging die bal pas écht aan het rollen in 'Steracteur sterartiest'. Niels strandde uiteindelijk net voor de grote finale, maar het populaire Eén-programma legde hem geen windeieren. Niels zangcarrière ging pijlsnel de hoogte in, met als voorlopig hoogtepunt de Radio 2 'Zomerhit Trofee' : beste kidspop voor z'n eerste single "Jij bent van mij".

Ook na 'Junior Eurosong' zal Niels niét uit the picture verdwijnen want vanaf december kan je hem bewonderen in het nieuwe seizoen van 'FC De Kampioenen.' Daarin zal ie de zoon van Boma's vriendin zal vertolken. Heeft dit bezige baasje nog wel tijd voor 'Junior Eurosong' en waarom ?

 Kristien Maes, coach van T & T, Margo en Laura.

Sinds een paar jaar waait er een nieuw en fris gezicht door het medialand ! Kristien Maes is bij het jonge volkje vooral bekend als wrapper bij Ketnet en presentatrice van 'Op Schok', waarin ze vorig jaar met enkele kyoto-kids elke week ten strijde trok tegen de opwarming van de aarde.

Televisie gaf Kristien bekendheid, maar toch is vooral radio haar eerste grote passie. Wat begon als een hobby in haar studentenjaren eindigde met een voltijdse job bij het voormalige 4FM. Voor die zender presenteerde zelfs een tijdlang een dagelijkse ochtendshow... vanuit Barcelona ! Maar gelukkig ontdekt ook de VRT Kristiens talent en in 2006 doet ze haar intrede bij Donna. Vanaf dan stopt de trein niet : Ketnet wil haar al snel als wrapper, en een beetje later leeft ze zich ook uit als presentatrice op Ketnet Radio en Studio Brussel.

Kristien is met haar brede ervaring dé ideale coach voor 'Junior Eurosong'. Bovendien weet ze als geen ander wat je in je mars moet hebben om punten te scoren. Want samen met Ben Roelants verzorgt ze al twee jaar het commentaar voor Eén tijdens de finale van het Junior Eurovisie Songfestival.

 Sean D'hondt, coach van Manou, Haruka en Tune.

Toen zijn ouders hem op zijn elfde meenamen naar Rock Werchter wist hij het al : "Ik word rocker !". De kleine Sean D'hondt leerde pianospelen, maar vooral achter de drums kon hij zich ten volle uitleven. Sean timmert al drummend aan de toekomst en zijn kinderdroom wordt werkelijkheid in 2007 : dan studeert hij af als drummer aan het Conservatorium van Rotterdam. Al snel breekt hij door als drummer én zanger van de punkrockgroep Nailpin. De band bracht al drie albums uit en maakte al menig binnen- én buitenlands festivalpodium onveilig.

Maar Sean kan méér dan rocken alleen. Als hij voor MTV met Nailpin door Amerika toert wordt hij door muziekzender TMF opgemerkt en gevraagd als presentator. Hij start met de presentatie van chartprogramma's als 'Hitzone' en 'De Afrekening' en maakte begin dit jaar de overstap van TMF naar JIM.

Naast presentator en zanger is Sean tenslotte ook drumleraar en geeft hij workshops zang, drummen, samenspel en songwriting. Het coachen en begeleiden van jonge zangers en muzikanten is hem dan ook niet vreemd.

 Sofie Van Moll (Eurosong 2004), coach van Las Niñas, Sepp 'n Sigi en Kiviv.

Wie nog nooit van Sofie Van Moll gehoord heeft moet wel van een andere planeet komen. Bij het jonge volkje is ze vooral bekend als één van de uithangborden van Ketnet : ze wrapte jarenlang programma's aan elkaar, trok Vlaanderen rond met de Ketnet-band, speelde twee jaar mee in de immens populaire jongerensoap 'Spring' en presenteerde het avonturenspel 'GO IV'.

Maar Sofie is veel meer dan Ketnet alleen. In 2005 studeert ze af aan de Toneelacademie van Maastricht, waar ze dans, muziek, theater, video én performance combineert. Sofie bloeit vanaf dan helemaal open als actrice én presentatrice. Zo speelde ze vorig jaar in de film 'Los' van Jan Verheyen, stuurde ze een intergalactisch visitekaartje van de mens de ruimte in voor 'Hartelijke groeten aan iedereen' en stond ze aan de zijde van Bart Peeters (presentator 'Eurosong') in 'De bedenkers'.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wijdt Sofie een groot deel van haar prille leven aan muziek. Ze heeft een klok van een stem en zingen is en blijft haar grootste passie. Drie jaar geleden gooide ze hoge ogen in 'Steracteur sterartiest' en ook in 'Zo is er maar één' viel ze in de smaak bij het publiek. Sofie nam in 2004 bovendien zelf deel aan 'Eurosong'. De ervaringen die ze toen opdeed wil ze maar al te graag delen met 'haar' juniors.

'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, vanaf zaterdag 05 september vier zaterdagen lang, op Eén(bron, logo en foto's : Eén)

27-08-2009 om 15:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : Ben Roelants voor het derde jaar op rij presentator van nationale selectie.

 Hij hoort ondertussen een beetje bij het meubilair van 'Junior Eurosong', maar dan wel als absoluut pronkstuk van de collectie. Ben Roelants, 28 jaar, mag voor de derde keer op rij een hoop rebelse kandidaten onder bedwang houden, om over de vakjury nog maar te zwijgen.

Na een carrière bij TV Brussel en JIM ging Ben in 2007 aan de slag bij de VRT. Op Eén presenteerde hij reeds 'De Naaktkalender', 'Vlaanderen Boven' en natuurlijk 'Junior Eurosong'. Hij was één van de vaste stemmen op Donna en is ook nu nog sporadisch te horen op MNM.

 Tussen zijn buitenlandse reizen door, want tegenwoordig is Ben vooral in de weer als reporter voor 'Vlaanderen Vakantieland'. Maar 'Junior Eurosong' blijft ook voor Ben Roelants iets speciaals : "Officieel word ik nu voor de eerste keer papa (n.v.d.r. Ben en zijn vriendin Heidi Luypaert werden op zaterdag 15 augustus de trotse ouders van een dochtertje, Estelle, archief), maar eigenlijk is 'Junior Eurosong' toch ook een beetje mijn kindje, al dan niet buitenechtelijk. Elk jaar opnieuw sta ik perplex van het lef, de présence, het talent en de uitstraling van onze kandidaten. Dit jaar zeker : er zitten een paar nummers tussen die ik al weken opzet om de autoritten wat te pimpen. Ik zou er bijna zin van krijgen om zélf te beginnen zingen, maar de mensen uit mijn omgeving vinden dat geen goed idee. Ik snap ook niet waarom."

'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, vanaf zaterdag 05 september vier zaterdagen lang, op Eén(bron, logo en foto : Eén)

27-08-2009 om 14:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : drie halve finales met telkens vier kandidaten en de finale met zes kandidaten.

 Vanaf zaterdag 05 september strijden in totaal twaalf kandidaten tijdens 'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, voor het ticket richting Oekraïense hoofdstad Kiev. 'Junior Eurosong 2009' telt vier afleveringen. Net als voorgaande jaren zijn alle kandidaten tussen 10 en 15 jaar. Samen met een team van professionals werkten ze de afgelopen maanden hard aan een steengoed nummer en twee indrukwekkende podiumacts die bij de twee versies passen.

In de eerste drie afleveringen (zaterdag 05, 12 en 19 september) mogen telkens vier kandidaten hun ding doen. Meteen nadat ze de eerste versie gebracht hebben, moeten ze opnieuw op het podium staan om de tweede versie van hun lied op te voeren. In totaal krijg je dus acht nummers per aflevering te horen, telkens omkaderd door een unieke podiumact.

Als een kandidaat twee versies gezongen heeft, mag ie met een bonzend hartje voor de vakjury verschijnen. Die vakjury mag dan misschien hoog van de toren blazen, maar het is de kijker en alleen de kijker die beslist, via televoting. Twee kandidaten gaan door naar de finale, voor de twee overige kandidaten is het over en uit.

In de finale (zaterdag 26 september) vechten zes honden om één en hetzelfde been : het ticket richting Kiev voor het Junior Eurovisie Songfestival. De kandidaten zingen het lied nu in de versie die de kijkers verkozen hebben, voor de gelegenheid opgesmukt met alle toeters en bellen die je verwacht in een finale. Alle zes nemen ze plaats op de gevreesde blokken, slechts één keer zal zo'n blok groen kleuren.

De shows beginnen telkens om 20.45, na 'Dieren in Nesten'. Rond 22.00 kennen we het verdict. (bron en logo : Eén)

27-08-2009 om 14:24 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!