Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

30-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : vierde concert 'Natalia meets En Vogue feat. Shaggy'.

Natalia meets... In navolging van 'Natalia meets The Pointer Sisters' komt er begin volgend jaar een vervolg met 'Natalia meets En Vogue feat. Shaggy', dat nieuws was al eerder bekend.

In eerste instantie stonden er drie concerten gepland maar eerder vandaag raakte bekend dat er een vierde optreden wordt toegevoegd en dit op zaterdag 12 januari. We zetten alles hieronder nog eens op een rijtje :

* zaterdag 05 januari 2008 (aanvang : 20.30).
zondag 06 januari 2008 (aanvang : 15.00).
* vrijdag 11 januari 2008 (aanvang : 20.30).
zaterdag 12 januari 2008 (aanvang : 20.30).

De prijs van de tickets schommelt tussen 20,00 en 45,00 € en kunnen telefonisch worden besteld (070/345.345 - vanuit Nederland : 0900/45.000.45) of online (klik hier).

De concerten gaan door in het Antwerpse Sportpaleis en voor wie zo lang niet kan wachten is er nu reeds de single "Glamorous" van onze Kempense diva met de meiden van En Vogue. (bron : Sportpaleis)

30-10-2007 om 16:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Céline Dion komt ook naar Nederland.

 In navolging van haar concerten in onder meer Antwerpen en Parijs zal de Canadese zangeres Céline Dion (ESF 1988) volgend jaar ook een concert in Nederland gaan verzorgen.

Op maandag 02 juni zal ze optreden in de Amsterdam Arena en dit in het kader van haar wereldtournee 'Taking chances'. Wie tickets wil aanschaffen voor dit optreden moet nog even geduld oefenen want de voorverkoop start pas op zaterdag 17 november eerstkomende vanaf 10.00.

De prijs van de kaartjes is vastgesteld op 53,00 €, 57,00 €, 63,00 €, 73,00 € en 83,00 €. Meer informatie krijg je op de website van Mojo Concerts.

30-10-2007 om 14:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF 2007 : België als tweede op het podium in Rotterdam.

 Op zaterdag 08 december aanstaande vindt in Rotterdam de vijfde editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival. Vanmiddag werd in de havenstad het tweede deel van de lottrekking gehouden met betrekking tot de volgorde van optreden. Gisterenmiddag was er het eerste deel en toen kwam debutant Georgië als eerste en Wit-Rusland, net als twee jaar geleden, als laatste uit de bus. Gastland Nederland treedt als tiende aan.

Alle andere plaatsen werden vandaag dus geloot, maar het stond al vast dat België vrij vroeg in de uitzending zou zitten. De veertien overblijvende landen werden immers reeds ingedeeld in groepen en ons land zat in de eerste groep van landen. Ons land zal als tweede na Georgië aantreden.

Hieronder de startvolgorde :

01. Georgië.
02. BELGIE.
03. Armenië.
04. Cyprus.
05. Portugal.
06. Rusland.
07. Roemenië.
08. Bulgarije.
09. Servië.
10. Nederland (gastland).
11. FYROM.
12. Oekraïne.
13. Zweden.
14. Malta.
15. Griekenland.
16. Litouwen.
17. Wit-Rusland.

 Zoals bekend zal het viertal Trust met "Anders" voor ons land aantreden begin december. (bron en logo : EBU ; foto Trust : Eén)

30-10-2007 om 13:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : Free Souffriau.

Free Souffriau Op vrijdag 09 november gaan opnieuw dertien bekende Vlaamse acteurs en actrices de muzikale strijd aan tijdens een nieuwe reeks van 'Steracteur sterartiest'.

En ook tijdens deze tweede reeks trachten ze tijdens de afvalrace zoveel mogelijk geld bij elkaar te zingen voor een zelfgekozen goede doel. Elke week bewijzen de acteurs en actrices zich als zangers en zangeressen met de cover van een bekend nummer. De kijkers kunnen elke aflevering stemmen op hun favoriet. Per stem schenken ze 10 eurocent aan het goede doel van hun favoriet. Elke week moet één acteur of actrice het strijdtoneel verlaten, zodat er na twaalf weken één sterartiest overblijft en dat wordt dan meteen de opvolger van Stan Van Samang die de eerste reeks vorig najaar op zijn palmares wist te schrijven.

Ook wij volgen deze tweede reeks op de voet en sinds begin vorige week stellen we telkens van maandag tot vrijdag één van de dertien deelnemers voor. De zevende steracteur is Free Souffriau die we beter kennen als 'Mega Mindy'.

BIOGRAFIE :

Free studeerde in 1998 af aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen en stond al snel daarna te schitteren op de planken als Liesl in 'The sound of music' van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Musical bleek echt haar ding en er volgden rollen in o.a. 'De tovenaar van Oz', 'Peter Pan', 'Pinokkio' en 'De drie biggetjes'. Free werd leading lady bij Studio 100 met de titelrollen in 'Doornroosje' en 'De kleine zeemeermin' en speelde de dochter van Nicole en Hugo (ESF 1971, 1973 - Eurosong 2004) in 'Zo mooi, zo blond'. Begin 2007 werd ze de heldin van alle Vlaamse kinderen toen de serie 'Mega Mindy' van start ging. In 'Mega Mindy' speelt Free Mieke, een brave politie-agente in een klein dorpje, die in Mega Mindy verandert als er echte problemen opduiken. In 2008 kruipt Free in de huid van Nette in de musicalversie van 'Daens'.

MUZIKAAL VERLEDEN
:


Zang- en podiumervaring heeft Free met hopen. In haar musicalperiode stond ze weken na elkaar op de scène met verschillende producties. En van de zomer van 2007 maakte ze hoogstpersoonlijk de 'Mega Mindy'-zomer, waarin jong en oud meezong van : "Ik ben Mega Mindy" en "Is het een vliegtuig, is het een vogel...". Bij 'Steracteur sterartiest' staat Free voor het eerst als zichzelf op een podium en krijgt ze de kans om te bewijzen dat ze ook zonder spannend roze pakje mensen kan boeien !

GOED DOEL
:


Mega Mindy is de heldin van alle Vlaamse kinderen. De Cliniclowns zijn de helden van Free. Kinderen in het ziekenhuis moeten tussen alle narigheid door ook kind kunnen zijn : dat is het uitgangspunt van Cliniclowns België. Daarom sturen ze clowns naar de kinderafdelingen van de ziekenhuizen in Vlaanderen én Wallonië. De clowns bezoeken per twee alle kinderen op de afdeling : zowel langdurig zieke kinderen als kinderen die maar kort in het ziekenhuis moeten blijven. Met een gekke bek, liedje, spelletje of leuke babbel zorgen ze voor een moment van afleiding en ontspanning. Cliniclowns België staat in voor de loonkosten van de clowns en zijn daarvoor volledig afhankelijk van giften. Momenteel hebben ze 18 clowns in dienst en maken ze per jaar 18.000 keer een kind een beetje blijer. Als Free 'Steracteur sterartiest' wint, kunnen ze een extra clownsduo op pad sturen en zo elke week 30 extra kinderen bezoeken.

Meer informatie op : Cliniclowns (bron en foto : Eén)

30-10-2007 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Jimmy Makulis overleden.

Jimmy Makulis Vorige week is op de leeftijd van 72 jaar zanger en acteur Jimmy Makulis overleden. Makulis is op 12 april 1935 in de Griekse hoofdstad Athene geboren en is dus van oorsprong een Griekse zanger. Vooral in de jaren vijftig en zestig was hij heel bekend. Op veertienjarige leeftijd won hij in zijn thuisland een zangwedstrijd en zo begint zijn muzikale carrière. In het midden van de jaren vijftig verhuisde hij naar West-Duitsland en in 1956 heeft hij een bescheiden hitje met "Auf Cuba sind die Mädchen braun". Het is wachten tot 1959 wanneer hij met "Gitarren klingen leise durch die Nacht" een grote hit te pakken heeft. Nog steeds is dit nummer een evergreen in schlagermiddens. Hij krijgt prompt de naam van 'Sinatra van het oosten'. Vanaf 1955 is hij ook regelmatig op het witte doek te bewonderen. In 1961 neemt hij deel aan het Eurovisie Songfestival voor Oostenrijk maar een hoogvlieger wordt zijn deelname echter niet. Hij strandt op een gedeelde vijftiende en allerlaatste plaats. Een jaar later waagt hij zijn kans in buurland West-Duitsland maar met "Ich habe im Leben nur dich" strandt hij op een elfde plaats in de nationale voorronde. In 1966 verhuist hij naar Las Vegas om daar zijn carrière verder uit te bouwen. In 1985 keert hij terug naar zijn geboorteland Griekenland. Hij neemt er in 1990 deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Mia nichta san ki apopse" eindigt hij op een vijfde en voorlaatste plaats. In het begin van de jaren negentig kent hij nog wat succes in Duitsland. (bron : Oikotimes)

29-10-2007 om 22:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Litouwen op zoek naar inzending voor komende Songfestival.

 Geïnteresseerden kunnen in Litouwen hun nummers voor de komende selectie voor het Eurovisie Songfestival vanaf vandaag insturen en dit tot en met maandag 10 december om 22.00 eerstkomende. Vanaf januari gaat dan de selectieprocedure van start maar vooralsnog is er geen nieuws bekend over hoe men de inzending voor Belgrado zal gaan kiezen. (bron : LRT)

29-10-2007 om 22:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : ook Ben Cramer wil voor Nederland naar het Songfestival.

Ben Cramer Opnieuw stelt in Nederland een oud-Songfestivaldeelnemer zich kandidaat voor de volgende editie van het liedjesfestival. Vandaag maakte Ben Cramer (ESF 1973) bekend dat hij volgend jaar naar Belgrado wil om het land te gaan vertegenwoordigen. 'RTL Boulevard' (RTL 4) wist vanavond te melden dat de zanger zijn kandidatuur bij de nationale omroep (NOS) heeft ingediend.

Overmorgen, woensdag, brengt de zanger een nieuwe single op de markt samen met Sjoukje Smit (Maggie MacNeal - ESF 1974-1980) en Marga Bult (ESF 1987). Hij zou dan ook graag met deze twee dames richting Servië gaan om Nederland te vertegenwoordigen.
Eerder liet Gerard Joling (ESF 1988) weten interesse te hebben in een nieuwe deelname, maar uiteindelijk haakte hij wegens 'te druk' toch af.
 
Bearforce1 Volgens een onderzoek zou Bearforce1 Nederland moeten vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan vijfhonderd homo's dat jongerenblad Expreszo heeft gehouden. De 'berenband' kreeg 55 procent van de stemmen. Ruim 10 procent van de ondervraagden ziet het liefst Paul de Leeuw (presentator NSF) naar Servië afreizen. Gerard Joling, kreeg 6 procent van de stemmen. Twaalf procent van de ondervraagden ziet nog liever zichzelf dan Joling op het podium belanden. (bron : De Telegraaf ; foto : website Ben)

29-10-2007 om 22:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF 2007 : debutant Georgië opent het festival, België treedt bij de eersten aan.

 Op zaterdag 08 december aanstaande vindt in Rotterdam de vijfde editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival. Vanmiddag werd in de havenstad reeds het eerste deel van de lottrekking gehouden met betrekking tot de volgorde van optreden. Debutant Georgië mag het festival openen, Wit-Rusland zal, net als twee jaar geleden, het festival afsluiten. Gastland Nederland treedt als tiende aan.

Alle andere plaatsen worden morgen geloot, maar nu al staat vast dat België vrij vroeg in de uitzending zal zitten. De veertien overblijvende landen werden immers reeds ingedeeld in groepen en ons land zit in de eerste groep van landen. Dit brengt met zich mee dat België vrij vroeg zal aantreden en dit vanop een tweede, derde, vierde, vijfde of een zesde plaats.

 Morgenmiddag om 13.00, vindt het tweede deel van de lottrekking plaats en dan komen we te weten vanop welke startplaats Trust met "Anders" zal aantreden.

Hieronder de indeling in groepen :

* tussen de tweede en de zesde plaats : Armenië, BELGIE, Cyprus, Portugal en Rusland.
* tussen de zevende en de elfde plaats : Bulgarije, Roemenië, Servië of FYROM (uitgezonderd de tiende plaats die is ingenomen door Nederland).
* tussen de twaalfde en de zestiende plaats : Griekenland, Litouwen, Malta, Oekraïne en Zweden.

De indeling gebeurt omdat de EBU wil voorkomen dat gelijkaardige nummers achter elkaar komen. (bron en logo : EBU ; foto Trust : Eén)

29-10-2007 om 15:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze laatste en miezerige maandag van oktober hebben we opnieuw een aflevering van 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. De avonden worden langer, de dagen korter en dat is meteen de ideale gelegenheid om de komende weken of maanden eens een optreden bij te wonen.

Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Barbara Dex Dat Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006) een veelzijdige artieste is, en daarom van vele markten thuis, hoeven we niet meer te vertellen. Dat is meteen ook één van de redenen dat ze eind dit jaar opnieuw een aantal gospelconcerten in het Vlaamse land zal geven.

Voor de liefhebbers zetten we de gegevens alvast op een rijtje :

zondag 02 december 2007 : Saviokerk - Dansaertlaan (Dilbeek) - 20.00 (info : 02/569.38.38).
* vrijdag 07 december 2007 : Sint Stefanuskerk (Hoeselt) - 14.30.
* vrijdag 14 december 2007 : Kerk St.-Franciscus - Dr Peetersstraat (Geel Elsum) - 20.00.
* zaterdag 15 december 2007 : Kapel Kolonie (Merksplas) - 21.00.
* zondag 16 december 2007 : Speelhof - Sint Odulfuskerk (Borgloon) - 16.00 (info : 012/67.36.01).
* zaterdag 22 december 2007 : Sint Sulpitiuskerk - Grote Markt (Diest) - 20.00 (info : 013/32.17.93).

In de agenda op haar website kan je steeds een volledig overzicht van haar optredens terugvinden.

Belle Perez - Gipsy Het blijft goed gaan met Belle Perez (Eurosong 1999-2006). Na haar twee geslaagde optredens in Antwerpen, begin mei, staat ze eind dit jaar opnieuw op de Vlaamse podia en dit met een nieuwe concerttour. Die nieuwe tour, die als titel 'Gipsy" meekreeg, zit nu ook weer boordevol passie en vuur en opnieuw verloochent de 'vurige' Belle haar roots niet. Momenteel staan al een aantal concerten op de agenda en hieronder krijg je al een overzicht van concerten tijdens de maand december. In januari en februari volgend jaar gaat ze met deze nieuwe tour de grens over maar daar komen we in één van de volgende afleveringen van 'Een avondje uit in Nederland' nog op terug.

* zondag 02 december 2007 : CC De Werf (Aalst) - 20.00.
* vrijdag 07 december 2007 : Cultuurcentrum Achterolmen (Maaseik) - 20.15.
* zaterdag 08 december 2007 : Cultureel Centrum (Leopoldsburg) - 20.15.
zondag 09 december 2007 : Cultureel Centrum (Leopoldsburg) - 20.15.
* vrijdag 14 december 2007 : CC Het Bolwerk (Vilvoorde) - 20.30.
* zondag 16 december 2007 : Stadsschouwburg (Antwerpen) - 20.00.
dinsdag 18 december 2007 : CC Westrand (Dilbeek) - 20.30.
* vrijdag 21 december 2007 : Capitole (Gent) - 20.00.
* zaterdag 22 december 2007 : Grenslandhallen (Hasselt) - 20.00.
* zondag 23 december 2007 : De Warande (Turnhout) - 20.15.
donderdag 27 december 2007 : Concertgebouw (Brugge) - 20.00.

Tickets voor één van de optredens zijn nu reeds beschikbaar en kunnen
aangeschaft worden. Meer informatie krijg je hierover op de website van Belle, onder de rubriek 'agenda'.

 Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) staat dit jaar reeds vijfentwintig jaar op de planken en dit heuglijke feit kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom gaf hij op zaterdag 06 oktober jongstleden een groots jubileumconcert in de Stadsfeestzaal van Aarschot.

Wie dit optreden heeft gemist hoeft echter niet te treuren. Een tweede concert gaat volgend jaar door, meer bepaald op zaterdag 29 maart in de Zuiderkroon in Antwerpen. Tickets voor dit concert zijn nu reeds te koop en kosten 20,00, 24,00 of 27,00 € (klik hier). Ook tijdens dit concert (aanvang 20.00) zullen een aantal collega's van de zanger hun opwachting maken.

29-10-2007 om 12:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : Cathérine Kools.

 Op vrijdag 09 november gaan opnieuw dertien bekende Vlaamse acteurs en actrices de muzikale strijd aan tijdens een nieuwe reeks van 'Steracteur sterartiest'.

En ook tijdens deze tweede reeks trachten ze tijdens de afvalrace zoveel mogelijk geld bij elkaar te zingen voor een zelfgekozen goede doel. Elke week bewijzen de acteurs en actrices zich als zangers en zangeressen met de cover van een bekend nummer. De kijkers kunnen elke aflevering stemmen op hun favoriet. Per stem schenken ze 10 eurocent aan het goede doel van hun favoriet. Elke week moet één acteur of actrice het strijdtoneel verlaten, zodat er na twaalf weken één sterartiest overblijft en dat wordt dan meteen de opvolger van Stan Van Samang die de eerste reeks vorig najaar op zijn palmares wist te schrijven.

Ook wij volgen deze tweede reeks op de voet en sinds begin vorige week stellen we telkens van maandag tot vrijdag één van de dertien deelnemers voor. De zesde steracteur is Cathérine Kools die de rol van Lotte in de VTM-serie 'Wittekerke' voor haar rekening neemt.

BIOGRAFIE :

Cathérine's eerste personage had geen naam, ze werd gewoon 'het lief' genoemd in 'Vaneigens', de uitsmijter van 'Man Bijt Hond' (Eén). Sindsdien maakte ze naam met hoofdrollen in films als 'Vergeten Straat', 'Ellektra' en 'Firmin'. Van 2004 tot 2007 speelde ze Lotte in 'Wittekerke' (VTM), met o.a. Stan Van Samang en Roel Vanderstukken als tegenspelers, onze finalisten van vorig jaar én overtuigde Cathérine-fans ! De afgelopen maanden was ze druk bezig met de opnames van 'Vermist'!
 
'Vermist!' komt eerst uit als langspeelfilm (eind oktober) en daarna als tiendelige serie op VT4. Het belooft alvast een hit te worden, Jan Verheyen regisseert en de indrukwekkende cast telt naast Cathérine ook Koen De Bouw, Stan van Samang, Kevin Janssens en Joke Devynck.

MUZIKAAL VERLEDEN
:


Cathérine's muzikale palmares telt twee concerten : ze zong solo op het trouwfeest van haar zus én met Stan Van Samang op het trouwfeest van een gezamenlijke vriend. Een carrière als 'Wedding Singer' ambieert ze echter niet. Ze zingt graag en muziek is belangrijk in haar leven. Daarom doet ze ook mee aan 'Steracteur sterartiest'.

GOED DOEL
:


Cathérine is een echte stadsmus mét een groen hart. Meer bos in de stad en in Vlaanderen, daar wil ze voor zingen ! Haar keuze voor de Vereniging voor bos in Vlaanderen (VBV) was dan ook snel gemaakt. Zij houden het belang van bossen in de aandacht door brede acties als 'Week van het bos' en meer gespecialiseerde infosessies en studiedagen. Daarnaast zijn ze het aanspreekpunt voor iedereen die een bos wil aanplanten of beter beheren.
 
Bij de Vereniging voor bos in Vlaanderen vinden instanties zoals gemeentes en provincies of zelfs privé-eigenaars de expertise die ze daarvoor nodig hebben. Samen maken ze plannen voor stadsbossen, speelbossen, geboortebossen, vredesbossen, bossen voor extra schone lucht enz. Ook de kosten worden samen gedragen, afhankelijk van het project. In Vlaanderen swingen niet alleen de prijzen van bouwgronden de pan uit, alle grond is duur ! In bostermen is 25.000 € goed voor zo'n 2 hectare bomen. Als Cathérine wint, kan ze binnen enkele jaren misschien in haar zelf bijeengezongen stukje bos wandelen !

Meer informatie op : VBV (Vereniging voor bos in Vlaanderen)(bron en foto : Eén)

29-10-2007 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuw compilatie-album Clouseau vrijdag in de winkel.

Clouseau - Clouseau 20 - het beste van Dit jaar maakt Clouseau (ESF 1991) twintig jaar plaatjes en dat heuglijke feit wordt dit najaar uitvoerig gevierd op radio en tv maar ook door het uitbrengen van een aantal cd's. Zo verscheen in september reeds "Braveau Clouseau" waarop een aantal artiesten op hun manier hulde brachten aan de broertjes Wauters.

Aanstaande vrijdag, 02 november, verschijnt er een nieuw compilatie-album met daarop de grootste hits van die afgelopen twintig jaar. "Clouseau 20 - het beste van" is een box met twee cd's en een dvd. Hieronder krijg je alvast een overzichtje van alle nummers die op de drie schijfjes terug te vinden zijn.

CD 1 :

01. "Brandweer".
02. "Alleen met jou".
03. "Anne" (Eurosong 1999). 
04. "Daar gaat ze".
05. "Dansen".
06. "Louise".
07. "Zij is van mij".
08. "Domino".
09. "Geef het op" (ESF 1991).
10. "Vanavond ga ik uit".
11. "Altijd heb ik je lief".
12. "Afscheid van een vriend".
13. "Take me down".
14. "Worship".
15. "Laat me nu toch niet alleen".
16. "Passie".
17. "Zie me graag".
18. "Oker".

CD 2 :

01. "Swentibold".
02. "Nobelprijs".
03. "Dat ze de mooiste is".
04. "Heb ik ooit gezegd".
05. "Ik, jij, hij of zij".
06. "Altijd meer en meer".
07. "Wil niet dat je weg gaat" (live).
08. "Ik geef me over".
09. "En dans".
10. "Brandend avontuur".
11. "Bergen en ravijnen".
12. "Vanbinnen".
13. "Ik denk aan jou".
14. "Hier bij jou".
15. "Vonken & vuur".
16. "De tegenpartij".
17. "Oogcontact".
18. "Casanova (wen er maar aan)".

DVD :
 
01. "Casanova (wen er maar aan)" (extra lange versie).
02. "De tegenpartij".
03. "Vonken & vuur".
04. "Ik zie de hemel".
05. "Hier bij jou".
06. "Ik denk aan jou".
07. "Vanbinnen".
08. "Brandend avontuur".
09. "En dans".
10. "Ik geef me over".
11. "Heb ik ooit gezegd".
12. "Take me down".
13. "Live like kings".
14. "Anna".
15. "Close encounters".

Bonustracks : 

16. "De perfectie".
17. "Als je lacht" ('Clouseau in 't Lang - Live in het Sportpaleis').
18. "Oh ja".
19. "Verlangen" ('Live in het Sportpaleis - speciale editie 2002').

28-10-2007 om 21:38 geschreven door Redactie  


27-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vierde IJslandse finalist bekend.

Logo IJsland Vanavond was men in IJsland toen aan de vierde voorronde van de nationale selectie voor het komende Eurovisie Songfestival. Wegens het slechte resultaat van de voorbije jaren pakt RÚV de selectieprocedure deze keer helemaal anders aan en zo stapt men af van het systeem dat de twee voorgaande edities werd gehanteerd (drie halve finales en een finale). Gedurende twaalf weken kiest men tijdens het programma 'Laugardagslögin' telkens één kandidaat voor de finale, één van de twee afvallers maakt uiteindelijk nog kans op een wildcard en kan zo alsnog een plaats in die finale bemachtigen. Die nationale finale gaat op zaterdag 16 februari eerstkomende door met in totaal dus twaalf kandidaten. 

Elke week worden in het programma drie nummers ten gehore gebracht en daarvan gaat er steeds ééntje meteen door naar de finale. In totaal komen er zo elf van die voorrondes. Negen componisten werden aangesproken en zij leveren elk drie nummers, de zes resterende nummers komen uit de open inschrijving die begin vorige maand afliep. Na die elf voorrondes volgt er dan nog een wildcardshow waaruit de beste kandidaat ook naar de finale mag gaan.

Ook deze keer traden dus opnieuw drie kandidaten aan en Davíð Þorsteinn Olgeirsson kreeg van de IJslandse televoters meteen een ticket voor de nationale finale. Eén van de twee overgebleven kandidaten maakt nog kans om deel te nemen aan de laatste voorronde wanneer er nog één wildcard wordt uitgedeeld.

01. "In you dreams" (tekst en muziek : Davíð Þorsteinn Olgeirsson) - Davíð Þorsteinn Olgeirsson (FINALE).
02. "Lífsins leið" (tekst en muziek : Áslaug Hálfdánardóttir) - Áslaug Hálfdánardóttir.
03. "The picture" (tekst en muziek : Hjörleifur Ingason) - Þóra Gísladóttir.

* Reeds geplaatst voor de finale :

01. "Gef mér von" - Guðmundur Jónsson (06 oktober).
02. "Leigubílar" - Pálmi Gunnarsson (13 oktober).
03. "Lullaby to peace" (tekst en muziek : Magnús Þór Sigmundsson ) - Ína Valgerður Pétursdóttir, Seth Sharp en Berglind Ósk Guðgeirsdóttir (20 oktober).
04. "In you dreams" (tekst en muziek : Davíð Þorsteinn Olgeirsson) - Davíð Þorsteinn Olgeirsson (27 oktober).

Wie deze aflevering van 'Laugardagslögin' heeft gemist kan het programma terugvinden in het archief van de nationale omroep. De vijfde voorronde staat volgende week zaterdag03 november, op het programma. We willen al wel meegeven dat het programma dan zoals steeds start om 20.15 (IJslandse tijd), maar bij ons wordt dat een uurtje vroeger, 21.15 in plaats van 22.15 en dit omdat we vannacht overschakelen van zomertijd naar wintertijd. IJsland daarentegen kent geen zomer- en wintertijd. (bron : RÚV)

27-10-2007 om 23:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (27-10-2007).

 Op deze laatste zaterdag van oktober en aan het begin van de herfstvakantie hebben we weer wat nieuws van op het muzikale front. We zetten het voor jou allemaal mooi op een rijtje in een nieuwe 'Vers van de pers'.

Céline Dion - Taking chances De fans hebben er lang genoeg moeten op wachten, maar binnenkort is het dan zover. Dan verschijnt het langverwachte Engelstalige album "Taking chances" van de Canadese zangeres Céline Dion (ESF 1988). De gelijknamige single verschijnt aanstaande maandag, 29 oktober, en voor wie er niet genoeg kan krijgen is er nog de heruitgave van het dubbel-album "These are special times" waarover we in een eerdere aflevering reeds berichtten (archief). Dit album, met kerstliederen, werd voor het eerst op de markt gegooid eind 1998. Nieuw deze keer is dat er bij het album een bonus-DVD zal zitten waarop de kerstspecial te zien is die ze eind dat jaar gaf op de Amerikaanse zender CBS. Op het album staan o.a duetten met R. Kelly en Andrea Bocelli.

Natalia meets En Vogue - Glamourous Ook maandag verschijnt de nieuwe single van Natalia (Eurosong 2004) en in navolging van haar duet met de Pointer Sisters is er nu eentje met de meiden van En Vogue. "Glamorous", dat terug te vinden is op haar jongste album, is meteen ook de voorbode voor de drie concerten die ze samen begin volgend jaar in Antwerpen zullen geven. En als toemaatje vind je op het nieuwe schijfje ook de volledige soundtrack van de succesvolle VTM-serie 'Sarah'.

Tarja - My winter storm Twee jaar geleden werd zangeres Tarja Turunen door de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000) vriendelijk bedankt voor bewezen diensten. Ze liet het niet aan haar hart komen en ging solo verder. Midden volgende maand verschijnt haar album "My winter storm" en een eerste single uit dat album wordt "I walk alone" en die is beschikbaar vanaf maandag 05 november eerstkomende. Het album van de zangeres zal ook in ons land worden uitgebracht.

 Aanstaande vrijdag, 02 november, verschijnt in Nederland en Vlaanderen het album "Samen met Dré". Op dit album staan in totaal vijftien duetten met wijlen André Hazes. Zo vinden we er onder meer "Blijf bij mij", het succesvolle duet met Gerard Joling (ESF 1988) op terug. Verder verleenden onder meer Paul de Leeuw (presentator NSF), Cor Bakker, Guus Meeuwis, zijn dochter Roxeanne en zijn zoon André Jr. hun medewerking. Tot slot zeker nog het vermelden waard is het duet tussen 'onze' Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004') en de veel te vroeg overleden zanger.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Afgelopen week was er heelwat te doen rond Jo Vally (Eurosong 1981) in Turkije. Daar heeft hij opnames gemaakt voor een tv-special rond zijn nieuw album "Verrassend" dat we volgende maand mogen verwachten. Over iets minder dan twee maanden is het Kerstmis en de komende weken worden er her en der albums ter gelegenheid van het eindejaar uitgebracht. De Zweedse zangeres Carola (ESC 1983-1991-2006) brengt midden volgende maand "I denna natt blir världen ny - Jul" uit. En om af te sluiten blijven we in Zweden want daar verschijnt nu woensdag, 31 oktober, het album "Eurotype" van E-Type (MF 2004). De single "Eurofighter" kwam midden deze maand reeds uit en steeg afgelopen donderdag in de hitparade naar een achttiende plaats. 

Een nieuwe afspraak maken we voor volgende week zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel luisterplezier !

27-10-2007 om 17:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : David Bisbal komt naar Nederland.

Jeroen van der Boom - Jij bent zo De Nederlandse zanger/presentator Jeroen van der Boom geeft volgende week maandag (05 november) een groots concert in de Heineken Music Hall (Amsterdam). En niemand minder dan de Spaanse hartenbreker David Bisbal (Operación Triunfo 2002) zal een gastoptreden verzorgen tijdens dat concert.
 
Van der Boom stond in eigen land afgelopen zomer op de eerste plaats van de hitparade met "Zo ben jij". En ook Vlaanderen gaat nu plat voor het nummer want deze week prijkt hij in de Ultratop 50 op een tweede plaats. In eigen land staat hij nog steeds in de top tien genoteerd.
 
"Zo ben jij" is de Nederlandse vertaling van "Silencio", een nummer van Bisbal. Met dit nummer had de Spaanse zanger vorig jaar een nummer één-hit in eigen land. Het is ook terug te vinden op het jongste album van Bisbal, "Promonición".

 De Nederlandse vertaling van het nummer komt van Tony Neef, die we nog kennen van het Nationaal Songfestival in Nederland. In totaal waagde hij driemaal zijn kans : in 1990, 1992 en vrij recent in 2005 als lid van Airforce.

Van der Boom is dolblij met de komst van Bisbal. In De Telegraaf zegt hij hierover het volgende : "ik las in een interview dat hij een gezamenlijk optreden wel zag zitten en binnen een paar dagen was het geregeld ! "Jij bent zo" is geen letterlijke vertaling van "Silencio", maar we gaan samen knallen op het podium", jubelt de 35-jarige Van der Boom.

27-10-2007 om 15:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : eind november bekendmaking artiesten in Zweden.

 Eind volgende maand, meer bepaald op dinsdag 27 november, zal de Zweedse openbare omroep (SVT) de namen van de 28 artiesten bekendmaken die volgend voorjaar (samen met de vier te begeven wildcards) zullen gaan strijden tijdens een nieuwe editie van 'Melodifestivalen', de nationale selectie voor het komende Eurovisie Songfestival.

Op de vier wildcards blijft het nog een maandje langer wachten, zoals het de laatste jaren meestal het geval was zullen die ergens de laatste week van het jaar worden bekendgemaakt. (bron : ESC Sweden ; logo : SVT)

27-10-2007 om 11:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond vierde voorronde in IJsland.

Logo IJsland IJsland was het land dat begin deze maand als eerste de aftrap gaf van het 'Eurovisie Songfestivalseizoen 2008' en dat iets minder dan vijf maanden nadat Servië voor het eerst het Eurovisie Songfestival won. Wegens het slechte resultaat van de voorbije jaren wil RÚV de selectieprocedure deze keer helemaal anders aanpakken en zo gaat men afstappen van het systeem dat de twee voorgaande edities werd gehanteerd (drie halve finales en een finale).

Elke week worden in het programma 'Laugardagslögin' drie nummers ten gehore gebracht waarvan steeds ééntje meteen doorgaat naar de finale. In totaal komen er zo elf van die voorrondes. Negen componisten werden aangesproken en zij leveren elk drie nummers, de zes resterende nummers komen uit de open inschrijving. Na die elf voorrondes volgt er dan nog een wildcardshow waaruit de beste kandidaat ook nog naar de finale mag gaan. Die finale (met twaalf kandidaten dus) zal op zaterdag 16 februari doorgaan.

Een vakjury, met onder meer tweevoudig festivaldeelneemster Selma (ESF 1999-2005), geeft haar mening over de nummers maar enkel de kijker thuis beslist via televoting wie er doorgaat naar de finale. De show loopt telkens op zaterdag tussen 20.15 en 21.05 plaatselijke tijd (22.15 en 23.05 Belgische tijd) en de uitslag volgt dan tussen 21.30 en 21.45 plaatselijke tijd (23.30 en 23.45 Belgische tijd).

De drie nummers die vanavond aan bod komen zijn :

01. "Lífsins leið" (tekst en muziek : Áslaug Hálfdánardóttir) - Áslaug Hálfdánardóttir.
02. "In you dreams" (tekst en muziek : Davíð Þorsteinn Olgeirsson) - Davíð Þorsteinn Olgeirsson.
03. "The picture" (tekst en muziek : Hjörleifur Ingason) - Þóra Gísladóttir.

Ter herinnering geven we ook nog eens de eerste drie finalisten mee :

01. "Gef mér von" (tekst en muziek : Guðmundur Jónsson) - Páll Rósinkranz en Gospelkór Reykjavíkur (06 oktober).
02. "Leigubílar" - (tekst en muziek : Magnús Eiríksson) - Mannakorn (13 oktober).
03. "Lullaby to peace" (tekst en muziek : Magnús Þór Sigmundsson ) - Ína Valgerður Pétursdóttir, Seth Sharp en Berglind Ósk Guðgeirsdóttir (20 oktober).

Maakt nog kans op een finaleplaats (via de wildcardshow) :

01. "Boys and perfume" (tekst en muziek : Hafdís Huld Þrastardóttir) - Hafdís Huld Þrastardóttir (06 oktober).
02. "If I fall in love again" (tekst en muziek : Svala Björgvinsdóttir) - Edgar Smári (13 oktober).

Definitief uitgeschakeld :  

01. "Game over" (tekst en muziek : Margrét Kristín Sigurðardóttir - Fabúla) -Martin Høybye en Margrét Kristín Sigurðardóttir (06 oktober).
02. "Ísinn" (tekst en muziek : Dr. Gunni) - Ragnheiður Eiríksdóttir (13 oktober).

Net als de voorbije weken is de presentatie in handen van Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir en Gísli Einarsson. Wie het programma niet wil missen kan het rechtstreeks via het internet volgen en daarvoor klik je hier. Na afloop is het programma terug te vinden in het archief van de nationale omroep. Na afloop van elke uitzending kan je de nummers hier beluisteren. (bron : RÚV)

27-10-2007 om 00:04 geschreven door Redactie  


26-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : eerste halve finalisten Bulgarije bekend.

EuroBGVision 'EuroBGVision', de Bulgaarse nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival was eerder op de avond toe aan de laatste uitzending van oktober en dat betekende meteen dat er drie liedjes werden gekozen die mogen doorgaan naar de halve finale.

Begin deze maand startte de selectie in het land en in totaal komen er tot eind dit jaar twaalf shows (elke maand vier) waarin alle weerhouden nummers voor de selectie zullen worden voorgesteld. Tijdens de vierde (en laatste) show van elke maand kunnen de kijkers (via televoting) drie kandidaten aanduiden die doorgaan naar de volgende ronde. Dit levert aan het einde van dit jaar in totaal negen kandidaten op die mogen deelnemen aan de halve finale.

Alle nummers die niet weerhouden worden krijgen dan eind januari een tweede kans wanneer een vakjury nog eens negen liedjes zal aanduiden. Samen met deze nummers komen ook nog nieuwe ingediende nummers in aanmerking voor een plaatsje in de halve finale. Nummers voor deze selectieronde kunnen sinds maandag 01 oktober worden ingestuurd. Ten laatste op vrijdag 21 december eerstkomende moeten alle nummers worden ingediend.

De halve finale zal doorgaan met achttien kandidaten. In de halve finale strijden die kandidaten dan voor negen plaatsen in de finale, de aanduiding gebeurt opnieuw door een vakjury en BNT voegt er dan nog drie wildcards aan toe zodat de finale later volgend voorjaar zal doorgaan met twaalf kandidaten en dan is het opnieuw aan het publiek (via televoting) om de Bulgaarse kandidaat voor Belgrado aan te duiden.

Van de twintig nummers die eerder deze maand werden voorgesteld kwamen er vanavond normaal gezien maar achttien in aanmerking voor de volgende ronde. Tijdens de uitzending, waarin alle nummers opnieuw werden voorgesteld, stuurden zowel Begacha als Dobromir Peev hun kat. Uiteindelijk bleven er zestien nummers over waaruit de kijkers konden kiezen.

Uitslag maand oktober :

01. "Lonely world" - Svetozar Hristov feat. Magdalena Dzhanavarova : 21,36% (door naar de halve finale).
02. "Po-dobre" - Nikolay Manolov : 16,06% (door naar de halve finale).
03. "Moonlight" - Mariyana : 10,87% (door naar de halve finale).

04. "Confession" - Dennis Mahmud (5,74%).
05. "Dali e znak" - Tiramisu (5,59%).
06. "Iskam tvoite usmivki" - Krasimira Slavova (5,47%).
07. "Vey povey" - Instinkt (5,45%).
08. "Koy sam az" - Dimitar Atanasov (5,43%).
09. "You are magic" - Ivan and Stani (5,38%).
10. "Samo teb obicham" - Sky (5,28%).
11. "Dosega" - Lora Vladova (5,11%).
12. "Den" - Tatyana Velikova (2,20%).
13. "Ot zvezdite" - Monika Goranova (2,13%).
14. "Byagam" - Tihomir Nikolov (2,08%).
15. "Zvezden mig" - Stoyan Chingov (0,84%).
16. "Bring me back my freedom" - Monika Kirovska (0,67%).
17. "Ne vyarvay" - Begacha (0,24% - GEDISKWALIFICEERD).
18. "Libe" - Dobromir Peev (0,10% - GEDISKWALIFICEERD).
19. "Tseluni noschta" - Katrin (GEDISKWALIFICEERD).
20. "Dalechen svyat" - Plamen Penev (GEDISKWALIFICEERD).

Wie de show vanavond gemist heeft kan het later ook online op de website van de nationale omroep bekijken (klik hier). (bron en logo : 
BNT)

26-10-2007 om 23:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Deense nationale finale opnieuw in Horsens' Forum.

 Net als dit jaar en in 2005 zal de Deense nationale finale volgend jaar doorgaan in Horsens' Forum. Dat heeft de Deense nationale omroep eerder op de dag bekendgemaakt. Zoals eerder al bekend was zal 'Dansk Melodi Grand Prix 2008' dezelfde selectieprocedure gaan hanteren die dit jaar voor het eerst werd gebruikt. In totaal zijn er dus twee halve finales zijn en één finale.

De eerste halve finale gaat door op zaterdag 12 januari, de tweede halve finale staat een week later gepland, op zaterdag 19 januari. Beide halve finales gaan door in de eigen studio (DR Byen). In elke halve finale treden acht kandidaten aan waarvan er vier meteen doorgaan naar de finale. Die finale gaat door op zaterdag 02 februari met in totaal tien kandidaten, telkens de top vier uit elke halve finale aangevuld met twee wildcards. Net als dit jaar zullen die wildcards aangeduid worden door de luisteraars van 
P3 en P4.

Inzendingen voor de nationale selectie konden worden ingestuurd tot en met woensdag 10 oktober jongstleden. In totaal kreeg de omroep 443 inzendingen binnen en in de maand december zullen de namen van de zestien geselecteerde kandidaten worden bekendgemaakt. (bron : DR
)

26-10-2007 om 22:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op het ijs' : Daniëlla Somers verlaat als tweede vrouw de wedstrijd.

Daniëlla Somers Vanavond vond op VTM de vijfde skate-off plaats van de tweede reeks van 'Sterren op het ijs'. Afgelopen woensdag beslisten de vakjury en de kijkers thuis dat Daniëlla Somers en Anneleen Liégeois (Spring - Eurosong 2004) vandaag opnieuw het ijs op moesten.

Voor beide dames was het niet de eerste maal dat ze in de herkansing moesten. Daniëlla Somers stond in de tweede aflevering reeds in de skate-off en wist toen Leen Demaré (vakjury 'De Gouden Zeemeermin 1996') naar huis te sturen, voor Anneleen Liégeois (Spring - Eurosong 2004) was het de tweede week op rij dat ze in de skate-off stond.

Uiteindelijk beslisten de kijkers door televoting dat Daniëlla Somers (met 35% van de stemmen) niet doormag naar de volgende ronde. Anneleen Liégeois (Spring - Eurosong 2004) die 65% van de stemmen behaalde zien we dus volgende woensdag (31 oktober) terug tijdens de uitzending die dan zal draaien rond, hoe kan het ook anders, 'Halloween'. 
Meer nieuws en informatie krijg je op de speciale website van 'Sterren op het ijs'. (bron en foto : VTM)

26-10-2007 om 22:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Televizier-Ring 2007' : Paul de Leeuw en Studio 100 vallen in de prijzen.

 Vanavond vond in Nederland de jaarlijkse uitreiking van 'De Gouden Televizier-Ring', editie 2007, plaats. Sinds 1964 kiest het publiek welk programma op de Nederlandse televisie het beste van het jaar was. Elk jaar wordt de prijs uitgereikt en de AVRO zond ook deze keer de show rechtstreeks uit.

Paul de Leeuw mocht de prijs voor beste tv-man van het jaar in ontvangst nemen. Ook Studio 100 viel in de prijzen met de jeugdserie 'Het huis Anubis' dat bekroond werd als beste jeugdprogramma van het afgelopen televisieseizoen. De 'Gouden Televizier-Ring 2007' ging naar 'De wereld draait door' (VARA). In deze categorie waren ook 'Mooi! Weer de Leeuw' (VARA) en 'Gooische Vrouwen' (Tien/RTL 4), met onder meer Linda De Mol (presentatrice NSF), genomineerd. Deze serie is ook wekelijks bij ons in Vlaanderen te bekijken bij VTM.

De winnaars :

* 'Gouden Stuiver (beste jeugdprogramma van het afgelopen seizoen)' : 'Het huis Anubis' (Nickelodeon).
* 'Zilveren Televizier-Ster (tv-man van het jaar)' : Paul de Leeuw (VARA) (presentator NSF).
* 'Zilveren Televizier-Ster (tv-vrouw van het jaar)' : Anita Witzier (KRO).
* 'Gouden Televizier-Ring 2007' : 'De wereld draait door' (VARA
).

Het galaprogramma werd geopend door niemand minder dan Edsilia Rombley (ESF 1998-2007) die een speciale versie bracht van "On top of the world", het nummer waarmee ze Nederland dit jaar vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival. Andere muzikale gasten waren de Sugababes, Liesbeth List en Andrea Bocelli. Verder brachten een aantal televisiesterren van het afgelopen seizoen een gezamenlijk shownummer en dit op de muziek van ABBA (ESF 1974). Net als de voorbije jaren werd er stilgestaan bij een aantal televisiemakers die ons het afgelopen jaar ontvielen. Zo sprak Sandra Reemer (ESF 1972-1976-1979) openhartig over Jos Brink en was er ook aandacht voor Gert-Jan Dröge, Robert Long en televisieregisseur Theo Ordeman (archief). 
(bron en foto : AVRO)

26-10-2007 om 21:53 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!