Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

27-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vierde IJslandse finalist bekend.

Logo IJsland Vanavond was men in IJsland toen aan de vierde voorronde van de nationale selectie voor het komende Eurovisie Songfestival. Wegens het slechte resultaat van de voorbije jaren pakt RÚV de selectieprocedure deze keer helemaal anders aan en zo stapt men af van het systeem dat de twee voorgaande edities werd gehanteerd (drie halve finales en een finale). Gedurende twaalf weken kiest men tijdens het programma 'Laugardagslögin' telkens één kandidaat voor de finale, één van de twee afvallers maakt uiteindelijk nog kans op een wildcard en kan zo alsnog een plaats in die finale bemachtigen. Die nationale finale gaat op zaterdag 16 februari eerstkomende door met in totaal dus twaalf kandidaten. 

Elke week worden in het programma drie nummers ten gehore gebracht en daarvan gaat er steeds ééntje meteen door naar de finale. In totaal komen er zo elf van die voorrondes. Negen componisten werden aangesproken en zij leveren elk drie nummers, de zes resterende nummers komen uit de open inschrijving die begin vorige maand afliep. Na die elf voorrondes volgt er dan nog een wildcardshow waaruit de beste kandidaat ook naar de finale mag gaan.

Ook deze keer traden dus opnieuw drie kandidaten aan en Davíð Þorsteinn Olgeirsson kreeg van de IJslandse televoters meteen een ticket voor de nationale finale. Eén van de twee overgebleven kandidaten maakt nog kans om deel te nemen aan de laatste voorronde wanneer er nog één wildcard wordt uitgedeeld.

01. "In you dreams" (tekst en muziek : Davíð Þorsteinn Olgeirsson) - Davíð Þorsteinn Olgeirsson (FINALE).
02. "Lífsins leið" (tekst en muziek : Áslaug Hálfdánardóttir) - Áslaug Hálfdánardóttir.
03. "The picture" (tekst en muziek : Hjörleifur Ingason) - Þóra Gísladóttir.

* Reeds geplaatst voor de finale :

01. "Gef mér von" - Guðmundur Jónsson (06 oktober).
02. "Leigubílar" - Pálmi Gunnarsson (13 oktober).
03. "Lullaby to peace" (tekst en muziek : Magnús Þór Sigmundsson ) - Ína Valgerður Pétursdóttir, Seth Sharp en Berglind Ósk Guðgeirsdóttir (20 oktober).
04. "In you dreams" (tekst en muziek : Davíð Þorsteinn Olgeirsson) - Davíð Þorsteinn Olgeirsson (27 oktober).

Wie deze aflevering van 'Laugardagslögin' heeft gemist kan het programma terugvinden in het archief van de nationale omroep. De vijfde voorronde staat volgende week zaterdag03 november, op het programma. We willen al wel meegeven dat het programma dan zoals steeds start om 20.15 (IJslandse tijd), maar bij ons wordt dat een uurtje vroeger, 21.15 in plaats van 22.15 en dit omdat we vannacht overschakelen van zomertijd naar wintertijd. IJsland daarentegen kent geen zomer- en wintertijd. (bron : RÚV)

27-10-2007 om 23:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (27-10-2007).

 Op deze laatste zaterdag van oktober en aan het begin van de herfstvakantie hebben we weer wat nieuws van op het muzikale front. We zetten het voor jou allemaal mooi op een rijtje in een nieuwe 'Vers van de pers'.

Céline Dion - Taking chances De fans hebben er lang genoeg moeten op wachten, maar binnenkort is het dan zover. Dan verschijnt het langverwachte Engelstalige album "Taking chances" van de Canadese zangeres Céline Dion (ESF 1988). De gelijknamige single verschijnt aanstaande maandag, 29 oktober, en voor wie er niet genoeg kan krijgen is er nog de heruitgave van het dubbel-album "These are special times" waarover we in een eerdere aflevering reeds berichtten (archief). Dit album, met kerstliederen, werd voor het eerst op de markt gegooid eind 1998. Nieuw deze keer is dat er bij het album een bonus-DVD zal zitten waarop de kerstspecial te zien is die ze eind dat jaar gaf op de Amerikaanse zender CBS. Op het album staan o.a duetten met R. Kelly en Andrea Bocelli.

Natalia meets En Vogue - Glamourous Ook maandag verschijnt de nieuwe single van Natalia (Eurosong 2004) en in navolging van haar duet met de Pointer Sisters is er nu eentje met de meiden van En Vogue. "Glamorous", dat terug te vinden is op haar jongste album, is meteen ook de voorbode voor de drie concerten die ze samen begin volgend jaar in Antwerpen zullen geven. En als toemaatje vind je op het nieuwe schijfje ook de volledige soundtrack van de succesvolle VTM-serie 'Sarah'.

Tarja - My winter storm Twee jaar geleden werd zangeres Tarja Turunen door de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000) vriendelijk bedankt voor bewezen diensten. Ze liet het niet aan haar hart komen en ging solo verder. Midden volgende maand verschijnt haar album "My winter storm" en een eerste single uit dat album wordt "I walk alone" en die is beschikbaar vanaf maandag 05 november eerstkomende. Het album van de zangeres zal ook in ons land worden uitgebracht.

 Aanstaande vrijdag, 02 november, verschijnt in Nederland en Vlaanderen het album "Samen met Dré". Op dit album staan in totaal vijftien duetten met wijlen André Hazes. Zo vinden we er onder meer "Blijf bij mij", het succesvolle duet met Gerard Joling (ESF 1988) op terug. Verder verleenden onder meer Paul de Leeuw (presentator NSF), Cor Bakker, Guus Meeuwis, zijn dochter Roxeanne en zijn zoon André Jr. hun medewerking. Tot slot zeker nog het vermelden waard is het duet tussen 'onze' Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004') en de veel te vroeg overleden zanger.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Afgelopen week was er heelwat te doen rond Jo Vally (Eurosong 1981) in Turkije. Daar heeft hij opnames gemaakt voor een tv-special rond zijn nieuw album "Verrassend" dat we volgende maand mogen verwachten. Over iets minder dan twee maanden is het Kerstmis en de komende weken worden er her en der albums ter gelegenheid van het eindejaar uitgebracht. De Zweedse zangeres Carola (ESC 1983-1991-2006) brengt midden volgende maand "I denna natt blir världen ny - Jul" uit. En om af te sluiten blijven we in Zweden want daar verschijnt nu woensdag, 31 oktober, het album "Eurotype" van E-Type (MF 2004). De single "Eurofighter" kwam midden deze maand reeds uit en steeg afgelopen donderdag in de hitparade naar een achttiende plaats. 

Een nieuwe afspraak maken we voor volgende week zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel luisterplezier !

27-10-2007 om 17:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : David Bisbal komt naar Nederland.

Jeroen van der Boom - Jij bent zo De Nederlandse zanger/presentator Jeroen van der Boom geeft volgende week maandag (05 november) een groots concert in de Heineken Music Hall (Amsterdam). En niemand minder dan de Spaanse hartenbreker David Bisbal (Operación Triunfo 2002) zal een gastoptreden verzorgen tijdens dat concert.
 
Van der Boom stond in eigen land afgelopen zomer op de eerste plaats van de hitparade met "Zo ben jij". En ook Vlaanderen gaat nu plat voor het nummer want deze week prijkt hij in de Ultratop 50 op een tweede plaats. In eigen land staat hij nog steeds in de top tien genoteerd.
 
"Zo ben jij" is de Nederlandse vertaling van "Silencio", een nummer van Bisbal. Met dit nummer had de Spaanse zanger vorig jaar een nummer één-hit in eigen land. Het is ook terug te vinden op het jongste album van Bisbal, "Promonición".

 De Nederlandse vertaling van het nummer komt van Tony Neef, die we nog kennen van het Nationaal Songfestival in Nederland. In totaal waagde hij driemaal zijn kans : in 1990, 1992 en vrij recent in 2005 als lid van Airforce.

Van der Boom is dolblij met de komst van Bisbal. In De Telegraaf zegt hij hierover het volgende : "ik las in een interview dat hij een gezamenlijk optreden wel zag zitten en binnen een paar dagen was het geregeld ! "Jij bent zo" is geen letterlijke vertaling van "Silencio", maar we gaan samen knallen op het podium", jubelt de 35-jarige Van der Boom.

27-10-2007 om 15:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : eind november bekendmaking artiesten in Zweden.

 Eind volgende maand, meer bepaald op dinsdag 27 november, zal de Zweedse openbare omroep (SVT) de namen van de 28 artiesten bekendmaken die volgend voorjaar (samen met de vier te begeven wildcards) zullen gaan strijden tijdens een nieuwe editie van 'Melodifestivalen', de nationale selectie voor het komende Eurovisie Songfestival.

Op de vier wildcards blijft het nog een maandje langer wachten, zoals het de laatste jaren meestal het geval was zullen die ergens de laatste week van het jaar worden bekendgemaakt. (bron : ESC Sweden ; logo : SVT)

27-10-2007 om 11:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond vierde voorronde in IJsland.

Logo IJsland IJsland was het land dat begin deze maand als eerste de aftrap gaf van het 'Eurovisie Songfestivalseizoen 2008' en dat iets minder dan vijf maanden nadat Servië voor het eerst het Eurovisie Songfestival won. Wegens het slechte resultaat van de voorbije jaren wil RÚV de selectieprocedure deze keer helemaal anders aanpakken en zo gaat men afstappen van het systeem dat de twee voorgaande edities werd gehanteerd (drie halve finales en een finale).

Elke week worden in het programma 'Laugardagslögin' drie nummers ten gehore gebracht waarvan steeds ééntje meteen doorgaat naar de finale. In totaal komen er zo elf van die voorrondes. Negen componisten werden aangesproken en zij leveren elk drie nummers, de zes resterende nummers komen uit de open inschrijving. Na die elf voorrondes volgt er dan nog een wildcardshow waaruit de beste kandidaat ook nog naar de finale mag gaan. Die finale (met twaalf kandidaten dus) zal op zaterdag 16 februari doorgaan.

Een vakjury, met onder meer tweevoudig festivaldeelneemster Selma (ESF 1999-2005), geeft haar mening over de nummers maar enkel de kijker thuis beslist via televoting wie er doorgaat naar de finale. De show loopt telkens op zaterdag tussen 20.15 en 21.05 plaatselijke tijd (22.15 en 23.05 Belgische tijd) en de uitslag volgt dan tussen 21.30 en 21.45 plaatselijke tijd (23.30 en 23.45 Belgische tijd).

De drie nummers die vanavond aan bod komen zijn :

01. "Lífsins leið" (tekst en muziek : Áslaug Hálfdánardóttir) - Áslaug Hálfdánardóttir.
02. "In you dreams" (tekst en muziek : Davíð Þorsteinn Olgeirsson) - Davíð Þorsteinn Olgeirsson.
03. "The picture" (tekst en muziek : Hjörleifur Ingason) - Þóra Gísladóttir.

Ter herinnering geven we ook nog eens de eerste drie finalisten mee :

01. "Gef mér von" (tekst en muziek : Guðmundur Jónsson) - Páll Rósinkranz en Gospelkór Reykjavíkur (06 oktober).
02. "Leigubílar" - (tekst en muziek : Magnús Eiríksson) - Mannakorn (13 oktober).
03. "Lullaby to peace" (tekst en muziek : Magnús Þór Sigmundsson ) - Ína Valgerður Pétursdóttir, Seth Sharp en Berglind Ósk Guðgeirsdóttir (20 oktober).

Maakt nog kans op een finaleplaats (via de wildcardshow) :

01. "Boys and perfume" (tekst en muziek : Hafdís Huld Þrastardóttir) - Hafdís Huld Þrastardóttir (06 oktober).
02. "If I fall in love again" (tekst en muziek : Svala Björgvinsdóttir) - Edgar Smári (13 oktober).

Definitief uitgeschakeld :  

01. "Game over" (tekst en muziek : Margrét Kristín Sigurðardóttir - Fabúla) -Martin Høybye en Margrét Kristín Sigurðardóttir (06 oktober).
02. "Ísinn" (tekst en muziek : Dr. Gunni) - Ragnheiður Eiríksdóttir (13 oktober).

Net als de voorbije weken is de presentatie in handen van Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir en Gísli Einarsson. Wie het programma niet wil missen kan het rechtstreeks via het internet volgen en daarvoor klik je hier. Na afloop is het programma terug te vinden in het archief van de nationale omroep. Na afloop van elke uitzending kan je de nummers hier beluisteren. (bron : RÚV)

27-10-2007 om 00:04 geschreven door Redactie  


26-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : eerste halve finalisten Bulgarije bekend.

EuroBGVision 'EuroBGVision', de Bulgaarse nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival was eerder op de avond toe aan de laatste uitzending van oktober en dat betekende meteen dat er drie liedjes werden gekozen die mogen doorgaan naar de halve finale.

Begin deze maand startte de selectie in het land en in totaal komen er tot eind dit jaar twaalf shows (elke maand vier) waarin alle weerhouden nummers voor de selectie zullen worden voorgesteld. Tijdens de vierde (en laatste) show van elke maand kunnen de kijkers (via televoting) drie kandidaten aanduiden die doorgaan naar de volgende ronde. Dit levert aan het einde van dit jaar in totaal negen kandidaten op die mogen deelnemen aan de halve finale.

Alle nummers die niet weerhouden worden krijgen dan eind januari een tweede kans wanneer een vakjury nog eens negen liedjes zal aanduiden. Samen met deze nummers komen ook nog nieuwe ingediende nummers in aanmerking voor een plaatsje in de halve finale. Nummers voor deze selectieronde kunnen sinds maandag 01 oktober worden ingestuurd. Ten laatste op vrijdag 21 december eerstkomende moeten alle nummers worden ingediend.

De halve finale zal doorgaan met achttien kandidaten. In de halve finale strijden die kandidaten dan voor negen plaatsen in de finale, de aanduiding gebeurt opnieuw door een vakjury en BNT voegt er dan nog drie wildcards aan toe zodat de finale later volgend voorjaar zal doorgaan met twaalf kandidaten en dan is het opnieuw aan het publiek (via televoting) om de Bulgaarse kandidaat voor Belgrado aan te duiden.

Van de twintig nummers die eerder deze maand werden voorgesteld kwamen er vanavond normaal gezien maar achttien in aanmerking voor de volgende ronde. Tijdens de uitzending, waarin alle nummers opnieuw werden voorgesteld, stuurden zowel Begacha als Dobromir Peev hun kat. Uiteindelijk bleven er zestien nummers over waaruit de kijkers konden kiezen.

Uitslag maand oktober :

01. "Lonely world" - Svetozar Hristov feat. Magdalena Dzhanavarova : 21,36% (door naar de halve finale).
02. "Po-dobre" - Nikolay Manolov : 16,06% (door naar de halve finale).
03. "Moonlight" - Mariyana : 10,87% (door naar de halve finale).

04. "Confession" - Dennis Mahmud (5,74%).
05. "Dali e znak" - Tiramisu (5,59%).
06. "Iskam tvoite usmivki" - Krasimira Slavova (5,47%).
07. "Vey povey" - Instinkt (5,45%).
08. "Koy sam az" - Dimitar Atanasov (5,43%).
09. "You are magic" - Ivan and Stani (5,38%).
10. "Samo teb obicham" - Sky (5,28%).
11. "Dosega" - Lora Vladova (5,11%).
12. "Den" - Tatyana Velikova (2,20%).
13. "Ot zvezdite" - Monika Goranova (2,13%).
14. "Byagam" - Tihomir Nikolov (2,08%).
15. "Zvezden mig" - Stoyan Chingov (0,84%).
16. "Bring me back my freedom" - Monika Kirovska (0,67%).
17. "Ne vyarvay" - Begacha (0,24% - GEDISKWALIFICEERD).
18. "Libe" - Dobromir Peev (0,10% - GEDISKWALIFICEERD).
19. "Tseluni noschta" - Katrin (GEDISKWALIFICEERD).
20. "Dalechen svyat" - Plamen Penev (GEDISKWALIFICEERD).

Wie de show vanavond gemist heeft kan het later ook online op de website van de nationale omroep bekijken (klik hier). (bron en logo : 
BNT)

26-10-2007 om 23:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Deense nationale finale opnieuw in Horsens' Forum.

 Net als dit jaar en in 2005 zal de Deense nationale finale volgend jaar doorgaan in Horsens' Forum. Dat heeft de Deense nationale omroep eerder op de dag bekendgemaakt. Zoals eerder al bekend was zal 'Dansk Melodi Grand Prix 2008' dezelfde selectieprocedure gaan hanteren die dit jaar voor het eerst werd gebruikt. In totaal zijn er dus twee halve finales zijn en één finale.

De eerste halve finale gaat door op zaterdag 12 januari, de tweede halve finale staat een week later gepland, op zaterdag 19 januari. Beide halve finales gaan door in de eigen studio (DR Byen). In elke halve finale treden acht kandidaten aan waarvan er vier meteen doorgaan naar de finale. Die finale gaat door op zaterdag 02 februari met in totaal tien kandidaten, telkens de top vier uit elke halve finale aangevuld met twee wildcards. Net als dit jaar zullen die wildcards aangeduid worden door de luisteraars van 
P3 en P4.

Inzendingen voor de nationale selectie konden worden ingestuurd tot en met woensdag 10 oktober jongstleden. In totaal kreeg de omroep 443 inzendingen binnen en in de maand december zullen de namen van de zestien geselecteerde kandidaten worden bekendgemaakt. (bron : DR
)

26-10-2007 om 22:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op het ijs' : Daniëlla Somers verlaat als tweede vrouw de wedstrijd.

Daniëlla Somers Vanavond vond op VTM de vijfde skate-off plaats van de tweede reeks van 'Sterren op het ijs'. Afgelopen woensdag beslisten de vakjury en de kijkers thuis dat Daniëlla Somers en Anneleen Liégeois (Spring - Eurosong 2004) vandaag opnieuw het ijs op moesten.

Voor beide dames was het niet de eerste maal dat ze in de herkansing moesten. Daniëlla Somers stond in de tweede aflevering reeds in de skate-off en wist toen Leen Demaré (vakjury 'De Gouden Zeemeermin 1996') naar huis te sturen, voor Anneleen Liégeois (Spring - Eurosong 2004) was het de tweede week op rij dat ze in de skate-off stond.

Uiteindelijk beslisten de kijkers door televoting dat Daniëlla Somers (met 35% van de stemmen) niet doormag naar de volgende ronde. Anneleen Liégeois (Spring - Eurosong 2004) die 65% van de stemmen behaalde zien we dus volgende woensdag (31 oktober) terug tijdens de uitzending die dan zal draaien rond, hoe kan het ook anders, 'Halloween'. 
Meer nieuws en informatie krijg je op de speciale website van 'Sterren op het ijs'. (bron en foto : VTM)

26-10-2007 om 22:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Televizier-Ring 2007' : Paul de Leeuw en Studio 100 vallen in de prijzen.

 Vanavond vond in Nederland de jaarlijkse uitreiking van 'De Gouden Televizier-Ring', editie 2007, plaats. Sinds 1964 kiest het publiek welk programma op de Nederlandse televisie het beste van het jaar was. Elk jaar wordt de prijs uitgereikt en de AVRO zond ook deze keer de show rechtstreeks uit.

Paul de Leeuw mocht de prijs voor beste tv-man van het jaar in ontvangst nemen. Ook Studio 100 viel in de prijzen met de jeugdserie 'Het huis Anubis' dat bekroond werd als beste jeugdprogramma van het afgelopen televisieseizoen. De 'Gouden Televizier-Ring 2007' ging naar 'De wereld draait door' (VARA). In deze categorie waren ook 'Mooi! Weer de Leeuw' (VARA) en 'Gooische Vrouwen' (Tien/RTL 4), met onder meer Linda De Mol (presentatrice NSF), genomineerd. Deze serie is ook wekelijks bij ons in Vlaanderen te bekijken bij VTM.

De winnaars :

* 'Gouden Stuiver (beste jeugdprogramma van het afgelopen seizoen)' : 'Het huis Anubis' (Nickelodeon).
* 'Zilveren Televizier-Ster (tv-man van het jaar)' : Paul de Leeuw (VARA) (presentator NSF).
* 'Zilveren Televizier-Ster (tv-vrouw van het jaar)' : Anita Witzier (KRO).
* 'Gouden Televizier-Ring 2007' : 'De wereld draait door' (VARA
).

Het galaprogramma werd geopend door niemand minder dan Edsilia Rombley (ESF 1998-2007) die een speciale versie bracht van "On top of the world", het nummer waarmee ze Nederland dit jaar vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival. Andere muzikale gasten waren de Sugababes, Liesbeth List en Andrea Bocelli. Verder brachten een aantal televisiesterren van het afgelopen seizoen een gezamenlijk shownummer en dit op de muziek van ABBA (ESF 1974). Net als de voorbije jaren werd er stilgestaan bij een aantal televisiemakers die ons het afgelopen jaar ontvielen. Zo sprak Sandra Reemer (ESF 1972-1976-1979) openhartig over Jos Brink en was er ook aandacht voor Gert-Jan Dröge, Robert Long en televisieregisseur Theo Ordeman (archief). 
(bron en foto : AVRO)

26-10-2007 om 21:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 43 - 27 oktober 2007.

Ultratop Trust, de vertegenwoordigers van ons land tijdens het komende Junior Eurovisie Songfestival stijgen met hun inzending "Anders" deze week tien plaatsen en komen daarmee op een zevende plaats terecht. Ook Bab boekt heelwat winst en de Dalton Sisters en Mijn broer en ik komen de hitparade binnen. "AAA Anthem" - Regi feat. Bart Peeters begroeten we deze week op een drieëntwintigste plaats. Het album met de Vlaamse kandidaten voor het komende Junior Eurovisie Songfestival blijft ook deze week de albumhitlijst aanvoeren. Het tribute-album ter gelegenheid van twintig jaar Clouseau heeft het maar één weekje volgehouden aan de top van de albumhitlijst en daalt deze week één plaatsje. Het nieuwe album van K3 komt de hitparade meteen binnen op een negentiende plaats. De Finse groep Nightwish daalt met "Dark passion play" zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Het duet van Patrick Fiori, die in 1993 Frankrijk vertegenwoordigde, met Jean-Jacques Goldman en Christine Ricol stijgt over de taalgrens opnieuw twee plaatsen en klokt op een zevende plaats af. Tot slot nog even meegeven dat ook Vlaanderen helemaal valt voor "Jij bent zo" van Jeroen van der Boom. Het nummer dat deze week de tweede plaats inneemt is een Nederlandse vertaling van "Silencio", een nummer van de Spaanse hartenbreker David Bisbal (Operación Triunfo 2002).

VLAANDEREN


Ultratop 50 singles :

07. (17) "Anders" - Trust (3 weken)(JESF 2007).
23. (NW) "AAA Anthem" - Regi feat. Bart Peeters (presentator Eurosong).
25. (44) "Laat mij gerust" - Bab (2 weken)(Junior Eurosong 2007).
29. (18) "Voyage voyage" - Kate Ryan (15 weken)(ESF 2006).
38. (NW) "Verander de wereld" - Dalton Sisters (Junior Eurosong 2007).
41. (27) "Kusjesdag" - K3 (16 weken)(Eurosong 1999).
42. (NW) "We gaan knallen" - Mijn broer en ik (Junior Eurosong 2007).

Ultratip 20 singles :

04. (18) "Casanova (wen er maar aan)" - Clouseau (2 weken)(ESF 1991).
06. (13) "Don't put it on me" - Katerine (2 weken)(Eurosong 2002-2006).
14. (16) "Blijf bij mij" - André Hazes en Gerard Joling (3 weken)(ESF 1988).
18. (NW) "Glamorous" - Natalia (Eurosong 2004) feat. En Vogue.

Verdwenen : "AAA Anthem" - Regi feat. Bart Peeters (presentator Eurosong)(1 week). 

Ultratop 50 albums :

01. (01) "Junior Eurosong 2007" - Diversen (6 weken).
12. (11) "Braveau Clouseau" - Diversen (6 weken).
19. (NW) "Kusjes" - K3 (Eurosong 1999).
26. (18) "Dark passion play" - Nightwish (4 weken)(Finse selectie 2000).
49. (43) "Blauwe ogen" - Christoff (15 weken)(Eurosong 1993-2002).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :

07. (09) "4 mots sur un piano" - Patrick Fiori (ESF 1993), Jean-Jacques Goldman & Christine Ricol (8 weken).
34. (37) "Un cuore malato" - Gigi D'Alessio & Lara Fabian (19 weken)(ESF 1988).

Ultratop 50 albums :

42. (18) "Dark passion play" - Nightwish (4 weken)(Finse selectie 2000).

(bron :
Ultratop)

26-10-2007 om 21:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : "Afscheid van een vriend" beste Clouseaunummer aller tijden.

 Begin deze maand lanceerden de openbare omroep (VRT) en de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) een stemming via het internet waarin de radio- en tv-zenders van beide omroepen met hun kijkers en luisteraars op zoek gingen naar de allerbeste Clouseau-song aller tijden.

Stemmen voor het allerbeste Clouseaunummer ooit kon tussen donderdag 04 oktober en gisteren. Deze namiddag werd de top tien van de beste nummers van de groep bekendgemaakt via Radio 2.

Hieronder krijg je de volledige top tien :

01. "Afscheid van een vriend" : 12,47% ("Doorgaan" - 1992).
02. "Domino" : 11,46% ("Of zo..." - 1990).
03. "Nobelprijs" : 10,88% ("Adrenaline" - 1996).
04. "Daar gaat ze" : 6,94% ("Hoezo ?" - 1989).
05. "Anne" : 5,00% ("Hoezo ?" - 1989)(Eurosong 1989).
06. "En dans" : 3,85% ("En dans" - 2002).
07. "Heb ik ooit gezegd" : 3,81% ("In stereo" - 1999).
08. "Altijd heb ik je lief" : 3,68% ("Doorgaan" - 1992).
09. "Vonken & vuur" : 2,97% ("Vonken & vuur" - 2006).
10. "Passie" : 2,57% ("Oker" - 1995).

In totaal hebben meer dan 20.000 mensen gestemd op hun favoriete nummer en deze tien liedjes zullen ook terug te vinden zijn op hun verzamelaar "Clouseau 20", die vanaf volgende week vrijdag, 02 november, in de platenzaken zal liggen. (bron : Radio 2)

26-10-2007 om 17:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : werken aan ABBA-museum via het internet te volgen.

ABBA The Museum Dat binnenkort de renovatiewerken starten aan het gebouw dat later het interactief museum moet worden rond de legendarische Zweedse popgroep ABBA berichtten we reeds begin vorige maand. Voor wie alles op de voet wil volgen is er nu goed nieuws want er is een speciale Myspage-pagina geopend : www.myspace.com/abbamuseum. Hier kan je alle renovatiewerken van begin tot einde volgen, je zal er unieke foto's te zien krijgen en je kan er videoclips bekijken. Wie zich geroepen voelt om een berichtje achter te laten kan dit natuurlijk steeds doen.

Zoals we eerder meldden zal dit museum ondergebracht worden in een voormalig douanedepot en voor de renovatie wordt samengewerkt met het bureau Codesign en hun architecten Peter Ullstad en Patrick Rehnberg. Ullstad heeft reeds een aantal onderscheidingen op zijn naam en de laatste opdracht van Rehnberg was voor de Zweedse modegigant H&M.

De preciese openingsdatum van het museum zal ten vroegste begin volgend jaar bekend worden gemaakt, maar het blijft dan nog wachten tot de lente van 2009.
Bezoekers zullen zich kunnen vergapen aan podiumkostuums, muziekinstrumenten, foto's en andere memorabilia. Ze zullen ook clips kunnen bekijken van concerten van wat één van Zwedens beste exportproducten werd en dit onder meer dankzij de overwinning van het Eurovisie Songfestival in 1974 in het Britse Brighton met "Waterloo". Fans zullen in een replica van de opnamestudio van ABBA hun favoriete hits van het viertal kunnen opnemen. De vier leden van de groep, zijnde Agnetha Faltskog, Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus, en Anni-Frid Reuss hebben het hele project goedgekeurd, toen het viertal door de museumgrondleggers werd benaderd. Wie meer over dit alles wil weten kan altijd op de website terecht die je via deze link kan bekijken. (foto : ABBA the Museum)

26-10-2007 om 14:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : drie Bulgaarse halve finalisten worden gekozen.

EuroBGVision 'EuroBGVision', de Bulgaarse nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival is vanavond aan de laatste uitzending van oktober toe en dat betekent meteen dat er drie liedjes worden gekozen die mogen doorgaan naar de halve finale.

Begin deze maand startte de selectie in het land en in totaal komen er tot het einde van het jaar twaalf shows (elke maand vier) waarin alle weerhouden nummers voor de selectie zullen worden voorgesteld. Tijdens de vierde (en laatste) show van elke maand kunnen de kijkers (via televoting) drie kandidaten aanduiden die doorgaan naar de volgende ronde. Dit levert aan het einde van dit jaar in totaal negen kandidaten op die mogen deelnemen aan de halve finale.

Alle nummers die niet weerhouden worden krijgen dan eind januari een tweede kans wanneer een vakjury nog eens negen liedjes zal aanduiden. Samen met deze nummers komen ook nog nieuwe ingediende nummers in aanmerking voor een plaatsje in de halve finale. Nummers voor deze selectieronde kunnen sinds maandag 01 oktober worden ingestuurd. Ten laatste op vrijdag 21 december eerstkomende moeten alle nummers worden ingediend.

De halve finale zal doorgaan met achttien kandidaten. In de halve finale strijden die kandidaten dan voor negen plaatsen in de finale, de aanduiding gebeurt opnieuw door een vakjury en BNT voegt er dan nog drie wildcards aan toe zodat de finale later volgend voorjaar zal doorgaan met twaalf kandidaten en dan is het opnieuw aan het publiek (via televoting) om de Bulgaarse kandidaat voor Belgrado aan te duiden.

Wij zetten hieronder de twintig kandidaten nog eens op een rijtje (tussen haakjes datum van uitzending) :

01. "Ne vyarvay" - Begacha (21 oktober).
02. "Po-dobre" - Nikolay Manolov (07 oktober).
03. "Tseluni noschta" - Katrin (14 oktober - GEDISKWALIFICEERD).
04. "You are magic" - Ivan and Stani (21 oktober).
05. "Dalechen svyat" - Plamen Penev (21 oktober - GEDISKWALIFICEERD).
06. "Confession" - Dennis Mahmud (21 oktober).
07. "Bring me back my freedom" - Monika Kirovska (07 oktober).
08. "Samo teb obicham" - Sky (14 oktober).
09. "Zvezden mig" - Stoyan Chingov (21 oktober).
10. "Den" - Tatyana Velikova (07 oktober).
11. "Dali e znak" - Tiramisu (07 oktober).
12. "Ot zvezdite" - Monika Goranova (07 oktober).
13. "Libe" - Dobromir Peev (21 oktober).
14. "Dosega" - Lora Vladova (07 oktober).
15. "Byagam" - Tihomir Nikolov (21 oktober).
16. "Koy sam az" - Dimitar Atanasov (14 oktober).
17. "Iskam tvoite usmivki" - Krasimira Slavova (14 oktober).
18. "Vey povey" - Instinkt (07 oktober).
19. "Moonlight" - Mariyana (14 oktober).
20. "Lonely world" - Svetozar Hristov feat. Magdalena Dzhanavarova (14 oktober).

Ook vanavond kan alles rechtstreeks via het internet gevolgd worden (klik hier). Het programma start om 21.30 plaatselijke tijd (20.30 Belgische tijd) en duurt tot ongeveer 23.00 plaatselijke tijd (22.00 Belgische tijd) Later komt het programma ook online op de website van de nationale omroep (klik hier). (bron en logo : 
BNT)

26-10-2007 om 10:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze laatste vrijdag van de maand oktober hebben we opnieuw een aflevering van 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. De avonden worden langer, de dagen korter en dat is meteen de ideale gelegenheid om de komende weken of maanden eens een optreden bij te wonen.

Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Lenny Kuhr '40 jaar verliefd' De Nederlandse zangeres Lenny Kuhr staat dit najaar veertig jaar op de planken. En dat viert ze met een nieuw album en met een nieuwe concerttournee die ook Vlaanderen zal aandoen. Dit najaar gaat de zangeres, die in 1969 voor Nederland het Eurovisie Songfestival won met "De troubadour", de boer op en ze doet ook een aantal malen Vlaanderen aan, alwaar ze nog steeds een graaggeziene gast is. De tournee '40 jaar verliefd' ging op dinsdag 09 oktober in première in het Muziekcentrum in Eindhoven.

Voor de Belgische fans is er meteen ook goed nieuws want ze zal volgend voorjaar een aantal malen optreden in Vlaamse steden en gemeenten. We geven hier alvast een overzichtje :

* zaterdag 19 januari 2008 : Meise (De Muse van Meise)(BELGISCHE première).
* donderdag 24 januari 2008 : Evergem (Cultuurcentrum).
* vrijdag 01 februari 2008 : Temse (Cultuurcentrum).
* donderdag 14 februari 2008 : Diest (CC Begijnhof).
* vrijdag 15 februari 2008 : Lier (Liers Cultuurcentrum).
* zondag 17 februari 2008 : Wetteren (CC Nova Wetteren).
* donderdag 06 maart 2008 : Asse (CC Asse).
* vrijdag 18 april 2008 : Beveren (CC Ter Vesten).

Meer nieuws kan je steeds op haar website vinden.

 Volgend jaar bestaan De Romeo's precies vijf jaar. De Romeo's dat zijn Davy Gilles (Eurosong 1999), Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996).

Velen kennen hen van 'Familie' of 'Wittekerke' (Davy Gilles), maar naast acteren kunnen de drie heren ook nog een aardig stukje zingen. Volgend voorjaar, op zaterdag 15 maart, vieren ze hun vijfjarig bestaan en dat in het CC De Plomblom in Ninove. Kaarten voor dit optreden kosten 14,00 € en meer informatie krijg je alvast hier. Meer informatie over andere optredens van het trio krijg je zoals steeds op hun website.

Nekka Nacht 2008 Zanger en onder meer presentator van 'Eurosong' Bart Peeters zal de centrale gast zijn tijdens een nieuwe editie van 'Nekka Nacht'. Volgend jaar is het evenement reeds toe aan de vijftiende editie en na Boudewijn de Groot dit jaar is het dus Peeters die volgend jaar de centrale gast is.

Als er één iemand is die voor ambiance kan zorgen van de eerste tot de laatste seconde, die de mensen aan het dansen krijgt van de eerste rij tot in de nok van het Sportpaleis, maar die het publiek ook kan ontroeren en bij zijn nekvel kan pakken, dan is het wel Bart Peeters. Deze duivel-uit-een-doosje zal het onderste uit de kan halen want er kan altijd nog een tandje bij. Neem het beste van 'Het Peulengaleis', 'De Liegende Doos', 'Geen Zorgen Tot Paniek', The Radio's, CPX, 'Bart Peeters zonder Circus' en 'Slimmer dan de zanger', neem daar nog een resem andere topartiesten bij en een flinke korrel zout en je krijgt een vaag idee van wat er op zaterdag 19 april 2008 uit het artistieke brein van Bart Peeters zal ontspruiten.

Kaarten voor dit 'unieke' optreden kunnen nu reeds besteld worden en dat kan via deze link, de prijzen van een ticket gaan van 18,00 (staanplaats) tot 33,00 € (zitplaats). Meer informatie krijg je op de website van Nekka.

26-10-2007 om 09:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : vanavond uitreiking 'Televizier-Ring 2007'.

 Vanavond is er in Nederland de jaarlijkse uitreiking van 'De Gouden Televizier-Ring', en dit jaar wordt die 'Ring' voor de 42e maal uitgereikt. Sinds 1964 kiest het publiek welk programma op de Nederlandse televisie het beste van het jaar was. Elk jaar wordt de prijs uitgereikt en de AVRO zendt deze show rechtstreeks uit. De presentatie ligt in handen van Frits Sissing en Nelleke van der Krogt en het programma komt rechtstreeks vanuit het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

 Oorspronkelijk mochten dit niet alleen programma's, maar ook televisiepersoonlijkheden zijn. De prijs is vernoemd naar het ledenblad van de
AVRO, 'Televizier'. Aan de ring verwant zijn de 'Zilveren Televiziersterren' (voor de beste televisieman en -vrouw) en de 'Gouden Stuiver' (voor het beste jeugdprogramma). De 'Sterren' en de 'Stuiver' worden sinds 2000 uitgereikt. De prijzen betreffen allen publieksprijzen : het Nederlandse televisiepubliek kan uit genomineerden zijn favoriet kiezen.

Voor de eerste keer in de Nederlandse radiogeschiedenis werden vorig jaar tijdens de verkiezing van de 'Gouden Televizier-Ring' ook publieksprijzen voor radio uitgereikt. Net als bij de 'Televizier-Ring' zijn er vier categorieën : 'De Radioring' voor beste radioprogramma, 'De Zilveren Radioster Man' voor beste presentator, 'De Zilveren Radioster Vrouw' voor beste presentatrice en 'Het Gouden Radio-Oortje' voor het radio-evenement van het jaar. De uitreiking van deze prijzen gebeurt deze middag live via Radio 2.

De stemprocedure voor beide media is via de site van de 
Televizier verlopen. Tussen 01 september en 01 oktober hebben bezoekers hun stem kunnen uitbrengen. Bij het hele traject was een notaris betrokken om de absolute onpartijdigheid van alle stemmingen te controleren.

Een overzicht van de genomineerden :

Voor de 'Gouden Stuiver' (beste jeugdprogramma van het afgelopen seizoen) :

* 'Club van Sinterklaas' (Jetix).
* 'Het huis Anubis' (
Nickelodeon).
* 'Het klokhuis' (
NPS).

Voor de Zilveren Televizier-Ster (tv-man van het jaar) :

* Paul de Leeuw (VARA) (presentator NSF).
* Ruben Nicolai (
BNN).
* Matthijs van Nieuwkerk (
VARA/VPRO/NPS).

Voor de Zilveren Televizier-Ster (tv-vrouw van het jaar) :

* Wendy Van Dijk (RTL 4).
* Yvon Jaspers (
KRO).
* Anita Witzier (
KRO).

Voor de 'Gouden Televizier-Ring 2007' :

* 'De wereld draait door' (VARA
).
* 'Gooische Vrouwen' (Tien/RTL 4), met onder meer Linda De Mol (presentatrice NSF).
* Mooi! Weer de Leeuw (VARA).


Het galaprogramma zal vanavond geopend worden door niemand minder dan Edsilia Rombley (ESF 1998-2007) die een speciale versie zal brengen van "On top of the world", het nummer waarmee ze Nederland dit jaar vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival. Andere muzikale gasten zijn Liesbeth List, Andrea Bocelli en de Sugababes. Verder brengen een aantal televisiesterren van het afgelopen seizoen een gezamenlijk shownummer. Net als de voorbije jaren zal er worden stilgestaan bij een aantal televisiemakers die ons het afgelopen jaar ontvielen. Zo spreekt Sandra Reemer (ESF 1972-1976-1979) openhartig over Jos Brink en is er ook aandacht voor Gert-Jan Dröge, Robert Long en televisieregisseur Theo Ordeman (archief).
 
De uitzending start om 20.30 op Nederland 1 en loopt tot tegen de klok van tienen. Tussen 19.55 en 20.00 is er al een korte voorbeschouwing vanop de rode loper voor Carré. (bron en foto's : AVRO)

26-10-2007 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op het ijs' : Daniëlla of Anneleen valt vandaag af.

Daniëlla Somers - Anneleen Liégeois Vanavond krijg je op VTM de vijfde skate-off van de tweede reeks van 'Sterren op het ijs'. Eergisteren, woensdag, werden Daniëlla Somers en Anneleen Liégeois (Spring - Eurosong 2004) naar de herkansing verwezen en daarom moeten ze straks de kijkers thuis overtuigen dat ze hun plaatsje in de volgende ronde meer dan waard zijn. Voor beiden is het hun tweede skate-off.

Tijdens dit tweede seizoen
zien we enkel Vlaamse deelnemers aan het werk en acht BV's gaven eergisteren het beste van zichzelf. De vakjury, bestaande uit Katrien Pauwels, Michiel Das, Joan Haanappel en Corey Lapaige, en het publiek thuis (via televoting) bepaalden wie er door mocht naar de volgende ronde en wie er vanavond in de skate-off alsnog moet proberen om dat plaatsje te bemachtigen in die volgende aflevering. Beide schaatsparen dansen vanavond nog éénmaal op 'foute muziek'.

Wie is hetzelfde lot beschoren als Davy Brocatus, Leen Demaré (vakjury 'De Gouden Zeemeermin 1996'), Ronny Daelman en Dirk Tieleman de voorbije weken en wordt daarmee de vijfde Bekende Vlaming die het strijdtoneel zal moeten verlaten ? Eén ding is nu al zeker : het wordt een vrouw ! Je kan het rechtstreeks volgen op VTM tussen 21.15 en 22.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de speciale website van 'Sterren op het ijs'. (bron en foto : VTM)

26-10-2007 om 00:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : Guillaume Devos.

Guillaume Devos Op vrijdag 09 november gaan opnieuw dertien bekende Vlaamse acteurs en actrices de muzikale strijd aan tijdens een nieuwe reeks van 'Steracteur sterartiest'.

En ook tijdens deze tweede reeks trachten ze tijdens de afvalrace zoveel mogelijk geld bij elkaar te zingen voor een zelfgekozen goede doel. Elke week bewijzen de acteurs en actrices zich als zangers en zangeressen met de cover van een bekend nummer. De kijkers kunnen elke aflevering stemmen op hun favoriet. Per stem schenken ze 10 eurocent aan het goede doel van hun favoriet. Elke week moet één acteur of actrice het strijdtoneel verlaten, zodat er na twaalf weken één sterartiest overblijft en dat wordt dan meteen de opvolger van Stan Van Samang die de eerste reeks vorig najaar op zijn palmares wist te schrijven.

Ook wij volgen deze tweede reeks op de voet en sinds begin deze week stellen we telkens van maandag tot vrijdag één van de dertien deelnemers voor. De vijfde steracteur is Guillaume Devos die de rol van Pierrot in de VTM-soap 'Familie' voor zijn rekening neemt.

BIOGRAFIE :

Guillaume Devos studeerde aan het Conservatorium van Brussel en begon zijn acteercarrière in het ensemble van de musical 'Dracula' en in het theaterstuk 'Amadeus', waarin hij alternerend met Aaron Wade de hoofdrol speelde. Daarna volgden gastrollen in de populaire tv-series 'De kotmadam' en 'Spring', waar hij het plots weer opduikende ex-vriendje van Timo Descamps (reeks 1) speelde. Sinds 2006 is hij Pierrot in 'Familie'. Pierrot is de zoon van Rita, de Vandenbossche met het meest ongelukkige levensverhaal en grootste drankprobleem. Guillaume reisde met Familie naar Oeganda : zijn personage werkte een jaar als vrijwilliger voor Vredeseilanden. Eerder dit jaar speelde hij nog een gastrol in 'Mega Mindy', waar hij tot zijn grote plezier collega-steracteur Free Souffriau mocht vastbinden. Guillaume geeft ook toneelles en dictie.

MUZIKAAL VERLEDEN
:


Afgelopen zomer stond Guillaume voor het eerst als zanger op een podium toen hij met 'De TV Band' langs de Vlaamse podia toerde. In januari gaan ze weer de baan op.

GOED DOEL
:


Pierrot werkte voor Vredeseilanden, Guillaume zoekt zijn goede doel iets dichter bij huis. Hij koos voor Hartekamp. Hartekamp organiseert vakanties en activiteiten voor chronisch zieke kinderen. Voor een kind met een ernstige sociale, fysieke of mentale handicap is het vaak niet vanzelfsprekend om met een gewone jeugdbeweging op kamp te gaan of zelfs niet om met hun familie een reis te maken doordat ze bv. constante medische zorg nodig hebben.

Logisch dus dat ze elk jaar uitkijken naar het Hartekamp, waar ze zich 10 dagen onbekommerd met hun vriendjes kunnen uitleven in een aangepaste omgeving en onder het nodige medische toezicht. Er zijn ook activiteiten tijdens het jaar, zoals een weekend of groepsuitstap naar bv. 'Night of the Proms'. Hartekamp betaalt het grootste deel van de kosten, zoals de huur van de speciale kampplaats en de vergoedingen voor de artsen en verpleegsters die meegaan, via gelden van sponsors en sympathisanten. De kinderen dromen er van om naar het buitenland op kamp te gaan. Daarvoor zijn de middelen van de organisatie niet toereikend, maar als Guillaume wint, zou die droom wél werkelijkheid kunnen worden.

Meer informatie op : Hartekamp (bron en foto : Eén)

26-10-2007 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vijf componisten aan het werk voor eerste inzending van Azerbeidzjan.
 In Azerbeidzjan zijn vijf componisten aangesteld die de eerste inzending van het land gaan componeren voor de volgende editie van het Eurovisie Songfestival. De keuze viel op Faig Sujaddinov, Eldar Mansurov, Ilham Abdullayev, Tunzala Agayeva en Govhar Hasanzada. Het nummer zal eerst in de eigen taal worden geschreven, nadien volgt de vertaling naar het Engels maar vooralsnog is niet bekend wie de tekst voor het nummer zal gaan schrijven.

Op het ogenblik dat het nummer klaar is (de verwachting is eind november - begin december) zal de volgende selectieronde plaatsvinden. Voor die ronde wisten Emil Aliyev, Sabina Babayeva, Elnur (de winnaar van de wedstrijd 'Sing your song'), Informal en Fuad Musayev zich te plaatsen. Tot slot nemen ook Aytaj en Jabrayil deel, beiden namen reeds deel aan de zangwedstrijd 'Academy'. Deze zeven kandidaten werden weerhouden na de tweede selectieronde die eergisteren (dinsdag) plaatsvond met vijftien kandidaten en niet met zeven kandidaten zoals eerst werd gedacht.

Meer dan waarschijnlijk zal de Russische zanger Dima Bilan (ESF 2006) deel uitmaken van de vakjury tijdens de finaleronde. (bron :  APA)

25-10-2007 om 22:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Clouseau 20' ook op tweede kerstdag.

Clouseau20 Eind volgende maand, op vrijdag 30 november om precies te zijn, geeft Clouseau (ESF 1991) de aftrap van 'Clouseau 20'. Dit jaar staat de groep voor het achtste jaar op rij in het Antwerpse Sportpaleis en dit jaar is het trouwens precies twintig jaar geleden dat de groep voor het eerst tijdens 'Marktrock' in Leuven op een groot podium stond. De groep zal tijdens hun concerten de grootste hits van die afgelopen twintig jaar ten gehore brengen. Vorige week woensdag raakte bekend dat er twee concerten werden toegevoegd wat het totale aantal op twaalf bracht, meteen goed voor meer dan 200.000 bezoekers. En amper een week later maakt de organisator van de concertreeks bekend dat er een dertiende concert komt en dit op tweede kerstdag, woensdag 26 december

Hieronder geven we een volledig overzicht van de data, alle concerten starten om 20.30 behalve de concerten op zondag 09 (16.00) en zondag 16 december (15.00) die dus in de namiddag van start gaan.

* vrijdag 30 november 2007.
* zaterdag 01 december 2007.
* dinsdag 04 december 2007.
* donderdag 06 december 2007.
* vrijdag 07 december 2007.
* zondag 09 december 2007.
donderdag 13 december 2007.
* zaterdag 15 december 2007.
* zondag 16 december 2007.
woensdag 19 december 2007.
* vrijdag 21 december 2007 .
zaterdag 22 december 2007.
* woensdag 26 december 2007 (NIEUW).

De shows op 04, 06, 13 en 16 december zijn telkens met zitplaatsen op het middenplein. Wie nog geen tickets heeft aangekocht kan dit nog steeds doen, maar er snel bij zijn is toch wel de boodschap. De prijs van deze tickets schommelt tussen 18 en 36 € en kunnen worden besteld bij Tele Ticket Service : telefonisch op het nummer 070/345.345 (vanuit Nederland : 0900/45.000.45). Ook via de website van het
Sportpaleis kunnen tickets worden aangekocht en daarvoor klik je hier.

25-10-2007 om 21:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jo Vally in Turkse cel was promotiestunt.

 Zanger Jo Vally (Eurosong 1981) heeft dan toch niet in een Turkse cel gezeten. Het nieuws dat Vally wegens het bezit van 'een verdachte koffer' in Turkije in de gevangenis was beland (archief), was een verzinsel van diens manager om de aandacht te vestigen op de nieuwe cd van de Vlaamse zanger. Vally vertoeft momenteel in het land voor de opnames van een tv-special rond dat nieuwe album, "Verrassing". De Turkse autoriteiten kunnen niet lachen met de stunt van Vally en eisen dat hij in een interview met één van de grootste Turkse kranten zijn excuses aanbiedt. (bron : Het Laatste Nieuws)

25-10-2007 om 21:24 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs