Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Pim Symoens en BemBem Band door Studio 100 afgevoerd.

Pim De fans van Pim Symoens (Eurosong 2006) zullen hem deze zomer niet aan het werk zien als lid van de BemBem Band. Studio 100 heeft na Radio BemBem nu ook de BemBem Band afgevoerd.

In de plaats komt er nu de Studio 100 TV Band, maar het idee blijft hetzelfde : alle Studio 100-hits passeren de revue. Pim wordt als frontzanger vervangen door David Michiels en Sasha Roosen.

"Ik heb drie jaar goed samengewerkt met Studio 100, maar soms heb je verandering nodig", zegt hij deze week in TV Familie. "In de studio werk ik aan nieuwe nummers en ook op tv-vlak zijn er kansen, ook al is er nog niets concreet." (bron : TV Familie)

04-06-2009 om 23:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe concerttournee Belle Perez heet 'Latino Mundial'.

 Ook volgend jaar kan je zangeres Belle Perez (Eurosong 1999-2006) weer aan het werk zien, ditmaal met de grootste Latino-wereldhits in het theater.

Een show die je meeneemt, van Zuid-Amerika over "latino met een Europees tintje" tot Perez-Latino. Wereldhits die iedereen kent, ritme dat uitnodigt om spontaan te bewegen, een zangeres die latin ademt en uitstraalt !

Hoezo mag er in een theater niet gedanst worden ? Het antwoord hierop is "El mundo bailando" (Eurosong 2006), en zo veel meer, in de nieuwe show 'LATINO MUNDIAL'!!!

Momenteel staan er in Nederland, tussen begin februari en eind april volgend jaar, reeds vierentwintig concerten op het programma en het eerste gaat door op zaterdag 06 februari 2010 in Enschede. Voor een volledig overzicht van plaatsen en data, alsook voor het bestellen van tickets, verwijzen we je naar de website van de Nationale Theaterkassa.
(bron : Nationale Theaterkassa)

04-06-2009 om 14:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Sharon den Adel (Within Temptation) bevallen van zoon.

 Sharon den Adel, de zangeres van de Nederlandse symfonische metalband Within Temptation, is maandagochtend, 01 juni, bevallen van een zoon. Dat is eerder vandaag bekendgemaakt op de website van de band. Den Adel en haar vriend Robert Westerholt, de gitarist van de band, hebben het kind de naam Robin Aiden Westerholt gegeven.

Moeder en zoon maken het volgens het bericht goed. Twee weken geleden zou Aiden, de roepnaam van het kind, al een poging hebben gedaan voor het eerst het levenslicht te zien. Uiteindelijk werd hij echter geboren na een zwangerschap van 32 weken en zes dagen. Aiden weegt 2360 gram en is 46 centimeter lang.

Het is het tweede kind voor de 34-jarige zangeres en de evenoude gitarist. Ze hadden al een dochtertje, Eva Luna. In februari werd op de site van de band gemeld dat Den Adel zwanger was van haar tweede kind. Destijds maakte ze al bekend het komende jaar alle tijd nodig te hebben om het nieuwe gezinslid te verwelkomen. Within Temptation kondigde daarbij aan dit hele jaar niet op te treden om in alle rust aan nieuw materiaal te werken en een album op te nemen.

Sharon den Adel zal later dit najaar van de partij zijn tijdens de vijfentwintigste editie van de Night of the Proms in het Antwerpse Sportpaleis. Daar zal ze aantreden naast onder meer Toots Thielemans, Roxette, John Miles en de broers Peter en Zoltan Katona. (bron : Novum, website Within Temptation)

04-06-2009 om 14:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Pippi zet de boel op stelten' in de Vlaamse en Nederlandse zalen.

 Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous heet ze, maar iedereen noemt haar Pippi. Haar oranje vlechten staan haaks op haar hoofd. Haar paard tilt ze met het grootste gemak van de veranda. En haar trouwste vriend heet Meneer Nilsson en is een aap. In 2004 kreeg het meisje met de langste naam uit de kinderliteratuur een eigen musical. Het werd de allersterkste musical ooit en was goed voor maar liefst vijf Musical Awards en vier Vlaamse Musical-prijzen. Na zo'n groot succes kon een vervolg niet uitblijven, want Astrid Lindgren liet haar immers nog veel meer avonturen beleven dan in de eerste musical te zien waren.

Voor alle kleine en grote fans is er nu 'Pippi zet de boel op stelten', een daverende voorstelling vol swingende liedjes. Met Pippi in de buurt wordt het leven nooit saai. Ze zet Villa Kakelbont op z'n kop en sleept de buurkinderen Tommie en Annika mee in een woest avontuur. En wie denkt dat het niet gekker kan, heeft het mis. Bij Pippi kan het áltijd gekker.

Regisseur Stany Crets verpakt een humoristisch en wervelend verhaal in een verrassende raamvertelling waarin verwachtingspatronen worden doorbroken en de fantasie triomfeert. Want één ding is zeker : in iedereen schuilt een Pippi Langkous, als je maar durft om anders naar de dingen te kijken.
 
De pakkende liedteksten zijn van Ivo de Wijs, de swingende muziek werd gecomponeerd door Ronny Mosuse (lid vakjury 'Eurosong for Kids 2006').

Volgend weekend gaat de voorstelling door in IJmuiden (zaterdag) en Den Bosch (zondag) en volgende woensdag 10 juni zakt het gezelschap af naar Alphen a/de Rijn. Vanaf zaterdag 19 september is de voorstelling te zien in heelwat Vlaamse en Nederlandse theaterzalen. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de websites van Sherpa en NationaleTheaterkassa alwaar je meteen ook tickets kan bestellen.
(bron : SherpaNationaleTheaterkassa)

04-06-2009 om 12:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Xander De Buisonjé nieuwe presentator 'Vrienden Amstel LIVE'.

 Jan Smit, VanVelzen, Novastar, Het Goede Doel en Rowwen Hèze zijn de eerste grote namen die volgend jaar op zaterdag 23, zondag 24 en van donderdag 28 tot en met zondag 31 januari spelen op 'De Vrienden van Amstel LIVE! 2010'. Gisteren, woensdag 03 juni, presenteerde Xander de Buisonjé als de kersverse presentator de line-up van dit live muziekspektakel dat wordt gehouden in Ahoy (Rotterdam). Deze locatie wordt ook komend jaar weer omgetoverd tot de grootste Amstel-kroeg van Nederland. Vanwege de vroege stormloop op kaartjes heeft Amstel besloten zes concertavonden te houden in plaats van de geplande vier. Drie concertavonden zijn al uitverkocht.

Xander de Buisonjé De twaalfde editie van dit muziekevenement is zowel vertrouwd als vernieuwd. De formule van 'De Vrienden van Amstel LIVE!' is al jaren een begrip : artiesten van Nederlandse bodem spelen elkaars hits en zorgen zo voor een stampende concertavond in de grootste Amstel-kroeg van Nederland. Maar in 2010 worden ook nieuwe, verfrissende elementen toegevoegd. De vertrouwde muzikale estafettes - waarbij zangers en zangeressen beurtelings met elkaars band optreden - worden nu op onverwachte momenten over de avond verspreid. Zo behoren de vaste sets met drie nummers tot het verleden, waardoor een programma vol variatie en verrassingen ontstaat. Daarnaast brengen de artiesten ook nummers ten gehore van nationale en internationale bands en artiesten die voor hen een inspiratiebron vormen.

'De Vrienden van Amstel LIVE!' is voor Amstel al jarenlang het ultieme platform om haar merk tot leven te brengen. Na twaalf jaar is dit muziekevenement nog altijd springlevend. En door er nieuwe elementen aan toe te voegen, maken we het nog verrassender. Het enthousiasme van de fans is dan ook groter dan ooit. Dat zien we aan het succes van de kaartverkoop. Daarom zullen we twee extra concertavonden inlassen. In totaal staan nu zes avonden op het programma.

De website van 'De Vrienden van Amstel LIVE!' is eveneens volledig vernieuwd en omgetoverd tot een interactieve ontmoetingsplaats. Bezoekers kunnen hier terecht voor actuele informatie en online kaarten voor 'De Vrienden van Amstel LIVE! 2010' bestellen.
(bron : De Vrienden van Amstel LIVE!)

04-06-2009 om 10:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Björn Kjellman.

 Björn Kjellman, (04 juni 1963, Östra Grevie), is in de eerste plaats acteur. Tussen 1983 en 1987 volgt hij les aan de Theaterhogeschool van Malmö. Zijn theaterdebuut maakt hij in 1986 en sindsdien speelde hij in heelwat films en televisieseries zoals 'Adam & Eva' (1997), 'Vägen ut' (1999) en 'Klassfesten' (2002). Als grote fan van het Eurovisie Songfestival neemt hij in 2006 deel aan de Zweedse selectie, beter gekend als 'Melodifestivalen'. Met "Älskar du livet" schopt hij het zelfs tot de finale alwaar hij op een negende en voorlaatste plaats zal stranden.

 Met zijn festivalbijdrage zal hij nadien maar liefst achttien weken het mooie weer maken in de Zweedse hitparade. De hoogste notering voor het nummer is een achttiende plaats.

OOK JARIG VANDAAG : 

* Peter Himmelstrandt (1936-1999), componist en tekstschrijver van "Det börjar verka kärlek, banne mej" (Zweden - ESF  1968) en "Det blir alltid värra framåt natten" (Zweden - ESF 1978).
* Paul Anderson (1957), kandidaat 'Eurosong' (België - 1993).
* Chris Van Tongelen (1968), kandidaat 'Eurosong' (België - 1993) en 'De Gouden Zeemeermin' (België - 1996).
* Peter Jöback
(1971), kandidaat 'Melodifestivalen' (Zweden - 1990).

04-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


03-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Maria' : Deborah De Ridder is de nieuwe Maria in 'The Sound of Music'.

 'The Sound of Music' is zonder twijfel een van de mooiste muzikale klassiekers. Sinds de première hebben al vele generaties genoten én vooral meegezongen met Julie Andrews. In 'The Sound of Music' geeft zij gestalte aan de levenslustige novice Maria, die in Salzburg als gouvernante aan de slag gaat bij weduwnaar kapitein Von Trapp en zijn zeven kinderen.

De bekende Nederlandse musicalproducent Albert Verlinde brengt samen met Efteling Theaterproducties en Music Hall vanaf augustus 'The Sound of Music' naar Vlaanderen. De hoofdrol werd sinds woensdag 25 maart jongstleden gecast in 'Op zoek naar Maria', de nieuwe programmareeks die gebaseerd is op het succesvolle BBC-format BBC-format 'How do you solve a problem like Maria ?'.

Eerder vanavond vond de finale plaats van deze zoektocht en kwamen we eindelijk te weten wie de rol van Maria voor haar rekening zal nemen. Eerder op de avond raakte bekend dat Deborah De Ridder (Antwerpen) de finale op haar naam wist te schrijven. Wij stellen haar hieronder nog eens kort voor.

 Deborah De Ridder (27) uit Antwerpen.

- Verliefd/verloofd/getrouwd : /
- Kinderen : /
- Beroep : musical.
- Hobby : ik ben 1 van die gelukkige mensen die van haar grootste hobby haar beroep heeft kunnen maken + 2e hands spulletjes op de kop tikken.
- Passie : muziektheater/musical/kleinkunst.

- Ik blink uit in : het nagelbijten !
- Ik bak echt helemaal niets van : strijken en vroeg opstaan !
- Wat ik zeker nog zou willen meemaken is : mama worden, verre reizen maken.
- Wat ik nooit meer wil meemaken is : iemand verliezen die je heel graag ziet ! (maar jammer genoeg hoort dat gewoon bij het leven).
- Ik ben een ochtend- of nachtmens : nachtmens absoluut !
- Als ik enkele weken vrijaf heb, dan vind je mij : in de zon op een terrasje met vrienden/familie of op reis.
- Als ik de lotto zou winnen dan zou ik : huisje kopen, verre reizen maken, weekendje/reisje/feestje organiseren met vrienden en familie.
- Mijn levensmotto is : life is a gift that's why they call it a present.
- Mezelf in 3 woorden : eerlijk, koppig, ongeduldig =  een echte ram !

* Ik ben de perfecte Maria omdat : ik net als zij gitaar kan spelen en kleding uit gordijnen kan maken;-) NIET DUS jammer genoeg ?! Zou het wel allebei willen leren in ieder geval...
neenee; omdat ik denk dat Maria een pittige koppige loyale madame is die goed overweg kan met kinderen en ik denk dat dat vrij dicht aanleunt tegen mijn eigen karakter ! Had ik m'n muziektheaterstudies niet gevolgd had ik -denk ik- waarschijnlijk nu voor de klas gestaan in het lager onderwijs !

Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van 'Op zoek naar Maria' en daar kan je de optredens (her)bekijken van de drie finalisten alsook van de reeds afgevallen kandidaten. (bron en foto's : vtm)

03-06-2009 om 23:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Maria' : Deborah De Ridder wordt Maria en krijgt de hoofdrol in 'The Sound of Music'.

 De kogel is de door de kerk : Deborah De Ridder is vanaf donderdag 20 augustus te zien als Maria in de musical 'The Sound of Music'. Deze musical is zonder twijfel een van de mooiste muzikale klassiekers. Sinds de première hebben al vele generaties genoten én vooral meegezongen met Julie Andrews. In 'The Sound of Music' geeft zij gestalte aan de levenslustige novice Maria, die in Salzburg als gouvernante aan de slag gaat bij weduwnaar kapitein Von Trapp en zijn zeven kinderen.

De bekende Nederlandse musicalproducent Albert Verlinde brengt samen met Efteling Theaterproducties en Music Hall 'The Sound of Music' naar Vlaanderen. De hoofdrol werd sinds woensdag 25 maart jongstleden gecast in 'Op zoek naar Maria', de nieuwe programmareeks die gebaseerd is op het succesvolle BBC-format BBC-format 'How do you solve a problem like Maria ?'.

 En sinds vanavond weten we dat die rol weggelegd is voor Deborah De Ridder uit Antwerpen. In het tweede deel van de finale moest zij het opnemen tegen Fleur Brusselmans uit Gent.

* volgorde van optreden tijdens het tweede deel van de negende liveshow :

01. Fleur Brusselmans uit Gent zong "Ik ben de perfectie" uit 'Mary Poppins'.
02. Deborah De Ridder uit Antwerpen zong "Astonishing" uit 'Little Women'.

Nadien zong het tweetal nog "Ik kan heel de wereld aan" uit 'The Sound of Music'. De performances van de kandidaten zijn later te bekijken via iWatch. Het lot van de finalisten lag volledig in handen van de kijkers thuis, want zij stemden voor degene wie de Vlaamse Maria wordt en dus de hoofdrol op haar naam mag schrijven.

 Aan het einde van het tweede deel maakte presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) dus bekend dat die hoofdrol weggelegd is voor Deborah De Ridder. Daarmee eindigt Fleur Brusselmans op een tweede plaats. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van 'Op zoek naar Maria'. (bron en foto's : vtm)

03-06-2009 om 23:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2010 : kandidaten Nederlandse selectie 'Junior Songfestival 2009' zijn bekend.

 De Nederlandse omroep AVRO heeft de namen bekendgemaakt van de tien kandidaten die dit najaar zullen deelnemen aan het 'Junior Songfestival 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, op zaterdag 21 november in de Oekraïense hoofdstad Kiev. De omroep kreeg in totaal zo'n 1.700 inzendingen en er werden er zo'n honderd kandidaten uitgenodigd voor de voorzingdag op zondag 10 mei jongstleden.

Voor de auditiedag, die op zondag 17 mei plaatsvond, werden dertig kandidaten geselecteerd en daaruit werden er tien gekozen die in het najaar zullen gaan strijden voor het Nederlandse ticket richting Kiev.

* de tien finalisten 'Junior Songfestival 2009' :

01. "Ik wil rocken" door Bram (10 jaar).
02. "Verboden toegang" door Carlijn (12 jaar) en Merle (13 jaar).
03. "Gevangen in je hart" door Eva L (12 jaar).
04. "Yes we can !" door Eva N (14 jaar).
05. "Laat mij nou maar" door Arletta (14 jaar).
06. "Click clack" door Ralf (13 jaar).
07. "Verliefd" door Raigny (14 jaar).
08. "Dit is mijn kans" door Isaura (11 jaar).
09. "Gewoon geluk" door Anne (13 jaar).
10. "Druk" door Cheyenne (13 jaar) en Mayleen (13 jaar).

Alle kandidaten werden tijdens de voorzingdag en de auditieronde gefilmd en die filmpjes staan nu op de website van de omroep. 
Meer informatie kan je hier vinden en daar krijg je ook al fragmentjes te zien van de tien finalisten. (bron : AVRO)

03-06-2009 om 23:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze eerste woensdag van juni staat onze rubriek 'Een avondje uit', zoals steeds op woensdag, in het teken van Nederland en dit voor onze talrijke Nederlandse bezoekers die we dagelijks mogen verwelkomen. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Op zaterdag 05 september eerstkomende geeft Gerard Joling (ESF 1988) opnieuw een openluchtconcert in de prachtige vallei van Spaarnwoude. Ook tijdens deze tweede editie van 'For your eyes only!' is Gerard opnieuw het stralende middelpunt van een grootse show met een gigantisch podium, een live orkest, een sexy showballet, imponerende special effects en een resem Nederlandse artiesten.

In aanloop naar het spectaculaire jubileumjaar 2010 zal dit evenement het enige concert zijn dat Gerard zal geven dit jaar. Tickets voor het concert kunnen intussen worden aangekocht via Ticketservice. Meer nieuws krijg je ook op de website van de zanger.

 Op zondag 06 september is het weer zover want dan vindt de tweede editie plaats van het festival 'Sterren van Hollandia'. Jeroen van der Boom (ESF 2009), Wolter Kroes, Frans Duijts, Hermes House Band, Peter Beense, Ruud Versteeg, Lesley Williams en Bouke maken alvast hun opwachting.

Vorig jaar vond de eerste editie plaats in het recreatiegebied Geestmerambacht, dit jaar wordt afgezakt naar het Park van Luna in Heerhugowaard. Een logische keuze want het Park van Luna biedt minstens zoveel sfeer als het Geestmerambacht. Het festival is dit jaar deels overkapt door een unieke parachute tent ! Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het festival en wie tickets wil aanschaffen kan dat via Ticketpoint.

 Eind september vonden in Sliedrecht de eerste try-outs plaats van de nieuwe musical 'Roodkapje'. De hoofdrol werd vertolkt door Maud Mulder, die als tweede eindigde in de tweede editie van de talentenjacht 'Idols' (RTL 4) en in 2006 deelnam aan het Nationaal Songfestival. 'Roodkapje', een productie van Van Hoorne Events, ging midden oktober in premiere in de schouwburg in Arnhem. Tot en met woensdag 15 april was deze familiemusical te zien in heelwat Nederlandse steden en gemeenten en intussen staat al vast dat 'Roodkapje' ook dit najaar op de planken komt, alvast tot en met zondag 25 oktober. Meer nieuws over plaatsen, speeldata en het aanschaffen van tickets krijg je op de website van de musical.

03-06-2009 om 22:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuw album van Christoff wordt op maandag 06 juli voorgesteld in de 'Efteling'.

 Het zijn drukke tijden voor schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002). Eerstdaags ligt in eigen land zijn nieuwe single "Mocht ik ooit millionair zijn" in de platenzaken. Deze single is meteen ook de voorbode van het nieuwe album "1001 nachten" dat op maandag 06 juli eerstkomende zal worden voorgesteld in de Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel.

De aanval op de Duitse markt wordt ook later deze maand ingezet. Op vrijdag 19 juni eerstkomende verschijnt er namelijk zijn eerste Duitstalige album, "Blaue Augen" en eergisteren en gisteren was hij in Duitsland aan de Chimsee voor de opname van de videoclip van zijn eerste Duitse single "Deine blaue Augen". Voor de Vlaamse fans is er goed nieuws want het album zal in oktober ook in eigen land in de winkelrekken liggen.

 * tracklist "Blaue Augen" :

01. "Deine blauen Augen".
02. "Ich bin noch frei".
03. "Diesmal ist es Liebe".
04. "Malaguena blue".
05. "Toskana Wein".
06. "Santa Romantica".
07. "Du bist wie ein Traum".
08. "Ich sag nie mehr Goodbye".
09. "Bleib nicht einsam heut Nacht".
10. "Aloaheo".
11. "Nie genug von dir".
12. "Der Mond und die Sterne".
13. "Ay Ay Ay Ay (Komm tanze mit mir)".
14. "Morgen".

Wie hem op de Duitse televisie aan het werk wil zien moet op zaterdag 20 juni afstemmen op 'Sommerfest der Volksmusik' (ARD) en dit vanaf 20.15. Een maand later, op zondag 12 juli, kan je hem aan het werk zien in 'Fernsehgarten' (ZDF) en dat in de voormiddag vanaf 10.55. (bron : Facebook ChristoffSchlagerhits)

03-06-2009 om 22:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Maria' : Liv Van Aelst eindigt in de finale als derde.

 'The Sound of Music' is zonder twijfel een van de mooiste muzikale klassiekers. Sinds de première hebben al vele generaties genoten én vooral meegezongen met Julie Andrews. In 'The Sound of Music' geeft zij gestalte aan de levenslustige novice Maria, die in Salzburg als gouvernante aan de slag gaat bij weduwnaar kapitein Von Trapp en zijn zeven kinderen.

De bekende Nederlandse musicalproducent Albert Verlinde brengt samen met Efteling Theaterproducties en Music Hall vanaf augustus 'The Sound of Music' naar Vlaanderen. De hoofdrol wordt sinds woensdag 25 maart jongstleden gecast in 'Op zoek naar Maria', de nieuwe programmareeks die gebaseerd is op het succesvolle BBC-format BBC-format 'How do you solve a problem like Maria ?'.

Later vanavond weten we wie de rol van Maria voor haar rekening zal gaan nemen tijdens 'The Sound of Music'. Maar eer het zover is moest er aan het einde van het eerste deel nog één kandidaat het strijdtoneel verlaten.

Aan het begin van dat eerste deel brachten onze Maria's naar goede gewoonte een groepsact en dit met de reeds eerder afgevallen kandidaten (bekijk HIER hun optreden), maar daarnaast moesten ze elk twee keer solo het podium inpalmen : 


* volgorde van optreden tijdens de negende liveshow :

01. Deborah De Ridder uit Antwerpen zong "Voor wie gelooft" uit 'The Prince of Egypt'.
02. Fleur Brusselmans uit Gent zong "The boy does nothing" van Alesha Dixon.
03. Liv Van Aelst uit Brasschaat zong "Hij kan niet zonder mij" uit 'Oliver'.

04. Deborah De Ridder uit Antwerpen zong "De boer en de boerin" (bekijk HIER haar optreden).
05. Liv Van Aelst uit Brasschaat zong "Iets waar ik zielsveel van hou" (bekijk HIER haar optreden).
06. Fleur Brusselmans uit Gent zong "DoReMi"(bekijk HIER haar optreden) .

De eerste performances van de kandidaten zijn later te bekijken via iWatch. Het lot van de kandidaten lag volledig in handen van de kijkers thuis, want zij stemden voor degene die ze in het tweede deel van de liveshow terug willen zien en bepalen uiteindelijk wie de Vlaamse Maria wordt en dus de hoofdrol op haar naam mag schrijven.

 Het was Fleur die ditmaal als eerste te horen kreeg dat ze nog steeds kans maakt om Maria te worden. Het ging uiteindelijk nog tussen Liv en Deborah en ook deze laatste maakt nog steeds kans op haar allereerste hoofdrol. Daarmee eindigt Liv Van Aelst op een derde plaats. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van 'Op zoek naar Maria'. (bron en foto's : vtm)

03-06-2009 om 22:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Deborah Ostrega verwacht eerste kind.

 De krant het Laatste Nieuws bericht vandaag dat Deborah Ostrega haar eerste kindje verwacht. Ostrega, afgelopen seizoen nog te zien in 'Steracteur sterartiest' (Eén), is al geruime tijd de partner van chef-kok Carlo Didden en woont met hem samen in Brasschaat.

"Ik ging nietsvermoedend op jaarlijkse controle bij mijn gynaecoloog, toen die me zei : 'Proficiat Deborah ! Je bent vijf weken zwanger.' Ik wist niet wat ik hoorde." Intussen is de voormalige zangeres van Lords of Acid veertien weken ver.

Dat ze dus zwanger was, wist ze evenwel niet. "Ik dacht dat ik net ongesteld moest worden toen ik bij de gynaecoloog langsging. Ze nam een echo en reageerder daar heel vreemd op. "Deborah, hier zit iets, we zullen bloed moeten nemen," zei ze. Ik vroeg haar : "Toch geen gezwel ?" "Nu ja," lachte ze, "als je het per se zo wil noemen."

Toen Ostrega na haar controle haar vriend Carlo belde, was die niet verbaasd. De man heeft al vier kinderen en weet dus hoe humeurig zwangere vrouwen kunnen zijn. "Carlo zei me dat hij het al vermoedde en ook mijn familie had al gevraagd wat er aan de hand was. Zo onuitstaanbaar was ik" aldus Ostrega in de krant.

Als alles goed gaat, brengt Deborah haar eerste kindje op maandag 14 december eerstkomende ter wereld, precies op de verjaardaag van haar vriend. (
foto : Eén)

03-06-2009 om 17:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Wim Soutaer opent eigen café.

 Enkele dagen nadat bekendraakte dat zanger Wim Soutaer (coach' Junior Eurosong 2008') en zijn vrouw Axelle Reunes een punt zetten achter hun huwelijk, opent hij in het Vlaams-Brabantse Lot een eigen café : 'Rick's Café'.

"Dat café bestaat eigenlijk al twaalf jaar, maar is inderdaad pas vorige week heropend na een sluitingsperiode van twee jaar" zegt de zanger deze week in TV Familie. "Ik baat de zaak trouwens niet alleen uit, maar met mijn vader. Ik zal niet zelf achter de toog kruipen, maar zal wel af en toe gaan helpen. Ik hou me wel bezig met de animatie in het café."

Zo wil Soutaer er bijna elke week een optreden van een muziekgroepje of stand-up comedia. "Bij de opening heb ik er ook zelf opgetreden, maar daar gaan we geen gewoonte van maken" aldus nog de zanger.
(foto Wim : website Wim)

03-06-2009 om 16:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : een zoon voor Davy Gilles en Aurelia Picard !

 Het weekblad TV Familie bericht vandaag dat Aurelia Picard, de ex-minnares van acteur/zanger Davy Gilles (De  gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), vorige week donderdag, 28 mei, bevallen is van een zoontje, Maxime.

De mama en de baby stellen het volgens het weekblad uitstekend en bij de geboorte woog het jongetje 3,180 kilo en mat hij 48 cm. Aurelia koos de naam Maxime, omdat die goed samengaat met haar achternaam Picard. Nochtans had de kleine spruit ook Vrancken kunnen heten, de echte naam van Davy.

Davy en Aurelia hadden vorig jaar een paar maanden een passionele relatie. Davy bedroog zijn vriendin Sasha Rosen en hij had aan Aurelia laten verstaan dat hij Sasha zou verlaten. Hij fantaseerde zelfs al over een huwelijk en kinderen. Maar toen hij te horen kreeg dat Aurelia onverwacht zwanger was van hun liefdesbaby, zat er niets anders op dan alles op te biechten aan Sasha.

Davy smeekte Aurelia om een abortus te ondergaan en toen ze weigerde, dumpte hij haar. Aurelia zweeg aanvankelijk, maar toen Davy bleef weigeren om zijn verantwoordelijkheid op te nemen, besloot ze om in TV Familie de waarheid te vertellen. Dat gebeurde midden april jongstleden.

Met Maximes geboorte gaat voor Davy echter een droom in vervulling, want hij vertelde Aurelia dat hij graag een zoon wou. Hij had zelfs al namen bedacht, onder meer 'Liam' en 'Noah'. Hoe dan ook, Davy's dochtertje Sam, uit een eerdere relatie, heeft er nu dus een halfbroertje bij.

Davy heeft het vaderschap steeds betwist maar Aurelia is formeel : Davy, en niemand anders, is de vader. De DNA-test zal nu de waarheid moeten aantonen. Davy heeft ondertussen aangegeven dat hij, zodra bewezen is dat hij de vader is, bereid is om te bekijken hoe hij zijn verantwoordelijkheid kan opnemen. Maxime heeft duidelijk de trekken van Davy : de oogjes, het neusje ... "Hij heeft ook dezelfde krachtige longen als zijn papa. En zelfs de blonde haartjes die Davy als kind had" vertelt Aurelia in het weekblad.
(bron : TV Familie)

03-06-2009 om 13:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Fleur Minjon doet boekje open over Jan Smit.

 Fleur Minjon, lid van meidengroep KUS, stelt dat Jan Smit wel degelijk met haar is vreemd gegaan. "Jan liegt over onze affaire." Dit zegt de vriendin van Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009) deze week in Story.

Jan reageerde vorige week exclusief in Story op de liefdesbreuk. Maar volgens KUS-zangeres Fleur Minjon heeft de zanger toen niet de waarheid gesproken. Exclusief aan Story vertelt ze : "Jan en ik hadden seks, terwijl hij een relatie had met Yolanthe. Het is dus niet waar als hij zegt dat dit speelde vóór hij Yolanthe leerde kennen. Het lag echt niet in mijn bedoeling om Jan van Yolanthe af te pakken. Ik heb ook nooit een relatie met Jan gehad."

Dat Jan kennelijk meer met Fleur wilde, blijkt volgens de zangeres uit de sms'jes die hij aan haar stuurde. "De volgende dag stuurde hij mij een sms'je; of ik naar zijn hotelkamer wilde komen ! Daarna heb ik meerdere keren sms'jes van hem ontvangen." (...) "Dat ik seks met Jan heb gehad, heeft hun relatie toch beschadigd. Dat ik nu de waarheid vertel, is wel het minst wat ik voor Yolanthe kan doen. Yolanthe stelt dat enorm op prijs en we hopen dat we zo onze vriendschap nieuw leven kunnen inblazen."

 
Anderzijds raakte begin deze week bekend dat Yolanthe Cabau van Kasbergen in de nacht van zondag op maandag bij haar nieuwe liefde Wesley Sneijder zou zijn geweest. Na een party op de boot Ocean Diva in Rotterdam togen de twee volgens het programma 'Shownieuws' (SBS 6) rond half vier 's nachts naar Manu Mansion.

 Yolanthe en Wesley zouden met vrienden én een zus van Yolanthe voor duizenden euro's een tafel hebben gehuurd, waarbij ze diverse flessen champagne door hun eigen ober lieten aanrukken.
(bron : StoryDe Telegraaf)

03-06-2009 om 09:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : stapten Hadise en Kate Ryan op na mail met naaktfoto's ?

 Oud-Songfestivaldeelneemsters Kate Ryan (ESF 2006) en Hadise (ESF 2009) braken met hun vorige management nadat ze ongewild naaktfoto's van hun baas in hun mailbox kregen, zo bericht Het Laatste Nieuws in haar editie vandaag, woensdag 03 juni. Tenminste, dat beweren ze bij 2 Brains Music. Het managementbureau van Johan Hendrickx stelt ex-werknemer Zoran Vignjevic verantwoordelijk voor het vertrek van beide artiesten en eist een schadevergoeding van 250.000 €.

Vignjevic (40), een ex-Joegoslaaf uit Tremelo, verspreidde in augustus 2006 vertrouwelijke mails en naaktfoto's van zijn baas Hendrickx en diens vriendin onder zijn collega's. Ook Kate Ryan kreeg de correspondentie en foto's te zien. Volgens Rudi Bollen, de advocaat van het managementbureau, deed de dertiger dat om 2 Brains schade te berokkenen. "Hij brak in op de computer van mijn cliënt, bekeek zijn mails en stuurde die door naar ons cliënteel. In enkele maanden tijd heeft Vignjevic tien jaar werk op een crapuleuze manier ten gronde gericht. En daardoor zijn de artiesten inderdaad vertrokken."

Vignjevic ziet dat echter anders. "Het was een uit de hand gelopen grap", aldus de man. "Over zulke foto's worden grappen gemaakt, en als je die dan zelf tegenkomt, is het moeilijk om ze niet te laten zien." Ook volgens zijn advocaat Guy Michel was er geen misdadig opzet aanwezig en was het gedrag van zijn cliënt niet de reden waarom Kate Ryan en Hadise opstapten.

 "Hadise zei dat ze van hem geen enkele mail kreeg. Bovendien werd volgens 2 Brains haar contract beëindigd omdat ze met haar hoofd in de wolken begon te lopen. Ook wat betreft Kate Ryan is er geen enkel verband tussen de fouten van mijn cliënt en de schade aan het bedrijf. In de showbizz is het verspreiden van dergelijke foto's overigens niet noodzakelijk slechte reclame", meent Michel. Hadise noch Kate Ryan wenste te reageren. De Leuvense strafrechter velt mogelijk op dinsdag 30 juni een verdict in de zaak, althans volgens de krant. (bron : Het Laatste Nieuws)

03-06-2009 om 09:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jes' : vanavond de elfde aflevering - 'Ganz toll'.

 De commerciële zender vtm pakt sinds woensdag 25 maart uit met 'Jes', een nieuwe dertiendelige drama-comedyreeks over een jonge vrouw die een nieuw leven begint in Brussel. In 'Jes' volgen we Jes Jacobs, een jonge vrouw van rond de 30, die op het punt staat naar Shanghai te verhuizen. Niet voor zichzelf, maar voor de job van haar vriend Gert.

Op je twintigste ga je feestend door het leven en zoek je je richting. Eens de kaap van de dertig verwacht iedereen dat je je leven hebt uitgestippeld en je definitieve keuzes hebt gemaakt. Je relatie moet op de rails zitten, de kinderen komen er aan (als ze er al niet zijn) en je huidige job moet (eindelijk) ook de juiste zijn.
En dan bekruipt je het gevoel dat je toch iets mist. Dat je leven op het verkeerde spoor zit en je definitieve keuzes misschien niet de juiste keuzes zijn. Dan heb je twee opties.

Berusten en er het beste van maken, want als je nu nog twijfelt zal je altijd wel twijfelen, zeggen je vrienden.
Maar je kan ook al je moed samenrapen om er radicaal mee te kappen, om eindelijk voor jezelf te kiezen, voor wat jij echt wil. Om écht te leven. Om je onder te dompelen in de soms bevreemdende, maar altijd bruisende hoofdstad. Op ontdekking naar jezelf en naar de wereld. En dat doet 'Jes' !

Maar wat is dat eigenlijk ? Echt leven ? Wat wil je eigenlijk echt ? Dat is 'Jes' ! Maar 'Jes' is ook fun, je amuseren met vrienden, samen huilen om een verloren lief, een nieuw restaurantje ontdekken. 'Jes' is dansen op het ritme van Brussel by night. 'Jes' is het leven van dertigers zoals het is, of zoals het voor velen zou mogen zijn.

* De aanzet :

Gert (Axel Daseleire) en Jes (Lotte Heijtenis) zijn al heel lang samen. Op een dag krijgt Gert de job van zijn leven : gaan werken in een groot filiaal in Shanghai. Die job is zijn droom en Jes wil hem daarin volgen. Uiteraard, dat leidt geen twijfel. Jes volgt hem altijd overal. Toch ? Niet dus. De dag van het vertrek besluit ze niet mee te gaan. De anders zo volgzame Jes beslist om één keer in haar leven voor zichzelf te kiezen, in de hoop dat hij voor één keer ook voor haar kiest. Ze dumpt haar vriend en volgt haar eigen weg.

Gert vertrekt naar China, Jes kiest voor een singlebestaan in Brussel. In haar nieuwe leven wordt ze bijgestaan door haar BCBG-zus Michelle (Kadèr Gürbüz), haar macho homovriend John (Johan Heldenbergh), de cynische prodeo-advocaat Luc (Koen De Graeve) en haar nieuwe beste vriendin, kunstenares en flapuit Sofia (Pascale Platel, lid vakjury 'Junior Eurosong 2008'). Haar keuze heeft gevolgen voor iedereen.

Dat is de aanzet van 'Jes', de 13-delige dramedyreeks met Lotte Heijtenis in de titelrol die zich afspeelt in het Brussel van vandaag. De toon van 'Jes' is humoristisch, levenslustig, eigentijds en relativerend. De personages nemen geen blad voor de mond en alle onderwerpen worden besproken. De reeks is een dynamisch raderwerk zoals de hoofdstad zelf. Levens kruisen elkaar en gaan weer uit elkaar. Elk personage in 'Jes' staat op een keerpunt in haar/zijn leven. Ze zijn op zoek naar geluk.

* inhoud elfde aflevering - 'Ganz toll' :

Jes verheugt zich op een weekendje weg met Felix, maar moet onverwacht met Arnaud naar Duitsland voor een immo-project. Het contrast kan niet groter zijn en Jes verveelt zich te pletter. De grootmoeder van John komt onverwacht op bezoek. Eén probleem : ze wil eindelijk zijn vriendin leren kennen. John vraagt Sofia om die rol op zich te nemen. Dit doet ze met verve... Rosita, een knappe sans papiers, vraagt Luc om hulp.

 Zoals we eerder reeds berichtten kozen de makers als begingeneriek voor "Ça plane pour moi", het nummer waarmee Plastic Bertrand in 1977 een internationale hit scoorde. Bertrand is één van de bestverkopende Belgische artiesten ooit met een verkoop van meer dan twintig miljoen albums. In 1987 nam hij in Brussel deel aan het Eurovisie Songfestival en verdedigde hij er de Luxemburgse kleuren met "Amour amour". Met een totaal van vier punten (twee uit Portugal en twee uit het Verenigd Koninkrijk) legde hij beslag op een eenentwintigste en voorlaatste plaats.
   
De reeks is vanavond voor het laatst te zien op vtm rond de klok van 22.00 en dat is na het eerste deel van de finale van 'Op zoek naar Maria' waarin presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) op zoek gaat naar de Vlaamse Julie Andrews. Wie de aflevering op woensdagavond moet missen krijgt op vrijdagavond, na de film, een herhaling voorgeschoteld.
 
Vanaf aanstaande woensdag, 10 juni, verhuist de reeks naar 20.50, na 'Familie'. (bron en foto 'Jes' : vtm)

03-06-2009 om 00:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 'Op zoek naar Maria' : vanavond de FINALE.

 'The Sound of Music' is zonder twijfel een van de mooiste muzikale klassiekers. Sinds de première hebben al vele generaties genoten én vooral meegezongen met Julie Andrews. In 'The Sound of Music' geeft zij gestalte aan de levenslustige novice Maria, die in Salzburg als gouvernante aan de slag gaat bij weduwnaar kapitein Von Trapp en zijn zeven kinderen.

De bekende Nederlandse musicalproducent Albert Verlinde brengt samen met Efteling Theaterproducties en Music Hall vanaf augustus 'The Sound of Music' naar Vlaanderen. De hoofdrol wordt sinds woensdag 25 maart jongstleden gecast in 'Op zoek naar Maria', de nieuwe programmareeks die gebaseerd is op het succesvolle BBC-format BBC-format 'How do you solve a problem like Maria ?'.

- de elfde aflevering : de negende liveshow (de FINALE) met drie kandidaten.

 Deborah, Fleur of Liv : één van hen wordt onze Vlaamse Maria en zal vanaf augustus schitteren in de musicalproductie 'The Sound of Music'.

Wie van de drie de hoofdrol wegkaapt, beslissen de kijkers tijdens de grote finale van 'Op zoek naar Maria'. Om de dames en heren thuis te helpen hun keuze te maken, treden onze finalistes verschillende keren op :

* Deborah De Ridder uit Antwerpen zingt "Voor wie gelooft" en "De boer en de boerin".
* Fleur Brusselmans uit Gent zingt "The boy does nothing" en "DoReMi".
* Liv Van Aelst uit Brasschaat zingt "Hij kan niet zonder mij" en "Iets waar ik zielsveel van hou".

Uiteraard zullen Albert Verlinde, Linda Lepomme (ESF 1985), Peter De Smet en Frank Van Laecke hun mening geven over de performances. Maar het laatste woord is voor de kijkers. Zij alleen beslissen wie de Vlaamse Maria wordt en dus de hoofdrol krijgt in 'The Sound of Music'.

We krijgen in deze finale ook fijne reportages geserveerd. Zo trokken onze finalistes naar de Efteling, waar ze een scène speelden in de Nederlandse versie van de musical 'The Sound of Music'. En we overlopen het traject dat Deborah, Fleur en Liv afgelegd hebben vanaf de eerste auditie tot vandaag.

De finale van 'Op zoek naar Maria' wordt één groot feest, waarop de eerder afgevallen kandidates niet ontbreken. Zij openen samen met Deborah, Fleur en Liv de show met "Kunnen we iets beginnen met Maria ?".

 Net voor de onderbreking voor 'Jes' wordt er afscheid genomen van één finaliste. De twee anderen strijden vanaf 22.50 verder voor de felbegeerde hoofdrol. Zij zingen elk een zelfgekozen nummer en brengen samen het duet "Ik kan heel de wereld aan". En daarna valt het verdict van de kijker en kennen we onze Vlaamse Maria.

 
'Op zoek naar Maria', vanavond deel één van de finale tussen 20.50 en 22.00, deel twee tussen 22.50 en 23.20, telkens op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van 'Op zoek naar Maria'. (bron en foto's : vtm)

03-06-2009 om 00:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Esther Hart.

 Esther Hart, geboren als Esther Katinka Hartkamp (03 juni 1970, Epe), begint al heel vroeg met zingen. Rond haar tiende levensjaar gaat ze zingen bij een koor en op haar achttiende wordt ze toegelaten tot het Conservatorium van Rotterdam alwaar ze in 1994 afstudeert. In eigen beheer komt haar eerste album op de markt en verricht ze heelwat studiowerk, zo zingt ze ook ondermeer heelwat jingles in. In 2003 leert Nederland haar van dichterbij kennen door haar deelname aan het Nationaal Songfestival, de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "One more night" (tekst en muziek : Tjeerd van Zanen, Alan Michael) weet ze de finale te winnen en mag ze naar de Letse hoofdstad Riga afreizen. Daar eindigt ze tijdens het Eurovisie Songfestival op een teleurstellende dertiende plaats met vijfenveertig punten. Als pleister op de wonde krijgt ze er de 'The Best Artistic Performance Award', een prijs toegekend door oud-festivalwinnaars.

Datzelfde jaar en in 2004 en 2005 is ze de vocalcoach voor de deelnemers aan de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival. Sinds juni 2006 vormt ze samen met Marlayne (ESF 1999) het duo 'The 80's Ladies', waarin ze een ode brengen aan de zangeressen uit de jaren tachtig. Daarnaast treedt ze nog op met 'de Eurostars'. Deze groep bestaat uit Mandy Huydts (Frizzle Sizzle - ESF 1986), Franklin Brown (ESF 1996), Maxine (ESF 1996) en opnieuw Marlayne (ESF 1999). Samen brengt het vijftal nummers van het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar, tijdens de finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival, mocht ze namens Nederland de punten van de televoting kenbaar maken. Het jaar na haar deelname aan het festival, in 2004 dus, mocht ze ook reeds de Nederlandse punten kenbaar maken. Eind juni vorig jaar beviel ze van een tweede kindje, een zoontje Bas. Meer over de zangeres kan je op haar
website vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Monica Törnell (1954), vijfde plaats samen met Lasse Holm (Zweden - ESF 1986).
*
Peter Van Laet (1967), kandidaat 'De Gouden Zeemeermin' (België - 1996).
* Tooske Breugem
(1974), presentatrice Nederlandse voorronde Junior Eurovisie Songfestival 2005, commentatrice Junior Eurovisie Songfestival 2005.
* Wim Leys (1976), kandidaat 'Eurosong' (België - 2002).

03-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!