ChocOBeer: pralines met bier vulling
Ze zijn verkrijgbaar in onze winkel vanaf
woensdag 22 mei!!!
MOEN/BELLEGEM - Dirk Naert, een meester- chocolatier
uit Moen is er al eerste in geslaagd om een praline met een vloeibare
biervulling te maken. Hij koos voor het bier van brouwerij Bockor.Uit liefde
voor bier en uit passie voor chocolade wou ik absoluut een echte bierpraline op
de markt brengen, zegt Dirk Naert, zaakvoerder van Chocolaterie Carré in Moen.
Er bestaan al heel wat pralines met een crèmevulling en een bieraroma, maar er
bestond tot op vandaag nog geen enkele praline met echt bier in, aldus Naert,
die twintig jaar geleden startte met zijn zaak.Dirk heeft twee maanden gewerkt
aan zijn nieuwe creatie, die hij ChocOBeer doopte. Na een harde werkdag zat ik
rustig in de zetel een Omer te drinken. Toen is het idee ontstaan om de twee
producten te combineren. Ik wist meteen dat het een gat in de markt was.De
volgende dag nam ik een bak Omer mee naar het atelier, maar de productie was
niet eenvoudig, vertelt Dirk. De smaak op punt krijgen, kostte veel tijd. Ik
heb ook moeten zoeken naar een manier om de pralines lang houdbaar te maken. Je
kan ze een jaar lang bewaren.
Vier soorten
ChocOBeer is een praline in de
vorm van een bierflesje. Er zijn voorlopig vier soorten, allemaal met bier van
Brouwerij Bockor, die maar al te graag op de kar sprong. Er zijn bierpralines
met Omer, Kriek Max, Framboise Max en Vanderghinste Oud Bruin.
%%%FOTO1%%%
|