De hoofdgidting in volle actie.
Densiteit bij start gisting 18 december: 1075
Temperatuur gistkamer: 20°C
Densiteit op 22 december: 1050
Densiteit op 26 december: 1040
Densiteit op 29 december: 1035
Densiteit op 10 januari: 1020
Verwarming gistkast afgezet , start lageren.
Het recept voor 10 liter:
2 kg Belgische pilsmout.
400g Belgische palemout.
600g rijstvlokken.
200g bruine candidosuiker.
Target:12 gr na 15' koken.
East Kent Goldings:12gr na 15' koken.
2 gr Iers mos na 15' koken.
Mespunt Kardemon na 15' koken.
25 gr Fuggles na 65' koken.
2 gr koreander na 65' koken.
Totale kooktijd 75'
Maischschema:52°c 20'
63°c 45'
72°c 20'
78°c
PH maischwater en spoelwater aangepast met 80%-ige malkzuur tot 5,5 voor het storten.
Gist gebruikt voor de hoofdgisting.:Safbrew T-58
Onze koeler en wortverzamelpijp.
Op 17 december werd de giststarter gemaakt voor ons biertje "De Straffen Toon." Ook werd er die dag geschroot en de brouwketel werd nog es flink onder handen genomen door Nico (De meesterbrouwer van dienst) uit Eksaarde.
Beste biervrienden.Ik ben Ivan de hobbybrouwer.Samen met mijn maatje (Nico de Meesterbrouwer!) brouwen we af en toe een biertje.
Het is de bedoeling dat ik vanaf vandaag onze brouwverslagen hier openbaar zal maken.Inclusief fotootjes en filmpjes.Groeten,Ivan.
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.