Inhoud blog
  • The Finish
  • dag allemaal
  • Sappen
  • Groentensap
  • Samenstelling
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    TechBlog
    Het techniek blog!
    01-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Finish
    dag allemaal,

    nu ga ik vertellen over het laatste soort fruitsap:

    Sap uit concentraat

    Na het persen wordt het water uit het sap onttrokken in een vacuum dampinstallatie bij een temperatuur van 25 °C. Er komt dan een dikke brij tot stand die tot tien keer kleiner in volume is: het concentraat. Dit geconcentreerde sap kan nu worden getransporteerd. Op de plaats van bestemming kunnen er weer water en andere additieven aan worden toegevoegd, zoals suikers en voedingstoffen. Indien er niet gepasteuriseerd wordt ook conserveermiddelen. Het aanlengen met water wordt gedaan om weer drinkbaar vruchtensap te krijgen. Doordat de transportkosten vanwege het kleinere volume veel lager zijn, zijn deze producten over het algemeen een stuk goedkoper dan de andere twee soorten sappen. Het merendeel van de te verkrijgen sappen wordt op deze manier gemaakt.

    Deze sappen worden in pakken of flessen meestal ongekoeld aangeboden. Sommige merken zijn in het koelvak geplaatst. Deze sappen bevatten geen of weinig conserveermiddelen of zijn niet gepasteuriseerd.

    Een ander geconcentreerd sap is diksap. Dit sap moet door de consument zelf worden aangelengd.


    01-06-2014 om 16:00 geschreven door thibaultvliegen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag allemaal
    Dag allemaal,

    nu ga ik vertellen over de soort:

    Puur sap

    Een puur vruchtensap is -net zoals de verse pure sappen- alleen het sap wat uit vruchten komt. Ook deze vruchtensappen zijn direct uit de vrucht geperst. Door te pasturiseren worden de bactirien onschadelijk gemaakt waardoor het product langer houdbaar blijft dan de verse pure sappen. Er worden geen ingrediënten (suikers, water) of voedingsstoffen (vitamines, insuline) toegevoegd. Het zijn dus 100% puur, natuurlijke sappen.


    01-06-2014 om 15:58 geschreven door thibaultvliegen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sappen
    Dag allemaal,

    nu ga ik vertellen over de soort:


    Vers puur sap

    Vers persen van de vruchten is het direct persen van de vruchten. Nadat het sap verkregen is wordt het direct verpakt. Deze dranken zijn zeer beperkt houdbaar.



    01-06-2014 om 15:56 geschreven door thibaultvliegen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentensap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag allemaal,

    Naast een fruitjuice is er ook iets anders zoals een:Groentensap

    groentensappen bestaan uit het sap van één of meerdere groenten. tomatensap is het bekendste groentesap. Deze drank wordt verkocht in twee versies. De ene is naturel en aan de andere is (al) zout en peper toegevoegd. Andere voorbeelden zijn bietensap en wortelsap

    01-06-2014 om 15:51 geschreven door thibaultvliegen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenstelling
    dag allemaal,

    De smaak van het fruitsap komt ook niet van zelf het heeft ook een samenstelling:

    Om vruchtensap genoemd te mogen worden moet aan wettelijke eisen voldaan worden. Vruchtensap heeft de natuurlijke kleur, aroma en smaak van de vrucht. Een vruchtensap bevat altijd 100% sap zonder toevoegingen van suiker of zoetstoffen. Wel bevatten sommige sappen van zichzelf al suikers. Als de drank bereid is uit geconcentreerd vruchtensap dan moet dit op het etiket staan. Vruchtensap bevatnaast water vooral oplosbare vitaminen,suikers en mineralenv

    01-06-2014 om 15:44 geschreven door thibaultvliegen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag allemaal,

    We zijn begonnen aan project fruitjuice maar fruitjuice=>vruchtensap is een verzamelnaan:

    Er zijn grofweg drie verschillende vruchtensappen te onderscheiden. Deze drie zijn:

    • vers puur sap
    • puur sap
    • sap uit concentraat

    Voordat deze bewerkingen plaatsvinden worden de vruchten eerst voorbewerkt. Dit staat los van de eerder genoemde bewerkingen. De voorbewerkingen zijn het sorteren, het wassen, het ontstelen en het kneuzen van de vruchten. Soms wordt het fruit nog behandeld met enzymen om een hogere sapopbrengst te krijgen. Bij alle verdere bewerkingen is het noodzakelijk om het fruit direct te persen om het bederf van het sap tegen te gaan. Bij vruchtendranken en vruchtensappen die helder van kleur zijn, wordt het vers geperste sap eerst nog gecentrifugeerd. Bij dit centrifugeren worden alle vaste bestanddelen uit het sap gehaald en houdt men een heldere drank over.


    01-06-2014 om 15:39 geschreven door thibaultvliegen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs