1. Laat de boter in een brede pan heet worden en bak er de blinde vinken aan alle kanten goudbruin in (diepvriesvlees niet laten ontdooien). Haal ze uit de pan en hou ze warm.
2. Doe in dezelfde pan de blokjes spek en bak ze al roerend gedurende 2 min. Voeg er het grofgesneden witloof aan toe en roer om. Kruid met paprikapoeder en peper en laat gedurende 2 min. stoven.
3. Leg de blinde vinken op het witloof, blus met het Kasteelbier en breng aan de kook. Dek de pan af en laat gedurende 20 min. sudderen (voor diepvriesvlees: 25 à 30 min.)
4. Bind met bruine instantsausbinder.
Afwerking
Dien onmiddellijk op met frietjes. Schenk er hetzelfde bier als in de bereiding bij.
Variant
U kunt dit lekkere stoofpotje ook bereiden met het blonde Kasteelbier Gouden Tripel. Doordat de tripel echter een licht bittere toets in de smaak heeft, kunt U het witloof beter vervangen door champignons.