Inhoud blog
  • Aqaufin bundel
  • Aqaufin bundel
  • Aqaufin
  • kruiswoordraadsel Aquafin
  • foto's
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    techniek
    samantha, saïd, naära en mirgeta
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's
    SAY CHEES!



    saïd 13 jaar



    Mirgeta 14 jaar



    Samantha 13 jaar



    Naära 14 jaar

    31-01-2011 om 15:03 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaarsenhouder uit een blikje
    kaarsenhouder!

    VOOR:



    NA:

    31-01-2011 om 15:02 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat wij vonden van bloggen...
    Onze ervaringen!

    Wij vinden deze site echt goed ook voor mensen die niet goed met een computer kunnen werken. 
    Alles is voor de hand liggend , alles wijst zijn eigen uit . 
    We raden het dus zeker aan om dit zelf ook eens te maken.

    Bezoek ook een de bloggen van onze andere klasgenootjes...

    www.bloggen.be/techniekpiustien2aa1
    www.bloggen.be/techniek2aa2
    www.bloggen.be/techiek2aa3
    www.bloggen.be/techniekpiustien2aa4
    www.bloggen.be/techniekgroep5

    Met vriendelijke groeten; Samantha, naära, mirgeta en saïd...

    31-01-2011 om 14:55 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is een blog?

    Wat is een blog?

    Een blog is, zowel technisch als vormelijk, niet meer dan een soort van website.

    Er zijn echter een aantal specifieke kenmerken die een website tot een blog maken:
    -Verzameling van grotere of kleinere artikelen (posts genaamd), geplaatst in omgekeerd chronologische volgorde (recentste post staat bovenaan).
    -Elk artikel heeft een eigen webpagina, met een uniek internetadres, dat niet meer verandert. Dit betekent ook dat elk artikel blijft bestaan.
    -Onder elk artikel wordt de mogelijkheid gegeven aan bezoekers om reacties te plaatsen.
    -Er wordt rijkelijk gerefereerd aan andere websites en andere blogs via links.
    -Soms wordt er gebruik gemaakt van specifieke technieken als referrers en trackbacks om een aanduiding te geven van andere blogs die linken naar dit blog.
    -Bijna steeds heeft een blog een RSS-feed, om makkelijk de nieuwste artikelen te kunnen volgen.

    Maar vooral inhoudelijk wordt het verschil duidelijk tussen een blog en een traditionele website.

    De teksten op een blog worden geschreven vanuit een persoonlijk standpunt, en met een persoonlijke stem. Het draait om de meningen en visies van de auteur, de mens achter de website.
    Bovendien zijn de gepubliceerde artikelen op zo'n blog vaak enkel het startpunt. De meerwaarde van blogs zit in de discussie die over het onderwerp opgestart wordt. Dit kan gebeuren in de commentaren onder het artikelen, of op andere blogs waarmee de link gelegd wordt (zie hierboven referrers en trackbacks). Er wordt vaak gezegd dat blogs draaien om conversatie.
    Het derde aspect dat blogs onderscheidt is accountability. Alles wat op een blog geschreven wordt, heeft zijn gevolgen voor de reputatie van de schrijver. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld forums, waar men bijna anoniem, zonder gevolgen, meninkjes kan spuien.


    31-01-2011 om 14:43 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is Ergonomie?
    Ergonomie:

    ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving

    X Samantha, Naära, Mirgeta en Saïd

    24-01-2011 om 15:34 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recycleren

      

    recycleren


    internationaal symbool van recycling
    Het afval uit deze afvalbak voor papier wordt recycleerd, dat is te zien aan het symbool op de bak

    Hergebruik, recycling of recyclage is het opnieuw gebruiken van materialen, nadat ze als afval zijn afgedankt. Er is echter wel een verschil tussen hergebruik en recycling. Bij hergebruik wordt een voorwerp opnieuw gebruikt, al dan niet voor een ander doel. Bij recycling wordt een afvalstof omgezet in een nieuw product. Recyclage en recycling zijn synoniem.

    Tot in de tweede helft van de 20e eeuw werd afval veelal gewoon weggeworpen[bron?]. Toch waren er in de Middeleeuwen reeds lompenhandelaars in de Nederlanden en Duitsland, die aan ruilhandel deden. Zij ruilden lompen voor goedkoop aardewerk. Omdat de afvalbergen steeds groter werden, kwam onder druk van de opkomende milieubeweging en strengere wetgeving het hergebruik van afval op gang. Een belangrijke stimulans was ook dat door de duurder wordende grondstoffen hergebruik economisch interessanter werd. Hierdoor ontstond er een aparte industrie die zich op hergebruik en recycling ging toeleggen.

    Er bestaan verschillende vormen van hergebruik:

    • Hergebruik van het gehele voorwerp: bijvoorbeeld door tweedehands verkoop in een kringloopwinkel of het weg te geven in een weggeefwinkel.
    • Hergebruik van een onderdeel van een voorwerp voor een vergelijkbare toepassing in een ander apparaat of constructie.
    • Hergebruik van een onderdeel van een voorwerp voor een heel ander doel zonder dat het materiaal hoeft te worden omgesmolten.

    Recycling kan ook in verschillende vormen voorkomen:

    • Recycling van de grondstoffen voor een soortgelijk doel: bijvoorbeeld glas. Sommige grondstoffen (zoals plastics of papier) gaan hierbij in kwaliteit achteruit, ook wel downcycling genoemd.
    • Recycling van de grondstoffen voor een ander doel (aardolie eerst gebruiken om plastic te maken, en in tweede instantie verbranden om de energie te gebruiken).

    Over het algemeen is afval met een relatief hoog metaalgehalte zeer interessant voor recycling, gezien de besparing ten aanzien van ertswinning. Voor bijvoorbeeld autoaccu's geldt dat een groot gedeelte hergebruikt kan worden (het lood, maar ook overige stoffen zoals accuzuur). Ook edelmetalen zijn in allerlei soorten afval (en met name industrieafval) aanwezig in hogere concentraties dan in ertsvorm.

    Een essentiële voorwaarde voor hergebruik en recycling is het voorafgaandelijk sorteren van afval, bijvoorbeeld via een containerpark.

    Van gerecycleerd papier wordt niet alleen wc-papier gemaakt maar er worden ook grote posters en folders van gemaakt; er zijn bedrijven die investeringen doen in het recycleren van papier om goedkoper papier en karton te verkrijgen voor hun reclameposters.

    wij doen mee aan een betere wereld!!!


    24-01-2011 om 14:58 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.solderen

    Solderen


    Soldeerpistool

    Solderen is een techniek om metalen onderdelen met elkaar te verbinden door middel van een metaallegering met een lager smeltpunt dan de te verbinden delen. De verbinding wordt tot stand gebracht door de verbindende metaallegering te smelten en tussen de delen te laten vloeien. Het verschil met lassen is dat solderen wordt uitgevoerd bij een relatief lage temperatuur, waarbij het materiaal van het werkstuk (nog) niet smelt. Bij lassen is de temperatuur zo hoog dat naast de lasdraad of laselektrode het metaal van het werkstuk zélf ook vloeibaar wordt.

    Men onderscheidt de volgende twee methoden van solderen:

    • zachtsolderen, op relatief lage temperatuur (< 450 °C), met als soldeermateriaal legeringen gebaseerd op tin en lood
    • hardsolderen, op hogere temperatuur (> 450 °C), met als soldeermateriaal legeringen gebaseerd op koper, zink en zilver.

    De keuze van de methode hangt vooral af van het doel van de verbinding en enigszins van het materiaal dat gesoldeerd moet worden.

    [bewerken] Zachtsolderen

    Zachtsolderen wordt meestal uitgevoerd met een soldeerbout, maar voor constructiedoeleinden ook met een soldeerbrander. Bij zachtsolderen gebruikt men als soldeermiddel soldeertin, een tinlegering waar ook wat lood in zit. Afhankelijk van de toepassing wordt soldeertin van verschillende samenstelling gebruikt. Voor het monteren van zinken dakgoten is dat meestal een legering van 50/50 tin/lood. Het solderen gebeurt met behulp van een soldeerbout. Deze wordt warm gestookt door een gasbrander. De zinken delen dienen blank en vetvrij te zijn. Vóór het solderen wordt een vloeimiddel toegevoegd, dat ook corrosie van het zink voorkomt.

    Koper kan men ook zachtsolderen. Dit gebeurt met een op zilver gebaseerde soldeerstaaf. Maar om de werking van het kopermateriaal op te kunnen heffen, dient men de koperen delen voor het solderen aan elkaar te popnagelen. Hierna voegt men het vloeimiddel toe en kan men het koper verwarmen met behulp van een koperen soldeerbout.

    Voor waterleiding mag geen soldeertin met lood gebruikt worden omdat lood giftig is en kan oplossen in water. De te solderen vlakken dienen goed gereinigd te worden, waarna de vlakken worden ingesmeerd met een vloeimiddel ('soldeervet') dat het uitvloeien van het soldeermiddel bevordert en tussentijdse oxidatie van de soldeervlakken tegengaat. Voor eenvoudige verbindingen, zoals in de elektronica en elektrotechniek, is er soldeertin uitgevoerd als draad met een harskern. Deze hars zorgt ervoor dat de te solderen oppervlakken ontdaan worden van oxides, zodat het tin goed vloeit. Bij elektronica kan daarvoor geen S-39 of dergelijke vloeimiddelen gebruikt worden, omdat deze de dunne aansluitingen wegvreten.

    Hardsolderen

    [bewerken] Hardsolderen

    Hardsolderen wordt uitgevoerd met een acetyleen/zuurstof gasbrander. Bij hardsolderen wordt vaak gebruikgemaakt van soldeer dat bestaat uit koper, zink en ook wel zilver. Dit soldeer geeft verbindingen die veel sterker zijn dan de verbindingen die met soldeertin bij zachtsolderen gemaakt worden. Wat sterkte betreft is een hardgesoldeerde verbinding te vergelijken met een verbinding die tot stand is gekomen door lassen. Als vloeimiddel kan borax en of daarop gebaseerd middel gebruikt worden. Bij hardsolderen van koper moet van tevoren het te solderen gedeelte ingesmeerd worden met S-39 of een ander, op zoutzuur gebaseerd, middel.

    24-01-2011 om 14:58 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    17-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkoms tekst
    welkom op onze weblog Laughing


                                                           hallo wij zijn  leerlingen van piustien en zitten in het 2de jaar middenschool!!
               




                                                                                        ENJOY IT BYE BYE!!!!!!!!!!!!!!!!
     
    X Samantha, Naära, Mirgeta en Saïd

    17-01-2011 om 19:14 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.antwoorden krijswoord raadsel "kaarsenhouder"
    HORIZONTAAL
                1. PMD
                2. GFT
                4. RESTAFVAL
                7. BLIK
                8. REST

    VERTICAAL
               1.PLETWALS
               3. BALEN
               4. RECYCLEREN
               5.ALU
               6. BULK

    17-01-2011 om 19:12 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.antwoorden krijswoord raadsel"wenskaart"
    HORIZONTAAL
                  5. lood
                  6. stroomkring
                  7. ohm
                  9. weerstand

    VERTICAAL
                  1. soldeerbout
                  2. geleider
                  3. verbruiker
                  4. schakelaar
                  6. schets
                  8. led

    17-01-2011 om 19:07 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.techniek
    Techniek is het beheersen en manipuleren van met namen de niet-levende natuur door de mens. het begrip techniek is ster verwant met technologie en technische wetenschap. in Nederland is techniek ook de benaming van een profiel in het  ondewijs
    Technici zijn mensen die één of meerdere technieken "praktisch" of reëel gebruike,. Ook bij het manipulerenvan de levende natuur wordt wel van techniek gesproken: de biotechnologie.



    17-01-2011 om 18:57 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kamp C
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Duurzaam bouwen is in Vlaanderen een credo geworden waaraan bedrijven uit de bouwsector, architecten, besturen en organisaties steeds meer aandacht besteden.

    Ook bij de particuliere bouwer merken we een alsmaar groeiende belangstelling in deze verstandige manier van bouwen.

    Kamp C is een provinciaal domein in het groene Westerlo waar duurzame bouwen en wonen in al haar facetten centraal staat. Onze hoofdtaak bestaat erin om een breed publiek op een onafhankelijk manier te sensibiliseren en informeren over duurzaam bouwen en energievriendelijk wonen.

    Arrow

    luchtfoto domein kamp C

    17-01-2011 om 00:00 geschreven door techniek6  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)

    Archief per week
  • 30/05-05/06 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs