Je zou het eens moeten zien! We hebben hier een ganse doos vol inktpatronen. Ik weet eigenlijk niet waar ze moeten. Mag dat gewoon in de vuilnisbak? Mijn gevoel zegt in elk geval van niet! Wellicht moeten die cartridges worden gerecycleerd. In elk geval, ze liggen hier in onze weg en ik wil er van af! Volgende week woensdag ga ik naar het containerpark en dan vliegen ze allemaal in de gepaste container.
Dat inkt voor een printer niet goedkoop is, weet haast iedereen. Wij hebben van die kleine cartridges van 17 mililiter (HP, nummer 57 en 56, in kleur en zwart wit) en je gelooft het nooit, maar we betalen daar 35 EUR voor. inderdaad, 35 EUR voor zo'n klein ding waar we naar schatting 500 pagina's mee kunnen afdrukken! Ik ging op internet op zoek of dat normaal was en kwam vervolgens deze pagina tegen over printer cartridges. Wat blijkt hieruit? Wel, dat ik veel te veel geld betaal en dat er veel goedkopere opties zijn! Zo kan je al een zelfde patroon kopen voor maar 19 EUR!
In elk geval, ik ben begonnen met een zoektocht naar een laserprinter. Verschillende mensen hebben me reeds aangeraden dat deze printers veel gebruiksvriendelijker, spaarzamer én goedkoper zijn, althans wat de inkt betreft. Als ik ergens een zo'n goedkope laserprinter zie staan, dan zal ik niet twijfelen en wordt hij van mij!
PS, snel even een foto genomen van enkele printercartridges die hier lagen rond te slingeren. Maar niet voor lang meer, woensdag zijn ze weg!
18-06-2010
WK Voetbal
De WK gekte is weer in het land. Ondertussen hoor je niet anders meer dat zoemende vuzuela's (die toeters die haast elke Zuid-Afrikaanse voetbalfan in huis heeft). Zelf kijk ik ook heel graag naar het WK. En als ik moet kiezen voor welk land ik supporter, welja, dan ga ik resoluut voor onze buurlanden: Nederland, Duitsland en Frankrijk.
Of het supporteren voor deze drie ploegen ook veel vreugde zal meebrengen, dat weet ik nog niet. Frankrijk is inmiddels zo goed als uitgeschakeld, terwijl Duitsland zijn kansen op kwalificatie in het gevaar bracht door vandaag te verliezen tegen een sterk Servië. Dat laatste was naar mijn mening ook wel te danken door een scheidsrechter die ietwat teveel zijn kaarten bovenhaalde. Miro Klose mocht namelijk al na 36 minuten het veld verlaten met een rode kaart.
Ook andere favorieten doen het niet al te best: Spanje verloor van Zwitserland, Engeland speelde gelijk tegen de VS, Italië kon niet winnen tegen Paraguay... Het wordt sowieso een spannend WK met hier en daar vast wel enkele verrassingen. Afwachten is de boodschap!
02-08-2009
bart
Wordt lid van de facebook-fanclub van mijn schoonbroer die voor enkele maanden van huis zal zijn, doordat hij mee is met de mijnenveger van de belgische Marine ! Steun hem door lid te worden.
Kijk dus later dit jaar zeker uit naar : Scampi a la jardinière op deze site (en in het eci-boek)
15-07-2007
Leuke filmpjes !
01-06-2007
Tantjen Bertolli's E-Cards !!
Te laat om nog naar de bus te lopen en een kaart te posten ? Geen probleem. Ook via deze site kun je nu probleemloos een e card versturen. Een echte postkaart kun je ook versturen, maar deze kost 1,30(Nederland ! ) Links staan de categoriën. Klik een catergorie aan. De voorbeelden staan bovenaan in het midden. Ga er met je cursor over voor een groter voorbeeld. Gewoon aanklikken als je een afbeelding gekozen hebt. Afbeeldingen worden regelmatig aangevuld.
Heb je een koptelefoon bij de hand ? Zet 'em dan op en klik op onderstaande link. Als je je ogen dicht doet, bevindt je je in een kapsalon. Heel raar ! Bijna echt ! (Is wel engelstalig)
Een paar leuke puzzel/actie games, vooral voor de jongere gamers.
Een goeie site voor gadgets voor je pc is :
- Je vind er oa. een leuk creatief alternatief voor je cursor met "CURSOR XP". Er zijn werkelijk honderden verschillende te downloaden.
- Een heel leuke manier om en toevallige gebruiker van je pc aan het schrikken te maken is "BOOTSKIN".
Je pc wordt opgestart en je ziet in plaats van het gewone zwarte scherm met het embleem van windows xp, een ander, zelf te kiezen scherm. Eén van mijn favorieten is 'CIA 1'. Alsof je de computer van de Cia computer hebt gekraakt.
- Met Stardock Windowblinds verander je veilig de skin van je hele pc. Alle programma's en toolbars hebben een ander uitzicht. 60 dagen op proef te testen en daarna kun je onbeperkt nieuwe skins downloaden. Voor sommige zijn zelf bijpassende cursors (voor cursorXP) en wallpapers beschikbaar. Alle programma's zijn veilig. Bevatten geen spyware, en bovengenoemde programma's zijn bovendien gratis !
Een leuk alternatieve browser voor Internet Explorer is Mozilla Firefox. Weinig of géén pop-ups. Heel gemakkelijk in gebruik, en bovendien kun je het uitzicht naar eigen wens aanpassen. Voor sommige site's het je I.E. nog nodig, maar met de plug-in "I.E. view" bekijk je de site's die je daarvoor aanduidt automatisch met Internet Explorer.
Voor de liefhebbers van Tuning en blauwe mini-kes :
Covers uit de '80s en '90s
Op familienaam.be kun je nagaan waar in belgie er nog mensen wonen met jouw achternaam.
SCOUTING DEINZE
19-08-2006
Bertolli's trucagefoto's.
IKZELF
Kimberly wint EK 200 m bloemschikken
Nonkel Marc droomt van zijn eerste gele trui
Vader met zichzelf als held (als John Wayne in Madame Tussaud)
Kilian op zijn eerste Humo cover !
Ik weet het wel, bij Humo zijn ze er nog straffer in, maar ik ben een beginnelingske hé.
Deze foto's zijn bewerkt met het gratis programma "Photofiltre".
Wil je jezelf als held zien ? Je mag me altijd een foto mailen, en bij zetten in wie zijn schoenen je wil staan.e-mail button zie rechterkolom.
Dit zijn de nieuwste :
06-08-2006
Stoofpotje "Vis noch vlees"
Twijfel je soms; wat maak ik klaar als hoofdgerecht? Of raak je het niet eens ; De ene wil vis, de ander wil vlees ?
Dan is dit de oplossing ! Maak het gewoon allebei.
Gewoon met wat je in huis hebt. Heb je geen rumsteaks? Het gaat ook met kip !
Stoofpotje "Vis noch vlees" 6 p.
2 rumsteaks
+/- 450 gr zeevruchten naar keuze 1 grote ajuin
glaasje porto, 1 bakje champignons
glaasje witte wijn 1 potje tomatenconcentraat
1/2 l kippebouillon
knorr kruiden bouquet italiaanse kruiden
verse peterselie
1 DAG OP VOORHAND MAKEN.
Snij de rumsteak in blokjes en bakbruin in een kom. Blus dan met de porto en hou warm in een schaal. Bak dan de zeevruchten en blus met de witte wijn. Voeg dit dan bij het vlees en bak nu de ajuin en de champignons. Doe hier nu weer de vis/vlees mengeling weer bij. Overgiet met de bouillon en doe er de tomatenpuree bij. Laat even zachtjes koken en laat dan zonder deksel afkoelen. Als het afgekoeld is, zet je het deksel er weer op en laat je het vlees trekken.
De dag zelf het stoofpotje voorzichtig aan de kook brengen. Laat niet té hevig doorkoken om de zeevruchten niet kapot te koken. Bindt de saus evt. in en werk af met verse peterselie;
Héél lekker met frietjes, maar nog beter met in de oven gebakken aardappels, die je ook wat overstrooit met italiaanse kruiden.
Enkele liedjesteksten
How clear, how lovely bright,
How beautiful to sight
Those beams of morning play,
How heaven laughs out with glee
Where, like a bird set free,
Up from the eastern sea......
Soars the delightful day.
To-day I shall be strong,
No more shall yield to wrong,
Shall squander life no more;
Days lost, I know not how,
I shall retrieve them now;
Now I shall keep the vow ..
I never kept before.
Ensanguining the skies
How heavily it dies .....
Into the west away....
Past touch and sight and sound,
Not further to be found,
How hopeless under ground .....
Falls the remorseful day.
A.E. Housman
I Think It's Going To Rain Today Broken windows and empty hallways A pale dead moon in the sky streaked with gray Human kindness is overflowing And I think it's going to rain today... Scarecrows dressed in the latest styles With frozen smiles to chase love away Human kindness is overflowing And I think it's Going To Rain Today.... Lonely,lonely Tin can at my feet Think I'll kick it down the street That's the way to treat a friend Bright before me, the signs implore me Help the needy and show them the way Human kindness is overflowing and iI think it's going to rain today
Randy Newman
At seventeen...
I learned the truth at seventeen
That love was meant for beauty queens
and high school girls with clear skinned smiles
who married young and then retired
The valentines I never knew
The Friday night charades of youth
were spent on one more beautiful
At seventeen I learned the truth...
And those of us with ravaged faces
lacking in the social graces
desperately remained at home
inventing lovers on the phone
who called to say come dance with me
and murmured vague obscenities
It isn't all it seems at seventeen
A brown eyed girl in hand me downs
whose name I never could pronounce
said Pity please the ones who serve
They only get what they deserve
The rich relationed hometown queen
marries into what she needs
with a guarantee of company
and haven for the elderly
Remember those who win the game
lose the love they sought to gain
in debentures of quality and dubious integrity
Their small-town eyes will gape at you
in dull surprise when payment due
exceeds accounts received at seventeen...
To those of us who knew the pain
of valentines that never came
and those whose names were never called
when choosing sides for basketball
It was long ago and far away
The world was younger than today
when dreams were all they gave for free
to ugly duckling girls like me
We all play the game, and when we dare
we cheat ourselves at solitaire
Inventing lovers on the phone
Repenting other lives unknown
that call and say Come dance with me
at ugly girls like me, at seventeen...
Janis Ian
Kilian
Mijn zoon Kilian en zijn vriendje Marieke.
Die een kater is, maar hij houdt nogsteeds vol van niet !
Enkele receptjes
Snelle pastaschotel met zalm
1 pakje pasta van 375 gr.
1 bakje vers champignons
150 gr gerookte zalm
1 bakje 4 formaggi saus van Buitoni
(of verse kaassaus)
evt. mascarpone of boursin cuisine
Kook de pasta gaar volgens voorschriften.
Met olijfolie in het water zal de pasta de saus niet opslorpen, wil je dat juist wel, dan voeg je géén olie toe.
Snij dan de champignons in plakjes en bak ze even aan.
Giet er als ze klaar zijn de kaassaus over.
Roer er dan de zalm in blokjes, of klein gesneden plakjes aan toe.
Wil je wat meer saus, dan kun je er nog een paar lepels mascarpone aan toe voegen of een variatie van bousin cuisine (tuinkruiden en look of andere)
°°°
Wil je geen champignons, laat ze er dan uit.
Ik ben nu eenmaal verslaafd aan paddestoelen en doe ze overal bij.
Sorry dus, het is nu eenmaal een afwijking van mij !
Gehaktgratin met spinazie
500gr gehakt
400 gr spinazie
1 sjalot
50 gr geraspte kaas
1 kg aardappelen
1 ei, melk, boter
1 wortel, halve courgette
Bak het gehakt, samen met de fijngehakte sjalot.
Kruiden met muskaatnoot, peper en zout.
Als het gehakt gaar is, voeg je er stukjes courgette bij.
Leg op de bodem van een ovenschotel een laag spinazie (gehakt of bladspinazie, met room mag).
Leg daarover het gehakt met de blokjes groenten, en daarover de rest van de spinazie.
Kook ondertussen de aardappelen. Als ze gaar zijn, maak je er puree van met de eidooier (of heel ei), de melk en wat boter. Je mag er nog wat kaas doorroeren. Goed kruiden met muskaatnoot.
Verdeel de puree over de andere ingrediënten in de ovenschaal, en laat gratineren.
Smakelijk.
Aalsterse Vlaaien
1 l melk
250 g peperkoek, 250 g speculoos
2 ronde beschuiten (vroeger gebruikte men hiervoor mastellen)
100 g kandijsiroop, 100 g bruine suiker
2 eieren, kaneel
echte boter
Maal de koeken fijn. Breng terwijl de melk aan de kook. Doe er dan die koeken bij, samen met de siroop en suiker. Laat even doorkoken, maar blijf roeren.
Al roerende doe je er de dooiers bij en de kaneel (naar smaak).
Haal dan van het vuur.
Klop de eiwitten stijf en roer die voorzichtig door de brij.
Verwarm de oven voor op 200 °.
Plaats er de ovenschaal al even in met een flinke klont boter.
Draai die boter dan goed rond in de schaal, zodat alles ingevet is.
Stort er de brij in en leg er nog een paar kleine klontjes boter boven op.
Bak dit gedurende ± 45 min.
> Gebruik een ovenschaal die tamelijk hoog is, de vlaaien krimpt flink in.
Dit is uiteraard lekker bij de koffie, maar probeer het ook eens op een witte boterham ! Heerlijk ! !
Zoete Mantelschelpnoten met curry
+/- 20 mantelschelpnoten
2 appels
1 el kerriepoeder
snuifje zout
2 el suiker
1/2 dl kippenbouillon
1/4 l room
beetje bloem
boter en fijne olie
-Maak eerst de saus.
Snij hiervoor 1 appel in blikjes en stoof ze in een klontje boter.
Bestrooi met kerriepoeder, zout en suiker en doe er dan de bouillon bij. Laat dit 10 min. pruttelen.
Mix het geheel dan fijn en giet er de room bij.
- Spoel de mantelschelpnoten en dep ze droog. Doe er het vlies met zwarte'darm-kanaaltje' vanaf. Kruid ze lichtje met nog wat kerrie en bak de zeevruchten in een fijne olie (olijf- of notenolie)
1/2 minuut aan elke kant volstaat.
-Snij de tweede appel in mooie partjes en
bestrooi met wat bloem en suiker.
Bak ze bruin in een mengsel van boter en olie.
Behandel ze wel voorzichtig dat ze niet uit elkaar vallen.
Schik de vruchten op voorverwarmde borden,
schep er wat saus over en garneer met de appelschijfjes.
Een lekker zoete saus die ook kinderen lusten.
De hoeveelheid kerrie/suiker kun je dus aanpassen naar smaak.
Viervierden Cake (Quatre quarts)
De benaming van deze cake zegt het al.
De basisingrediënten zijn verdeeld in vier vierden.
Je begint met het afwegen van 4 eieren.
Die wegen samen gemiddeld +/- 250 gr.
Op dit gewicht baseer je je voor de andere hoofdingrediënten.
4 Eieren
250 gr suiker
( of 220 gr bloemsuiker = lichter & 1 zakje vanillesuiker)
250 gr ongezouten boter
250 gr vloeiende bloem
( voor beter rijzen : 200 gr bloem + 50 gr. aardappelzetmeel)
Je scheidt de eieren, en klopt eerst het eiwit stijf met een beetje suiker erin. ->Als je eerst het eiwit stijfklopt, dan kun je hem hierna gewoon voor de andere handelingen gebruiken. Hij moet nl. perfect vetvrij zijn voor het eiwit !
Ondertussen laat je de boter zacht worden.
Je mengt dan de eigelen met de suiker. Dit mag je met de klopper doen.
Dan doe je de gesmolten boter er bij en klopt alles goed doorelkaar.
Dan roer je er de bloem + bakpoeder er door . Dit mag je een tijdje goed opkloppen om het luchtig te maken.
Als laatste haal je er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door.
Giet in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm, en zet in een voorverwarmde oven op 175°. Als na een tijdje het gebak al goed bruin ziet, mag je de oven op 150 ° zetten. Bij het gebruik van een langwerpige vorm, maak je na 25 min. even een insnijding in de cake, dan is hij vanbinnen ook even snel gaar.
De tijden hangen af van je oven, maar reken ong. op 40 min. baktijd. Steek erna 35 min. in met een ijzeren brochette prikker of derg. Als die er droog uitkomt, zet dan de oven uit , (of lager) en laat nog even afkoelen in de oven.
-> je kan hiermee variëren :
# Doe er stukje appel bij (na de boter)
# Verdeel alles in twee en doe bij de ene helft 2 eetlepels cacao met een scheutje Bailey's Irish cream (! héél lekker in een cake!) en doe bij de andere helft gebroken ongezouten pistache noten.
Doe beide helften dan in verschillende lagen in de bakvorm.
Deze variant is heel lekker. De alcohol is weg door de temp. dus veilig voor kinderen, en de smaak is verrassend lekker !
Groenten en pastaschotel
voor 4 pers.
250 gr (of 375 gr. soubry) pasta ( bvb horentjes, spirelli,...) 1 ui 400 gr gemengde groenten (diepvries) 500 gr gehakt 500 gr kaassaus
Ontdooi de groenten en maak ze gaar volgens de verpakking. Bak de gesnipperde ui en bak daarna het gehakt gaar. Kook ondertussen de pasta gaar met wat olie en een bouillonblokje. Stort dan eerst de groenten uit in een ovenschotel. Spreid daarover het gehakt uit, en daarna de pasta. Giet hier dan de kaassaus over en laat bruinen in de oven. In plaats van de kaassaus kun je ook bechamelsaus gebruiken die je "opfleurt" door er een blokje tuinkruiden in op te lossen. Kruidenblokjes als deze worden verkocht door Knorr 'tuinkruiden' of Maggi 'kruidennootje'.
Supersnelle feestsoep
Basis voor een snelle maar feestelijke soep is voor mij meestal een fond van Lacroix. (info vind u hier) Ze smaken niet zomaar als een bouillon, maar zijn veel fijner van smaak ! U gebruikt ze puur, maar als je dat wil kan je ze een klein beetje aanlengen. Voorbeeld van een soep die ik veel maak :
3 bokaals kippenfond 1 doosje alpro cuisine of andere light room Currykruiden
Je mengt gewoon al deze ingrediënten. De kruiden doe je erbij naar smaak. Lust je niet zo graag curry, dan laat je die gewoon weg. Probeer dan maar eens een halve pot boursin cuisine tuinkruiden bij (of een andere variatie) Garneren kun je met gebakken champignonschijfjes, stukjes kip, aspergepunten,.....
Het lijkt té eenvoudig om waar te zijn, maar je zal zien dat de smaak verrassend lekker is !
Kip a la Marie
Kip a la Marie
(verschenen in de Gazet van Deinze ivm recepten wedstrijd Canteclaer-stoet)
4 p.
8 enkele kipfilets
sap van een halve citroen
8 sneetjes gerookt spek
klein blikje gepelde mandarijntjes
2 dl sinaassap
klein blikje ontpitte druiven
1 dl witte wijn
1 sjalot
1 el veenbessengelei (of anders rode vruchten)
200 g kleine champignons
Tijm, cayennepeper, muskaatnoot
Olijfolie en echte boter
Rol elk sneetje spek rond een kipfilet en steek vast met een cocktailprikker
Snipper het sjalotje en bak glazig in een mengsel van olijfolie en echte boter.
Bak de kip en kruid met muskaatnoot. Als het vlees goudbruin is, haal je het uit de pan en hou het dan warm in alufolie.
Bak nu de champignons in het braadvocht. Blus ze dan met de witte wijn en laat even koken (om het zure van de wijn weg te nemen). Giet er dan het sinaas- en citroensap bij en laat weer even koken.
Bind de saus eventueel lichtjes met maïzena-expres witte sauzen.
Doe er dan de veenbessen bij en roer goed los. Dan mogen ook de druiven en mandarijntjes erbij. Laat nu wel niet te hard meer koken anders kookt het fruit kapot.
Kruid nog wat bij naar smaak met tijm, cayennepeper.
Serveer met frietjes, rijst of kroketjes.
Paprika soep a la Boursin
4 PAPRIKA'S (alleen rode, of gemengde kleuren) 1 aardappel 1,5 l kippenbouillon 0,5 pot Boursin cuisine rood
Schil de paprika's en de aardappel. Bak even in wat olijfilie. Overgiet dan met de kippenbouillon. ->>Hou nog 0,25 l apart. Indien u uw soep niet té dun wenst, doe u dit er beter niet bij. Laat zachtjes koken tot alle paprika's zacht zijn. Dan doe je er de Boursin Cuisine bij en daarna mix je de soep.
Is de soep té pittig, dan kun je ze zachter maken door wat lichte room of melk bij te voegen.
-->Vind je het gedoe met de grill te omslachtig om de paprika's te schillen, dan doe je dat gewoon met de dunschiller !
Ik ben tantjen bertolli
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (België) en mijn beroep is huiswijf (housewife).
Ik ben geboren op 12/05/1970 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Computer, koken, lezen, .
Ik wil nog wel wat zaken kwijt over mezelf, maar voor ik die hier neerzet, ga ik eerst nog eens nadenken over de gevolge
Bekijk gratis een film op je pc.
(Enige voorwaarde, je moet telenet klant zijn. Hou dus je accountgegevens bij de hand.) Klik hier : en bekijk gratis een film op je pc !
Wat moet je doen ? Gewoon 3 simpele stappen doorlopen . Je pc en je systeem wordt eerst getest of je de programma's up-to-date genoeg zijn om hem te bekijken. Klik gewoon op de rode buttons (stap 1, 2, en 3) Je komt NIET op een of ander e-mail lijst terecht, géén aankoopverplichtingen......
Wat ook handig is, is de internet radio. Je klikt op bovenstaande link. Kiest "Radio" ,dan '"Music choice" en daarna "Luister nu".
Op de player die dan verschijnt, heb je verschillende muziekstijlen.
Dit is tevens een voorbeeld van de digitale radiostations die je gratis bij Telenet Digital tv krijgt.
Op zoek naar een adres of een telefoonnummer ? Dat kun je hier opzoeken. Gewoon onderaan klikken op 'opzoekingen 1207 '. Voorwaarde is wel dat de gezocht persoon in de telefoongids staat !!