Mijn weblog

19-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bertolli's trucagefoto's.


Tantjen bij.....jpgIKZELF

ons gouden kim.jpg
Kimberly wint EK  200 m bloemschikken

Floyd Opdecam.jpg 
Nonkel  Marc droomt van zijn eerste gele trui
 


cowboy petjen.jpg Vader met zichzelf als held
                                                                                          (als John Wayne in Madame Tussaud
)
Image Hosted by ImageShack.us 
Kilian op zijn eerste Humo cover !

Ik weet het wel, bij Humo zijn ze er nog straffer in, maar ik ben een beginnelingske hé.

Deze foto's zijn bewerkt met het gratis programma "Photofiltre".


Wil je jezelf als held zien ? Je mag me altijd een foto mailen, en bij zetten in wie zijn schoenen je wil staan.e-mail button zie rechterkolom.

Dit zijn de nieuwste :
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

06-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje "Vis noch vlees"

Twijfel je soms; wat maak ik klaar als hoofdgerecht? Of raak je het niet eens ; De ene wil vis, de ander wil vlees ?

Dan is dit de oplossing ! Maak het gewoon allebei.

Gewoon met wat je in huis hebt. Heb je geen rumsteaks? Het gaat ook met kip !

                                              

Stoofpotje "Vis noch vlees"  6 p.

2 rumsteaks

+/- 450 gr zeevruchten naar keuze                               1 grote ajuin

glaasje porto,                                                               1 bakje champignons

 glaasje witte wijn                                                        1 potje tomatenconcentraat

1/2 l kippebouillon

knorr kruiden bouquet italiaanse kruiden

verse peterselie

1 DAG OP VOORHAND MAKEN.

Snij de rumsteak in blokjes en bakbruin in een kom. Blus dan met de porto en hou warm in een schaal. Bak dan de zeevruchten en blus met de witte wijn. Voeg dit dan bij het vlees en bak nu de ajuin en de champignons. Doe hier nu weer de vis/vlees mengeling weer bij. Overgiet met de bouillon en doe er de tomatenpuree bij. Laat even zachtjes koken en laat dan zonder deksel afkoelen. Als het afgekoeld is, zet je het deksel er weer op en laat je het vlees trekken.

De dag zelf  het stoofpotje voorzichtig aan de kook brengen. Laat niet té hevig doorkoken om de zeevruchten niet kapot te koken.  Bindt de saus evt. in en werk af met verse peterselie;

Héél lekker met frietjes, maar nog beter met in de oven gebakken aardappels, die je ook wat overstrooit met italiaanse kruiden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele liedjesteksten

 

How clear, how lovely bright,

How beautiful to sight

Those beams of morning play,

How heaven laughs out with glee

Where, like a bird set free,

Up from the eastern sea......

Soars the delightful day.

 To-day I shall be strong,

No more shall yield to wrong,

 Shall squander life no more;

Days lost, I know not how,

I shall retrieve them now;

Now I shall keep the vow ..

I never kept before.

 Ensanguining the skies

How heavily it dies .....

Into the west away....

Past touch and sight and sound,

 Not further to be found,

How hopeless under ground .....

 Falls the remorseful day.

A.E. Housman



 

I Think It's Going To Rain Today
Broken windows and empty hallways
A pale dead moon in the sky streaked with gray
Human kindness is overflowing
And I think it's going to rain today...
Scarecrows dressed in the latest styles
With frozen smiles to chase love away
Human kindness is overflowing
And I think it's Going To Rain Today....
Lonely,lonely
Tin can at my feet
Think I'll kick it down the street
That's the way to treat a friend
Bright before me, the signs implore me
Help the needy and show them the way
Human kindness is overflowing
and iI think it's going to rain today

Randy Newman

 

 

 

At seventeen...

I learned the truth at seventeen

That love was meant for beauty queens

and high school girls with clear skinned smiles

who married young and then retired

The valentines I never knew

The Friday night charades of youth

were spent on one more beautiful

At seventeen I learned the truth...

And those of us with ravaged faces

lacking in the social graces

desperately remained at home

inventing lovers on the phone

who called to say – come dance with me

and murmured vague obscenities

It isn't all it seems at seventeen

A brown eyed girl in hand me downs

whose name I never could pronounce

said – Pity please the ones who serve

They only get what they deserve

The rich relationed hometown queen

marries into what she needs

with a guarantee of company

and haven for the elderly

Remember those who win the game

lose the love they sought to gain

in debentures of quality and dubious integrity

Their small-town eyes will gape at you

in dull surprise when payment due

exceeds accounts received at seventeen...

To those of us who knew the pain

of valentines that never came

and those whose names were never called

when choosing sides for basketball

It was long ago and far away

The world was younger than today

when dreams were all they gave for free

to ugly duckling girls like me

We all play the game, and when we dare

we cheat ourselves at solitaire

Inventing lovers on the phone

Repenting other lives unknown

that call and say – Come dance with me

at ugly girls like me, at seventeen...

Janis Ian


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kilian

Mijn zoon Kilian en zijn vriendje Marieke.

Die een kater is, maar hij houdt nogsteeds vol van niet  ! 



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele receptjes




Snelle pastaschotel met zalm
1 pakje pasta van 375 gr.
1 bakje vers champignons
 150 gr gerookte zalm
1 bakje 4 formaggi saus van Buitoni
(of verse kaassaus)
evt. mascarpone of boursin cuisine
 
Kook de pasta gaar volgens voorschriften.
Met olijfolie in het water zal de pasta de saus niet opslorpen, wil je dat juist wel, dan voeg je géén olie toe.
Snij dan de champignons in plakjes en bak ze  even aan.
Giet er als ze klaar zijn de kaassaus over.
Roer er dan de zalm in blokjes, of klein gesneden plakjes aan toe.
Wil je wat meer saus, dan kun je er nog een paar lepels mascarpone aan toe voegen of een variatie van bousin cuisine (tuinkruiden en look of andere)
°°°
 
Wil je geen champignons, laat ze er dan uit.
Ik ben nu eenmaal verslaafd aan paddestoelen en doe ze overal bij.
Sorry dus, het is nu eenmaal een afwijking van mij ! 
 
 
 

Gehaktgratin met spinazie

500gr gehakt

400 gr spinazie

1 sjalot

50 gr geraspte kaas

1 kg aardappelen

1 ei, melk, boter

1 wortel, halve courgette 

Bak het gehakt, samen met de fijngehakte sjalot.

Kruiden met muskaatnoot, peper en zout.

 Als het gehakt gaar is, voeg je er stukjes courgette bij.

Leg op de bodem van een ovenschotel een laag spinazie (gehakt of bladspinazie, met room mag).

Leg daarover het gehakt met de blokjes groenten, en daarover de rest van de spinazie.

Kook ondertussen de aardappelen. Als ze gaar zijn, maak je er puree van met de eidooier (of heel ei), de melk en wat boter. Je mag er nog wat kaas doorroeren. Goed kruiden  met muskaatnoot.

Verdeel de puree over de andere ingrediënten in de ovenschaal, en laat gratineren.

 Smakelijk.


Aalsterse Vlaaien

 

1 l  melk

250 g peperkoek,  250 g speculoos

2 ronde beschuiten (vroeger gebruikte men hiervoor mastellen)

100 g kandijsiroop, 100 g bruine suiker

2 eieren,  kaneel

echte boter

 

Maal de koeken fijn. Breng terwijl de melk aan de kook. Doe er dan die koeken bij, samen met de siroop en suiker. Laat even doorkoken, maar blijf roeren.

Al roerende doe je er de dooiers bij en de kaneel (naar smaak).

Haal dan van het vuur.

Klop de eiwitten stijf en roer die voorzichtig door de brij.

Verwarm de oven voor op 200 °.

Plaats er de ovenschaal al even in met een flinke klont boter.

Draai die boter dan goed rond in de schaal, zodat alles ingevet is.

Stort er de brij in en leg er nog een paar kleine klontjes boter boven op.

Bak dit gedurende ± 45 min.

> Gebruik een ovenschaal die tamelijk hoog is, de vlaaien krimpt flink in.

 

Dit is uiteraard lekker bij de koffie, maar probeer het ook eens op een witte boterham !  Heerlijk ! !


Zoete Mantelschelpnoten met curry
+/- 20 mantelschelpnoten
2 appels
1 el kerriepoeder
snuifje zout
2 el suiker
1/2 dl kippenbouillon
1/4 l room
beetje bloem
boter en fijne olie
-Maak eerst de saus.
Snij hiervoor 1 appel in blikjes en stoof ze in een klontje boter.
Bestrooi met kerriepoeder, zout en suiker en doe er dan de bouillon bij. Laat dit 10 min. pruttelen.
Mix het geheel dan fijn en giet er de room bij.
- Spoel de mantelschelpnoten en dep ze droog. Doe er het vlies met zwarte'darm-kanaaltje' vanaf. Kruid ze lichtje met nog wat kerrie en bak de zeevruchten in een fijne olie (olijf- of notenolie)
1/2 minuut aan elke kant volstaat.
-Snij de tweede appel in mooie partjes en
bestrooi met wat bloem en suiker.
Bak ze bruin in een mengsel van boter en olie.
Behandel ze wel voorzichtig dat ze niet uit elkaar vallen.
 
Schik de vruchten op voorverwarmde borden,
schep er wat saus over en garneer met de appelschijfjes.
 
Een lekker zoete saus die ook kinderen lusten.
De hoeveelheid kerrie/suiker kun je dus aanpassen naar smaak.
Viervierden Cake (Quatre quarts)

De benaming van deze cake zegt het al.

De basisingrediënten zijn verdeeld in vier vierden.

Je begint met het afwegen van 4 eieren.

Die wegen samen gemiddeld +/- 250 gr.

Op dit gewicht baseer je je voor de andere hoofdingrediënten.

 

4 Eieren

250 gr suiker 

( of 220 gr bloemsuiker = lichter & 1 zakje vanillesuiker)

250 gr ongezouten boter

250 gr vloeiende bloem

( voor beter rijzen : 200 gr bloem + 50 gr. aardappelzetmeel)

 

Je scheidt de eieren, en klopt eerst het eiwit stijf met een beetje suiker erin. ->Als je eerst het eiwit stijfklopt, dan kun je hem hierna gewoon voor de andere handelingen gebruiken. Hij moet nl. perfect vetvrij zijn voor het eiwit !

Ondertussen laat je de boter zacht worden.

Je mengt dan de eigelen met de suiker. Dit mag je met de klopper doen.

Dan doe je de gesmolten boter er bij en klopt alles goed doorelkaar.

Dan roer je er de bloem + bakpoeder er door . Dit mag je een tijdje goed opkloppen om het luchtig te maken.

Als laatste haal je er voorzichtig  het stijfgeklopte eiwit door.

 

Giet in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm, en zet in een voorverwarmde oven op 175°. Als na een tijdje het gebak al goed bruin ziet, mag je de oven op 150 ° zetten. Bij het gebruik van een langwerpige vorm, maak  je na 25 min. even een insnijding in de cake, dan is hij vanbinnen ook even snel gaar.

 De tijden hangen af van je oven, maar reken ong. op 40 min. baktijd. Steek erna 35 min. in met een ijzeren brochette prikker of derg. Als die er droog uitkomt, zet dan de oven uit , (of  lager) en laat nog even afkoelen in de oven.

 

-> je kan hiermee variëren :

# Doe er stukje appel bij (na de boter)

# Verdeel alles in twee en doe bij de ene helft 2 eetlepels cacao met een scheutje Bailey's Irish cream (! héél lekker in een cake!) en doe bij de andere helft gebroken ongezouten pistache noten.

Doe beide helften dan in verschillende lagen in de bakvorm.

Deze variant is heel lekker. De alcohol is weg door de temp. dus veilig voor kinderen, en de smaak is verrassend lekker !

 

 

 

Groenten en pastaschotel


voor 4 pers.

250 gr (of  375 gr. soubry) pasta ( bvb horentjes, spirelli,...)
1 ui
400 gr gemengde groenten (diepvries)
500 gr gehakt
500 gr kaassaus

Ontdooi de groenten en maak ze gaar volgens de verpakking.
Bak de gesnipperde ui en bak daarna het gehakt gaar.
Kook ondertussen de pasta gaar met wat olie en een bouillonblokje.
Stort dan eerst de groenten uit in een ovenschotel.
Spreid daarover het gehakt uit, en daarna de pasta.
Giet hier dan de kaassaus over en laat bruinen in de oven.
In plaats van de kaassaus kun je ook bechamelsaus gebruiken die je "opfleurt" door er een  blokje tuinkruiden in op te lossen.
Kruidenblokjes als deze worden verkocht door Knorr 'tuinkruiden' of  Maggi 'kruidennootje'.



Supersnelle feestsoep

Basis voor een snelle maar feestelijke soep is voor mij meestal een fond van
Lacroix.  (info vind u hier)
Ze smaken niet zomaar als een bouillon, maar zijn veel fijner van smaak !
U gebruikt ze puur, maar als je dat  wil  kan je ze een klein beetje aanlengen.
Voorbeeld van een soep die ik veel maak :

3 bokaals kippenfond
1 doosje alpro cuisine of andere light room
Currykruiden


Je mengt gewoon al deze ingrediënten. De kruiden doe je erbij naar smaak. Lust je niet zo graag curry, dan laat je die gewoon weg.
Probeer dan maar eens een halve pot boursin cuisine tuinkruiden bij (of een andere variatie)
Garneren kun je met gebakken champignonschijfjes, stukjes kip,  aspergepunten,.....

Het lijkt té eenvoudig om waar te zijn, maar je zal zien dat de smaak verrassend lekker is !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip a la Marie
Kip a la Marie

  

(verschenen in de Gazet van Deinze ivm  recepten wedstrijd Canteclaer-stoet)

4 p.

 

  • 8 enkele kipfilets
  • sap van een  halve citroen
  • 8 sneetjes gerookt spek
  •  klein blikje gepelde mandarijntjes
  • 2 dl sinaassap
  • klein blikje ontpitte druiven
  • 1 dl witte wijn
  • 1 sjalot
  • 1 el veenbessengelei (of anders rode vruchten)
  • 200 g kleine champignons
  • Tijm, cayennepeper, muskaatnoot
  • Olijfolie en echte boter

 

Rol elk sneetje spek rond een kipfilet en steek vast met een cocktailprikker

Snipper het sjalotje en bak glazig in een mengsel van olijfolie en echte boter.

Bak de kip en kruid met muskaatnoot. Als het vlees goudbruin is, haal je het uit de pan en hou het dan warm in alufolie.

Bak nu de champignons in het braadvocht. Blus ze dan met de witte wijn en laat even koken (om het zure van de wijn weg te nemen). Giet er dan het sinaas- en citroensap bij en laat weer even koken.

Bind de saus eventueel lichtjes met maïzena-expres witte sauzen.

Doe er dan de veenbessen bij en roer goed los. Dan mogen ook de druiven en mandarijntjes erbij. Laat nu wel niet te hard meer koken anders kookt het fruit kapot.

Kruid nog wat bij naar smaak met tijm, cayennepeper.

 

Serveer met frietjes, rijst of kroketjes.

 

 

 

 

   

Paprika soep a la Boursin


4 PAPRIKA'S (alleen rode, of gemengde kleuren)
1 aardappel
1,5 l kippenbouillon
0,5 pot Boursin cuisine rood



 Schil de paprika's en de aardappel.
Bak even in wat olijfilie.
Overgiet dan met de kippenbouillon.
 ->>Hou nog 0,25 l apart.  Indien u uw soep niet té dun wenst, doe u dit er beter niet bij.
Laat zachtjes koken tot alle paprika's zacht zijn.
Dan doe je er de Boursin Cuisine bij en
daarna mix je de soep.

Is de soep té pittig, dan kun je ze zachter maken door wat lichte room of melk bij te voegen
.



-->Vind je het gedoe met de grill te omslachtig om de paprika's te schillen,
dan doe je dat gewoon met de dunschiller !

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizzadeeg !

~Pizzadeeg~
               

 

 250 gr.   bloem (vloeiende)       1 ei

50 gr. boter                             1 eetlepeL olijfolie

25 gr. gist, of 1 zakje               zout

0,5 kop melk                         

 1 tablet knorr   kruidenbouquet italiaans

 

Boter op kamertemperatuur brengen, of laten zacht worden op laagste stand

in microgolf.

Melk opwarmen (mag tamelijk warm zijn). Los er de gist en het kruidenblokje

in op.

Doe in een brede mengkom de bloem, de boter, het ei, het zout en de olie.

Meng alles door elkaar en voeg stilaan het melk/gist mengsel.

Melk of bloem bijdoen naarmate te droog of te nat.

Kneed het deeg tot het vast genoeg is. Als het makkelijk van je vingers af komt, is het deeg vast genoeg.  Nuttige tip : begin te mengen met één hand.

Je zult altijd zien dat je dan nog iets nodig hebt !

Leg de bol deeg in een propere handdoek en laat rijzen op een warme plaats gedurende een half uur.

Rol het deeg uit met een deegrol.  Verwarm de oven voor op 200 ° . Vet de bakplaat in en  leg er de pizzabodem op.

Bak de pizzabodem 5 voor en haal er dan uit om te beleggen naar keuze.

De pizza is klaar na 15 min.  bakken




Zoeken in blog




Mijn favorieten
  • * Startje van Sem - voor kids !
  • * Ditjes en datje van red rose
  • - Alles over het reilen en zeilen in DEINZE
  • * Marijke's space (geeft veel tips !)
  • * een van de site's van Herminator (veel codes)
  • * Creative Art Riders - site voor en van tuning freaks
  • Basile : grappige blog met veel handige links
  • * RED ROSE
  • ♥♥Welcome to CorryElvisleyWorld♥♥

    Nieuws ComputerIdee

    E-mail mij



    Nieuws VRT NWS
  • Burgemeester Alken wil een stukje van Wellen kopen of ruilen: "Degoutant", reageert Wellense burgemeester
  • 21 jongerenambassadeurs voor De Warmste Week over tolerantie: "Die hokjes moeten weg"
  • Mama uit Mol vindt quarantaineregels absurd: "Mijn zoon heeft al meer in quarantaine gezeten dan op school"
  • Maaseik maakt zich op voor de Ommegang rond Harlindis en Relindis
  • BeleefTV in woonzorgcentrum Halle helpt bewoners geheugen te trainen en herinneringen te delen
  • Veel minder bankautomaten van de vier grootbanken tegen 2025, maar wel beter verspreid
  • Ontsnapte verdachte van moord op homoseksuele man in Beveren is terecht
  • Na hotels ook campings zo goed als volzet voor WK Wielrennen
  • Chinese vastgoedgigant in moeilijkheden Evergrande: "We hebben een akkoord om schuld af te lossen"
  • Tribune 4 Antwerp eindelijk goedgekeurd

    Nieuws Sporza
  • VIDEO: "Wereldkampioen voor even, geliefd voor altijd": het verhaal van Igor Decraene
  • VIDEO: Het WK gemengde ploegentijdrit van deze namiddag: België vertrekt om 15.40 u
  • VIDEO: Jasper Stuyven: "Wout mag niet in een situatie komen zoals in Tokio"
  • Pelé wil geruchten over gezondheidstoestand de kop indrukken met video op hometrainer
  • Wie is Romeo Lavia (17), het Belgische supertalent dat debuteerde bij Man. City?
  • VIDEO: Wullaert viert 100e cap met goal: "Dit ook durven te brengen tegen Noorwegen"
  • Titelverdediger Alaphilippe - wie anders - is kopman van Franse WK-selectie
  • VIDEO: Daar is de gemengde ploegentijdrit weer: herkansing na gemiste (Belgische) start in 2019
  • VIDEO: Peter Genyn over sabotage: "Echt ongezien in de sport"
  • VIDEO: Memorial Van Damme: MR voor Duplantis en Hassan, Thiam 6e in het hoogspringen

    Over mijzelf
    Ik ben tantjen bertolli
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (België) en mijn beroep is huiswijf (housewife).
    Ik ben geboren op 12/05/1970 en ben nu dus 51 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Computer, koken, lezen, .
    Ik wil nog wel wat zaken kwijt over mezelf, maar voor ik die hier neerzet, ga ik eerst nog eens nadenken over de gevolge

    Bekijk gratis een film op je pc.

    (Enige voorwaarde, je moet telenet klant zijn.
    Hou dus je accountgegevens bij de hand.)
    Klik hier : 
        en bekijk gratis een film op je pc !

    Wat moet je doen ? Gewoon 3 simpele stappen doorlopen .
    Je pc en je systeem wordt eerst getest of je de programma's up-to-date
    genoeg zijn om hem te bekijken.  Klik gewoon op de rode buttons (stap 1, 2, en 3)
    Je komt NIET op een of ander e-mail lijst terecht, géén aankoopverplichtingen......

    Wat ook handig is, is de internet radio.
    Je klikt op bovenstaande link. Kiest "Radio" ,dan '"Music choice" en daarna "Luister nu".

    Op de player die dan verschijnt, heb je verschillende muziekstijlen.

    Dit is tevens een voorbeeld van de digitale radiostations die je gratis bij Telenet Digital tv krijgt.



    Gastenboeken
  • gastenboek 1
  • gastenboek 2 (zonder plaatjes)
  • gastenboek 3 ( ook VIDEOBERICHTEN)
  • I-hoe BE

  • Blog als favoriet !

    Op zoek naar een adres of een telefoonnummer ?
    Dat kun je hier opzoeken.
    Gewoon  onderaan klikken op 'opzoekingen 1207 '.
    Voorwaarde is wel dat de gezocht persoon in de telefoongids staat !!

    >>>  DE 1207  <<<







    Photobucket - Video and Image Hosting
    Photobucket - Video and Image Hosting 
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    cypress_photo
    www.bloggen.be/cypress
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    chihuahualiefhebber
    www.bloggen.be/chihuah
    Foto

    Zoeken met Google



    Laatste commentaren
  • Parking zaventem (Sip)
        op Op reis geweest
  • inktpatronen (Saskia)
        op Inktpatronen kosten veel geld!
  • scholen ? ( bertolli)
        op Inktpatronen kosten veel geld!
  • Hai hai (albertje)
        op
  • hai hai (albertje)
        op
  • hai hai (albertje)
        op Clips
  • Hai hai (albertje)
        op
  • FIJN WEEKEND (derktje)
        op filmpjes en gastenboeken

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!