De NASA bereidt zich opnieuw voor op zeven 'minutes of terror' in afwachting van nieuws van de landing van de sonde InSight. Het is de eerste keer sinds de landing van de Curiosity-rover in 2012 dat er nog eens een ruimtetuig landt op de rode planeet.
Op maandag 26 november doet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA opnieuw een poging om een ruimtetuig op het Marsoppervlak te zetten. Het is de bedoeling dat de Marslander InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) om 20.47 uur landt op een vlakte net ten noorden van de evenaar van de planeet.
Het snellere mobiele internet is een wereldwijd verschijnsel, zo blijkt uit het onderzoek De 33 landen waarin mobiel internet wifi heeft ingehaald liggen verspreid over alle continenten. In Australië was het verschil het grootst: wifi haalde er een gemiddelde downloadsnelheid van 15 mbps, terwijl je er met mobiel internet kan downloaden aan 54 mbps.
In België lag de gemeten downloadsnelheid van wifi en mobiel internet zo dicht bij elkaar dat er geen significant verschil meer tussen beide kon vastgesteld worden.
Tien jaar geleden was wifi overal nog sneller dan mobiel internet. Volgens OpenSignal zullen de verschillen in de toekomst, door de introductie van 5G, alleen nog maar groter worden. In het rapport wordt er ook op gewezen dat smartphones nog vaak automatisch met wifi verbinden, ook al is die wifi-verbinding trager dan mobiel internet. Op dat
Een kleinschalige test loopt sinds de zomer in Alkmaar in Nederland. Albert Heijn is de oefening nu aan het uitbreiden. De leveringsmethode maakt gebruik van een slimme deurbel van SecuFirst en een 'smart lock' van Oostenrijkse fabrikant Nuki. Wanneer de koerier langskomt, belt hij zo aan en krijgt de klant op zijn of haar smartphone te zien wie er voor de deur staat. Met het slimme slot kan die klant dan de deur openen, ook als er niemand thuis is. De koerier zet de boodschappen vervolgens binnen, eventueel zelfs in de koelkast, en vertrekt weer.
Albert Heijn wil tijdens deze testperiode vooral nagaan hoe klanten en bezorgers de hele procedure ervaren. In de VS experimenteert Amazon al langer met levermethodes via slimme sloten, en de grootste angst lijkt hier vooral om veiligheid te draaien.
Volgens studies is zo'n 15 procent van de consumenten geïnteresseerd in thuislevering van voedingsproducten. Bedrijven als HelloFresh spelen daarop in, maar er zijn ook Belgische alternatieven. De start-up eSafe pakt hetzelfde probleem bijvoorbeeld aan met een beveiligde leverbox die in de voortuin of aan de gevel geïnstalleerd kan worden en waar de koerier pakjes of leveringen in kan achterlaten, voordat ook die box weer op slot gaat.
De nieuwe weerbestendige buitenbewakingscamera van Somfy maakt Full HD beeldmateriaal (1080p) en werkt samen met andere apparatuur uit het Somfy Protect-gamma.
De Somfy Outdoor Camera is uitgerust met een sirene van 110 dB die automatisch geactiveerd kan worden dankzij algoritmen. De buitencamera is in staat onderscheid te maken tussen mens en dier.
Bij een poging tot binnendringen ontvangt de bewoner een melding op zijn smartphone. Hij kan de indringer toespreken en indien nodig meteen de sirene aan laten gaan vanuit de applicatie "Somfy Protect".
Bij bewegingsdetectie wordt niet alleen een waarschuwing met snapshot verzonden, maar wordt er tevens een video van 10 seconden opgenomen en in de beveiligde cloud bewaard. Deze video's kunnen 24 uur lang kosteloos geraadpleegd en gedownload worden.
De camera kan ook gekoppeld worden aan een bestaande buitenverlichting die automatisch aangaat zodra iemand wordt gedetecteerd.
Dit blijkt uit het halfjaarraport van de Data Protection Commissoin (DPC), de Ierse privacywaakhond. De DPC heeft de zaak onderzocht aangezien het hoofdkantoor van LinkedIn in Ierland is gevestigd. Het is niet duidelijk hoe LinkedIn de e-mailadressen van de 18 miljoen personen die zijn benaderd in handen heeft gekregen.
LinkedIn is door DPC beoordeeld op basis van de vorige privacywetgeving, waardoor het bedrijf geen boete opgelegd heeft gekregen. Dit doet vermoeden dat de overtreding plaats heeft gevonden voor 25 mei 2018, de datum waarop de GDPR in werking trad. Onder die wet kunnen boetes tot 20 miljoen euro of vier procent van de wereldwijde jaaromzet worden opgelegd.
In Wenen stelde de Europese Commissie de beheersstructuur en het portaal voor aan de Europese ministers van Wetenschap.
De bedoeling is om met de wetenschapscloud onderzoek, wetenschap en innovatie een boost te geven. Het gaat daarbij niet louter om opslag, maar ook om supercomputing en supersnelle verbindingen om data-driven onderzoek optimaal uit te voeren. Europa heeft voor het project zo'n 600 miljoen euro uitgereikt onder het Horizon 2020 programma.
Pas voor 2020
De Europese Commissie zegt dat EOSC realiteit is geworden in minder dan drie jaar tijd. Dat is echter nogal kort door de bocht. De wetenschapscloud werd in april 2016 formeel voorgesteld als idee, maar op dit moment is er nog geen raad van bestuur (waar elke lidstaat iemand voor mag aanduiden).
Ook zal het bedrijf (of consortium) dat de coördinatie en ondersteuning op zich neemt pas in januari worden aangeduid. Wie de technische infrastructuur, zoals de servers, op zich neemt en hoe die er zal uitzien is evenmin bekend. Het zal nog tot 2020 duren vooraleer de eerste onderzoeken gebruik kunnen maken van EOSC.
Meer dan ooit wisselen alle betrokkenen in de gezondheidszorg, van instellingen over artsen tot patiënten, constant informatie uit. Om die hoeveelheid aan gegevens in goede banen te leiden ontwikkelde InterSystems een nieuw dataplatform, IRIS for Health, specifiek gericht op de optimale exploitatie van die gegevens.