Ik reik niet meer naar de sterren brand me er steeds aan
Ik kijk ernaar van verre Hoe zij me lonken met hun kristallen schittering
Laat mij niet meer verleiden ik kom er niet meer aan
Iedere Ster geeft met zijn licht
Voor ons
alle hoop
En voor
iedere mens
De gedachten aan een wens ...
Kleine sterretjes als lichtpuntjes tussen donkere wolken in werden overschaduwd door wanhoop niet wetend hier mee om te gaan Ze blijven gewoon kleine sterretjes
Beoordeel dit blog
..
Wist je dat ...???
..
Een hemel vol sterren
In een donkere lucht
Ze schitteren van verre
Je wilt ze plukken heel vlug
Dan maak je een boeketje
Voor de mensen van wie je houdt
Wil daarmee vertellen,
Dat je op hun liefde en vriendschap bouwt
Je wilt ze omarmen
Met dat schitterend licht
Hun harten verwarmen
Vertellen dat alles op liefde en vriendschap is gericht
Dan verstoort een wolkenpartij onverwacht deze nacht Schijnbaar verder dan ik dacht zie ik nog net een stervende ster
Ver, heel ver fluistert de wind je naam Ik sluit mijn raam Een traan... Ik moet je laten gaan.
Nancy
title>
15-02-2006
Van januari tot december.
Draak. Van januari tot december.
Van januari tot december.
Cepheus Van januari tot december.
Van februari tot november.
Dolfijn Van februari tot november.
Van januari tot december.
Cassiopeia. Van januari tot december.
Van februari tot mei
Beker Van februari tot mei.
Van juni tot november.
Arend of Adelaar Van juni tot november.
Van juli tot september
Andromeda Van juli tot september
Van juli tot september
Boogschutter Van juli tot september
14-02-2006
+9 planeten
PLANETEN
Planeten zijn er in alle maten en in alle soorten. Er bestaan er ongetwijfeld oneindig veel. Hieronder vindt u meer informatie over de 9 planeten van ons zonnestelsel. De planeten staan geranschikt volgens de afstand tot de zon. De eerste planeet staat het dichtst bij de zon, en de laatste staat het verst van de zon. Wanneer de cursor zich op de foto van de planeet bevindt, dan wordt het symbool van deze planeet zichtbaar.
Mercurius
Oppervlakte: Harde rotsbodem, aanwezigheid van kraters Zwaartekracht: Ongeveer half zo groot als op de Aarde Atmosfeer: Bestaat uit helium, natrium en kalium Temperatuur: Enorme schommelingen; tussen -180°C en 430°C Luchtdruk: Er is bijna geen luchtdruk Radioactieve straling: De straling van de zon is heel intens
Mercurius zou een ijzeren kern hebben. Mercurius heeft een dag die 176 aardse dagen duurt. Het is ook de planeet die het dichtst bij de zon staat. De grote temperatuursverschillen zijn te verklaren doordat er geen atmosfeer is de de dagtemperatuur vasthoudt. Daardoor is er ook geen wind. In de oude Romeinse mythologie was Mercurius de boodschapper van de goden.
Venus
Oppervlakte: Harde rotsbodem, kraters en vulkanen Zwaartekracht: Bijna net zo groot als op de Aarde Atmosfeer: Bestaat uit kooldioxide met wolken zwavelzuur Temperatuur: Steeds hetzelfde: 459°C Luchtdruk: Enorm groot, bijna 90 keer zo groot als op de Aarde Radioactieve straling: Geen probleem
Venus heeft ongeveer de zelfde afmetingen als de Aarde. Venus is ook de planeet die het dichts bij de Aarde staat. Dit maakt haar de helderste planeet in de nachtelijke hemel. Dicht bij de grond is het windstil. De zwavelzuurwolekn kunnen wel een snelheid van 360 km/uur bereiken! Opmerkelijk is, dat op Venus noord- en zuidpool omgewisseld zijn!
Aarde
Oppervlakte: Kijk eens door het raam Zwaartekracht: In Vlaanderen +- 9,81 Newton Atmosfeer: Bestaat uit zuurstof, koolstofdioxide en stikstof Temperatuur: Erg gematigd Luchtdruk: Normaal 1013 hectopascal Radioactieve straling: Geen
Tot nu toe is de Aarde de enige planeet waar er leven op is gevonden. De Aarde wordt ook wel de Blauwe Planeet genoemd omdat het de enige planeet is waar water op gevonden is, en dus ook leven bloeit. De Aarde heeft 1 maan.
Mars
Oppervlakte: Rotsachtige bergen met kloven en vulkanen Zwaartekracht: Zwak, kleiner dan de helft v/d Aarde Atmosfeer: Voornamelijk uit kooldioxide Temperatuur: Varieert tussen -130°C en -30°C Luchtdruk: Ongeveer 1% van op de Aarde Radioactieve straling: Zeer weinig ruimtestraling
De temperatuur op Mars is dus vrij laag. In de zomer kan het er soms wel 17°C worden. Mars wordt ook wel de Rode planeet genoemd, omdat het hele landschap bestaat uit roodgekleurde rotsen en vulkanen. Hoewel er vroeger water aanwezig zou zijn geweest, is Mars momenteel te vergelijken met een uigedroogde rotswoestijn. Op Mars is ook de hoogste berg van ons zonnestelsel terug te vinden. De Mons Olympos. Deze is ongeveer 26 km hoog, dat is ongeveer 3 maal de hoogte van de mount Everest. Mars beschikt over 2 manen.
Jupiter
Oppervlakte: Geen vaste grond. Zwaartekracht: Veel groter dan op de Aarde Atmosfeer: Voornamelijk waterstof, een beetje helium Temperatuur: Tussen -125°C en 17°C Luchtdruk: Enorm groot Radioactieve straling: Dodelijk
Jupiter is in feite een grote gasbol. De gassen worden door de grote zwaartekracht samengeperst tot een vloeibare massa. Op Jupiter is er een rode vlek te zien, wat wijst op een cycloon. Jupiter heeft 16 manen, 4 grote en 12 kleine. De massa van Jupiter is ruim 2 keer de massa van alle andere planeten samen. Ook Jupiter heeft ringen, maar die zijn veel donkerder dan die van Saturnus, waardoor ze bijna niet te zien zijn. Op Jupiter zijn er vaak enorm snelle en sterke stormen, die ook dodelijk zijn.
Saturnus
Oppervlakte: Bestaat ook volledig uit gas. Zwaartekracht: Iets sterker dan op Aarde Atmosfeer: Bestaat voornamelijk uit waterstof, en een beetje helium Temperatuur: -176°C Luchtdruk: Kleiner dan op Jupiter, maar toch enorm groot Radioactieve straling: Gevaarlijk.
Ook op Saturnus zijn er levensgevaarlijke stormen. Saturnus beschiktt over 18 manen, maar wat nog belangrijker is, Saturnus heeft ook prachtige ringen, die bestaan uit brokken steen en ijs.
Uranus
Oppervlakte: Ijs, een soort dik gas Zwaartekracht: Iets sterker dan op Aarde Atmosfeer: Bestaat uit waterstof en helium Temperatuur: -216°C Luchtdruk: Waarschijnlijk een hoge druk Radioactieve straling: Niet zo erg
Uranus beschikt over 15 manen, en over 13 ringen. Opmerkelijk is de stand van de planeet: ze maakt een hoek van 98°! Dit wil zeggen dat de planeet bijna verticaal staat! Hierdoor komt het dat de polen van de planeet soms dichter bij de zon staan, dan de evenaar. Zo kan het aan de polen warmer zijn dan op de evenaar.
Neptunus
Oppervlakte: Ijs, een soort dik gas Zwaartekracht: Iets sterker dan op Aarde Atmosfeer: Bestaat uit waterstof en helium Temperatuur: -216°C Luchtdruk: Waarschijnlijk een hoge druk Radioactieve straling: Meer straling dan op Uranus
Neptunus staat verder van de zon dan Uranus, maar toch is het op beide planeten even warm (of koud). Dit komt omdat er zich in de kern van Neptunus kernreacties afspelen, waardoor de temperatuur op Neptunus stijgt. Neptunus heeft dunne, zwarte ringen.
Pluto
Oppervlakte: Rotsachtig Zwaartekracht: Heel zwak Atmosfeer: Vooral uit methaan Temperatuur: Heel koud Luchtdruk: Bijna geen Radioactieve straling: Nauwelijks
Pluto heeft 1 maan. Pluto maakte vroeger geen deel uit van ons zonnestelsel. De planeet vloog door het heelal, tot het in het zwaartekrachtsveld kwam van de zon. Dit gebeurde onder een vreemde hoek, waardoor Pluto soms dichter bij de zon staat dan Neptunus.
Wetenschappers denken dat er nog een planeet moet bestaan, planeet X, die de banen van de andere planeten beïnvloedt. Eerst dacht men dat dit Pluto was, maar Pluto is te klein om de baan van Saturnus te kunnen beïnvloeden.
Astrologie of sterrenwichelarij is een filosofie die stelt dat er een relatie is vast te stellen tussen bepaalde standen van hemellichamen en gebeurtenissen op aarde. De verwoording hiervan is cultuur- en tijdgebonden, in vroeger tijden vaak verbonden met religieuze overtuigingen of occulte praktijken. Een praktische toepassing van de astrologie is het te boek stellen van gevonden vermeende verbanden, bijvoorbeeld horoscopen. In de tussentijd is komen vast te staan dat de gewone astrologie of sterrenwichelarij onjuist is. Met name de algemeen erkende astroloog Geoffrey Dean heeft alle uitspraken van zijn collega-astrologen aan een kritisch onderzoek onderworpen en moest steeds weer constateren dat er geen sprake is van een relatie tussen standen en gebeurtenissen of karaktertrekken..
Astronomie of sterrenkunde is de wetenschap die zich bezighoudt met de observatie en verklaring van alle voorwerpen en gebeurtenissen buiten de atmosfeer van de aarde. Het woord astronomie komt van het Griekse woord αστρονομία, een samenstelling van άστρον (astron, ster) en νόμος (nomos, wet): het toekennen van wetmatigheden aan sterren.
De astronomie bestudeert niet alleen sterren en sterrenstelsels in het heelal, maar ook de planeten van ons eigen zonnestelsel. Een onderdeel van de astronomie is de astrofysica, een tak van de natuurkunde die de processen die zich afspelen in de kosmos, probeert te verklaren met natuurkundige wetten. Bijna alle astronomen hebben dan ook een stevige achtergrond in de fysica.
Daarentegen is de astronomie een van de weinige wetenschappen waar ook amateurastronomen een actieve rol spelen, vooral bij het ontdekken en observeren van voorbijgaande astronomische gebeurtenissen, zoals kometen en meteoren.
Astronomie moet niet verward worden met astrologie, een pseudo-wetenschap, waarmee de beoefenaren iemands toekomst proberen te voorspellen door de vermeende invloed van de bewegingen van sterren en planeten.
Een sterretje aan de hemel is verlicht. Het sterretje is alleen op jou gericht. Heb je pijn of verdriet, kijk dan naar boven want verdwijnen doe ik niet. Ik fonkel je s' avonds tegemoet en geef je voor het slapen gaan een lieve groet ...
De hemel bezaait met gouden sterren,
Die blinken in het licht van de maan
Maar het mooiste van die lichtjes
Zie ik nog altijd in jou ogen staan
..
Belangrijkste droomproces van de hemel
De zon voor de aarde De aarde voor de zon
Lichtzinnig dromen De sterren geven straling , kracht aan de bomen en de bomen geven kracht als een magneet aan de mensen
Maar waarom negeren wij mensen dat zo vaak
Toenadering leeft in....
Een zielenprikkeling word pas echt geboren als het naturel is of zijn wij z elf van materie soms!!
Ivan Jacobs
Twee sterren aan de hemel vervlochten in het zwart, zo ijl en mat de glinstering getroffen in het hart.
Twee donkerrode sterren je kijkt, je hebt geen keus, je voelt een vaag verlangen heel vreemd en mysterieus
Twee sterren aan de hemel koel de weidsheid an het land, daar stromen tranen in je ogen heel plots door liefde vermand
Dit sterretje schijnt helder en klaar Dat het jullie