De kans dat iemand dit leest is redelijk klein. De reden dat er niks meer op de blog verschijnt is zeer eenvoudig: We zitten niet samen meer in de klas. We kunnen niet zo maar even afspreken want iedereen heeft op andere momenten veel te doen voor school. Ik vind het spijtig dat de blog niet verder in evolutie kon gaan. Om toch iets af te sluiten wat voor Esther en mij toch een heel leuke ervaring is, is hier een mooi liedje: http://www.youtube.com/watch?v=-IunmW3wI5Q Ik weet niet of jullie dit mooi vinden, maar ik vind Selah Sue wel heel mooi!!!
$orry dat er zo lang niks meer is verschenen. Dit liedje van de week is heel speciaal. Het is het einde vant schooljaar dus da betekent afscheid nemen van de klasgenootjes van het 6de. Dit liedje zong ik altijd met Kato en ik ga haar bijna niet meer zien en daarm is het het liedje van de week: http://www.youtube.com/watch?v=Tm0nopK1BQM
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het
midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Als je een
cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces
en het is zo ook makkelijker om de vormpjes te vullen met beslag.
Haal de boter, eieren en melk tijdig uit de koelkast om ze op
kamertemperatuur te laten komen. Snij de boter in kleine
blokjes. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal
en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik. Doe het meetwerk
secuur, dit is cruciaal voor een goed cupcake beslag.
Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2
eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.
Beslag maken
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is gekomen. Dit
betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast haalt, zodat de boter zacht is
voor gebruik (niet smelten). Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje
bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge
snelheid. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt
je beslag luchtiger. Mix de boter en de suiker goed door
elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op: ook de
eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen.
Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix het beslag goed door met de mixer op
middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel
toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een
hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1
minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een
luchtig en glad beslag. Pak je cupcake bakblik erbij met daarin
de papieren bakvormpjes. Het vullen gaat nu heel makkelijk.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren
cupcake vormpje. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de
lepel in het vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3
vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het
papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als
ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!
Bakken
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het
rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met ovenfunctie waarvan de plaat rond
draait is dit geen enkel probleem. Bak de cupcakes 20-25
minuten in de oven op 170 graden. Open de ovendeur tussentijds niet, anders
zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je
met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar
zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de
cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten
prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na
5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes
verschillen met de door ons aangegeven baktijden.
Boogschutter: U moet een belangrijke beslissing nemen. Vat dat niet te luchtig op. Ga naar een goede vriend waarvan u weet dat die een soortgelijke situatie heeft gezeten, en luister naar hem of haar. Kreeft: Handel u maandelijkse beslommering zo snel mogelijk af. Dan heeft u op het einde van de maand nog wat vrije tijd om te genieten van een gezellig etentje. Leeuw: Als u niemand toelaat, kunt u natuurlijk niet verwachten dat u in een persoonlijk gesprek terechtkomt. Als u wat van uzelf prijs durft te geven, kunt u daar ook iets terug van verwachten. Maagd: Er staat een verliefdheid in de sterren. U voelt zich bovenmenselijk sterk. Geniet van dit gevoel en energie, maar bedenk dat de wereld er morgen weer anders uit zal zien. Ram: Het bereiken van u doel is afhankelijk van het doel dat u uzelf gesteld heeft. Stel geen onbereikbare doelen. Dat lijdt alleen maar tot een frustratie die u uzelf aandoet. Schorpioen: Je zal iemand spreken die je allang niet meer hebt gesproken, en dat voelt er goed. Steenbok: Tot werken kunt u deze maand alleen komen wanneer u zichzelf forceert. Dat is niet aan te bevelen, het is geen maand voor werk en plicht. Maak van de nood een deugd en geniet van een lui maandje. Stier: Een ontmoeting met een onbekende opent deuren, carrièrekansen die groter zullen zijn dan u ooit had verwacht. Maak gebruik van de geboden kansen, maar wees duidelijk in wat u wilt en wat u niet wilt. Tweelingen: Probeer vooral te luisteren naar mensen, deze maand. Sommigen willen hun verhaal bij je kwijt. Vissen: Praat eens goed met die ene persoon, daar zal jouw maand, maar ook zijn maand beter van worden. Waterman: U kunt maar moeilijk de kritiek verdragen die men deze maand over u heen stort. U bent overtuigd van u gelijk en met name op het werk kan dit tot de nodige problemen leiden. Weegschaal: Op uw werk lijkt alles zijn gangetje te gaan, maar pas op over geroddel achter uw rug om. Zorg dat er geen twijfel bestaat over uw motieven en uw handelswijze. Dan geeft u roddels geen kans.
Boogschutter: Die ene persoon zegt tegen je wat je precies wilt horen! Kreeft: Denk niet zo negatief, de positieve gedachtes zullen je een maand een stuk beter maken. Leeuw: U jaagt deze maand iedereen tegen u in het harnas. Wat zit u niet lekker? Probeer daar achter te komen en reageer u niet zo af op onwetende en onschuldige buitenstaanders. Maagd: Laat diegene eens weten wat je echt denkt. Ram: Verspil u energie niet aan negatieve dingen zoals ruzies en nietzeggende details. Besteed u energie liever aan positieve dingen waar u echt plezier aan beleeft en die echt aan belang zij voor u. Schorpioen: U wilt een andere werkkring. Begin niet te twijfelen over uzelf of over u capaciteiten als dat niet meteen lukt. Het valt niet altijd mee om iets passends te vinden, u bent zelf toch ook zeer kritisch. Steenbok: Impulsieve aankopen zijn niet verstandig deze maand. Koop dus niets duur, je krijgt spijt. Je vindt het waarschijnlijk niet mooi meer of het pas niet bij jou of je inrichting. Stier: Deze maand bent u aan het flirten en wordt er met u geflirt als nooit tevoren. Dat kan allemaal geen kwaad, zolang u daar niemand pijn mee doet. Of dat zo is weet u zelf het beste, houd daar rekening mee. Tweeling: Iedereen maakt wel eens fouten. U ook. Geef ze openlijk toe en laat blijken dat u er iets van heeft geleerd. Dat wekt uiteindelijk sympathie dan het ontkennen van fouten, ook bij u zelf. Vissen: Niet alleen lichamelijke ontspanning is belangrijk. Vooral mentale ontspanning zal voor de noodzakelijke rust zorgen. Neem tijd om u gedachten en gevoelens tot rust te laten komen. Waterman: Laat je maand niet verpesten door iemand die je niet mag. Weegschaal: U overdrijft met u reactie op die gebeurtenis. Als u even een beetje afstand zou nemen zou u dat zelf ook wel inzien. Probeer het maar eens uit, het zal uw leven verrijken.
Boogschutter: Deze maand is een maand waarop veel wordt gelachen Kreeft: Laat alles je overkomen, deze maand is een maand vol verrassingen. Leeuw: Laat je niet wegjagen, je mag er wezen. Laat die ene stomme opmerking langs je heen gaan Maagd: Een speciaal persoon zal laten merken dat jij speciaal voor hem/haar bent. Ram: Dit ziet er uit als een leuke maand met een leuk einde Schorpioen: Tel even tot 10 en blijf rustig, er zullen wat irritaties komen deze maand Steenbok: Deze maand is een topmaand, je humeur is niet te verpesten Stier: Iemand die je lang niet meer hebt gesproken zal deze maand met je praten Tweeling: Probeer eens aardig te doen tegen die ene persoon, hij/zij zal het waarderen Vis: Maak leuke plannen voor het weekend, deze zullen goed uitpakken Waterman: Deze maand is echt een vrienden maand, je spreekt veel vrienden en praat goed met ze Weegschaal: Deze maand zul je een gezellige maand hebben met veel verschillende mensen, leuk
375g witte 'melts' (o.a. te koop bij de Aveve en webwinkels met bakbenodigdheden)
gele voedingskleurstof, liefst in gelvorm
rode en oranje suikerdecoratie (of rolfondant) of minisnoepjes
zwarte stift met eetbare inkt
lollystokjes
Hoe ga je te werk:
Rasp de cake boven een kom. Klop de roomkaas op met de poedersuiker, tot een gladde massa. Roer door de cakekruimels.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol van het cakemengsel balletjes ter grootte van een dikke knikker. Leg ze op de plaat, dek af huishoudfolie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Smelt de 'melts' tot een glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er kleurstof bij tot je de gewenste tint geel krijgt. Dip er een stokje in en prik het in een cakeballetje. Doe dit met alle balletjes.
Neem nu een balletje vast bij het stokje en dip het in het glazuur tot het rondom bedekt is (het balletje met helemaal onder kunnen, gebruik dus een diep kommetje of een glas). Haal het naar boven en draai, zodat overtollig glazuur eraf loopt.
Werk de kuikentjes af met suikerdecoratie voor het glazuur opgesteven is. Zet ze rechtop, bv. in een stuk piepschuim, zo krijgen ze geen platte kant van het liggen. laat 15 minuten uitharden.
Tip:
De 'melts' kun je eventueel vervangen door witte chocolade. Smelt 'm au bain-marie en roer er de voedingskleurstof door. Gebruik als kleurstof liefst gel, die mengt het best met het glazuur en verdunt het niet te erg.
Welkom op onze blog. Na lang wachten hebben we het eindelijk voor elkaar gekregen om onze blog op te starten!!! De eerst nieuwtjes volgen direct. Op onze blog zal je vinden: liedje van de week, film van de maand, een leuk receptje, grappige dingen van op school en later ook nog een horoscoop.