Boogschutter: Deze maand is een maand waarop veel wordt gelachen Kreeft: Laat alles je overkomen, deze maand is een maand vol verrassingen. Leeuw: Laat je niet wegjagen, je mag er wezen. Laat die ene stomme opmerking langs je heen gaan Maagd: Een speciaal persoon zal laten merken dat jij speciaal voor hem/haar bent. Ram: Dit ziet er uit als een leuke maand met een leuk einde Schorpioen: Tel even tot 10 en blijf rustig, er zullen wat irritaties komen deze maand Steenbok: Deze maand is een topmaand, je humeur is niet te verpesten Stier: Iemand die je lang niet meer hebt gesproken zal deze maand met je praten Tweeling: Probeer eens aardig te doen tegen die ene persoon, hij/zij zal het waarderen Vis: Maak leuke plannen voor het weekend, deze zullen goed uitpakken Waterman: Deze maand is echt een vrienden maand, je spreekt veel vrienden en praat goed met ze Weegschaal: Deze maand zul je een gezellige maand hebben met veel verschillende mensen, leuk
375g witte 'melts' (o.a. te koop bij de Aveve en webwinkels met bakbenodigdheden)
gele voedingskleurstof, liefst in gelvorm
rode en oranje suikerdecoratie (of rolfondant) of minisnoepjes
zwarte stift met eetbare inkt
lollystokjes
Hoe ga je te werk:
Rasp de cake boven een kom. Klop de roomkaas op met de poedersuiker, tot een gladde massa. Roer door de cakekruimels.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol van het cakemengsel balletjes ter grootte van een dikke knikker. Leg ze op de plaat, dek af huishoudfolie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Smelt de 'melts' tot een glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er kleurstof bij tot je de gewenste tint geel krijgt. Dip er een stokje in en prik het in een cakeballetje. Doe dit met alle balletjes.
Neem nu een balletje vast bij het stokje en dip het in het glazuur tot het rondom bedekt is (het balletje met helemaal onder kunnen, gebruik dus een diep kommetje of een glas). Haal het naar boven en draai, zodat overtollig glazuur eraf loopt.
Werk de kuikentjes af met suikerdecoratie voor het glazuur opgesteven is. Zet ze rechtop, bv. in een stuk piepschuim, zo krijgen ze geen platte kant van het liggen. laat 15 minuten uitharden.
Tip:
De 'melts' kun je eventueel vervangen door witte chocolade. Smelt 'm au bain-marie en roer er de voedingskleurstof door. Gebruik als kleurstof liefst gel, die mengt het best met het glazuur en verdunt het niet te erg.
Welkom op onze blog. Na lang wachten hebben we het eindelijk voor elkaar gekregen om onze blog op te starten!!! De eerst nieuwtjes volgen direct. Op onze blog zal je vinden: liedje van de week, film van de maand, een leuk receptje, grappige dingen van op school en later ook nog een horoscoop.