afvallen met gezonde voeding
gezond afvallen is gezond eten
Inhoud blog
 • tips tegen enorm haaruitval
 • Buikspieroefeningen enkele tips
 • Het zuur in Coca Cola helpt perfect om vlekken te verwijderen!
 • snel afvallen met appelazijn
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per maand
 • 09-2011
  26-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. tips tegen enorm haaruitval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen last krijgen van haaruitval. Denk aan stress, erfelijkheid, ziekte en medicijnen. Maar er is nog een reden waar veel mensen niet aan denken: je dieet. Er is een variëteit aan vitaminen en mineralen die in je dieet zouden moeten zitten om haaruitval te tegen te gaan of te verminderen. Als je dagelijkse dieet niet genoeg voedingsstoffen bevat of als je belsuit drastisch te gaan lijnen zal je haar ook uitvallen.

  Extreme dieeten en haaruitval

  Als je een extreem dieet hebt om te afvallen. Dan krijg je waarschijnlijk te weinig vitaminen binnen. Dit is oorzaak nummer 1 van dieetgerelateerde haaruitval. Een dieet dat als extreem wordt beschouwd wordt ook wel crashdieet genoemd. In principe betekent het gewoon dat iemand drastisch minder eet om gelijk fikse resultaten te boeken.
  Veel extreme dieeten kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, inclusief haaruitval. Enkele dieeten die extreem genoemd worden zijn: het Atkins dieet, het South Beach dieet en veel andere dieeten waarbij regelmatig pillen geslikt moeten worden. Ook als in het dieet laxeermiddelen gebruikt worden om het afvallen te versnellen, kan het zijn dat het lichaam niet alle vitaminen en mineralen weet vast te houden die belangrijk zijn voor je haar. Ook hier kan weer haaruitval voorkomen. Het is het beste om dit soort dieeten te vermijden en een gezond dieet te volgen dat gericht is op een algehele gezondheid (inclusief je haar).

  Eten dat effect heeft op haaruitval en haargroei

  Er zijn veel voedingsstoffen en vitaminen die je lichaam nodig heeft om gezond haar te kunnen produceren. Als deze in je dieet ontbreken kan het zijn dat je haarschachten verzwakken waardoor je veel haar verliest: de haaruitval. Soms kan het toevoegen van gezonde voeding aan je dieet de haaruitval verminderen.

  Producten die een goede gezondheid van het haar bevorderen:

  • Fruit: meloen, bessen, bananen, sinaasappelen, appels
  • Groenten: groene bladgroenten zoals sla, spinazie, andijvie enz.
  • Zuivel: (magere) zuivelproducten zoals melk, kaas en eieren door de vitamine B12 en eiwitten die erin zitten.
  • Magere vleessoorten en vervangers: kip, noten, vis en mager rundvlees. Hiermee voorzie je de haarzakjes van de vitaminen die ze nodig hebben om je haar gezond te houden en te laten groeien.
  • Water: het drinken van minstens een liter water per dag zal helpen om de voedingsstoffen naar je haar te trasporteren.

  Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het dieet voor gezond haar zo goed als hetzelfde als dat voor een goede gezondheid. Door minder vet en zoetigheid te eten, en tegelijkertijd meer te eten van de bovenstaande lijst kun je haaruitval verminderen en je gezondheid verbeteren.

  Vitaminen tegen haaruitval

  Om haaruitval te verminderen of tegen te gaan is gezond eten de eerste stap. Maar soms kan het moeilijk blijken om genoeg vitaminen binnen te krijgen door eten alleen. Dit geldt zeker voor diegenen die sommige soorten voedsel niet goed kunnen verteren (allergieën of lactose-intolerantie). Als dat het geval is, is het verstandig om vitaminen supplementen te nemen. Je kunt kiezen om alleen de vitaminen aan te vullen die je tekort hebt of je kunt multivitaminen nemen waar o.a. het volgende inzit:

  • Vitamine A
  • Vitamine C
  • Amino zuren / eiwitten
  • Ijzer
  • Folium zuur
  • Vitamine B-6 en B-12
  • Koper
  • Zink

  Door je dieet zo aan te passen dat het de juiste voedingsstoffen bevat, of door extra vitaminen te nemen kun je je haaruitval drastisch verminderen en het gezond en glanzend houden.

  Wat het ook heel goed is voor de haaruitval WALNOTEN

  20-notendoppen (het buitenste gedeelte is een harde bruine schil),
  in 1 liter water gedurende 10-15 minuten laten koken.
  deze kuur twee keer per dag, 's ochtends en' s avonds op de hoofdhuid aanbrengen.
  4 a 5weken.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  26-09-2011, 01:31 geschreven door isik  
  25-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buikspieroefeningen enkele tips

  Buikspieroefeningen

  Buik crunch: Dit is een uitstekende manier om buikspieren op te bouwen. Ga op je rug op de grond liggen met gebogen knieën. Plaats je handen achter je hoofd en til langzaam je schouderbladen op.. Til je bovenlichaam steeds verder op door je billen samen te knijpen.

  Houd de hele tijd je onderrug recht. Zodra je je maximale capaciteit hebt bereikt, houd je deze positie voor een tijdje vast voordat je teruggaat naar de uitgangspositie. Herhaal dit 10 tot 15 keer per set en doe 2 tot 3 sets per dag.

  Fiets crunch: Dit is een effectieve oefening voor het verbeteren van de spierkracht in de buik, rug en het bekken. Ga met gestrekte benen op je rug liggen. Plaats je handen achter je hoofd en til je schouderbladen op van de grond.

  Buig de linkerknie en buig het been over de borst richting de rechter elleboog. Houd je been in een positie waarin het een hoek van 45 ˚ met de vloer maakt. Breng het been terug naar de originele positie en herhaal de oefening met de rechterknie en de linker elleboog De beweging van de benen lijkt een beetje op fietsen. Herhaal de hele cyclus 10 tot 15 keer.

  Bal crunch: Een oefenbal nodig is om deze oefeningen uit te kunnen voeren. Ga op de bal zitten en beweeg je lichaam langzaam naar voren totdat je heupen nauwelijks nog de bal raken. De bal moet zowel je schouders als je boven- en onderrug raken. Je voeten houd je stevig op de grond, ongeveer 15 cm uit elkaar.

  Hef je bovenlichaam op door je schouderbladen op te tillen. Zodra je het in je buik begint te voelen stop je en houd je de positie een tijdje vast. Keer terug naar de uitgangspositie en herhaal dit 10 tot 15 keer per set, 2 tot 3 sets per dag.

  De beste buikspieroefeningen zijn simpele oefeningen. Dit stimuleert om ze regelmatig te doen en geen dag over te slaan. Regelmaat is de sleutel tot succes.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  25-09-2011, 23:17 geschreven door isik  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het zuur in Coca Cola helpt perfect om vlekken te verwijderen!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  • In verschillende staten in de USA nemen wegpatrouilles Coca-Cola mee om het bloed van de weg te krijgen na een ongeval.
  • Als je een beentje (botje) in een glas Coca-Cola legt, is het na 2 dagen zo goed als opgelost.
  • Om de WC te reinigen: giet een blik Coca-Cola in het toilet, laat het een tijdje rusten en spoel door. Alle vlekken zijn weg...
  • Het zuur in Coca-Cola helpt perfect om vlekken te verwijderen van borden, tassen, roestvlekken op chroom (vb. de bumper van je auto) wrijf je weg met een stukje aluminiumfolie dat je overvloedig in Coca-Cola doopt.
  • Corrosievlekken van lekkende autobatterijen kan je oplossen door er een blikje Coca-Cola over te gieten.
  • Om vetvlekken te verwijderen uit kleding volstaat het om een blikje Coca-Cola in de wasmachine te gieten samen met de gevlekte kleding. Vervolgens gewoon wassen. Het zuur in de Coca-Cola helpt het vet oplossen.
  • Coca-Cola is zelfs goed om de voorruit van je auto te reinigen! 
  • Het actief bestanddeel dat hiervoor verantwoordelijk is, is fosforzuur. Het heeft een pH waarde van 2.8 en kan een stukje vingernagel oplossen in ongeveer 4 uur. Fosforzuur steelt bovendien calcium uit onze beenderen en is de belangrijkste oorzaak van het toenemend aantal gevallen van osteoporose. Enkele jaren geleden werd een Duits onderzoek gevoerd naar de oorzaken van osteoporose bij kinderen van 10 jaar (wat op zich al uitzonderlijk is).  Resultaat: overmatige consumptie van Coca-Cola, door gebrek aan controle van de ouders.
  • De vrachtwagens die Coca-Cola vervoeren dragen allemaal het label "gevaarlijke materialen".
  • Verdelers van Coca-Cola gebruiken al 20 jaar Cola-Cola om de motor van hun vrachtwagens te reinigen.
  • Coca-Cola light wordt door artsen en onderzoekers nóg meer beschouwd als een tijdbom door de mengeling van Coca-Cola met aspartaam (kunstmatige zoetstof) en wordt ervan verdacht de oorzaak te zijn van Lupus en degeneratie van het zenuwstelsel.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
  25-09-2011, 22:44 geschreven door isik  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snel afvallen met appelazijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Appelazijn is een natuurlijk product dat met recht een wondermiddel kan worden genoemd omdat appelazijn een oplossing biedt voor vele kwaaltjes. Maar wist je dat het ook mogelijk is om snel en moeiteloos af te vallen met appelazijn en dat deze methode, in vergelijking met diëten, niet eens zo heel ongezond is?! Door af te vallen met appelazijn hoef je zelf weinig inzet te tonen maar je vet zal wegsmelten als sneeuw voor de zon!


  Waarom val je snel en moeiteloos af door appelazijn?

  Appelazijn bevordert de stofwisseling; hierdoor verbrand je calorieën zonder enige inspanning!

  Appelazijn werkt urineafdrijvend en ontslakkend.

  Appelazijn bevordert daarnaast de spijsvertering.

  Appelazijn vermindert de vetopname door voeding en bevordert de afbraak van vet. Hierdoor zal het vetweefsel krimpen en zullen overtollige vet ophopingen verdwijnen.

  De stofwisseling verloopt efficiënter en hierdoor neemt de drang naar zoetigheid af.

  Appelazijn 100% natuurlijk en heeft dus geen vervelende bijwerkingen wanneer je er niet te veel van inneemt! 

  Appelazijn werkt ook tegen keelpijn, voor mooie nagels


  DOSERING

  Wanneer je appelazijn als vloeistof drinkt, kun je de appelazijn best verdunnen met appelsap of water. Drink 2 à 3 eetlepels appelazijn per keer en doe dit niet vaker dan 3 keer per dag. Appelazijn kun je gebruiken als kuur gedurende één maand. Gedurende deze maand zal je maximaal 6 kilo afvallen. Wanneer je meer wilt afvallen, dien je ook op je voeding te letten en meer calorieën te verbanden. Zorg er echter voor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, omdat de kilo's er anders na die maand zó weer aan zitten!

  CONCLUSIE

  Afvallen met appelazijn is relatief veilig, gemakkelijk, goedkoop en snel. Het enige wat je hoeft te doen om af te vallen, is driemaal per dag appelazijn drinken. Daarnaast krijg je van appelazijn meer energie, een betere bloeddruk en een verminderde eetlust. Ideaal dus als je het moeilijk vindt om je in te houden aan tafel. Zorg er echter wel voor dat je op een gezonde manier afvalt; doe ook aan sport en let op je voeding. Dit betekent niet perse dat je weinig hoeft te eten, maar wél gezond. Na de appelazijn kuur van één maand kun je best je gezonde gewoonten voortzetten en blijven sporten en gezond eten. Ook al zal je die +/- 6 kilo moeiteloos verliezen, je wilt natuurlijk niet dat je achteraf die 6 kilo weer aankomt! Zal je dus moeiteloos afvallen met appelazijn? Ja en nee! Het afvallen is geen probleem, maar je dient je nieuwe gewicht achteraf wel te onderhouden!   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
  25-09-2011, 00:00 geschreven door isik  
  Archief per week
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Zoeken in blog


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!