Vandaag was het "the big day". Het eerste Sint Angelus brouwsel was klaar om gebotteld te worden. Vroeg in de ochtend (voor sommigen toch) stonden we aan de brouwerij klaar om deze heugelijke gebeurtenis live mee te maken (en om te helpen natuurlijk). Eerst werden de dozen geplooid en klaargelegd en dan kon het grote werk beginnen: de bottellijn werd gestart en na wat afstelwerk van de machines waren we vertrokken. Enkele minuten later rolde het eerste flesje Sint Angelus bier van de band. Een heugelijk moment, we moesten onze emoties goed onder controle houden omdat de band natuurlijk doorliep. Na een halve dag hard labeur mocht het resultaat er zijn, een vol palet Sint Angelus bier (eerste brouwsel), zo'n 1200 flessen! Next step: de verkoop. Hierover meer in een volgend bericht. En hopelijk loopt deze goed, zodat we snel aan ons tweede brouwsel kunnen beginnen!
Dozen plooien (jaja, dat hoort er ook bij)
De flesjes staan klaar aan het begin van de bottellijn...
... en de etiketten staan klaar aan het einde van de lijn.
De dozen staan klaar en de spanning en stress lopen (te) hoog op, ready to bottle!
Een heugelijk en emotioneel moment: het eerste flesje rolt van de band (niet letterlijk gelukkig).