Klasblog SAIO
derde leerjaar b
Een kijkje achter de schermen van onze klas.
23-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstevocatie en de kerstmarkt waren een succes!
Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn het er met zijn allen over eens; het eerste trimester was een drukke periode. Kijk maar eens naar de items op onze blog. Daarbovenop kwamen de proefwerken, het maken van nieuwjaarsbrieven en voor sommige klasgenootjes ook nog eens het voorbereiden van de kerstevocatie tijdens de kerstmarkt.

Maar we zagen dat het goed was! Bedankt aan alle leerlingen, leerkrachten, ouders van de ouderraad en de directeur voor de onbaatzuchtige inzet!

De kerstmarkt gonsde van gezellige drukte. In kader van Welzijnszorg waren heel wat organisaties aanwezig om niet alleen de aandacht te trekken op de heersende noden in onze wereld maar ook om daadwerkelijk wat fondsen te winnen om andere mensen in nood daadwerkelijk te helpen. Bedankt aan allen die door hun bijdrage wat meer licht in het leven van anderen hebben gebracht!

We wensen aan iedereen nu een zalige kerst en een vredevol en gezond 2008!

Het nieuwe trimester start alweer met een mooie activiteit op 7 januari: een heuse sterrenstoet door de straten van Stene.

Bekijk hier de foto's van de kerstmarkt en kerstevocatie.

09-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefwerkenregeling


Leren leren. Op school wordt dit woord niet ijdel gebruikt. Ook de leerlingen van het derde leerjaar bereiden zich nu al voor op de komende proeven. Een degelijke voorbereiding en een gezonde nachtrust doen wonderen. Hieronder heeft meester dan ook de proevenregeling bijgevoegd opdat elke leerling op voorhand elke les eens zou doornemen. Wie nog vragen heeft, kan ze zo nog tijdig stellen in de klas. Alvast een fijne proevenreeks gewenst aan iedereen!   

Proefwerkenregeling derde leerjaar eerste trimester 2007 – 2008.

maandag 10 december: - getallenkennis

- wereldoriëntatie: “De herfst.”

dinsdag 11 december: - bewerkingen

- taalschat: wb. blz. 1, 3, 7, 12, 14, 18, 20, 24, 28, 33, 34, 37, 38, 42, 43, 47, 48.

- taalbeschouwing: wb. blz. 4, 8, 15, 21, 29, 35, 39, 49.

woensdag 12 december: - toepassingen

- begrijpend lezen

donderdag 13 december: - meetkunde

- metend rekenen

- spelling: woordpakket 1 t.e.m. 8.

vrijdag 14 december: - luisteren

- stellen

Voor de leerstof rekenen vragen we om alle toetsen, extra oefenbladen en herhalingsblaadjes door te nemen. De vragen worden gesteld over de leerstof uit het werkboek Pluspunt a ( blok 1 t.e.m. 5) en uit het werkboek b ( blok 6).

De verscheidene vakonderdelen werden in het werkboek per oefening met volgende letters aangeduid :

B = bewerkingen

G = getallenkennis

MK = meetkunde

MR = metend rekenen

T = toepassingen

Voor de leerstof taal vragen we om alle toetsen en extra oefenbladen door te nemen. Voor taalschat en voor taalbeschouwing werden hierboven de blz. opgegeven. Een spreekbeurtje over een vrij gekozen onderwerp wordt vanaf donderdag 29/11 t.e.m. 14/12 afgenomen via een beurtrol die wordt meegedeeld.

Met deze proefregeling hopen wij u van dienst te zijn bij het begeleiden van uw kind tijdens de proefwerkperiode. Mogen we vragen om vooral voor een rustige en kalme studiesfeer te zorgen. Tijdig je werk plannen en op tijd naar bed gaan is meestal de beste manier om tot flinke resultaten te komen. En weet dat als er nog vragen oprijzen, de leerkrachten steeds bereid zijn om extra uitleg te verschaffen tijdens de lessen.

   

06-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sint was op onze school
Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar was hij dan, de sint. Voor een oude heer liep hij kranig doorheen de erehaag. Hij had oog voor de mooi uitgedoste kleuters en leerlingen van de basisschool en ... voor de juffrouwen. Ook zwarte Piet zag het zitten en danste op de tonen van de liederen die door de leerlingen uit volle borst werden gezongen. In het auditorium gaf iedere klas het beste van zichzelf. Sint en Piet waren zo tevreden van de verschillende optredens dat ze voor elke klasgroep een aangepaste cadeau meehadden. Om de dag helemaal goed te beëindigen, kreeg elke leerling en elke leerkracht nog een heuse sinterklaaskoek mee naar huis! Dank je wel Sinterklaas en tot volgend jaar!!!

Zie meer door op de foto te klikken.

05-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 december: verjaardag van de sint, ook op onze school (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hiernaast zie je de foto van de tweede helft van de knutselwerkjes van onze klas. De meester heeft ons iets meer over de heilige Sint Nicolaas verteld. Wil je het ook weten?

Wie was Sint Nicolaas?
Nicolaas werd geboren als zoon van een rijke koopman in Patara in de provincie Lycië in klein Azië (het huidige Turkije). Nicolaas werd tot priester gewijd en met het geld van zijn ouders hielp hij velen die in nood verkeerden. Later werd Nicolaas bisschop van Myra. Uit die tijd dateren vele verhalen en legenden rond Nicolaas.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 december: verjaardag van de sint, ook op onze school
Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben er in klas een hele tijd naar uitgekeken. Sinterklaas komt op 6 december naar onze school! We hebben voor hem een huizenrij met daken geknutseld. We vragen ons nog steeds af hoe de pieten en de sint over die gladde daken kunnen lopen. Hiernaast zie je een foto van de helft van de knutselwerkjes die in het auditorium het podium versieren. Op de tekst hierboven vind je de foto van de andere helft van de knutselwerkjes. We hopen dat de sint en de pieten ze mooi zullen vinden en dat ze iets voor onze klas bij zullen hebben, wie weet... ????

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jarige van de maand december.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 5 december was Elias Cloet jarig.
Proficiat met jouw acht jaar!

04-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de tweede en derde graad schaatsen aan de kiosk
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 4 december keken we 's morgens argwanend door het venster. Was het nog steeds aan het regenen? Gelukkig waren de weergoden ons goedgezind want het bleef droog. Maar goed ook want we gingen in de voormiddag schaatsen rond de kiosk op het Wapenplein. Met de bus naar onze bestemming, schaatsen aan en dan op het ijs. De foto's spreken voor zich: het was voor iedereen een mooie belevenis. Volgend jaar opnieuw...?

Bekijk meer: klik op de foto.

18-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Repetitiedata van het schoolkoor.
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Maandag begint meester Leo opnieuw met de repetities van het schoolkoor. We hebben een blad meegekregen om ons voor het koor in te schrijven. Wie dit nog niet heeft ingediend, mag dit meebrengen naar de repetitie. Hopelijk zijn we weer met een enthousiaste groep zangers om de kerstevocatie en  de eerste communie muzikaal te begeleiden. Hier vind je de voorziene repetitiedata voor het hele schooljaar.

Dit jaar verzorgen we het stemmig begeleiden van de kerstevocatie op 20.12.2007  alsook de eerste communie op zaterdag 17.05.2008. Hierop zullen we ons flink voorbereiden. Om het u gemakkelijk te maken staan de data van de verschillende repetities hieronder vermeld.

 

 

eerste trimester

tweede trimester

derde trimester

 

19 november: evocatie

26 november: evocatie

03 december: sinterklaas

10 december: evocatie

17 december: evocatie

20 december: optreden

 

 

14 januari:         communie

28 januari:        communie

18 februari:      communie

25 februari:     communie

03 maart:         communie

10 maart:          communie

 

 

14 april:    communie

21 april:    communie

28 april:    communie

05 mei:     communie

17 mei:     optreden

 

 

De koorrepetities gaan door in de crea-klas eerste verdieping telkens op een maandag van 12 u. 30 tot 13 u. 10.


 

12-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke data in november.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

zondag 11 november: wapenstilstand.
donderdag 15 november: dag van de koning.
vrijdag 23 november
: zwemmen.
woensdag 28 november: schoolfotografie, individuele foto's van de leerlingen.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De boekenbeurs: een succes!
Klik op de afbeelding om de link te volgen De boekenbeurs is voorbij. Wat gaat het vlug tegenwoordig. We feliciteren Elisabeth en Aaron met hun eerste en tweede plaats in de prijskamp voor het derde leerjaar. De jury heeft gekozen voor een combinatie van tekst en tekening in hetzelfde werkje. Wie aanwezig is geweest op de beurs, is tevreden naar huis gekeerd; het was goed. Na deze boekenbeurs zullen we echter wel verder blijven lezen; o.a. uit het boek van Annie M. G. Schmidt "Ibbeltje" dat meester voor onze klas heeft mogen aankopen.

07-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderboekenbeurs op school 09 november van 15 u. tot 21 u.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zie je de affiche voor de kinderboekenbeurs. Die gaat door  op onze school in november. Meester vertelt ons dat we tijdens de week na de herfstvakantie met heel de basisschool rond kinderboeken zullen werken. Er zou ook een heuse prijskamp voor alle leerlingen van klein tot groot aan verbonden zijn met mooie prijzen voor de winnaars. Als er nog ouders zijn die  voor mooie prijzen kunnen zorgen, mogen ze een seintje geven via "e-mail mij" of rechtstreeks aan de directeur. Om 19 uur worden de winnaars in de prijzen gezet tijdens de boekenbeurs. Tijdens de boekenbeurs van 15 u. tot 21 u. is er mogelijkheid tot het eten van een lekkere pannenkoek met een warm of koud drankje. Misschien zien we elkaar ? Van harte welkom!

27-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstvakantie!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoera, het is vakantie van 27 oktober tot 5 november!

Wie gaat op reis? Wie werkt in de tuin? Wie speelt eens met de vrienden uit zijn buurt?

Laad de batterijen maar stevig op want na deze rustpauze gaan we ertegen aan, op naar het einde van het eerste trimester!

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dat...

Wist je dat:

 - Het Stedelijk Zwembad gesloten is van 3 t/m 21 december voor jaarlijks onderhoud? 
 - Oostendse jongeren tot 19 jaar, aangesloten bij een Oostendse club, tien euro lidgeld   kunnen recupereren? 
 - ... in november heel wat te beleven valt voor de sportieve, schoolgaande jeugd?

     Klik op de link voor meer info over het onderwerp.


23-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En het thema van de boekenweek is...
Klik op de afbeelding om de link te volgen










mooi
beau 
bello
  schön 
 beautiful

MOOI!


Wie is er mooi? Wat is er mooi? Welk gebaar vind je mooi?
Wat zie je om je heen wat mooi is?
Kan iets lelijks van buiten ook van binnen mooi zijn?
Heb jij mooie mensen rondom je?
Moet wat mooi is ook opvallen?
Heb je oog voor wat in de natuur mooi is?
Is een persoon mooi, alleen maar als die goed gekleed is?
Is een persoon mooi, alleen maar als zijn haar goed zit??

Mooi!

Wat kunnen we over "mooi" vertellen?
Wat kunnen we over "mooi" schrijven?
Wat kunnen we over "mooi" tekenen?   


Hoe kunnen we over "mooi" muzisch bezig zijn???

Denk er maar eens over na...
Wordt vervolgd...



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslagjes van de leeruitstap naar het stadsrandbos.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag 16 oktober was het zo ver! De leeruitstap was leuk. Meneer Hans legde vooraf het bosspel uit; we moesten een persoon in een kleur zoeken en bij die persoon een opdracht vervullen. Was die goed dan kregen we een kaartje van datzelfde kleur. Die kaartjes werden ingewisseld voor een blokje. Met vijf verschillende blokjes konden we een boompje kopen. Dat boompje werd als tekening op een groot bord gespeld. Na dit bosspel hebben we dan ook echte bomen mogen planten en dan moesten we weer naar school.
Geschreven door Shirley.

We verzamelden aan de receptie en dan mocht ik mee in de auto van Emilia's mama. Na enkele minuten rijden, kwamen we aan het stadsrandbos waar een mevrouw Valerie op ons wachtte. We volgden haar en kwamen in een open ruimte in het bos. Daar stond meneer Hans die ons een bosspel uitlegde. Het spel was leuk en de tijd vloog voorbij. Ondertussen werd er voor de Zeewacht nog een foto van de groep getrokken en op het einde van de dag mochten we een echte boom planten.
Geschreven door Elisabeth.

22-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeruitstap naar het bos.
Dinsdag 16 oktober om 13 uur gingen we samen met de klas van juffrouw Anne op uitstap naar het stadsrandbos. We verzamelden met een plastieken zakje en laarzen aan de voeten om 13 uur op school. We bedanken de ouders die voor het vervoer wilden instaan. We duimden voor mooi weer en het was mooi weer! Daar aangekomen, zagen we juffrouw Leen van het vijfde terug. Maar nu gaf ze les aan het vierde leerjaar van de school Westdiep. Het was een leuke middag met een mooie opdracht: leventjes omwisselen voor blokjes en als we van elk kleur een blokje hadden, kregen we een tekening met een boom. Na het uitvoeren van deze opdracht hebben we ook allemaal een echt boompje mogen planten . En ja, in de Zeewacht van deze week komt een foto van ons, samen met de andere groep van de andere school! Kijken dus!

Voor wie wat meer info over het stadsrandbos wenst:

Stadsrandbos Oostende

Het ontstaan
De kijk op natuur en landschap is veranderd
De kijk op natuur en landschap aan de rand van de stad is de voorbije jaren sterk veranderd. Vlaanderen geraakt stilaan volgebouwd, de grenzen tussen de stad en het ommeland vervagen. De vraag van de stadsbewoners naar rust en groene ruimte neemt toe. In Oostende wordt daarom hard gewerkt om de groene open ruimte rond de stad optimaal te benutten en te versterken.

Vanaf de jaren ’70 was de traditionele relatie tussen de stadsbewoner en het stadsgroen sterk afgenomen. De welvaart steeg, de mobiliteit nam toe. Stedelingen trokken naar verder gelegen natuurgebieden, als het moest de grens over naar Frankrijk of Nederland.
De laatste jaren is er sprake van een omgekeerde beweging. Wandelaars, fietsers, joggers trekken weer massaal vanuit hun stadswoning de groene buitengebieden in. Ze kiezen voor rust, ruimte en ontspanning op een boogscheut van de stedelijke voorzieningen. De historische band van de stedeling met de groene buitengebieden is zich aan het herstellen.

Bosarme provincie
West-Vlaanderen is de bosarmste provincie van Vlaanderen. Vlaanderen is één van de dichtst bevolkte regio’s in Europa. De bossen in West-Vlaanderen zijn klein, versnipperd en onevenwichtig verspreid over het grondgebied.

Functies van het bos
Tot in de jaren ’70 waren de meeste bossen in Vlaanderen afgesloten voor het publiek en waren zij vooral bedoeld voor jacht en houtopbrengst. Nu erkent iedereen dat het bos meerdere functies heeft, dat ook zachte recreatie en natuurontwikkeling belangrijk zijn. Mensen moeten er kunnen wandelen en genieten van de schone lucht, de rust en de natuurwaarden. Planten en dieren moeten alle kansen krijgen om er zich te ontwikkelen. Bossen vervullen een cruciale rol voor mens, natuur en milieu.

Het bos kan die functies alleen maar op een duurzame manier invullen als er voldoende bos is, als er nieuw bos wordt aangeplant. Anders wordt de druk op de bestaande bossen te groot en verliezen de bossen hun belevings- en natuurwaarden. Bosuitbreiding is dus gewenst, maar de beschikbare ruimte in Vlaanderen is beperkt.
Onderzoek toont aan dat om alleen de sociaalrecreatieve functie van het bos te vervullen, één hectare bos per honderd inwoners nodig is. Deze norm haalt Vlaanderen niet en daarom heeft de Vlaamse Overheid voorrang gegeven aan de aanplant van stadsrandbossen. Er werd een prioriteitenlijst gemaakt van steden die nood hebben aan een stadsrandbos. In West-Vlaanderen staan Oostende, Kortrijk en Veurne bovenaan de lijst.

Oostende maakt er werk van
In Oostende heeft het stadsbestuur er snel werk van gemaakt en een te bebossen zone van 150ha afgebakend. In de winter van 1995-1996 werd het eerste perceel aangeplant. De volgende jaren werden telkens opnieuw enkele tientallen ha bijgeplant zodat het stadsrandbos al gegroeid is tot 50ha. Het stadsrandbos vormt een groene buffer tussen woon- en industriezone en het achterliggende poldergebied. Ook de komende jaren wordt er verder aangeplant.
Het stadsrandbos Oostende zal een multifunctioneel bos worden: inwoners en toeristen zullen er kunnen wandelen en de natuurwaarden eigen aan een bos zullen volop ontwikkelingskansen krijgen.
Oostende ontwikkelt zich als een groene en complete stad. Er is van oudsher de zee en het strand, er is het stedelijk groen, het groen in de wijken en nu groeit een bos aan de rand van de stad.


Genkse bomen voor Oostende
In 2002 heeft het stadsbestuur van Genk bos aangeplant in Oostende. Raar maar waar.
Genk leverde 29.000 boompjes en 5.000 struiken om 10ha bos aan te planten. Het ging om o.a. Zwarte els, Es, Hazelaar, Schietwilg, Meidoorn, Sleedoorn en Gelderse roos.
Waarom die Genkse vrijgevigheid voor Oostende?
De bossen in Vlaanderen zijn beschermd door het Vlaamse Bosdecreet. Daarin staat dat bos alleen maar in uitzonderlijke omstandigheden mag gekapt worden. Op voorwaarde dat bijvoorbeeld op een andere plaats nieuw bos wordt aangeplant. Voor de aanleg van een recreatiedomein nabij Genk moest een deel van een bos gekapt worden. Genk kreeg daarvoor de toestemming nadat het eerst met de stad Oostende een contract had afgesloten om in Oostende 10ha nieuw bos aan te planten. Zo’n 25% van het grondgebied van Genk is bebost, in eigen gemeente was er geen ruimte meer voor nieuw bos. Daarom koos Genk voor Oostende.

In goede handen!
BuitenGoed cvba sloot in 2005 met de stad Oostende een overeenkomst af om de aangeplante percelen te beheren en jaarlijks nieuwe stukken bos aan te planten.




Het stadsrandbos van Oostende


De groene long van Oostende
© - 2007 Buitengoed / Comsa!

19-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke data in oktober.
Klik op de afbeelding om de link te volgen


De herfstvakantie, die vrijdagavond 26 oktober begint en zondagavond 4 november eindigt .

Als er nog belangrijke data bijkomen, worden ze hier verder bijgevoegd.

09-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we dan allemaal op foto!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eindelijk staan we eens met de meester op de foto. Herken je ons?

Voor meer: klik op de foto.


01-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stagiaire in de klas.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag hadden we twee leerkrachten in de klas. Onze meester Leo en ook nog juffrouw Alexandra. Juffrouw Alexandra studeert aan de Katholieke Hogeschool Brugge Oostende en volgt haar eerste jaar "Bachelor in het onderwijs". Ze is dus aan het studeren voor onderwijzeres. Vandaag heeft de juf veel geluisterd en ze heeft ons ook een verhaal verteld. Om de veertien dagen tot in de maand april zal ze op maandag bij ons te gast zijn. We wensen haar een leerrijke periode toe en heten haar van harte welkom!!

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jarigen van de maand oktober.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Thomas Clabout was jarig op 2 oktober!

Proficiat met jouw 8 jaar!!



Foto

Welkom op de klasblog van 3B!

Een bron van informatie voor wie met onze klas begaan is.
E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Inhoud blog
  • Op naar het vierde leerjaar!!
  • We gaan op schoolreis naar het Boudewijn Seapark!!
  • De jarige van de maand juni
  • Einsteins raadsel
  • Aan iedereen een zalig Pasen!
  • De jarige van de maand april
  • De Goede Week .
  • Prettige paasvakantie!!
  • De jarige van de maand maart
  • Belangrijke data in maart.
  • Belangrijk bericht !!!
  • Proevenregeling derde leerjaar!!!
  • Alles met de bal
  • 17 mei concert!!
  • De jarige van de maand februari
  • De ouderraad organiseert...
  • De jarigen van de maand januari
  • De jarigen van de maand januari
  • Koorrepetities
  • Oudercontact op 20 januari 2009
  • Wat zegt ons nog het feest van Driekoningen?
  • 6 januari ’09 : “Driekoningen”
  • Zalig Kerstfeest!!!
  • De jarige van de maand december
  • 18 december van 17 u. 30 tot 21 uur: kerstmarkt op onze school met kerstevocatie vanaf 18 u. 30 in het auditorium
  • Belangrijke data in december.
  • Koorrepetities
  • Proefwerkregeling eerste trimester
  • De sint op school

    Foto


    Archief per maand
  • 06-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 09-2005


    Zoeken in blog


    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Onze schoolsite
  • Klasblog 4b
  • Website 3kl
  • Schoolsportkalender
  • Nieuws uit de parochie

  • Rekensites
  • rekentaal
  • rekenweb
  • alles telt

  • leuke links
  • studio 100






  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs