Nu wordt het toch eens tijd om er ook een receptje op te smijten van een overheerlijke soep.. Ik hoor het jullie al denken.. Camembertsoep?? Soep mét kaas?? :-?:shock: Smijt al de vooroordelen overboord en geef het het voordeel van de twijfel, zeker het uitproberen waard! Ik zeg er wel bij , dit is een soep die, hoe kan het ook anders, enorm vult.. Ideaal als soep bij een feestgerecht, maar ze kan evengoed op een doordeweekse dag geserveerd worden natuurlijk..:lol: Zet de koksmuts al maar op, de broeksriem een gaatje verder, hier komen de calorietjes !!
Benodigdheden:
* 2 camemberts * 2 doosjes kruidenkaas (miree of boursin of dergelijke) * 3 grote ajuinen * beschuit * room * 2 grote aardappelen * kippebouillonblokjes * water
Bereidingswijze:
* snij de uien in stukken * schil de aardappelen en snij ze eveneens in stukjes * verkruimel de beschuiten (stuk of 3) * snij de camemberts in stukjes * breng het water aan de kook met de bouillonblokjes (4 blokjes op 2l water) * eens het water kookt voeg je de aardappelen, de uien , en de camembert toe, * nadien de beschuiten * en de roomkaas * breng op smaak met kruidentuiltje, peper, en een weinig zout * voeg nr eigen wens evt nog wat kruiden toe maar let op want door de kazen heeft de soep al een uitgesproken smaak * laat koken tot de camembert helemaal gesmolten is, en de aardappels zacht zijn * mix de soep met een handmixer * voeg nog wat room toe als afwerking
Opdienen met gesnipperde peterselie, en evt wat broodstengels Geniet ervan :lol: dit smaakt hemels..
|