Inhoud blog
  • Camembertsoep
  • Sabke's Groentetaart
  • Sabke's stoverij - goulash
  • Broodpudding
  • Hallo allemaal
  • Appelcake
    Over mijzelf
    Ik ben Sabke
    Ik ben een vrouw en woon in Gent (België) en mijn beroep is duizendpoot.
    Ik ben geboren op 29/08/1977 en ben nu dus 48 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, lezen, creatief bezig zijn.. noem maar op...
    Zoeken in blog

    Sabke's hoekje
    Hier vind je vanalles en nog wat...
    Lekkere recepten, mooie gedichten en liedjesteksten, leuke tips, kortom alles wat me bezig houdt en waarvan ik denk dat iemand anders er misschien ook iets mee kan zijn..
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camembertsoep

    Nu wordt het toch eens tijd om er ook een receptje op te smijten van een overheerlijke soep..
    Ik hoor het jullie al denken.. Camembertsoep?? Soep mét kaas?? :-?:shock:
    Smijt al de vooroordelen overboord en geef het het voordeel van de twijfel, zeker het uitproberen waard!
    Ik zeg er wel bij , dit is een soep die, hoe kan het ook anders, enorm vult..
    Ideaal als soep bij een feestgerecht, maar ze kan evengoed op een doordeweekse dag geserveerd worden natuurlijk..:lol:
    Zet de koksmuts al maar op, de broeksriem een gaatje verder, hier komen de calorietjes !!

    Benodigdheden:

    * 2 camemberts
    * 2 doosjes kruidenkaas (miree of boursin of dergelijke)
    * 3 grote ajuinen
    * beschuit
    * room
    * 2 grote aardappelen
    * kippebouillonblokjes
    * water

    Bereidingswijze:

    * snij de uien in stukken
    * schil de aardappelen en snij ze eveneens in stukjes
    * verkruimel de beschuiten (stuk of 3)
    * snij de camemberts in stukjes
    * breng het water aan de kook met de bouillonblokjes (4 blokjes op 2l water)
    * eens het water kookt voeg je de aardappelen, de uien , en de camembert toe,
    * nadien de beschuiten
    * en de roomkaas
    * breng op smaak met kruidentuiltje, peper, en een weinig zout
    * voeg nr eigen wens evt nog wat kruiden toe maar let op want door de kazen heeft de soep al een uitgesproken smaak
    * laat koken tot de camembert helemaal gesmolten is, en de aardappels zacht zijn
    * mix de soep met een handmixer
    * voeg nog wat room toe als afwerking

    Opdienen met gesnipperde peterselie, en evt wat broodstengels
    Geniet ervan :lol: dit smaakt hemels..



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/03-23/03 2008
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs