Ik ben Sabke
Ik ben een vrouw en woon in Gent (België) en mijn beroep is duizendpoot.
Ik ben geboren op 29/08/1977 en ben nu dus 48 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, lezen, creatief bezig zijn.. noem maar op...
Zoeken in blog
Sabke's hoekje
Hier vind je vanalles en nog wat... Lekkere recepten, mooie gedichten en liedjesteksten, leuke tips, kortom alles wat me bezig houdt en waarvan ik denk dat iemand anders er misschien ook iets mee kan zijn..
19-03-2008
Broodpudding
Iedereen heeft wel eens oud brood liggen, waarvan je denkt, zonde om dit weg te smijten.. maar langs de andere kant ook niet vers genoeg meer om het nog zo op te eten. Een heel simpel maar lekker receptje om hier komaf mee te maken, is dan ook het volgende.. Het duurt ook niet zo lang, en het smaakt verrukkelijk bij een vers kopje koffie.. Proberen maar !
Benodigdheden:
* oud brood, sandwichkes, koekjes die al wat slapper worden.. * melk * suiker + vanillesuiker * vanillebloem (om vanillepudding mee te maken) * rozijnen * rum-aroma (afhankelijk van de eigen voorkeur) * 3 eieren
Bereiding:
* Eerst doe je het brood, de sandwichkes enz in stukjes en doe deze in een grote kom. * warm de melk op zodat deze lauwwarm is, en voeg hier de suiker aan toe, alsook de vanillesuiker. * giet het melkmengsel over het brood en laat het weken. * plet verder met een vork tot je een dikke brij krijgt * kluts de eieren en voeg het eimengsel ook toe aan de brij * los een lepel vanillebloem op in een weinig melk en voeg ook toe * giet evt een klein scheutje rum-aroma bij de brij * voeg de rozijnen toe (nr eigen voorkeur) * als alles goed gemengd is, de cake-vorm inboteren en de brij erin doen * laten bakken in een voorverwarmde oven(200°C) gedurende ongeveer een 20tal minuutjes , of afhankelijk van de oven , tot de cake gaar is, je kan dit testen door een breinaald in de deeg te steken.. zolang er deeg aan de pin blijft kleven is hij nog niet klaar.
Welkom op mijn blogje.. sabke's hoekje.. Ik had al een hele tijd het idee om een plekje op het net te zoeken voor mezelf, waar ik mijn ei kwijt kan. Lekkere receptjes, mooie gedichten, leuke tips, noem maar op. Het is de bedoeling dat het iets wordt waar je echt vanalles en nog wat op terug kan vinden en niet zozeer aan 1 onderwerp gebonden. Leuke reacties zijn altijd welkom, en wie ideetjes heeft mag ze me altijd doormailen! Groetjes Sab
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.